De optimale kjeksene til “ost og vin” kvelder. Sprø sesamkjeks med et dryss av havsalt på toppen.
Til ca 20 stk
2 dl mandelmel
1 dl sesamfrø
2 eggehvitter
1 dl vann
2 ts maldonsalt til å strø på toppen
Fremgangsmåte
Bland alle de tørre ingrediensene sammen, ha så i eggehvitter og balnd, deretter bland inn vann og rør godt sammen.
La det stå å svelle i ca 10 min.
Sett stekeovnen på 180 grader.
Rull 20 kuler og sett på et stekebrett. Bruk fingrene og trykk de utover så de blir flate. Strø på maldonsalt og sett midt i ovnen.
Stek i 10-15 min til de er gyllen brune.
Avkjøl på rist til de blir sprø.
Perfekt til alle type oster!
5 kommentarer
Oi, Oi, disse så ille gode ut! 😀 <3 Så kjekt å ha på lager også! 🙂
Tone Utne: takk!:) ja kjempe greit å ha noen av disse på lager!:D
Dette må prøves! Er det mulig å bruke et annet type mel? siden jeg er allergisk mot mandler 🙂
Marielle: hei, ja du kan alltids bruke et annet nøttemel, og tåler du ikke nøtter kan du bruke speltmel , glutenfri melblanfing, eller bruke mer sesammel:)
Røra ble veldig våt? skal den være det?