hits

Publisert den 28.09.2017 - Side dishes

Grønnkålpesto

 

Høstfavoritt! 

Grønnkål er en stor favoritt hos meg, spesielt om høsten.

Den kan brukes til så mye og gir masse smak i maten.

I dag har jeg gjort noe så enkelt som å lage en grønnkålpesto, stekt litt grønnkål og ristet litt brød, superdigg kombinasjon! :D

 

Grønnkålpestoen er fri for gluten, melk, sukker, soya, korn, egg og nøtter.

 

 

Ristet brød med grønnkålpesto

 

2 Skiver brød

Cherry tomater

Grønnkål

Grønnkålpesto

(Olivenolje, salt og pepper)

 

 

Grønnkålpesto

 

1,5 dl Pinnekjerner

3 dl Fersk grønnkål

2 ss Presset sitronsaft

2 ss Olivenolje

1-2 ts Hvitløkskrydder

Himalayasalt

3-5 ss Vann / eventuelt en form for melk

 

 

FREMGANGSMÅTE

1. Kjør alle ingrediensene til pestoen sammen i en food prosessor eller stavmikser, smak til med krydder og sitronsaft underveis. Spe med væske om blandingen blir for tykk.

2. Rist skivene i en panne med litt olje, salt og pepper. Når skivene er sprø ta de ut, og stek stek cherrytomater og grønnkål på samme måte.

3. Smør skivene med pesto og topp med stekte tomater og grønnkål.

 

 

TIPS!

- I stedet for pinnekjerner kan solsikkekjerner eller cashewnøtter brukes.

-

 

-MariaMarisol

Følg meg gjerne på instagram her, facebook her og snapchat "mariamarisol"


 

Publisert den 08.06.2017 - Side dishes

Lavkarbo tortillachips



inneholder afiliatelenker

 

Hei og hopp, og vips var det torsdag allerede!

I dag har jeg laget lavkarbo tortillachips, uten gluten, melk +++. Disse er perfekte til helgekosen. Kanskje du til å med skal ha taco-fredag i morgen? Da kan disse virkelig anbefales.

 



 

Lavkarbo Tortillachips 

 

80 g Mandelmel

80 g Sesam-mel

20 g Linfrø

3 Eggehviter

1/2 ts Paprikakrydder

1/2 ts Hvitløkskrydder

1 ts Cummin

1/2 -1 Chili

1 ta Himalayasalt

1/2 ts Pepper

FREMGANGSMÅTE

1. Sett ovnen på 175 grader varmluft.

2. Bland sammen mandelmel, sesammel, linfrø og krydder. Pisk deretter inn eggehviter og bland sammen til en deig. - Smak til underveis så du får ønsket mengde krydder.

3. La deigen hvile i ca 10 minutter.

4. Kjevle deigen ut mellom to bakeark så tynt som du klarer. Rut deretter opp til chips, lag gjerne litt mellomrom mellom hver.

5. Stek midt i ovnen i ca 8-10 min. Avhenger av hvor tynt du har kjevlet.

6. Avkjøl på rist til chipsene er sprø! 

 

 


 


 

TIPS!

- Smak til underveis med krydder, jeg er glad i sterke chips så jeg krydret de litt ekstra.

- Stekeovner kan variere, så kanskje dine trenger kortere eller lenger steketid.

 

-MariaMarisol

Følg meg gjerne på instagram her, facebook her og snapchat "mariamarisol"


 

Vis flere innlegg