Not seeing a Scroll to Top Button? Go to our FAQ page for more info.






TILBAKE TIL FORSIDEN

  • Lunsjsalat med tunfiskrøre

     

    Når man titter i kjøleskapet og tror man ikke har noe mat!

    Noen som kjenner seg igjen? ;)

     

    Da ble det en superenkel tunfiskrøre med salat som smakte helt himmelsk! :D

    Fri for gluten, melk, korn og nøtter.

     

     

    Lunsjsalat med tunfiskrøre

     

    1 boks Tunfisk (i vann eller gele)

    Ekte Majones

    Sitronsaft

    Salt og pepper

    Stangselleri 

    Ruccola

    Tomat

    Paprika

    Avokado

    Eple

    Druer

    Rødløk

    Olivenolje

     

    FREMGANGSMÅTE

    1. Lag tunfiskrørern ved å blande sammen tunfisk, ønsket mengde majones, sitronsat, salt og pepper.

    2. Kutt og del opp grønnsakene til salaten og topp med tunfiskrøre over. Ha gjerne litt ekstra olivenolje, salt og pepper over tilslutt.

     

     

     

     

     

    TIPS!

    - Salaten er ekstra god med stangselleri og eple som gir en skikkelig krispi konsistens.

    - Ønsker du en sterkere smak på tunfiskrøren kan du smake til med litt didjonsennep.

     

     

    -MariaMarisol

    Følg meg gjerne på instagram her, facebook her og snapchat "mariamarisol"


     


  • Omelettwraps med kylling og pesto

    inneholder afiliatelenker

     

    God morgen!

    Selv startet jeg dagen uhyre tidlig i morges. Allerede oppe klokken 04.00. Gosh! 

    Av en eller annen merkelig grunn er det allikevel lettere å stå opp så tidlig enn tre timer senere. Uansett om dagene går veldig i ett så er det viktig å huske å fylle på med masse god næring så man holder energien oppe.

    Omelettwraps er enkelt å lage, kan gjøres klar dagen før å nytes til frokost, lunsj eller middag.

    Her har jeg fylt wrap`n med kylling, nam!

     

    Ønsker dere en fin dag! :)

     


    Oppskriften er fri for gluten, melk, sukker, soya, korn og nøtter. 

     

    Omelettwraps med kylling

     

    2-3 Wraps

     

    3 Egg

    Himalayasalt

    Pepper

    En skvett vann

    (Smør /kokosolje til steking)

     

    FYLL

    Kyllingfilet i skiver

    Salatblad

    Agurk

    Tomat

    Rødløk

    Heliso Pesto

    Ruccola

     


     

    FREMGANGSMÅTE

    1. Start med å piske eggene lett sammen med en skvett vann, salt og pepper. Stek tynne omeletter som en pannekake på begge sider på middelsvarme med litt smør eller kokosolje i pannen. Avkjøl før du har i fyll.

    2. Ha på fyll og rull sammen.

     





     

    -MariaMarisol

    Følg meg gjerne på instagram her, facebook her og snapchat "mariamarisol"


     


  • Vegan Taco

     

    Vegan Taco

    For første gang har jeg prøvd meg på vegetar taco med et skikkelig vegansk alternativ. Her snakker jeg ordentlig bønne "kjøttdeig", i hvert fall så mye det går ann å ligne. ;)

    Oppskriften er fri for gluten, melk, raffinert sukker, soya, korn, nøtter og egg.

     



     

    "KJØTTDEIG" AV BØNNER

     

    1 boks Røde bønner i lake

    1 boks Kikerter i lake

    1 liten løk

    2 hvitløksfedd

    Cumin, pepper, salt, chilli og paprikakrydder

    1 dl Vann +

    1-2 ts Grønnsaksbuljong

    Fersk kruspersille

     

    FREMGANGSMÅTE

    1. Hakk løken og surr den sammen med hvitløk i litt olje i en kjele. Når løken er blank tilsettes bønner, kikerter, vann og buljong. Gi det er oppkok og la det deretter småkoke i ca 10 min. 

    2. Tilsett krydder og smak til underveis, - jeg brukte ganske mye cumin og lite chilli!

    3. Mos blandingen med en stavmikser til ønsket konsistens. Jeg syntes det er godt med litt biter i.

    4. Server med hakket fersk kruspersille.

     



     

    LAVKARBO LOMPER

     

    ca 9 små eller 5 store

    250 g Brødmiks

    3 dl Vann

     

    FREMGANGSMÅTE

    1. Sett stekeovnen på 180 grader. 

    2. Rør sammen brødmiks og vann til en jevn deig. 

    3. Bruk en skje og legg klatter på et bakepapirkledd stekebrett, som smøres utover til passe store sirkler.

    4. Stek midt i ovnen i ca 8 min. - Avhenger av størrelsen!

     



     

    TILBEHØR

     

    Guacamole 

    - av avokado, sitronsaft, hvitløkskrydder, salt, pepper og chilli

    Crisp salat

    Cherry tomater

    Mango

    Agurk

     

    -MariaMarisol

    Følg meg gjerne på instagram her, facebook her og snapchat "mariamarisol"


     


  • Feels like summer

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    Frisk og herlig salat som bare ooooser av sommer!

    Naturlig fri for gluten, melk, sukker, soya, korn, nøtter, egg og kjøtt.

     

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA
     

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

     

    Grapefruktsalat

     

    Grapefrukt

    Salatmix

    Agurk

    Paprika

    Avokado

     Ristede Solsikkekjerner

    Olivenolje

    Himalayasalt

    Ny kvernet pepper

     

    FREMGANGSMÅTE

    1. Skrell og del opp grapefrukt, kutt grønnsaker og bland sammen. Dryss over litt krydder og olivenolje og nyt! 

     

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

     

    -MariaMarisol

    Følg meg gjerne på instagram her, facebook her og snapchat "mariamarisol"


     


  • Spinatpai

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    Inneholder afiliatelenker

    Middag uten kjøtt!

    I dag har jeg faktisk laget pai til middag, glemmer nesten bort hvor enkelt og godt det smaker...

    Denne er laget ut noe form for kjøtt også og passer godt om du ønsker et "grønnere" måltid.

    Paien er uten gluten, melk, soya, korn og kjøtt.

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA
     

    Spinatpai

     

    BUNN

    95 g Mandelmel

    25 g Smør, romtemperert- jeg bruker melkefri melange

    1 Egg

    1 Klype Himlayasalt

    2 ss Kokosolje - kan byttes ut mot 25 g smør

     

    FYLL

    5 Egg

    1 dl Vann

    300 g frossen Spinat

    1 Løk

    1 boks Sjampinjong

    2-3 ss Solsikkekjerner - kan sløyfes

    Krydder

     

    FREMGANGSMÅTE

    1. Del smøret i terninger og kna det inn i melet.

    2. Bland inn egget og rør tilslutt inn 2 ss smeltet kokosolje og kna til du får en fast deig.

    3. Ha deigen over i en paiform på 30 cm i diameter, ta det med ro for selvom deigen ser alt for liten ut så er den ikke det! Legg gjerne et bakeppair over deigen og trykk deigen ut i formen. 

    4. Prikk deigen med en gaffel, og forstek deigen på 165 grader i ca 8 min. Ta bunnen ut av ovnen og sett ovnen opp til 200 grader.

    5. Ha spinaten i en kjele og varm opp, og sett til side.

    6. Fres løken i en panne, tilsett soppen når løken er blank og la det surre sammen i et par minutter.

    7. Pisk eggene lett sammen med vann. Ha i spinaten, solsikkekjernene, løken og soppen og bland det godt sammen med ønsket krydder. Jeg brukte bare salt og pepper. Hell blandingen over i den forstekte paibunnen og sett hele paien tilbake i ovnen og stek i ca 25 min.

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    -MariaMarisol

    Følg meg gjerne på instagram her, facebook her og snapchat "mariamarisol"


     


  • Skinkesalat uten melk!



     

    Tid for lunsj!

    Kremet skinkesalat uten gluten, melk, sukker, korn, nøtter og egg! 

    Salaten inneholder masse deilige grønnsaker, men dette er en salat barna liker også!

    Nå skal jeg nyte dagen i solen! :D

     

    Skinkesalat

     

    5-6 Store ss Ekte majones

    (- tåler du ikke masjones kan du lage denne med kun yoghurt og tilsette andre krydre for mer smak!)

    5-6 ss Naturell yoghurt som tåles

    (- f.eks soya om du ikke tåler melk ELLER sløyf og bruk mer majones i stedet)

    3-4 ss Sitronsaft - smak til

    Salt

    Pepper

    300 g Skinke

    Gulrøtter

    Stangselleri

    Mais

    Vårløk

    Rød paprika

    Brokkoli

    Solsikkekjerner

     

    FREMGANGSMÅTE

    1. Bland sammen majones, yoghurt, sitronsaft, salt og pepper til en dressing. - Smak til underveis.

    2. Kutt skinken og grønnsakene i ønsket størrelse og rør inn i dressingen. Topp gjerne med masse solsikkekjerner.





    -MariaMarisol

    Følg meg gjerne på instagram her, facebook her og snapchat "mariamarisol"


     


  • Varm salat med posjert egg




     

    Mandags middag!

    Tidlig middag eller sen lunsj?

    Denne oppskriften er noe jeg pleier å lage ofte. Som regel slenger jeg den fort sammen oftest til kveldsmat, og dermed har oppskriften ikke kommet på bloggen før nå dessverre. Det her er superdigg "comfort food"! En skål med dette her og jeg er happy! :D


     

    Varm salat med posjert egg

     

    2 porsjoner

    2 Egg

    Bacon

    1 pk.Grønnkål

    1 Søtpotet

    1 pk. Cherry tomater

    1 boks Bambusskudd

    Olivenolje

    Himalayasalt

    Pepper

     

    FREMGANGSMÅTE

    1. Stek bacon i en panne for seg.

    2. Kutt søtpotetet i terninger, ha i en stekepanne med litt olje og stek til de er gyldne. Ha deretter i tomater og bambusskudd og stek videre i noen minutter. Ha tilslutt i grønnkålen og surr det lett sammen i ca 1 min.

    3.  Bland sammen baconet med grønnsakene, ha gjerne over litt olivenolje, salt og pepper og topp med posjert egg. (oppskrift under bildet)


     

    POSJERTE EGG

    1 ts Eddik

    Himalayasalt

     

    FREMGANGSMÅTE

    1. Kok opp vann i en kjele, tilsett deretter eddik og salt. Skru ned platen til rett under kokepunktet. Knekk eggene i hver sin lille skål/glass, visp i vannet slik at det blir en virvel og hell egget i. La det ligge i ca 3 min. Bruk gjerne en hullsleiv for å ta det opp.



    -MariaMarisol

    Følg meg gjerne på instagram her, facebook her og snapchat "mariamarisol"



     


  • 3 ingredienser - Kikertpasta i tomatsaus

    Hei og god mandag!

    I dag har jeg laget en superenkel og deilig kjøttfri middag til lunsj. Du trenger kun 3 ingrediener + eventuelt krydder/urter.

    Naturlig fri for gluten, melk, raffinert sukker, soya, korn og nøtter.

     

    Du kan gjerne tilsette andre ingredienser som grønnsaker eller bønner også...



     

    Kikertpasta i tomatsaus

    100 % Kikertpasta - mengde etter ønske

    1 boks hakkede tomater

    Hardkokte egg

    Himalayasalt

    Basillikum og kruspersille - eventuelt andre krydder/urter..

    Pepper

     

    FREMGANGSMÅTE

    1. Kok pasta som anvist på pakken.

    2. Varm opp de hakkede tomatene, tilsett hakket basilikum, salt og pepper og la det små putre sammen i noen minutter før du blander inn pastaen.

    3. Topp med hardkokt egg og krydder ved servering.

    -MariaMarisol

    Følg meg gjerne på instagram her, facebook her og snapchat "mariamarisol"


     


  • Linsekaker

    Mandag igjen, og den kommer alltid like fort å brått på! ;)

    Jeg kjører kjøttfri dag i dag, som jeg som regel alltid gjør på mandag. Det å ha en fast dag i uken uten kjøtt gjør at jeg rett og slett utfordrer meg selv til å prøve mange nye råvarer og kombinasjoner som jeg vanligvis ikke ville valgt sammen med kjøtt. 

    I dag er hovedingrediensen røde linser og ut av det ble det disse sykt gode linsekakene. 

    Linsekaker

     

    ca 12 stk

    250 g Røde linser + vann

    2 Hvitløksfedd

    2 Gulrøtter

    1 Pastinakk

    2 ss Kokosmel - eventuelt annet mel

    1/2 Sitron, saften

    Kruspersille

    Himalayasalt

    Pepper

    Chilikrydder

    FREMGANGSMÅTE

    1. Ha linsene i en kjele med vann, tilsett 2 hele hvitløksfedd og kok til linsene er møre.

    2. Skrell og kutt gulrøttene og pastinakken i mindre biter og kok møre i en annen kjele.

    3. Hell vannet av begge kjelene og ha råvarene i en food prosessor og kjør sammen til en litt grov konsistens. Bland deretter inn resten av ingrediensene og smak til med krydder og urter. 

    4. Form linsekaker og stek på middelsvarme i en stekepanne med smør eller olje til kakene er gyldne og sprø på begge sider.

    5. Server gjerne med en salat og en form for dressing f.eks guacamole eller paprikasaus.


    -MariaMarisol

    Følg meg gjerne på instagram her, facebook her og snapchat "mariamarisol"


     


  • Salat med falafler, egg og hjemmelaget dressing

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    Inneholder afiliatelenker

    Enkel kjøttfri middag på en mandag! 

    - Salat med falafler, egg og hjemmelaget dressing.

    Laget helt uten gluten, melk, korn, nøtter og raffinert sukker. 

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    Falafler

    ca 6-8 stk

    1 boks Kikerter (240g)

    2 Hvitløksfedd

    1 liten bit Chilli

    1 Bit squash, paprika, spinat, løk eller andre grønnsaker

    Ca 1/3 ts malt Koriander - eventuelt andre krydder

    Ca 1/3 ts Spisskummin - eventuelt andre krydder

    Ca 1/3 ts Himalayasalt

    1 klype Pepper

    1 klype Kardemomme - eventuelt andre krydder

    2-3 ss Sesammel eller kikertmel

    Sesamfrø til å strø på toppen (kan sløyfes)

    2 ss Vann om blandingen blir for tykk

    Olivenolje til steking

     

    FREMGANGSMÅTE

    1. Skyll kikertene godt, ha de i en food prosessor sammen med resten av ingrediensene og bland det godt sammen til en kremet konsistens. Smak til underveis med krydder og urter. Tilsett eventuelt vann om det trengs.

    2. Form til små boller (eller mer flate som jeg gjorde), strø litt sesamfrø over og stek på middels varme i en stekepanne med olje. Falaflene er ferdig når de er gyldne og sprø på utsiden og fortsatt litt myke inni.

    3. Server gjerne med dressing og salat.

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    SALAT

    Revet gulrøtter

    Romanosalat

    Rødløk

    Oliven

    Tomater

    Paprika

    Avokado

    Olivenolje

    Sitron

    Salt

    Pepper

    1 Speilegg pr. porsjon

    FREMGANGSMÅTE

    1. Kutt og del opp grønnsaker-

    2. Ha det i en bolle og drypp over olivenolje, sitron salt og pepper.

    3. Topp med falafler, stekt egg og eventuelt dressing.

     

    DRESSING

    2,5 dl Yoghurt - en du tåler, jeg brukte soya. Eventuelt rømme eller kesam

    1/2 Sitron

    1 Hvitløksfedd

    2 ss Hakket gressløk

    Himalayasalt

    Pepper

     

    FREMGANGSMÅTE

    1. Legg et kaffefilter over et glass og hell i yoghurten. La den stå i 15-20 minutter slik at en del av væsken rennes av og yoghurten får en tykkere konsistens.

    3. Bland inn resten av ingrediensene når yoghurten er klar. Bruker du rømme eller kesam kan alt blandes sammen med en gang.

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA
    -MariaMarisol
     


  • Kjøttfri middagstallerken

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA
     

    Kjøttfri middagstallerken!

    Rask og næringsrik middag med masse gode smaker, som samtidig er billig å lage. 

    Processed with VSCO with p5 preset

    Kjøttfri tallerken

    Søtpotet

    Vannkastanjer

    Grønnkål

    Avokado

    Cherrytomater

    2 Egg pr. person

    Olivenolje

    Hvitløksfedd - kan sløyfes!

    Himalayasalt

    Pepper

    1 Håndfull nøtter pr.person - kan sløyfes!

     

    FREMGANGSMÅTE

    1. Skrell og del søtpotet i terninger, del tomatene i skiver og riv grønnkål i ønsket størrelse. (Gjerne litt store deler da de krymper når de stekes).

    2. Ha søtpotet og vannkastanjer i en stekepanne med olje, hvitløksfedd, salt og pepper. Stek på middelsvarme til søtpotetterningene er møre. Tilsett deretter grønnkål og tomater og la de surre i pannen i et par minutter.- Krydre mer om du ønsker. 

    3. Ta grønnsakene ut av pannen. Stek speilegg med olje og krydder, stikk gjerne hull på plommene og stek på begge sider. 

    4. Del avokadoen i to og server med de stekte grønnsakene, egg og nøtter.

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    -MariaMarisol


  • Salaten som hever et hvert måltid!

    SAMSUNG CSC

    Salaten som hever et hvert måltid!

    Det er ikke mange ingrediensene som skal til for å lage en spennende salat. Samtidig som det er enkelt å lage, og mengden varierer man bare etter hvor mange man skal servere til. En super måte å få i seg mer grønn og ren mat på. 

    SAMSUNG CSC

     

    Nektarinsalat

    Nektariner

    Salatmix

    Cherry tomater

    Valnøtter 

    Fetaost

    FREMGANGSMÅTE

    1. Del nektarinene i båter og ha de på grillen, eller stek i stekepannen med litt cocosa.

    2. Skjær tomatene i to og bland sammen med de andre ingrediensene og topp med grillede nektariner.

     

    SAMSUNG CSC

     

    TIPS!

    - Rist gjerne valnøttene i pannen med litt cocosa og himalayasalt. Nam! 

    SAMSUNG CSC
     

    - MariaMarisol
     


  • Vegan burger med falafel

    SAMSUNG CSC

    VEGAN BURGER

    Lille lørdag med falafler i burgerbrød med hjemmelaget dressing. Alt er lavkarbo, uten gluten, melk, sukker og gjær.

    Falaflene er laget på kikerter og de lages opprinnelig litt mer som runde baller, men i dag ble det en flat versjon for å ha de i burgerbørd i stedet.

     

    SAMSUNG CSC

     

    Falafler

     

    1 boks Kikerter (240g)

    2 Hvitløksfedd

    1 liten bit Chilli

    1 Bit squash, paprika, spinat, løk eller andre grønnsaker

    Ca 1/3 ts malt koriander

    Ca 1/3 ts Spisskummin

    Ca 1/3 ts Himalayasalt

    1 klype Pepper

    1 klype Kardemomme

    2-3 ss Sesammel eller kikertmel

    Sesamfrø til å strø på toppen (kan sløyfes)

     

    FREMGANGSMÅTE

    1. Skyll kikertene godt, ha de i en food prosessor sammen med resten av ingrediensene og bland det godt sammen til en kremet konsistens. Smak til underveis med krydder og urter.

    2. Form til små boller (eller mer flate som jeg gjorde), strø litt sesamfrø over og stek på middels varme i en stekepanne med olje. Falaflene er ferdig når de er gyldne og sprø på utsiden og myke inni.

    3. Server gjerne med dressing, salat og lavkarbo pitabrød.

     

    SAMSUNG CSC
     

    DRESSING

    2,5 dl Yoghurt - en du tåler, jeg brukte soya

    1/2 Sitron

    1 Hvitløksfedd

    1 Kvast koriander

    1 Kvast bladpersille

    Himalayasalt

     

    FREMGANGSMÅTE

    1. Legg et kaffefilter over et glass og hell i yoghurten. La den stå i 15-20 minutter slik at en del av væsken rennes av og yoghurten får en tykkere konsistens.

    2. I mellomtiden kan du finhakke hvitløk, koriander og persille, rive skallet av sitronen og presse ut saften. 

    3. Når yoghurten er klar kan du blande i urtene, hvitløken, sitronsaft og revet sitronskall og smake til med salt. Rør inn for hånd eller bruk en food prosessor.

     

    SAMSUNG CSC

    - Maria Marisol

    #falafler#vegan#vegetar#sunt#lavkarbo#middag#mat#helse#kosthold#ernæring#burger#dressing#melkefri#sukkerfri#glutenfri#falafler

  • Kyllingsalat med mango og avokado

    SAMSUNG CSC

    Salat smaker ekstra godt om sommeren, og den beste lager du hjemme!

    Salater kan varieres nesten i det uendelige, så her trenger du heller ikke å bli lei. Alt du trenger å gjøre er å blande sammen det du liker av grønnsaker, tilsett en form for protein og tilføre gjerne noe crunch...

    Har har jeg laget kyllingsalat med hel grillet kylling, jeg syntes hel kylling smaker bedre og er saftigere fremfor å steke kyllingfileter, men bruk det du foretrekker. 


    SAMSUNG CSC
     

    KYLLINGSALAT

     

    1 Grillet kylling

     Isbergsalat

    Agurk

    2 Avokado

    1 Mango

    1 Rød paprika

    1/2 Rødløk 

    Sorte oliven

    Gresskarkjerner - Eventuelt andre kjerner, nøtter eller frø.

    En god olivenolje (kan sløyfes)

     

    FREMGANGSMÅTE

    1. Rens kyllingen for bein og kutt eller riv kyllingen i mindre biter.

    2. Kutt opp salat, agurk, paprika, løk og oliven i ønsket størrelse.

    3. Del, rens og skjær opp avokado og mango, gjerne i litt store biter.

    4. Ha alt i en stor bolle, tilsett gresskarkjerner og bland sammen.

    5. Dryss gjerne litt god olivenolje over tilslutt. 

     

    SAMSUNG CSC

    - Maria Marisol

     

     

    #kyllingsalat#sunt#lunsj#middag#sommer#sommermat#oppskrift#helse#mat#kosthold#ernæring

  • SOPPSALAT

    SAMSUNG CSC

    Hei dere!♥ Håper dere har en bra start på en ny uke!

    Dagens middag ble visst en vegetarsalat og dermed ble det rett og slett "kjøttfri mandag" på meg. :) Sopp blir mye brukt i vegetarretter, det tilfører så mye god smak, så i dag har jeg brukt fersk champignon. Som tilbehør serverte jeg ristede nøtter og gresskarkjerner og hummus, som jeg dessverre ikke fikk tatt bilde av før det forsvant.;)

     

    SAMSUNG CSC

     

    SOPPSALAT

    Fersk Champignon

    Spinat

    Ruccula

    Salat

    Spirer

    Tomat

     Agurk

    Squash

    Olivenolje

    Krydder

     

    TILBEHØR

    Ristet gresskarkjerner og nøtter

    Hummus

     

    FREMGANGSMÅTE

    1. Kutt opp squash og stek i en panne med litt olje, krydder og urter. 

    2. Ta squashen ut av pannen og stek kuttet og renset champignon til den blir gylden og bryn.

    3. Bland sammen resten av ingrediensene til salaten, ha over en god olivenolje og server med hummus, ristede nøtter og kjerner.

    Jeg brukte de grønnsakene jeg hadde tilgjengelig, men du kan selvfølgelig bruke andre også ;)

    ( Oppskrift på hummus lenger ned )

     

    SAMSUNG CSC

    HUMMUS

    1 boks Kikerter økologisk

    1/2 Sitron, saften

    2 fedd Hvitløk

    Ca 1/2 dl Extra virgin olivenolje

    1 liten ss Tahini eller smak til med sesamolje

    Himalayasalt

    1 klype Spisskum

    Paprikapulver eller kajennepepper

     

    FREMGANGSMÅTE

    Les "tips" lenger ned.

    1. Ha kikertene i et dørslag og skyll godt.

    2. Hell deretter kikertene og resten av ingrediensene i en foodprosessor, og kjør til en jevn konsistens. - Kan godt ha litt biter av kikerter, det er bare godt.

    3. Smak evnt til med  mer sitronsaft, salt og krydder.

     

    TIPS

    - Tahini er en pure av sesamfrø, det lages selv eller kjøpes på butikken. I stedet for tahini kan du smake til med sesamolje i hummusen.

    - Økologiske kikerter kan kjøpes på vanlig matbutikk, jeg kjøpte fra merket GoGreen på Kiwi.

    - Tilsett helst litt og litt olivenolje om gangen, det kan fort bli litt mye.


  • Vegetarsalat med hummus

    SAMSUNG CSC

    Klar for en kjøttfri mandag?

    Det er jeg med denne salaten :D

    Den ser kanskje litt grønn og kjedelig ut, men det er det den absolutt ikke er! Her er det masse deilig smak og næring :) I tillegg har jeg laget hummus som er så utrolig godt og enkelt å lage.

     

     

    HUMMUS

    1 boks Kikerter, økologisk

    1/2 Sitron, saften

    2 fedd Hvitløk

    Ca 1/2 dl Extra virgin olivenolje

    1 liten ss Tahini eller smak til med sesamolje

    Himalayasalt

    1 klype Spisskum

    Paprikapulver eller kajennepepper

     

    FREMGANGSMÅTE

    Les "tips" lenger ned.

    1. Ha kikertene i et dørslag og skyll godt.

    2. Hell deretter kikertene og resten av ingrediensene i en foodprosessor, og kjør til en jevn konsistens. - Kan godt ha litt biter av kikerter, det er bare godt.

    3. Smak til med evt mer sitronsaft, salt og krydder.

     

    SAMSUNG CSC

     

    TIPS

    - Tahini er en pure av sesamfrø, det lages selv eller kjøpes på butikken. I stede for tahini kan du smake til med sesamolje i hummusen.

    - Økologiske kikerter kan kjøpes på vanlig matbutikk, jeg kjøpte fra merket GoGreen på Kiwi.

    - Tilsett helst litt og litt olivenolje om gangen, det kan fort bli litt mye.

     

    SAMSUNG CSC

     

    VEGETARSALAT

    1 pose Babyleaf mix

    1 liten Avokado

    Agurk

    Alfaspirer

    Bønnespirer

    Cashewnøtter

    Gresskarkjerner

    En god olivenolje

     

    FREMGANGSMÅTE

    1. Bland sammen babyleaf mix, oppkuttet agurk, oppdelt avokado, alfaspirer, bønnespirer og drypp over litt olivenolje.

    2. Server sammen med hummus for et komplett næringsrikt måltid.

     

    SAMSUNG CSC
     

     

    TIPS

    - Ved bruk av både nøtter, frø og avokado får du i deg sunne fettstoffer kroppen trenger, som også gjør at salaten metter godt.

    - Hummus består hovedsakelig av kikerter, som er en god kilde til protein. Et godt alternativ til et kjøttfritt måltid.

    - Du må gjerne tilsette mer og andre grønnsaker enn det jeg har brukt her, men ofte syntes jeg det enkle er det beste ;)

     

    #kjøttfri#vegetar#salat#hummus#lavkarbo#kosthold#helse#mat#ernæring#vegan#

  • Kalkunsalat

    SAMSUNG CSC

    Flere som sitter igjen med litt matrester etter julen?.. Da er denne salaten perfekt. Det frister lite med tung middag etter all maten i ferien, derfor har jeg laget en lettere salat i steden med rester fra kalkunkjøttet...

     

    SAMSUNG CSC

     

    Jeg brukte en pose med middelhavsmiks for en mer spennende salat, men man kan selvfølgelig bruke vanlig isbergsalat i steden.

     

    KALKUNSALAT

    1 pose Middelshavmix

    1/3 Agurk

    1 stor Tomat

    1/2 Paprika

    1 liten Rødløk

    1 stort Eple

    4 Redikker

    8 Sukkererter

    Strimlet kalkunkjøtt

    En god Olivenolje

     

    FREMGANGSMÅTE

    1. Kutt opp grønnsaker og bland sammen med middelhavsmiksen.

    2. Krydre kalkunkjøttet med litt ekstra pepper, og skjær opp i strimler.

    3. Bland kjøttet med salaten og hell litt olivenolje over.

     

    SAMSUNG CSC

     

    AVOKADODRESSING

    2 Avokado

    Sitronsaft

    Himalayasalt

    Pepper

    Rømme ( kan sløyfes, men gir en mildere smak)

     

    FREMGANGSMÅTE

    Mos avokado med en stavmikser eller for hånd, og smak til med krydder, sitron og evt rømme.

     

    SAMSUNG CSC

    TIPS!

    - Kalkunkjøtt kan byttes ut mot f.eks kylling

     

     


  • Hverdagsmat

    SAMSUNG CSC

    Det er nye uke, og (kjøttfri) mandag! 

    Jeg går for litt lette løsninger i matveien for tiden, jeg har rett og slett ikke tid til å stå flere timer på kjøkkenet om dagen! - Alikevel lar jeg det ikke gå på bekostning av sunn og god mat for det.

    Jeg har lagt min elsk på denne "gammle klassikeren " igjen. Perfekt kombinasjon! ♥

     

    SAMSUNG CSC

     

    Avokado med reker + en liten salat toppet med presset sitron, himalayasalt og pepper. Nam! Enkelt og så godt! :D

    I tilegg glir dette rett under "kjøttfri mandag".

    - Server gjerne med lavkarbobrød ved siden av!

     

    Nyt dagen videre kjære dere! ♥

    #reker#avokado#lunsj#middag#kjøttfri#kjøttfrimandag

  • OPPSKRIFT :VEGAN SALAD

    Hello Monday! :D - Det å komme inn i  en god og sunn måltidsrytme allerede på mandag, setter standaren for resten av uken! Kom ut av helgemodus og inn i hverdagen! 

     

    Jeg starter med en såkaldt "Meat free monday " . Da jeg satt sammen ingrediensene var det viktig for meg at det skulle smake godt, samtidig som den skulle innholde proteiner og sunt fett som er det som lettest blir utelatt i en vegetarrett.


    Næringsrik vegetarsalat

     

    1 Grønnkålmix ( fra Bama)

    2 boks tørkede kikerter

    1 boks røde salat bønner

    1-2 grapefrukt

    1 rød paprika

    1-2 avokado

    En god olivenolje

    Himalyasalt

    Pepper

    sitronsaft

     

    Fremgangsmåte:

    Rist kikertene i ovn med litt salt, pepper og olje på 150 grader til de har fått litt farge og virker sprø, Avkjøl!  I mellomtiden vend grønnkålmiksen i olivenolje, sitron,salt og pepper og ha i en wokpanne. Wok grønnkål til du ser har fått litt farge, men  bare noen få minutter så den ikke detter sammen og blir vassen, deretter avkjøl! Skrell og rens så grapefrukten, og del opp avokado og paprika. Skyll så de røde bønnene godt i kaldt vann. bland så alt  sammen når grønnkålen og kikertene er avkjølt. Topp gjerne med litt ekstra olje og krydder! :D

    Nyt!:)

    I kveld er det sesong premiere på FARMEN på TV-2 !:D Wii... Flere som gleder seg?- kjenner at jeg syntes det er litt kjip med kveldsskole nå:/, men skal nok få tatt det igjen på sumo :-)


    #mat#helse#kosthold#ernæring#lavkarbo#protein#proteinrik#grønnkål#kikerter#salat#oppskrift#vegetar#grepefrukt#meatfree#meatfreemonday


  • OPPSKRIFT: GREEN TEA KIND OF DAY

    God dag kjære lesere!:)

    Så utrolig gøy at flere har tagget bilde sitt på instagram! :D Må si jeg har mange sporty lesere. Dere inspirer meg:-)

     

     

    I dagens salat har jeg:

     

    Romanosalat

    Agurk

    Squash

    Rød paprika

    Reker

    Gresskarkjerner

    Solsikkefrø

    Blåbær

     

    Nam, blåbær gjorde det lille ekstra i salten.;) og sammen med grønn te som er et must for meg på grå regneværsdager som denne, har jeg kost meg mens jeg har fått gjort unna litt jobb. Nå går resten av dagen med til skole og lesing.:-)

    Ja, jeg har nemmelig begynt på deltisstudier!- Nå blir jeg Hudpleier !:D

     

    -Smil Marisol

    #mycase#grønnte#lunsj#iminveske#salat#mat#helse#kosthold

  • OPPSKRIFT: MED AVOKADOKREM

    Lørdags lunsjen sin det:)

     

    Til salaten

     

    Isbergsalat

    Agurk

    Rødløk

    Rødpaprika

    Sort oliven

    Gresskarkjerner

    Solsikkekjerner

    Skinke

    Egg

    God olivenolje

     

    Avokadokrem

     

    Avokado

    Salt

    Pepper

    Limejuice

     

    Mos avokadoen med en gaffel og smak til med salt, pepper og limejuice.

     

    Så hyggelig å se at det er så mange som vil være med på kurs med Supernature. :D Kunne ønske jeg hadde biletter til dere alle sammen! :)

     

    God Lørdag! SMIL Marisol :)


  • OPPSKRIFT: LUNSJSALAT

    God dag fra meg!:D

     

    Jeg tok vist litt sommerferie fra bloggen de siste ukene, men dere som også følger meg på instagram vet at jeg har vært aktiv der.:)

     

    Dagens oppskrift kommer her :Salat med krabbe og avokado

    Du trenger

     

    Avokado

    Krabbe

    Reker

    Isbergsalat

    Cherrytomater

    Olivenolje

     

    Bland sammen alt til en salat og ha over litt olje.

     

    Her kan du ha i det du vil, jeg syntes det ble en god kombinasjon med krabbe avokado og tomater:)

     

    Ha en fin søndag!:)

    #lavkarbo#lavkarbolunsj#krabbesalat#avokadosalat#rekesalat#skagensalat#salat#reker#krabbe#avokado#proteinrik#protein#mat#oppskrift

  • OPPSKRIFT: SOMMERSALAT

    Her er det forferdilig varmt i dag! ( skal ikke klage altså) men etter en liten treningsøkt renner svetten som bare det!...

    Så nå passer det godt med en deilig sunn salat. :-)

    Til tunfisksalat

    Tunfisk ( min favoritt er med gele)

    Isbergsalat

    Gul grønn og rød paprika

    Agurk

    Rødløk

    Fetaost

    Hardkokte egg

    Pepper

    Litt olivenolje på toppen

    Ta gjerne et flass iskald vann med sitron skiver ved siden av:)


  • FOOD INSPO: GOD MORGEN

    Starter dagen med en veldig enkel salat.

    Det enkle er ofte det beste ;)

    Du trenger

    Reker

    Agurk

    Salat

    Paprika

    Fetaost

    Oliven olje

    Krydder

     

    Herlig kombinasjon!

    Jeg brukte de grønnsakene jeg hadde i dag, men her kan du bruke mange flere og variere:)

     

    Ha en fin dag , vi snakkes!


  • APPELSINSALAT

    Sommeren er tidlig ute i år, håper det varer!

    På sommeren er det et must med gode salater, og jeg liker å variere ingrediensene så jeg ikke går så fort lei...

    Dette ble en frisk og saftig salat med appelsin :)


     


    En stor bolle til ca 3 stk.

    1 salathode

    1/2 rødløk

    1-2 appelsiner

    1/2 rød paprika

    sukkererter

    fetaost

    1-2 skinkebokser

    Bland sammen og server gjerne med brød og smør :)

    Hva pleier du å ha i salaten?

     

     

     

    #salat#appelsin#mat#helse#ernæring#sunt#kosthold

  • DAGENS SALAT

    Enkelt og så utrolig godt!

    I dag har jeg verken,kjøtt, egg eller sjømat i salaten. Dette ble nemmelig byttet ut med noen skiver risted lavkarbo brød , dyppet i olje. Nam!

    Ingen fare for å ikke få i seg nok proteiner brødet nemnelig proppet med godsaker. Se oppskrift Her hvis du vil:-)

    Du trenger:

    Isbergsalat

    Tomat

    Fetaost ( uten kumelk)

    Rødløk

    En god olivenolje

    Himalayasalt

    Grovkvernet pepper

    Tørket urter

    Noen skiver brød

    Bland alt sammen uten om brød i en bolle og smak til med olje, krydder og urter. Server med risted brød og olje.


  • SPICE UP YOUR SALAD

    Kjedelig å spise sunt sa du?

    Det handler om variasjon. Ofte går man igjen i gamle vaner, og dette gjelder i matveien også.Ikke nødvendigvis fordi man vil, men ofte fordi man ikke tenker det over det.

    Her er litt inspirasjon til variasjon av salater:)

    1. Middelhavssalat med friske bringerbær og blåbær.




    2. Ruccola med Honningmelon og finhakket chilli




    3.crisp salat med sukkererter og cherry tomater



    Tips til sunn dressing

    -Lag din egen Aioli dressing :eggeplomme,,hvitløksfedd olje,sitron,salt og pepper

    - Skvis lime over

    -bland litt Olivenolje med kydder å ha over

    -Kesam med hvitløk,sitron salt og pepper

    -Avocado med kesam,sitron,hvitløk salt og pepper

     

    Mange muligheter, hva pleier du å ha i salaten din?

    #salat#lunsjtips#lunsj#frokost#sunnmat#salattips#suntoggodt#dressing#aiolidressing#ailoli#kesam#lime#chilli#smakforalle#suntoggodt#fitness#fitnessfood#oppskrift#femomdagen#sunt#
Validation content="29ba0158097984d395f87f8fc584eb9d
hits


Denne bloggen er personlige ytringer fra utgiver av bloggen. All bruk av bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggens ansvarlige utgiver. Bloggen ligger på blogg.no og annonser på bloggen selges av Mediehuset Nettavisen. Ansvarlig redaktør for Mediehuset Nettavisen er Gunnar Stavrum. -




Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©
- albiss.blogg.no -