Not seeing a Scroll to Top Button? Go to our FAQ page for more info.


TILBAKE TIL FORSIDEN

 • 2017-den beste versjonen av deg selv

   

  GODT NYTTÅR! :D

  I fjor skrev jeg et lignende innlegg som dette, men det er like aktuelt igjen i år...

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Gjør 2017 til DITT år!

  Nyt nåtiden her nå, ta gode valg for deg selv, utfordre komfortsonen din, og bli bedre kjent med deg selv så DU kan bli den beste versjonen av deg selv! DU er din egen lykkessmed og det kan ingen ta fra deg. La 2017 bli det året du har det bedre med deg selv, hvor ikke komplekser, nedverdigende tanker eller hva det måtte være tar mer plass.

  Jeg ser mange andre bloggere legger ut innlegg om detox-kurer, og "ned i vekt på 30 dager" osv, grunnen til at jeg ikke gjør det samme er fordi hva du har spist mellom jul og nyttår har veldig lite å si, men det du spiser mellom nyttår og jul har alt å si. Det jeg mener med det er at om vekta di viser 2-3 kg mer nå enn før jul vil omtrent alt være vann! Vi spiser mer salt og karbohydrater i ferien noe som binder til seg mye vann. Dette vil stabilisere seg når du går tilbake til vanlig hverdag.

  Kostholdet du har resten av året er det som betyr noe, å ha sunne gode vaner som hjelper deg til å ha en god livsstil, det er det som er viktig. HUSK man har lov til å kose seg uten å "ødlegge" kostholdet. Det er faktisk ikke slik at noe som helst blir ødelagt, det å kose seg kalles BALANSE, noe som er ekstremt viktig. Det å ha et fanatisk kosthold som bare stresser deg hjelper verken deg selv eller de rundt deg.

  Jeg er ikke tilhenger av "nyttårsforsetter", rett og slett fordi man veldig sjeldent klarer å holde de! -"Trene 5 ganger i uken ", være sukkerfri i 6 mnd ", eller uansett hva det skulle være så syntes jeg det fungerer like lite som en såkalt diett. Ikke holdbart i lengden! Derfor er ikke dette noe jeg direkte anbefaler når det gjelder kosthold. Derimot å sette seg mål er viktig. Mål som bedrer kostholdet og livsstilen. F.eks spise mer grønt hver dag, innføre et fiskemåltid til i uken, prøve nye smaker og ingredienser. Begynne å trene, gå til jobb? Du vet selv best hva som skal til for deg.

  For meg handler det om livsstil, et sunt balansert liv med et godt næringsrikt kosthold og en god helsetilstand, ikke en diett /kur.

  Dette gir meg blant annet:

  Mer energi

  Penere hud

  Mindre sykdom og betennelser

  Bedre fordøyelse

  Stabilt blodsukker

  Bedre konsentrasjon

  Bedre søvn

  BEDRE humør! ;)

  +++

  Masse lykke til med det nye året og jeg håper du slenger deg på og vil gjøre livsstilsendringer som gjør deg til den beste versjonen av deg selv!


  -MariaMarisol

   


 • Godt nytt år!

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA
   

  2016 er snart forbi!

   -om noen timer trer vi inn i et nytt år med nye muligheter!

  Dette året ser jeg tilbake på som et enda bedre år bloggmessig enn det forrige. - Med M A N G E nye oppskrifter, fine lesere som gjør blogging til en lek, og  ikke  minst   min aller   første   bloggpris! :D   

  Tusen takk til alle som har fulgt meg til nå! Jeg ønsker dere alle et godt nytt år, og jeg gleder meg til 2017 med dere!


   

  Noen av årets mest populære oppskrifter
  SAMSUNG CSC
  Sprø Søtpotetchips

  SAMSUNG CSC
  Fudgebar med smak av snickers

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Hjemmelaget eplechips

  SAMSUNG CSC

  Lavkarbo Oreokake uten melk

  SAMSUNG CSC
  Double Chocolate Brownie

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  3 ingredienser kransekakecookies

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Lavkarbo brunepinner

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Marias Hvite sjokoladetrøfler

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Lavkarbo Ferrero Rocher

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Avokadosuppe

  SAMSUNG CSC

  Kjempepannekake

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  3 ingredienser lavkarbo smoothiebowl

  SAMSUNG CSC

  Ny måte å lage lavkarbobrød på

  SAMSUNG CSC

  Lavkarbo kanelboller

  SAMSUNG CSC

  Raw jordbæriskake 

  SAMSUNG CSC

  Trio of Ice Cream

  SAMSUNG CSC

  Karamellsaus på 123

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Sjokoladepudding

  SAMSUNG CSC
  Sunt hjemmelaget sjokoladepålegg

  SAMSUNG CSC

  Bruschetta med tomatsalsa  GODT NYTT ÅR!


 • Julehøytid

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Titter innom for å ønske dere en fantastisk julehøytid!

  - Dagene nytes med familie, gode venner, deilig mat og avslapping. Akkurat slik julen skal være! :D Håper dere gjør det samme og bruker tiden på å lade batteriene til nytt år og nye hverdager.

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Dagens sene og lange julefrokost med masse god mat.

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Blant annet hjemmelaget leverpostei laget på kyllinglever, nam! Tradisjon hvert år!
  OLYMPUS DIGITAL CAMERA


   


 • Hjelp meg å finne et barn som trenger en ekstra oppmerksomhet


   

  I dag så jeg et utrolig fint innlegg på facebook.

  Det var en mor som skrev at hun hadde laget pakkekalender til advent til sine barn. Ikke nok med det, HUN    LAGDE   EN   EKSTRA  som hun ville gi bort til noen som ikke selv hadde mulighet til å lage kalender! 

  Jeg ble helt rørt når jeg så det, og tenkte med en gang at dette ville jeg også være med på å gjøre!

  Jeg skrev også på innlegget der det var mange likes og kommentarer og spurte om det var flere som ville være med på dette. Dessverre fikk jeg ikke noe svar! :(

  MEN, uansett dette er litt i siste liten, men VET DU om noen som dette hadde betydd litt ekstra for, som ikke har mulighet til dette selv? Jeg vil gi bort en adventskalender til en som fortjener det litt ekstra! Send meg en mail til bymariamarisol@gmail.com og skriv hvem, alder og hvorfor.

  Bor vedkommende i Drammen også, kan de rekke å få den før 1. desember!

  Jeg trekker en vinner i morgen!

  Vinner er trukket :D

  DEL GJERNE!


  -MariaMarisol


 • Årets matblogg

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA
   

  Takknemlig og overveldet over å ha vunnet min første bloggpris!

  Av over 200 bloggere og kun 6 priser var jeg så utrolig heldig og ble kåret som "årets matblogg"! :D 

  Det hadde aldri streifet meg en tanke om at jeg hadde en sjans til å vinne! Men herlighet så utrolig gøy! Spesielt fordi det var Sunn fornuft -prisen, som står bak Sunn Fornuft -plakaten. -Der formålet er å bevisstgjøre digitale opinionsledere på deres rolle og påvirkningskraft på unge jenter når det kommer til kroppsbilde og idealer.


   

  Juryens begrunnelse 

  "Årets Matblogger:

  Vinneren av årets matblogger har en blogg der hun først og fremst presenterer enkelt forklarte oppskrifter med fristende bilder.

  All maten på denne bloggen er også fri for sukker, soya, gluten, gjær og melk, men maten, som varierer fra pepperkakegrøt, via tacopai og moccatrøfler, frister alle, helt uavhengig av om du selv spiser "fri for" mat til daglig.

  Selv om bloggeren har tatt et kostholdsvalg er hun nøye på å fortelle om sin egen bakgrunn for dette valget. Hun deler derfor åpent om sin egen historie med kyssesyke, ME og allergier, og fremhever at det ikke finnes en kostholdsfasit som passer alle.

  Maten hun presenterer inneholder ingen kaloritelling, hun tar varierte bilder og klarer å formidle en stor glede over å lage, leke seg med og nyte mat. En glede hun evner å videreformidle til leserne sine.

  Vinneren av årets Sunn Fornuft matblogger er Maria Marisol Aamodt for bloggen bymariamarisol.blogg.no"

   

  Tusen hjertelig takk! Denne prisen setter jeg utrolig stor pris på! Det gir meg skikkelig motivasjon til å fortsette med det jeg gjør! :)

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

   


 • 6 Tips til julegavebudsjett

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  6 tips til julegavebudsjett!

  I dag deler jeg et litt annet innlegg, et mer personlig innlegg hvor jeg deler hvordan man kan gjøre julehandelen både lettere og mer økonomisk. Dette er hva jeg gjør.

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  1. Lag et budsjett! - Før inn hvem du skal kjøpe til, skriv en sum for hvor mye du har tenkt til å kjøpe for.

  2. Hør med vekommende om de har noen spesielle ønsker. Skriv det eventuelt ned og ta med deg listen når du skal handle.- Alltid en fordel med en plan!

  3. Hvis det er noe spesielt du er på utkikk etter, bruk noen minutter på å gjøre et research på hvor du kan finne produktene til lavest pris. Så lenge du ikke er i siste liten rekker du fint å få varene tilsendt fra nett. 

  Finner du det du leter etter, google om den bestemte nettbutikken har en rabattkode som du kan bruke. Som oftest finner man som regel en rabattkode eller varene til redusert pris.

  Kommer du over et skikkelig kupp er det ikke noe i veien for å gi bort det samme til flere personer heller.

  4. Hjemmelagde julegaver er også en fin ting og gi til noen som du vil gi en liten oppmerksomhet til utenom de du egentlig har på listen din også. F.eks brente mandler, syltetøy, konfekt eller eplesaft...

  5. Når handleturen er over og det er tid for å pakke inn gavene. Skriv ned det du har kjøpt, beløpet og ta vare på kvitteringene. På denne måten har du hele tiden oversikt over hvem du har fått kjøpt til, hva, beløp og summen du har brukt på julegavene. Ta vare på kvitteringene hvis det er noen som har behov for å bytte noe

  6. Hold deg til budsjettet du har laget, jeg vet selv at det er såå lett og bare kjøpe mer man kommer over! - Spesielt til barna sine, barnebarn eller tantebarn i mitt tilfelle.

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA
  Et siste lite tips!

  Handler du varer til redusert pris, skriv ned opprinnelig pris og hva du har betalt i budsjettet ditt, det er alltid gøy å kunne regne på hvor mye penger man har spart.. Hehehe;)

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA
  -MariaMarisol


 • BLACK FRIDAY TILBUD HELE HELGEN

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Inneholder afiliatelenker

  Mange vanvittig flotte tilbud som det absolutt er verdt å få med seg! :D

  - Perfekt når man ikke liker å stresse rundt i butikkene med masse mennekser og lange køer

  Bubbleroom - Her kan du sikre deg julekjolen til 30% rabatt i dag! I tillegg til Black Friday tilbudet har de en mengde varer på salg!

  Bogartstore - Har alt til dame og herre på 20% rabatt i dag, i tillegg til at de kjører times tilbud. Verdt å ta en titt og klikke hjem noe til deg selv, kjæreste eller familie.

  Hvitt - Den ultimate nettbutikken for livsstil har en mengde varer til opptil 60% rabatt i dag på Black Friday! En av mine absolutt favoritt butikker! 

  Lagerhaus - Interiørkjeden hvor du virkelig finner unike og praktiske ting til hjemmet til en rimelig penge! Du får 20% rabatt på HELE nettbutikken til 27.11.

  Halens - Nettbutikk med alt til dame, herre, barn og hjem, kjører Black Friday Weekend tilbud med 20% helt til 27.11.! Bruk kode 4650

  Ellos.no Har alt fra klær til dame, herre, barn, sport, ting til hjemmet, elektronikk og skjønnhet.- Her har jeg gjort noen flotte salgskupp både til meg selv og julegaver. Se hele Black Friday tilbudet her

  Beauty Heaven har 20 % på hele butikken! De har blant annet merket Decleor som er et av mine favorittmerker etter tiden som hudpleiestudent! - Check it out here

  Husk også SOMA sitt elleville tilbud på opptil 70% på over 500 produkter! Les hva jeg hamstret her. PS! Lageret deres er fylt på!

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  -MariaMarisol


 • 3 MÅL FOR UKEN

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  3 MÅL FOR UKEN!

   

  1. Gi meg selv nok søvn!

  Søvn er viktig!-  Det sies at man trenger mellom 7-9 timers søvn hver natt for at kroppen skal fungere på best mulig måte. Tiden avhenger fra person til person, noen trenger bare 7 timer, mens andre fungerer best etter en natt med 9 timer på puta. Selv er jeg ikke den som trenger mest søvn, jeg har alltid våknet tidlig selv i helgene. Derimot når søvnanalysen min på telefon viser at jeg kun har hatt et gjennomsnitt på 5t og 49 min søvn den siste uken, er selv ikke det nok for meg!

  Dette må jeg ta tak i, ved rett og slett legge meg tidligere! SÅ enkelt er det jo egentlig, det er bare gjennomføringen det står på, men det skal jeg klare. ;)

  2. Opprydding i garderoben!

  Nå er det på tide å rydde vekk lyse sommerkjoler, miniskjørt og strandklær. Det er mye lettere å ha en oversikt over klærne du har hvis man rydder vekk klærne ettersom sesongene forandrer seg. Jeg gjør det enkelt ved å fylle oppbevaringsbagger som jeg har kjøpt på Europris, marker disse med lapper hvor jeg noterer innholdet. Dermed er det lett å finne når jeg skal ta det frem igjen. 

  Samtidig er det greit å gå igjennom klærne og sortere vekk det som er slitt eller det du vet du ikke kommer til å bruke igjen. Klær som ser pene ut kan gies vekk til f.eks Fretex eller andre organisjoner, da får du også muligheten til å gjøre en god gjerning i samme slengen;)

  Ikke minst gleder jeg meg til å pakke meg inn i store tykke jakker og sjerf! Elsk på høsten!♥ 

  3. Analysere kostholdet mitt!

  Jeg er et vanemenneske og kan fort henge meg opp i matretter jeg får "dilla" på. Kanskje rart å høre fra meg som driver en mat/helseblogg, men jeg kan også kjøre meg fast i et spor...

  Nå skal jeg bli flinkere til å lage meg varme retter, noe jeg absolutt ikke er!- Samtidig bruke mer av sesongens råvarer og prøve ut nye ting. Det er også mye innen supermat jeg har lyst til å prøve ut.

  Jeg vet at jeg allerede får i meg masse god næring hver dag som både er sunt og godt. Allikevel har jeg rett og slett lyst til å utforske mer, sette meg inn i næringsinnhold i nye matvarer og med det håpe på at jeg får enda flere favorittkilder til både protein, sunne fettsyrer, vitaminer og mineraler. :)

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA
  -MariaMarisol
   

   


 • HAPPY 25th BIRTHDAY TO ME

  SAMSUNG CSCSAMSUNG CSC
   

  Tenk at i dag har denne dama hatt bena plantet på jorda i hele   25   ÅR   ! ♥ Halvveis til femti og en fjerdedel til hundre! Det er faktisk litt vemodig å bli tjuefem, samtidig som det er godt å bli voksen! ;) Mine eldre venninner sier at livet bare blir bedre og bedre så jeg satser på det... hehehe.

  På dagen man fyller år tenker man gjerne på hvor man står i livet, hva man har oppnådd og hva man vil oppnå i fremtiden... For meg er det viktig å se fremover etter år med sykdom og utfordringer. Nå ser jeg frem til en ny tid fylt med masse glede, spennende prosjekter, jobb, kvalitetstid med de jeg er glad i og så mye mye mer! ♥ 

  Takk til alle dere kjære lesere som titter innom, og ikke minst prøver oppskriftene mine! Dere gjør blogghverdagen til en lek! Jeg setter stor pris på hver og en av dere! ♥


   

  Jeg startet feiringen allerede forrige uke, da jeg hadde rundt 15-20 av mine bestevenninner på fest hjemme hos meg. I går var jeg i Oslo og feiret litt med to andre venner, ei bloggvenninne og ei felles venninne vi har. Veldig, veldig koselig, da vi ser hverandre alt for sjeldent. 

  I dag skal det være litt familiefeiring. Det har vært en tradisjon i familien og alltid gi frokost på senga til bursdagsbarnet, og i dag var det jeg som var så heldig! Mini frokost med flere av mine favoritter, før en større brunsj etterpå:)

  Apropo voksen, jeg har kjøpt min første ting på avbetaling, haha! Egentlig hater jeg å gjøre slikt, har heller aldri eid et kredittkort og det kommer jeg heller aldri til å ha!  MEEN nå har jeg fått meg ny MAC! En bursdagsgave til meg selv som jeg så på som høyst nødvendig. Høh høh, men den gamle min har rett og slett ikke fungert...Nå blir det SÅ mye lettere med bloggingen også;)

  Sist, men ikke minst GRATULERER MED DAGEN til min kjære kusine Tabita ♥ som også fyller 25 år i dag! Kusiner, like gamle og bursdag på samme dag! Hva er oddsen for det!?  SAMSUNG CSCSAMSUNG CSC
  -MariaMarisol
   


 • DITT 2016

  Det er kun noen få timer igjen av 2015, snart står det et nytt år med nye muligheter for døren.  La 2016 bli DITT år!  Ta gode valg, nyt tiden her og nå. Utfordre deg selv på nye spennende måter, bli den beste versjonen av deg selv! 

  Jeg er ikke tilhenger av "nyttårsforsetter", rett og slett fordi man veldig sjeldent klarer å holde de! -"Trene 5 ganger i uken ", være sukkerfri i 6 mnd ", eller uansett hva det skulle være så syntes jeg det fungerer like lite som en såkalt diett. Ikke holdbart i lengden! Derimot å sette seg mål og ha noe å strekke seg ut etter er veldig positivt!

  For meg handler det om livsstil, et sunt ballansert liv med et godt næringsrikt kosthold og en god helsetilstand...

  Dette får jeg ved å :

  ♦ Velge ren naturlig mat med lav glykemisk indeks. 

  ♦ Være i aktivitet, selvom jeg ikke trener hardt er det viktig å bevege kroppen. Gå en tur, bruke bena i steden for bilen osv.

  ♦ Sosialt liv, bruke tid med gode venner og familie, skape gode minner og sette pris på hverandre.

  ♦ Utfordre meg selv utenfor komfortsonen min, tørre å prøve/gjøre nye ting.

  ♦ Sette grenser for når det er greit å presse meg selv og når jeg rett og slett trenger en timeout å slappe av.

  ♦ Blogge! Det gir meg så mye energi og glede, jeg elsker å inspirere andre!

   

   Jeg ønsker DEG det beste for det nye året! ♥


 • JULETRADISJONER

  Ja, jeg har blitt en skikkelig julejente, no doubt about it ! ♥ Tror ikke jeg har gledet meg så mye til jul siden jeg var barn!

  Julen for meg starter allerede 1. desember, da er advendtsstaken på plass og flere julegaver allerede innpakket. ;)  Q & A 

   

  Sjokoladekalender eller pakkekalender?

  Pakkekalender! Snille mamma`n min har alltid overrasket med 23 innpakkede gaver som er hengt opp, og som er det første som møter meg når jeg våkner 1. desmeber!  Like stas hvert år! 

  Etter at jeg ble voksen selv har jeg startet tradisjon med å alltid gi en tilbake, en felles til mamma og pappa. :)

   

  Favoritt julesanger?  

  Å, det er så mange! «Himmel på jord», «Home for Christmas- Maria Mena», «En stjerne skinner i natt», «Have Your Self A Merry Little Christmas» , «Driving Home For Christmas»,«Santa Baby», «All I Want For Christmas Is You», topper listen over "mest spilte sanger" .

   

  Førjulstiden?

  - Er magisk! Julemusikk, lys i gatene, gaveshopping, juleverksted, lage pepperkakehus ( med tantebarnet mitt) , bake kaker og alt som følger med. Julebord, jentekvelder og familietid.♥  Den følelsen når siste eksamen er levert og ferien kan starte...  Til dessert?

  Riskrem er absolutt favorriten,  og det blir servert hos oss på julaften. Multekrem kommer på en god annen plass.

   

  Gi eller få gaver? 

  GI! Jeg elsker å handle gaver og prøve å finne de perfekte tingene til de jeg er glad i, og ikke minst å se de jeg feirer jul med åpne gavene! Alltid like spennende å se om det faller i smak.:)

  Ofte får jeg høre at folk syntes det er så vanskelig å finne på noe til meg. Jeg har som regel ikke så mange konkrete ønsker, men det er fordi jeg blir seriøst glad for alt! *klisje* men det er sant! 

   

  Beste film?

  Hm.. i am not a movie person, men i julen er alltid koselig med gamle klassikere. «Alene hjemme (1&2)», «Legenden om Narnia, Løven, heksa og klesskapet», «Polarekspressen», «Tre nøtter til Askepott» osv...

   

  Ribbe eller pinnekjøtt?

  Ingen av delene. Jeg tåler verken ribbe eller pinnekjøtt. Mamma lager derfor alltid kalkun ved siden av ribbbe med alt av tilbehør. Hun syntes det er hyggelig å lage noe som jeg også kan spise på julaften.

   

  Julaften

  Ingen ting er som å våkne tidlig på julemorgen og løpe til soveromsdøren og finne en full julestrømpe med godsaker! Hehehe ;D Blir aldri for voksen til det! Deretter går jeg opp i stuen og setter på Tv`n med «Julemorgen», før jeg vekker resten av huset. Det kosligste er når hele familien, både små og store sitter i nattpysjen med hver sin julestrømme.( Ja, jeg må fylle strømper til mamma og pappa også ). Høydepunktet er når «Tre nøtter til Askepott» kommer på skjermen. 

  Videre pleier vi å spise risengrynsgrøt til brunsj, før vi tar på oss finstasen og drar avgårde til kirkegården. Der tenner vi lys ved gravstedene til Mormor og Bestefar. *Savn* jeg hadde verdens beste Mormor og jeg savner henne så utrolig mye, og ekstra rundt juletider. - Bestefar har jeg så mange gode minner med, var det en som dro oss med på skøytebanen og tok oss med på tur så var det han!

  Heldigvis har jeg fortsatt Bestemor og Morfar her, og jeg er så heldig som får feire julaften med de begge.

  Ofte har vi pleid å reise på julemøte, jeg er kristen så det hører med.- Vi får høre juleevangeliet, vakre julesanger og møter venner og familie som vi bytter gaver med. Veldig, veldig koselig å se flere fra familien på julaften enn kun de vi skal være med på kvelden.

  Deretter reiser vi hjem der mamma allerede er i full sving med middagen. Jeg hjelper alltid til med resten av maten, da mamma egentlig ikke er så glad i å stå på kjøkkenet selvom hun er veldig flink og maten hennes er fantastisk! 

  Bordet dekker vi som regel kvelden før, så nå er det bare å vente på gjestene og at klokken skal slå 17.00.

  Rundt middagsbordet sitter vi gjerne (alt for) leeenge og skravler, ler og koser oss til magen sier stopp! Da er det på tide med litt akevitt, før vi starter forfra en gang til! Deretter blir det servert dessert, hjemmelaget riskrem med rød saus! NAM !

  Videre er tid for åpning av pakker som ligger under treet. Starter gjerne i 20.00 og holder på i noen timer. Vi har tradisjon med at pappa leser opp en og en gave så vi alle får se hva de andre får. Det blir ekstra koselig i år ettersom det eldste tantebarnet mitt snart er 3 år, og jeg er sikker på at hun kommer til å være i hundre! :D

  Når alle pakkene er hos de riktige eierne og vi alle har kost oss med det vi har fått, er det tid for kaffe og kaker. Videre pleier vi gjerne å spille litt spill, skravle, drikke litt vin og bare kose oss til sent på kveld/natt.

   

  Å, som jeg gleder meg! ♥

   

   


 • #denfølelsen

  SAMSUNG CSC

  God dag alle dere fine lesere! Takk for at dere titter innom bloggen min, det setter jeg utrolig stor pris på !♥

  I går hadde jeg min siste skriftlige eksamen. Utrolig deilig å være ferdig! :D

  #denfølelsen når man føler man har levert bra! Jeg vet jo ikke hvordan det gikk før jeg får den tilbake, men innsatsen skal det ikke sies noe på! Jeg gjorde mitt beste og det er det viktigste!

   

  SAMSUNG CSC

  Som dere vet har jeg ME, og dagene går naturligvis litt opp og ned... Jeg er faktisk stolt over meg selv, over at har gjort det så bra på skolen, og kun har 1 time fravær hitil i år! :D

  MEEN nå kjenner jeg at jeg er sliten! I tilegg har jeg blitt så utrolig forskjølet. Huff,- ikke lett når det går fra 10 grader til -10 på et par dager.

  Heldigvis er det bare to dager igjen av skoleåret. Det skal bli så vanvittig deilig med litt ferie!

   

  Nå prøver jeg å få i meg litt ekstra antioksidanter og sunne fettsyrer. Satser på at jeg blir bedre snart. Det skjer mye de siste dagene før jul, blandt annet flere julebord og utdrikkningslag.- Så jeg må bare bli kvttt det jeg brygger på!

  Ønsker dere alle en fin dag! ♥

   

   


 • Det gikk som det gikk...  God kveld fra meg! ♥

  Dagen i går gikk egentlig veldig bra! Jeg skal ærlig innrømme at jeg gruet meg en del til praksisprøven. 

  Vi hadde nøyaktig 2 t og 5 minutter på oss, der vi skulle følge full prosedyre. Ryggmassasje, rens, hudanalyse, farge av vipper og bryn + napp, peeling med forbehandlingsapparat, ansiktsmassasje etterfulgt av blandemaske. Hvert steg hadde hver sin tidsbegrensning, så her gjaldt det å holde tunga rett i munnen!

  Jeg behandlet en dame på 60 år, og det hadde jeg faktisk aldri gjort før. Heldigvis gikk det veldig bra! Klienten min sovnet flere ganger fordi hun syntes det var så avslappende og deilig, hahaha. :D -Jeg må innrømme at jeg gjør det ofte selv når vi gjør behandlinger på hverandre i klassen, hehehe.;) Heldigvis er jeg ikke den eneste, og det er vel fordi skoledagen er såpass sent på kvelden.

  Det var litt skummelt å skulle farge bryn og vipper på en i den alderen, men fargen ble perfekt og både læreren, klienten og jeg ble veldig fornøyde.

  Undereveis ble vi stilt en del spørsmål om alt fra hvorfor vi gjør sånn og sånn samt ingredienser og virkestoffer i produkter og apparater. Jeg svarte riktig på alt, men læreren savnet det lille ekstra. Jeg leverte et utfyllende analysekort hvor jeg hadde gått veldig i detalj, men desverre sa jeg ikke alt utfyllende nok når læreren spurte underveis i behandlingen. Dette fikk jeg et lite trekk for, og topp karakteren gikk forbi meg. :( 

  Jeg kjenner jeg merket en del på frustrasjonen, for dette er meg i ett nøtteskall! " Jeg kan og vet det, men hode og munn henger ikke alltid like godt med".

  Jeg VET dette er typisk ME, og det er derfor jeg blir så frustrert av meg selv! Det er i slike situasjoner sykdommen ødelegger for meg!

  Jeg vet jeg burde være fornøyd (!), ingen i klassen fikk toppkarakter, og nest best er bra, dessverre bare ikke perfekt! 

  Det POSITIVE er at jeg vet hva jeg må jobbe med, og jeg har noe å strekke meg ut etter. Det er viktig å se det positive i alt, og det holder jeg fast på!

   

  SAMSUNG CSC

  Nå skal jeg kose meg med hjemmelaget Ferrero Rocher , før jeg putter hode i bøkene igjen. På mandag er det den skriftlige delen som skal til pers. Både Anatomi, dermatologi, ergonomi + praksisrelaterte fag.


   

  Har du kommet i gang med julebaksten (?) :D

  Trenger du litt inspirasjon til sunne alternativer kan du se her:  BOUNTY

     KOKOSMAKRONER

     PEPPERKAKER

   

  Ha en fin kveld! ♥

  #eksamen#karrakter#julebakst#ferrerorocher#pepperkaker#bounty#kokosmakroner#sukkerfri#melkefri#glutenfri

 • 2. Søndag i advent  "Så tenner vi to lys i kveld, to lys for håp og glede
  De står og skinner for seg selv og oss som er tilstede
  Så tenner vi to lys i kveld, to lys for håp og glede"


  God søndagskveld til dere! ♥

  Jeg håper dere har hatt en fin helg!... Min helg har gått i ett, med julemarked i går etterfulgt av julekonsert på kvelden på Oslofjord Convention Center.

  Før konserten var jeg innom på middag hos kusinen min og mannen hennes. Veldig koselig å være litt sammen med de igjen, det går så alt for lang tid mellom hver gang!

  Konserten var en fantastisk opplevelse. Var en ikke i julestemning fra før, så kom en ihvertfall i det nå! En utrolig vakker konsert, med vanvittig flinke musikere og solister...

   


   

  Jeg har hatt en veldig fin helg, men nå sitter jeg her med en liten klump i magen om at helgen har gått så fort. - Jeg som skulle sitte å lese hele helgen! Blæ! Jaja, kjenner på meg at det blir en laaang kveld /natt ihvertfall. Wish me good luck! ♥  #søndagiadvent#julestemning#julelys#smoothie#smoothiebowl

 • A moment like this

  Første møte med min nye niese! Stolt tante :D Jeg er så utrolig heldig som har to friske og skjønne tantebarn!  Haley du kunne ikke vært mer perfekt! ♥ Tante Elsker deg og gleder seg til å bli kjent med deg! 

   

  Dagen i dag har gått i ett! Jeg er barnevakt mens søstra mi er på sykehuset. Veldig veldig koselig, men litt sliten blir man å, hehehe ;) Ære til alle småbarnsforeldre der ute for jobben dere gjør! 

  Nå sitter jeg godt plantet med bena i soffaen og er døtrøtt, med "la det gå" fra Frost på hjernen ;) Det blir en tidlig kveld på meg, men først må jeg catche up med gårdsdagens episode av Farmen, my favorite tv-show.

  Nyt kvelden videre dere!

  #tantekos#tante#niese#nyfødt#beby

 • ME har lært meg

  Etter flere år med ME-kronisk utmattelsessyndrom har det fått meg til å tenke på alt det positive det har lært meg...

  Ikke for å gjemme bak en stol at det har vært tøffe og vanskelige perioder, for det har det virkelig vært! Jeg har blitt mye misforstått av mennesker rundt meg opp igjennom, men det har jeg en viss forståelse for. Når det har vært/er vanskelig for meg selv å forstå sykdommen, så skjønner jeg at det i hvert fall er vanskelig for andre å sette seg inn i situasjonen.

  MEN å fokusere på det negative har jeg lært at jeg ikke kommer noe vei med! Det man ikke får gjort noe med, får man faktisk ikke gjort noe med! Blant annet selve sykdommen ....Vi mennesker kommer i forskjellige forhold i livet, men det er måten å ta det på!

   Motgang har lært meg:

  Tålmodighet, det har lært meg å være tålmodig. Jeg er av den type person som ting helst skulle skjedd i går, men når man har dårlige ME perioder og kroppen ikke henger med har jeg måt lære å ta en dag av gangen, og at ting kanskje ikke skjer/ blir på den måten jeg hadde sett for meg.

  Forståelse for andre mennesker, ikke dømme folk etter verken utsende eller oppførsel. Alle har sin egen historie på godt og vondt.

  Takknemlighet, verdsette gode stunder, minner, familie og venner, det er virkelig det som betyr noe. Utsende, dyre klær, status og penger gjør en ikke lykkelig!

  Ikke bry meg om hva andre mennesker tenker/mener/tror om meg! Spesielt i tenårene opplevde jeg å bli mye misforstått og på en måte urettferdig behandlet, og det var noe som gikk hardt inn på meg. Dette var ikke bare på grunn av ME, men av forskjellige grunner.

  Det å oppleve at folk snakker stygt om deg bak din rygg og mener og tenker ditt og datt er ikke spesielt hyggelig å oppleve, spesielt ikke for et barn/ungdom. Jeg tror hvis slike ting går veldig langt kan det ødelegge et menneske ganske mye! - Det har ikke ødelagt meg, og det er jeg ufattelig glad for!

  Flere ganger har jeg opplevd at noen har sagt til meg at når de har blitt kjent med meg så er jeg en helt annen person enn de trodde, jeg er ikke en overlegen og hard person som de trodde først. .." Takk for den" tenkte jeg alltid da, og det var litt sårende, jeg har aldri følt meg som en overlegen og hard person. De som kjenner meg vet at jeg heller har vært litt for følsom og heller litt usikker på innsiden.

  I stedet for å bli lei meg for slike ting begynte jeg heller å jobbe med meg selv, og tenke at hva mennesker tror og mener om meg skal ikke avgjøre min lykke! 

  Videre gjorde det meg også mer ydmyk,  jeg vil være god og snill mot alle mennesker jeg møter på min vei, uansett om det er familie, venner, medelever på skolen eller dama på kiwi. De skal ikke sitte igjen med et ubehagelig møte med meg! Jeg vil ikke være en person som trykker andre ned eller sier og gjør noe som sårer et annet menneske...Uavhengig av hvordan de behandler meg.

  Jeg sier ikke at dette har vært "pice of cake", for det har vært tøft og jeg har måt jobbe mye med meg selv, men det er verdt det! Jeg har det mye bedre med meg selv og menneskene rundt meg...

  Det jeg vil med å skrive dette innlegget er å si til deg der ute som enten er syk eller går igjennom andre tøffe perioder, fokuser på det positive i livet ditt selvom det kan virke svart og tungt. Jobb med deg selv, man får ikke forandret andre mennesker eller forhold man kommer opp i, uansett hvor mye man skulle ønske man kunne! Hold fast og ta med deg lærdommen videre i livet.


 • Om ByMariaMarisol

  Velkommen til min nye blogg ;)

  Jeg har fått et nytt design og det ikke uten grunn. Det er en tid for alt, og jeg har lenge ønsket å gjøre en liten forandring. Nå er tiden inne for at bloggen skal ta en liten ny vending.

  Jeg har allerede i lang tid postet sunne matoppskrifter, mat laget fra bunnen av, som er helt fri for gluten og raffinert sukker +++. Samt innenfor kategorien lav glykemisk/ lavkarbomat.

  Det skal jeg selvfølgelig fortsette med i like stor grad hvis ikke enda større enn tdligere ! (Er du en ny leser anbefaler jeg deg å titte litt i arkivet å se.)

  Jeg brenner for en sunn livsstil med en optimal helse, og her spiller kosthold og næringsrik mat en stor rolle.

  Mitt helhetlige ønske med bloggen er å kunne inspirere andre mennesker til å bli den beste versjonen av seg selv! Jeg tror at psykisk og fysiksk helse henger mye sammen, og at maten og miljøet rundt oss påvirker helsen vår i stor grad på forskjellige måter...

  Min personlige historie kan du lese her.

  Bloggen vil nå gå fra å være en ren matblogg til å bli en livsstilsblogg!

  På bloggen vil jeg nå dele :

  - Oppskrifter på god og næringsrik mat. - Uten gluten, sukker, og det meste uten melk,soya og gjær ++ .Oppskrifter som i tillegg går under katogorien lav glykemisk /lavkarbomat ! ( akkurat som før)

  - Inspirasjon til en sunnere hverdag.

  - Kunnskap til hvordan få en opptimal helse. - kroppen, huden hode & sinn.

  Jeg  har også en helt ny katogori " Hudpleie" - Da jeg er under utdanning for å bli hudterapaut!:D Noe jeg stortrives med! Jeg har jo en liten perfeksjonist i meg så dette passer meg veldig bra... Sunn/frisk hud og helse/kropp går i hverandre, så følg med her kommer det mye spennende! 

   

  Jeg håper at dere som har fulgt bloggen i lengere tid liker godt den nye vendingen, og vil fortsette å følge meg! Jeg lover dere at dette blir bra! :D Til alle nye følgere jeg gleder meg til å bli bedre kjent med dere!

   

  ♥ Maria Marisol


 • #SOMMERKROPPEN

  Hva er egentlig "sommerkroppen"? -En kropp man får til sommeren og må levere tilbake etterpå?... 

  Ja, det høres helt dumt ut, men det er fordi det ER helt dumt også!

   

  Over alt i sosiale medier ser man " #sommerkroppen2015 " under bilder av jenter som trener eller bilder av sunn mat.

  Det er helt ok å ville gå ned i vekt, bygge litt muskler og få i seg næringsrik mat som kroppen har godt av, MEN hvorfor lage et stort fokus rundt det(?) Ofte drar dette med seg jenter som ikke trenger å gå ned i vekt, og de som allerede har et usunt forhold til mat ,trening eller kropp fra før.

  Vi lever i et kroppsfiksert samfunn fra før, så det er ikke nødvendig å lage mer press!

  Det er heller IKKE sunt for kroppen å presse den hardt med trening og lite spising over flere måneder som mange gjør.

  Jeg stemmer for et normalt sunt kosthold året rundt der man kan kose seg i bursdager og i helgene osv uten at man "ødelegger" noe. 

  Om du spiser lavkarbo eller ikke, har egentlig ikke noe å si, så lenge det passer for deg, med din kropp og helse.

   

  Lett for meg tenker du kanskje?

  Tro meg, jeg har vært igjennom dette jeg også, da jeg var kraftig overvektig. Selvom dette er en stund siden glemmer jeg det ikke med det første.                                                                                                                                                                                                           Jeg har skrevet om dette før at det var pga insulinresistens og lavt stoffskifte. Så med sunn mat over tid har jeg gått ned i vekt.   Jeg har vært tynnere enn det jeg er nå, og da var jeg undervektig. Jeg måtte gå opp i vekt uten å trene for å ikke presse kroppen mer. 

  Det har resultert til at jeg nå har mage, rumpe, armer og lår som ikke er trente.

   Gjør det å ha trent kropp elller veie lite MEG lykkelig?   Svaret er NEI!

  Selvom jeg var kraftig overvektig mens jeg spiste sunt og lite, tenkte jeg i mitt hode at alle mine verdens problemer løste seg hvis jeg ble tynn...Så ble jeg tynn. Ingen hadde brydd seg med at jeg slet med overvekt, men  ALLE  begynte nå å "bry" seg nå. Jeg vet om mange som gikk bak ryggen min og snakket om at jeg hadde spiseforstyrelser, "venniner" som sluttet å ringe, og dro en liten hvit løgn for å holde meg utenfor...

  Var jeg lykkelig, nei..

  Det var ikke så lett å gå opp i vekt på riktig måte, så det gjorde jeg ikke. Når jeg må holde meg unna masse mat pga allergier, så kan jeg ikke trykke i meg godteri og sjokolade.

  Tilslutt var jeg så drit lei alt sammen og spiste masse "dritt" og var kjempe dårlig og sengeliggende. Jeg gikk opp i vekt, men av usunn mat som bare la seg på magen og låra!

  Ikke smart og annbefales ikke!

  Skal du opp i vekt anbefaler jeg å gjøre det  sammen med en enernæringsfysiolog som hjelper deg på riktig måte med riktig mat.

  Jeg veier nå som sagt en god del mer, har litt for mye flesk her og der, og passer ikke inn i mine xs klær fra wow lenger.                              

  MEN gjør det noe?  NEI!      

  Jeg har nå et sunt og godt kosthold, med den maten jeg tåler, og jeg slipper å gå med plaster på ryggraden fra gnagsår om natten, jeg har mer energi og ikke minst et sunt forhold til mat og kropp!

  Det skal sies at jeg aldri har kastet opp mat, men jeg vet hvordan det er å være overvektig å ville ned i vekt. Og jeg vet hvordan det er å være så tynn at hjertet nesten håper ut av kroppen og hode tenker litt for mye på mat.

   
  Hva jeg vil med dette jeg skriver nå, er å si til deg der ute  at KROPP ER IKKE ALT! Vi er alle forskjellige, og det gjør oss ikke mer lykkelige å streve etter å være perfekt! For det blir vi aldri uansett i vårt eget speilbilde.

  Det er lov til å trene og slutte å spise kebab og pizza, men pass på at du har et normalt forhold til det! 

  Er du overvektig å trenger å gå ned i vekt, pass på å ikke kutte ned på kalorier og bare spise mindre, men spis masse og sunn mat så du holder oppe forbreningen. Husk at fett forbrenner fett.

  Håper du som leser dette tenker over neste gang du har lyst til å hashtagge "sommerkroppen".

  Tilslutt lykke er ikke tynn og stram kropp! :-) 

   

  #trening#kosthold#helse#mat#sunt#kropp#overvekt#slanking#ernæring#spiseforstyrelse

 • MIN HISTORIE

  "Hallo world this is me ,life should be fun for everyone"

  Hadde livet bare vært slik...

  Det er mange ting dere ikke vet om meg person bak bloggen. Dette har jeg ikke skrevet om tidligere, jeg tenkte derfor at det var på tide.

   

  Som 4 måneder baby ble jeg adoptert fra Bogota Colombia til verdens beste foreldre her i Norge.

  Men når jeg da ble et halvt år ca så var jeg ofte syk og dårlig og bare skrek når jeg fikk mat.

  Mamma og legen fant fort ut at jeg ikke tålte melk, så dette ble kuttet ut.

  Jeg ble noe bedre, men aldri bra.

  Mamma var flink å lagde mat fra bunnen av , grovt brød, drakk sjeldent brus og saft eller spiste godteri og søtsaker.

  Men jeg bare raste opp i vekt uten grunn , og da jeg var 7-8 år fikk jeg kyssesyken og ble sengeliggende. Det medførte at jeg fikk ME kronisk utmattelse, og aldri blitt frisk siden, og nå er jeg 23 år.

  Jeg spiste omtrent bare 3-4 rugsprø med tomat og agurk på en hel dag men ble kraftig overvektig!! I 11års alderen var jeg hos Fedon Lindberg og fikk beskjed om at jeg hadde insulin resistens og stor fare for diabetes 2 innen kort tid. Jeg tok i tillegg masse allergi tester og fant ut at det er masse mat jeg ikke tålte å spise.

  Etter det begynte jeg å legge om kosten og spise sunn lavkarbo mat. Og med dette gikk jeg ned mange mange kilo.

  Jeg har lest masse om mat, dietter, kosthold og ernæring. I tillegg så har jeg lavt stoffskifte og IBS (irritabel tarm syndrom)

  Jeg har i perioder vært totalt sengeliggende i et mørkt rom pga ME og jeg ble på et tidspunkt ekstremt undervektig! Ja så på et tiår gikk jeg fra å være overvektig til farlig undervektig!

  Med dette har jeg funnet ut at det å spise riktig mat for meg er livs viktig!! Da snakker vi totalt avgjørende i perioder for å holde meg i livet!

   Med mat fra bunnen av, uten gluten sukker, hvete, laktose, melkeprotein ,forskjellig kjøtt og fisk, grønnsaker og frukt kan dette bli svindyrt og vanskelig!- Men jeg prøver å få dette til på sunn og "billig " måte ;)

  Siden jeg har "gluten og hvete allergi" og ikke "cøliaki" på papiret får jeg heller ikke noe dekket.

   

  "Life is easy if you wear a smile, just be your self..."

  Ja det er sant, jeg smiler prøver å gjøre det beste ut av situasjonen:) det hjelper ikke å legge seg ned å syntes synd på seg selv...

  Det er alltid noen som har det verre en seg selv. ;)

   

  Jeg elsker å lage sunn mat og brenner for å inspirere andre!

  Håper dere vil fortsatt følge meg og klikke dere inn for oppskrifter og inspirasjon til en sunn hverdag!

Validation content="29ba0158097984d395f87f8fc584eb9d
hits


Denne bloggen er personlige ytringer fra utgiver av bloggen. All bruk av bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggens ansvarlige utgiver. Bloggen ligger på blogg.no og annonser på bloggen selges av Mediehuset Nettavisen. Ansvarlig redaktør for Mediehuset Nettavisen er Gunnar Stavrum. -
Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©
- albiss.blogg.no -