Not seeing a Scroll to Top Button? Go to our FAQ page for more info.






TILBAKE TIL FORSIDEN

  • Plate of color

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

     

    Jeg elsker at Kiwi har kommet med disse små begrene med snack grønnsaker!

    Ikke minst at de følger prisen på vanlig smågodt og dermed veldig billig akkurat nå! :D

    Enkelt å ta med på farten og fin måte å få ii seg mer grønnsaker på. Tommel opp! 

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    Dette måltidet er derfor superenkelt. Jeg har kun stekt egg som jeg har lagt på en skive lavkarbobrød, med litt melkefritt smør under, og masse grønnsaker ved siden av! :D

    TIPS!

    Dryss gjerne litt olivenolje, himalaysalt og pepper over, NAM! 

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA
     

    -MariaMarisol

    Følg meg gjerne på instagram her, facebook her og snapchat "mariamarisol"


     


  • Pink eggs for Valentine

    Den enkleste måte å få en touch av valentine på!

    Det er ikke så mye som skal til for gi et smil rundt munnen til den du er glad i!

    Hvorfor ikke bare koke rosa egg til morgendagens frokost? 

    Kan hende personen ler med og av deg at du faktisk koker ROSA egg, hahaha XD, men uansett det er så gøy å gjøre litt ekstra ut av det!

    Alt du trenger er egg, vann og rød konditor farge.

    Ha litt konditorfarge i en kjele med vann, kok opp, ha i romtempererte egg og kok etter hvordan du ønsker konsistensen på eggene. Avkjøl i kaldt vann og nyt!


    Happy Valentine



    -MariaMarisol
    Følg meg gjerne på instagram her, facebook her og snapchat "mariamarisol"


     


  • Sjokoladepålegg uten nøtter

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    Enkelt og veldig godt sjokoladepålegg uten nøtter! :D

    Et fint alternativ til deg som er allergisk mot nøtter eller har noen i familien som er det.

    Oppskriften er raw/paleo.


    Vinner av av forrige dagens giveaway ble Astrid, gratulerer! :D - du har fått mail!

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    Sjokoladepålegg uten nøtter 

    1 glass
    130 g Dadler

    3 ts Rå kakaopulver

    40 g Kokosstrø

    1 klype Vaniljepulver

    1 klype Himalayasalt

    2 ss Kokosolje

    Noen dråper flytende stevia, gjerne den med sjokoladesmak

     

    FREMGANGSMÅTE

    1. Kjør dadler og kokosolje i en food prosessor til en jevn masse.

    2. Tilsett resten av ingrediensene og bland godt sammen. - Smak til underveis!

    3. Hell over i en krukke og oppbevar i kjøleskap.

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA
    -MariaMarisol
     


  • Spicy eggerøre

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    Inneholder affiliatelenker

    God og mettende frokost eller lunsj med masse smak!

    Frokost er et viktig måltid for å holde et jevnt og stabilt energnivå gjennom dagen. Et måltid med høyt innhold av protein og fett er med på å bidra til dette.
    Denne oppskriften inneholder nettopp det, samtidig som jeg har boostet den med masse deilig smak!

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    Spicy eggerøre

    2 Egg

    2 ss Vann

    Noen skiver kalkunskinke

    1 klype Himalayasalt

    1 klype Pepper

    1 neve Gressløk

    Cocosa Chili til steking 

     

    TILBEHØR

    Chili

    1 Avocado

    Salat

    Tomat

    Rødløk

     

    FREMGANGSMÅTE

    1. Pisk lett sammen egg og vann. Kutt opp skinke og gressløk, og bland inn i eggene sammen med salt og pepper.

    2. Stek på middelsvarme i cocosa chili. - Bruk ettersom hvor sterk smak av chilli du ønsker.

    3. Kutt opp tomat, chili og rødløk og del en avocado i to. Ta ut kjøttet og kutt i biter.

    4. Fyll avocadoskallene med eggerøre og server med oppkuttede grønnsaker.

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA
    -MariaMarisol
     


  • Bruschetta med tomatsalsa

    SAMSUNG CSC

    Enkel lillelørdagskos

    - du kan kose deg med i kveld. Bruschetta med tomatsalsa. Oppskriften er helt uten gluten, melk, sukker, korn og soya. Passer utmerket for deg som har et lavkarbo og naturlig kosthold. Lages på 1-2-3! :D

    SAMSUNG CSC

    Brushetta med tomatsalsa

    Skiver av lavkarbobrød etter hvor mange du skal lage til. - jeg brukte dette brødet.

    En god olivenolje

    Himalayasalt

    Pepper

    1 Hvitløksfedd 

     

    FREMGANGSMÅTE

    1. Varm olivenolje i en stekepanne sammen med 1 finhakket fedd hvitløk

    2. Stek skivene i oljen på begge sidene til de er gyldne og sprø. Ha salt og pepper på underveis.

     

    TOMATSALSA

    - doble om du lager til flere en 3-4 stk.

    6 stk Smaksrike tomater

    Gressløk eller basillikum 

    1/2 stk Hakket rødløk

    Himalayasalt

    Pepper

     

    FREMGANGSMÅTE

    1. Hakk tomater, basilikum og rødløk. Bland sammen og smak til med salt og pepper.

    2. Fordel blandingen over de steke skivene og server!

    SAMSUNG CSC

     

    -MariaMarisol


  • Matpakketips!

    SAMSUNG CSC
     

    Omelettwrap

    - Enkelt å lage og ta med seg i matboksen. Samtidig som det smaker godt og gir deg masse god næring! Jeg lager omeletten av kun egg og vann + litt krydder, dermed blir wrap`n både glutenfri og melkefri.

    Kan fint lages kvelden før.

    SAMSUNG CSC

    Jeg fylte omeletten med left over taco, kyllingkjøttdeig, avokado, hummus og masse grønnsaker. Nam! :)

    SAMSUNG CSC

    Omelettwrap

    2 Egg 

    1 ss Vann

    Himalayasalt  og pepper - Kan sløyfes, bruk det du foretrekker av krydder.

    Melkefritt smør, kokosolje eller annen olje til steking.

     

    FREMGANGSMÅTE

    1. Pisk egg, vann og krydder sammen.

    2. Hell eggestanden i en medium varm stekepanne med smør/olje.

    3. Stek omeletten akkurat som en pannekake på begge sider.

    4. Avkjøl, og ha deretter på ønsket fyll og rull sammen. Del gjerne i to.

    SAMSUNG CSC

    - MariaMarisol

     


  • 2 pålegg du enkelt lager selv

    SAMSUNG CSC
    inneholder affiliatelenker

    Rørte bær og nøttesmør

    - er noe av det enkleste du kan lage selv! Det tar bare noen få minutter og du slipper alt av tilsetningsstoffer, skjult sukker og salt. 

    Det kan nytes sammen eller alene, både på brødskiva, vafler, pannekaker, i desserter eller toppes på smoothie. 


    SAMSUNG CSC

    Her har jeg laget mandelsmør og rørte blåbær. Oppskriftene er RAW, uten gluten, melk, soya og sukker. De blir både lavkarbo og paleo alt ettersom hva du velger å søte bærene og nøttesmøret med. 

    Selv smakte jeg til med fibersirup og stevia caramel i mandelsmøret, og brukte en blanding av sukrimelis og steviosa i bærene.

    SAMSUNG CSC

    Mandelsmøret er som sagt raw, men den kan også lages ved å  riste nøttene i ovnen først. Alt etter hva det du foretrekker....

    Mandelsmør

    200 g Mandler

    1 klype Himalayasalt

    Valgri ingredienser

    1/4 ts Vaniljepulver

    2-3 ts Kokosolje

    Søtning etter smak.- Bruk gjerne honning, agave, yacon eller kokosblomstsukker for en RAW oppskrift. Sukrin gold, steviosa, steviadråper med karamell eller fibersirup for en lavkarbo variant.

     

    FREMGANGSMÅTE

    1. Spre nøttene utover et stekebrett og rist i ovnen på 150 grader i ca 15 min. - Dette steget kan sløyfes for et raw nøttesmør.

    2. Ha mandlene over i en food processor og kjør sammen. Denne prosessen tar noen minutter alt ettersom hvor kraftig processor du har. Først blir det hakkede nøtter, deretter mel, så en deigklump når nøttene begynner å slippe på fettet, skrap ned det som legger seg oppover over kanten.

    3. Etter noen få minutter til vil det bli til en grøtmasse som fort går over til å bli et kremet herlig nøttesmør.

    4. Tilsett gjerne en klype himalayasalt for å fremheve smaken. 

    5.  Ha tilslutt i ønskede tilleggsingredienser som kokosolje for en mer kremet konsistens. Vaniljepulver og valgfri søtning for en søtere smak.

    6. Hell over på glass med lokk og oppbevar i kjøleskapet.

    SAMSUNG CSC

    SAMSUNG CSC

     

    Rørte blåbær

    400 g Blåbær- gjerne selvplukket eller frosne blåbær tint i romtemperatur

    1/2 ts Fiberhusk eller 1 ss Chiafrø - Kan sløyfes.

    Ønsket søtning etter smak. F.eks sukrinmelis eller kokosblomstsukker.

     

    FREMGANGSMÅTE

    1. Rør/mos blåbærene med en gaffel til ønsket konsistens.- Hell eventuelt av overflødig væske.

    2. Rør inn fiberhusk eller chiafrø og tilsett ønsket mengde søtning.

    3. Oppbevar i en krukke med lokk i kjøleskapet. 

    SAMSUNG CSC

     

    SAMSUNG CSC

    - MariaMarisol


  • Omelett med sopp og urter - Perfekt i matboksen

    SAMSUNG CSC

    God morgen!
    En av mine absolutt favorittfrokoster er omelett. Jeg glemmer nesten å legge det ut på bloggen fordi jeg tenker at det er så kjedelig, men hallo (!) det er jo så godt! En herlig kombinasjon er denne vegetaromelletten med sopp og urter. Lages på 1   2   3   !

     Jeg spiste omeletten sammen med hjemmelagde knekkebrød , for et komplett næringsrikt måltid som gir en ekstra god start på dagen. :D

    SAMSUNG CSC

    Omelett med sopp og urter

    2 Egg

    2 ss Vann

    Himalayasalt

    Pepper

    Kruspersille

    Gressløk

    Champignon

    Vårløk

    FREMGANGSMÅTE

    1. Pisk sammen egg og vann og tilsett salt, pepper, hakkede urter, sopp og vårløk.

    2. Stek på middels varme med smør eller olje i pannen.


    SAMSUNG CSC

    TIPS!

    - Tilsett gjerne andre grønnsaker, skinke eller kjøtt om du vil.

    - I dag brukte jeg hermetisk champignon og da blander jeg den bare rett i omeletten, men når jeg bruker fersk liker jeg å surre den i pannen alene med litt smør og krydder/urter først.

    - Perfekt i matboksen på jobb eller skole.

     


  • Hjemmelaget sunt sjokoladepålegg

    SAMSUNG CSC

    Hei og hopp!

    I dag vil jeg friste dere med noe deilig til frokost. :D Perfekt når man vil kose seg litt ekstra med noe som i tillegg er sunt.

    Dere har kanskje sett at det har kommet en "Nugatti zero" på markedet? - Uansett syntes jeg det er mye bedre å lage mitt eget sjokoladepålegg, dessuten er ikke "Nugatti zero" melkefri, men det er denne. :D

    Oppskriften er enkel, tar kort tid og inneholder ikke mange ingredienser.

    SAMSUNG CSC

    Sjokoladepålegg

    100 g Hasselnøtter

    2 ss Rå kakao

    1/3 ts Vaniljepulver

    1 klype Himalayasalt

    3 ss Fibersirup 

    1 SS Extra virgin kokosolje, smeltet

    1/2 dl Vann ELLER 1/2-1 dl Mandelmelk

     

    FREMGANGSMÅTE

    1. Kjør hasselnøttene i foodprosessor til fint mel.

    2. Tilsett kakao, salt og vanilje og bland sammen.

    3. Ha deretter i fibersirup, kokosolje og vann (melk) og kjør sammen til en jevn konsistens.

    4. Ha over i en krukke og server, gjerne sammen med lavkarbobrød.

    SAMSUNG CSC

    SAMSUNG CSC

    TIPS!

    - Oppbevares i kjøleskap i en krukke med lokk eller skål med plastfolie over.

    - Holdbar en uke med bruk av melk, noe lenger med bruk av vann.

    - Jeg har prøvd både med vann og mandelmelk, men du må gjerne prøve annen melk også.

    - Rist gjerne nøttene i ovnen på 180 grader i ca 8-10 minutter først, men det trengs ikke.

    - Fibersirup kan byttes ut mot f.eks agave, yaconsirup eller honning.

    SAMSUNG CSC

    -MariaMarisol

    Følg meg gjerne på instagram her, facebook her og snapchat "mariamarisol"


     

     
    #hjemmelaget#sjokoladepålegg#sunt#helse#mat#kosthold#ernæring#sukkerfri#melkefri#lavkarbo#renmat

  • Bakt avokado med egg

    SAMSUNG CSC
     

    En klassiker er en klassiker nettopp fordi man vender tilbake til det samme enda man prøver å gjøre forandringer uten hell. Akkurat som denne retten, nemlig bakt avokado med egg. En herlig kombinasjon hvor to ingredienser utfyller hverandre på sitt beste! ;)

    Du trenger kun 2 ingredieser, egg og avokado, men du må gjerne tilsette litt krydder og urter for mer smak.

    For å ikke nevne at denne retten er supersunn og inneholder gode fettsyrer og andre næringstoffer. Passer like godt til frokost, lunsj eller kvelds.

    SAMSUNG CSC

    Bakt avokado med egg

    1 Avokado

    2 Egg

    Himalayasalt

    Pepper

    Vårløk

     

    FREMGANGSMÅTE

    1. Forvarm ovnen til 200 grader.

    2. Del avokadoen i to og ta ut steinen i midten. Bruk gjerne en skje og skrap ut litt mer av kjøttet for å få plass til egget.

    3. Knekk eggene i en skål og legg deretter en eggeplomme i hver avokado og fyll resten av plassen i avokadoen med eggehvitte.

    4. Ha avokadoene over i en liten ildfastform, stør over krydder og vårløk og sett midt i ovnen i ca 15-20 min. Avhenger hvor store avokadoene er.

    5. Nyt med en gang, alene som den er eller f.eks sammen med ristet lavkarbobrød eller en grønn salat. 

    SAMSUNG CSC

     


  • Squashlapper

    SAMSUNG CSC

     

    Hei dere!

    Klar for en kjøttfri oppskrift? I dag har jeg laget squashlapper. Følger du meg på snapchat, kan du se mer "behind the scene" bilder av maten jeg lager, samt tips og andre ting. - Jeg har også lagt ut et bilde av en rimelig tørkemaskin til frukt og grønt  i dag hvis du er interessert :D

     

    SAMSUNG CSC
     

    Squashlapper

    1 Squash

    2 Egg

    1 ts Fiberhusk

    1  ss Mandelmel ELLER 1 neve revet ost

    1/2-1 Sjalottløk

    1/3 Rød chilli

    Himalayasalt

    Pepper

    1 kvast Persille- Evt annet ønske urter og krydder.

    Cocosa  Pure til steking

    Sitron

     

    FREMGANGSMÅTE

    1. Riv squashen grovt på et rivjern. Legg den deretter i et dørslag og la den renne av seg i 15-20 min, gjerne med litt himalayasalt da salt binder vann. Klem ut den siste saften med hendene dine.

    2. Hakk løk og chilli og bland sammen med squashen.

    3. Bland inn egg, mandelmel/ost, fiberhusk og smak til med persille, salt og pepper.

    4. Smelt en god spiseskje med cocosa pure i stekepannen og stek lappene til de er gyldne på begge sider. ( ca 2-3 min på hver side, avhengig av hvor tykke og store du lager de)

    5. Skvis gjerne litt sitronsaft over ved servering.

    SAMSUNG CSC

     

    TIPS!

    - La squashen renne godt av seg før du blander den sammen med de andre ingrediensene.

    - Bruk gjerne andre krydder og urter etter smak.

    - Mandelmel kan f.eks byttes ut mot sesammel eller havremel.

    - Bland gjerne inn andre grønnsaker også f.eks gulrot og paprika.

    - Anbefaler å skvise litt sitron over ved servering for å få en frisk og god smak. Kan også servers med en dressing ved siden av.

     

    #kjøttfri#middag#glutenfri#melkefri#sunt#mat#kosthold#helse#ernæring#oppskrift#squash#squashlapper

  • Monday it is

    SAMSUNG CSC

    Monday let`s do this

    Hei og hopp, klar for en ny uke?♥

    Målet mitt denne uken er å starte hver dag med en "bulletproof tea" , med håp om at dette vil gi meg litt ekstra energi. Å seriøst det smaker jo så godt! :D

    I dag ble det etterfulgt av en deilig frokost med både egg, lavkarbobrød, ferskpresset juice og bær. Nam!

     

    SAMSUNG CSC

    Ser det ikke godt ut? 

     


    Ønsker dere en flott start på en  ny uke♥

     

     

     

     

     


  • BLØTKOKTE EGG

    SAMSUNG CSC

    Titter innom for å ønske dere en god dag! ♥

    Jeg elsker egg i alle varianter og i dag ble det varme bløtkokte egg. Med så vidt stivnet hvitte og rennende plomme. Nam!  Jeg drysser over litt himalayasalt på toppen. Herlig start på dagen! :D

    Jeg koker egg på denne måten:

    1. Legger eggene i en kjele og fyller godt med vann til det dekker eggene.

    2. Legger på et lokk og setter platen på maks til det begynner å fosskoke. Da skruer jeg ned på lav temperatur og følger disse tidene etter hvordan jeg vil ha eggene.:

    - Bløtkokt egg -  ca 3 minutter etter at vannet har kokt opp.

    - "Smilende " egg  ca 6-6 min og 30 sek. etter at vannet har kokt opp

    - Hardkokte egg i ca 9 minutter

    Hardkokte og smilende egg skyller jeg i kaldt vann rett etter jeg tar de ut av kjelen.  Bløtkokte egg kutter jeg bare av toppen med en gang, det gjør at de slutter å koke.

     

    SAMSUNG CSC

    Tips

    - Egg inneholder masse proteiner og er derfor et enkel alternativ hvis du vil tilføre litt ekstra proteiner i kostholdet ditt.

    - Når man skal koke egg bruk helst egg som er romtempererte .

    - Dropp salt i vannet, sprekker egget gjør saltet at det lettere flyter ut i vannet.

     



    #frokost#egg#bløtkoktegg#proteiner#kosthold#helse#mat#ernæring#suntfett

  • EGGEHVITTEOMELETT

    SAMSUNG CSC

    Forrige uke spiste jeg lunsj på Fresko på Frogner. Jeg bestilte "proteintallerken", hvor jeg blandt annet fikk servert små omeletter av kun eggehvitte. Dette er noe jeg hele tiden lagde hjemme før, men det har rett og slett gått i glemmeboken.

    Til frokost i dag fikk jeg lyst på omelett med stekt sopp og spinat, så da ble det eggehvitteomelett. :D

     

    SAMSUNG CSC

     

    Eggehvitteomelett

    3 Eggehvitter

    Purreløk

    1 neve Spinat

    Himalayasalt

    Pepper

    Smør

    STEKT SOPP

    Fersk sjampinjong

    Cocosa

     

    TILBEHØR

    Cherrytomater

    Avokado

     

    FREMGANGSMÅTE

    1. Smelt smør på middels varme i en stekepanne, hell over eggehvittene og stek til den begynner å stivne.

    2. Hakk purreløk og legg over omeletten sammen med spinat, og dryss over himalayasalt og pepper. Brett omeletten og la den stivne litt mer.

    3. Smelt 1 ts cocosa på middels varme  i en annen panne og ha i oppkuttet sopp. Stek soppen til den blir brun og gylden. Rør noen ganger innimellom.

    4. Server omeletten med avokado, cherrytomater og stekt sopp.


    SAMSUNG CSC

    TIPS

    - Jeg steker soppen i cocosa, den blir ekstra god og næringsrik. Det smaker ikke kokos!

    - I stedet for spinat og purre kan du fylle omeletten med det du liker av grønnsaker eller f.eks skinke.

    - Følg med på SnapChat, her deler jeg fremgangsmåte og andre tips. "mariamarisol"





     

     

    #eggehvitteomelett#protein#proteinrik#avokado#cocosa#stektsopp#frokost#lunsj#supermat

  • Spice up your eggs

    SAMSUNG CSC

    Hei og god lørdag til dere! ♥

    I dag vil jeg tipse dere om en enkel vri på eggerøren. Jeg har laget en "asiatisk" versjon med masse smak! Veldig godt!...

     

    Asiatisk Eggerøre

    3 Egg

    Vann

    Himalayasalt

    1/2 Rød chilli

    1 Hvitløksfedd

    1 bit Ingefær

    Cocosa

    FREMGANGSMÅTE

    1. Pisk eggene lett sammen med litt salt og vann, og sett til side.

    2. Finhakk grønnsakene og stek de lett i en panne på lav varme.

    3. Hell over eggerøre og stek videre til passe konsistens.

    4. Server gjerne med litt friske urter.

     

     SAMSUNG CSC

    Kos dere og nyt helgen! ♥

    #eggerøre#cocosa#egg#mat#kosthold#helse

  • Smørbrød

    SAMSUNG CSC

    Avokado og tomatsmørbrød

     

    Hey, gjett hvem som sov helt til klokken 10,00 i dag(?) :D kjente jeg var litt i mangel på søvn, så dette var veldig deilig ! 

    Egentlig burde jeg vel skrive at dette var dagens lunsj, men dette ble faktisk bare frokost...

    Enkelt, men så godt, og deilig med et varmt måltid.

     

    OPPSKRIFT

    2 skiver Lavkarbobrød

    1/2 Avokado

    2 skiver Skinke

    4 skiver Tomat

    Raspet ost

    Himalayasalt

    Pepper

     


    1. Smør avokado på brødskivene                                                                       2. Ha på Skinke, tomat, salt og pepper

     


    3. Topp med ost og evt litt mer krydder.                                                            4. Sett i ovnen eller micro til osten har smeltet.

     

    SAMSUNG CSC

    Server gjerne med litt crispsalat :)

     

    Vi snakkes senere! ♥ Jeg skal inn til Oslo igjen nå  for en ny skoledag! 


  • GODT NYTTÅR

    SAMSUNG CSC

    Happy happy new year! :D

    God morgen fra meg! Jeg håper du har hatt en flott start på det nye året. ♥ 

    Jeg gir meg selv en god start med en av mine absolutt favorittfrokoster. Stekt egg med avokado og reker på en liten seng av salat.Yummy! Enkelt og så godt.

    Med dette har jeg fått litt ekstra energi i kroppen og jeg er klar for en ny dag og nytt år!


    SAMSUNG CSC

    Takk for at dere har fulgt meg i 2015, og jeg håper dere vil fortsette i 2016! Jeg skal gjøre mitt beste for at bloggåret 2016 bare vil bli bedre og bedre, og gi dere varierte oppskrifter og ny inspirasjon til en sunnere livsstil. ♥ 

     

     

     

     

    #frokost#nyttår#reker#avokado#lavkarbo#sunt#frokost#helse#kosthol#mat#ernæring

  • Den ultimate frokosten

    SAMSUNG CSC

    God dag kjære dere! Håper dere har en riktig fin helg! ♥

    Jeg har brukt helgen på lesing. Siste innspurt i dag før prøven i morgen!...Jeg gleder meg så til å få dette overstått! Da kan endelig julefreden senke seg i hode mitt også!

    Heldigvis mangler jeg kun et par julegaver, og det skal jeg nok få ordnet fort. Det er en grunn til at jeg alltid startet tidlig, for jeg orker rett og slett ikke å fly på senteret å stå i lange køer både til kassene og parkeringsplassen.

    Mye mulig jeg klikker de siste julegavene hjem fra nettet. I følge posten må man sende/få tilsendt før den 16. desember for å få pakkene hjem før jul. ( dagens lille tips) ;)

    SAMSUNG CSC

    Frokosten i dag ble så enkel som dette:

    Lavkarbobrød

    Avokado

    Most egg

    Salt & pepper

    Nam! :D

     

    Ha en fin søndag og Luciadag! ♥

    #lavkarbo#lavkarbobrød#eggehakk#avokado#himalayasalt#frokost#søndag

  • OPPSKRIFT: LEVERPOSTEI










    Endelig har jeg fått laget en etterlengtet porsjon med hjemmelaget leverpostei! :D mitt absolutte favoritt pålegg! 

    Å få tak i en leverpostei som både er melkefritt, glutenfritt og low fodmapvennlig er så å si umulig,- derfor lager jeg min egen i steden.

    Jeg lager med kyllinglever, og det har så utrolig mange super egenskaper:

    - En utmerket kilde til høykvalitets protein
    - Naturens mest konsentrerte kilde til vitamin A
    - Overflod av alle B-vitaminer , særlig vitamin B12
    - En av våre beste kilder til folsyre
    - En god kilde i form av jern
    - Sporstoffer, slik som kobber, sink og krom
    - CoQ10, et næringsstoff som er spesielt viktig for hjerte og kar-funksjon

    Du trenger: 

    500 g Kyllinglever ( kjøpt på meny)

    1 ts Himalyasalt

    1 ts Johannesbrødkjernemel

    1 ts Sort pepper

    1 dl Vann

    1 ts Frisk rosmarin

    2 Kvister frisk basilikum

    Bruk evt andre krydder, eller hakk løk for mer/annen smak på posteien, De krydderne jeg har brukt er IBS vennlige.

     

    Fremgangsmåte

    Start med å skylle av overflødig blodvann av leveren. Ha den deretter i en blender og kjør på full guffe i 30 sek. Ha så i resten av ingrediensene. og bland godt sammen i blenderen i nye 30 sek.

    Smør en brødform som rommer 11/2 l med olivenolje eller Pam-spray, og hell i røren . Vil du ha en høyere postei så bruk en mindre form.

    Sett ovnen på 160 grader.

    Fyll en dyp langpanne med varmt vann og sett formen oppi,og sett den midt i ovnen i ca 45 minutter.

    Avkjøl posteien i formen, og bruk en kniv og vend ut posteien.

    Jeg delte den i to, og fryste halvparten, og la resten i kjøleskapet.

     

    Kyllinglever er kjempesunt, og det har et lavt kaloriinnhold, lavt innhold av fett,null karbohydrater og masse protein.

    Leter du etter en ny protein kilde, annbefaler jeg å prøve å lage din egen leverpostei! :D Kyllinglever er også mildt i smaken, og jeg syntes det blir en veldig god postei.

     

    Ha en God lørdag kjære lesere!:D  


  • FROKOST INSPO:EPLE OG AVOKADO

    MITT NYE FAVORITT PÅLEGG! :D

     

    Nye litt rare matkombinasjoner oppstår gjerne når man minst forventer/ planlegger det, - og gjerne når kjøleskapet så og si er tomt!... Noen som kjenner seg igjen?

    I det siste har jeg fått skikkelig smaken på eple og avokado på brødskiva, etter en dag det var det eneste spiselig jeg hadde tilgjenglig! Note to my self " Ulempen med å handle litt hver dag, ikke bare er det dyrt, men glemmer man butikken en dag ender man opp med å ikke ha noe særlig i kjøleskapet! "...

    Så nå sitter jeg her med frokosten min etter en vel endt nattevakt som resepsjonist på et konferansesenter. Klokken er bikket over 08.15, og jeg er lys våken (!Ehhh, not! ) MEN frokost må man ha!



     

    Du trenger:

    2 skiver lavkarbøbrød oppskrift kan du se her 

    1/2 gult eple i skiver ( smaker sikkert godt med grønt og rødt også)

    1/2 avokado i skiver

    5-6 Blåbær

    pepper

    sitrondråper

     

    Fremgansmåte:

    Legg eple og avokadoskiver på et stykke brød. Ha på litt sitron, pepper, og topp med ferske blåbær. 

    Du kan selvfølgelig ha smør på brødet, men jeg syntes ikke man trenger det når man har på avokado som blir litt kremet i konsistensen.

      

    Har du noen rare matkombinasjoner? Fortell meg gjerne om dem :)

    Nå er det "natta" for min del :-) Smil Marisol

     

    #eple#avokado#lavkarbobrød#matkombinasjoner#mat#helse#kosthold#ernæring#lavkarbo#oppskrift

  • FROKOST INSPO,SUNDAY MOOD

    Gar du glemt å melde deg på konkurransene jeg har på bloggen?:D

    Du har enda sjansen til å bli med på kurs med Supernature i høst, og smake den nye baren fra Atkins-Atkins Advantage Fudge Caramel før den kommer i butikk!:-)

    Jeg trekker vinner av Supernaturei kveld og Atkins i morgen!

    Les mer Her og Her


  • OPPSKRIFT: PROTEIN UNCH

    Dagens lunsj inspirasjon fra meg til dere.:)

    Omelett

     

    2 egg

    3-4 ss melk ( vanlig, soya, ris havre osv)

    kalkunskinke

    Paprika

    Tomat

    Salt

    Pepper

    Gressløk

     

    Bland sammen og stek på medium varme med lokk, til omeletten er ferdig.

     

    Spis gjerne sammen med lavkarbobrød. Oppskrift kan du finne Her :)

     


  • OPPSKRIFT: WRAP IT

    God lørdag dere!:)

    I dag har jeg kost meg med en proteinrik omelett. Flere som har prøvd å lage omelett med flere eggehvitter enn plommer?

    Du trenger

     

    3 hele egg + 2 eggehvitter

    1 skvett vann

    1 klype himalayasalt

    Pepper

    Gressløk

    Hvitløks pulver

     

    Fremgangsmåte

     

    Pisk sammen hele egg og hvitter, bland inn vann og krydder, stek på medium varme i pannen.

    Her må du følge med med, jeg la et lokk over, men etter hvert begynner den å boble, så må ta lokket litt av og på.

    Når den er ferdig ha den over på en tallerken og ha på fyll og rull den sammen.

     

    Fyll i dag hadde jeg

    Hamburgerygg

    Ruccola

    Paprika

    Avokado ( ligger unner hamburgerryggen)

     

    #omelett#frokost#egg#sunnmat#oppskrift#proteinrik#protein#proteinfrokost#lavkarbo#lchf

  • OPPSKRIFT: LEVERPOSTEI

    God morgen kjære lesere!

    Jeg har sammen med Atkins norge laget en ny lavkarbo oppskrift, og denne gangen har jeg laget mager kyllingleverpostei.

     

     

    Det høres kanskje vanskelig ut å lage hjemmelaget leverpostei, men det er det ikke, og det tar heller ikke lang tid!





    Oppskriften er både glutenfri, melkefri, lavkrbo og IBS vennlig. :D

    Leverpostei av kyllinglever

    500 g kyllinglever ( prior,kjøpt på meny)

    1 ts himalyasalt

    1 ts johannesbrødkjernemel

    1 ts sort pepper

    1 dl vann

    1 ts frisk rosmarin

    2 kvister frisk basilikum

    Bruk evt andre krydder,  eller hakk løk for mer/annen smak på posteien, De krydderne jeg har brukt er IBS vennlige.

     

    Fremgangsmåte

    Start med å skylle av overflødig blodvann av leveren. Ha den deretter i en blender og kjør på full guffe i 30 sek. Ha så i resten av ingrediensene. og bland godt sammen i blenderen i nye 30 sek.

    Smør en brødform som rommer 11/2 l med olivenolje eller Pam-spray, og hell i røren . Vil du ha en høyere postei så bruk en mindre form.

    Sett ovnen på 160 grader.

    Fyll en dyp langpanne med varmt vann og sett formen oppi,og sett den midt i ovnen i ca 45 minutter.

    Avkjøl posteien i formen, og bruk en kniv og vend ut posteien.

    Jeg delte den i to, og fryste halvparten, og la resten i kjøleskapet.

     

    Kyllinglever er kjempe sunt, og det har et lavtkalori innhold, lavt innhold av fett,null karbohydrater og masse protein.  

    #oppskrift#leverpostei#kyllingleverpostei#atkins#atkinsnorge#lavkarbo#lchf#mat#helse#ernæring#kosthold#sunt#pålegg#hjemmelaget#lever

  • BLÅBÆRSYLTETØY

    Sunne vafler må ha sunt tilbehør...

    Hjemmelaget blåbærsyltetøy uten sukker, sammen med yoghurt er helt perfekt!



    Du trenger

    400 g blåbær,

    6 ss sukrinmelis

    1 ts fiberhusk

    Fremgangsmåte

    Tin de fryste bærene og sil av litt av vesken som kommer. Bland inn sukrinmelis og fiberhusk og mos det godt sammen med en gaffel.

    Oppbevares i kjøleskapet, gjerne i et syltetøyglass.

     

     

    #blåbær#blåbærsyltetøy#sukkerfritt#sukkerfri#lavkarbo#oppskift#sunt#helse#ernæring#mattips#oppskrift

  • GRØNT SMØR

    Most avokado på ristet brød...

    Virkelig en perfekt combo!

    Kan fint erstates med smør for en variasjon. Det smaker avokado selvfølgelig, men det er jo bare godt.

    Avokadoen kan moses og smøres rett på skiva, men jeg liker å spice den opp litt .

    Du trenger

    Avokado

    Sitronsaft

    Hvitløkskrydder ( lkke hvitløksalt)

    Pepper

    Chilli krydder

    Himalayasalt

     

    Fremgangsmåte:

     

    Mos avokadoen sammen med en gaffel og smak til med sitronsaft og krydder.

    Her tok jeg litt ekstra ruccola på toppen.

     


  • GOD START

    Viktig men god start på dagen...

    Jeg har sagt det før, å sier det igjen , jeg elsker å starte dagen med iskaldt sitronvann! :-)

    Egg er også gjerne en stor favoritt om morningen,men har helt glemt bort speilegg! Så dette var ekstra godt i dag!

    Ser det ikke godt ut(?)

    Du trenger:

    Pitabrød

    Avokadosmør

    Skinke

    Speilegg

    Krydder

    Salatblad


  • DAGENS LILLE TIPS

    På min lille handletur innom kiwi i går...

    Borte i saft hylla i det jeg skulle ta tak i Zeroh villbringerbær så jeg en ny type, Zeroh sitron & lime. Denne ble med hjem og måtte testest.

    Minner kanskje om en litt søt Lemonade full av sukker,men denne er jo sukkerfri og med en sitron i glasset ble den passe søt og syrlig. Den slår ikke favoritten Villbringerbær, men er et godt alternativ til varjasjon.:)

    Flere som har testet eller sett noen nyheter på matfroten i butikken? Februar er jo måneden for årets matnyheter.

    #tips#lunsj#zeroh#zerohsaft#lavkarbo#sukkerfri#protein#hjemmelaget

  • MEATFREE MONDAY

    For en bra start på uken.

    Jeg tenker alltid på penger når det gjelder mat. Ikke lett med billig mat når man har allergier og samtidig vil spise sunt. Flere enn meg som har lastet ned "mattilbud" appen? Den er genial. Blir stor forskjell når en Squash koster 8kr et sted og 35kr et annet , ja faktisk på Meny kostet den det for et par uker siden!

    Men tilbake til dagens middag.

     

    Pytt i panne

    1 hvitløksfedd

    1 gul løk

    1 brokoli

    1 squash

    1 aburgine

    1 boks sjampingjong

    1/2 blomkål eller 2 poteter

    1/2 pakke grønnkål (eller spinat)

    Olje til steking

    Salt og pepper

    4Egg til speilegg ( stekte jeg ved siden av)

     

    Fremgangsmåte:

     

    Start med å surre løken og hvitløken i olje i en stor stekepanne. Hakk resten av grønnsakene i store biter og stek sammen med løken videre til det har fått en litt gylden farge. Ha i grønnkålen ( eller spinaten) rett før servering den trenger bare 1 minutt ca i pannen. Stek speillegg og server ved siden av. Dette ble en stor porsjon til 2 voksne.

     

    Genial middag for en billig penge og supert til å få brukt opp rester. Det er bare å bruke andre grønnsaker også.

     

    For en Low fodmap versjon. Dropp løken ,bruk poteter i steden for blomkål og spinat i steden for grønnkål.

     

    God middag!:)

    #kjøttfri#kjøttfrimandag#vegetar#vegan#middag#middagstips#femomdagen#grønnsaker#grønnkål#egg#squash#meatfree#fitness#fitnessfood#lavkarbo#lchf#lowcarb#meatfreemonday#kale#healthy#food#paleo#veganrecipe#highprotein#protein#proteinrik#pyttipanne#middagstips

  • LEFT OVER EGG YOLKS

    Lurt på hva du skal gjøre med eggeplommer du har til overs?

    Jeg Spiser som regel heller mer proteiner enn masse fett i mitt lavkarbo kosthold. Ikke fordi det er "usunt" med fett ,men pga levern min.

    Så da ender jeg ofte opp med en hau av eggeplommer, og det er ikke alltid det passer å lage en kake eller vaniljesaus.

    Så derfor lager jeg en omelett med eggeplommer og melk ,Da får man i seg masse proteiner i melken og fyller den med andre godsaker også, så jeg ikke får i meg for mye fett.

    1 stor lunsj omelett

    (Grunn oppskrift)

    8 eggeplommer

    1 1/2 dl valgfri melk

     

    Fyll

    Denne gangen brukte jeg

    1 neve hakket spinat

    Hakket vårløk

    1/2 gul løk

    1 hakket tomat

    5-6 skiver Kalkun skinke

    5-6 skiver ost

    Krydder

    Litt grønt topping

     

    Fremgangsmåte

    Pisk sammen plommer og melk og ha i krydder.

    Hakk tomater, vårløk, løk og spinat og ha i røren.Jeg tok også halvparten av osten og skinken og delte i biter og hadde i. Hell deretter over omeletten i en stor panne på middels varme. ( hvis du ikke vil ha olje i pannen ta en klatt med smør i røren så pleier ikke omeletten å sette seg fast.) Legg deretter resten av ost og skinken på toppen.

    Ha et lokk over så blir den fortere ferdig. Topp gjerne med litt grønt.:)

     

    Ved at du har melk (gjerne proteinrik) og spinat og kalkun skinke så får du i deg masse proteiner.

    Du kan bruke en ekstra lett ost, melkefri ost eller sløyfe den.

    Varier med grønnsaker , og har du rester så er dette perfekt kveldsmat eller niste dagen etter:)

     

    God helg fra meg!:)

     

    #lavkarbo#lowcarb#lunch#lunsj#lunsjomelett#lunchomelet#protein#proteinrik#lavkarbo#suntfett#fettredusert#eggeplommertilovers#eggeplommeoppskrift#eggeplomme#eggeplommer#leftovereggyoks#eggyoks#femomdagen#mattips#lavkarbomat#suntoggodt

  • OMELETTWRAP TIL LUNSJ

    Finn og kjempe enkel måte å lage sunne wraps på:)

     

    Til 2 stk trenger du:

    4hele egg

    En skvett vann

    Krydder

    Fremgangsmåte

    Visp alt sammen. Og stek på middels varme, tynn som en pannekake og avkjøl før du fyller den.

    Tips:

    - fyll med godt pålegg og salat

    - super niste å ha med seg

    - dropp krydder i røra og ha sukkerfritt syltetøy på! Nam!

     

    Håper dere har en fin uke!

    #glutenfri#melkefri#sukkerfri#omelett#funksjonellmat#super_nature#sunnmat#sugarfree#dairyfree#highprotein#lowcarb#proteinrik#lavkarbo#utensukker#utenmelk#utengluten#glutenfree#omelet#fritata

  • GOD START

    En god start på dagen for meg er et glass iskaldt vann, med sitron med frukt,bær eller agurk. Slår aldri feil ann. Med en påfølgede næringsrik frokost.

          

    I dag ble sitron og kiwi, nam!



    Havregryn med kokosflak,rosiner og fruktspyd. Sammen med et glass Mandelmelk:)

    Enkel perfeksjon. Det trenger ikke være vanskelig;)

    Ha en god start på dagen dere også.

    Ps! Kom innom senere for en deilig oppskrift med sjokolade;) ( ja jeg er glad i sjokolade )

    #frokost#havrefryn#frukt#vær#sitronvann#sukkerfri#godstart#brastart#mattips#suntoggodt#matprat#godtno#frokosttips#breakfast#breakfasttips#healthyfood#fitnessfood#goodstart#healthy#rawfood#eatclean"sugarfree#dairyfree#sukkerfri#fitness#fitnessinspo

  • FETTREDUSERT PEANØTTSMØR

    HJEMMELAGET FETTREDUSERT PROTEINRIKT PEANØTTSMØR:)

    Peanøttsmør er jo bare så utrolig godt! Det er jeg vel ikke alene om å mene tenker jeg. :) Som regel er det jo en del fett og kalorier i peanøttsmør som kan for mange være litt kjedelig. Nå har jeg prøvd meg frem på en fettredusert variant som da naturligvis har et lavere kalori innhold. :)


    ser det ikke godt ut?

    Oppskriften gir 250g peanøttsmør

    Du trenger:

    100g fettredusert peanøttmel ( jeg brukte det til funksjonellmat)

    1,5 dl vann

    6-8-ts Sukrin Gold 1 klype salt (valgfritt)

    50g usaltet peanøtter.

    Fremgangsmåte:

    Start med å riste 50 g peanøtter på et bakepapir i ovnen på 200g i ca 20 min til de er blitt sprø. Rør ca hvert 7 min. og avkjøl på rist. Ha vann, mel, sukrin gold og salt i en blender og kjør på full guffe til alt er blandet godt sammen. Juster med vann eller mel til ønsket konsistens. Ha oppi de ristede nøttene og kjør noen få sekunder på blenderen så nøttene blir grovet hakket.

    Så enkelt har du ferdig hjemmelaget fettredusert peanøttsmør:)

    #peanøttsmør#fettredusert#peanøttmel#sukkerfri#melkefri#glutenfri#sunt#fitness#proteinrik#lavkarbo#lavfett#lowcarb#highprotein#lowfat#healthy#peanøttbutter#fitnessfood

  • FROKOST, LUNSJ, ELLER KVELDSMAT

     

    Selvfølgelig er det egg jeg snakker om. Egg passer godt til alle døgnets tider og kan enkelt varigeres på mange måter etter smak og behag. Ikke minst er det utrolig sunt og smaker veldig godt. Egg inneholder ikke karbohydrater og har da en glykemisk indeks på 0. Plommen inneholder både fett og proteiner,mens hvitten inneholder kun proteiner. Jeg lager ofte omelett enten i panna eller ovnen ,og bruker alltid flere eggehvitter en plommer for å gjøre den ekstra proteinrik. Lett å ha med som niste eller ha rester som kveldsmat.

     

    Omelett :

    4 hele egg + 4 eggehvitter

    1 dl soyamelk

    1/2 paprika

    1/2 løk

    1/2 brokoli

    1/2 purreløk

    1 revet gulrot

    1 hakket tomat 

    1/3 skinkeboks i biter

    1 neve  revetvalgfri ost

    1 klype pepper

    1 klype chilli krydder

    1 klype paprika krydder

     

    Tips!
    -Alle er ikke like glad i å spise salat eller rå grønnsaker og da er omlett perfekt til å få i seg "fem om dagen".

    - Lett å varigere med forskjellige grønnsaker.

    - Bruk soyamelk og soyaost eller kun vann for melkefri variant.

    -Lag en stor porsjon å ha med som niste, eller sett rester i kjøleskapet til en rask kveldsmat

     

    #omelett#egg#melkefri#glutenfri#utenmelk#utengluten#proteinrik#protein#grønnsaker#femomdagen
Validation content="29ba0158097984d395f87f8fc584eb9d
hits


Denne bloggen er personlige ytringer fra utgiver av bloggen. All bruk av bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggens ansvarlige utgiver. Bloggen ligger på blogg.no og annonser på bloggen selges av Mediehuset Nettavisen. Ansvarlig redaktør for Mediehuset Nettavisen er Gunnar Stavrum. -




Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©
- albiss.blogg.no -