God morgen! ♥
Trenger du litt ny frokost inspirasjon? Det er tid for Atkins-fredag igjen, og jeg har laget en ny type frokostblanding. Nemlig “sjokoladepuffs” på lavkarbomåten! 😀
Helt fri for sukker, melk og gluten. Disse er sprø på utsiden og myke i midten, og tar max 30 min å lage!
Hell over en melk du tåler og nyt til frokost 🙂
SJOKOLADEPUFFS
125 g Havregryn
30 g Mandelmel
1/2 ts Himalayasalt
30 g Kakao
1 ts Kokosblomstsukker
1 ts Vaniljepulver, eller Stevia vanila crenes
1 stor Eggehvitte, eller 2 små
85 g Yaconsirup
1 god ss Cocosa, smeltet
FREMGANGSMÅTE
1. Mal havregryn til mel i en foodprosessor.
2. Ha i resten av de tørre ingrediensene og bland sammen.
3. Miks inn eggehvitte, yaconsirup og smeltet cocosa.
4. Sett deigen i kjøleskapet i 10 min,- det gjør at den blir lettere å jobbe med.
5. Rull små kuler og legg på et bakepapirkledd stekebrett.
6. Stek midt i ovnen på 175 grader i ca 12-15 min. Legg gjerne et bakepapir på toppen, så de ikke blir brent.
7. Avkjøl, og oppbevar i en lufttett boks.
TIPS!
– Bytt ut kakaopulver med proteinpulver med sjokoladesmak for en skikkelig proteinbombe!
– Yaconsirup kan byttes ut mot agavesirup, honning eller f.eks fibersirup. ( Obs, fibersirup er ikke spesielt magevennlig)
Nam 😀
Nina Bakke: Veldig godt 😀
Det ser veldig godt ut. Men hvor mye blir det?
Hedda: Hei, jeg litt usikker faktisk, ble litt smaking på deig og kuler underveis. hehe ;)men tipper sånn 30-40 stk, jeg lagde de litt store, så lager du de litt mindre får du mange fler…:D
hva kan man ersatte havregryn med, for å få den lavkarbo?
Mari: Soyaflak f.eks 🙂
hva med sesammel?
Mari: vil tro det vil bli en litt “grovere ” smak, men prøv gjerne eller f.eks hakkede nøtter 🙂
veit du om noe som kunne erstattet kakopulver? For vaniljesmak ish…
mari: Hva med proteinpulver med vaniljesmak? 🙂
Liker ikkje smaken av proteinpulver så godt. Hva med vaniljepulver?
mari: Selvfølgelig det kan du også bruke 😀
Hvor lenge holder disse seg?
Anonym: Litt usikker, men ganske lenge… 😀