hits

Søtpotet-og gulrotsuppe

Kjøttfri mandag med solskinnssuppe! :) Denne suppen er så utrolig god! For ikke å snakke om hvor raskt det er å slenge den sammen. Laget med søtpotet og gulrot. Deilig til kalde høstdager. Doble gjerne oppskriften, så har du suppe til lunsj eller middag flere dager. Den kan også fint fryses ned. Søtpotet-og gulrotsuppe 4 porsjoner 1 Søtpotet -ca 400 g 200 g Gulrot 1 Gul løk 2-3 Hvitløksfedd 2 ts Revet ingefær - kan sløyfes 1 l Kraft - jeg bruker hjemmelaget, men du kan også bruke vann og grønnsaksbuljong 1/2 -1 Lime, saften - Kan sløyfes Olivenolje Himalayasalt Pepper Kokosmelk - kan sløyfes Chilikrydder - kan sløyfes   FREMGANGSMÅTE 1. Skrell og kutt søtpotet, gulrot, løk og hvitløk i mindre biter og fres i en kasserolle med litt olivenolje. 2. Tilsett ingefær og rør rundt. 3. Tilsett kraften og kok opp. La suppen koke til grønnsakene har blitt møre. 4. Bruk en stavmikser og jevn suppen. Smak til med salt, peppe...

Kjøleskapsgranola

inneholder affiliatelenker Superenkel RÅ granola som ikke trenger steking!  Jeg trengte litt inspirasjon til frokost i dag, og oppskrifter som lages på 1-2-3 er mine favoritter i farta. En granola som ikke trenger steking og som har masse smak. Helt naturlig glutenfri, melkefri og sukkerfri! Deilig på både grøt, yoghurt og smoothies. Kjøleskapsgranola 1 dl Nøtter - Jeg bruke mandler, valnøtter og peanøtter 1/2 dl Kokosstrø 1 dl Frø og kjerner - Jeg brukte solsikkekjerner og gresskarkjerner 1/2 dl Gojibær og tørkede blåbær 4 ss Rennende kokosolje 2 ss Flytende søtning - F.eks Honning, lønnesirup eller fibersirup gold 1 klype Himalayasalt   FREMGANSMÅTE 1. Grovhakk gjerne noe av nøttene, bland deretter sammen alle tørre ingredienser og rør tilslutt inn kokosolje og flytende søtning. 2. Bre utover et bakepapir og sett i kjøleskapet et par timers tid, eventuelt i fryseren noen minutter. Bryt deretter opp i ønsket store biter, ha i en k...

VINNER

  Gratulerer så mye til Line som er vinner av Atkins goodiebag! Hun ville dele premien med sin venninne Ida. Begge to får tilsendt hver deres pakke i posten:) Kommende uke kan dere bare glede dere til! Da kjører jeg hele 2 giveaway! :D Så her er det bare å følge godt med! Jeg forteller mer senere ;) Ønsker dere en flott dag! ♥ - MariaMarisol#giveaway #vinner #atkins #lavkarbo #proteinbar

Sprø søtpotetfries

Hvordan lage sprø søtpotetfries? Jo, det kan gjøres på to måter. Den ene tar litt lenger tid enn den andre, for da må nemlig søtpotetstavene skylles i kaldt vann et par ganger. Deretter må de ligge i kaldt vann i kjøleskapet minst en times tid, helst over natten. Så tar du de ut, men de skal ikke tørkes. Ha de i en plastpose med 2 ss maizena og rist løs. Deretter steker du de på samme måte som den enkle versjonen (oppskrift under) som jeg har brukt.  Planlegger du derimot middagen i god tid kan den første fremgangsmåten gjerne brukes, men jeg skal gi deg en versjon uten maizena laget med eggehvite i stedet. SØTPOTETFRIES 1 Søtpotet- kuttet i like store staver 1-2 Eggehvitter Pepper Salt Urter   FREMGANGSMÅTE 1. Pisk eggehvitene lett sammen med en gaffel. Vend deretter søtpotetstavene i eggehviten til de er godt dekket. 2. Legg stavene på et bakepairkledd stekebrett, dryss over ønsket krydder og stek midt i ov...

Ostekake i glass

  Ostekake i glass Deilig fredagskos! ♥ Helt uten gluten, melk, sukker, egg og soya!  Ostekake i glass Oppskriften gir ca 3 porsjoner. BUNN 80 g Valnøtter,- eller andre nøtter 1 ss Kokosolje 2 ts Sukrin gold,- eller kokosblomstsukker   FREMGANGSMÅTE 1. Bland sammen ingrediensene i en food processor og fyll bunnen av glassene. 2. Sett i kjøleskapet til fyllet er klart.   "OSTEMOUSSE" 150 g Cashewnøtter 3 dl Sterk blandet saft - jeg brukte sukkerfri bringebærsaft 3 Gelantinplater 1 ts Sitron 2 ss Kokoskrem 1-2 s Fibersirup   FREMGANSMÅTE 1. Bløtlegg gelantinplatene i 5 min. Kok deretter opp blandet saft og rør ut platene i det kokende vannet. 2. Ha cashewnøtter i en food processor og kjør til du nesten får nøttesmør.  3. Tilsett halvparten av saftblandingen og bland sammen. 4. Tilsett resten av ingrediensene, men litt og litt av saftblanding om gangen. 5. Kjør i noen minutter til du får en luftig mousse.&n...

Matcha-kuler

  inneholder affiliatelenker Matcha Premium green tea powder. Supernature har kommet med et nytt produkt! Rent økologisk Matcha pulver som kun er finmalt av bladene fra grønn te-buskene.  Matcha har blitt super trendy verden over, det kan brukes som en ren te eller tilsettes i oppskrifter i alt fra smoothie, pannekaker, bakst og desserter. Jeg har laget noen veldig enkle kuler som enten kan lages rå eller lavkarbo. Som flytende søtning kan du bruke honning, lønnesirup eller f.eks yaconsirup for en RAW oppskrift eller fibersirup gold for en lavkarbo oppskrift. MATCHA-KULER 140 g Mandler eller macadamianøtter  25 g Dadler (ca 3 stk) 2 ss Flytende søtning 2 ts Kokosolje 1 God ts Matcha pulver Ca 2 ss Kokosstrø til topping   FREMGANGSMÅTE 1. Ha nøttene i en food processor og mal til mel. 2. Tilsett dadlene (del de gjerne i litt mindre biter først) og kjør sammen. 3. Ha i resten av ingrediensene og bland s...

Oreos

  inneholder affiliatelenker I dag har jeg prøv meg på lavkarbo oreokjeks, uten gluten, melk, sukker, soya og egg. Kjeksene ble veldig gode, men kremen blir selvfølgelig ikke helt lik orginalen, men et supergodt alternativ til sunne oreos. Disse koser jeg meg med i dag, perfekt lillelørdagskos! Jeg lagde kjeksene mine litt for tykke, neste gang skal jeg lage de tynnere! Oreos   70 g Mandelmel 20 g Kakakopulver 1 Toppet ts Bakepulver 40 g Kokosblomstsukker 30 g Sukrinmelis 70 g Romtemperert smør - Jeg brukte melkefritt. 3-4 Dråper Stevia vanilje 1 Klype Himalayasalt   FREMGANGSMÅTE 1. Bland sammen alle de tørre ingrediensene. 2. Ha deretter i smør og stevia og kjør sammen i en kjøkkenmaskin til en fast deig. 3. Rull kuler og press de flate på et bakepapirkledd stekebrett, eller kjevl ut deigen og bruk en kakekutter. 4. Stek midt i ovnen på 190 grader i ca 8 min. 5. Avkjøl på rist.   FYLL 55 g Smør - jeg brukte melkefri Smøremyk R...

Veggie fritters

Veggie fritters/grønnsakslapper - helt uten gluten, melk og soya! Perfekt til alle dagens måltider, spesielt for deg som trenger ny inspirasjon til å spise mer grønnsaker.  Ta gjerne med som niste, like gode varme som kalde :) Nyt gjerne sammen med en hjemmelaget dipp! Feks. Guacomole, hummus, hvitløksdressing eller server i tomatsaus. Veggie Fritters   2 Egg 3 ss Mel - jeg brukte Sesammel 2 ts Fiberhusk 1/2 dl Vann 1 Squash 2 Gulrøtter 1 Løk Himalayasalt Pepper   FREMGANGSMÅTE 1. Riv squash og gulrøtter og legg det over i et dørslag med en klype salt og la det renne av seg i 15 min.  2. Lag røren av egg, vann og mel, ha i hakket løk og vend inn revne grønnsaker. 3. Rør inn fiberhusk og krydder. 4. Ha i en stekepanne med kokosolje  på  middels varme. - Stek godt på begge sider.   -Maria Marisol #veggiefritters #squashlapper #grønnsaker #lapper #glutenfri #melkefri #oppskrift #sunnmat #helse

Poteinrike lakriskuler

inneholder affiliatelenker Starter uken med litt proteinkos! Hjemmelagde proteinrike lakriskuler. De var fryktelig digge! Jeg lagde ikke så stor porsjon dessverre, angrer da disse forsvinner fort! Hehehe... Skal nok lages fort igjen da de er både næringsrike med protein, sunne fettsyrer, fiber, vitaminer og mineraler.  Oppskriften er lavkarbo, nesten raw og paleo. Vil du gjøre oppskriften helt raw og paleo kan du bytte ut fibersirup gold med f.eks honning, lønnesirup eller yaconsirup. Proteinkuler med lakris Ca 5 stk 25 g Valnøtter 20 g Peanøttmel 10 g Hampprotein 2 ss Fibersirup gold 2-3 Dråper stevia karamell 2 ts Lakrisrotpulver 1 Liten klype himalayasalt   FREMGANGSMÅTE 1. Mal valnøttene til mel i en food processor. Tilsett peanøttmel og hampprotein og bland sammen. 2. Hell fibersirup i mens maskinen går på lav styrke, og smak deretter til med stevia karamell og lakrisrotpulver. - Tilsett mer tørrvare (valnøtter...

Tomatsuppe med nystekte rundstykker

inneholder affiliatelenker Kjøttfri mandag! - Med hjemmelaget tomatsuppe og lavkarbo rundstykker. Tomatsuppen er lavkarbo/paleo helt uten gluten, melk, soya og andre tilsetningsstoffer. I dag har jeg brukt en lavkarbo brødmiks fra Funksjonell Mat til rundstykkene. Brødmiksen er helt fri for gluten, soya, gjær og melk. Tomatsuppe   1 Løk 2 Hvitløksfedd Ca 6-8 Ferske hakkede tomater. - Du kan gjerne bruke hermetiske også, ca 400 g. 1-2 ss Tomatpure 7 dl Kraft. - Jeg bruke hjemmelaget kraft kokt på kjøttbein. For en 100% vegetar oppskrift kan du bruke grønnsaksbuljong. Himalayasalt Pepper Urter Smør/olje til steking.   FREMGANGSMÅTE 1. Skrell og hakk løk og hvitløk og surr dette i en kasserolle med smør/olje til løken blir blank. 2. Tilsett hakkede tomater og tomatpure og la det småputre sammen i noen minutter. 3. Tilsett kraft og urter og gi det et oppkok. Jevn deretter suppen med en stavmikser og smak til med salt og pepper. 4. Top...

Matpakketips!

  Omelettwrap - Enkelt å lage og ta med seg i matboksen. Samtidig som det smaker godt og gir deg masse god næring! Jeg lager omeletten av kun egg og vann + litt krydder, dermed blir wrap`n både glutenfri og melkefri. Kan fint lages kvelden før. Jeg fylte omeletten med left over taco, kyllingkjøttdeig, avokado, hummus og masse grønnsaker. Nam! :) Omelettwrap 2 Egg  1 ss Vann Himalayasalt  og pepper - Kan sløyfes, bruk det du foretrekker av krydder. Melkefritt smør, kokosolje eller annen olje til steking.   FREMGANGSMÅTE 1. Pisk egg, vann og krydder sammen. 2. Hell eggestanden i en medium varm stekepanne med smør/olje. 3. Stek omeletten akkurat som en pannekake på begge sider. 4. Avkjøl, og ha deretter på ønsket fyll og rull sammen. Del gjerne i to. - MariaMarisol   #matpakke #tips #omelett #wrap #omelettwrap #mat #oppskrift

Tilbud verdt å få med seg

inneholder affiliatelenker   God søndag! Ettersom mitt forrige innlegg om tilbud ble så godt mottatt, tenkte jeg at dette er en spalte jeg skal fortsette med.   Tilbud fra Xlife Fibersirup  Lavkarbo alternativ til sirup og honning Fibersirup gold Lavkarbo alternativ til sirup og honning med karamellsmak   Her er et utdrag av tilbudene på nu3. Gjelder kun i dag søndag!    Gojibær Chiafrø    Mandelmel Kokosmel Acaipulver Purley Greens Max Manuka honning  Kokosolje  Se alle tilbudene her Her er et utdrag av tilbudene på Gymgrossisten. Sukrinmelis Sukrin  Sukrin +  Sukrin Gold  Kakaonibs  Fiberhusk  Kakaosmør    Se alle tilbudene her - MariaMarisol #tilbud #kosthold #helse #mat #sukkerfri #melkefri #glutenfri

Proteinbarer av nøttesmør

inneholder affiliatelenker Hjemmelagde proteinbarer - som passer godt både før og etter trening, eller som et lite mellommåltid og kos når du har lyst på noe godt og sunt.  Oppskriften er i utgangspunktet uten gluten, melk, sukker og soya, da jeg har brukt et plantebasert proteinpulver som er 100% RAW. Fritt for gluten, hvete, melk, egg og soya. Det er laget av en blanding av økologisk hampfrø, risprotein og erteprotein, tilsatt blant annet kakao for sjokoladesmak og stevia for søtsmak.  Merket heter Plantforce Syngergy og kan kjøpes på helsekost.  Proteinbarer - Lavkarbo Til 2 stk 65 g Mandelsmør oppskrift her 1-2 ss Proteinpulver med sjokoladesmak 15 g Fiberisup gold 4 Dråper Stevia karamell 1-2 ss Vann eller melk. F.eks mandelmelk. 1 ss Valgfritt mel. F.eks mandelmel, peanøttmel eller kokosmel. 2 ss Hakket sjokolade eller kakaonibs.   FREMGANGSMÅTE 1. Ha mandelsmør, fibersirup, proteinpulver og stevia i en food processor ...

2 pålegg du enkelt lager selv

inneholder affiliatelenker Rørte bær og nøttesmør - er noe av det enkleste du kan lage selv! Det tar bare noen få minutter og du slipper alt av tilsetningsstoffer, skjult sukker og salt.  Det kan nytes sammen eller alene, både på brødskiva, vafler, pannekaker, i desserter eller toppes på smoothie.  Her har jeg laget mandelsmør og rørte blåbær. Oppskriftene er RAW, uten gluten, melk, soya og sukker. De blir både lavkarbo og paleo alt ettersom hva du velger å søte bærene og nøttesmøret med.  Selv smakte jeg til med fibersirup og stevia caramel i mandelsmøret, og brukte en blanding av sukrimelis og steviosa i bærene. Mandelsmøret er som sagt raw, men den kan også lages ved å  riste nøttene i ovnen først. Alt etter hva det du foretrekker.... Mandelsmør 200 g Mandler 1 klype Himalayasalt Valgri ingredienser 1/4 ts Vaniljepulver 2-3 ts Kokosolje Søtning etter smak.- Bruk gjerne honning, agave, yacon eller kokosblomsts...

Gulrotkake

  inneholder affiliatelenker Helgens sunne kos! Saftig lavkarbo gulrotkake helt fri for gluten, melk og sukker! God helg fra meg! ♥   Gulrotkake 4 Egg 3 ss Sukrin eller Kokosblomstsukker 50 g Malte nøtter - F.eks. mandler, valnøtter, hasselnøtter eller en blanding. 50 g Mandelmel 2 ts Bakepulver 2 ts Kanel 2 ts Kardemomme 1/3 ts Vaniljepulver 1 liten klype Himalayasalt 1 dl Kokosolje 2 Gulrøtter 2 ss Fibersirup FREMGANGSMÅTE 1. Sett ovnen på180 grader. 2. Mal nøtter til mel og bland sammen med resten av de tørre ingrediensene. 3. Riv gulrøtter og smelt kokosolje på svak varme. 4. Skill eggene fra hverandre, pisk eggeplommene med 2 ss Sukrin til eggedosis og pisk eggehvitene stive med 1 ss sukrin. 5. Sikt inn de tørre ingrediensene i eggedosisen, deretter blander du inn gulrøtter, kokosolje og vender til slutt inn eggehvitene med en slikkepott. 6. Hell røren over i en form og stek midt i ovnen i ca 30 m...

Smoothiesorbet

inneholder affiliatelenker Med kun få ingredienser kan du lage en herlig smoothiesorbet som rett og slett smaker helt nydelig! Nytes like gjerne til frokost, lunsj eller som dessert. Oppskriften er lavkarbo, paleo og raw. Helt uten melk, gluten, soya og sukker. Smoothiesorbet 100 g Frosne jordbær 100 g Frosne Blåbær 1 dl (pluss/minus) Kokosmelk light Kokosblomstsukker etter smak Noen dråper presset sitron - Kan sløyfes   FREMGANGSMÅTE 1. Bland alt sammen i en foodprosessor til kremet konsistens. Smak til med kokosblomstsukker. 2. Topp gjerne med bipollen, hakket sjokolade eller Atkins Fudge Caramel TIPS! - Vil du gjøre smoothien proteinrik kan du tilsette 1 ss valgfritt proteinpulver eller egg. - Jordbær og blåbær kan byttes ut mot andre typer frosne bær. - Kokosmelk kan byttes ut mot annen melk eller f.eks yoghurt. - Kokosblomstsukker kan byttes ut mot annen ønsket søtning. F.eks. stevia, fibersirup eller honning. - MariaM...

Jeg deler ut

I samarbeid med Atkins-Norge 2 goddiebags med hele 30 Atkins-barer!  Dette kaller jeg en bra start på hverdagen! ♥ Jeg trekker en heldig vinner som får en bag til seg og en venn :) Legg igjen en kommentar og fortell meg hvem du vil dele premien med. Husk å legge igjen mailadressen!   Lik gjerne bilde på instagram @bymariamarisol og tagg vennene dine for større vinnersjanser. Her kan du se hele utvalget av Atkins-barer   - MariaMarisol #giveaway #konkurranse #atkins #ambassadør #lavkarbo #sukkerfri

Tilbake til hverdagen

  Gi deg selv en god start på høsten! Hverdagen er for fullt i gang igjen og med det er det lett å kjenne på stresset over alt man skal rekke å gjøre og ordne. Selv er jeg et rutinemenneske og elsker å ha en viss rutine på ting. Følger det selvfølgelig ikke slavisk, men det er deilig å ha en plan! Spesielt hvis man skal opp tidlig om morgenen og være borte store deler av dagen.  Slik er det også med kosthold og måltider, og jeg vil dele mine tips til en lettere hverdag.   Bløtlagte og tørkede nøtter og gojibær. Beger fra Nille. Lavkarbogrøt uten gluten, melk, sukker og soya. Oppskrift her. Skål her.   1. Bruk 15 min hver kveld på å forberede morgendagens frokost og lunsj. Det tar ikke så lang tid, du gjør det sikkert raskere også! ♥ Smoothie kan lages kvelden før og settes i kjøleskapet til frokost neste dag. Enkelt å ta med i farten også om du har dårlig tid.  Tilsett gjerne supermat in...

Raw ostekake med blåbærlokk

inneholder affiliatelenker Ostekaken er Raw og skal derfor ikke stekes. Den er laget helt uten gluten, melk, sukker, egg, soya, gjær, bakepulver og korn. Kaken kan lett gjøres lavkarbo og vegansk, det kommer kun an på hvilket søtningsalternativ du velger. Se "tips" lenger ned.   Raw ostekake med blåbærlokk   BUNN 60 g Solsikkekjerner 60 g Gresskarkjerner 3 store Dadler 1 ss Flytende søtning 1 klype Himalayasalt   Bløtlegg gjerne kjernene over natten eller i ca 8 timer, og dadlene i ca 15 min. Begge deler kan sløyfes, men anbefales å gjøre da kjernene blant annet blir lettere å fordøye. Solsikkekjerner og gresskarkjerner kan byttes ut mot andre kjerner, frø eller nøtter. Bruk det du har tilgjengelig, men følg mengden.   FREMGANGSMÅTE 1. Ha alle ingrediensene i en food prosessor og kjør sammen til en jevn konsistens. Tilsett eventuelt mer dadler eller søtning for å gjøre bunnen mer "klissete" 2. Trykk deigen ut i en 18cm...

Marshmallows

inneholder affiliatelenker Mager helgekos Marshmallowsene  passer de fleste, lavkarbo, allergivennlig, vegansk, og kan gjøres paleo.  -Uten sukker, melk, gluten, egg, nøtter soya!  MARSHMALLOWS 3 ss Gelantinpulver 2 dl Vann 150 g Fibersirup Clear 1 ss Sukrinmelis + ekstra til strø 1 klype Vaniljepulver 10 dråper Stevia Berry Kokosstrø   FREMGANGSMÅTE 1. Ha gelantinpulveret i en kjøkkenmaskin sammen med halvparten av vannet. Ikke rør, men la det bare svelle sammen. 2. Ha resten av vannet sammen med de andre ingrediensene i en kasserolle og gi det et lite oppkok. 3. Hell den varme blandingen over i kjøkkenmaskinen. 4. Start på lav hastighet, og øk gradvis hastigheten til maks. Pisk til du får en luftig hvit blanding. 5. Kle en form med bakepapir, sikt over et tynt lag med sukrinmelis og hell marshmallowsblandingen over i formen. Sikt gjerne litt sukrinmelis over toppen.  7. Sett i kjøleskapet ti...

Skogsbærparfait

  inneholder affiliatelenker Skogsbærparfait  Lavkarbo helt uten gluten, melk sukker, soya og nøtter! Oppskriften gir en full vanlig brødform.   Skogsbærparfait   5 dl frosne Skogsbær 3 Egg 3 ss Fibersirup  1-2 ss Sukrin 3,5 dl Kokosmelk 1 klype Vaniljepulver Valgfritt: Hakket sukkerfri og melkefri sjokolade eller proteinbarer   FREMGANGSMÅTE 1.  Ha skogsbær, fibersirup, kokosmelk og vaniljepulver i en foodprosessor og bland sammen til en jevn konsistens. 2. Skill eggeplomme og eggehvite fra hverandre, pisk eggeplommene med sukrin til eggedosis og rør inn i bærblandingen. 3. Pisk eggehvitene stive og vend forsiktig inn. 4. Ha i hakket sjokolade/barer. 5. Kle en form med plastfolie og hell røra i. Frys i minimum 4 timer 6. Ved servering topp gjerne med friske bær, sjokolade, kakaonibs, kokos eller andre go`saker.     TIPS! - Fibersirup kan byttes ut mot annen søtning, det trenger heller ikke være...

Salaten som hever et hvert måltid!

Salaten som hever et hvert måltid! Det er ikke mange ingrediensene som skal til for å lage en spennende salat. Samtidig som det er enkelt å lage, og mengden varierer man bare etter hvor mange man skal servere til. En super måte å få i seg mer grønn og ren mat på.    Nektarinsalat Nektariner Salatmix Cherry tomater Valnøtter  Fetaost FREMGANGSMÅTE 1. Del nektarinene i båter og ha de på grillen, eller stek i stekepannen med litt cocosa. 2. Skjær tomatene i to og bland sammen med de andre ingrediensene og topp med grillede nektariner.     TIPS! - Rist gjerne valnøttene i pannen med litt cocosa og himalayasalt. Nam!    - MariaMarisol   #salat #nektarin #nektarinsalat #mat #oppskrift #helse #ernæring #sunt #sunnmat

Frokostgrøt uten havregryn

  inneholder affiliatelenker Alternativ til havregrøten på et lavkarbo / paleo kosthold! Inngår ikke havre i ditt kosthold kan denne grøten være et godt alternativ for deg! Den smaker helt nydelig, og er både lavkarbo, paleo, sukkerfri, glutenfri og uten soya!    FROKOSTGRØT   1 porsjon 3 Eggeplommer 1 dl Melk 2 ts Sesamfrø 2 ts Mandelmel 1 Neve grov hakkede nøtter - jeg brukte valnøtter 1 ts Steviosa eller annen søtning Kanel 1/2 ts Johannesbrødkjernemel (JBKM) 1 ss Kokosolje - Kan fint sløyfes!   FREMGANGSMÅTE 1. Bland sammen alle ingrediensene utenom JBKM, ha blandingen over i en kjele og kok opp på svak varme under omrøring. - Smak til med kanel og steviosa underveis. 2. Rør inn JBKM og rør videre til grøten tykner. - Spe eventuelt med mer melk om du vil ha grøten mer flytende. 3. Topp med nøtter, frø og bær.   TOPPING - Chiafrø - Sesamfrø - Nøtter - Bær   TIPS! - VIKTIG! Rør i grøten he...

Tilbud du ikke vil gå glipp av

inneholder affiliatelenker  KOM I GANG ETTER FERIEN! Den perfekte måten å gi seg selv et spark bak med å bytte ut hvitt mel, sukker, pasta, godteri og annen usunn mat etter ferien. Nemlig sunne alternative produkter på T I L B U D ! :D  Selv handler jeg en del på nettet for å gjøre matbudsjettet mindre. Tidligere denne uken kom jeg hjem fra en måneds ferie og oppdaget at kjøkkenskapet var ganske tomt så det var på tide å fylle det opp! Jeg ble litt lang i maska når jeg så at kontoen også var nesten tom... Flere som kjenner seg igjen? Da var det på tide å "nerde" nettet (som jeg kaller det), rett og slett sitte å lete på nettsider etter hvor jeg kunne få tak i forskjellige produkter til en rimeligere penge. Noen ganger trenger jeg også å få produktene litt raskt og da handler jeg fra norske nettbutikker. Her er flere av produktene jeg bruker fast og som jeg har funnet på tilbud N Å :)   Fra Gymgrossisten: &nb...

PIZZA

inneholder affiliatelenker  Pizza my way! Med sprø bunn og masse fyll! :D Helt uten gluten, gjær, soya, nøtter og melkeprodukter. Oppskriften er lavkarbo- paleo og allergivennlig. Bunnen er også lavfoodmap, men bruk eventuelt andre grønnsaker i fyllet for å gjøre det også foodmapvenlig.     PIZZA   PIZZABUNN 1,5 dl Sesamfrø 1,5 dl Sesammel 1 ts Bakepulver 1 ss Fiberhusk 1 klype Himalayasalt 2 ss Eplecidereddik 2 dl Kokende vann 2 ss Kokosolje - Eventuelt annen flytende olje   FREMGANGSMÅTE 1. Kjør sesamfrøene i en food prosessor til mel, og bland deretter sammen med resten av de tørre ingrediensene. 2. Ha i eplecidereddik, hell over kokende vann og rør godt sammen. 3. Tilsett flytende olje og bland røren sammen til en fast deig. Kna gjerne med hendene. 4. La deigen ligge å hvile i 10-15 min, og kjevle deigen deretter utover et bakepapir. Del deigen i to og lag to runde pizzabunner, eller kjevle hele u...

Skoleboller

inneholder affiliatelenker  Skoleboller er absolutt den beste "gjærbaksten" jeg vet om! Siden jeg hverken tåler hvete, melk, sukker eller gjær som de tradisjonelle skolebollene er laget av har jeg rett og slett glemt bort hvor godt det smaker! - Ikke visste jeg heller at man kunne lage disse SÅ gode som både er lavkarbo og allergivennlig før jeg begynte å trikse og mikse! :D Disse er absolutt en god erstatning for orginalen! Smaken av vaniljekrem, kokos, melis sammen på bollene er helt nydelig :D Oppskrift på disse farlig gode skolebollene som er helt fri for gluten, melk, sukker, gjær, soya og korn, skal jeg dele med dere nå! Som sagt er de lavkarbo og kan gjøres paleo ved å bruke naturlig søtning, se "tips" lenger ned.   SKOLEBOLLER BOLLER ca 8 stk. 4 Egg 4 ss Sukrin gold 2 dl Mandelmel 1 toppes ts Bakepulver 1 klype Himalayasalt 2 ss Kokosmel 2 ss Fiberhusk 2 ss Kardemomme 1 klype Kanel 3 ss Kokoskrem- d...

Den perfekte sommerdesserten

  inneholder affiliatelenker  Den absolutt perfekte desserten for lange sommerkvelder! Laget med frukt og bær, så enkelt og så godt. ♥   Perfect summer dessert   Eple Nektarin Bringebær Blåbær 1 ss Cocosa kokosolje 1-2 ts Søtning - f.eks steviosa, kokosblomstsukker eller sukrin gold. 1 dryss Kanel - kan sløfes! 1 Atkins Fudge Caramel   FREMGANGSMÅTE 1. Del opp eple og nektarin i terninger og surr det i en stekepanne sammen med cocosa og steviosa. 2. Når frukten har fått litt farge tilsett bringebær og blåbær og varm det sammen med resten i pannen. 3. Server med en fudge caramel delt i biter og eventuelt litt pisket krem, yoghurt eller f.eks hjemmelaget is.     TIPS! -  Her kan du bruke frukt og bær som du du har i hus og liker. F.eks mango, ananas, melon, jordbær og bjørnebær. - Bruk det du foretrekker av søtning, eller sløyf det helt.  - Fudge c...

Luksus Chiapudding med karamellsmak

  inneholder affiliatelenker  Hei og hopp! Ny dag, ny uke og ny måned, tid for mange nye muligheter...:-) Det er sikkert mange der ute som tenker at når sommeren er over er det på tide med et sunnere kosthold og et mer aktivt liv... Slutt å lur deg selv! - Det er ingen grunn til å vente, start i dag og gjør det gjerne gradevis hvis det er det som passer best for deg!   Ofte får jeg høre, " jeg har ikke tid til å lage mat fra bunnen", "sunn mat er komplisert" og "jeg liker ikke sunn mat".... Er du en som tenker slik?-  Da har jeg følgende 3 tips til deg: 1. Bestem deg for å prøve, ikke lur deg selv til å tro at sunn mat trenger å være komplisert eller at det smaker vondt før du en gang har prøvd! 2. Ikke vær redd for å smake på ny mat. Beveg deg utenfor din egen komfortsone og utfordre deg selv til nye smaker. Du trenger ikke like alt, men du kan helt sikkert finne noen nye favoritter. 3.  Begynn me...