OPPSKRIFT: SESAMKJEKS MED HAVSALT

De optimale kjeksene til “ost og vin” kvelder. Sprø sesamkjeks med et dryss av havsalt på toppen.

Til ca 20 stk

 

2 dl mandelmel

1 dl sesamfrø

2 eggehvitter

1 dl vann

2 ts maldonsalt til å strø på toppen

 

Fremgangsmåte

 

Bland alle de tørre ingrediensene sammen, ha så i eggehvitter og balnd, deretter bland inn vann og rør godt sammen.

La det stå å svelle i ca 10 min.

Sett stekeovnen på 180 grader.

Rull 20 kuler og sett på et stekebrett. Bruk fingrene og trykk de utover så de blir flate. Strø på maldonsalt og sett midt i ovnen.

Stek i 10-15 min til de er gyllen brune.

Avkjøl på rist til de blir sprø.

 

Perfekt til alle type oster!

5 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg