Not seeing a Scroll to Top Button? Go to our FAQ page for more info.






TILBAKE TIL FORSIDEN

  • Vegan Pizza

    inneholder sponsede produkter

     

    FRIYAY

    - med hjemmelaget vegan pizza! :D

    Jeg har fått flere spørsmål i det siste om jeg kan legge ut flere veganske oppskrifter, og det kan jeg. I dag står det pizza på menyen og da lagde jeg den like godt uten kjøtt. Allikevel er denne full av masse deilig smak.

    Ønsker du derimot å bruke kjøtt, kan du selvfølgelig det ved å bytte ut den veganske kjøttdeigen..

     


     

    Pizza

     

    BUNN

     

    1 pk. Brødmiks fra Funksjonell Mat

    3 dl Vann

    Hvitløkskrydder

     

    FYLL

     

    1 porsjon hjemmelaget  "kjøttdeig av bønner"

    1 porsjon Hjemmelaget Hummus

    Rødløk

    Cherry tomater

    Annanas

    Brokkoli

    Sopp

    Guacamole

    Ferske urter

     

    FREMGANGSMÅTE

    1. Sett ovnen på 200 grader.

    2. Start med å lage bunnen ved å blande sammen brødmiksen med vann og tilsett litt hvitløkskrydder. Bre deigen utover et bakepapirkledd stekebrett og forstek i noen minutter.

    3. Ta bunnen ut av ovnen, ha over et lag med hummus og topp med klatter av "kjøttdeigen" og oppkuttede grønnsaker. Stek til toppingen får en gylden farge.

    4. Topp med guacamole og ferske urter ved servering.

     



     

    -MariaMarisol

    Følg meg gjerne på instagram her, facebook her og snapchat "mariamarisol"


     

     

     


  • Pizzasnurrer

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    Inneholder afiliatelenker

    Pizzasnurrer uten gluten, melk, egg soya, nøtter +++

    Supert alternativt til niste på tur, eller i soffaen hjemme! :D

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    Pizzasnurrer

    Ca 10 stk

     

    DEIG:

    2,5 dl Jyttemjøl

    1 ss Bakepulver

    1 klype Salt - jeg brukte Himmalayasalt

    1 dl+ Vann

    4-5 ss Olivenolje eller kokosolje

     

    FREMGANGSMÅTE

    1. Bland jyttemel, bakepulver og salt i en kjøkkenmaskin.

    2. Tilsett vann og olje og kjør sammen med en eltekrok. Spe eventuelt med mer vann om deigen er for tørr eller mer mel om deigen blir for våt. La maskinen gå i noen minutter. - Har du ikke en kjøkkenmaskin tilgjenglig kan du røre deigen sammen og elte den for hånd. La deigen hvile i noen minutter.

    3. Strø litt mel på bakeark og kjevle deigen tynt ut mellom 2 stk bakeark.

    4. Ha på ønsket fyll, rull deigen sammen med hjelp av papiret, del opp i ønsket størrelse og legg på et bakepapirkledd stekebrett.

    6. Sett pizzasnurrene midt i ovnen på 220 g og stek i ca 15-20 min til de er ferdig.

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    TIPS

    - Bruk det fyllet du selv ønsker. Jeg brukte :

     

    Tomatsaus

    Løk

    Sjampignon

    Purre

    Tomater

    Annanas

    Røde bønner

    Spinat

    Oregano

     

    - Ønsker du ikke å lage pizzasnurrene vegetarisk kan du bytte ut bønnene med f.eks skinke, pølse, kjøttdeig eller kylling.

     

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

     

    -MariaMarisol

    Følg meg gjerne på instagram her, facebook her og snapchat "mariamarisol"


     


  • "Lompe"pizza

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    Hei og hopp!

    Tenkte jeg skulle friste dere med en superdeilig lomepizza laget fra bunn. Oppskriften er lavkarbo uten soya, gluten, melk og korn.

    Jeg har brukt disse hjemmelagde tortillalefsene og toppet de med masse godt.

    Jeg tilsatte pizzakrydder i deigen slik at den fikk masse masse smak.


    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    Når lefsene var ferdig stekt toppet jeg med:

    Tomatpure

    Tomater 

    Kalkunskine

     Purreløk

    Ruccola

    Champingnon

    Knust hummus chips - (eventuelt ost)

    Oregano

     

    Stekte videre i ovnen på 225 grader til fyllet var stekt.

    TIPS!

    Tåler du ikke melk, slik som meg, er knust chips en perfekt erstatning. Her har jeg som nevnt ovenfor brukt chips av hummus som er et mye sunnere alternativ enn vanlig chips. Du kan fint også bruke proteinchips eller annen chips som er "sunnere", men sjekk alltid ingredienslisten så du ser hva du får i deg!
     

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    -MariaMarisol


  • Pizza med grønnkål og avokado

    SAMSUNG CSC
     

    Mandagspizza uten kjøtt!

    Lavkarbo oppskrift uten gluten. melk, soya og gjær. 

    SAMSUNG CSC

     

    PIZZA
     

    PIZZABUNN

    1,5 dl Sesamfrø

    1,5 dl Sesammel

    1 ts Bakepulver

    1 ss Fiberhusk

    1 klype Himalayasalt

    2 ss Eplecidereddik

    2 dl Kokende vann

    2 ss Kokosolje - Eventuelt annen flytende olje

     

    SAMSUNG CSC
     

    FREMGANGSMÅTE

    1. Bland sammen de tørre ingrediensene.

    2. Ha i eplecidereddik, hell over kokende vann og rør godt sammen.

    3. Tilsett flytende olje og bland røren sammen til en fast deig. Kna gjerne med hendene.

    4. La deigen ligge å hvile i 10-15 min, og kjevle deigen deretter ut på et bakepapir. Del deigen i to og lag to runde pizzabunner, eller kjevle hele ut til en stor firkant.

    5. Prik deigen med en gaffel og forstek i ovnen i ca 15 min på 170 grader.

    SAMSUNG CSC

    FYLL

    2 Avokado

    Saften fra 1 sitron

    Himalayasalt

    Pepper

    1 Gul løk

    Grønnkål

    En god olivenolje

    Eventuelt andre grønnsaker

     

    FREMGANGSMÅTE
    1. Lag saus ved å mose avokado sammen med sitron, salt og pepper til en jevn konsistens. Smak til underveis.

    2. Kutt løk i tynne strimler og riv grønnkålen i ønsket store biter.

    3. Når bunnen er forhåndsstekt smører du utover avokadosausen, ha over grønnkål, løk og drypp tilslutt over godt med olivenolje (og eventuet krydder).

    Stek videre i noen minutter til grønnkålen er ferdig.

    SAMSUNG CSC

     

    -MariaMarisol


  • PIZZA

    SAMSUNG CSC

    inneholder affiliatelenker 

    Pizza my way!

    Med sprø bunn og masse fyll! :D Helt uten gluten, gjær, soya, nøtter og melkeprodukter. Oppskriften er lavkarbo- paleo og allergivennlig. Bunnen er også lavfoodmap, men bruk eventuelt andre grønnsaker i fyllet for å gjøre det også foodmapvenlig.

     

    SAMSUNG CSC
     

    PIZZA

     

    PIZZABUNN

    1,5 dl Sesamfrø

    1,5 dl Sesammel

    1 ts Bakepulver

    1 ss Fiberhusk

    1 klype Himalayasalt

    2 ss Eplecidereddik

    2 dl Kokende vann

    2 ss Kokosolje - Eventuelt annen flytende olje

     

    FREMGANGSMÅTE

    1. Kjør sesamfrøene i en food prosessor til mel, og bland deretter sammen med resten av de tørre ingrediensene.

    2. Ha i eplecidereddik, hell over kokende vann og rør godt sammen.

    3. Tilsett flytende olje og bland røren sammen til en fast deig. Kna gjerne med hendene.

    4. La deigen ligge å hvile i 10-15 min, og kjevle deigen deretter utover et bakepapir. Del deigen i to og lag to runde pizzabunner, eller kjevle hele ut til en stor firkant.

    5. Prik deigen med en gaffel og forstek i ovnen i ca 15 min på 170 grader.

     

    I mellomtiden kan du lage fyllet

    SAMSUNG CSC
     

    FYLL

    Kyllingkjøttdeig

    Gul løk

    Paprika

    Squash

    Oliven

    Tomat

    Champignon

    Tomatpure

     

    Jeg stekte champignon, løk og kjøttdeig og kuttet opp grønnsaker. Når bunnen var ferdig forstekt bredde jeg et lag med tomatpure på og toppet deretter med kjøttdeig og grønnsaker. Stekte deretter pizzaen videre til fyllet var ferdig.

     

    Jeg toppet den ferdig stekte pizzaen med en mild variant av hummus. Hummus lages vanligvis med tahini eller sesamolje, men det sløyfet jeg denne gangen for en mildere variant.

    SAMSUNG CSC

    - MariaMarisol
     

     


  • Proteinrik restepizza

    SAMSUNG CSC

     

    Til en sen lunsj i dag fristet det veldig med pizza, så da slang jeg sammen en enkel versjon. Bunnen har jeg laget flere ganger før, og jeg toppet med det jeg hadde i skap og skuffer... Det ble veldig godt og med litt lettere fyll passet det perfekt til lunsj. :)

    Oppskriften er lavkarbo, uten gluten, melk og gjær.

     

    PROTEIN BUNN

     

    3 hele Egg

    2 Eggehvitter

    2 toppet ss Mandelmel ( fettredusert )

    1 håndfull Quinoaflaker ( kan byttes ut mot havregryn

    1 ts Salt

    15 g Fiberhusk

    Ca 1-2 dl Vann

     

    FYLL

     

    Tomatpure

    1 pk. Kalkunskinke

    1 boks Champignon i skiver

    1/2 Løk

    1/5 Squash

    1 -2 Tomater

    Krydder - salt, pepper, oregano eller det du vil.

    1 Avokado

     

    SAMSUNG CSC

     

    FREMGANGSMÅTE

     

    1. Pisk eggehvittene stive og sett til side.

    2. Pisk lett sammen de hele eggene, og bland inn de tørre ingrediensene. Spe med vann til en passe røre, - gjerne litt flytende og la den stå å svelle så fiberhusken får gjort jobben sin.

    3. Etter røren har tyknet vend den den inn i eggehvittene og bland godt sammen.

    4. Spre deigen utøver en bakepapirkledd stekeplate, og sett midt i ovnen på 200 g i ca 12 min.

    5. Mens bunnen er i ovnen ha løk og champignon i en stekepanne og surr sammen med litt olje til løken er blank.

    6. Ha den ferdige bunnen ut av ovnen, og smør utover tomatpure og fordel oppkuttet skinke og grønnsaker utenom avokado over.

    7. Krydre toppen med ønsket krydder, og sett i ovnen på 220 g til pizzaen ser ferdig ut.

    8. Del opp avokado i skiver og ha på den ferdige pizzaen tilslutt.

     

    SAMSUNG CSC

     

    TIPS!

    - Bruk bunnen som base for hjemmelaget pizza, og topp med det du liker av kjøtt og grønnsaker. - Kan tenke meg det smaker veldig godt med karbonadedeig, så det skal jeg lage neste gang. :)

     - I steden for avokado i skiver kan du enkelt lage en GUACOMOLEDRESSING:

    1 stor Avokado
    1/2 rød Chilli, finhakket
    1/2-1 ss Olivenolje med hvitløk 
    1 Saften av en lime eller sitron
    1 ts Himalayasalt
    1 klype pepper

    Mos Avokadoen og hakk chilli og bland inn resten av ingrediensene, smak til om du ønsker mer salt, pepper, chilli eller lime. 



    Ha en flott lørdagskveld dere! ♥

     

    #pizza#hjemmelaget#mat#kosthold#helse#ernæring#lavkarbo#proteinrik#sunt

  • LAV FODMAP LAVKARBO PIZZA

     






    Tips til lørdagskosen! Hjemmelaget Pizza som smaker farlig godt! Tror dette er den beste pizzaen jeg noen gang har laget :D Minner om vanlig pizza, men næringsinnholdet kan ikke sammenlignes. Denne oppskriften er supersunn da den innholder masse proteiner, sunt fett, fiber og andre næringstoffer kroppen blir glad for.

    Oppskriften er både lavkarbo og fodmap vennlig! :D Det kan ikke bli bedre enn dette! Det er ikke alltid så lett kombinere forskjellige kosthold, men dette er en skikkelig vinner. Det er to forslag til dressinger dersom du følger en streng fodmap diett.

    Oppskriften er selvfølgelig uten melk, gluten, sukker gjær og soya. 

    Du trenger

    3 Hele egg

    2 Eggehvitter

    15 g Fiberhusk

    2 ss toppet Mandelmel

    1 ts Himalayasalt

    1 Håndfull Quinoaflaker eller Havregryn ( glutenfrie, obs havregryn er ikke 100% low fodmap, max 25g pr måltid.)

    ca 1-2 dl vann

    Fyll:

    1pk Kalkunskine/kyllingskinke eller kokt skinke

    2 ss Tomatpure- eller Idun ketchup som er uten løk

    1 Tomat

    1/2 Rød Paprika

    1 Purreløk- KUN den grønne delen om du følger Low Fodmap! Eller andre fodmap vennlig grønnsaker!

    Fremgangsmåte:

    Start med å stivpiske eggehvittene og sett til side. Ha de hele eggene i en bolle og pisk de lett sammen. Tilsett de tørre ingrediensene og bland det sammen med en stavmikser. Spe med vann til passe konsistens, og vend forsiktig inn de stivpisket eggehvittene til slutt. 

    Fordel røren på et bakepapirkledd stekebrett, den fyller ikke hele platen, men nesten. Stek på 200 grader i ca 12 min.

    I mellomtiden kan du forberede fyllet.

    Del skinke i biter, hakk tomat og paprika og skjær den grønne delen av purreløken i ringer. 

    Når bunnen er forstekt, ha på tomatpure og fordel fyllet over. Stek videre i noen minutter til du ser pizzaen er klar.

    Alternativer til dressing:

    1. LavFodmap vennlig Taziki

    1 Agurk
    2,5 dl Laktosefri gresk yoghurt
    1 ss Hakket vårløk, den grønne delen ,eller gressløk
    1 ts sitronsaft
    1 ts hvitvinseddik
    Himalayasalt og pepper
    1-2 ts Ekstra virgin oliven olje

    Riv agurken på en rivjern og legg det i et kjøkkenhåndkle og klem ut vannet. Bland sammen resten av ingrediensene utenom olje i en liten skål og vend inn agurken tilslutt og smak til med salt og pepper. Sett i kjøleskapet en times tid før servring så smakene får satt seg. Når dressingen er klar drypp litt olivenolje over, gjerne ved servering.

    2. Guacomole- kan spises på lavFodmap, men ikke mer enn 2-3 ts om gangen.

    1 stor Avokado
    1/2 rød Chilli, finhakket
    1/2-1 ss Olivenolje med hvitløk 
    1 Lime ,saften eller sitronsaft
    1 ts Himalayasalt
    1 klype pepper

    Mos Avokadoen og hakk chilli og bland inn resten av ingrediensene, smak til om du ønsker mer salt, pepper, chilli eller lime. 

     

    #oppskrift#pizza#lowfodmap#lavfodmap#lavkarbo#melkefri#utenmelk#glutenfri#utengluten#sukkerfri#paleo#lavakrbopizza#avokadodressing#dressing"guacomole#mat#helse#kosthold#ernæring#lørdagskos

  • OPPSKRIFT: PIZZA IGJEN

    I samarbeid med King Oscar

     

    Elsker når man kan lage sunn pizza!




    Du trenger:

    Bunn her , jeg delte bunnen i tre små porsjons pizza.

    Fyll

    1 boks tunfisk med tomat og basillikum

    grønn og gul paprika

    1 egg

    cherry tomater

    krydder

     

    Ha først på tunfisk, så paprika og legg egget i midten. stek til egget er ferdig.

     

    Er du glad i tunfisk, kommer du til å like dette :) Siden det er så mye smak i tunfisken trenger man ikke så mye mer på.

     

     


  • NY PIZZA OPPSKRIFT

    Med makrell i tomat... 

    Ja, med makrell i tomat. Jeg trodde ikke dette skulle smake noe godt, men herlighet det gjorde det!

    Er du glad i pizza og makrell i tomat, kommer du til å elske denne!

    I samarbeid med King oscar   vil jeg vise dere at å spise sunn mat ikke alltid trenger å være så dyrt. Siden det er lillelørdag i dag blir det pizza på hele familien. :)

    Jeg valgte å lage en tynn og sprø bunn som passet godt med makrell smaken.

    Pizza bunn

    Bunn

    1 dl kokosmel

    3,5 dl mandelmel

    1 ts bakepulver

    4 egg

    3 ss nøytral olje

    1 dl kokosmelk eller vann

    1 ss fiberhusk

    1 klype himalayasalt

     

    Fyll

    Mozarella ost (fra bøffel for melkefri)

    2-3 bokser makrell i tomat

    Fersk Basillukum

     

    Fremgangsmåte:

    Bland alle de tørre ingrediensene til bunnen, bland så i egg, kokosmelk og olje til en fast deig,

    La deigen hvile i 10 minutter eller mer.

    Kjevl den ut mellom to bakepapir og legg på et stekerett. Stek i 10 minutter på 175 grader.

    Ha deretter på makrell og topp med mozarella.

    Stek videre i ca 10-15 minutter.

    Ha på fersk basilikum og server .



    Har dere prøvd fisk på pizza før?

    Er det noen type oppskrifter dere savner på er det bare å skrike ut.

    #pizza#lavkarbo#mat#oppskrift#fisk#lchf#helse#ernæring#sunt#middag

  • SKIKKELIG LCHF PIZZA

    Oppskrift fra lørdagens pizza.

    Det er alltid ekstra gøy når folk kaster seg over maten jeg server og syntes det er "ekstra ekstra ekstra godt" og jeg forteller etterpå at det er en sunn variant og folket ikke tror på meg fordi det er så godt, haha:):)

    Pizzabunn

    5 egg

    2 dl revet ost

    2 ts salt

    2-3ts fiberhusk

    1 stor ss toppet mandelmel

    1 stor ss toppet kokosmel

    1-2 ts bakepulver

    1/2 dl fløte

    1/2 dl vann

    1ts organo

     

    Fremgangsmåte:

    Start med å sette ovnen på 180 grader.

    Pisk eggene lett sammen, bland sammen og sikt inn de tørre ingredinsene. Spe med fløte og vann til en passe tykk røre, det er ikke sikkert du trenger all vesken.

    Det blir en klissette røre "deig" så bruk en slikkepott og bre ut over et bakepapirkledd stekebrett.

    Stek i ca 18-20 min på 180 grader.

    Ta ut å ha på fyll og hjemmelaget pizzasaus ( eller ferdig kjøpt) og skru ovnen opp på 250 grader og stek i ca 10 min til osten har smeltet og fått en litt gylden farge. Jeg tar alltid litt ekstra organo på toppen.

     

    Fyll

    Masse skinke i biter

    1 liten løk ,hakket

    Sjampingjong

    Sort oliven ,skåret i tynne ringer

    Ost

    Pizzasaus

    3 hvitløksfedd ,finhakket

    2-3 ss olivenolje

    1/3 rødchilli, finhakket

    1 boks hermetiske tomater

    2 ss tomatpure

    Frisk oragano (kan bruke tørket)

    Frisk basilikum (kan bruke tørket)

    Litt salt og pepper

    Fremgangsmåte

    Ha hvitløk,chilli og litt olje i en panne og fres fort sammen, pass på blir fort svidd. Ha i tomatpure og hermetiske tomater og rør sammen og la sausen små koke i noen minutter, smak deretter til med urter og salt og pepper.

     

    Dette er en naturlig glutenfri variant.

    For å få en melkefri variant bytt ut osten med soya eller en annen vegetar ost.Da annbefaler jeg å blande to forskjellige oster og bruke litt mindre i deigen.Fløten kan byttes ut med kokosmelk, ris,havre eller soya fløte. Du kan også bare bruke vann.

     

    Varier med de grønnsakene du liker best. Jeg er alt for glad i oliven og sopp på pizza, syntes det gir ekstra god smak:)

     

    #lchf#lchfpizza#lavkarbo#pizza#glutenfri#melkefri#middag#sunnmat#sunnpizza#lavkarbopizza#protein#proteinrik#proteinpizza#sunnmat#sunt#lowcarb#healthy#glutenfree#dairyfree#paleo

  • PROTEIN PIZZA

    Dagens middag ble denne proteinrike pizzan. Flere enn meg som er lei julemat?

    Du trenger

    2 egg

    3 eggehviter

    15 gram Fiberhusk

    50 gram Havremel (jeg bruker glutenfritt)

    Vann

    1/2 ts salt

     

    Fremgangsmåte:

    Bland de tørre ingrediensene i en bolle og pisk inn de hele eggene og litt vann til passe konsistens.

    Stivpisk de andre eggehvittene og vend forsiktig inn i røren.

    Ha over på et bakepapirkledd plate og stek i ca 12 min på 200 grader.

     

    Topping:

    Tomatpure

    2 tomater

    1løk

    1 boks sjampingjong

    Sorte oliven

    Skinke

    Pølsebiter

    Ost

    Organo

     

    Ha på det du ønsker av fyll og stek pizzan til osten har smeltet:)

    Topp med masse oregano:):)

Validation content="29ba0158097984d395f87f8fc584eb9d
hits


Denne bloggen er personlige ytringer fra utgiver av bloggen. All bruk av bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggens ansvarlige utgiver. Bloggen ligger på blogg.no og annonser på bloggen selges av Mediehuset Nettavisen. Ansvarlig redaktør for Mediehuset Nettavisen er Gunnar Stavrum. -




Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©
- albiss.blogg.no -