hits

Lavkarbo pepperkakegrøt

  Julestemning til frokost   Det er noe med pepperkakes smak som gir skikkelig julefølelse. Jeg elsker å tilføre pepperkakekrydder til alt til jul og grøt er ingen unntak.;) Oppskriften er uten gluten, melk, raffinert sukker, soya, egg og korn.     Lavkarbo pepperkakegrøt   1 porsjon 50 g Mandelmel 1 ss Kokosolje - eventuelt smør 2 dl Kokoskrem 1 dl Vann 1 klype Himalayasalt  1 ss Sukrin Gold Pepperkakekrydder - 1/4 ts ingefærpulver, 1/4 ts nellikpulver, 1/2 ts ceylon kanel   TOPPING Melkefritt smør Kanel Sukrin gold Hjemmelaget frokostblanding       FREMGANGSMÅTE 1. Ha melk,vann, kokosolje og mandelmel i en kjele og rør det godt sammen mens du gir det et oppkok. 2. Tilsett salt, pepperkakekrydder og sukrin gold og la grøten småputre et par minutter til den tykner.  - Jeg liker grøten litt tykk, men spe eventuelt på med mer melk om du ønsker en tynnere konsistens. Jo lenger grøten...

Crispy mildere sjokolade

inneholder sponsede produkter 3 søndag i anvendt, kun 1 uke til julaften! :D Tiden går så alt for fort!   I dag deler jeg oppskrift på en hjemmelaget mildere raw sjokolade, uten gluten, melk, sukker, soya ogg korn. Perfekt kos for hele familien til jul :)     Crispy mildere sjokolade   100 g Kakaomasse 50 g Kakaosmør 40 g Cashewnøttsmør 40 g Fibersirup 20 g Sukrin Melis 1 ts Vaniljepulver 1 klype Himalayasalt Sun Crisp Original     FREMGANGSMÅTE 1. Smelt kakaomasse og smør over vannbad. 2. Rør inn cashewnøttsmør, fibersirup, sukrin melis, vaniljepulver og salt. 3. ha i ønsker mengde Sun Crisp og hell sjokoladen over i former og sett kaldt til sjokoladen er stiv.   Oppbevares kaldt.   -MariaMarisol Følg meg gjerne på instagram her, facebook her og snapchat "bymariamarisol" OBS! NY SNAP!!   #jul #julebakst #sjokolade #funksjonellmat #suncrisp #sunt #sunnmat #sukkerfri #melkefri #glutenfri

Risboller uten melk og sukker

Inneholder sponsede produkter   Litt sunnere risboller til jul.   Disse er laget uten melk, gluten, egg og raffinert sukker.   Jeg har brukt fibersirup og sukrin gold som søtning som er mine favoritter, men du kan også prøve deg frem med andre alternativer om du ønsker.   Melkefri sjokolade finnes på mange vanlige matbutikker, men også på blant annet helsekost.     Risboller uten melk og sukker       FREMGANGSMÅTE   1. Ha kokoskrem/fløte, fibersirup, sukrin og smør i en kjele. Gi det et oppkok, skru ned platen og la det små koke til du får en tykk karamellaktig masse. Det tar fort en times tid. 2. Ha kjelen vekk fra platen og rør raskt i sjokoladen og en klype salt til alt er godt blandet. 3. Rør inn ønsket mengde puffet ris, litt og litt av gangen så du får ønsket mengde. 4. Form massen til små boller med skje, rett på et bakepapir eller i muffinsformer og sett kaldt et pr timer til de er stive.   Oppbev...

Din egen julekonfekt

  Med en plate sjokolade i kjøleskapet kan du enkelt lage din egen lille konfekt oppskrift!     Det beste jeg vet er når jeg ikke har planlagt hva jeg skal lage, men bare bruker det jeg finner i skuffer og skap.     Her har jeg laget en enkel konfekt med rester av ingredienser jeg hadde liggende.     Din egen julekonfekt   1. Sjokoladeplate - helst uten sukker og eventuelt melkefri   VALGFRITT: -Matcha, frysetørket bær, rødbettpulver, mandler, hasselnøtter, himalayasalt og litt kokosolje til å smelte sjokoladen med.     FREMGANGSMÅTE 1. Smelt sjokoladen med kokosolje og salt over vannbad eller i mikro. 2. Fordel sjokoladen over i små former, men ikke fyll de helt til toppen. 3. Ha over hakkede nøtter og bær og dryss over med matcha og rødbettpulver. 4. Sett kaldt til konfekten er stiv.   -   TIPS TIL HVA DU KAN BRUKE   - Himalayasalt - Matchapulver - Hakka nøtter/ frø /kj...

JULEGAVER

Reklame

Reklame   Flotte julegaver som elskes!   Hvert år klikker jeg alltid hjem noen julegaver fra nettet. Hvorfor ? - fordi det er så utrolig enkelt og man slipper kaoset og køer over alt i butikkene.   Selv er jeg veldig glad i soma.no - de har et stort utvalg av økologisk og allergivennlig mat/drikke, kosttilskudd, supermat, snacks, kroppspleie og produkter til hjemmet.   Her kan du finne noe for en hver smak. :) SJOKOLADEKITT : Med Cocosa Extra Virgin, Supernature himalayasalt, Ecuador 70% Sjokolade og silikonformer. I tillegg får du med et oppskriftshefte med tips og triks til hvordan du kan lage din egen sjokolade.     Matcha Love : Perfekte gaven til den ultimate Matchaelskeren! Supernature Matcha Latte m/chasen-visp Til Spireren :   A.Vogel BioSnacky startpakke m/spireglass og 3 spirepakker. Perfekt til en som har lyst til eksprimentere uten noe særlig erfaring fra før. COVERA : Den aller beste kremen om vi vinteren! ...

Sunn julegodt

Førjulstiden er til for å kose seg!;)   Noen av mine favoritter som er gjengangere er blant annet disse.   Sunn snacks trenger verken være komplisert eller ta lang tid.   Har du noen ønsker om andre «juleklassikere» som jeg skal legge ut oppskrift på som er uten gluten, melk og sukker? -Let me know :) Søt og Sukkerfri lavkarbo marsipan: - Uten gluten, melk, raffinert sukker, soya og korn.   Superdigge og perfekt for deg som vil holde blodsukkeret i sjakk Herlige Yoghurtnøtter: - uten yoghurt- fri for gluten, melk, raffinert sukker, korn og raske karbohydrater. «Julette» Rå Sjokoladefudge: - fri for blant annet gluten,melk, raffinert sukker, soya, korn og kunstig søtning. Disse godsakene oooser av jul, og kan nytes av både store og små da de heller ikke inneholder kunstig søtning som ikke anbefales til de minste. Sjokoladeegg med kremet fyll: - EN ABSOLUTT FAVORITT(!!) - som virkelig har slått an. Disse sjokoladeeggene er helt frie for glu...

Sukkerfrie peppernøtter

inneholder sponsede produkter   Fri for gluten, melk, soya og korn!     Sukkerfrie peppernøtter   ca 20-25 stk 1 dl Mandelmel 1 dl Sunnere bakemiks fra Funksjonell Mat 1 Kanel 1/2 ts Ingefær 1/2 ts Malt nellik 1 klype Himalayasalt 1 klype Pepper 1 ss Kokosolje 1 ss Mandelsmør 6 Dadler 1-2 ss Sukrin Gold     FREMGANGSMÅTE 1. Sett ovnen på 180 grader. 2. Bland de tørre ingrediensene og sett til side. 3. Ha dadler, kokosolje og mandelsmør i en food prosessor og kjør sammen til en jevn masse. 4. Bland deretter daddelmassen med de tørre ingrediensene til en jevn deig, blir deigen litt for tørr å jobbe med kan du tilsette et par spiseskjeer vann. 5. Rull kuler, trykk de litt ned på toppen og legg på et bakepapirkledd stekebrett. Sett midt i ovnen og stek i ca 15 min. OBS! Ovner varier og steketiden avhenger av størrelsen på peppernøttene.   TIPS! - Mandelmel, sunnere bakemiks og sukrin gold kan kjøpes ...

Peanøttkjeks

inneholder sponsede produkter   Har du begynt på julebaksten? Søndager er så fin dag å komme litt ajour med på alt frem til jul, og julebaksten er alltid en hyggelig ting å gjøre sammen med familie eller venner. I dag ble det peanøttkjeks + et par andre ting jeg deler etterhvert.   Min favoritt fra barndommen! Mamma sine vanlige peanøttkjeks med mel og sukker smaker selvfølgelig enda bedre, men disse er et godt lavkarbo alternativ, samtidig som de er allergivennlige. :D   Disse kan du nyte så mange du ønsker av!      Peanøttkjeks   ca 14 stk 75 g Peanøttsmør 100 g Kokosolje 1 Egg 2 ss Fibersirup 1 ts Sukrin+ 100 g Mandelmel 20 g FiberFin 1 klype Vaniljepulver Hakkede peanøtter     FREMGANGSMÅTE 1. Sett ovnen på 180 grader. 2. Smelt kokosolje og bland sammen med peanøttsmør, egg, fiberhusk og sukrin til en glatt røre. Sikt inn mandelmel, fiberfin og vaniljepulver, pisk sammen til en de...

1. desember -Karameller

  Endelig er vi i gang med årets beste måned! Snøen ligger som er hvitt teppe ute, og med julemusikken på, er det ingen ting å si på julestemningen. :)   Julens første oppskrift er disse karamellene uten sukker og melk.      Karameller   1 boks Fullfettet kokoskosmelk 6 ss Sukrin Gold 2 ss Fiberisurp  25 g Smør 1 klype Himalayasalt 1 klype Vaniljepulver   FREMGANGSMÅTE 1. Ha alle ingrediensene i en kjele og rør alt sammen mens blandingen varmes opp. Stopp med å røre når alt er oppløst. 2. Gi kjelen et oppkok, og skru deretter platen ned og la blandingen stå å småkoke videre til du får en brun karamellmasse. Dette tar alt fra 30-70 min. Vær tålmodig, men unngå å røre. Bruk eventuelt en slikkepott og vend i den et par ganger. 3. Når karamellen er klar trekker du den av platen, hell over i en form og sett i kjøleskapet til karamellen er helt stiv.  4. Kutt deretter opp i ønskede størrelser og nyt!    Op...