hits

DITT 2016

Det er kun noen få timer igjen av 2015, snart står det et nytt år med nye muligheter for døren. La 2016 bli DITT år! Ta gode valg, nyt tiden her og nå. Utfordre deg selv på nye spennende måter, bli den beste versjonen av deg selv! Jeg er ikke tilhenger av "nyttårsforsetter", rett og slett fordi man veldig sjeldent klarer å holde de! -"Trene 5 ganger i uken ", være sukkerfri i 6 mnd ", eller uansett hva det skulle være så syntes jeg det fungerer like lite som en såkalt diett. Ikke holdbart i lengden! Derimot å sette seg mål og ha noe å strekke seg ut etter er veldig positivt! For meg handler det om livsstil, et sunt ballansert liv med et godt næringsrikt kosthold og en god helsetilstand... Dette får jeg ved å : ♦ Velge ren naturlig mat med lav glykemisk indeks. ♦ Være i aktivitet, selvom jeg ikke trener hardt er det viktig å bevege kroppen. Gå en tur, bruke bena i steden for bilen osv. ♦ Sosialt liv, bruke tid med gode venner og familie, skape gode minner og s...

Waldorfsalat

  Hei dere! Jeg håper dere nyter romjulen maks, det gjør ihvertfall jeg! :D Vi har til å med fått litt snø her på østlandet, -hvor koselig er ikke det! ♥ Uansett det er kun 2 dager til nyttårsaften ( !!), i den anledning vil jeg dele en oppskrift på waldorfsalat med dere. Perfekt hvis du skal servere kalkunmiddag. Oppskriften er melkefri og uten tilsatt sukker...    WALDORFSALAT   3 dl Soyafløte ( kremfløte) 2,5 dl Ekte majones 2 ts Steviosa 4-5 stk Stangselleri 5 store Epler 1/2 stor Sitron 300 g Blå druer     FREMGANGSMÅTE 1.Hakk stangselleri, epler og valnøtter i passe store biter, og del deretter druene i to og sett til side. 2. Stivpisk soyafløte med steviosa, og vend inn majonesen. 3. Tilsett presset sitronsaft og bland inn stangselleri, valnøtter og epler. 4. Smak til om du evt vil ha i litt mer sitron eller steviosa.       TIPS! - Tåler du vanlig melk kan du selvfølgelig bruke vanlig kremfløte....

Varm sjokolade med marshmallows

   Romjulen er så deilig! Nå bare nyter jeg dagene med familie, venner, god mat og drikke. ♥ Jeg lagde opp en god porsjon med marshmallows før julen som er helt uten melk, hvete og sukker. Perfekt til en varm sjokolde etter en gåtur i frisk luft.   MARSHMALLOWS   3 ss Gelantinpulver 200 g Vann 130 g Fibersirup klar 2 ts Steviosa 10 g Yaconsirup 16 dråper Stevia vanila creme 1 klype Salt. Sukrinmelis ( til strø)   FREMGANGSMÅTE   1. Ha gelantinpulveret i en kjøkkenmaskin sammen med halvparten av vannet.- Ikke rør, men la det bare svelle sammen. 2. Ha resten av vannet sammen med de andre ingrediensene i en kasserolle og gi det et lite oppkok. 3. Hell den varme blandingen over i kjøkkenmaskinen. 4. Start på lav hastighet, og øk gradvis hastigheten til maks. Piskes sammen i ganske nøyaktig 10 min! 5. Kle en form med bakepapir, og sikt over et tynt lag med sukrinmelis. 6. Når marshmallowblandingen er klar heller du den over i ...

Julaften 2015

For en dag i går dere! ♥ Jeg håper alle våknet med et smil om munnen etter en fantastisk feiring! :D Heldige meg som fikk dele kvelden med begge tantebarna mine, bestemor, morfar, storesøster og mamma & pappa.! V i hadde en veldig koselig kveld med masse liv og latter. Mer latter skulle det bli når nissen kom på besøk, må si han var litt rusten i jobben, hehehe, men det er over 20 år siden sist han var innom. ;D * Our pretty table * * Er man matblogger må man vist trå til på julften også;) * * No moore words needed * * De flotte besteforeldrene mine * * Mine herlige to små * ♥ Tradisjonell riskrem, nam! :D Åpning av pakker bruker vi alltid lang tid på, men i år ble rekorden slått! Vi glemte å se på klokken når vi startet, men tipper det var fra rundt halv åtte til over tolv! Hjelpes! Tusen takk til alle dere som jeg fikk julegave av! You guys are crazy!! ... Jeg fikk så utrolig mye flott! :D 1. juledagsfrokosten er fortert, så nå er vi i gang ...

MERRY CHRISTMAS TO YOU

  Ønsker dere alle mine flotte lesere en fantastisk GOD JUL ♥   Måtte dere få en flott feiring med familie og venner!         I skrivende stund sitter jeg å nyter det jeg fikk i julestrømpen min. Snille mamma`n min fylte strømpen min i år også:D Tusen takk Mamma ♥ Nå har Tre nøtter til Askepott snurret på skjermen med hele familien samlet, og julestemningen er på topp! Nå har jeg det virkelig bra! Husk å nyt freden og julefeiringen dere! - Jeg kjenner selv at dette er akuratt det jeg trengte nå. God jul fra meg ♥       #julemorgen#trenøttertilaskepott#julestrømpe#sunnjul

En sunnere strømpe

  JULESTRØMPE Hva med å gi deg selv eller en du er glad i en gave på julemorgen? ♥  En strømpe stappet med sunne alternativer er midt i blinken. Det blir nok av godteri og usunnheter i julen, og det kan være lurt å ha et lite alternativt lager som man kan kose seg med:)   Min strømpe fra meg selv inneholder blandt annet: en haug av Atkins barer, - mine favoritter er blandt annet Fudge Caramel, Chocolate Coconut og Hazulnut Crisp. Nam ;D Gojishot fra Supernature , - som innholder masse c-vitaminer som er godt for imunnforsvaret.  Covera cream fra Soma som jeg er totalt avhengig av for å unngå tørre og sprukne hender.     *Nå kan morgendagen bare komme! :D * Kvelden skal tilbringes med familien, gløgg skal drikkes og en julefilm snurres. ♥  Ønsker dere alle en ekstra fin kveld! #julestrømpe#atkins#barer#proteinbar#lavkarbo#sunt#mat#helse#kosthold#gojishot#supernature

Brød til julefrokosten

  En lang frokost 1.juledag hører med i de fleste hjem, her hos oss også. Bordet blir dekket av alt godt av pålegg og salater som tenkes kan, - ,sylte, kalkun, skinke, sild, eggerøre, laks, og hjemmelget leverpostei ++. Det eneste som mangler er godt brød som magen tåler. Jeg har prøvd meg på et nytt brød som er ganske basic, her kan man tilsette mer smak ved bruk av krydder og urter om ønskelig... En enkel smak derimot syntes jeg passer yppelig til julefrokosten som innholder så mye forskjellig pålegg og smaker. Konsistensen på brødet er jeg veldig fornøyd med, det er saftig og smuldrer ikke.    Lavkarbobrød som er helt fritt for melk, gluten og gjær, og har et høyt innhold av proteiner.   2 BRØD 4 hele Egg 6 Eggehvitter 2 ss Kokosolje, smeltet 100 g Sesammel 1 ts Himalayasalt 1 ts Bakepulver 100 g Gresskarkjerner 100 g Solsikkekjerner 50 g Sesamfrø 30 g Linfrø, knuste 4 ts Fiberhusk 2 ts Johannesbrødkjernemel   FREMGANGSMÅTE 1. Pisk...

JULETRADISJONER

Ja, jeg har blitt en skikkelig julejente,no doubt about it ! ♥ Tror ikke jeg har gledet meg så mye til jul siden jeg var barn! Julen for meg starter allerede 1. desember, da er advendtsstaken på plass og flere julegaver allerede innpakket. ;) Q & A Sjokoladekalender eller pakkekalender? Pakkekalender! Snille mamma`n min har alltid overrasket med 23 innpakkede gaver som er hengt opp, og som er det første som møter meg når jeg våkner 1. desmeber! Like stas hvert år! Etter at jeg ble voksen selv har jeg startet tradisjon med å alltid gi en tilbake, en felles til mamma og pappa. :) Favoritt julesanger? Å, det er så mange! «Himmel på jord», «Home for Christmas- Maria Mena», «En stjerne skinner i natt», «Have Your Self A Merry Little Christmas» , «Driving Home For Christmas»,«Santa Baby», «All I Want For Christmas Is You», topper listen over "mest spilte sanger" . Førjulstiden? - Er magisk! Julemusikk, lys i gatene, gaveshopping, juleverksted, lage pepperkakehus ( me...

MARSIPAN

Hei dere!  ♥ I år har jeg laget en ny type marsipan, med en hemmelig ingrediens. ;) Disse var supergode og supersunne! De inneholder kun ekte ingredienser som kroppen din har godt av, og som smaksløkene dine vil elske!...   ... Denne gangen har jeg nemlig brukt dadler som søtning! Du smaker ikke dadlene i det hele tatt! De gir kun en fyldig smak og konsistens! :D MARSIPAN 200 g Mandler, kvernet 70 g Dadler 15 g Yaconsirup 1 Eggehvitte 1 liten klype Himalayasalt   TOPPING Sjokolade, jeg brukte mørk sjokolade fra merket Sukkerfritt, som både er uten sukker og melk. + sukkerfri sjokolade fra Sjokoladeprinsen. 1 toppet ts Cocosa   FREMGANGSMÅTE 1. Mandlene kvernes til mel i mandelkvern. 2. Ha de kvernede mandlene sammen med dadler i en foodprosessor og bland sammen. 3. Tilsett yaconsirup og salt. 4. Miks tilslutt inn eggehvitten 5. Form en avlang pølse av deigen, og skjær i ca 20 biter. 6. Rull kuler og sett i kjøleskapet. 7. Smelt...

Når immunnforsvaret er svekket

God mandag kjære dere! ♥ Kun 3 dager til JUL :D ( wæææ) dagene går så fort!  Godt jeg har unnagjort gavehandelen for lenge siden, og julebaksten er også i hus. Jeg venter på et par pakker i posten, blandt annet julekjolen min, som jeg krysser fingrene for at kommer i tide! Ellers er det meste på stell.:D  Akuratt nå er det veldig deilig å ha litt kontroll og slippe å stresse med ting som ikke er gjort, da jeg rett og slett ikke er i form! Jeg våknet i går og følte meg ikke bra, kvalm og uvel. Jeg har hørt at det går omgangssyke, men jeg håper bare at det er fordi jeg er for sliten og at dette går fort over. Heldigvis er jeg bedre i dag! :D - typisk meg å bli syk akuratt nå(!), men kanskje et lite tegn på at jeg trenger å slappe litt av!     Når jeg ikke er i form, vil jeg ikke stresse kroppen min noe unødvendig. Derfor gir jeg kroppen min kun mat jeg vet jeg tåler og godt og som tarmene lett fordøyer.. En del av immunnforsvaret ligger i m...

FØRJULSKVELD

... med verdens beste venner I går hadde jeg den gode gamle venninegjengen på besøk!Utrolig koselig at alle var samlet igjen, det ble en veldig hyggelig kveld! ♥ Jeg serverte helstekt kalkun med poteter og waldorfsalat. ( min absolutte favoritt!) Til dessert ble det hjemmelaget karamellpudding med pisket krem. Enkelt og veldig godt. Jeg lagde kalkunen slik at jeg selv kunne spise den, og penslet den derfor med melkefritt smør og krydret med pepper og himalayasalt. Vi var 9 jenter til bords og jammen meg fortærte vi ikke hele kalkunen også, på nesten 6 kg! hehehe ;D - jeg tror jeg kan si at den falt i smak! Litt hjemmelaget konfekt lagde vi også, - marispankuler dyppet i sjokolade med strø, og noen med dadler inni. Med julemusikk på full guffe ble det skikkelig stemning. Vi avsluttet kvelden med en skikkelig pakkelek. Creds til jentene som hadde med de morsomste gavene og de mest kreative innpakkningene! :D Magemusklene fikk sin lattertrim i går også :D Tu...

Hjemmelaget julegaver

  KARAMELLER 100 g Meierismør, ( se tips lenger ned) 60 g Sukrin gold 25 g Sukrin 15 g Yaconsirup 1 dl Fløte,( se tips lenger ned)   FREMGANGSMÅTE 1. Smelt smøret i en kasserolle. 2. Tilsett sukrin gold, sukrin og yaconsirup og rør til det smelter. 3. Ha i fløte og  gi det et lite oppkok,  og la det småkoke på lav varme til du får en tykk karamell konsistens. ( tar ca 30-50 min) Rør innimellom. 4. Hell massen over i en bakepapirkledd form og sett i kjøleskapet til det har stivnet, helst over natten.     TIPS - Meierismør kan byttes ut med melkefritt melange - Sukrin kan f.eks byttes ut mot kokosblomstsukker - Yaconsirup kan f.eks byttes ut mot agave eller fibersirup gold. - Fløte, kan byttes ut mot havre, eller soyafløte, eller du kan bruke den tykke delen på kokosmelken som jeg har gjort her. - Pakk gjerne inn en og en karamell i  litt matpapir.     KRANSEKAKESTENGER  10 stk. 2,5 dl Kvernet mandler 1/2...

Sarah Bernard

    NO Christmas whitout this goodie! :D En av mine juletradisjoner som jeg har tatt meg videre ( nå hørtes jeg veldig voksen og etablert ut hahaXD ) - er god gammeldags Sarah Bernard!  Som barn lagde mamma flere slag julebakst. Kransekake, delfiakake, krumkaker og en haug av småkaker. En av mine absolutte favoritter var Sarah Bernard! :D (Må legge til at dette er min søsters favoritt også, hun har til å med oppkalt sin eldste datter etter oppskriften, "Sarah" xD Hehehe ;) nei da, men hennes favoritt det er det!)         Etterhver som jeg ble syk og måtte legge om kostholdet, la det litt demper på bakelysten til jul. Jobben med å finne de perfekte sammensetningene av alternative ingredienser er ikke alltid så lett. Tro det eller ei, jeg er egentlig ikke en "kakeperson"! Når jeg først skal "gidde" å spise kaker, skal det smake veldig godt! :D I år syntes jeg at jeg har klart å lage den beste sunne varianten av Sarah Bernard! Den ha...

#denfølelsen

God dag alle dere fine lesere! Takk for at dere titter innom bloggen min, det setter jeg utrolig stor pris på !♥ I går hadde jeg min siste skriftlige eksamen. Utrolig deilig å være ferdig! :D #denfølelsen når man føler man har levert bra! Jeg vet jo ikke hvordan det gikk før jeg får den tilbake, men innsatsen skal det ikke sies noe på! Jeg gjorde mitt beste og det er det viktigste! Som dere vet har jeg ME, og dagene går naturligvis litt opp og ned... Jeg er faktisk stolt over meg selv, over at har gjort det så bra på skolen, og kun har 1 time fravær hitil i år! :D MEEN nå kjenner jeg at jeg er sliten! I tilegg har jeg blitt så utrolig forskjølet. Huff,- ikke lett når det går fra 10 grader til -10 på et par dager. Heldigvis er det bare to dager igjen av skoleåret. Det skal bli så vanvittig deilig med litt ferie! Nå prøver jeg å få i meg litt ekstra antioksidanter og sunne fettsyrer. Satser på at jeg blir bedre snart. Det skjer mye de siste dagene før jul, blandt ann...

Så tenner vi tre lys i kveld

    Så tenner vi tre lys i kveld, for lengsel, håp og glede De står og skinner for seg selv og oss som er tilstede Så tenner vi tre lys i kveld for lengsel, håp og glede   Det ble desverre ikke noen lussekatter på meg i dag, men en ny porsjon sunne pepperkaker! En absolutt god nummer to! :D Oppskriften kan du finne her: Pepperkaker Disse er uten melk, gluten og sukker. og går under kategorien lavkarbo!  Oppbevares i en lufttettboks. Lag gjerne dobbelt porsjon, disse forsvinner alt for fort! ;)   ♥ Fra meg #advendt#førjulstid#sunnepepperkaker#pepperkaker#melkefri#glutenfri#lavkrabo#sukkerfri

Den ultimate frokosten

  God dag kjære dere! Håper dere har en riktig fin helg! ♥ Jeg har brukt helgen på lesing. Siste innspurt i dag før prøven i morgen!...Jeg gleder meg så til å få dette overstått! Da kan endelig julefreden senke seg i hode mitt også! Heldigvis mangler jeg kun et par julegaver, og det skal jeg nok få ordnet fort. Det er en grunn til at jeg alltid startet tidlig, for jeg orker rett og slett ikke å fly på senteret å stå i lange køer både til kassene og parkeringsplassen. Mye mulig jeg klikker de siste julegavene hjem fra nettet. I følge posten må man sende/få tilsendt før den 16. desember for å få pakkene hjem før jul. ( dagens lille tips) ;)   Frokosten i dag ble så enkel som dette: Lavkarbobrød Avokado Most egg Salt & pepper Nam! :D   Ha en fin søndag og Luciadag! ♥ #lavkarbo#lavkarbobrød#eggehakk#avokado#himalayasalt#frokost#søndag

Julegavetips til henne

BUDSJETT LUKSUS #julegaver#gavetips#tilhenne#budsjett#luxus

Biscotti

  Fredag igjen, og tid for en ny oppskrift i samarbeid med Atkins Norge! :D Jeg er i bakehumør for tiden, som dere sikkert har skjønt. hehehe:P Den beste tiden på året med hjemmelaget bakst er absolutt desember.  Denne gangen har jeg laget Biscotti, på lavkarbomåten. Helt fri for sukker, melk og gluten. Disse er laget med mandler, men tåler du ikke mandler kan du se tips lenger ned.     BISCOTTI 450-500 g Mandler 4 Egg 30 g Sukringold 12 dråper Stevia Vanilla Cremt 1 klype Himalayasaly 1 dl Havremel, glutenfri 1 dl Mandelmel 1 ts Fibersirup,klar ( kan fint sløyfes)     FREMGANGSMÅTE 1. Forvarm ovnen til 180 grader og rist mandlene i ca 10-12 min. Avkjøl! 2. I mellomtiden kan du piske eggedosis av egg og sukringold. Pisk eggene litt først før du tilsetter sukringold litt etter litt. ( tar ca 5-10 min) 3. Mot slutten av piskingen har du i stevia og salt. 4. Sikt tilslutt inn havremel og mandelmel og rør inn sammen med de avkjølte ...

Det gikk som det gikk...

God kveld fra meg! ♥ Dagen i går gikk egentlig veldig bra! Jeg skal ærlig innrømme at jeg gruet meg en del til praksisprøven. Vi hadde nøyaktig 2 t og 5 minutter på oss, der vi skulle følge full prosedyre. Ryggmassasje, rens, hudanalyse, farge av vipper og bryn + napp, peeling med forbehandlingsapparat, ansiktsmassasje etterfulgt av blandemaske. Hvert steg hadde hver sin tidsbegrensning, så her gjaldt det å holde tunga rett i munnen! Jeg behandlet en dame på 60 år, og det hadde jeg faktisk aldri gjort før. Heldigvis gikk det veldig bra! Klienten min sovnet flere ganger fordi hun syntes det var så avslappende og deilig, hahaha. :D -Jeg må innrømme at jeg gjør det ofte selv når vi gjør behandlinger på hverandre i klassen, hehehe.;) Heldigvis er jeg ikke den eneste, og det er vel fordi skoledagen er såpass sent på kvelden. Det var litt skummelt å skulle farge bryn og vipper på en i den alderen, men fargen ble perfekt og både læreren, klienten og jeg ble veldig fornøyde. Unde...

Ekstra næringstoffer til kropp og hjerne

  En viktig dag! I dag har jeg min første min første semesterprøve i praksis på Hudpleieakademiet. Wææ, litt skummelt! - Oppgaven vet jeg ikke helt enda, men jeg vet vi skal gå igjennom det meste vi har lært hittil. - Farging av bryn og vipper, kroppsmassasje, ansiktsmassasje, forbehandling med apparater ( peeling) og maske blandt annet.  Selvfølgelig håper jeg på toppkarakter, men jeg blir fornøyd om jeg ikke når heeelt til topps også!   For å få litt ekstra energi til kropp og hjerne startet jeg dagen med en skikkelig super boost. En smoothie proppet med god næring. SUPERSMOOTHIE Frosne bær, bringebær og blåbær 1 glass Melk 1 ts Purley Greens Max 1 ts AFA alge 1 ts Pure Lechitin 1 egg 1a ts Linfrø, knuste  1 klype Kanel 2-3 dråper Stevia Vanilje   TOPPING Valnøtter Blåbær Hampfrø Kokos   Antioksidanter -har hjernestimulerende egenskaper. Bringebær og blåbær inneholder antioksidanter som bidrar til å beskytte kroppen mot stress...

Chocolate recipe that never made it

  Oppskrift som aldri kom på bloggen! I høst  lagde jeg disse fløyelsmyke sjokoladebitene med gojibær. Grunnen til at de ikke har kommet på bloggen er rett og slett fordi jeg ikke fant igjen bildene jeg hadde tatt! Haha;D  Jeg har alt for mange bilder på mac`n som MÅ slettes! Uansett bedre sent enn aldri!, her skal dere få oppskriften. HJEMMELAGET SJOKOLADE: 100 g Kakaomasse 50 g Kakaosmør 1 ts Steviosa 1 ts Kokosblomstsukker 1/2 ts Vaniljepulver 1 klype Salt   1 ts Lechitin ( kan sløyfes) 1 ts Ricebran ( kan sløyfes) Gojibær   (valgfritt, kan byttes ut mot f.eks nøtter)   FREMGANGSMÅTE: 1. Smelt kakaomasse og kakaosmør på svak varme over vannbad.  2. Ha i resten av ingrediensene og rør godt sammen. Jeg bruker en vips. 3. Hell blandingen over i former og sett i kjøleskapet i ca 30 min. - Vil du korte ned tiden, sett i fryseren i ca 15-20 min.   TIPS! - Jeg bruker kakaosmør og kakaomasse fordi da holder sjokoladen seg mer...

Hverdagsmat

  Det er nye uke, og (kjøttfri) mandag!  Jeg går for litt lette løsninger i matveien for tiden, jeg har rett og slett ikke tid til å stå flere timer på kjøkkenet om dagen! - Alikevel lar jeg det ikke gå på bekostning av sunn og god mat for det. Jeg har lagt min elsk på denne "gammle klassikeren " igjen. Perfekt kombinasjon! ♥     Avokado med reker + en liten salat toppet med presset sitron, himalayasalt og pepper. Nam! Enkelt og så godt! :D I tilegg glir dette rett under "kjøttfri mandag". - Server gjerne med lavkarbobrød ved siden av!   Nyt dagen videre kjære dere! ♥         #reker#avokado#lunsj#middag#kjøttfri#kjøttfrimandag

2. Søndag i advent

"Så tenner vi to lys i kveld, to lys for håp og gledeDe står og skinner for seg selv og oss som er tilstedeSå tenner vi to lys i kveld, to lys for håp og glede" God søndagskveld til dere! ♥ Jeg håper dere har hatt en fin helg!... Min helg har gått i ett, med julemarked i går etterfulgt av julekonsert på kvelden på Oslofjord Convention Center. Før konserten var jeg innom på middag hos kusinen min og mannen hennes. Veldig koselig å være litt sammen med de igjen, det går så alt for lang tid mellom hver gang! Konserten var en fantastisk opplevelse. Var en ikke i julestemning fra før, så kom en ihvertfall i det nå! En utrolig vakker konsert, med vanvittig flinke musikere og solister... Jeg har hatt en veldig fin helg, men nå sitter jeg her med en liten klump i magen om at helgen har gått så fort. - Jeg som skulle sitte å lese hele helgen! Blæ! Jaja, kjenner på meg at det blir en laaang kveld /natt ihvertfall. Wish me good luck! ♥ #søndagiadvent#julestemning#...

Brente mandler

  På torsadg/fredag lagde jeg opp flere kilo med brente mandler (ja det tok sin tid!) ,og i går ble de nemlig solgt på et julemarked. :D Alle posene gikk unna, og jeg er superhappy med det! Spesielt siden alle inntektene gikk til et barne og ungdomsarbeid. :)       Hovedmengden av det jeg laget opp var med vanlig sukker, men jeg lagde selvfølgelig en god porsjon sukkerfrie mandler også, og denne oppskriften skal jeg dele med dere nå. For å lage brente mandler trenger man egentlig bare 3 ingredienser: Mandler, vann og en form for sukker/søtning. Du kan også røre inn litt smør, men det trenges ikke, eller smakssette mandlene med krydder... ( Se tips lenger ned)       SUKKERFRI, BRENTE MANDLER 500 g Mandler 1/2 dl Sukrin gold 1/2 dl Steviosa 1/2 dl Vann 1 ss Smør / Cocosa ( Trengs ikke, se tips lenger ned)   TILEGGS INGREDIENSER Vaniljepulver Maldonsalt Kanel & Kardemomme   FREMGANSMÅTE 1. Start med å sett...

Havreflarn med sjokolade

God kveld!   I dag/kveld har jeg vært på julemarked hos SOMA i deres lokaler i Moss. Hodet trengte virkelig et avbrekk fra skolebøkene, så jeg tok en velfortjent shopping hos SOMA i steden.;) Bilder kommer senere!  I mellomtiden vil jeg gi dere en oppskrift på sunne havreflarn, perfekt til helgekosen.        HAVREFLARN 2 Egg 45 g Sukrin Gold 120 g Meierismør eller melkefritt melange 50 g Yaconsirup 1 dl Havremel, evt glutenfri 2 dl Havregryn, evt glutenfri   SJOKOLADETOPPING: Sukkerfri sjokolade, evt melkefri 1 ts Cocosa   FREMGANGSMÅTE 1. Pisk egg og sukrin gold til eggedosis. ( tar ca 10 min) 2. Smelt smør og yaconsirup og bland deretter inn havremel og havregryn. 3. Hell blandingen over i eggedosisen og bland forsiktig sammen. 4.La det stå å svelle i ca 10 min. 5. Bruk en spiseskje evt barneskje om du har, og legg  små klatter på et bakepapirkledd stekebrett. Viktig med godt med mellomrom mellom hver siden de f...

1. Desember med pepperkakegrøt

  God førjulstid kjære lesere ♥ I dag har jeg blitt overfylt med julestemning! Jeg er så heldig at jeg i år også våknet opp til en stor flott pakkekalender fra mamma! :D ( Bortskjemt?)... Tusen takk mamma! Du er god! :*   (kalender fra mamma) Etter at jeg ble voksen selv har jeg laget det til tradisjon å gi en kalender tilbake. Det blir en felles kalender til mamma og pappa. som jeg fyller med div godt de liker og noen gaver som er til felles bruk.  Du har sikkert hørt at det er en større lykke å gi enn å få, og det er det faktisk! Hvor koselig er det ikke å glede en person du syntes fortjener det litt ekstra.     For å toppe julestemningen max, lagde jeg pepperkakegrøt til frokost. Herlighet så godt! :D Anbefales hvis du ikke har smakt det før . En deilig vri på den tradisjonelle havregrøten;)   HAVREGRØT 1 dl Havregryn, glutenfri 1 dl Melk 1,5 dl Vann 1 ts Stevia (  1 eggehvitte  evt 1 helt egg, kan sløfes) ...