Not seeing a Scroll to Top Button? Go to our FAQ page for more info.






TILBAKE TIL FORSIDEN

  • Indisk Chana masala

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    inneholder afiliatelenker

    Chana masala

    Etter flere timer utendørs i dag var det utrolig deilig å komme hjem å lage en varm gryte...

    Chana masala er en indisk kikertgryte med masse krydder og smak. En perfekt rett for en kjøttfri mandag. :)

    Oppskriften er helt naturlig fri for både gluten, melk, raffinert sukker og soya.

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA
    Chana masala

    4 personer

    250 g Ukokte Kikerter - eventuelt hermetiske

    2 dl Vann

    2 dl Kokosmelk /eventuelt mer vann

    400-500 g Hakkede tomater

    1 stor Rødløk

    4 Hvitløksfedd

    1 Rød chilli

    1 ss raspet Ingefær eller 1 ts ingefærkrydder

    1 ts Garam masala - krydder som fåes kjøpt på matbutikken

    1 ts Koriander

    1 ts Gurkemeie

    1 ts Spisskummen

    Himalayasalt

    3 ss Olivenolje - bruke gjerne en god økologisk olivenolje

    Fersk Spinat

    Cashewnøtter

    Hakket fersk koriander

     

    Bruker du ukokte kikerter, må de renses og bløtlegges i 24 timer før du heller av vannet og de er klare til å kokes i nytt vann.

     

    FREMGNGSMÅTE

    1. Ha kikertene i en kjele, fyll med vann så det dekker, og gi det et oppkok. Skru deretter ned platen og la kikertene koke til de er møre, ca 1 time puss/minus.

    2. Mens kikertene koker kan du lage sausen. -Hakk rødløk, hvitløk og chilli og surr det i en panne med olivenolje. Tilsett krydderne og ingefær og stek videre i ca 1 min. Hell over de hakkede tomatene, vann og kokosmelk, gi det et oppkok og la gryten stå å småkoke på lav varme til kikertene er ferdig. 

    Smak til underveis med salt og krydder.

    3. Hell vannet av kikertene, la de renne av seg og hell deretter over i gryten sammen med spinaten.

    4. Topp gjerne med cashewnøtter, frisk koriander ved servering

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    TIPS!

    - Ønsker du en mildere smak på suppen kan du tilsette mer vann eller kokosmelk.

    - Kikertene kan kokes på forhånd, avkjøles og varmes i sausen. 

    - For enda mer crunchy topping kan du drysse over Raw & Crispy Veggeisnack  fra supernature.

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA
    -MariaMarisol


  • Avokadosuppe

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    inneholder affiliatelenker

    Kjøttfri middag kan være noe av det enkleste du lager! :D

    I dag nyter jeg en kald suppe i høstsolen som lages på 1-2-3, som er helt naturlig fri for gluten, melk, sukker, soya, kjøtt og korn. Ved siden av serverte jeg disse rundstykkene. 

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA
     

    Avokadosuppe

    2 porsjoner

    2 mellomstore Avokado

    1 Agurk

    Saften av 1/2 sitron

    Noen ss frisk dill - jeg brukte ca 5-6

    1 klype Himalayasalt

    1 klype Pepper

    1 ss God olivenolje

    1 ss Hampprotein - kan fint sløyfes eller byttes ut mot 1 ts Johannesbrødkjernemel for å tynke suppen

     

    TOPPING

    Spirer

     Chilli kokoschips

    Agurkbiter

     

    FREMGANGSMÅTE

    1. Del avokado og agurk i store biter og ha i en blender sammen med resten av ingrediensene.

    2. Tilsett vann til det dekker litt over knivbladene og kjør sammen til en jevn konsistens. - Smak til om du ønsker mer krydder, sitron eller vann.

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    - MariaMarisol
     


  • Søtpotet-og gulrotsuppe

    SAMSUNG CSC


    SAMSUNG CSC

    Kjøttfri mandag med solskinnssuppe! :)

    Denne suppen er så utrolig god! For ikke å snakke om hvor raskt det er å slenge den sammen. Laget med søtpotet og gulrot. Deilig til kalde høstdager.

    Doble gjerne oppskriften, så har du suppe til lunsj eller middag flere dager. Den kan også fint fryses ned.


    SAMSUNG CSC

    Søtpotet-og gulrotsuppe

    4 porsjoner

    1 Søtpotet -ca 400 g

    200 g Gulrot

    1 Gul løk

    2-3 Hvitløksfedd

    2 ts Revet ingefær - kan sløyfes

    1 l Kraft - jeg bruker hjemmelaget, men du kan også bruke vann og grønnsaksbuljong

    1/2 -1 Lime, saften - Kan sløyfes

    Olivenolje

    Himalayasalt

    Pepper

    Kokosmelk - kan sløyfes

    Chilikrydder - kan sløyfes

     

    FREMGANGSMÅTE

    1. Skrell og kutt søtpotet, gulrot, løk og hvitløk i mindre biter og fres i en kasserolle med litt olivenolje.

    2. Tilsett ingefær og rør rundt.

    3. Tilsett kraften og kok opp. La suppen koke til grønnsakene har blitt møre.

    4. Bruk en stavmikser og jevn suppen. Smak til med salt, pepper og limesaft og eventuelt chilikrydder.

    Blir suppen for tykk tilsett mer kraft eller kokosmelk for en mildere smak. Vil du ha mer kick i suppen smaker du til med chilikrydder.

     

    Jeg toppet suppen med hampprø,gresskarkjerner og urter.

    - MariaMarisol


  • Tomatsuppe med nystekte rundstykker

    SAMSUNG CSC

    inneholder affiliatelenker

    Kjøttfri mandag!

    - Med hjemmelaget tomatsuppe og lavkarbo rundstykker.

    Tomatsuppen er lavkarbo/paleo helt uten gluten, melk, soya og andre tilsetningsstoffer. I dag har jeg brukt en lavkarbo brødmiks fra Funksjonell Mat til rundstykkene. Brødmiksen er helt fri for gluten, soya, gjær og melk.

    SAMSUNG CSC

    SAMSUNG CSC

    Tomatsuppe

     

    1 Løk

    2 Hvitløksfedd

    Ca 6-8 Ferske hakkede tomater. - Du kan gjerne bruke hermetiske også, ca 400 g.

    1-2 ss Tomatpure

    7 dl Kraft. - Jeg bruke hjemmelaget kraft kokt på kjøttbein. For en 100% vegetar oppskrift kan du bruke grønnsaksbuljong.

    Himalayasalt

    Pepper

    Urter

    Smør/olje til steking.

     

    FREMGANGSMÅTE

    1. Skrell og hakk løk og hvitløk og surr dette i en kasserolle med smør/olje til løken blir blank.

    2. Tilsett hakkede tomater og tomatpure og la det småputre sammen i noen minutter.

    3. Tilsett kraft og urter og gi det et oppkok. Jevn deretter suppen med en stavmikser og smak til med salt og pepper.

    4. Topp gjerne suppen med gresskarkjerner ved servering.

     

    TIPS!
    - Noe av kraften kan byttes ut mot valgfri melk eller fløte for en mildere smak.

    - Vil du gjøre suppen foodmapvenlig, kan du droppe løken og eventuelt bruke den grønne delen fra en vårløk.

    - Suppen kan fint lages dagen og bare varmes opp ved servering.

    SAMSUNG CSC

    Rundstykker av Brødmix

    1/2 pk. Brødmiks

    1,5 -2 dl Vann

     

    FREMGANGSMÅTE

    1. Sett ovnen på 175 grader.

    2. Bland sammen brødmix og vann til en deig. La deigen svelle i ca 5 minutter.

    3. Form rundstykker og legg på et bakepapirkledd stekebrett.

    4. Sett midt i ovnen i ca 30 min. -Tiden avhenger hvor store og tykke du lager rundstykkene så følg med underveis.

     

    TIPS!

    - Tilsett gjerne mer frø og kjerner i deigen eller strø over på toppen.

    - Noe av vannet kan byttes ut mot melk, yoghurt eller f.eks kremost.

    SAMSUNG CSC

    - MariaMarisol


  • Brokkolisuppe

    SAMSUNG CSC

    Kjøttfritt måltid

    Middag uten kjøtt er et kjent begrep! Spesielt på mandager da fler og fler velger å starte uken uten kjøtt. 

    Kjøtt kan være tungt å fordøye og det er derfor godt for kroppen å få en "fri dag" innimellom.

    Selv har jeg kjøttfrie dager rett som det er uten å planlegge det på forhånd. Jeg spiser som regel det jeg har lyst på og som oftest er ikke det kjøtt.

    En deilig suppe med grønnsaker er et godt alternativ. Da får man i seg god næring, det er lett for kroppen å fordøye og ikke minst smaker det helt nydelig! ♥ 

    SAMSUNG CSC


    Brokkolisuppe

    1 stor Brokkoli

    1 Gul løk

    3 Hvitløksfedd

    Smør- jeg bruker uten melk

    1 liter Kraft - Eventuelt 1 liten vann og 1 buljongterning

    1-2 dl Melk - bruk det du tåler

    Salt

    Pepper 

    (Urter)

     

    FREMGANGSMÅTE

    1.  Skrell hvitløk, hakk opp løk og surr dette sammen med godt med smør i en kasserolle, til løken har blitt blank.

    2. Tilsett kraft, (eventuelt vann og buljong) oppkuttet brokkoli og la det stå å småkoke i ca 10 minutter.

    3. Jevn suppen med en stavmikser, tilsett melk og smak til med salt,pepper og eventuelt urter.

     

    Server gjerne suppen med noe sprøtt på toppen. Her har jeg brukt RAW & CRISPY VEGGIESNACK, supergodt og passer helt perfekt som topping på suppe.

     

    SAMSUNG CSC

     

    TIPS

    - Oppskriften kan benyttes som en base og brokkolien kan byttes ut mot andre grønnsaker. F.eks blomkål, spinat, søtpotet, gresskar eller bruk gjerne 50/50.

    - Tilsett gjerne krydder og urter for en dypere smak. F.eks: basillikum, gressløk, mynte og chilli.

    - Suppen kan serveres med egg, grønnsaker, rundstykker eller f.eks rømme.


     

    - Maria Marisol

    #suppe#kjøttfri#kjøttfrimandag#oppskrift#brokkolisuppe#vegetar#sunt#godt#mat#helse#ernæring

  • SØTPOTETSUPPE MED BRIKS



     



    Som det nattmenneske jeg er, lagde jeg brisk når jeg kom hjem fra skolen i går kveld som jeg har til lunsj i dag. Jeg har nemlig funnet ut at de dagene jeg går på skole skal jeg spise middag tidlig, noe som vil si rundt de tider de spiser middag på gamlehjemmet, nemlig i 14.00 tiden. Haha.XD

    Jeg bestemte meg jo for en tid tilbake å bli flinkere til å spise varm mat en gang i løpet av dagen, noe annet en frokostgrøt. Det har gått litt opp og ned, så nå må jeg bli flinkere igjen...

    Flertallet i klassen min har faktisk med seg middagsmat på skolen, vi har både kjøleskap og mikroovn tilgjenlig, men jeg gidder faktisk ikke stresse med så komplisert mat når jeg pendler og lager alt fra bunnen av. ( Det er kun tre dager i uken)

    Jeg har allerede fått spørsmål om jeg er veldig glad i reker og omelett, for det er som regel det det går i der, i. hehehe,- tilegg til næringstett smoothie og lavkarbo barer. ( kanskje på tide å gjøre noe med det også)

    Uansett over til dagens oppskrift søtpotetsuppe med hjemmelaget briks ved siden av. Skikkelig snadder på en tirsdag! 

    Briks med squash og paprika - Ca 12 stk

    3 dl Kvernet mandler

    4 dl Quinoaflak

    4 dl Havregryn, glutenfrie. Evt bokhveteflak.

    1 dl Kokosmel

    2 klyper Himalayasalt

    2 ts Timian, tørket

    6 dl Vann

    2 ss Sitronsaft

    1 dl Cocosa Extra Virgin, smeltet

    1 Squash, revet

    1 Paprika, fin hakket. Jeg brukte 1/2 gul og 1/2 grønn paprika.

    Fremgangsmåte:

    Bland alle de tørr ingrediensene i en bolle. Ha deretter i vann, cocosa og sitronsaft og rør godt sammen. Bland  tilslutt inn revet squash og paprikabiter. 

    Hell hele røren på ett bakepapirkledd stekebrett. Bre ut deigen og form en stor litt flat firkant. Del opp firkanten i ca 12 like ruter, og skyv litt på de så det blir litt mellomrom, jeg brukte en stekespade til å flytte litt på de. 

    Pensl med ett egg og strø over litt hampfrø.

    Stek i ca 40-50 minutter på 200 grader midt i ovnen. Steketiden varierer etter hvor tykke du har laget briksene. De siste par minuttene kan du sette ovnen på grill for å få en sprøere topp med litt mer farge. 

    Avkjøl litt på rist før servering. 

    Søtpotetsuppe med karri- Til 2-3 porsjoner:

    1 Stor Søtpotet, jeg brukte 1 1/2 middels store.

    1 Sjalottløk

    1 Hvitløksfedd

    1/2 Chilli, rød

    1 ss Karri

    3,5 dl Kokosmelk

    2,5 dl Vann

    1/2 Grønnsaksbuljong

    Himalayasalt

    Pepper

    2 ss Cocosa

    Fremgangsmåte.

    Skrell og kutt løk, hvitløk og søtpotet i biter. Ha løk og hvitløk i en kasserolle og surr sammen med cocosa på middelsvarme  til løken blir blank. Ha så i søtpoteten og stek videre i noen minutter. Ha så i resten av ingrediensene og gi det et oppkok.  Ha på lokk og la det småkoke videre på lav tempratur til søtpoteten er blitt mør. Bruk en stavmikser og jevn suppen, jeg liker å ha litt biter i så jeg moser det bare lett sammen.  Smak til med evt mer krydder eller melk.

    Server suppen med Briks og smør, evt cocosa som alternativ til smøret.

     

    Nå må jeg løpe til toget, bokstavelig talt for nå har jeg drårlig tid! Ha en fin dag videre!♥

    #lavkarbo#middag#søtpotetsuppe#briks#sunt#mat#helse#kosthold#ernæring

  • KREMET KYLLINGSUPPE

     



    Jeg var på bryllup i helgen til ei god vennine. Vakrere brud skal man lete lenge etter!... Jeg våknet opp dagen etter å kjente at jeg har litt dårlig imunforsvar og at jeg brygger på den typiske høstforkjørelsen. Jeg er heldigvis litt bedre i dag å satser på at det går fort over!

    I dag ble det derfor middag til lunsj før jeg skal på skolen. En god og varm suppe smaker ekstra godt når man føler seg litt uggen!

     

    Oppskriften er helt melkefri, glutenfri,og sukkerfri. En skikkelig lavkarbo vinner!  

    Du trenger  til 3-4 porsjoner:

    1 Hel rå kylling -  du kan selvfølgeig kjøpe ferdig grillet også

    - + krydder og smør ( melkefritt)

    6 dl kokosmelk

    1 Løk, gul

    1 Paprika. rød

    1 Chilli, rød

    2 ts Karri

    2 ts Karripasta

    3 ts Gurkemeie

    1 Kjøttbuljong + 1/2 dl vann

    1 ts Salt

    1/2 ts pepper

    1 Lime

    Fersk hakket koriander

     

    Fremgangsmåte:

    Start med å pensle kyllingen med smør og krydre den godt med de krydrene du vil og urter. - jeg brukte de samme krydrene som i resten av oppskriften. Stek i ovnen på 180 grader i ca 1 time og 15 min. Til 68 °C, midt i brystet. Avkjøl litt før du begynner å rense kyllingen, å dele den i strimler.... 

    Ha olivenolje sammen med hakket løk, paprika, chili og karri i en stekepanne of surr sammen til løken blir blank.
    Hell kokosmelken over i en gryte og varm den opp. Ha deretter i karripasta, kutblandet kjøttbuljong, salt, pepper, gurkemeie og revet limeskall + saften av 1 lime i melken, og bland godt sammen. Ha i grønnsakene og la det koke i noen minutter. 

    Til servering, bland inn fersk koriander i suppen, legg deretter godt med kylling i porsjonsskåler og hell suppe i skålene.

    #middag#lavkarbo#kylling#kyllingsuppe#utenmelk#utengluten#utensukker#lavkarbosuppe#melkefri#sukkerfri#glutenfri

  • OPPSKRIFT : KREMET BLOMKÅLSUPPE

     

    God kveld! Sen middag på meg i dag, jeg valgte derfor å gå for noe enkelt som tar kort tid fra jord til bord. Samtidig som det (nesten) er laget fra bunnen av, ble dette en nydelig høstmiddag på sitt beste! :-)



     

    Kremet Blomkålsuppe med smak av muskatt og gressløk

    Til ca 3 porsjoner

    2 Blomkål

    3 dl Vann

    1 Kjøtt/kylling buljong terninger

    1 Gul løk

    3 dl Fløte

    2 ss Smør ( jeg bruker soft flora spesial som er melkefri)

    Muskattnøtt

    Himalayasalt

    Pepper

    1-2 ts johannesbrødkjernemel

    Bogskinke i terninger

     

    Fremgangsmåte:

    Kok blomkålene hele i vann med buljong .Når blomkålen er passe mør ta 3/4 av blåmkål i en food processor sammen med smør, fløte, løk og krydder. og mos sammen. ( jeg liker litt biter i suppen, så jeg kjører den ikke helt til pure...)

    Ha blomkålblandingen tilbake i kjelen med buljong og gi det et oppkok, mens du rører, og la det småkoke et par minutter.Rør tilslutt inn johannesbrødkjernemel til passe konsistens.

    Topp med resten av blomkålen som ikke gikk i processoren, gressløk, skinke og litt muskatt,

     

    En enkel suppe som går nesten like fort som posesuppe, men den smaker såå mye bedre! :-)

    Ha en fortsatt fin kveld! Smil fra Marisol :)

    #middag#lavkarbo#blomkålsuppe#lchf#utenmelk#utengluten#glutenfri#melkefri#lchf#mat#helse#kosthold#ernæring

  • OPPSKRIFT: BLOMKÅLSUPPE MED BACON

    Jeg sa jeg skulle bli flinkere til å legge ut middags oppskrifter, så her kommer dagens oppskrift :-)

    Du trenger

    2 -3 porsjoner

    8 dl vann

    2 kjøtt/kylling buljong terninger

    1 blomkålhode

    1 fin hakket løk

    2 dl melk/ fløte

    1 ts salt

    1 ts pepper

    6 skiver bacon

     

    Fremgangsmåte

     

    Kok opp vann med buljong . Tilsett melk, blomkålbuketyer , løk og krydder.

    La dette stå å småkoke i 10-12 minutter.

    Bruk en stavmikser og mos dette godt sammen.

    Stek bacon i en kjele. Server suppen med bacon på toppen og gjernw noen biter blomkål.

     

    Har du ikke bacon, kan du bruke krutonger fra et sunt brød, eller steke litt skinke med smør i en panne.

    God middag!:-)


  • INDISK INSPIRERT SUPPE

    I går smakte jeg en nydelig indisk kyllingsuppe som ei vennine hadde laget ,og den var såå god!

    Hun hadde laget denne fra Trines Matblogg. Nydelig!

    Jeg gjorde om litt på oppskriften etter hva jeg hadde i hus og lagde denne vegetarisk.

    Smakte ganske likt og var skikkelig godt! :-)

     

    Du trenger

     

    1 løk

    1 hvitløksfedd

    1/2-3/4 rød chili,

    1 ss revet fersk ingefær

    1 revet gulrot

    1/3 revet squash

    1 hakket stangselleri

    ca. 2 ts karri

    9 dl vann

    1 grønnsaksbuljong

    2 dl kokosmelk light

    1 boks kikerter

    Pepper

    litt salt

    Gurkemeie

    1 stor neve fersk koriander

     

    1 ss kokosolje til steking

     

    Fremgangsmåte

     

    Hakk løk og surr det sammen i en kjele med kokosolje til løken er blank. Ha i hakket hvitløk og chilli og surr det sammen.

    Ha så i grønnsaksbuljong, vann, squash, gulrot, ingefær, stangeselleri, karri, gurkemeie,kokosmelk og kikerter. Gi det et rask oppkok og la suppen småkoke i 10-15 minutter. Smak til med salt, pepper og krydder.

     

    I mellom tiden kan du lage lompechips

     

    Du trenger

     

    Lomper

    Krydder

    Olje

     

    Fremgangsmåte

    Bruk en saks og del opp lompene. Ha olje i en stekepanne og stek lompene tll de får litt farge og blir sprø. Følg med det går fort.

    Dette blir gjentagelse garantert!:-)


  • SUPPE OG PANNEKAKER

    Dagens middag!

    Ble så enkel som tomatsuppe med kyllingkjøttdeig og protein pannekaker.

    Pannekakakene er uten melk,soya,hvete,gluten,havre rug og spelt:)

    Tomatsuppe med kyllingkjøttdeig

    To porsjoner:

    2 ss tomatpurê

    4-5 store

    ss hakkede tomater på hermetikk,

    litt frisk hakket basillikum

    1/3 hakka løk

    1 ts finhakka chilli

    1 fedd finhakket hvitløk

    5 dl vann

    1 grønnsaksbuljong

    2 ss light kokosmelk

    Litt olje

    -Salt&pepper

    -1 ts sukrin

    -Kyllingkjøttdeig

    Fremgangsmåte :

    Fres løk og chilli i litt olje i en panne til løken er blank. Tilsett tomatpurê å fres i 1 min før du tar oppi hakkede tomater. La det stå å godgjøre seg litt før du tilsetter vann og grønnsaksbuljong å la det småkoke 5 minutterfør du moser suppa klumpfri med en stavmikser. Bruk kokosmelk til å kreme suppa, tilsett sukrin og smak til med salt,pepper og hakket frisk basilikum.Du kan også bruke andre typer krydder .

    Stek kjøttdeigen i en panne med litt krydder og ha i suppen når den er ferdig.

    Tynne middags pannekaker

    (Ca 6 stk medium )

    1 egg

    2 eggehvitter

    0,5 dl erteproteinmel

    1 dl valgfri mel

    (Jeg brukte 0,5 dl sesammel og 0,5 dl mandelmel)

    1 dl vann

     

    Fremgangsmåte:

    Bland de tørre ingrediensene sammen i en bolle. Pisk inn vekselsvis egg og vann til en glatt jevn røre. La den stå å svelle i hvertfall 15 min. Gjerne lenger.

    Steks heller på litt høy tempratur enn lav, så følg med å bytt side fort.

     

    Jeg lagde disse super tynne og syntes de ble veldig gode. Er litt lei de tykke standar protein pannekakene så til middag med tomatsuppe syntes jeg dette ble perfekt.:)


  • KJØTTFRI MANDAG GUL ERTESUPPE

    Hei dere! Til dagens kjøttfri middag har jeg laget gul ertesuppe med lavere glykemisk indeks! Glykemisk indeks eller GI er hvor rask blodsukkerstigning man får etter inntak av mat med karbohydrater.Mat med høy GI øker insulin og fettlagring. 

    Noen typer grønnsaker får en veldig mye hørere GI når de blir kokt enn om de spises som råkost, Eksempel på dette er Poteter og gulrøtter. Gulrøtter RÅ har GI på 18, men Gulrøtter KOKT har på 58. 

    Når man dobbelt koker poter og stivelsesrike grønnsaker så senker man også GI .Så her kommer en diabetes vennligere og sunnere oppskrift på en enkel suppe:)


    Du trenger:

    350 g gule erter

    15 dl grønnsaksbuljong

    3 gulrøtter

    1/2 sellerirot

    1 potet

    1/2 blomkål hode

    1løk

    purre

    brokoli

    pepper


    Fremgangsmåte:


    Denne suppa tar litt tid å forberede, så plannlegg dagen før.

     Legg ertene i en stor bolle med kaldt vann kvelden før eller om morningen før du drar på jobb.senest 8 timer før du skal lage middagen hvertfall.Pass på at du bruker en stor nok bolle,når ertene blir fuktige bli de mye større. Når ertene har ligget lenge nok hell av vannet og skyll ertene godt. Ha i en kjele med grønnsaksbuljong og gi et oppkok. La den stå å små koke i 1 1/2  time. Kutt opp gulrøtter ,sellerirot,potet,løk,blomkål og purre. Ha dette i en kjele med vann og kok til grønnsakene er møre. Hell deretter av vannet og sett grønnskakene til side. Når Ertene har kokt i 1 1/2 time, ta de kokte grønnsakene oppi i ertene og gi et oppkok og smak til med pepepr og evt annet krydder.om ønskelig. Bruk en stavmikser og mos alt litt sammen for en mer kremet konsitens. Tilslutt Crisp noen brokolibiter i oven på grill noen minutter.

    Bon apetit

    Pleier du å ha kjøttfri mandag?- Hva lager du da?
    #ertesuppe#sukkerfri#melkefri#glutenfri#potet#gulrøtter#grønnsaker#femomdagen#sunnmat#glykemiskindeks#kjøttfri#kjøttfrimandag#gulertesuppe#lavkarbo#matprat#godtno#fitness#sunt"sunnmat#smakforalle#matpåbordet#middag#mattips#middagstips#diabetes#diabetiker#diabetesvennelig#varmmat#suppe#brokoli

  • TOMATSUPPE MED GRØNKÅLCHIPS

    Kjøttfrimandag med tomatsuppe

    oppskrift to porsjoner:

    2 ss tomatpurê

    4-5 store

    ss hakkede tomater på hermetikk,

    litt frisk hakket basillikum 

    1/3 hakka løk

    1 ts finhakka chilli

    1 fedd finhakket hvitløk

    5 dl vatn 🔸1 grønnsaksbuljong

    2 ss light kokosmelk

    Litt olje

    -Salt&pepper

    -1 ts sukrin

    -Grønnkål chips

    Fremgangsmåte :

    Fres løk og chilli i litt olje i en panne til løken er blank. Tilsett tomatpurê å fres i 1 min før du tar oppi hakkede tomater. La det stå å godgjøre seg litt før du tilsetter vann og grønnsaksbuljong å la det småkoke 5 minutter før du moser suppa klumpfri med en stavmikser. Bruk kokosmelk til å kreme suppa, tilsett sukrin og smak til med salt,pepper og hakket frisk basilikum.Du kan også bruke andre typer krydder . Server med crispy Grønnkålchips




    #kjøttfrimandag#tomatsuppe#glutenfri#melkefri#sukkerfri#middagstips#suntoggodt
Validation content="29ba0158097984d395f87f8fc584eb9d
hits


Denne bloggen er personlige ytringer fra utgiver av bloggen. All bruk av bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggens ansvarlige utgiver. Bloggen ligger på blogg.no og annonser på bloggen selges av Mediehuset Nettavisen. Ansvarlig redaktør for Mediehuset Nettavisen er Gunnar Stavrum. -




Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©
- albiss.blogg.no -