Not seeing a Scroll to Top Button? Go to our FAQ page for more info.


TILBAKE TIL FORSIDEN

 • 7 enkle tips til bedre helse

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA
   

  I dag deler jeg 7 av mine enkle tips for å komme inn i gode vaner igjen etter ferien!

  Disse opprettholder jeg i hverdagen som hjelper meg til en bedre helse, mer og stabil energi, mindre (eller null) søtsug, bedre fordøyelse, finere hud og sterkere/tykkere/lengre hår.


  SAMSUNG CSC

   

  1. Start dagen med et glass sitronvann!

  - Da gir du kroppen blant annet en god imunnforsvarboost, kalium som sitroner er rike på, kickstart på fordøyelsen og du minsker søtsuget.

  Press ut saften av en sitron i et glass, kok opp vann og fyll glasset med 50/50 varmt og kaldt vann.

   

  2. Fyll opp kjøleskapet med frukt, bær og grønt!

  - Kutt opp grønnsaker og frukt som du har stående i kjøleskapet, gjerne bær også. Dermed har du enkel, sunn og næringsrik snacks tilgjengelig hele tiden.

  - Ta gjerne med i en boks på farten!
   

  3. Mettende smoothie til frokost!

  - Enten du er glad i frokost eller ikke, er smoothie alltid et godt alternativ. Her kan du selv lage det du liker best med dine favoritter. En lett måte å få i seg grønnsaker, frukt, bær og andre næringsrike matvarer på, som metter og gir stabil energi.

   

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

   

  4. Kutt kunstig søtning!

  - Sliter du med søtsug ?- Da gjør du deg selv en bjørnetjeneste ved å tviholde på Pepsi Max og andre drikker med kunstig søtstoff. Ja det har 0 eller få kalorier, men visste du at kunstig søtstoff kan gi deg mer søtsug? Selv anbefaler jeg alle som sliter med nettopp dette og kutte helt ut kunstig søtstoff i noen dager og dermed oppleve selv at søtsuget minsker eller forsvinner helt. Absolutt verdt å prøve om du har et stor søtsug!

   

  5. Få nok søvn!

  - Dette kan jeg ikke få sagt ofte nok. Timene du sover før klokken 12 er gjerne de timene vi sover best og kroppen slapper mest av. Legg deg til samme tid hver kveld og sørg for å få nok timer på øyet før vekkerklokken ringer. Du ville ikke bare kjenne at det er SÅ MYE LETTERE å stå opp, men også at energien, arbeidseffektiviteten og ikke minst humøret er bedre!

   

  6. Bytt ut den svarte kaffen!

  - Med fettkaffe eller te! Fettkaffe også kalt "bulletproof coffee" . Her tilsetter jeg smør og/eller kokosolje og MCT-olje sammen med litt nøttemelk i kaffen eller en kopp te. Det gir meg raskt energi som varer lenge. Du kan lese mer om det her.

   

  7. Legg inn fysisk aktivitet i kalenderen!

  - Trening (kan) gi deg mer energi og overskudd i hverdagen. Ikke minst en sunnere kropp og en bedre helsetilstand. Planlegg treningen din, da er det lettere å gjennomføre.

  Fysisk aktivitet og treninger betyr ikke at du må melde deg inn på et treningssenter, en gåtur på 30 min er mye bedre enn ingen ting.

  -Grunnen til at jeg skriver "kan" i parentes er fordi at ved visse sykdommer og helsetilstander anbefales ikke hard fysisk aktivitet.

  Når jeg selv hadde kyssesyken og sterk ME ble jeg dårligere av trening. Er du usikker på om fysisk aktivitet er bra for deg, er dette noe du burde ta opp med din lege.

   

  Vil du lese mer om hvordan du kan få et sunt kosthold anbefaler jeg å lese her.

   

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  -MariaMarisol

  Følg meg gjerne på instagram her, facebook her og snapchat "mariamarisol"


   


 • Surprise your self

   

  inneholder sponsede produkter

  - With CarePacks!

  Et nytt å spennende konsept! (nytt for meg i hvert fall)

  Hver måned kan du få din egen lille overraskelse i posten, med masse deilig sunn snacks! Kan ikke si at den var så liten heller forresten. Pakken var full av masse godt! Sunnere chips som grønnsakscips, rå sjokolade, naturlig godteri, nøttemikser, Birch water  +++. Her får du nøye utvalgte produkter hvor ikke alle kan fåes andre steder.

  Produktene vil også variere med spennende nyheter og du vil derfor bli overrasket hver gang.

  Selv syntes jeg konseptet er kjempe smart og utrolig gøy! Så mye godt og morsomt å ikke vite man får! Dette kan jeg anbefale! Gleder meg allerede til neste pakke.:D
  Du kan lese mer og klikke deg hjem din egen carePack her.

  Med rabattkoden "Marisol" får du 100,- rabatt på din bestilling! 

      

  -MariaMarisol

  Følg meg gjerne på instagram her, facebook her og snapchat "mariamarisol"


   


 • 3 tips til deg som ikke liker frokost

  God morgen!

  Er du en av de som ikke er glad i frokost om morgenen? Eller rett og slett aldri har tid til det, da er dette noe for deg!

  Som jeg har skrevet før er det absolutt ikke et fasitsvar på om det er "riktig" å spise frokost eller ikke. MEN stabil energi er noe vi alle har godt av.

  Blodsukkeret vårt er lavere om morgenen da det er mange timer siden siste inntatte måltid, og vi trenger gjerne ett eller annet for å "komme i gang".

  Mange tyr gjerne til morgenkaffen for å få i seg koffein som naturligvis gjør oss mer våkne og opplagte. Selv er jeg ikke så glad i denne "fake" energien alene og syntes det er mye bedre for kroppen min å gi den en form for næring. Her snakker jeg ikke om en brå blodsukkerstigning som fort faller igjen, og som gjør meg raskt trøtt og energiløs. Her mener jeg naturlig stabil energi som hjelper kroppens naturlige prosessor i gang.

  Disse 3 alternativene vil ta morgenkaffen til nye høyder og jeg er sikker på at du vil kjenne at kroppen blir glad for denne ekstra boosten!


  SAMSUNG CSC

  1. Bulletproof Tea

   

  2. Kaffe Latte

   

  SAMSUNG CSC

  3. Bulletproof Mocha

   

  -MariaMarisol

  Følg meg gjerne på instagram her, facebook her og snapchat "mariamarisol"


   

   


 • Frokost med Alpro

  FOTO: Hans Olav Hevrøy

  Frokost med Alpro og den nye ambassadøren deres Vibeke Klemetsen.

   Alpro er Europas ledende produsent av plantebaserte produkter, og er markedsleder innenfor kategorien Melkefritt i Norge. De har produkter som plantebasert drikke, yoghurt, desserter og fløte, basert på kokos, mandel, soya, ris og havre.  Selv bruker jeg jo en del plantebaserte alternativer da jeg har melkeprotein allergi, og er godt kjent med Alpro sine produkter fra før av.

  Favorittene mine er Alpro usøtet mandeldrikk, kokosdrikk og couisine coconut som er et av Alpro sine alternativer til matfløte. Alle disse tre er uten tilsatt sukker og passer perfekt inn i mitt kosthold. :)

  Mandeldrikk og kokosdrikk bruker jeg gjerne i smoothie, grøt, bakst, desserter og generelt der man ellers ville brukt vanlig melk.

  Couisine coconut som er en matfløte bruker jeg mest i middagsretter og noe i bakst.

  I tillegg til flere gode frokostoppskrifter som vi fikk smake på, fikk vi med hjem Alpro sin nyhet: ALPRO GO ON - et proteinrikt plantebasert alternativ til kvarg.

  Perfekt på farten da de kommer i porsjonsbeger med fruktpure på toppen. Den kommer i to smaker solbær og pasjonsfrukt.

  Absolutt verdt å prøve!


   

  -MariaMarisol


   

  Følg meg gjerne på instagram her, facebook her og snapchat "mariamarisol"

   


 • Kollagen tilskudd eller hjemmelaget kraft?

  De siste månedene har jeg tatt tilskudd av kollagen for å få i meg mer av dette. Nå vil jeg dele med dere hva egentlig kollagen er og hvorfor jeg har valgt å fortsette å ta dette som tilskudd.

  Hva er kollagen?

  Kollagen er et naturlig protein med fiberrik hvit struktur, og er det proteinet vi har mest av i kroppen. Det utgjør den største delen av kroppens struktur og er derfor med på å bygge opp kroppen vår. Kollagen finnes i bindevev, sener, tannbein, ben, hud og brusk.

  Proteinet   kollagen   er   rikt   på   aminosyrene   glysin,   prolin   og   glutamin. 

  Vi produserer kollagen selv, men etterhvert som vi blir eldre vil produksjonen gå ned. Det mest synlige tegnet på at produksjonen går ned er blant annet rynker, slapp hud, leddsmerter og skjøre negler. (1) Forskning viser at tilskudd av kollagen kan bekjempe dette, samt hjelpe til med å bekjempe celulitter og styrke hårrøtter og vekst. (2)

  Derimot er det ikke bare utvortes kollagen har en positiv virkning på kroppen. Aminosyrene i kollagen kan gi en betennelsesdempende (anti-inflammatorisk) effekt, eleminere giftstoffer og hjelpe til med å gjenoppbygge tarmcelleveggen og gi en bedre tarmhelse. (3) Glysin er også en viktig i bestandelen av galle i fordøyelsen av fett.

  Kollagen utgjør som sagt den største delen av kroppens struktur og tilskudd vil derfor være gunstig for skjelettet, men også muskler. Det sies også at kollagen kan hjelpe til med vektnedgang, mye på grunn av at kollagen i seg selv er et protein som er en nøkkelingrediens når du vil ned i vekt.

  Inntak av aminosyren glysin om kvelden har vist å kunne gi en bedre søvnkvalitet, samtidig som å hjelpe ved utmattelse. (4)

  Hvordan innta kollagen i hverdagen?

  Hjemmekokt kraft på kjøttbein

  Koking av kraft er en urgammel tradisjon som den siste tiden har blitt veldig populært igjen. Når vi koker kraftbein trekkes kollagenet ut og blir brutt ned til gelantin igjennom en prosess som heter hydrolyse. I tillegg til gelantin er kraft ekstremt næringsrikt på vitaminer, enzymer, mineraler, proteiner og sunt fett og gir deg en ekstra næringsboost gjennom dagen.

  Kraft er også "billig mat", enkelt å lage og svært anvendelig. Bruk som base i grønnsak-, kjøtt og fiskesupper, gryter, sauser eller du kan drikke det lunkent.

  Kollagen supplement

  Et rent kollagen suplement er også et alternativ til å få i seg kollagen. Det finnes mange ulike levrandører til forkskjellige  produkter på markedet. Selv kjøper jeg dette "CollagenUp" fra iHerb . Som kun er tilsatt c-vitamin, et vitamin som bidrar til stabile kollagenmolekyler.

  Jeg blander 1 ss collagenup som jeg løser opp i kokt vann som har avkjølt til romtemperatur og tar det utenom annen mat. Ca 1 time før eller 2 timer etter mat. Du trenger ikke koke og avkjølet vannet først, men jeg gjør det for best opptak.

  Har du ikke handlet på iHerb før kan du bruke koden "SCJ678" og få 5-10% på ditt første kjøp.

  Hva burde jeg velge?

  Min mening er at mat laget fra bunnen av som da f.eks hjemmelaget kraft alltid er et godt valg. Ved å bruke kraft vil du ikke bare tilføre god smak i maten, men også et bredt spekter av næring. Derimot er det ikke alltid like lett å få i seg kraft hver dag og da kan kollagen tilskudd være løsningen.

  Hva som er best finnes det nok ikke en fasit på, begge deler tilfører kroppen kollagen.

  Prøv deg frem og finn ut hva som passer best for deg!

  Hva kan jeg koke kraft på?

  Du kan blant annet bruke ben av kylling/høne/kalkun/storfe/lam/vilt og svin. Bruk gjerne økologisk.

  Selv pleier jeg å bruke kraftbein av kylling eller storfe som er lettest å få tak i økologisk og som har en veldig billig kilopris. Unge dyr inneholder også mest kollagen.

  INGREDIENSER

  3,5 kg Kraftbein

  Kaldt Vann

  1/2 dl Syre f.eks eddik eller presset sitron

  Grønnsaker f.eks gulrøtter, sellerirot og løk

  Urter/krydder f.eks laurbærblad og pepperkorn

  - Kraften kan også lages uten grønnsaker/krydder og urter.

   

  FREMGANGSMÅTE

  1. For en dypere smak, brun beina i en langpanne i ovnen på 200 grader i ca 20 min til det får en brunet overflate.

  2. Ha råvarene i en stor gryte, dekk med vann og tilsett syre. La det stå i ca 1-5 timer før du fortsetter.

  3. Varm gryten sakte opp på lav varme så du har kontroll over temperaturstigningen. Det skal IKKE fosskoke! Skum eventuelt av grumset som legger seg på overflaten for å få en klar kraft, - kan sløyfes. Tilsett deretter grønnsaker, urter og krydder.

  4. Temperaturen skal nå holde ca 80-90 grader i ca 8-72 timer. Ved å holde temperaturen under kokepunktet vil kollagen løse seg effektivt opp til gelantin. Koker du kraften i stedet for å trekke vil fettet og næringsstoffene emulgere noe som gjør kraften uklar. La gjerne gryten stå på laveste varme over natten. Er du redd for å ha platen på over natten slår du den bare av og setter den på neste morgen.

  5. Jeg lar kylling trekke i ca 8 timer, storfe i ca 24-36 og lam og vilt i ca 48 timer eller mer.

  6. Sil av kraften og avkjøl den raskt ned i ønskede beholdere. Jeg pleier å fordele i små frysebokser eller fryseposer som enkelt får plass i fryseren og gir passe porsjoner å ta opp til bruk.- Når kraft avkjøles dannes det et fettlag på toppen. Dette kan du enten beholde som det er, eller ta bort og oppbevare for seg å bruke til steking og matlaging.

  7. Merk gjerne beholderne med type kraft og dato før du fryser ned!

  SAMSUNG CSC
  Oppskrift på søtpotet og gulrotsuppe med hjemmelaget kraft her.


   

  -MariaMarisol


 • CRAZY BLACK FRIDAY PÅ SOMA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Inneholder affiliatelenker

   

  Herlighet, dette vil du ikke gå glipp av! :D

  Soma har rett og slett helt VILLE tilbud på over 500 produkter!Opptil 70% rabatt!  Du som er opptatt av å spise rent, økologisk og sunnere vet sikkert at det koster litt for lommeboka, derfor vil du ikke gå glipp av dette! Jeg hamstrer! Hehe XD

  Dette er et knippe utvalg av produktene som er på tilbud:

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  SUPERNATURE

  URBASE EXTRA 1    48 %, TART CHERRY    47 %CHLORELLA 114 GR    47 %, SUPERNATURE PREMIUM MATCHA   40 %

   FRESH & FRUITY SUPERSNACK    46 % ,SWEET & SALTY SUPERSNACK    46% SWEET CHOCO SUPERSNACK    46%RAW & CRISPY FRUITSNACK    42 %, RAW & CRISPY VEGGIESNACK    47 %
  DADDEL & KAKAO SUPERGRØT    46 %, GOJI & TRANEBÆR , SUPERGRØT    46 %MORBÆR & HVETEGRESS SUPERGRØT    46 %,

    ERTEPROTEIN 250 G    45 %Hamprotein 227 GHampfrø 227 G,

   KINESISK BALANSE-TE 160 G    58 %,

  SPIRULINA MINT & KAKAO 315G    44 %SPIRULINA 114G    55 %, RICE BRAN SOLUBLES, 180G    54 %PURE LECITHIN 375G    45 %,

  PURELY GREENS 90G    52 %PURELY GREENS MAX, 300g    51 %PURELY GREENS MAX 90GR    51 %,
  PREMIUM BITTER 50ML    56 %, ALMA C PLUS, TABELETTER    51 %, CHLORELLA 300 TABL.    50 %,RED MARINE ALGAE, 90KAP    42 %

   ACTIVATED BARLEY, 280G    50 %, ALOE VERA 40 X 125 ML    49 %, IONICELEMENTS 119 ML    43 % ,

   KAKAOMASSE, 227G    40 %KAKAOPULVER, 227G5 36 %KAKAOSMØR 227G 38 %

  SPORTMIXER, BLÅ 8,3 DL    40 %

  SJOKOLADE

  Atkins ADV Chocolate Brownie    44 %ATKINS DAY HAZELNUT CRISP 15    42 %ATKINS DAY CHOCO CHIP CRISP 15    42 %ATKINS ENDULGE CRISP MILK    44 %ATKINS ENDULGE CHOCO-COCONUT    39 %, ATKINS ADVANTAGE FUDGE CARAMELATKINS ENDULGE CHOCOLATE BREAK Hele Atkins sorteimentet her
  OMBAR KOKOS MYLK    49 %OMBAR JORDBÆR MYLK    49 %, OMBAR GOJIBÆR RÅSJOKOLADE    49 %OMBAR BLÅBÆR & ACAI RÅSJOK.    49 %OMBAR 72% RÅ KAKAO RÅSJOKOLADE    49 %OMBAR GRØNN TE OG SITRON    49 %OMBAR KOKOS MYLK BUTTONS    41 %OMBAR 72% Rå KAKAO BUTTONS    41 %OMBAR MØRK KOKOS RÅSJOKOLADE    49 %SOMA ECUADOR ORGANIC 70% DARK    40 %

  SUKKER ALTERNATIVER

  STEVIOSA FLYTENDE    49 %STEVIOSA FLYTENDE VANILJE    49 %STEVIOSA SUKKER    40 %

  BODYLOTION

  SOMA COVERA KRUKKE    48 %, SOMA COVERA BODY LOTION    54 %
  URTEK KOKOS BODY LOTION 245ML    48 %

  CHIAFRØ

  Chia Bia Hel 200 gram    46 %Chia Bia malt chia 100 gram    49 %, URTEKRAM CHIAFRØ ØKO 300G    51%

  KOKOSOLJE
   SMAKSFRI KOKOSOLJE 425 M    42 %KOKOSOLJE ØKO 217ML    41 % 
   

  URTEKRAM
   LAKRISROTPULVER ØKO 30G    40 %PEANØTTSMØR CRUNCH. ØKO    40 %KAKAO FETTFATTIG ØKO 110    39 %, HEL CEYLONKANEL ØKO 25G 35 %VANILJEPULVER ØKO 10G 33 %

   

  Se alle tilbudene på SOMA her


  OLYMPUS DIGITAL CAMERA
  -MariaMarisol
   


 • IHERB

  SAMSUNG CSC
   

  Hei og god søndagskveld! Nå har jeg akkurat sendt av gårde noen bestillinger på iHerb med mange av mine favoritter. Gjett om jeg gleder meg til å få disse i posten! :D

  iHerb er en amerikans nettbutikk hvor du kan få kjøpt mange gode sunne og naturlige produkter til en lavere pris enn her i Norge, i tilegg til at utvalget er mye større. Du kan få kjøpt en haug av andre ting også, slik som hudpleie og kosmetikk. iHerb har eksistert i over 10 år og har vunnet mange priser og det er trygt å handle her.

  Jeg tenkte jeg ville vise dere noen av mine favoritter samt en liten guide til hvordan du kan bestille fra iHerb:

  UNNGÅ TOLL

  Det gjør du ved å holde deg under 350kr på din bestilling inkludert frakt.

  Vil du handle for mer enn 350kr er det best å dele opp bestillingen. Den billigste fraktmetoden er som regel uansett billigere enn å betale toll på en dyrere bestilling.

  FRAKT

    Holder du deg under vekten på 4 pounds pr bestilling, koster det deg kun 4 dollar å få pakken tilsendt. Det er selvfølgelig den leveringen som tar lengst tid, men du kan også velge andre fraktalterntiver, men da må du gjerne betale litt mer for å få pakken i expressfart.

  NAVIGERING

  Du trenger ikke være innlogget for å handle, men du må registrere deg for å legge inn en bestilling. Du kan lagre favoritter i " WISH LIST" eller direkte i "HANDLEKURVEN".

  Har du registrert deg finner du  "MY ACCOUNT" nest øverst til høre. Her kan du se din profil , "WISHLIST" og gjøre "REORDER" ettehvert,- altså finne dine tidligere bestillinger og gjøre en nøyaktig lik bestilling med kun 1 klikk.

  Ved å trykke på handlekurvikonet øverst til høyre kan du se din fulle handlekurv ( ikke "WISH LIST"), se hva prisen blir, se dine fraktmuligheter og fullføre bestillingen.

  Til venstre kan du legge inn Norge som land for å få priser i NOK.

  VERDT Å FÅ MED SEG

  Helt øverst på midten finner du noe som heter  "SPECIALS & DAILY DEALS ",  dags/ukestilbud til lavere priser. Ved siden av finner du  "TRIALS", dette er produkter som det er ekstremt tilbud på. Av dissen produktene kan du kun kjøpe 1 av hver. Derimot av "SPECIALS & DAILY DEALS " kan du kjøpe så mange du vil.

  Under denne menyen finner du søkefeltet hvor du kan søke etter bestemte produkter. Du kan også bruke underkategoriene f.eks "HERBS" eller "GROCERY" for å finne produkter i de kategoriene du ser etter. 

  RABATT

  Er det første gang du handler på iHerb kan du bruke denne koden "SCJ678" å få 5 dollar i rabatt på din første bestilling. Du kan også bruke DENNE LINKEN og handle rett herifra med samme rabatt.

  NOEN AV MINE FAVORITTER

  (Bildene er lånt av iHerb)


   

  Tacokrydder uten salt og sukker.


   

  Mandelmel


   

  kokosmel


   

  Kokosblomstsukker


   

  Stevia Vanilla Creme


   

  Harney & Sons Chocolate Mint tea


   

  Økologiske kikerter


   

  Now Foods økologisk quinoa


   

  Nutiva økologisk hempfrø


   

  Navitas Naturals økologisk granateplepulver

   

  Det er et hav av produkter på iHerb, så her må du gjerne sjekke litt og finne dine favoritter :)

  Husk tollgrensen og rabattkoden"SCJ678" når du bestilller ! 

Validation content="29ba0158097984d395f87f8fc584eb9d
hits


Denne bloggen er personlige ytringer fra utgiver av bloggen. All bruk av bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggens ansvarlige utgiver. Bloggen ligger på blogg.no og annonser på bloggen selges av Mediehuset Nettavisen. Ansvarlig redaktør for Mediehuset Nettavisen er Gunnar Stavrum. -
Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©
- albiss.blogg.no -