hits

Low Carb Pumpkin Spice Latte

  HAPPY HALLOWEEN!  Enten du har planer for kvelden/dagen vil jeg dele en super Latte oppskrift som får deg i skikkelig halloween stemning! :D Denne smaker utrolig godt, og jeg hadde ikke trodd at den kun består av sunne ingredienser hvis jeg ikke hadde laget den selv .;) Du trenger til 2 porsjoner: 4 dl Fløte, eller kokosmelk- den tykke delen 4 dl Kaffe, sterk ferdig traktet 6 ss Gresskarpure, hjemmelaget eller fra boks ( jeg kjøpte på Meny) 4 ss Steviosa 2 ts "Gresskar krydder" 1 klype Muskatnøtt Krem til topping. Fremgangsmåte: Start med å lage Gresskarkrydder: 1ts Kanel 1/2 ts ingefær 1/4 ts "Alt i ett" Krydderblanding, jeg bruker den fra Toro som er glutenfri 1/4 ts Muskatnøtt Bland deretter resten av ingrediensene sammen med kryddermiksen + en ekstra klype muskatnøtt i en blender og mix sammen til kremet konsistens. Topp gjerne med pisket fløte og kanel. Tips! - For helt melkefri variant bruker jeg kokosmelk i latten og soyafløte til topping. ...

Halloween inspirert yoghurt

Halloween trenger ikke bare være godteri! Selvfølgelig er det lov å kose seg, men her kommer noen tips til sunnere halloween feiring: - Lag yoghurtkrem. Oppskrift her. - Server Yoghurt med Coulis. Oppskrift her. - Fruktruller som godteri! Oppskrift her. - Pina Colada smoothie er alltid en vinner! Oppskrift her. - Start dagen med en halloween inspirert yoghurtfrokost . Oppskrift nedenfor. DU TRENGER: Kokos + konditorfarge Yoghurt Gojibær Chiafrø Kakaonibs 1 jordbær dyppet i sukkerfri hvitsjokolade FREMGANGSMÅTE: Start med å smelte hvitsjokolade, eller lag den selv. Dypp jordbær i sjokoladen og sett kaldt til den har stivnet. I mellom tidenkan du farge kokos. Her brukte jeg rød og gul konditorfarge fra matbutikken og band det sammen med kokosstrø. (La det ligge å tørke litt før bruk.). På den stivnet sjokoladen tegnet øyne på spøkelse mitt med kakepyntfarge fra panduro. Tilslutt toppet jeg yoghurten min med fargetkokos, jorrdbær, gojibær, kakaonibs og chiafrø (sistnevnt...

Cacao Bites

    Disse herlige sjokoladekulene er farlig gode! Jeg anbefaler å lage dobbel porsjon da de forsvinner rimelig fort! Oppbevar i kjøleskape, så har du alltid et sunt alternativ hvis du fyser på noe søtt. Kulene er proppet med antioksidanter fra blandt annet kakao og bipollen, sunt fett fra Cocosa og Lechitin, proteiner fra quinoaflak, samt spekkt med masse vitaminer tilsammen.   Du trenger: 100 g Cocosa Extra Virgin 25 g Cocosa Gourmet sitron 1-2 ss Yaconsiruop 4 ss Kaffe 200 g Quinoaflak, eller glutefri havregryn 75-100 g Cocosa sukker ( kommer an på hvor søte du vil ha kulene) 1 ss Steviosa 40 g Raw kakao 2 ss Lecithin 2 ts Vaniljepulver Bipollen til å rulle kulene i tilslutt. Fremgangsmåte: Smelt cocosa og bland sammen med kaffe og yaconsirup. Ha resten av ingrediensene i en foodprocessor og kjør sammen. Hell deretter i cocosablandingen og bland godt sammen til en deig. Sett deigen i kjøleskapet i minimun 20 minutter  før ...

Om ByMariaMarisol

Velkommen til min nye blogg ;) Jeg har fått et nytt design og det ikke uten grunn.Det er en tid for alt, og jeg har lenge ønsket å gjøre en liten forandring. Nå er tiden inne for at bloggen skal ta en liten ny vending. Jeg har allerede i lang tid postet sunne matoppskrifter, mat laget fra bunnen av, som er helt fri for gluten og raffinert sukker +++.Samt innenfor kategorien lav glykemisk/ lavkarbomat. Det skal jeg selvfølgelig fortsette med i like stor grad hvis ikke enda større enn tdligere ! (Er du en ny leser anbefaler jeg deg å titte litt i arkivet å se.) Jeg brenner for en sunn livsstil med en optimal helse, og her spiller kosthold og næringsrik mat en stor rolle. Mitt helhetlige ønske med bloggen er å kunne inspirere andre mennesker til å bli den beste versjonen av seg selv! Jeg tror at psykisk og fysiksk helse henger mye sammen, og at maten og miljøet rundt oss påvirker helsen vår i stor grad på forskjellige måter... Min personlige historie kan du lese her. Bloggen vil...

GIVEAWAY NOBEALOVERA

Samarbeid med NOBE aleo vera Den forrige giveaweyen er nå avsluttet, og vinner har fått beskjed... Jeg vilnå gi dere en ny mulighet til å få en pakke i posten. Denne ganger har du mulighet til å smake NOBE aleo vera Mango og Golden Kiwi! :D Se instagram profilen min @bymariamarisol for hvordan du kan vinne♥

PANCAKES FOR HEROES

  Dagens proteinlunsj! Næringsrike og sunne pannekaker som metter godt på en god måte! Oppskriften er melkefri, glutenfri og sukkerfri, og har minimalt med karbohydrater. Pannekakene passer derfor yppelig for deg med allergier og/eller har et lavkarbo kosthold. Du trenger: 3 Egg 3 dl Melk, evt 2 dl melk + 1 dl vann 30 g Mandelmel 40 g Sesammel 1 strøken ss Fiberhusk Stevia vaniljedråper og kanel etter smak. Cocosa til å steke i. Fremgangsmåte: Bland sammen egg, melk ( jeg brukte kokosmelk light)  og evt vann i en bolle. Sikt inn de tørre ingrediensene og smak til med stevia og kanel. La røren svelle noen minutter . Stek pannekakene med cocosa. Server gjerne sammen med hjemmelaget blåbærsyltetøy :)       #glutenfri#pannekaker#lavkarbo#mat#kosthold#helse#ernæring# vegan#paleo#oppskrift#sunt

SØTPOTETSUPPE MED BRIKS

      Som det nattmenneske jeg er, lagde jeg brisk når jeg kom hjem fra skolen i går kveld som jeg har til lunsj i dag. Jeg har nemlig funnet ut at de dagene jeg går på skole skal jeg spise middag tidlig, noe som vil si rundt de tider de spiser middag på gamlehjemmet, nemlig i 14.00 tiden. Haha.XD Jeg bestemte meg jo for en tid tilbake å bli flinkere til å spise varm mat en gang i løpet av dagen, noe annet en frokostgrøt. Det har gått litt opp og ned, så nå må jeg bli flinkere igjen... Flertallet i klassen min har faktisk med seg middagsmat på skolen, vi har både kjøleskap og mikroovn tilgjenlig, men jeg gidder faktisk ikke stresse med så komplisert mat når jeg pendler og lager alt fra bunnen av. ( Det er kun tre dager i uken) Jeg har allerede fått spørsmål om jeg er veldig glad i reker og omelett, for det er som regel det det går i der, i. hehehe,- tilegg til næringstett smoothie og lavkarbo barer. ( kanskje på tide å gjøre noe med det også) Uansett over til...

BIPOLLEN

  I dag vil jeg tipse dere om et fantastisk produkt! Dette er IKKE et sponset innlegg(!),- men rett og slett en erfaring jeg har gjort selv. Jeg tester/bruker ALLTID  produkter i en tidsperiode før jeg skriver om det på bloggen for å kun å formildle produkter jeg går god for selv! I det siste har jeg vært en storforbruker av Bipollen. Du har kanskje hørt om det før(?) Det som er litt morsomt er at moren min tilfeldig sa her om dagen at for mange mange år siden var både hun og onkelen min forhandlere av dette produktet, det er de ikke lenger nå da. Så det var litt morsomt at jeg selv har "studert" dette nå, uten at det var gjennom en av de... Informasjon om Bipollen: Bipollen er laget av honningbier. Det kommer fra den delen av blomstene som ikke gir allergi! ( les mer nedenfor) Det regnes som en av naturens mest fullstendig næringsrike matvarer. Det inneholder nesten alle næringsstoffer som mennesker trenger, og det sies at man faktisk kan leve av kun Bipollen og van...

TODAY IS A GOOD DAY

      Hei og hopp! Innimellom forhåndsskriver jeg innlegg til dere så dere er sikker på å bli oppdatert i løpet av dagen gjennom en hektisk uke... Tydeligvis ville ikke dette innlegget bli lagt i "utkast" og havnet vist på bloggen litt før enn planlagt.... Jaja sånt skjer noen ganger;) Uansett!..Jeg har sagt det før, men jeg sier det igjen. Det å få en god start på uken har alt å si for hvordan resten av uken blir!  Du trenger ikke en hau av ingredienser for å lage en smakfull næringstett frokost. Jeg startet som regel dagen med en supersmoothie. Dette har jeg i min i dag: 2 Eggehvitter , eller 1 egg 250 g Blåbær, frosne 1 ss Erteprotein 1 toppet ts Linfrø, knuste 1 ts Purley Greens Max 1  ts Chlorella 5-6 dråper stevia vanilje 1-2 dl Vann  Fremgangsmåte: Bland alt sammen i en blender til kremet konsistens,ha i vann til passe konsistens.  Jeg toppet smoothie min med hampfrø, gojibær, kakaonibs, bipollen og jordbær. Tips! - B...

ET BÆREKRAFTIG LIV

  Forrige uke var jeg på seminar med John Opsahl " INSPIRASJON TIL ET BÆREKRAFTIG LIV "  John Opsahl er ekspert på helhetlig helse og supermat. På dette seminaret inspirerte  han til hvordan vi kan leve et mer bærekraftig liv." Det å skape helse i dag handler ikke bare om vår egen kropp, men også om miljøet og planetens fremtid."- John Opsahl John startet med å fortelle oss sannheten om media og hvordan de har en tendens til kun å fokusere på det negative som skjer i verden. Sannheten er at det har skjedd så utrolig mye bra de siste årene! Blandt annet:    Verdens barnedødlighet er halvert siden 1990.  90 % av alle jenter går nå på skole. Vi blir smartete. Studier viser at hver genrasjon er mer intelligente enn den forrige. De siste 100 årene har gjennomsnitts- IQ økt med 24 poeng.  Globalt sett har vi aldri hatt en høyere levestandar eller livskvalitet enn vi har nå. Vi blir eldre! Forskning viser at eldre aldri har vært friskere eller ...

GIVEAWAY

God søndag kjære lesere :-) Håper dere har en fin helg! Helgen min har gått med til rydding, alt fra sorterting av klær, kjøkkenutsryr og møbler. Veldig deilig å få litt ordentlig orden! I dag må jeg sitte med skole ettersom jeg har prøve i anatomi i morgen, samt øve litt på farge & napp av bryn og massasje. Jeg syntes det er veldig morro så dette går som en lek. ;) Senere skal dere få et veldig interessant innlegg av meg, så titt innom igjen senere... Tipser dere om en giveaway jeg har gående på instagram, så sjekk ut @bymariamarisol. ♥

LAV FODMAP LAVKARBO PIZZA

    Tips til lørdagskosen! Hjemmelaget Pizza som smaker farlig godt! Tror dette er den beste pizzaen jeg noen gang har laget :D Minner om vanlig pizza, men næringsinnholdet kan ikke sammenlignes. Denne oppskriften er supersunn da den innholder masse proteiner, sunt fett, fiber og andre næringstoffer kroppen blir glad for. Oppskriften er både lavkarbo og fodmap vennlig! :D Det kan ikke bli bedre enn dette! Det er ikke alltid så lett kombinere forskjellige kosthold, men dette er en skikkelig vinner. Det er to forslag til dressinger dersom du følger en streng fodmap diett. Oppskriften er selvfølgelig uten melk, gluten, sukker gjær og soya.  Du trenger 3 Hele egg 2 Eggehvitter 15 g Fiberhusk 2 ss toppet Mandelmel 1 ts Himalayasalt 1 Håndfull Quinoaflaker eller Havregryn ( glutenfrie, obs havregryn er ikke 100% low fodmap, max 25g pr måltid.) ca 1-2 dl vann Fyll: 1pk Kalkunskine/kyllingskinke eller kokt skinke 2 ss Tomatpure- eller Idun ket...

OPPSKRIFT:SUPERSMOOTHIE

Supersmoothie 2 Eggehvitter 200 g Frosne Bringebær 1-2 dl Mandelmelk, kald 1 ss Hampprotein 1 ts Purley Greens Max 1/2 ts Chlorella 5-6 dråper Stevia Vanilje 1 ss Linfrø, knuste   Topping: Bipollen Hampfrø Ferske blåbær og bringebær   Fremgangsmåte: Bland alt sammen i en bleder til kremet konsistens. Smak til med evt om du vil ha mer søtning oppi. Tilsett det du vil av andre alger og greens.  Jeg toppet med bipollen, hampfrø og ferske bær, men her har du et hav av muligheter til det du vil bruke.   Nyt fredagen i det deilige været vi ihvertfall har fått her i Drammen  ♥  

OPPSKRIFT:RUNDSTYKKER

  Lavkarbo selvfølgelig! Flere enn meg som da dere var barn pleide å dele brødskiva i 4 for å smake på mest mulig forskjellig pålegg til et måltid? Haha;) Det gjorde alltid jeg! Jeg kaller det "tapas menneske", - oss som har alt for mange komponenter som kanskje egentlig ikke passer sammen på tallerken samtidig...  Sånn er jeg fortsatt, ikke like ille, men bruker kanskje mer pålegg som passer sammen nå. Jeg liker derfor å lage små rundstykker fremfor store slik at mange kan spise flere med forskjellige godsaker på.:)  Til 12 små stykker 4 Egg 2 Eggehvitter 5 dl kokosmelk eller annen melk 100 g Mandelmel, fettredusert 80 g Sesammel 60 g Havregryn, glutenfri 4 ss Fiberhusk 3 ts Bakepulver 2 ts himalayasalt 4 ts Sukrin Gold 4 ss Gresskarkjerner 4 ss Solsikkekjerner Fremgangsmåte: Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle, og ha i grovhakket solsikkekjerner og gresskarkjerner. Ha egg , eggehvitte og 1 dl melk i en ann...

OPPSKRIFT: PROTEINBITER

  I går fikk jeg endelig laget fryste proteinbiter igjen. Det er så utrolig godt og raskt å slenge sammen. Jeg satt de i fryseren over natten og var derfor perfekt til dessert etter frokost. Opprinellig oppskrift kan du se her, denne gangen lagde jeg en litt annen smak. Begge deler smaker like godt etter min mening:) Du trenger: 2 scops Moccaproteinpulver 100g kokosmel light 1 ss sukrinmelis 3-4 dråper dråper sjokoladestevia eller karamell 2 ss cocosa ( kokosfett) Fremgangsmåte Ha de tørre ingrediensene i en bolle sammen med smeltet avkjølt cocosa og bland sammen med en stavmikser. Spe med litt og litt melk om gangen til du har en glatt røre. Tilsett litt mer søtning hvis du vil. Hell over i former og sett i fryseren til det har stivnet. Jeg lagde det på kvelden og satte det over natta. Nyt og kos deg! ♥ #proteinbiter#saftigeproteinbiter#frysteproteinbiter#protein#sunt#mat#helse#kosthold#ernæring

OPPSKRIFT: KARAMELLGRØT

I skrivende stund sitter jeg å fortærer en proteinrik grøt med smak av karamell! Kan det bli bedre?:D  Jeg deler selvfølgelig oppskrit, å håper du vil prøve!   Quinoagrøt 1 dl Quinoaflaker 1 dl Vann ( kan bruke melk) 1 dl Melk ( kan bruke vann ) 1 ss Cocosa 1/8 ts Salt 1 ss Yaconsirup 3-4 dråper Stevia karamell 1 toppet ss Hampprotein Ha alt utenom proteinpulver  og stevia i en kjele og gi det et oppkok. Skru ned platen og la det stå å småkoke i noen minutter. Rør inn hampprotein og stevia  på slutten, og evt spe med mer melk hvis du syntes grøten blir for tykk. Spis varm! Toppet med Melk Hjemmelaget granola Sukkerfritt Kirsebærsyltetøy  Tørket blåbær   Tips! - Hampprotein kan byttes ut med erteprotein, men jeg syntes hamp passer bedre til karamellsmak. - Yaconsirup kan byttes ut mot aave eller honning, sist nevnte har ikke en lav GI- glykemisk indeks. - Quinoaflaker kan byttes ut med hirseflak eller havregryn, bare hold igjen litt...

LAVKARBO NØTTEBAR

    Nå som jeg har startet på skolen igjen og er på farten store deler av dagen og hele kvelden, har jeg savnet et rask mellommåltids alternativ som er lett å ha med seg. Det blir fort dyrt å skulle handle mat hver dag...Jeg har blitt stor fan av disse barene, som metter godt og gir energi på en god måte uten at man får høy blodsukkerstigning.   Barene er allergivennlig, naturlig glutenfri, melkefri, uten sukker, gjær, egg eller soya. 3 stk store barer 100 g Valnøtter, grov hakket 50 g Gresskarkjerner 25 g Gojibær 2 ts Linfrø 2 ts Hampprotein 1 ts Fiberhusk 1 ss Yaconsirup 2 ss Cocosa,smeltet 1-2 ss Kokosblomstsukker   Fremgangsmåte: Ha de tørre ingrediensene sammen i en bolle. Rør lett sammen smeltet cocosa og yaconsirup, og hell blandingen over de tørre ingrediensene og bland godt sammen. Form tre barer på et bakepapirkledd stekebrett og stek midt i ovnen på 170 grader i ca 15 min. Avkjøl helt på en rist, men behold bakepapiret under . ...

SUPERMAT FOR NYBEGYNNERE

Jeg får ofte spørsmål om supermat, hva er supermat, og hvilket supermat produkt burde man begynne med? Jeg har skrevet litt om det tidligere, men jeg gjentar det mer utfyldene her. Jeg prøver å skrive på en lett måte så det skal være enkelt å forstå...   Hva er supermat? Kort fortalt er supermat matvarer eller ingredienser som er naturlige og har et høyt konsentrert innhold av vitaminer, mineraler, antioksidanter, fettsyrer, proteiner, fiber, enzymer eller klorofyll. Dette gir oss mange helsegevinster.   100% naturlige næringsstoffer gir oss blandt annet: -Bedre helse -Økt immunforsvar -Velfungerende immunforsvar -Kortere restitusjonstid ved sykdom -Masse energi -Overskudd, fysisk og psykisk -Vakker hud -Hormonbalanse -Balansert PH-verdi i kroppen -Cellefornyelse/foryngelse -Kortere restitusjonstid ved trening.   Supermat er naturlig mat fra naturen med særlig høye konsentrasjoner av viktige næringsstoffer og gunstige plantestoffer. S...

KREMET KYLLINGSUPPE

    Jeg var på bryllup i helgen til ei god vennine. Vakrere brud skal man lete lenge etter!... Jeg våknet opp dagen etter å kjente at jeg har litt dårlig imunforsvar og at jeg brygger på den typiske høstforkjørelsen. Jeg er heldigvis litt bedre i dag å satser på at det går fort over! I dag ble det derfor middag til lunsj før jeg skal på skolen. En god og varm suppe smaker ekstra godt når man føler seg litt uggen!   Oppskriften er helt melkefri, glutenfri,og sukkerfri. En skikkelig lavkarbo vinner!     Du trenger  til 3-4 porsjoner: 1 Hel rå kylling -  du kan selvfølgeig kjøpe ferdig grillet også - + krydder og smør ( melkefritt) 6 dl kokosmelk 1 Løk, gul 1 Paprika. rød 1 Chilli, rød 2 ts Karri 2 ts Karripasta 3 ts Gurkemeie 1 Kjøttbuljong + 1/2 dl vann 1 ts Salt 1/2 ts pepper 1 Lime Fersk hakket koriander   Fremgangsmåte: Start med å pensle kyllingen med smør og krydre den godt med de krydrene du vil og urter. - ...

OPPSKRIFT: LAPPER I OVN

      God søndag:D  I dag er det perfekt vær å ta lunsjen ute! -Høsten på sitt beste! Pakk gjerne sekken å ta med deg en niste på tur ... I dag har jeg laget lapper i stekeovnen. Alle ble da like perfekte stekt og man trenger ikke stå over stekepannen hele tiden. Lag gjerne dobbel porsjon, disse gikk fort unna!   Til ca 7 små lapper: 200 g yoghurt, jeg brukte melkefri 3 Egg 25 g Smør, jeg brukte melkefritt 2 ss Kokosmel 1/2 ss Fiberhusk 4-5 Dråper Steviavanilje   Fremgangsmåte: Start med å smelte smøret og avkjøl. Bland så sammen yoghurt og egg i en bolle med en stavmikser eller for hånd med en gaffel. Rør inn det avkjølte smøret og vaniljedråper. Sikt deretter inn kokosmel og fiberhusk og rør godt sammen til en klumpf rirøre. La røren stå å svelle i 10 min. Forvarm stekeovnen til 200 grader, og kle et stekebrett med bakepapir. Når røren har svellet, legg 7  like store klatter med røre på bakepapiret.  Pass på å ha litt godt ...

OPPSKRIFT: EPLEGRØT

  I dag den 17.oktober er det nasjonal epledag! I den anledning ble det eplegrøt til lunsj! :D Du trenger til 1 porsjon: 2 store epler eller 3 små 2 ts Steviosa eller annen søtning 4-5 dråper Stevia vaniljedråper 1 dl Vann 1 dryss kanel 1/2 ts JBKM- johannesbrødkjernemel ( kan sløyfes) Fremgangsmåte: Kutt eplene i store biter, ha epler og vann i en kjele og kok opp. La det stå å små koke i noen minutter til eplene har blitt møre.  Ta kjelen av platen og bruk en stavmikser og mos eplene sammen. Ha i steviadråper, steviosa og kanel og og kok noen minutter til. Du kan tykne grøten med litt JBKM, men det er ikke nødvendig. Server varm, gjerne med melk.   Viste du om epledagen? - fortvil ikke hvis du ikke har epler tilgjenlig i dag. Hele oktober er nemlig eplemåneden.  ♥       #eplegrøt#lavkarbo#utensukker#sukkerfri#sunn#sunt#mat#helse#kosthold#ernæring#dessert

HALLOWEEN CUPCAKES

  Alehelgensaften nærmer seg, eller "Halloween" som det kalles på engelsk.  Da jeg var barn hadde vi så vidt hørt om halloween, å feire tror jeg vi gjorde en gang. Nå har det nesten blitt en egen "høytid" forbundet med fest og morro. Rart det med nye ting som kommer og tar helt av....- Uansett om du skal feire halloween eller ikke, vil jeg i anledning "oppskrift fredag" med Atkins Norge, gi dere en super saftig og god cupcake oppskrift med et høstlig preg. ♥   Sjokolademuffins: 14 stk. 1 dl Melk, f.eks kokos eller mandelmelk 3 Egg 6 Eggehvitter 200 g Eplesyltetøy, uten sukker, eller hjemmelaget eplemos. 12-15  Steviadråper vanilje 1 ts Vaniljepulver 100 g Havremel, glutenfritt 60 g Malte mandler 60 g Bakekakao 75 g Sukrin 1-2 ss Steviosa 2 ts Bakepulver 1/2 ts Himalyasalt 1 Atkins Advantage Chocolate Brownie 1 Atkins Advantage Fudge Caramel Fremgangsmåte: Bland sammen alle de tørre ingrediensene og sett til side.  Pisk dere...

OPPSKRIFT: GRANOLA

    Hjemmelaget granola på yoghurt er noe av det beste jeg vet til frokost! Det metter godt og lenge, og granola kan spises med yoghurt, melk eller på grøt. Som regel lager jeg en liten porsjon litt fort og galt i en stekepanne når jeg skal spise det, derfor har oppskriften ikke kommet på bloggen tidligere,- men nå skal jeg dele orginaloppskriften med dere. Du trenger: 2 dl Valnøtter 2 dl Hasselnøtter 2 dl Pecannøtter 2 dl Gresskarfrø 2 dl Sesamfrø 2 dl Solsikkekjerner 2 dl Hampfrø 1 dl Linfrø, hele 2 dl Kokos, tørket 1  dl vann 2 store ss Cocosa 1 klype Himalyaalt 4 ss Yaconsirup 1 dæsj Kanel ( kan sløyes) Fremgangsmåte: Forvarm ovnen til 180 grader. Ha alle de tørre ingrediensene i en fodprosessor og hakk til ønsket konsistens. Jeg liker litt store biter så ett par sekunder i fodprosessoren holdt for meg. Ha det deretter over i en blandebolle. Smelt cocosa sammen med yaconsirup, jeg tok det i en kopp i mikroen.  Hell&nb...

OPPSKRIFT: GRØT & SMOOTHIE

  Chiagrøt: 4 ss Chiafrø 2 dl veske, jeg brukte Kokosmelk light  3-4 dråper Stevia vanilje Bland i en liten skål, og sett kaldt over natten. VIl du ha den klar på kort tid, sett i fryseren i ca 1 time. Smoothie: 200 g( ca) Bringebær Limesaft eller sitronsaft 2 Eggehvitter 1 ss Cocosa 1 dl vann 1/2 dl Kokosmelk 1-2 ts Steviosa 1 ts Hampprotein eller erteprotein 1 ts LInfrø, knuste Bland sammen i en blender  til kremet konsistens. Topping: Hakket pecannøtter Oppkuttet Kiwi Ferske Jordbær Fremgangsmåte: Start med å lage Chiagrøt, enten om du lar den stå over natten, eller setter den en liten time i fryseren.  Lag deretter smoothie ved servering, og hell smoothien over puddingen. Topp tilslutt med hakket nøtter, bær og frukt. Tips! Kokosmelk kan byttes ut mot annen valgrimelk Steviosa kan byttes ut med annen søtning. F.eks sukrin, kokosblomstsukker, yacon, agave eller honning. Hamprotein kan byttes ut mot erteprotein eller annet litt n...

OPPSKRIFT: SØTSURSAUS

  Du trenger: 500-600 g Karbonadedeig 1 rød Paprika 1 grønn Paprika 1 Gul Paprika 2 stk Gulrøtter 1 stor Løk Olje til steking Salt og pepper til steking 1 bit revet ingefær 1 Chilli, liten rød, finhakket uten frø 1 Annanas boks, + saften Saus: 3 ss Kokosblomstsukker ( opprinlig oppskrift er med vanlig sukker ) 3 ss Soyasaus 2 ss Eddik, 7 % 1 ss Tomatpuré 1 dl Hønsebuljong (utblandet) 1 ss Johannesbrødkjernemel - JBKM( opprinnelig oppskrift er med Maizena) Fremgangsmåte: Hakk og kutt grønnsaker til ønsket størrelse. Stek opp karbonadedeigen med litt salt og pepper. Sett til side. Ha litt olje i en wokpanne, tilsett de oppkutta grønnsakene, ananasbiter( ikke saften!) og raspet ingefær, la det surre noen min til løken er blank.  Ha så i ingrediensene til sausen utenom JBKM og gi det et raskt oppkok, Jevn sausen med JBKM og smak til med annanassaft Evt mer kokosblomstsukker tilslutt.. La sausen småputre noen få minutter, å bland deretter i karbo...

BABYSHOWER

I helgen arrangerte jeg babyshower for søstra mi Christine, som venter ei lita jente i november. :D Jeg gleder meg til å bli tante igjen! Er noe eget med egne tantebarn altså!:) Det er alltid gøy å lage fest, så dette ble gjennomført rosa fra ende til annen. Etasjekaken lagde jeg selv, en sjokoladekake og engulrotkake. Ved siden av servertejeg vaniljecupcakes med ostekrem, popcorn, potetgull, sjokolade, fruktfat og en stor "tåteflaske" stappet med goddis.Det ble en veldig koselig kveld, med mange gode venniner. En utrolig heldig jente som fikk så vanvittigflotte gaver av alle sammen!Nå gleder vi oss bare til lille Haley kommer!♥

OPPSKRIFT:CLEANSING SHAKE

For en herlig følelse å starte søndagen med en rense smoothie som smaker godt, samtidig som det kjennes godt for kroppen. :D Du trenger ikke vente helt til mandag med å sette standaren for uken. Du trenger: 3 dl Mandelmelk, eller havremelk 1 Avokado 1 ss Stronjuice, ferskpresset 2 ss Pasjonsfruktpure  3-4 dråper Stevia, eller flytende natreen Topping: Tørket Blåbær ( og rosiner) Ferske Blåbær Hakket mørk sjokolade Frø Fremgangsmåte: Start med å lage pasjonsfruktpureen ved å kjøre kjøtt fra pasjonsfrukt i en blender, og sil deretter blandingen, så sitter du igjen med pure. Ha så alle ingrediensene i en blender og mix sammen til en jevn kremet konsistens. Smak til om du vil ha mer sitron eller stevia i. Topp med det du liker, i dag brukte jeg ferske og tørket bær, sjokolade og frø. Tips! - Kokosmelk kan også brukes, men det gir en litt annen smak. - Sitron kan erstattes med lime, evt fersk appelsinjuice - Passjonsfruktpure kan byttes ut med mango, evt bana...

OPPSKRIFT : GODTEKULER

  Lørdagsgodteri på sitt beste! :D Herlig store runde kuler som smaker utrolig godt samtidig som de er supersunne! Til 8 gigakuler eller 12 mindre: 1,5 dl usaltet cashewnøtter 1 dl Økologisk kokosflak eller vanlig kokosstrøssel 6 Aprikoser 1 ss kokosukker 1 ss yaconsirup 1 klype himalyasalt 2 ss Havregryn, glutenfri Raw kakao, hakka nøtter og sjokolade til topping  Fremgangsmåte: Mal opp nøttene og havregryn i en fodprosessor, bland så i resten av ingrediensene og mix sammen. Dette kan gjøres for hånd også etter nøttene og gryna er malt. Del deigen i 8, eller 12 og rull sammen kuler. Sett kaldt, gjerne i fryseren noen minutter først. Rull i kakaopulver og ha over hakket nøtter og sjokolade ved servering.   Tips! - Cashewnøtter kan byttes mot andre nøtter eller frø/ kjerner ved nøtteallergi. - Yacon kan byttes ut mot honning eller agave - Havregryn kan byttes ut med f.eks hirseflak.    

OPPSKRIFT: LEVERPOSTEI

  Endelig har jeg fått laget en etterlengtet porsjon med hjemmelaget leverpostei! :D mitt absolutte favoritt pålegg!  Å få tak i en leverpostei som både er melkefritt, glutenfritt og low fodmapvennlig er så å si umulig,- derfor lager jeg min egen i steden. Jeg lager med kyllinglever, og det har så utrolig mange super egenskaper: - En utmerket kilde til høykvalitets protein - Naturens mest konsentrerte kilde til vitamin A - Overflod av alle B-vitaminer , særlig vitamin B12 - En av våre beste kilder til folsyre - En god kilde i form av jern - Sporstoffer, slik som kobber, sink og krom - CoQ10, et næringsstoff som er spesielt viktig for hjerte og kar-funksjon   Du trenger:  500 g Kyllinglever ( kjøpt på meny) 1 ts Himalyasalt 1 ts Johannesbrødkjernemel 1 ts Sort pepper 1 dl Vann 1 ts Frisk rosmarin 2 Kvister frisk basilikum Bruk evt andre krydder, eller hakk løk for mer/annen smak på posteien, De krydderne jeg har brukt er IBS vennl...

OPPSKRIFT: SJOKOLADEGRØT

Frokost som metter! Havregryn inneholder komplekse karbohydrater, ( altså sunne karbohydrater) som kroppen trenger.Det inneholder også masse fiber, litt protein og  er I tillegg rikt på jern, sink, magnesium, E-vitamin, vitamin B1 (tiamin) og flere andre vitaminer og mineraler. Det har derfor en god efffekt på kolesterolet, blodtrykket, blodsukkeret og på fordøyelsen, mage/tarm. Til 1 porsjon trenger du: 1 dl Havregryn, glutenfri 1 dl Vann 1 dl Melk, melkefritt alterntiv.(annbefaler mandelmelk) 1 ts Steviosa 1 ts Sukringold 1 ss Kakaopuver 1 neve Paranøtter Fremgangsmåte: Kok opp havregryn med melk og vann. La det småkoke på middels varme til grøten tykner. Rør inn steviosa, sukrin og kakaopulver på slutten av koketiden. Ha i evt mer vann eller melk hvis grøten blir for tykk. Server med hakket paranøtter og evt melk. Tips! For en mer proteinrik variant, rør inn 1 scop sjokoladeproteinpulver i stden for kakaopulver. Hakk gjerne opp litt mørk sjokolade ell...

OPPSKRIFT: YOGHURT MED PLOMMER

  Du trenger: Yoghurt naturell, melkefritt alternativ 1/4 ts vaniljepulver 1 dryss kanel 2 Plommer 2 ss Havregryn, ristet + 1 ts steviosa   Fremgangsmåte: Start med å riste havregryn i en stekepanne sammen med steviosa, til det får litt farge. Avkjøl. Kutt deretter opp en plomme i små biter, mens den andre deler du i to og tar ut steinen.  Bland ønsket mengde yoghurt med vaniljepulver og smak til med evt kanel. Ha yoghurten i en skål og topp med havregryn og plommer. Nyt med en gang!   Husk! Frokost er dagens viktigste måltid! :D #frokost#yoghurt#plommer#lavkarbo#melkefri#sukkerfri#sunt#mat#kosthold

OPPSKRIFT: FROKOSTVAFLER

  I dag hadde jeg skikkelig craving på vafler! :D Disse ble så utrolig gode, og de kan brukes til det meste. Frokost, lunsj eller mellommåltid. Du trenger 5 stk. 2 Egg 3 ss Yoghurt, melkefritt alternativ 0,5 dl Melk, melkefritt alternativ 1 ss Olje, 5 ss Havregryn, glutenfrie 2 ts Sesammel 1 klype Himalayasalt 1/2 ts bakepulver (1/4 ts Vaniljepulver) Fremgangsmåte: Ha egg og de våte ingrediensene sammen i en bolle, og pisk lett sammen for hånd. Ha i de tørre ingrediensene og bland godt sammen. La røren stå å svelle i 12-15 min. Varm opp vaffeljernet å stek med litt smør. Avkjøl på rist. Tips! Ha i 1/4 ts vaniljepulver for søtere vafler. Bruk vaflene som erstatning for brødskiva, og ha på salatblad og pålegg. ( dropp vaniljepulver) Avkjøl vaflene helt og ha med som niste. Lag gjerne dobbel porsjon, disse forsvinner fort!   Håper dere har en flott start på dagen! Smil Marisol:) #blogg#oppskrift#vafler#frokostvafler#melkefri#glutenfri#sukkerfri#utenmelk#...

GIVEAWAY

Vil du vinne Atkins Endulge Crispy Chocolate Bar ? Følg meg på Instagram, og se mer der:)

OPPSKRIFT: GOJISMOOTHIE

GOJIBÆRSMOOTHIE :D En skikkelig super smoothie! Du trenger: 200 g Fryste jordbær 1 dl Gojibær 2,5 dl Vann 1 ss Hampprotein 1 ts Lecithin 1/2 ts Vaniljepulver 1 ts Granateplepulver 1 ss Kokosolje   Fremgangsmåte: Bløtlegg gojibærene, gjerne over natten eller i et par timer. Ha så alle ingrediensene over i en blender og bland godt sammen til en glatt kremet konsistens. Jeg syntes ikke smoothien trengte noe annen søtning, men vil du ha den søtere kan du selvfølgelig ha litt søtning i.   #gojibær#smoothie#melkefri#sukkerfri#supermat#supernature#kokosolje#hampfrø#hempprotein#lavkarbo#supersmoothie

OPPSKRIFT: YOGHURT & COULIS

  Dessert eller frokost?... Uansett,  denne ble laget til "frokost" i dag! :D Du trenger Yoghurt naturell /melkefri Kremfløte/melkefri Vaniljepulver 200 g Frosne Jorddbær 1/2 - 1 dl Vann ( obs! ikke for mye av gangen) 1-2 ss Sitronsaft Rista Hasselnøtter Fremgangsmåte: Rist Hasselnøttene og avkjøl. Finhakk halvparten av nøttene og sett til side. Pisk deretter krem til kremfløte og bland lik mengde krem og yoghurt sammen. Smak til med vaniljepulver og sett til side. Ha så frosne jordbær sammen med sukrinmelis, sitronsaft og vann i en blender, og bland sammen til en tykk kremet Jordbærcoulis.( Obs! ikke for mye vann i om gangen) Finn frem dessertglass, og start med å legg yoghurt  nederst, deretter de hakka nøttene, hell så over Jordbærcoulis og topp med hele nøtter.   Tips! Hasselnøtter kan byttes ut med f.eks valnøtter eller mandler. Fortvil ikke hvis du ikke har piskbar fløte. Det smaker like godt med bare yoghurt. Krem ...

FOOD HEAVEN: MATHALLEN

På onsdag var jeg som sagt i Oslo med noen venniner. Vi var utrolig heldig med været, det kunne ikke vært bedre! Vi trasket rundt og var kikkelig turister, med kamera å greier. En veldig koselig dag! Vi gikk en tur innom Mathallen, og brukte en del tid der. Her har de blandt annetKaféen Helt Rå,- som server mat som er Raw Food og Smart Food. Her kan du få tak i kjente raw food-retter og spennende vegansk thaimat.Virkelig verdt å ta en tur innom! Jeg annbefaler ingefærsmoothie,Thai Curry- og brownie til dessert! :D VulkanFrukt & Grønt butikk er også turen verdt, her finner dumasse forskjellige frukt, grønt, krydder, sauser og oljer, som mye også er økologisk! Holisten er en butikk samt restaurant som er opptatt av at alt skal være etter økologiske prinsipper, en bærekraftig tankegang. Her kan du nyte en smoothie,ferskpresset juice, salat eller en suppe. Du kan også kjøpe med degfrukt, grønt, linser, bønner, erter, nøtter, frø, krydder, tørka frukt, oljer eller syltetøy med hjem. ...