SKJØNNHET KOMMER INNENFRA

Visste du at huden vår i stor grad blir påvirket av livsstil og hva vi spiser?- og at det å ha et sunt og variert kosthold er viktig for en frisk ogflott hud?…

 

Det har seg sånn at hvis kroppen din ikke har det så bra innvendig, vises dette veldig fort utvendig!

 
Hudens helse blir også  påvirket av miljø og livsstilsfaktorer som  blandt annet alkohol, fysisk aktivitet, tobakk og soling.

Det er mange næringsstoffer i maten vi spiser, og flere av disse er spesielt gunstige for huden vår. 

~ Antioksidanter  ~ Vitaminer ~ Omega fettsyrer ~ Vann

HUSK! kosttilskudd i form av piller og tabletter er ikke det samme som å få næring igjennom mat!

  

 

Antioksidanter
frie radikaler som stress, forurensning, UV-stråler og tobakk er alle eksempler på frie radikalene som angriper cellene våre og kan utføre skade på huden. For å nøytralisere disse frie radikalene trenger vi antioksidanter. Kroppen produserer selv i noe grad antioksidanter, men vi er helt avhengi av å få tlskudd igjennom kostholdet vårt.

Mat som har et høyt innhold av Antioksidanter er blandt annet:

Rød paprika, rødbeter, spinat, persille, nyper, blåbær, solbær, kirsebær, gulrøtter, sitrusfrukter samt andre fargerike grønnsaker og frukter.

A -vitamin
A-vitamin er nødvendig for å danne nye hudceller.

Har vi A-vitamin mangel kan det føre til blandt annet tørr og flassende hud, skjøre og sprukne negler, tørt og sprøtt hår. Vitaminet er også viktig for blodomløpet – en hovedfaktor for en vakker og sunn hud.

A-vitamin får du i deg ved å spise blandt annet: lever, fet fisk, fiskeoljer, eggeplomme og meieriprodukter.

C-vitamin
C-vitamin har en viktig funksjon i produksjon av kollagen i hud og blodkar. Kollagenet hjelper huden til å holde på fuktigheten, og holder den ung og elastisk. C-vitamin styrker de tynne blodårene som gjør at du lettere unngår få blåmerker og sprengte blodkar.

C-vitamin finner du blandt annet i:

Solbær  159 mg
Rød paprika  140 mg
Gul paprika 130 mg
Grønn paprika 120 mg
Molter 95 mg
Jordbær  69 mg
Kiwi  59 mg
Spinat  54 mg
Klementin  54
Appelsin 51

 

E-vitamin

E-vitamin er en sterk antioksidant, og beskytter spesielt de røde blodcellene våre mot ødeleggelse. Matvarer med et høyt innhold E-vitamin er blandt annet: Avokado, nøtter og frø, planteoljer og fet fisk.

Omega fettsyrer
Omega fettsyrer er veldig viktig for alle cellene i kroppen, inkludert hudcellene!  Fettsyrene hjelper ttil at huden holder på fuktighet.

Personer med tørr hud og eksem har god effekt av å spise omega 3, 6 og 9, da det demper imunnreaksjoner i huden. Fet fisk som blandt annet laks, makrell, sild og tunfisk inneholder et høyt nivå av Omaga -3. Nøtter, mandler,frø og avokado inneholder Omega-6. Kroppen selv produserer imidlertidlig nok omega-9 i forhold til 3 og 6, derfor trenker man som regel ikke tilføre noe ekstra av dette selv. Men vi får det blandt annet i olivenolje, rapsolje og peanøtolje.
 

Vann

Kroppen består av ca 70 prosent vann, når du drikker rent vann stimulerer det kroppens naturlige funksjoner, som gjør at du tar til deg mer næringsstoffer og samtidig kvitter deg med avfallstoffer.

 

” Du blir det du spiser”  – Vil du ha flott, ren og sunn hud må du starte innenfra!:-)

 

 

#skjønnhet#helse#ernæring#kosthold#vitaminer#sunnhet#hudpleie#
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg