hits

Kokoslappelunsj

Hei, hopp og god søndag til dere! For en deilig dag! ♥ Til lunsj i dag serverte jeg kokoslapper. Nam! Jeg har delt oppskrift på disse før, men jeg deler den igjen her. Denne gangen doblet jeg også oppskriften. Kokoslappene er helt fri for gluten/hvete, melk, soya, gjær og raffinert sukker. De er perfekte på et lavkarbo kosthold, eller for deg som rett og slett bare vil spise litt sunnere.  Alle ingrediensene får du tak i på en vanlig dagligvarebutikk.     Kokoslapper  Til ca 8 stk 6 egg 6 ss Kokosmelk 4 toppede ss Kokosmasse 1 1/2 ss Fiberhusk 2 klyper Salt 1 ts Vaniljepulver (kan sløyfes) Melkefritt smør / cocosa pure til steking   TOPPING Økologisk Kokosflak/chips Oppkuttet Mango Ferske Blåbær     FREMGANGSMÅTE: 1. Pisk eggene lett sammen for hånd, og bland inn kokosmelken. 2. Rør sammen de tørre ingrediensene, tilsett i røren og bland godt sammen. 3. La røren stå å svelle i noen minutter så fiberhusken får gjor...

Sjokoladekuler 2 varianter

  Kos til lørdagskvelden ! :D I dag har jeg laget 2 typer sjokoladekuler som dere skal få oppskrift på. Den ene er en skikkelig lavkarbovariant, mens den andre er en mer proteinrik variant. Begge oppskriftene er supergode og sunne! Her er det litt smak og behag med hvilke type ingredienser du liker å bruke . De er begge to helt fri for melk, gluten, soya, gjær og raffinert sukker.     Lavkarbo Sjokoladekuler 20 g Valnøtter 20 g Hasselnøtter 2 ts Rå kakaopulver 1 ts Yaconsirup 2 ts Steviosa ( Bruk ren stevia for en helt Raw food oppskrift) 20 g Kokosolje ekstra virgin Ekstra kakaopulver til topping   Proteinkuler 20 g Valnøtter 20 g Kokosolje ekstra virgin 50 g Dadler ( ca 3 store) 2 ts Rå kakao 1 scoop Proteinpulver med sjokoladesmak Kakaonibs til topping, evt hakket sukkerfri sjokolade     FREMGANGSMÅTE: Lik for begge oppskriftene 1. Smelt cocosa på lav varme. 2. Bland alle ingrediensene sammen i en foodprosessor ...

EGGEHVITTEOMELETT

Forrige uke spiste jeg lunsj på Fresko på Frogner. Jeg bestilte "proteintallerken", hvor jeg blandt annet fikk servert små omeletter av kun eggehvitte. Dette er noe jeg hele tiden lagde hjemme før, men det har rett og slett gått i glemmeboken.   Til frokost i dag fikk jeg lyst på omelett med stekt sopp og spinat, så da ble det eggehvitteomelett. :D     Eggehvitteomelett 3 Eggehvitter Purreløk 1 neve Spinat Himalayasalt Pepper Smør STEKT SOPP Fersk sjampinjong Cocosa   TILBEHØR Cherrytomater Avokado   FREMGANGSMÅTE 1. Smelt smør på middels varme i en stekepanne, hell over eggehvittene og stek til den begynner å stivne. 2. Hakk purreløk og legg over omeletten sammen med spinat, og dryss over himalayasalt og pepper. Brett omeletten og la den stivne litt mer. 3. Smelt 1 ts cocosa på middels varme  i en annen panne og ha i oppkuttet sopp. Stek soppen til den blir brun og gylden. Rør noen ganger innimellom. 4. Server omeletten med av...

VINNERE

Inneholder sponsende produkter Wow, så morro at så mange har sendt meg bilder og ville delta i konkurransen om å smake den nye Atkins baren Chcolate Raspberry. :D Skulle ønske jeg kunne gi en bar til dere alle sammen! Vinnerbildene denne gangen er: Ser du bildet ditt her? - Send meg en mail med fult navn og adresse på bymariamarisol@gmail.com, så kommer det en pakke i posten . Bare å glede seg! :D Til dere som ikke vant denne gangen, ikke fortvil! Det kommer flere sjanser ;) Ha en fin fredag dere ♥#konkurranse#giveaway#atkins#lavkarbo#sukkerfri

Behov for ekstra næring i dag

  Hei og god fredag!♥  Først må jeg si at det er så utrolig gøy at så mange har sendt meg bilder på SnapChat! :D - Har du ikke fått sendt meg bilde enda så fortvil ikke for du har fortsatt noen timer på deg. Navnet mitt på snap er "mariamarisol".     I natt hadde jeg verdens værste migreneanfall.... *kill me* . Det er ikke så ofte jeg får det, men spiser jeg mat jeg ikke tåler eller rett og slett er for sliten er det slik kroppen min reagerer. Huff.  Det resulterte i at Frk. Aamodt ikke kom seg opp av sengen før nærmere 11.30.  Jaja, sånt skjer innimellom. Til frokost/lunsj i dag var det ikke mye mat som fristet, men jeg ville tilføre kroppen min litt ekstra god næring i form av smoothie som kroppen lettere fordøyer.     SMOOTHIE 2 Egg 1 kopp frosne Bringebær 1 bit Agurk 1 bit Squash 1 neve Spinat 1 kopp Vann 1/2 Lime, saften Kanel Stevia dråper 2 ts knuste Linfrø 1ts Lechitin 1 ts Afa-algen 1 ts Purley greens ...

KONKURRANSE

Inneholder sponsede produkter I går var jeg på The Thief på Tjuvholmen hvor Atkins arrangerte lunsj etterfulgt av spa med oss ambassadører. Heldige meg! :D Anledningen var at vi alle skulle bli bedre kjent. Jeg hadde faktisk ikke møtt noen av de andre jentene før, men for en herlig gjeng! Det ble mye latter og morro !:D Vi følte alle at vi kjente hverandre fra før, rart med den "bloggverden" altså. ;) Dessverre passet det ikke for alle å komme, men det blir nok mange anledninger fremover...:D Vi fikk smake på det nye medlemet av atkins-famiilienAtkins Advantage Chocolate Raspberry. Nam! Sjokolade og bringebær, den perfekte kombinasjon! Baren kommer i en mindre størrelse enn de andre, og er ment som en snacks på farten, eller når du bare har lyst på en lavkarbo go`bit.:D Denne gled rett inn i min favorittsamling! :D Baren kommer i utvalgte matbutikker i februar, men jeg har fått lov til å trekke ut noen heldige vinnere som får muligheten til å smake baren før. J...

Mangosmoothie

  Hei dere! ♥  Lyst på et enkelt, sunt og godt mellommåltid i dag? :D Denne oppskriften har få ingredienser, og lages på 1 2 3!  Frisk og så utrolig god :) Fremgangsmåten ligger på SNAP, følg meg gjerne. :) Senere i dag kommer det en spennede konkurranse der! Verdt å få med seg...     Mangosmoothie 1 porsjon 1/2 Frosen mango i biter ( kan bruke fersk også) 1/2 - 1 dl Vann 1/2 Lime, saften 1/2 ts Steviosa 1 Friskt jordbær ( til topping)   FREMGANGSMÅTE 1. Kutt mango og sett i fryseren ( gjerne over natten) 2. Ha mango og vann i en blender og kjør sammen ( spe med litt ekstra vann hvis det trengs) 3. Bland i Steviosa og limesaft . 4. Server i et glass med 1 jordbær.       TIPS! -  Kutt gjerne opp forskjellig frukt, mango, banan, kiwi, melon osv, og sett i fryseren. Da har du alltid et godt utgangspunkt til en deilig smoothie.     #smooothie#mango#femomdagen#mat#helse#kosthold#ernæring#...

Chiapudding

Super duper frokost!♥ De siste dagene har jeg fått helt "dilla" på chiapudding om morgenen. Det er veldig lett å lage og inneholder kun to hovedingredienser, melk og chiafrø. Jeg lager den kvelden før og setter den i kjøleskapet over natten. Det blir som en slags "overnightsgrøt", men med en puddingkonsistens. ;D Chiafrø gir i tillegg mange helsegevinster så dette er skikkelig god start på dagen. ( Se helsefordeler og oppskrift lenger ned )     Oppskriften er både glutenfri, melkefri, vegansk, lavkarbo og økologisk. Chiapudding 1 porsjon 2 dl Kokosmelk, økologisk 3 ss Chiafrø, økologisk   TOPPING Friske Bær Oppkuttet frukt Hakkede nøtter Evt et dryss Stevia eller annen søtning, men dette kan fint sløyfes. Alt etter hvor søt du vil ha den.   FREMGANGSMÅTE 1. Bland sammen kokosmelk og chiafrø i en serveringsskål/glass. 2. Sett i kjøleskapet over natten. ( i hvertfall i noen timer) 3. Topp med frukt, bær og nøtter og nyt til frokost :D ...

Let`s Shot

  Kickstart dagen og uken med en skikkelig supershot! Jeg har laget tre varianter basert på sitron, med enkle og rene ingredienser som booster immunforsvaret ditt og gir flere helsegevinster. Visste du at verken sitron eller lime er syredannende? - Det er faktisk noe av det mest basedannende du kan innta!    Greenshot 1/2 Sitron, uten skall 1/3 Agurk 1 bit skrellet Ingefær   Sitronshot 1/2 Sitron, uten skall 1/2 Rødt eple   Betakarotenshot 1 Gulrot 1/2 Sitron, uten skall   FREMGANGSMÅTE ( lik for alle 3) Jeg tar alt i en blender, da jeg også vil spise kjøttet, men du kan selfvølgelig bruke en juicemaskin også.   Helsefordeler Sitron er basedannende og balanserer pH-verdien i kroppen. Den er kjent for å være gunstig for fordøyelsen da den stimulerer produksjonen av magesyre, og er rik på mineraler og vitaminer som bidrar til å fjerne giftstoffer fra fordøyelseskanalen. I tillegg er sitron med på å styrke immunforsvaret, da ...

Steinalderrundstykker

  Brunsj`n sin det! ;D En sen og god "frokost" er på sin plass på en søndag syntes jeg... hehehe;)  Denne helgen har jeg hatt den største ryddesjauen ever! Alle klesskap er gjennomgått, flere søppelposer er fylt som skal til Fretex, resten av klærne ligger nå pent brettet med kun det jeg "tror" kommer til å bli brukt igjen.. ( for se hvor lenge det varer (;  ) Over til dagens oppskrift, jeg har laget steinalder rundstykker i muffinsformer.  Disse metter godt og er rett og slett helt herlige! Jeg elsker når man får energi og godt med næring fra gode ingredienser:)        Steinalderrundstykker 100 g Gresskarkjerner 100 g Solsikkekjerner 100 g Sesamfrø 100 g Linfrø 100 g Mandler 100 g Hasselnøtter 3 egg 6 ts Cocosa kokosolje 1/2 ts Himalayasalt   FREMGANGSMÅTE 1. Legg gjerne nøtter og frø i vann over natten. ( kan sløyfes) 2. Grovhakk mandler og hasselnøtter og bland sammen med kjerner, frø og salt. 3. Bland sammen eg...

Taco med reker og mangosalsa

  Hei og god kveld! ♥ "Fredagstaco" ble "lørdagstaco" i dag, med en vri. Jeg er veldig glad i  spice, men i forhold til orginalen vil jeg ha litt friskere smaker i tillegg... Jeg har derfor brukt reker i steden for kjøtt, og en salsa basert på mango. Nam, nam! Tacolefsene er nesten hjemmelaget, jeg har brukt en lavkarbo brødmix fra Funksjonellmat. Brødmix`n er uten gluten, melk og gjær, og er derfor et godt alternativ for allergikere eller for de som har et lavkarbo kosthold.     Tacolefser 55 g Brødmix 1,5- 2 dl vann. Hvitløkskrydder ( kan sløyfes)   FREMGANGSMÅTE 1. Bland sammen brødmix, krydder og vann, og la det stå å svelle i noen minutter. 2. Røren skal være litt rennende, blir den litt for kompakt tilsetter du bare 1/2 dl vann til. 3. Smør røren utover et bakepapirkledd stekebrett i to sirkler. 4. Stek midt i ovnen i ca 10-15 min på 200 g, til lefsene er gyldenbrune og gjennomstekt. ( det sjekker du enkelt ved at du kan dr...

Bortglemt dessert

Hei og hopp! ♥ Lyst på en god gammel dessert i dag? Dette var en av mine favorittoppskrifter som barn, både før og etter omlegging av kostholdet fordi den enkelt kan gjøres supersunn... Jeg snakker selvfølgelig om eggedosis.:D       EGGEDOSIS 3 Egg 2 ts Stevia 1-2 ss Sukrin Revet appelsinskall ( kan sløyfes) Revet sjokolade, f.eks Atkins Crispy Milk Chocolate ( kan sløyfes) Friske bær   FREMGANGSMÅTE   1.Pisk egg og søtning til stiv eggedosis. Det tar litt tid, så her må man være tålmodig;) 2. Hell over i pene skåler, og server gjerne med revet appelsinskall,sjokolade og bær.   Nam! Enkelt og så utrolig godt! Smakene kan du variere f.eks med kanel og vanilje. Egg er jo i tillegg kjempesunt, og du får i deg masse næring.;)     #dessert#oppskrift#lavkarbo#sukkerfri#eggedosis#mat#kosthold#ernæring

Ovnsbakt fisk med paprikasaus

  Det er ikke så ofte jeg kommer med inspirasjon til middag, men nå skal dere få gårdsdagens oppskrift.:) Jeg laget en veldig enkel fiskerett med masse smak! Jeg brukte filetter av piggvar, men her kan du bruke torsk eller annen fisk du liker.  Piggvar er en mager fisk med kun 2,4 g fett og hele 15,9 g protein pr 100 g.   Ovnsbakt piggvar 1-2 filetter av Piggvar pr person 1 Squash 1 Brokkoli 1 boks Cherrytomater Himalayasalt Pepper Chilikrydder Olje frisk Basillikum   FREMGANGSMÅTE 1. Kutt opp squash, brokkoli og tomater i litt store biter, og legg i en ildfast form og dryss over krydder. 2. Sett i ovnen på 225 grader i ca 10 min. 3. Når grønnsakene har forhåndsstekt legger du fisken i formen sammen med grønnsakene, og drysser over hakket basillikum og litt mer krydder. Stekes videre i ca 12 minutter til fisken er ferdig. 4. Server med paprikasaus.  Oppskrift under bildet   Paprikasaus 3-4 Paprika, rød 1 Løk 2 fedd Hvitløk O...

EAT WELL

    Hei dere! Lyst på noe ekstra godt i dag som i tillegg er supergodt for kroppen din? Jeg har laget en rå smoothie med bruk av naturlige ingredienser, med smak av sjokolade. NAM! :D Perfekt på en tirsdag som denne, hvor sola skinner og uken er godt i gang...     Raw sjokoladesmoothie 1/2 Avokado 1 dl Kokoskrem ( den stive delen på melken) 1 dl Vann 2 ss Rå Kakaopulver ( jeg brukte fra merket Supernature) 2 Dadler 1 ts Steviosa 1 toppet ts Lechitin   TOPPING: Kakaonibs   FREMGANGSMÅTE Bland sammen i en blender til kremet konsistens. Obs! Ta ut steinene fra dadlene! Server smoothien toppet med kakaonibs :D   TIPS! - Kokoskrem kan byttes ut mot fløte eller annen melk. - Dadler kan evt byttes ut mot banan,(ekstra godt om den er frossen), eller annen søtning hvis du lever på et lavkarbo kosthold. - Lechitin kan sløyfes, men den gir en kremet konsistens og herlig smak.   Håper dagen deres en god! ♥ #smoot...

SOS når kulda slår inn

  Generelt blir håret mitt ganske pistrete og "frizzy", spesielt om vinteren. Flere som kjenner seg igjen? Jeg har ikke vært så flink til å ta kurer og ta vare på håret mitt, rett og slett fordi jeg syntes salongpodukter koster litt for mye. I tillegg til noen av de dyre produktene jeg har prøvd ikke gir de resultatene som loves.   En av mine favorittbutikker er faktisk VITA og VITA exclusive, de har så mange gode produkter til en rimeligere penge. Jeg har lagt min elsk på Toni&Guy, fantastiske hårpleieprodukter som faktisk funker! Dette er mine absolutte favoritter når kulda slår inn. :D   ( Dette er IKKE sponset produkter! Rett og slett produkter jeg kjøper selv og er veldig glad i ! )       Shampoo og Conditioner for skadet hår. - Når håret er skadet trenger det intensiv næring som bygger opp håret og gjør det sterkere. Disse produktene er også forebyggend mot splitte tupper, og gir mer glans og liv til håret.  Shampoo og Cond...

Søndags vafler

  God søndag!  I dag er jeg i skikkelig "søndagsmodus"! Her snakker vi joggebukse, tøfler and no makeup on! Akkurat sånn jeg liker det best ;) Det er vel lov å si at noen dager er jeg er mer sliten enn andre, og i dag er en sånn dag. Når jeg kjenner kroppen sier ifra må jeg bare lytte til den og ta det med ro... Det skjer mye om dagen, både på skolen og ellers. -Vi har blandt annet begynt med voksing, og kjemisk peeling på skolen. Det er veldig veldig gøy, men det gjelder å holde tunga rett i munn... Lærerne sier at i løpet av årene på Hudpleieakademiet blir huden litt "ødelagt", men så blir den fin igjen etterpå.;)  Det er ikke så rart med tanke på alle behandlingene vi utfører på hverandre hver dag. Uansett, nå koser jeg meg med deilige vafler, som kroppen min rett og slett elsker!   Oppskriften er lavkarbo, allergivenlig og enkel å lage. :D      Valnøttvafler 6 Egg 3 ss Steviosa 2 dl Kokosmelk light 5-6 ss kvernet Valnøtter 2...

Spice up your eggs

  Hei og god lørdag til dere! ♥ I dag vil jeg tipse dere om en enkel vri på eggerøren. Jeg har laget en "asiatisk" versjon med masse smak! Veldig godt!...   Asiatisk Eggerøre 3 Egg Vann Himalayasalt 1/2 Rød chilli 1 Hvitløksfedd 1 bit Ingefær Cocosa FREMGANGSMÅTE 1. Pisk eggene lett sammen med litt salt og vann, og sett til side. 2. Finhakk grønnsakene og stek de lett i en panne på lav varme. 3. Hell over eggerøre og stek videre til passe konsistens. 4. Server gjerne med litt friske urter.     Kos dere og nyt helgen! ♥ #eggerøre#cocosa#egg#mat#kosthold#helse

Kosedag med supercookies

  Hei dere! I skrivende stund sitter jeg å nyter disse herlige cookisene. NAM! :D Jeg lagde en dobbel porsjon i går kveld ( natt;). De var rett og slett super gode! Supercookies  2 Egg 4 -5 toppet ts Steviosa 20 g Sukringold 130 g Havregryn, glutenfri 1 dl Havremel, glutenfri 1 liten klype Himalayasalt 100 g Cocosa 2-3 ss Gojibær 1-2 ss hakket Mandler     FREMGANGSMÅTE 1. Pisk eggene med steviosa og sukringold, til sukkeret har løst seg opp. 2. Smelt cocosa og avkjøl. 3. Rør inn salt, havregryn og gojibær i eggblandingen, og bland inn smeltet cocosa. 4. Lag små topper på et bakepapirkledd stekebrett i ønsket størrelse, og strø over hakket mandler. 5. Sett i forvarmet oven på 160, og stek i ca 20 min til de har blitt gyldne. 6. Avkjøl på rist.   TIPS! - Havremel lager jeg selv ved å kjøre havregryn med en stavmikser. - Steviosa og sukringold kan helt sikkert byttes ut mot annet søtning, bare smak deg frem. - Tilsett gjerne litt h...

Cocosa i smoothie

  Er du lei av at kokosolje klumper seg i smoothie?... Med et enkelt tips kan dette lett unngås. Når jeg lager smoothie bruker jeg som regel egg, vann eller melk, ihvertfall noe flytende... Smelter du kokosoljen på lav temperatur først og deretter blander sammen med helt egg/eggeplomme/eggehvitte og vann eller melk i en blender unngår du at kokosoljen klumper seg. Videre kan du tilsette resten av ingrediensene, og vips,  NO klumper! :D     Jeg bruker økologisk kokosolje, Cocosa Extra Virgin fra SOMA, som er en god konsentrert energikilde til mellomlange fettsyrer. Fettsyrene er delvis vannløslige og er derfor lettere å fordøye enn annet fett. Perfekt for meg og dere som sliter med magen.; Visste du at fett er en kilde til langvarig energi? I motsetning til høyglykemiske karbohydrater som gir rask blodsukkerstigning, og skaper ubalanse i blodsukkeret? Jeg er opptatt av å få i meg gode fettkilder, og cocosa er en av mine favoritter.   ...

Smørbrød

  Avokado og tomatsmørbrød   Hey, gjett hvem som sov helt til klokken 10,00 i dag(?) :D kjente jeg var litt i mangel på søvn, så dette var veldig deilig !  Egentlig burde jeg vel skrive at dette var dagens lunsj, men dette ble faktisk bare frokost... Enkelt, men så godt, og deilig med et varmt måltid.   OPPSKRIFT 2 skiver Lavkarbobrød 1/2 Avokado 2 skiver Skinke 4 skiver Tomat Raspet ost Himalayasalt Pepper   1. Smør avokado på brødskivene                                                                       2. Ha på Skinke, tomat, salt og pepper   3. Topp med ost og evt litt mer krydder.                                                 &...

Holder meg frisk...

  God mandag dere!  Måtte denne uken bli bra! :D Det er fortsatt ganske utrolig syntes jeg at jeg er den som har holdt meg frisk hittil i vinter, når alle rundt meg er syke!.. Før var det alltid jeg som ble syk, og influensa og feber varte i flere uker om gangen... Jeg er overbevist om at det er kostholdet mitt som har holdt meg i sjakk nå. Jeg har tatt ekstra doser med Supermat hver morgen, og det er jeg sikker på har hjulpet. Kort fortalt er supermat matvarer eller ingredienser som er naturlige og har et høyt konsentrert innhold av vitaminer, mineraler, antioksidanter, fettsyrer, proteiner, fiber, enzymer eller klorofyll. Dette gir oss mange helsegevinster.     Hver morgen tar jeg et glass med supermat! Dette tar jeg på tom mage for bedre opptak. 1 toppet ts Purley Greens Max 1 toppet ts Spirulina 1 liten ts Afa- algen Dette rører jeg ut i et glass med vann, og styrter ned på;)   Purley Greens Max er et bredspektret supermatkompleks som inne...

Smuuud Sorbet ;)

  God søndag kjære lesere!♥  For et vær vi har! - Her snør, snør og snør det enda mer...  Hjelpes! I går var jeg barnevakt for lille bebis på 7 uker, og vi dro på middagsbesøk til to av mine gode venninder Mette og Hilde. Takk for en utrolig koselig kveld! ♥ Mette er helt rå på å lage mat! Middagen smakte så godt, og det var utrolig deilig å få servert mat for en gangs skyld, hehehe;) Jeg hadde med til desserten, og det ble en frisk " smoothiesorbet ", uten melk og sukker. Veldig morro når sunn og ren mat faller så i smak som denne oppskriften gjorde.   Det   trenger   ikke   være   så   komplisert   å   spise   sunt! ( oppskrift lenger ned )     SmoothieSorbet 5 Porsjoner   800 g Frosne bringebær 100 g Frosne blåbær 1 Sitron 1 boks Kokosmelk light 4 + ts Steviosa 1pk Ferske blåbær Hakket sukkerfri sjokolade, f.eks Atkins Crispy Milk Chocolate Bar. Cocoa nibs / eller mørk sjoko...

Proteinrik restepizza

    Til en sen lunsj i dag fristet det veldig med pizza, så da slang jeg sammen en enkel versjon. Bunnen har jeg laget flere ganger før, og jeg toppet med det jeg hadde i skap og skuffer... Det ble veldig godt og med litt lettere fyll passet det perfekt til lunsj. :) Oppskriften er lavkarbo, uten gluten, melk og gjær.   PROTEIN BUNN   3 hele Egg 2 Eggehvitter 2 toppet ss Mandelmel ( fettredusert ) 1 håndfull Quinoaflaker ( kan byttes ut mot havregryn 1 ts Salt 15 g Fiberhusk Ca 1-2 dl Vann   FYLL   Tomatpure 1 pk. Kalkunskinke 1 boks Champignon i skiver 1/2 Løk 1/5 Squash 1 -2 Tomater Krydder - salt, pepper, oregano eller det du vil. 1 Avokado       FREMGANGSMÅTE   1. Pisk eggehvittene stive og sett til side. 2. Pisk lett sammen de hele eggene, og bland inn de tørre ingrediensene. Spe med vann til en passe røre, - gjerne litt flytende og la den stå å svelle så fiberhusken får gjort jobben sin. 3. Ett...

Sjokoladepuffs

  God morgen! ♥ Trenger du litt ny frokost inspirasjon?  Det er tid for Atkins-fredag igjen, og jeg har laget en ny type frokostblanding. Nemlig "sjokoladepuffs" på lavkarbomåten! :D Helt fri for sukker, melk og gluten. Disse er sprø på utsiden og myke i midten, og tar max 30 min å lage!  Hell over en melk du tåler og nyt til frokost :)       SJOKOLADEPUFFS 125 g Havregryn 30 g Mandelmel 1/2 ts Himalayasalt 30 g Kakao 1 ts Kokosblomstsukker 1 ts Vaniljepulver, eller Stevia vanila crenes 1 stor Eggehvitte, eller 2 små 85 g Yaconsirup 1  god ss Cocosa, smeltet   FREMGANGSMÅTE 1. Mal havregryn til mel i en foodprosessor. 2. Ha i resten av de tørre ingrediensene og bland sammen. 3. Miks inn eggehvitte, yaconsirup og smeltet cocosa. 4. Sett deigen i kjøleskapet i 10 min,- det gjør at den blir lettere å jobbe med. 5. Rull små kuler og legg på et bakepapirkledd stekebrett. 6. Stek midt i ovnen på 175 grader i ca ...

Grønn smoothie

  Boost mot influensa, med vanlig ingredienser fra kjøkkenet.   For tiden syntes jeg alle rundt meg er syke, forkjølelse, hoste, feber og kvalme er det som går igjen. Utrolig nok er jeg den som er mest frisk, skal sies at jeg kjenner meg litt tett i nesa, men ellers fin :) Jeg er jo opptatt av å spise ren mat med gode næringstoffer og det er jeg sikker på at hjelper meg til å holde meg frisk.     I dag gikk denne smoothien ned på høykant, en skikkelig "kosesmoothie" med ingredienser som hjelper både mot sår hals , kvalme og influensa.   GREEN POWER 1 Avokado  2,5 dl Kokosmelk 1 bit Ingefær  4 ss Sitronsaft Blandes sammen i en blender til kremet konsistens. Toppet med litt ekstra antioksidanter, nemlig kakaonibs og gojibær. :)   Deilig start på dagen.!

Kalkunsalat

  Flere som sitter igjen med litt matrester etter julen?.. Da er denne salaten perfekt. Det frister lite med tung middag etter all maten i ferien, derfor har jeg laget en lettere salat i steden med rester fra kalkunkjøttet...       Jeg brukte en pose med middelhavsmiks for en mer spennende salat, men man kan selvfølgelig bruke vanlig isbergsalat i steden.   KALKUNSALAT 1 pose Middelshavmix 1/3 Agurk 1 stor Tomat 1/2 Paprika 1 liten Rødløk 1 stort Eple 4 Redikker 8 Sukkererter Strimlet kalkunkjøtt En god Olivenolje   FREMGANGSMÅTE 1. Kutt opp grønnsaker og bland sammen med middelhavsmiksen. 2. Krydre kalkunkjøttet med litt ekstra pepper, og skjær opp i strimler. 3. Bland kjøttet med salaten og hell litt olivenolje over.       AVOKADODRESSING 2 Avokado Sitronsaft Himalayasalt Pepper Rømme ( kan sløyfes, men gir en mildere smak)   FREMGANGSMÅTE Mos avokado med en stavmikser eller for hånd, og smak t...

Kokoslapper

God dag fra meg! ♥  Ny dag og 2016 er allerede godt i gang. Jeg håper dere har hatt en flott start på det nye året! I dag er min første skoledag etter ferien og  jeg kjenner det skal bli gøy å ta fatt på et nytt semester.:) Jeg håper og tror at dette skal bli minst like bra som det forrige!     I anledning hverdagen igjen har jeg laget en god porsjon med lapper til frokost. Disse er raske å lage, og er helt fri for gluten, melk og sukker.    KOKOSLAPPER 3 Egg 3 ss Kokoskrem ( den tykke delen av kokosmelken) 1/2 ss Fiberhusk 2 ss Kokosmasse 1 klype Himalayasalt Smør til steking Kokosflak og blåbær til topping.   FREMGANGSMÅTE 1. Pisk eggene lett sammen og tilsett kokoskrem. 2. Bland sammen de tørre ingrediensene og ha dette over i eggblandingen. 3. La blandingen stå å svelle i et par minutter. 4. Ha smør i en middelsvarm stekepanne og stek små lapper til de er gyldne på begge sider. 5. Server gjerne med bær og kokosflak,...

Bli kvitt søtsuget

  1. Kutt ned på sukker og raske karbohydrater! - Ja sukker gir raskt energi, men bidrar ikke til å gi kroppen noen viktige næringsstoffer, og blodsukkeret faller raskt igjen. Kutter du konsekvent ned eller helt ut sukker i 1-2 ukers tid vil du merke veldig raskt at søtsuget forsvinner. Alt etter hvor mye sukker du vanligvis inntar. Flere vil allerede merke at søtsuget er borte etter et par dager, mens for andre vil det ta opp mot to uker. 2. Faste måltider er alfa og omega.  Start helst dagen med en god fiberrik frokost. Det vil hjelpe deg til å ha et stabilt blodsukker utover dagen. Selvom du kanskje ikke føler deg så sulten om morgenen så trenger kroppen drivstoff til å opprettholde kroppens normale funksjoner. Spis gjerne hver tredje til fjerde time. Et jevnt blodsukker vil gjøre at du unngår plutselige søtsug.   3. Unngå kunstig søtstoff.  Inntak av kunstig søtt i form av light brus osv, "lurer" kroppen til å tro at den får sukker, men da den ikke f...

GODT NYTTÅR

Happy happy new year! :D God morgen fra meg! Jeg håper du har hatt en flott start på det nye året. ♥  Jeg gir meg selv en god start med en av mine absolutt favorittfrokoster. Stekt egg med avokado og reker på en liten seng av salat.Yummy! Enkelt og så godt. Med dette har jeg fått litt ekstra energi i kroppen og jeg er klar for en ny dag og nytt år!   Takk for at dere har fulgt meg i 2015, og jeg håper dere vil fortsette i 2016! Jeg skal gjøre mitt beste for at bloggåret 2016 bare vil bli bedre og bedre, og gi dere varierte oppskrifter og ny inspirasjon til en sunnere livsstil. ♥          #frokost#nyttår#reker#avokado#lavkarbo#sunt#frokost#helse#kosthol#mat#ernæring