Not seeing a Scroll to Top Button? Go to our FAQ page for more info. hits






TILBAKE TIL FORSIDEN

  • Sprø chips på 5 minutter



    inneholder sponsede produkter

     

    Dette lille kjøkkenredskapet gjør livet enklere!

    Nå har jeg testet ut denne smarte måten å lage chips på, med Potato Chips Maker som faktisk fungerer. :D Alt av utstyr som trenges følger med i pakken.

    Her trenger du heller ikke tilsette olje, så dette gjør absolutt potetgullet til helgen sunnere. Jeg har prøvd med søtpotet også.

     



     

    Chips på 5 minutter

     

    Søtpotet

    Krydder


     

    FREMGANGSMÅTE

    1. Bruk mandolinen som du fester over boksen som følger med, skjær søtpoteten i tynne skiver.

    2. Skyll skivene i kaldt vann og tilsett eventuelt krydder.

     


     

    3. Sett skivene i holderen og plasser holderen i mikroen. Kjør i ca 3 - 5 minutter til du får sprø potetgull. NB! Følg med underveis slik at det ikke blir brent. (som jeg greide å gjøre en gang).

     


     

    4. Nyt gjerne sammen med hjemmelaget hummus.

     



     Potato Chips Maker kan kjøpes på coolstuff.no.

     

    -MariaMarisol

    Følg meg gjerne på instagram her, facebook her og snapchat "mariamarisol"


     


  • Spis mer grønnsaker

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA
     

    Sunn mat og god næring er enkelt! :D Ikke minst smaker naturlig mat veldig godt.

    Denne dippen er så frisk og deilig og er laget helt fri for gluten, melk, soya, korn og nøtter. ( fri også for egg og kokos)

    Sammen med oppkuttede grønnsaker forsvinner denne fort!

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    Grønndipp

    1 stor Avokado

    ca 1/2 Agurk

    1 Hvitløksfedd

    2 ss Sitronsaft

    Nykvernet pepper

    1 klype Himalayasalt - kan sløyfes

     

    FREMGANGSMÅTE

    1. Bland alt sammen i en blender /food prosessor /stavmikser til en jevn konsistens. Smak til underveis med pepper, salt og sitron. 

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    TIPS!

    - Ønsker du en mer spicy dipp kan du f.eks tilsette rødløk og chilli.

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

     

    -MariaMarisol

    Følg meg gjerne på instagram her, facebook her og snapchat "mariamarisol"


     


  • Blomkål popkorn






     

    Sunn snacks

    Tørkede grønnsaker er et godt alternativ til vanlig chips når det lages fra bunn.

    Her har jeg laget "popcorn" av blomkål med masse masse smak! :D

    Inneholder få ingredienser, som du alle kan få kjøpt på vanlig matbutikk. Naturlig fri for gluten, melk, sukker, soya, korn, nøtter og egg. 

    Oppskriften kan lages på to måter, etter som hvor god tid du har og hvordan du ønsker smaken.

     

    Blomkål popcorn

     

    1 blomkålhode

    Olje -ca 3 ss

    Himalayasalt

    Pepper

    Hvitløkskrydder - kan sløyfes

    Paprikakrydder - kan sløyfes

     

    1. FREMGANGSMÅTE - kort tid, men ikke like sprø buketter

    1. Sett ovnen på 220 grader, gjerne varmfluft.

    2. Skyll og del blomkålen i buketter.

    3. Bland sammen olje og ønsket mengde salt og krydder i plastpose, ha i blomkålbukettene og rist løs slik at oljen fordeles jevnt over bukettene.

    4. Strø blomkålen utover et bakepapirkledd stekebrett og sett det midt i ovnen og stek i ca 25 min til du får en gylden farge. Snu et par ganger underveis.

     

    2. FREMGANGSMÅTE - lengre tid, men bedre resultat.

    1. Sett ovnen på 220 grader, gjerne varmfluft.

    2. Skyll og del blomkålen i buketter.

    3. Bland sammen olje og ønsket mengde salt og krydder i plastpose, ha i blomkålbukettene og rist løs slik at oljen fordeles jevnt over bukettene.

    4. Strø blomkålen utover et bakepapirkledd stekebrett og sett det midt i ovnen og denne gangen skal du kun steke blomkålen i ca 10 min. Skru deretter ned ovnen til 50-60 grader og stek videre i ca 4-6 timer.

    -MariaMarisol

    Følg meg gjerne på instagram her, facebook her og snapchat "mariamarisol"


     


  • Salte kjeks og grønnkålpesto

    Inneholder afiliatelenker

    En sunn og god pesto kan brukes til så mye!

    - Dipp til grønnsaker, kjeks, pizza, spagetti (av squash), kjøtt, fisk, kylling og salater+++

    Her har jeg laget noen deilige salte lavkarbokjeks, nam! Perfekt kos når man har lyst på noe godt. :D

    Begge deler er laget uten gluten, melk, soya, raffinert sukker og korn. 

    GRØNNKÅLPESTO

    1,5 dl Rå cashewnøtter, gjerne bløtlagt i minimum 30 min

    3 dl Fersk grønnkål

    2 ss Fersk presset sitronsaft

    2 ss Olivenolje

    1-2 ts Hvitløkskrydder

    Himalayasalt

    4-6 ss Mandelmelk, usøtet - kan sløyfes eller byttes ut mot annen melk eller vann

     

    FREMGANGSMÅTE

    1. Ha alle ingrediensene utenom mandelmelk/vann i en food prosessor og kjør til en kremet konsistens.

    2. Spe eventuelt med mandelmelk/vann hvis blandingen blir for tykk. - Mandelmelken vil også gi en mer kremet konsistens.

    SALTE LAVKARBOKJEKS

    Ca 15-20 stk

    2 dl Mandelmel

    1 dl Sesamfrø

    2 Eggehviter,- eventuelt 1 helt egg

    1 dl vann

    2-3 klyper  Himalayasalt

     

    FREMGANGSMÅTE

    1.Bland de tørre ingrediensene sammen, tilsett eggehviter og rør tilslutt inn vann. Kna deigen lett sammen og la den hvile i et par minutter,

    2. Form runde kuler i ønsket størrelse, legg kulene på et bakepapirkledd stekebrett og trykk de flate.

    3. Stek midt i ovnen på 180 grader i ca 10-15 min til kjeksene er gyldne og sprø. Steketiden er avhengig av hvor store og tykke du lager de.

    4. Avkjøl på rist!


    -MariaMarisol


  • Hjemmelagde salte mandler

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    Inneholder affiliatelenker

    Hjemmelaget salte mandler er noe av det enkleste og beste som finnes!

    -Virkelig! Du trenger kun 2 ingredienser, mandler og salt. Jeg har brukt himalayasalt, som er det saltet jeg som regel bruker til alt, men du kan selvfølgelig bruke det du vil ...

    Oppskriften er allergivennlig så lenge du tåler mandler, da de ikke er tilsatt noe annet enn kun salt og eventuelt krydder.

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA
     

    Salte mandler

     

    2 dl  Økologiske Mandler

    1 ss Himalayasalt

    Vann

     

    FREMGANGSMÅTE

    1. Ha mandler og salt i en liten kjele og hell over vann så det dekker mandlene.

    2. Gi kjelen et oppkok og fortsett å koke videre til vannet har fordampet. - Hvis ikke alt vannet er fordampet etter 5-6 min så kan du helle av resten.

    3. Bre mandlene utover et stekebrett, sett midt i oven på 200 grader og rist nøttene i ca 10-15 min. Avkjøl på rist!

     

    TIPS!

    - Doble gjerne oppskriften, de forsvinner fort!

    - Tilsett gjerne andre krydder som f.eks chilli, grillkrydder er rosmarin for annen smak. Tilsett eventuelt krydderet når nøttene er lagt utover stekebrettet.

    Jeg tok halvparten av mandlene med chilli.

    - Oppbevar mandlene i en tett krukke. Holdbart veldig veldig lenge!

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    -MariaMarisol
     


  • Hjemmelaget eplechips

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    Inneholder affiliatelenker

    Eplechips

    Epler

    Økologisk kanel ( kan sløyfes)

     

    FREMGANGSMÅTE

    1. Vask eplene og skjær de i tynne skiver, bruk gjerne en mandolin.

    2. Fordel eplene utover et bakepapirkledd stekebrett og dryss over kanel.

    3. Sett i ovnen på 90 grader. Lager du flere brett sett ovnen på varmluft. 

    4. Stek i ca 1 1/2 time til epleskivene har tørket og blitt sprø, eventuelt snu brettet underveis.

    5. Skru av ovnen og la gjerne eplechipsen avkjøle i ovnen med døren på gløtt.

    Lager du disse i dehydrator stiller du bare gradene på ca 42 og lar de ligger til de har tørket og blitt sprø, ca 8- 10 timer. Her trenger du ikke snu brettene underveis.

     

    TIPS!

    - Røde epler gir oftest best smak

    - Er eplene litt sure kan du drysse over litt steviosa eller f.eks kokosblomstsukker.

    - For å unngå at eplene blir brune kan du legge skivene i vann med sitron før du fordeler de utover på brettet.



    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    -MariaMarisol


  • Rescue kit

    Håper alle mine fine lesere hadde en fantastisk feiring av nasjonaldagen vår!

    Her var det liv fra morgen til kveld. Champagnefrokost, tog i byen, lunsj med rekefest og grilling på ettermiddag/kveld. En dag fylt med venner og familie. 


    SAMSUNG CSC

    En lang dag som denne krever mye energi. Jeg startet faktisk morgen klokken 05.15. Gosh, alt for tidlig, haha! Sånn går det når man ikke rekker alt som står på planen kvelden før. Jaja, uansett dagen gikk veldig bra! Heldigvis fikk jeg pakket med meg et lite "rescue kit" i vesken, som jeg tenkte at jeg skulle tipse dere om...
    SAMSUNG CSC

    "Rescue kitet" mitt bestod av: Sweet Choco Supersnack, Atkins Day Break Chocolate Chip Crisp og Ombar 72% sjokolade.

    På slike dager som i går bruker man som sagt mye energi og er som regel på farten fra tidlig til sent. Da trenger man også å fylle på med litt ny energi som holder kroppen i balanse... Det blir mye tom energi i form av is og kaker osv. og da vil jeg heller gi meg selv noe kroppen blir glad for, samtidig som det er noe som smaker godt og som man kan kose seg skikkelig med. :)

    SAMSUNG CSC
     

    Det er absolutt ikke bare på 17.mai det er lurt å ha med litt ekstra energi i vesken. På lange dager på farten har jeg som regel med meg et sunt alternativ til når jeg trenger litt ekstra energi.


  • Avokado-agurkdipp med grønnsakschips

    SAMSUNG CSC

    Dipp og grønnsaker er den ultimate snacksen når man har lyst til å kose seg med noe sunt.  Jeg har fått helt "dilla" på denne dippvarianten med agurk og avokado, spesielt sammen med grønnsakschips.

    Dippen kan også brukes som dressing på salat eller som tilbehør til middag. Godt til både kjøtt, fisk og fugl.

    SAMSUNG CSC

    Avokado-agurkdipp

    1 medium Avokado

    1 Agurk

    Noen få Basilikumblader

    1/2 Sitron, saften

    1 Hvitløksfedd

    1 klype Pepper

    Himalayasalt

     

    FREMGANGSMÅTE

    1. Ha avokado, agurk, hvitløk og basilikumblader i en food prosessor og bland sammen til en kremet konsistens.

    2. Smak til med sitronsaft, pepper og salt.

    3. Server gjerne med grønnsakschips eller rå oppkuttede grønnsaker.

     

    SAMSUNG CSC

    TIPS!

    - Når du lager avokado-agrukdippen er det viktig å smake underveis slik at den ikke blir for sterk, basilikumblader kan sløyfes, men er med på å gi en god smak.

    -Grønnkålchips er veldig raskt og enkelt å lage: Riv blader i ønsket størrelse bland i en bolle med 4-6 ss olivenolje, litt himalayasalt og pepper eller andre krydder. Ha det deretter utover et bakepapirkledd stekebrett og stek på 150 grader i ca 13-15 min.

    - Oppskrift  her på søtpotetchips  og sqashuchips 

    SAMSUNG CSC

    -Maria Marisol

    #dipp#avokado#grønnsaker#snacks#sunnmat#sunt#dippoggrønnsaker#mat#helse#ernæring#kosthold

  • Tørkede eplechips

    SAMSUNG CSC     

            Tidligere i år avslørte Matkontrollen på Tv2  hvor mye sukker som er tilsatt i tørket frukt. Resultatet var skremmende, det viste seg at verstingen inneholder 7 ganger mer sukker enn coca cola pr 100 g, og det var mer tilsatt sukker enn i seigmenn og marshmallows. Dette er ikke bra! Hvorfor tilsette sukker i noe som allerede er søtt og godt? Heldigvis finnes det andre alternativer som du blant annet kan finne på helsekost.

    NOTE TO YOUR SELF ! " les alltid ingredienslisten bak på matvarene". På denne måten vet du om produktene du kjøper inneholder såkalt "skjult sukker". Prøv neste gang du handler å sjekke bak på alt du kjøper , kanskje får du deg noen uhyggelige overraskelser. En liten regel: står sukker som en av de fem første ingrediensene er det kanskje verdt å se etter et annet produkt i samme kategori som sukker ikke er på ingredienslisten, hvertfall ikke som en av de fem første.


    SAMSUNG CSC                               

    Du kan også enkelt lage din egen sunne tørket frukt hjemme. Her har jeg laget eplechips med kanel. Dette gjør jeg på samme måte som squash og søtpotetchips, enten i ovnen eller i dehydrator.
    Supert alternativ hvis du har lyst på noe søtt! Bruk det gjerne som en erstatning til godteri, ha det i vesken på jobb og har du barn legg det gjerne i matboksen til skolen. Dette er noe barn liker godt da det har en naturlig søtsmak, uten at det er tilsatt sukker. Gi barna dine sunne vaner fra tidlig alder!


    SAMSUNG CSC

    Eplechips

    Epler

    Økologisk kanel ( kan sløyfes)

     

    FREMGANGSMÅTE

    1. Vask eplene, fjern eplekjernen og skjær eplene i tynne skiver, bruk gjerne en mandolin.

    2. Fordel eplene utover et bakepapirkledd stekebrett og dryss over kanel.

    3. Sett i ovnen på 90 grader. Lager du flere brett sett ovnen på varmluft. 

    4. Stek i 1 time, snu deretter brettet (de bakerste blir ofte fortere ferdig) og stek i ca 1/2 - 1 time til, til epleskivene har tørket og blitt sprø.

    5. Skru av ovnen og la gjerne eplechipsen avkjøle i ovnen med døren på gløtt.

    Lager du disse i dehydrator stiller du bare gradene på ca 42 og lar de ligger til de har tørket og blitt sprø, ca 8- 10 timer. Her trenger du ikke snu brettene underveis.


    SAMSUNG CSC
    TIPS!

    - Røde epler gir oftest best smak

    - Er eplene litt sure kan du drysse over litt steviosa eller f.eks kokosblomstsukker.

    - For å unngå at eplene blir brune kan du legge skivene i vann med sitron før du fordeler de utover på brettet.

    - Økologisk kanel er fra økosjokolade.no


    SAMSUNG CSC
     

    #eplechips#hjemmelaget#sukkerfri#sunt#paleo#lavkarbo#vegan#vegetar

  • Squash chips

    SAMSUNG CSC
     

    Chips kan være sunt! 

    Med de riktige ingrediensene kan chips være noe av det sunneste du kan spise. Lager du dette med grønnsaker, olivenolje og himalayasalt får du i deg næring fra gode ingredienser, og derfor er hjemmelage chips av squash et veldig godt alternativ til kosen. Det er riktig nok ikke mange kaloriene i squash og derfor ikke spekket med næringsstoffer heller. Dermed blir det ikke et fullverdig måltid, MEN sunt er det og som alternativ snacks er det både veldig godt for smaksløkene og kroppen din!

    Jeg lager dette som regel raw i dehydrator på 40 grader, men det kan fint lages i ovnen også (!), men det blir det ikke helt raw.

    Bruksområdene er mange, de kan spises alene, i salater, garnetyr på supper og retter , eller f.eks med en god dipp som hummus og guacomole. 

    Squash inneholder i tillegg veldig lite karbohydrater og er dermed lavkarbo.

    Ikke vær redd for å spørre om det er noe du lurer på. Bruk komentarfeltet! :D

    Jeg får mange meldinger/mail med spørsmål om oppskrifter, ingredienser, helse og kosthold ( det er veldig hyggelig det altså, så fortsett med det), men ofte lurer mange på de samme tingene, så legg gjerne igjen en komentar også ;)

    SAMSUNG CSC
     

    Squash Chips

    2 Squash, gjerne økologisk

    Himalayasalt

    Pepper

    Olivenolje eller kokosolje ( uten smak elelr f.eks cocosa hvitløk)

    Evt andre krydder.

     

    FREMGANGSMÅTE I OVN

    1. Forvarm stekeovnen til 100 g. 

    2. Kle 1-2 stekebrett med bakepapir.

    3. Skjær squash i tynne skiver, vend i litt olje og fordel utover stekebrettene.

    4. Dryss over litt himalayasalt og pepper, eller bruk andre krydder.

    5. Stek ett og ett brett av gangen, snu chipsene underveis og dryss over litt mer krydder. Stek til chipsen blir  og sprø gylden. Pass på underveis så de ikke brenner seg. - Mine er ganske tynne og stod i ovnen i litt over 1 time.

     

    FREMGANGSMÅTE I DEHYDRATOR

    1. Skjær squash i tynne skiver, vend i litt olje og fordel utover brettene i dehydratoren. 

    2. Dryss over litt himalayasalt og pepper, evt andre krydder.

    3. Sett gradene på 42, å la stå i 4-10 timer, avhenger av tykkelsen. Chipsene er ferdig når de er sprø.

    SAMSUNG CSC

     


  • Søtpotetchips med guacamole

    SAMSUNG CSC

    Nam, i går laget jeg raw søtpotetchips i dehydratoren min. Det er nesten farlig for det smaker så utrolig godt! Jeg tørker disse på 40 grader i noen timer, men man kan enkelt lage disse på noen minutter i stekeovnen også.

    Spis som de er eller server med hjemmelaget dipp. Bruk gjerne guacomole så får du et næringsrikt lite måltid i samme slengen:)


    TIPS! Jeg var på JULA i går, og da kom jeg over en liten tørkemaskin til frukt og grønt. Den er på tilbud og koster kun 199,-! Det går ikke ann å stille på gradene, den er innstilt på 70 grader. Det er ikke helt raw food, men et veldig godt alternativ hvis du vil lage sunn chips eller tørke din egen frukt.  I tilegg er den liten og nett med 5 brett, og tar mye mindre plass på kjøkkenbenken enn en stor dehydrator.

     

    SAMSUNG CSC
     

    Søtpotetchips

    2 Søtpoteter

    Himalayasalt

    Pepper

    Olivenolje eller kokosolje ( uten smak)

     

    FREMGANGSMÅTE I OVN

    1. Forvarm stekeovnen til 200 g. 

    2. Kle 2 stekebrett med bakepapir.

    3. Skjær søtpotetene i skiver, vend i litt olje og fordel utover stekebrettene.

    4. Dryss over litt himalayasalt og pepper. Er veldig lite salt som skal til.

    5. Stek ett og ett brett av gangen i ca 25-30 min, snu chipsene og krydre gjerne litt mer etter halve tiden. Stek til chipsen blir gylden. Pass på underveis så de ikke brenner seg.

     

    FREMGANGSMÅTE I DEHYDRATOR

    1. Skjær søtpotene i skiver, vend i litt olje og fordel utover brettene i dehydratoren. 

    2. Dryss over litt himalayasalt og pepper

    3. Sett gradene på 42, å la stå i 4-10 timer, avhenger av tykkelsen. Chipsene er ferdig når de er sprø.

     

    SAMSUNG CSC

    GUACAMOLE

    1-2 Avokado

    1 Rød chilli

    Lime /sitron

    1-2 Hvitløksfedd

    Himalayasalt

    Pepper

     

    FREMGANGSMÅTE

    1. Mos avokadoen med en stavmikser eller gaffel.

    2. Hakk hvitløk og chilli og bland inn. 

    3. Smak til med lime evt sitronsaft salt og pepper.

     

    SAMSUNG CSC

    TIPS!

    - Det kan lett bli for mye olje på chipsene. En enkel måte å fordele oljen jevnt på er å ta litt olje i en plastpose ( gjerne to utenpå hverandre) ha i søtpotetskivene og rist løs, da fordeles oljen jevnt på skivene uten at du trenger å bruke så mye.

    - Varier gjerne smaken med andre krydder og urter
    - Oppbevar chipsen i en krukke eller kakeboks i romtemperatur.

    - Spis gjerne chipsene som snacks eller server i salater, middagsretter eller garnetyr på supper.

     


  • En sunnere strømpe



    JULESTRØMPE

    Hva med å gi deg selv eller en du er glad i en gave på julemorgen? ♥ 

    En strømpe stappet med sunne alternativer er midt i blinken. Det blir nok av godteri og usunnheter i julen, og det kan være lurt å ha et lite alternativt lager som man kan kose seg med:)

     


    Min strømpe fra meg selv inneholder blandt annet: en haug av Atkins barer, - mine favoritter er blandt annet Fudge Caramel, Chocolate Coconut og Hazulnut Crisp. Nam ;D

    Gojishot fra Supernature , - som innholder masse c-vitaminer som er godt for imunnforsvaret. 

    Covera cream fra Soma som jeg er totalt avhengig av for å unngå tørre og sprukne hender.

     



    *Nå kan morgendagen bare komme! :D *

    Kvelden skal tilbringes med familien, gløgg skal drikkes og en julefilm snurres. ♥  Ønsker dere alle en ekstra fin kveld!

    #julestrømpe#atkins#barer#proteinbar#lavkarbo#sunt#mat#helse#kosthold#gojishot#supernature

  • Brente mandler

     

    På torsadg/fredag lagde jeg opp flere kilo med brente mandler (ja det tok sin tid!) ,og i går ble de nemlig solgt på et julemarked. :D

    Alle posene gikk unna, og jeg er superhappy med det! Spesielt siden alle inntektene gikk til et barne og ungdomsarbeid. :)

     

     


    Hovedmengden av det jeg laget opp var med vanlig sukker, men jeg lagde selvfølgelig en god porsjon sukkerfrie mandler også, og denne oppskriften skal jeg dele med dere nå.

    For å lage brente mandler trenger man egentlig bare 3 ingredienser: Mandler, vann og en form for sukker/søtning. Du kan også røre inn litt smør, men det trenges ikke, eller smakssette mandlene med krydder... ( Se tips lenger ned)

     

     

     

    SUKKERFRI, BRENTE MANDLER

    500 g Mandler

    1/2 dl Sukrin gold

    1/2 dl Steviosa

    1/2 dl Vann

    1 ss Smør / Cocosa ( Trengs ikke, se tips lenger ned)

     

    TILEGGS INGREDIENSER

    Vaniljepulver

    Maldonsalt

    Kanel & Kardemomme

     

    FREMGANSMÅTE

    1. Start med å sette ovnen på 200 grader.

    2. Fordel mandlene utover et stekebrett og rist de i forvarmet ovn i ca 6 min.

    3. Ha vann, sukrin, og steviosa i en kasserolle og gi det et oppkok, her trenger du ikke å røre.

    4. Skru ned varmen når det begynner å koke, og la det småkoke videre i 2-3 minutter.

    5. Hell forsiktig i de ristede mandlene og bland godt sammen. La det småkoke, men du rører hele tiden til væsken har blitt tykkere og brunaktig, og mandlene har fått en mørkere gylden farge. ( Vil du smakesette mandlene med f.eks kanel og kardemomme skal dette haes i nå)

     



    ( Skal du bruke smør i oppskriten, skal det haes i nå på slutten og røres sammen med blandingen til det har smeltet)

    6. Hell massen over på et bakepapir og skill mandlene fra hverandre med hjelp av en gaffel og spiseskje før de blir kalde.

     



    7. Oppbevar i en tettboks eller glass.  

     

    TIPS!

    - Vil du smaksette med vanilje, krydder eller salt, ha dette i kasserollen samtidig med mandlene.

    - I steden for steviosa kan du bruke bare Sukrin Gold, eller bytte ut begge med f.eks. Sukrin eller Kokosblomstsukker.

    -Forholdet med vanlig sukker er 150 g til 400 g mandler, her må du passe på underveis, når mandlene kommer i kasserollen blir sukkertet krystallisert ( ser ut som tørt pulver) før det smelter igjen, og blir brunt og gyldent.

    - Doble gjerne porsjonen, men ikke ha alt i kjelen om gangen, da blir massen veldig vanskelig å jobbe med.

    - Smør VS ikke smør. - Smaken er like god med som uten! Smøret gjør det mye lettere å dele mandlene fra hverandre, men mandlene blir selvfølgelig litt mere fettete. Skal du pakke inn mandlene i cellofan blir det derfor ikke et like pent resultat. - Hjemme oppbevarer jeg mandler laget med smør i en tett boks med matpapir oppi.

    - Supert tips til en vertinnegave, eller en julegave. Pakk mandlene inn i cellofan og pynt med et koselig julebånd.

    #brentemandler#sukkerfri#utensukker#mandler#melkefri#glutenfri#julegaver#gavetips#hjemmelaget#jul2015

  • OPPSKRIFT: PROTEINBITER




    I går fikk jeg endelig laget fryste proteinbiter igjen. Det er så utrolig godt og raskt å slenge sammen. Jeg satt de i fryseren over natten og var derfor perfekt til dessert etter frokost.

    Opprinellig oppskrift kan du se her, denne gangen lagde jeg en litt annen smak. Begge deler smaker like godt etter min mening:)

    Du trenger:

    2 scops Moccaproteinpulver

    100g kokosmel light

    1 ss sukrinmelis

    3-4 dråper dråper sjokoladestevia eller karamell

    2 ss cocosa ( kokosfett)

    Fremgangsmåte

    Ha de tørre ingrediensene i en bolle sammen med smeltet avkjølt cocosa og bland sammen med en stavmikser. Spe med litt og litt melk om gangen til du har en glatt røre.

    Tilsett litt mer søtning hvis du vil.

    Hell over i former og sett i fryseren til det har stivnet. Jeg lagde det på kvelden og satte det over natta.

    Nyt og kos deg! ♥

    #proteinbiter#saftigeproteinbiter#frysteproteinbiter#protein#sunt#mat#helse#kosthold#ernæring

  • OPPSKRIFT:GRØNNKÅLCHIPS

    Den ultimate snacksen året rundt!:-)

     

    Etter eventet med Trine Berge fikk jeg skikkelig smaken på grønnkålchips igjen!- jeg som har vært storspiser av det i perioder! ;-)

     

    Jeg invisterte i en dehydrator for noen år siden, noe jeg ikke har angret et sekund på, da jeg har brukt den veldig mye, blandt annet til chips:-)

     

    Oppskriften er til dehytdrator, men legger ved en rask versjon til ovn.:)

     

     

    Du trenger til et brett Spicy Chips

     

    1 pakke grønnkål

    Marinade:

    2 dl macademianøtter (bløtlagt, og hakket i biter, cashew kan også brukes)

    ½ stor rød paprika, hakkes i biter

    1 ts sitronsaft

    1 ss eplesidereddik

    2 ts tamari

    1 ss næringsgjær

    1,5 ts løkpulver

    ¼- ½ ts salt (etter smak)

    ½ rød chilli, hakkes

     

    ( 1 klype cayennepepper)

     

    Fremgangsmåte

     

    Bland sammen alle ingrediensene til marinaden, bruk gjerne en blender eller stavmikser, og smak til. Vil du ha dressingen sterkere kan du tilsette en klype cayennepepper.

    Skyll deretter grønnkålen godt, og la den renne av seg.

    Riv så av bladene på grønnkålen til passe biter. Masser marinaden inn i grønnkålbladene og legg på et teflexark og sett i dehydratoren. På ca 41 grader. Det tar 10-12 timer så sett gjerne over natten.

    Etter ca 8 timer snu brettene og vend litt på bladene.

     

    Oppbevar tørt i romtemperatur i en krukke med lokk!

     

    Rask variant i ovn.

    Det blir ikke Rawfood, men passer perfekt en kveld du er fysen på noe snacks!

     

    Ha den marinerte grønnkålen over på et bakepapirkledd stekebrett. Sett i ovnen på 200 grader varmluft.

     

    Tips!

     

    - Doble gjerne oppskriften når du lager i dehydrator. Det holder seg lenge i feks. En kakeboks.

    - varier marinaden for andre smaker.

    - tåler du ikke nøtter kan du bruke feks. thahini.

    Håper du vil prøve å lage grønnkålchips!;-)


  • FOOD LATELY

    Tenkte jeg skulle legge ut litt flere oppskrifter av det jeg har lagt ut på instagram i det siste.

     

    GREPFRUKT JUICE

     

    2 Grepfrukt

     

    Ha grepfukt i en juicer og du har grepfruktjuice. Syntes du den er litt bitter kan du ha i litt stevia.

    SMOOTHIE

    Soyafløte

    appelsinjuice

    1neve frosne jordbær

    mandler

    Stevia

    2 eggehvitter

     

    Bland sammen til passe konsistens og smak:)

     

    BRENTE MANDLER

     

    Mandler

    Steviosa

     

    Ha ønsket mengde steviosia i en stekepanne på middels/høy varme til det har smeltet . Ha i mandler og rør sammen. Rør litt innimellom til du har fått brente mandler.

    Hell over på et bakepapir og la det bli avkjølt før du knekker de opp.

    #grepfrukt#grepfruktjuice#juicing#mandler#brentemandler#lavkarno#lavkarbomat#lavkarbosnacks#protein#smoothie#nøtter#utenmelk#utengluten#melkefri#glutenfri#sukkerfri#utentilsattsukker

  • SNACK OF THE DAY

    Dagens lille snack fra meg,:)

    Moreller, mørk sjokolade og litt nøtter.

     

    Det Trenger ikke å være vanskeligere å velge litt sunt snacks.

     

    Håper dere har en fin start på en ny uke!

    :)

    #moreller#bringebær#sjokolade#70%sjokolade#86%sjokolade#lavkarbo#lavkarbosnacks#snacks#sunt

  • FARGERIKT

    Titter innom for å ønske dere en god helg!:)

     

    Det er ikke så vanskelig å spise sunt når det ser ut som dette!:D

    Dagens tips! Ha bær og frukt tilgjenngelig hele tiden :):)

     

    Så er det bare å kose seg! Fin fredag alle sammen.


  • OPPSKRIFT: RASK SUNNE SNACKS

    Hei og hopp alle sammen!

    Beklager litt dårlig blogging i det siste, men nå er jeg tilbake :-)

     

    Om sommeren kan det fort bli lett å ty til raske løsninger på matfronten som ikke alltid er så sunne.

    Her skal jeg gi dere tre enkle tips som lages i en fei.

    1. Smoothie

    Her er det mange muligheter. Denne er med

    Yoghurt

    Agurk

    Melon

    Kiwi

    Isbiter

    2. Gulrotstaver med guacomole

    Til Guacomolen trenger du

    Avokado

    Presset sitron

    Fin halket hvitløk

    Fin hakket chilli

    Salt

    Pepper

    3. Fat med friske bær

    Dette er veldig populært når jeg har gjester, er som regel dette som forsvinner først.

    Moreller

    Jordbær

    Blåbær

    Bringebær

     

    Her kan du bruke andre type bær og frukt også.

    Håper du blir inspirert til å spise sunn snacks i ferien.:)

    Men man skal ikke glemme at det er lov å kose seg. Alt med måte!

     

    I helgen feiret vi Morfar som ble 90 år i begynnelsen av måneden med hele etterslekten på borti mot 100 stk(!!)og i tilegg fylte bestemor 87 på lørdag.

    Jeg lagde flere kaker i helgen, men disse var ikke av den sunne sorten, men jeg jobber med å lage et par sunne varianter jeg skal dele med dere etterhvert.:-)

     

    Håper dere har en fin start på uken! Vi snakkes


  • SUNN SNACKS ...

    Både munn og kropp liker...

     

    Mange syntes det er vanskelig å spise sunt i helgen. Det er ofte da vi velger lette løsninger som fastfood, godteri og cola.

    Selv er jeg farlig svak for sukkerfri brus som solo super, og sukkerfritt smågodt. ( ja det finnes sukkerfritt smågodt)

    selvom godteriet er sukkerfrit er det like kalorifult som vanlig godteri, og påvirker blodsukkeret, men i noe lavere grad.




    Jeg prøver å være flink til å drikke vann, men jeg blir fort lei. Derfor prøver jeg å tilsette naturlig smak i vannet, og da smaker det mye bedre.

    Tips til hva å ha i klasset

    • Friske bær - bringebær- jordbær - blåbær
    • Sitron dråper eller skiver
    • Lime dråper eller skiver
    • Appelsin
    • Agurk skiver
    • Mynteblader   - agurk og mynte sammen en skikkelig godt
    • Rabarbra
    • Sitronmelisse

     

    Her er det bare å prøve seg frem med kombinasjoner du liker.

     





    Tips til hva du kan ha i "godteriskåla"

     

    Her er det mange muligheter. Skålen kan også fylles med protein barer eller sukkerfri sjokolade.

     

    Husk! Det er også lov kose seg med annet godt også, men alt med måte!

     

    #sunnsnacks#snacks#mat#kosthold#bær#godteri#sjokolade#brownie#kosthold#ernæring#nøtter#protein

  • SUNNE SALTET CASHEWNØTTER

    Ja, som overskriften sier... i påsken ble det litt for mye nøtter fra pose på meg, og det merkes både på energien og allergien.

    Som jeg har skrevet tidligere så tåler jeg ikke for mye fett av gangen, og hvertfall ikke harske oljer. Men nøtter er jo så godt, og litt innimellom er helt greit!

    Derfor tenkte jeg at jeg like godt kunne lage en sunnere variant.



    Du trenger:

    Cashewnøtter

    Ekstra virgin kokosolje

    Himalayasalt

     

    Fremgangsmåte

    Smelt kokosolje i en bolle og ha in nøtter. Ha det deretter utover et bakepapir og strø himalayasalt over. Sett i ovnen på 200 grader til de har fått litt farge og blitt litt sprø.

    De blir litt klissette, men kan fint oppbevares i romtemperatur i flere dager.

     

    Håper alle har en fin start på dagen!

     

    #nøtter#cashewnøtter#himalayasalt#sunt#enkelt#lavkarbo#mat#oppskrift#lchf

  • NØTTEKNAS

    16 stk

    100 g grov hakka mandler

    50 g grov hakka gresskarkjerner

    10 g hakka gojibær (kan sløyfes)

    4 ss sukrin eller annen søtning

    1 ss smeltet kokosolje ekstra vergin

    1 ts kakao pulver

    Små former til å steke i

    Fremgangsmåte:

    Bland sammen nøtter og gojibær i en bolle, hell over kokosolje og sukrin og bland godt sammen. Ta halvparten å ha iover i 8 former , trykk ned med en skje på toppen.

    Ha i en ts kakao i resten av røren for sjokoladesmak og fordel i 8 former til.

    Stek på 165 grader i ca 15 minutter. Avkjøl formene helt og la stå en stund på benken så de stivner helt.


  • SUNN SNAKS

    3 sunne snaks tips midt i uken...

    Alt kan lages som rawfood i dehydrator på 40 grader , men det tar lang tid.

    Det kan også lages i stekeoven på de laveste gardene og ha døra litt på gløtt så de tørker, da blir det også rawfood , det tar jo også lang tid.

    Derfor hvis jeg fyser på godt om kvelden lager jeg disse på under 30 minutter, følg med underveis, kikerter tar lengst tid, eple og grønnkål går fortere

    Spicy rista kikerter

    1 boks kunerter skyldt og avrent

    2-3 ss kokosolje

    1 ts chilli pulver

    1 ts cumin

    1/2 cayennepepper

    1/2 ts himalayasalt

    Søte epler

    2 epler skåret i tynne skiver

    2-3 ss kokosolje ( valgfritt)

    Sukrin gold etter smak

    Kanel etter smak

    Grånnkålchips

    1 pakke grønnkål i biter

    Olivnolje

    Salt

    Pepper


  • BANANCHIPS OG FROKOST

    GOD MORGEN!

    Når man har lyst på noe søtttil frokost så ble det sånn her. 



    tilfredstilt søtbehov!

    Soya yoghurt med karamellstevia dråper. peanøttkjeks oppskrift her, og tørket kokosflak og gojibær, med et deilig is kaldt glass vann med sitron båter (ja båter faktisk) Masse smak i vannet :)



    Spiste opp mine siste banan chips nå, så da må jeg lage en ladning i dehydratoren. kjempe enkelt, bare kutter banan i skiver og legger på brett og steker rundt 10 t . Ja er lenge, men da tørker de på 40 grader og er raw food. Absolutt verdt det.



    Drysset litt capuccino pulver over,nam!

    Kjempe godt å ha i yoghurt eller på havregrøten, men super godt som snacks bare også. Du kan gjøre dette med alt av frukt og jordbær går fint også=)

    Har du prøvd det før?

    #frokost#suntoggodt#melkefri#sukkerfri#glutenfri#yoghurt#bananchips#chips#snaks#

  • MED JUL I TANKENE

    Snart Desember og tid for å ta på seg forkle å bake julekaker og trille marsipankuler. Desember er den måneden i året man lager mest mat og koser seg litt ekstra. Det er derfor ikke dumt med noe man kan kose seg med god samvitighet med som også oser jul i rødt,hvitt og grønt. -Altså jordbær dyppet i yoghurt og knuste pistasjnøtter.



    Oppskriften sier seg selv du bare dypper jordbær i valgfri yoghurt og deretter i knuste pistasjnøtter. Sett i kjøleskapet i 15-20 min. og server.

    Tips! 

    -Lett å gjøre alergivennelig ved å bruke foreksempel soyayoghurt så den blir melkefri. 

    -Bruk mager kesam så blir det en proteinrik snaks

    -Variger med forskjellige nøtter

    #sukkerfri#dessert#snaks#melkefri#proteinrik#glutenfri#mattips#

  • KRISPY KIKERT SNAKS

    Et veldig godt alterntiv til potetgull og annet snaks med høyt kalori innhold. 100gram ristede kikerter er bare på ca 100 kalorier! Det er en stor forskjell fra potetgull som ligger på over 500kalorier per 100 gram. Her kan du variere med smaker alt fra salt til søtt. Forige kvelden testet jeg ut en spicy variant som absolutt ikke blir siste gang.




    Oppskrift :

    1bokskikerter

    Litt olivenolje

    Paprika krydder

    Chilli krydder

    Hvitløkspulver (uten salt)

    Spiskummen pulver

    Forvarm ovnen til 175 grader. Avrenn,skrell av skallet og tørk kikertene godt med tørkepapir. Det er viktig at det ikke er noe fuktighet igjen ellers blir de ikke skikkelig sprø i ovnen. Bland deretter olje og krydder sammen i en liten bolle, og bland inn kikertene. Hell over på et bakepapir og ha i forvarmet ovn ,mens du rører et par ganger innimellom til de er blitt litt brune og sprø. Det tar ca 45-55 minutter kommer litt ann på ovnen. Legg de på rist og la de avkjøle seg.

    TIPS!

    Kjempe gode å spise alene, men bland de gjerne i en salat eller ha dipp ved siden av:)

    #ristedekikerter#sunnsnaks#lavkalori#fitnessmat#suntoggodt#fitnessfood#chickpeas
    #ristedekikerter#lavkalori#suntoggodt#snaks#sukkerfri#melkefri#glutenfri
Validation content="29ba0158097984d395f87f8fc584eb9d


Denne bloggen er personlige ytringer fra utgiver av bloggen. All bruk av bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggens ansvarlige utgiver. Bloggen ligger på blogg.no og annonser på bloggen selges av Mediehuset Nettavisen. Ansvarlig redaktør for Mediehuset Nettavisen er Gunnar Stavrum. -




Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©
- albiss.blogg.no -