Er du lei av at kokosolje klumper seg i smoothie?… Med et enkelt tips kan dette lett unngås.
Når jeg lager smoothie bruker jeg som regel egg, vann eller melk, ihvertfall noe flytende…
- Smelter du kokosoljen på lav temperatur først og deretter blander sammen med helt egg/eggeplomme/eggehvitte og vann eller melk i en blender unngår du at kokosoljen klumper seg. Videre kan du tilsette resten av ingrediensene, og vips, NO klumper! 😀
Jeg bruker økologisk kokosolje, Cocosa Extra Virgin fra SOMA, som er en god konsentrert energikilde til mellomlange fettsyrer. Fettsyrene er delvis vannløslige og er derfor lettere å fordøye enn annet fett. Perfekt for meg og dere som sliter med magen.;
Visste du at fett er en kilde til langvarig energi? I motsetning til høyglykemiske karbohydrater som gir rask blodsukkerstigning, og skaper ubalanse i blodsukkeret? Jeg er opptatt av å få i meg gode fettkilder, og cocosa er en av mine favoritter.
BLÅBÆRSMOOTHIE
2 porsjoner.
1 egg
2 ss Cocosa
1 dl Vann
1 dl Mandelmelk
300 g Frosne Blåbær
1/2 Avokado
Saften av 1 Appelsin
1 ts Linfrø
1-2 ts Steviosa
TOPPING
Kokosflak
Kakaonibs
FREMGANGSMÅTE
1. Smelt cocosa på lav varme.
2. Bland sammen egg, vann og cocosa i en blender.
3. Tilsett resten av ingrediensene og miks godt sammen.
4. Topp med kokosflak og kakaonibs.
Nam! Helt nydelig! Cocosa gir en ekstra fyldig og kremet smak i smoothien. ♥ Med denne ønsker jeg dere en ekstra flott dag!
Hei 😊 Det høres lett, spennende og godt å prøve og ikke minst fint for kroppen! Men er dette noe barn også kan trygt spise fra f.eks. 2 års alderen?