hits

PÅSKEKAKE

Suksessterte laget av mandelbunn og eggekrem. Super sunn og god kake. Uten melk, gluten,soya,gjær,bakepulver og sukker.       Mandelbunn: 6 eggehviter 65g sukrinmelis 250 g malte mandler Eggekrem 6 eggeplommer 1 dl fløte (soya,havre,kokos ,ris) 100 g sukrin 1 vaniljestang frøene 150 g romtemperert smør (melange uten melk) Topping smeltet sjokolade ( jeg brukte både lys og mørk sukkerfri og melkefri) Fremgangsmåte Start med å lage mandelbunnen. Visp eggehvitene ganske stive, sikt inn sukrinmelis og pisk godt videre til du får en tykk og blank maregns.Vend forsiktig inn de malte mandlene med en slikkepott, og fordel røren i en smurt 22 cm kakeform. Stek nederst i ovnen på 130 grader i ca 35-40 miutter. Når bunnen er i ovnen passer det fint å lage kremen. Smelt smøret og la det avkjøle seg helt til romtemperatur og sett til side,. Ha eggeplommer, fløte, sukrin og frøene fra en vaniljestang i en kjele.Varm opp på svak varme.Nå må du røre godt h...

SMÅ STYKKER

God palmesøndag dere! :) Til lunsj i dag ble det små sunne koserundstykker.  Jeg brukte oppskriften fra dette    brødet , men jeg tok kun 1 egg og tilsatte litt mer sesammel og kjerner. Prøvde å lage små runde kuler, og la de på et stekebrett.  Stekte på 180 grader i ca 15 minutter Tips! De smaker nydelig med smørost eller syltetøy!   #lavkarbo#rundstykker#protein#melkefri#glutenfri#sukkerfri#sunt#proteinrikt

BROWNIEKOS

Liten brownie kake til lørdagskos i starten av påskeferien smaker helt greit! :) Helt glutenfri, melkefri og sukkerfri. Sunn som bare det :)       Du trenger: 50 g kokosmel 20 g kakaopulver 220 g smeltet smør ( melkefri melange) 3 egg 100 g sukrinmelis 1 ts. vanilje ekstrakt eller 1/2 ts vaniljepulver   Fremgangsmåte: Bland alt sammen i en bolle og pisk med en miksmakster til en klompri tykk røre. Ha i en liten ca 20x 20 cm bakepapirkledd form ,( jeg brukte en hjerteform)og stek på 155 grader i ca 25-30 minutter. Kaken er ferdig når du kan ta en pinne ned uten at noe henger igjen. Avkjøl på rist Dryss litt sukrinmelis over og server.  

LAVKARBO BÆRRULLER

Snart påske og jeg har startet forbredelsene til en sunnere påske. i samarbeid med Atkins Norge har jeg laget en ny oppskrift på "godteri" som passer perfekt til påskeegget, nemlig tørket ruller av bær.:-)     Du har kanskje  hørt om tørket fruktruller før(?) Det har jeg brukt som inspirasjon til dagens oppskrift, men jeg har gjort det om til en lavkarbo variant. Selvom frukt er sunt har det ekstra høy Gi (glykemisk indeks) når det er tørket, og er derfor absolutt ikke lavkarbovenlig...! I steden har jeg brukt bær + litt andre godsaker som gjør dette til en super lavkarbo oppskrift. Oppskriften er også raw food, og kan lages i dehydrator.    Jeg har laget to smaker.  Fremgangsmåten er det samme.        Syrlig bringerbær (kan lages søte) 400 g frosne bringerbær 4-5 ss sukrinmelis 1 ss yacon syrup 1/3 saft fra en sitron (sløyf for søtere variant) 2-3 ss vann   1 ss cocosa kokosolje (ikke smeltet) &n...

LAKSE MIDDAG

Ekstra godt med skikkelig varm middag i dag... Midt i alt snøkaoset.   Laks på blomkålmos med stekt brokoli og hakka mandler.   Blomkålmos 1 stor  blomkål Vann 1 dl fløte ( fløte uten melk) 2 ss smør (melange uten melk) Salt Pepper Dill ( kan sløyfes) Fremgangsmåte Kok opp blomkålen i en kjele med vann. Når blomkålen er kokt ha den over i en annen kjele , men ikke kast vannet! Bruk en stavmikser og mos blomkålen og spe inn vann ( som du kokte blomkålen i ) smør og fløte.  Fisk Laksefilet Hakka mandler Brokoli buketter Nøytral olje Smør Krydder Fremgangsmåte Ha laksen over i en ildfastform sammen med olje og krydder, jeg brukte salt pepper og dill. Legg en smør klatt på hver filett og ha hakkede mandler over. fyll resten av formen med brokoli og mandler, og hell litt olje over til slutt. inn i ovnen på 180 grader i 10- 15 minutter .   #middag#laks#laksiovn#laksemiddag#melkefri#utenmelk#blomkålmos#sunt

ENKELT SUNT OG KJAPT

KYLLING I FORM     Du trenger: 3-4 kyllingfileter Ost - jeg brukte melkefri Skinke 2 gulrøtter 1/2 brokolihode 1 liten løk 1 paprika himalayasalt pepper hvitløks pulver (ikke hvitløkssalt) paprika pulver olivenolje Fremgangsmåte Begynn med skjære et snitt i kyllingfiletene og legg inn en skinke og litt ost. Kutt opp grønnsakene i store biter og ha de over i en ildfast form sammen med kyllingen. Hell godt med olivenolje over og på siden.Tilsett  krydder etter smak. Jeg syntes det er ekstra godt med Hvitløk og paprika sammen med salt og pepper. Sett inn i ovnen på på 215 garder i 25-30 minutter. Det trengs ikke noe dressing eller saus til. Den blir super saftig med ost inni og masse olivenolje i formen.   #kylling#kyllingiovn#ost#skinke#middag#middagsoppskrift#kyllingmiddag#sunt#suntoggodt#grønnsaker#

BLÅBÆRSYLTETØY

Sunne vafler må ha sunt tilbehør... Hjemmelaget blåbærsyltetøy uten sukker, sammen med yoghurt er helt perfekt! Du trenger 400 g blåbær, 6 ss sukrinmelis 1 ts fiberhusk Fremgangsmåte Tin de fryste bærene og sil av litt av vesken som kommer. Bland inn sukrinmelis og fiberhusk og mos det godt sammen med en gaffel. Oppbevares i kjøleskapet, gjerne i et syltetøyglass.     #blåbær#blåbærsyltetøy#sukkerfritt#sukkerfri#lavkarbo#oppskift#sunt#helse#ernæring#mattips#oppskrift

Vaffeldagen i morgen

25 Mars er den store vaffeldagen. Den som har funnet opp denne dagen er genial(!!) for det finnes ikke noe bedre enn vafler ;-) Dere som har lest bloggen en stund og følger meg på instagram vet at jeg elsker vafler! Både med pålegg ,krem eller bær. Så jeg har forbredt meg godt til i morgen, haha;) 6 ss smeltet smør -melange uten melk 5 store egg 1 dl kokosmelk eller valgfri fløte 4 ss sukrin med stevia 1/2 ts salt 1/2 ts bakepulver 4 ss soyamel 2 ss kokosmel 2 ts fiberhusk 2 ss vann 1 dryss vaniljepulver 1 dryss kanel 1 dryss kardemomme Fremgangsmåte Ha de tørre ingrediensene sammen i en bolle og bland sammen vann,kokosmelk/fløte og egg i en annen bolle. Bland de våte og tørre ingrediensene sammen med en stavmikser til en klumpefri røre. Ha i mer søtning og krydder hvis du vil det. La røren stå å svelle i 10-15 minutter før du begynner å steke. Avkjøl på rist før du evt pakker de ned i matboksen. Ut på tur, aldri sur! perfekt tur mat! vaffeldagen#vaf...

SUKKERFRITT KAKESTRØSSEL

Flere som begynner å bli klare for påske?:) Hjemmelaget godter hører selvfølgelig med til påsken... Denne oppskriften har jeg gledet meg til å dele med dere. Nemlig, marispankuler dyppet i sjokolade med "kakestrøssel" på toppen. Dette her er bare helt genialt! skjønner ikke hvorfor jeg ikke har tenkt på det før!..  Alle de gangene jeg har savnet å rulle sjokoladekuler i det fargerike strøsselet fra butikken. Kulene ser liksom litt mer fristende ut da;) Men det er jo bare sukker... I tilfellet du har glemt bort eller aldri har laget marsipan eller sjokolade før, legger jeg ut oppskrif på det også. Marsipan kuler 10 stk  50 gram mandelmel 35 gram sukrin melis med stevia  1 ts sukrin gold 1 eggehvitte Bland de tørre ingrediense sammen i en bolle og ha i eggehvitten og kna sammen til en fast deig.  Pakk deigen inn i plastfolie og legg i kjøleskapet et par timer. Når deigen er klar strø litt sukrin melis på benken og del deigen i 10 biter og rull til kuler....

PROTEINRIK DAG

Viktig med god næringsrik mat igjennom dagen.   Et måltid burde som regel bestå av både proteiner,sunt fett og langsomme karbohydrater ( gjerne grønnsaker). Man må ikke spise mye karbohydrater, ikke hvis man lever på et lavkarbo kosthold, men da er det elstra viktig med proteiner og fett. Det er generelt mye lettere å få i seg karbohydrater og fett enn det er proteiner så her har jeg samlet noen gode næringrike forslag uten å bruke proteinpulver.         Dagens lunsj. Hjemmelaget Brød med kokt skinke, reker og grønnsaker. Litt dessert til lunsj , jordbær, mandler og mørk sjokolade (melkefri og sukkerfri)       - Magert kjøtt som kylling og kalkun. Kyllingfilett, kalkunpålegg osv. - Reker - Mager Fisk -mager fisk som torsk,skrei , men også tunfisk som er en mellom fet fisk, mye magrere enn for eksempel laks. ( men husk at det også er viktig å få i seg fet fisk som makrell, sild og laks) -Egg spesielt eggehvitte som kun består...

FRYSTE PROTEINBITER

God søndag dere... I dag har jeg stått i flere timer på kjøkkenet og prøvd ut flere nye oppskrifter. Det er bare å følge med!-utover uken skal jeg dele alle med dere. I mellomtiden kan dere kose dere med dette :-) (Ser kanskje ikke så godt ut, men det er det!! ) Du trenger 2 scops sjokolade proteinpulver 100g kokosmelk 1 ss sukrinmelis 1/2 ts kakao ( kan sløyfes) 2 ss cocosa ( kokosfett) Fremgangsmåte Ha de tørre ingrediensene i en bolle sammen med kokosfett og bland sammen med en stavmikser. Spe med litt og litt melk om gangen til du har en glatt røre. Ta i litt mer søtning hvis du vil. Hell over i form og sett i fryseren til det har stivnet. Så er det bare å kose seg;-)

FROKOSTBRØD

Starter dagen med ferskt brød til frokost... Av en eller annen merkelig grunn var jeg lys våken fra 07.00 i dag.- litt for tidlig på en lørdag spør du meg.. like greit å bare stå opp og starte dagen. Jeg hadde en lavkarbø brødmix fra EASY living som jeg slang sammen, den skulle kun tilsettes vann.  Det så sånn ut, ikke akkuratt som bilde på pakkningen. hevde seg lite og ble litt kompakt.   Så jeg slang sammen mitt eget brød i steden.   Smakte mye bedre   Du trenger 100 g gresskarkjerner 60 g sesamfrø 50 g solsikkekjerner 15 g knuste linfrø 50 g sesammel 1 1/2  ss kokosolje /smør eller olje 2 ts fiberhusk 1/2 ts himalaya salt 1 ts bakepulver 2 hele egg 3 eggehvitter Fremgangsmåte Pisk lett sammen egg og eggehvitter. Bland sammen det tørre i en annen bolle og hell eggblandingen over og ha i olje og rør godt sammen. Ha over i en bakepapirkledd brødform og sett midt i ovnen på 170 grader. stek i ca40-50 min,avhengi av ovnen. ...

TYKKE PANNEKAKER

God fredag!... Tenkte jeg skulle friste dere med dette 4 stk 1 dl kokosmel 1 dl kokosmelk 1 ts fiberhusk 1 ts stevia 4 egg Et dryss kanel Et dryss vaniljepulver   Pisk eggene og bland inn det tørre, ha i kokosmelken tilslutt og bland alt godt sammen. La røren stå å svelle ca 10-15 min før du steker.   Smakte ekstra godt med bær og sukrin!:-)       #pannekaker#pannekake#lavkarbo#melkefri#glutenfri#sukkerfri#lchf#sunt#frokost

BLÅBÆRSMOOTHIE

Du trenger 400 g frosne blåbær 2 dl kokosmelk 2 never spinat 2 egg ,4 eggehvitter eller 3 plommer 1 ss knuste linfrø Stevia 1 ss hamprø   Bland alt sammen i blender til passe konsistens, for tykkere konsistens ta litt mindre kokosmelk, for tynnere konsistens ta mer.   Topping 2 ss kokosolje 1 neve solsikkekjerner 1 gresskarkjerner 1 neve hamprø 1 neve mandler 1 dl sukrin   Ha sukrin og kokosolje i en stekepanne, når det har begynt å smelte ha i nøtter og frø og la det smelte sammen og få en litt brun farge.   Hell over på et bakepapapir og la bli kaldt . Ha det så over i en fod prosesor og hakk til mindre biter eller knas.

PROTEIN RULL

Kake til kaffen i dag?... I mitt tilfelle te. En sunn og enkel kake på kort tid, nemmelig rullekake:-) Denne er uten, hvetemel, melk, sukker og eggeplomme. Skikkelig proteinrik og lavkarbo. Protein rull 5-6 eggehvitter 60 g sukrin melis 50 g mandelmel 1 ts fiberhusk 1/2 ts bakepulver 1/4 ts vanilje pulver   Fyll: Syltetøy   Topping: Kremfløte ( soya,ris,kokos,havre eller vanlig) Hakkete mandler Sukrin melis   Fremgangsmåte:   Stivpisk eggehvittene og bland inn sukrin og pisk godt sammen. Sikt inn resten av ingrediensene og vend sammen med en slikkepott, ikke pisk. Kle et stekebrett med bakepapir og spray pam spray el smør eller litt olje. Hell røren over og bre til et tynt lag utover. Stek på 200 grader i 6 minutter. Hell kaken over på et bakepapir som ligger opp på et vått/lultig kjøkken hådkle. Smør utovet sukkerfritt jordbærsyltetøy og rull forsiktig sammen. Pisk krem (uten sukker/søtstoff)og ha på toppen. Sikt over sukrin melis og...

NØTTEKNAS

16 stk 100 g grov hakka mandler 50 g grov hakka gresskarkjerner 10 g hakka gojibær (kan sløyfes) 4 ss sukrin eller annen søtning 1 ss smeltet kokosolje ekstra vergin 1 ts kakao pulver Små former til å steke i Fremgangsmåte: Bland sammen nøtter og gojibær i en bolle, hell over kokosolje og sukrin og bland godt sammen. Ta halvparten å ha iover i 8 former , trykk ned med en skje på toppen. Ha i en ts kakao i resten av røren for sjokoladesmak og fordel i 8 former til. Stek på 165 grader i ca 15 minutter. Avkjøl formene helt og la stå en stund på benken så de stivner helt.

HAPPY FRIDAY

God morgen!:-) ny dag med solskinn og deilig vær... Beklager litt dårlig med oppskrifter denne uken. Lenge har jeg gått å hatt ganske dårlig syn :/ jeg har hatt briller før, men lite styrke og mest for samsyn. Nå tok jeg endelig motet til meg og gikk og fikk det sjekket. ( noe jeg har gruet meg til lenge)Det viste seg at det var fem år siden sist og synet har blitt en del svakere. Så nå ble det linser og briller med en gang så jeg kan bytte på litt. Fint å endelig se bra igjen, men har vært litt tillvenning og hodepinne, men nå går det bedre:-) Ikke noe smaker bedre enn en iskald smoothie på morningen da. 2 glass 1 toppet ss kokosfett extra virgin 2 dl kokosmelk 2 eggehvitter ( eller hele egg) 3 dl frosne bringebær 5 paranøtter ( eller valnøtter) Isbiter laget av zeroh vilbringbær ( kan bruke vanlig isbiter og en dash saft i steden) Det smaker ekstra godt med saft og gir en mer bringebær smak. Toppet med litt bær, nyt!:-)

GRØNNSAKS KNEKKEBRØD

1 plate   Du trenger (Base) 5 mellomstore eggehvitter 2 ss mandelmel 2 ss knuste linfrø   ( bruk de grønnsakene du vil, denne gangen brukte jeg)   3stangselleri 1/3 grønn paprika i små biter 1/3gul eller rød paprika i små biter 1 raspet gulrot Et dryss chilli pulver En "dæsj" gurkemeie Valmufrø   Fremgangsmåte:   Pisk eggehvittene ganske stive, pisk inn mandelmel og linfrø. Ha deretter i grønnsaker og krydder og bland godt. Bre utover et bakepapirkledd stekebrett og stek på 165 grader varmluft i ca 5 minutter . Ha brettet ut og rut opp knekkerbrød. Stek videre til de er ferdig. Disse ble super gode! Det er bare å variere grønnsaker etter hva man har og liker. Masse proteiner, litt sunt fett og sunne karbs i form av grønnsaker!:-)

LØRDAGS VAFLER

Deilig proteinrike lavkarbo vafler. Som smaker ekstra godt med kokoskrem som jeg har hatt litt vaniljepulver i. Oppskriften har jeg lagt ut tidligere, men legger den ut en gang til:-)   Du trenger 4ss sukrin 4 hele egg 2 eggehvitter 1 dl kokosmelk light 1/2 dl vann 4 ss mandelmel 2 ss fiberhusk 2 ts bakepulver 1 ts kanel   Fremgangsmåte Pisk egg og eggehvitter lett sammen i en bolle og bland deretter resten av ingrediensene sammen til en klompfri røre. La røren stå å svelle i 10 minutter. Stek med Pam spray, eller smør.   Ønsker dere en flott helg videre!

SUNN SNAKS

3 sunne snaks tips midt i uken... Alt kan lages som rawfood i dehydrator på 40 grader , men det tar lang tid. Det kan også lages i stekeoven på de laveste gardene og ha døra litt på gløtt så de tørker, da blir det også rawfood , det tar jo også lang tid. Derfor hvis jeg fyser på godt om kvelden lager jeg disse på under 30 minutter, følg med underveis, kikerter tar lengst tid, eple og grønnkål går fortere Spicy rista kikerter 1 boks kunerter skyldt og avrent 2-3 ss kokosolje 1 ts chilli pulver 1 ts cumin 1/2 cayennepepper 1/2 ts himalayasalt Søte epler 2 epler skåret i tynne skiver 2-3 ss kokosolje ( valgfritt) Sukrin gold etter smak Kanel etter smak Grånnkålchips 1 pakke grønnkål i biter Olivnolje Salt Pepper

PROTEINRIK MINI FOCACCIA

Lille lørdag mat... Har du lyst til å kose deg litt ekstra i kveld uten at du ødelegger den sunne uken kan du lage denne:):) Mini proteinrik lavkarbo focaccia. 45 g sesammel 6 ss kokosmelk light 4 store eggehvitter 2 ss fiberhusk 4 ts bakepulver 1/2 ts salt Topping: En god olivenolje Grønne oliven Rosmarin Saltflak FREMGANGSMÅTE 1. Bland alle de tørre lngrediensene sammen i en bolle. I en annen bolle pisk eggehvitter og kokosmelk sammen. -2. Ha deretter i de tørreingrediensene og bland godt sammen. La deigen stå å hvile i ca 10 minutter. 3.I mellomtiden kutt opp tynne ringer av oliven og kle en form med bakepapir, jeg brukte en mellomstor firkantet illfastform( den fylte ikke hele) 4. Nåt deigen har hvilt, hell den over på bakepapiret i formen og bre den utover til den fasongen du vil. Dytt ned oliven på toppen, strø over timian, drypp over jevnt med olje og strø saltflak over tilslutt. 5. Stek på 200 grader i 15-20 minutter. Tips! -Server med en go...

KNEKKEBRØD

God morgen ! I dag vil jeg dele en super oppskrift med dere på knekkerbrød som er skikkelg proteinrike og samtidig lavkarbo. Jeg er ikke glad i lavkarbo knekkerbrød som smaker skikkelig grovt, og de her smaker absolutt ikke det. Knekkebrød 5 eggehvitter 1/2 dl mandelmel 1 dl knustelinfrø 1/2 dl solsikkekjerner 1/2 dl sesamfrø 1/2 dl gresskarkjerner 1 dl vann 1 dryss saltflak fremgangsmåte: Pisk eggehvittene lett med en gaffel. Ha så i de tørre ingrediensene og vann til slutt. Bre utover et bakepapirkledd stekebrett og strø litt saltflak på toppen. Stek i 5 minutter på 190 grader varmluft. Ta ut av ovnen og rut opp knekkebrød og tørk videre på varmluft med døra litt på gløtt på125grader i noen timer til de er tørre.

PALEO RUNDSTYKKER

Enkle rundstykker laget på 1 2 3 ! Som samtidig er lavkarbo og paleo:)....   Paleo rundstykker - 4 store eller 8 små - 1 dl sesammel 2 dl kokosmel 1/2 dl knuste linfrø 1/2 dl grovhakket solsikkefrø 2 dl kokosmelk light 1 ss nøytral olje 1 ts fiberhusk 1/2 ts salt Sesamfrø til pynt   FREMGANGSMÅTE   1.Bland de tørre ingrediensene sammen i en bolle og sett til side. 2. Pisk egg og kokosmelk lett sammen i en annen bolle, og sikt deretter inn de tørre ngrediense og bland sammen. 3. Ha tilslutt i oljen og rør godt videre. 4. Form små eller store ryndstykker og ha på et bakepapirkledd stekeplate og trykk de flate ned med en våt skje på toppen og strø over sesamfrø. .Stek på 225 grader i ca 20 minutter. Dette er skikkelig kose stykker. Kan spises alene med bare smør ( melkefritt),eller ekstra godt med sunkerfritt syltetøy på.Nam! (-:   Kan tenkte meg disse er perfekt ved siden av suppe også,så det må jeg prøve neste gang.:) Håper alle ha...

SUKKERFRITT GODTERI

Da var det søndag igjen og enda en uke har gått. Tenk 1 mars allerede! Jeg startet dagen med å lage en stor porsjon surt godteri! Absolutt favoritten fortiden. Du trenger 16 gelantin plater 1 1/2 Dl fersk presset sitron 2 1/2 dl Fun appelsinsaft 1-2 ss sukrin melis eller annen søtning.   Fremgangsmåte Bløtlegg gelantinplatene i i kaldt vann i 10 minutter. Bland sammen presset sitronsaft og appelsansaft i en bolle. Ta ut ca 1 dl væske og kok opp i en kjele ( eller i mikro), ta gelantinplatene ut av det kalde vannet og over i kjelen og rør til de er oppløst. Hell gelantinblandingen over i resten av saftblandinngen og rør sammen med melis. Hell blandingen over i små silikonformer eller størreformer og sett i kjøleskapet til det er stivnet.   Disse er super gode og friske! Har du ikke appelsinsaft kan du bruke appelsinjuice eller saft med en annen smak. :)