Not seeing a Scroll to Top Button? Go to our FAQ page for more info.


TILBAKE TIL FORSIDEN

 • På mitt kjøkken

  inneholder sponsede produkter

   

  Ny spalte på bloggen som jeg har valgt å kalle "på mitt kjøkken". Her vil jeg vise frem produkter, matvarer og utstyr som er en stor del av min hverdag.

   

  Som mange kanskje har lagt merke til i fremgangsmåtene i oppskriftene mine er at jeg ofte bruker en food processor. Dette er noe jeg faktisk har gjort meg litt avhengig av. ;) Den kan brukes til så mye forskjellig og gjør matlagingen mer effektiv.

   

   

  Food prosessoren jeg har er en  Kenwood Multipro FoodProcessor med en stor utstyrspakke som gjør at den har mange flere bruksområder i tillegg til en motor på 1000 watt. Food processoren  er fra bakerenogkokken.no 

   

   

  Med food prosessoren kommer følgende tilbehør:

  -BPA-fri
  -Plastbolle 3 liter (arbeidskapasitet: 1,5 l).
  -Kanne 1,5 liter.
  -Knivblad rustfritt stål.
  -Visp.
  -Rive- og kutteskive (for 4mm samt 2mm tynne skiver). 
  -Miniknivblad.
  -Minibolle.
  -Sitruspresse.
  -Juicesentrifuge.
  -Deigredskap.
  -Pommes Frites-kutter.
  -Parmesanriver.
  -Slikkepott.

   

   

  Her kan jeg altså lage alt fra juice, smoothie, piske krem, rive ingefær, kutte grønnsaker og frukt i forskjellige størrelser, elte en deig, lage moser / suppe, hakke nøtter, lage nøttesmør, rå kuler, proteinbarer og alt du ellers ville brukt en kjøkkenmaskin, blender og food processor til. Altså en alt i ett multi redskap.

  En food prosessor er genialt hvis du lager mye Raw Food og ellers bruker mye rene råvarer, slik som meg. ;)

  Elsker food processoren min!

   

   

  Bakerenogkokken.no har et stort utvalg av food processorer, kanskje du ikke trenger en like stor utstyrspakke som meg, men heller legger mer vekt på farge og design, eller pris og størrelse? - Her kan du absolutt finne en som faller i smak.

  Jeg må si at selvom food processoren min har mange deler så er den veldig nett og fin og tar ikke store plassen i kjøkkenskapet, (skal innrømme at den står mest fremme på benken da jeg nesten bruker den daglig, også ser den jo veldig fin ut også) 

   

  For meg er en food processor et ultimat verktøy på kjøkkenet, og skulle jeg anbefalt kun en kjøkkenmaskin så ville jeg sagt food processor. Spesielt kanskje til deg som bor i en hybel eller mindre leilighet.

   

  Det riktige utstyret er gjerne alfa og omega på kjøkkenet. Riktig utstyr gjør det GØY å lage mat.

   

   

   

  -MariaMarisol

  Følg meg gjerne på instagram her, facebook her og snapchat "mariamarisol"


   


 • Back to basic

  Hei dere!

  I dag ville jeg snakke litt om hva et sunt kosthold betyr for deg!

  Kosthold er jo så induviduelt, og det kan være vanskelig og frustrerende å vite hva som er "sunt" og hvilke grep man skal ta i et hav av kostholdsråd. 

  Vi er forskjellige og har forskjellige utgangspunkt som gjør oss til den vi er. Jeg tenker på gener, livsstil og x-faktorer som sykdommer, allergier og helseutfordringer.

  Leser du dette er du sikkert en av de som allerede er opptatt av et sunt kosthold, men det er ikke sikkert du har tatt de grepene du burde.

  Som sagt er kosthold så induviduelt, men jeg vil gjerne hjelpe deg i gang å derfor komme med noen gode generelle råd som kan gi deg et "push" i å ta de bestemmelsene og konkrete valgene du innerst inne lengter etter å ta.

  1. Det viktigste er å starte med å spørre deg selv

  "Hva ønsker jeg å oppnå med å forandre på kostholdet mitt"? "Hvorfor trenger jeg å forandre på kostholdet"? Og  "Hva er jeg villig til å gjøre"?

  - Kanskje ønsker du en bedre tarmhelse?

  - Finere hud?

  - Få "kontroll" på allergier?

  - Mindre uvel og oppblåst?

  - En lettere hverdag?

  - Mindre sykdom?

  - Mer energi?

  - Bedre søvn?

  - Bedre konsentrasjon?

  - Stabilt blodsukker?

  - Stabil vekt, ned eller opp i vekt?

  Garantert har du "huket" av flere av de overnevnte for deg selv mens du leste igjennom, og da er dette noe for deg.

  2. Det finnes to mennesketyper!

  Den ene typen klarer å ha sjokolade og godteri liggende i skapet og kun spise en bit om de fyser på noe. Den andre spiser hele plata om den er tilgjengelig. - Selv er jeg helt klart sistnevnte, og derfor har jeg rett og slett ikke mye "usunt" i skapet, dog av flere grunner.  Er du slik som meg, la vær å lure deg selv og fjern slike matvarer fra kjøleskap og skuffer. 

  Det betyr ikke at du ikke skal kose deg, bytt det heller ut med sunnere alternativer og kjøp heller kun inn til spesielle anledninger og ikke mengder av gangen.

  Mine favoritter til sunn kos i hverdagen : rå sjokolade med lav glykemisk indeks enten som jeg kjøper eller lager selv. Grønnsakschips som f.eks grønnkål, squash eller søtpotetchips. Hjemmelaget karamell og konfekt, eller en neve nøtter og friske bær.

  3. Ren mat!

  Vil du kutte ned på salt, sukker, stivelse og kunstige tilsetningsstoffer er den enkleste måten å gjøre dette på ved å kjøpe ren mat som er minst mulig bearbeidet.  Hel fisk, rene fileter, hel naturell kalkun/kylling og fileter, sjømat, rent kjøtt, rå og fryste grønnsaker/frukt/bær/urter/krydder, usøtet melk/alternativer til melkeprodukter, naturelle frø/kjerner/nøtter/korn/bønner/linser og rene melprodukter osv.

  Ved å velge disse matvarene vil du automatisk kutte drastisk ned på salt, sukker, stivelse og tilsetningsstoffer.  Les også ingredienslistene på pålegg og andre matvarer slik vil du få en bedre oversikt over hva du faktisk får i deg.

  Er første tanke som dukker opp "sunn mat er dyrt"? Det trenger det ikke å være.

  Kjøp f.eks en hel frossen kalkun, stek den og del opp og ta vare på kraften. Dermed har du flere middager til en billig penge. Kalkunbryst med søtpotet, grønnsakssuppe med kalkunkjøtt eller f.eks kanskje en fargerik salat ? Det samme kan du gjøre med andre råvarer, bruke de samme ingrediensene til forskjellige retter.

  4. Tilfør næringsrike matvarer som gir helsegevinster og metter!

  Bytt ut usunne oljer, med ekstra virgin olivenolje, kokosolje, meierismør (om du tåler), avokado og nøtter. Tilfører du dette i kostholdet vil du få sunne fettstoffer som har en rekke helsegevinster som finere hud, bedre metthetsfølelse, bedre tarmhelse, stabil vekt og blodsukker. 

  Sørg for å få i deg nok proteiner, proteiner metter godt, holder forbrenningen oppe og bygger muskler og holder skjelettet ved like. Mine favorittkilder til protein i en hektisk hverdag: egg, kalkunpålegg, reker, mager og fet fisk, gresskarfrø og 100% rent proteinpulver som erteprotein og hamprfø. Jeg bruker merke supernature, men det finnes forskjellige på markedet bare sørg for at de er 100% rene.

  Selv har jeg som en liten tommelregel å alltid tilføre en form for protein og fett i hovedmåltidene. Spesielt fett demper blodsukkerstigningen ved inntak av karbohydrater derfor er det lurt å spise fett sammen med karbohydrater om du har en følsom insulin.

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  5. Planlegg!

  Få en oversikt over kjøleskap, kjøkkenskap og fryser. Planlegg måltider og skriv handleliste. 

  Det å handle en gang i uken er ikke bare veldig økonomisk, men det er en hjelp til unngå å ta dårlig matvalg om du stresser sulten i butikken etter jobb. 

  Spar tid ved å f.eks kutte opp gulrøtter, blomkål, pastinakk, søtpotet, brokkoli og andre grønnsaker på forhånd. Oppbevar i kjøleskapet eller frys ned i porsjoner, dermed er halvparten av jobben allerede gjort. 

  Det samme kan du også gjøre med frukt som f.eks kan brukes i smoothie.

  Lag større porsjoner av suppe kokt på kraft, del i porsjoner og frys ned, da har du enkel og næringsrik mat lett tilgjengelig til både lunsj, middag og kveldsmat. 

  Tilbehør til suppe kan jo varieres med så mangt å dermed blir måltidet langt i fra kjedelig.

  Bak brød, knekkebrød og granola. Selv har jeg som regel en bakedag i helgene og lager opp i større kvanta for en uke eller fler av gangen og dermed slipper jeg å ty til ferdig produkter. Da har jeg alltid noe jeg kan ta opp av fryseren eller nyte granola til frokost, gjerne med nøttemelk om kjøleskapet ellers er litt tomt.

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Håper du syntes at disse tipsene er nyttige og at du finner noen enkle grep som både gjør kostholdet ditt bedre og hverdagen enklere.

  Det handler om livsstil og ikke diett, fokuser på all den deilige maten du kan spise og nyte som kroppen din virkelig elsker! 

  Lykke til!


  -MariaMarisol
  Følg meg gjerne på instagram her, facebook her og snapchat "mariamarisol"


   


 • Økologisk sjokolade

  Inneholder afiliatelenker

  Denne supergode sjokoladen er nå på 70%

  -på SOMA NO. Den kommer i 3 smaker ren 70%, Hasselnøtt og Caramel Espresso

  De to sistnevnte koster nå kun 14kr!

  Eucador Organic er en økologisk sjokolade laget med kakaomasse og kakaosmør, inneholder kun naturlige ingredienser og har et minimum på 70% kakaoinnhold. Sjokoladen inneholder noe rørsukker, men når kakaoinnholdet er så høyt utgjør det veldig lite pr. porsjon.

  Favoritten min er Hasselnøtt som har en skikkelig crispy og god smak.

  Har du ikke smakt Ecuador Organic før er det absolutt verdt å prøve ! :D

  Du finner de her.

  -Maria Marisol


  Følg meg gjerne på instagram her, facebook her og snapchat "mariamarisol"


 • Hva sukker er og guide til sukkererstatninger

  SAMSUNG CSC

  inneholder affiliatelenker

  Hva er sukker?

  Sukker består av to enkle sukkerarter monosakkarider, de kalles glukose og fruktose.

  Glukose er noe alle de levende cellene våre trenger, men kroppen produserer dette selv dersom vi ikke får det igjennom kosten.

  Glukose brytes ned og tas opp av mage/tarmkanalen og sendes videre ut i blodet. - Det er dette man måler når man måler blodsukker, altså glukosenivået i blodet.

  Fruktose derimot er noe kroppen selv produserer minimalt av, men heller ikke noe vi har et sort behov for. Fruktose metaboliseres først og fremst i leveren, der leveren gjør om glykosen til glykogen og lagrer det frem til kroppen har bruk for det. Spiser du derimot mye fruktose blir glykogen lageret fullt og leveren gjør da  glukosen om til fett i stedet.

  Glukose og fruktose finnes naturlig i forskjellige matvarer som grønnsaker, frukt og bær, korn og melkeprodukter. Hvor mye avhenger av de forskjellige typene.

  Vi får derfor i oss ulike mengder glukose og fruktose hver dag gjennom helt vanlig kost. Altså trenger vi ikke sukker for å dekke kroppens behov!

  SAMSUNG CSC

  Helseskadelig

  Vi vet alle at et høyt inntak av sukker i kostholdet har en rekke negative effekter på kroppen vår. Det gjelder både overvekt, dårlig ernæring da sukker gir oss lite næring, tom energi og økt risiko for diabetes og hjerte- og kar sykdommer . For å ikke snakke om at det gir oss dårlig konsentrasjon og økt søtbehov.

  Sukker gir også en veldig ubalanse i blodsukkeret. Det har seg sånn at blodsukkeret stiger mye ved inntak av sukker, men etter en liten stund daler blodsukkeret fort ned igjen og blir som regel lavere enn det det var i utgangspunktet før inntaket av sukkeret. En slik ubalanse i blodsukkeret øker produksjonen av insulin og fører til økt fettlagring, spesielt rundt midjen.

  Vi mennesker er forskjellige og noen har en større insulinfølsomhet enn andre. Det vil si at insulin utskillelsen øker markant ved inntak av raske karbohydrater / sukker. Dette kan føre til både insulinresistens og Diabetes type 2.

  Det er derimot flere faktorer som spiller inn på blodsukkeret. Spiser man karbohydrater alene vil du få en rask og høy blodsukkerstigning, mens fett og proteiner sammen med karbohydratene vil gi en mindre og langsommere stigning.

  IKKE være redd for å spise karbohydrater

  Vi trenger karbohydrater! Inntak av rent sukker derimot anbefales det å redusere og bytt gjerne ut mot andre alternativer. Her er det mange muligheter til å finne flere favoritter som gjør at maten smaker like godt. Det finnes det både naturlige og kunstige alternativer.

  En direkte liste på hva som er "best" osv er litt vanskelig å si, for uansett vil jeg si ALT MED MÅTE.

  Jeg  vil  g i dere  en  guide  på  et  utvalg  av  ulike  sukkererstatninger  etter  glykemisk  indeks.

  Glykemisk indeks sier noe om hvor mye blodsukkeret stiger etter inntak av forskjellige karbohydrater, men der igjen har det betydning hva måltidet består av i sin helhet.

  GLYKEMISK INDEKS

  Sukker har en GI (glykemisk indeks) på 68.

  Sukker består 50/50 av glukose og fruktose.

  Fruktose alene har en GI på 23- Ikke så veldig høy, men det hjelper lite da mengder fruktose blir til fett i kroppen vår.

  Glukose har en GI på 100 - dette fordi den tas opp i kroppen veldig raskt og fører til en høy blodsukkerstigning.

  Den glykemiske indeksen til glukose er det vi regner andre karbohydraters virkning etter.

  SAMSUNG CSC

  Sukrin/ Erythritol

  er basert på et sukkeralkohol som heter Erythritol. Det fremstilles gjennom en fermentering, og kroppen behandler dette annerledes enn andre sukkeralkoholer. Det taes opp 90% i tynntarmen og blir skilt ut gjennom urinen. Derfor gir det heller ikke diare som andre sukkeralkoholer gjør. Stort inntak derimot kan gi oppblåst mage. Sukrin inneholder omtrent ingen kalorier og gir ikke noe blodsukkerstigning, men heller ikke noe næring. Sukrin/Erythritol har altså en GI på 0.

  Sukrin kan du finne i flere varianter. Sukrin, Sukrin + som er søtet med stevia, Sukrin melis og Sukrin gold som har en karamellaktig smak. Sukrin kan derimot smake litt harskt alene, jeg bruker derfor gjerne en blanding av en variant sukrin og et annet sukkeralternativ.

  Splenda / Sukralose

  Kjemisk fremstilt ved en bearbeiding av vanlig sukker der man tilsetter sukkeret kloratomer. Det gjør at splenda ikke blir gjenkjent av enzymene som skal bryte ned maten i tarmen og passerer igjennom uten å bli brutt ned og tatt opp. Det påvirker derfor blodsukkeret minimalt. GI på 0.

  Splenda er et godt alternativ til matlaging da det tåler godt både varme og kulde.

  Kokossukker/kokosblomstsukker/palmesukker 

  Kjært barn har mange navn. Det fremstilles av nektaren på blomstene som vokser på kokosnøttpalmen. Dette gir et naturlig alternativ til sukker i forhold til sukkeralkoholer. Det inneholder både jern, magnesium, sink, flere av B-vitaminene, B1, B 2, B 3 og B 6. Altså mye høyere næringsinnhold en hvitt raffinert sukker. Kokossukker har en GI på 35. Altså mye lavere enn sukker, men gir noe mer blodsukkerstigning enn Sukrin, men igjen inneholder kokossukker næringsstoffer.

  Smaken på Kokossukker kan minne litt om karamell, og kan derfor lett ersatte brunt sukker i bakverk, men også vanlig sukker.

  Xolitol / Bjørksøt

  Et naturlig sukkeralkohol som smaker veldig likt som hvitt sukker. Det blir opprinnelig fremstilt av bjørketrær, men nå lages det ofte av mais eller en blanding av begge to. Det har en veldig lav glykemisk indeks og påvirker derfor blodsukkeret minimalt. GI på 7. 

  Stevia

  Et søtstoff som utvinnes fra planten Stevia. Det har kraftig søtsmak, 200 ganger søtere enn sukker. Stevia har ikke noe påvirkning på blodsukkeret, altså en GI på 0. Siden det smaker så søtt er det veldig lite som skal til for å få en søtsmak i maten. Stevia kommer i forskjellige varianter også som flytende stevia med forskjellige smaker.Stevia kan kjøpes som en et balndingsprodukt som Steviosa som også inneholder Erytritol. Stevia bruker jeg gjerne alene i smoothie, sjokolademelk, og andre oppskrifter, men akkurat i bakst liker jeg ikke å bruke det alene.

  SAMSUNG CSC

  Yaconsirup

  Kommer fra yaconplanten som dyrkes i Sør-Amerika. Søtsmaken kommer av et høyt innhold av polysakkarider  (FOS) Inulin. Yaconsirup har flere helsefordeler da inulin fungerer som mat til den gode bakteriefloraen i tarmen. Den har et høyt innhold av antioksidanten flavonoider og Vitamin B 1 og B 2. Det er lav glykemisk indeks og påvirker blodsukkeret minimalt. Gi på ca 3.

  Den har en sirupkonsistens med en mild karamellsmak.

  Agavesirup

  Utvinnet fra agave-planten og kommer fra Mexico og Sør-Amerika. Den har en sirupkonsistens og smaker søtere enn yaconsirup. Agave har en Glykemisk indeks på 25, mye mindre enn sukker, men det skal ikke brukes ukritisk! Agave inneholder store mengder fruktose som igjen blir mye fett i blodbanen. Selv bruker jeg noe agave i oppskriftene mine, men jeg spiser det absolutt ikke hver dag og jeg er kritisk til bruken. Siden det er så mange andre alternativer til sukker på markedet har jeg gått mer og mer bort fra agavesirup...

  Fibersirup clear / fibersirup gold

  Fibersirup er relativt nytt på markedet og det er Funksjonell mat som står bak produktet. De har laget sirup som er uten tilsatt sukker og inneholder prebeotiske stoffer som er bra for kroppen vår. Det er laget av et plantefiber som heter Isomalto-oligosakkarid (IMO-sirup.) Det oppfører seg som fiber i kroppen samtidig som det smaker søtt. I stedet for å øke blodsukkeret blir isomalto-oligosakkarider mat for de gode bakteriene i fordøyelsessystemet. Det stimulerer altså de gode bakteriene samtidig som det undertrykker de dårlige. Isomalto-oligisakkarider kalles derfor et prebeotisk fiber. Det er et godt alternativ til sirup/sukker/honning. Det inneholder hele 70% fiber og kun 5 g sukkerarter pr.100 g.

  Funksjonellmat har to varianter Fibersirup. Fibersirup clear og Fibersirup gold.

  Fibersirup clear er 60% så søtt som sukker og passer like godt i matlaging som baking.

  Fibersirup gold er like søtt som sukker/sirup og har en mer karamellaktig smak. Det er tilsatt en liten mengde stevia og maltekstrakt. Den egner seg også godt til matlaging og baking. Som nevnt over har jeg gått mer bort fra agavesirup og fibersirup gold har blitt min erstatning for den.

  Fibersirup har den ekstra egenskapen når man lager cookies, ved at kjeksene blir sprø på utsiden og myke inni. 

  SAMSUNG CSC

  Banan

  Banan er en frukt som er naturlig søt. Det er mange som har en mening om bananer er sunt eller ikke. Jeg vil derfor fortelle deg litt om bananer og gi deg min mening.;)

  Banan er som sagt en søt frukt som er en naturlig matvare. Den inneholder mange næringsstoffer :Kalium, vitamin B 6, fosfor, magnesium, selen, sink, A-vitamin samt fiber som har en stabiliserende effekt på fordøyelsen.

  Pr. 100 g inneholder bananen 83 kalorier. Ja den inneholder noe mer kalorier og karbohydrater enn f.eks et eple som har 63 kalorier pr.100 g, men MYE mindre kalorier enn f.eks melkesjokolade som har et kaloriinnhold på 550 pr.100 g.

  Fantasitk egenskap! Bananer kan spises i 3 forskjellige modeningsstadier, Gulgrønne, gule og gulbrune. I disse tre forskjellige stadiene varier innholdet av sukker, og da hvordan bananen påvirker blodsukkeret. Helt fantastisk! Når bananen modnes brytes stivelse ned til sukker og får en søtere søtsmak. En gulbrun banan har da et høyere innhold av sukker og påvirker blodsukkeret mer.

  Grønngul banan  GI 43 pluss/minus,

  Gul banan GI 54 pluss/minus 

  Gulbrun banan GI 74 pluss/minus

  Altså en Gulgønn banan har en lavere GI og påvirker blodsukkeret mindre enn en gulbrun banan som er mer moden.

  Bananer spesielt gul og gulbrun gir rask energi og passer derfor godt både før og etter trening. Ved trening trenger man mye energi og det er derfor viktig hvor denne energien kommer fra. På et lavkarbo kosthold får man mest av energien fra fett, men det kan være vanskelig med intensiv trening etter et tungt måltid som fett ofte er. 

  Min mening

  Du trenger derfor ikke være redd for bananer! Som nevnt over har bananer nyttige næringsstoffer som vi trenger og det blir ikke som å spise rent sukker.

  Har du lyst på en banan, spis en banan! Har du derimot diabetes må du følge med på blodsukkeret på lik linje med annen mat som påvirker blodsukkeret. Velg heller da en gulgrønn banan i stedet for en fullt moden banan.

  Banan i matlaging. Banan kan erstatte sukker og andre sukkererstatninger oppskrifter. Den kan brukes alene i smoothie, sjokolademousse, pannekaker, bananbrød og kaker.

  SAMSUNG CSC

   

  Dadler

  Dadler blir ofte brukt i raw food oppskrifter som naturlig søtning. Dadler inneholder blandt annet mineralene magnesium og kalium. En daddel inneholder hele 167 milligram kalium som er viktig for syre/base balansen i kroppen og for at muskler, nerver og nyrer skal opprettholde naturlige funksjoner. Magnesium er viktig for energiomsetningen i kroppen samt nydannelse av proteiner og fett. Magnesium er også helt nødvendig for at hjerte, muskler og kroppens stoffskifte skal fungere normalt.

  Dadler har derimot en glykemisk indeks på hele 103, og inneholder 299 kalorier pr.100 g. Det er derfor ikke et godt alternativ for de med insulinfølsomhet eller diabetes. Heller ikke de som har et veldig strengt lavkarbo kosthold.

  I matlaging skal de ikke så mange dadler til for å gi en god søtsmak. Er det 4-5 dadler i en oppskrift utgjør det svært lite pr. porsjon.

  For deg som vil spise naturlig, rent og sunt uten raffinert sukker er dadler et fint alternativer til kaker og bakst, men alt med måte! 

  SAMSUNG CSC

  Dette ble visst et langt innlegg, men jeg håper du har blitt litt klokere på hvilke sukkererstatninger som finnes og kanskje du får en ny favoritt.

   

  -MariaMarisol


 • Tilbud verdt å få med seg

  SAMSUNG CSC

  inneholder affiliatelenker

   

  God søndag!

  Ettersom mitt forrige innlegg om tilbud ble så godt mottatt, tenkte jeg at dette er en spalte jeg skal fortsette med.

   

  Tilbud fra Xlife

  Fibersirup  Lavkarbo alternativ til sirup og honning

  Fibersirup gold Lavkarbo alternativ til sirup og honning med karamellsmak

   

  Her er et utdrag av tilbudene på nu3. Gjelder kun i dag søndag! 

   

  Gojibær

  Chiafrø   

  Mandelmel

  Kokosmel

  Acaipulver

  Purley Greens Max

  Manuka honning 

  Kokosolje 

  Se alle tilbudene her

  SAMSUNG CSC

  Her er et utdrag av tilbudene på Gymgrossisten.

  Sukrinmelis

  Sukrin 

  Sukrin + 

  Sukrin Gold 

  Kakaonibs 

  Fiberhusk

   Kakaosmør 

   

  Se alle tilbudene her

  SAMSUNG CSC

  - MariaMarisol


 • Tilbake til hverdagen

  SAMSUNG CSC

   

  Gi deg selv en god start på høsten!

  Hverdagen er for fullt i gang igjen og med det er det lett å kjenne på stresset over alt man skal rekke å gjøre og ordne.

  Selv er jeg et rutinemenneske og elsker å ha en viss rutine på ting. Følger det selvfølgelig ikke slavisk, men det er deilig å ha en plan! Spesielt hvis man skal opp tidlig om morgenen og være borte store deler av dagen.

   Slik er det også med kosthold og måltider, og jeg vil dele mine tips til en lettere hverdag.

   

  Bløtlagte og tørkede nøtter og gojibær. Beger fra Nille.

  SAMSUNG CSC
  Lavkarbogrøt uten gluten, melk, sukker og soya. Oppskrift her. Skål her.

   

  1. Bruk 15 min hver kveld på å forberede morgendagens frokost og lunsj. Det tar ikke så lang tid, du gjør det sikkert raskere også!

  ♥ Smoothie kan lages kvelden før og settes i kjøleskapet til frokost neste dag. Enkelt å ta med i farten også om du har dårlig tid. 

  Tilsett gjerne supermat ingredienser for å booste metabolismen, tilføre næring i form av fettsyrer, vitaminer, proteiner, alger og greens.- Det hjelper deg også med å holde deg mett lenger.

  Bruk grønnsaker som grønnkål, squash, gulrot, spinat, avokado og agurk i smoothien i stedet for kun frukt og bær.

  Grøt kan lages klart kvelden før og kokes raskt på morgenen. Du kan også lage "overnight porridge" som står ferdig i kjøleskapet.

  Omelett smaker like godt kaldt og er ypperlig nistemat.

  ♥ En nøtteblanding kan du enkelt lage selv og ta med i en boks i veska. Det samme gjelder oppkuttede grønnsaker/frukt. F.eks kan du lage en sunn dipp som guacamole og ha sammen som et godt mellommåltid.

  ♥ Hjemmelaget granola kan også tas med i en boks i vesken og tilsettes melk eller yoghurt til lunsj.

  ♥ Gårsdagens middag kan fint være dagens lunsj.

  ♥ Annet tips til nistemat kan være lavkarbobrød/rundstykker med godt pålegg

  ♥ Tenk grønt! Salat er godt og enkelt å lage. Gjør det til en vane, en salat hver dag! Slik får du i deg mer grønnsaker, fiber og næring som hjelper til med å holde deg mett på en god måte. Bruk gjerne sesongens grønnsaker!

  ♥ Et smart tips til er å lage opp forskjellige middager som kan fryses ned. Da har du middag på 1  2  3  på travle dager.

  SAMSUNG CSC

  Flaske fra Kitchn.

  2.  Ha alltid en vannflaske i veska!

  ♥ Grunnen til at jeg skriver dette er hvis man kjøper drikke på farten ender man som regel opp med alt ennet enn vann.

  ♥ Flasken med vann kan fryses kvelden før, slik får du isvann som tiner utover morgenen/dagen.- Ikke fyll flaksen helt full.

  ♥ Om du ikke har tilgang på kaffe/te på skolen/arbeidsplassen, ta med deg pulverkaffe eller te-poser. På denne måten har du det alltid tilgjengelig og det eneste du trenger er litt kokt vann. Dermed slipper å bruke noen sure kroner på dyr kaffe. 

   

   

  Noen av mine favoritter.

  3. Lag et matbudsjett/plan og handle 1-2 ganger i uken!

  ♥ På denne måten får du en god oversikt over økonomien og det gjør det enklere og kun handle det du trenger.

  ♥ Det er lettere og få et mer variert kosthold når du faktisk skriver ned det du har tenkt til å spise. Spesielt middag.

  ♥ Les mine tips til billigere handel her.


   

  4. Bevegelse, bevegelse, bevegelse!

  ♥ Bevegelse er viktig for å holde kroppen i gang. Har du en stillesittende hverdag er det ekstra viktig å legge inn litt bevegelse der du kan. 

  ♥ La bilen stå og gå til møter og avtaler i stedet. Eventuelt parker et stykke unna jobb slik at du både får litt mosjon og   f  r  i  s  k    l  u  f  t    før dagen starter.

  ♥ Gå eller jogg en tur enten om det er i skogen, rundt nabolaget eller i byen. -Ta på deg joggeskoa og kom deg ut!

  ♥ Generelt unngå å bruke heis, ta trappen og gå av bussen et stopp før du skal.

  ♥Kom i gang med et treningsopplegg du kan gjøre hjemme i stua. Du trenger ikke å være "støttemedlem" på et treningssenter hvis du allerede vet at det ikke fungerer for deg. Kanskje etterhvert?, begynn på stuegulvet hjemme først...

   

  5. Stress ned!

  Tillat deg selv "ME TIME" hvor du rett og slett roer ned i ditt eget selskap. Kanskje med favoritt boken og en god kopp te? Eller det du måtte gjøre for å slappe av og kose deg!

  Vi trenger alle litt alenetid! Det er ikke farlig å kjede seg heller! ;) ♥

  SAMSUNG CSC

  Matboks fra Kremmerhuset

  - MariaMarisol


 • Tilbud du ikke vil gå glipp av

  SAMSUNG CSC

  inneholder affiliatelenker 

  KOM I GANG ETTER FERIEN!

  Den perfekte måten å gi seg selv et spark bak med å bytte ut hvitt mel, sukker, pasta, godteri og annen usunn mat etter ferien. Nemlig sunne alternative produkter på

  T I L B U D ! :D

   Selv handler jeg en del på nettet for å gjøre matbudsjettet mindre. Tidligere denne uken kom jeg hjem fra en måneds ferie og oppdaget at kjøkkenskapet var ganske tomt så det var på tide å fylle det opp! Jeg ble litt lang i maska når jeg så at kontoen også var nesten tom... Flere som kjenner seg igjen?

  Da var det på tide å "nerde" nettet (som jeg kaller det), rett og slett sitte å lete på nettsider etter hvor jeg kunne få tak i forskjellige produkter til en rimeligere penge. Noen ganger trenger jeg også å få produktene litt raskt og da handler jeg fra norske nettbutikker.

  Her er flere av produktene jeg bruker fast og som jeg har funnet på tilbud N Å :)

  SAMSUNG CSC

   

  Fra Gymgrossisten:

   

  Sukrinmelis -Et 0-kalorier, lavkarbo og diabetes alternativ til melis. Brukes til matlaging, bakst, dessert, grøt, sjokolade, glasur osv, der du vanligvis ville brukt melis.

  Sukrin - Et 0-kalorier, lavkarbo og diabetes alternativ til vanlig sukker. Brukes til matlaging, bakst, dessert, grøt, sjokolade osv, der du vanligvis ville brukt sukker.

  Sukrin + -Et 0-kalorier, lavkarbo og diabetes alternativ til sukker. Det samme som sukrin bare tilsatt stevia som gir en søtere smak og man kan bruke en mindre mengde av denne i matlaging, bakst, dessert, grøt, sjokolade osv...

  Sukrin Gold - Et lavkarbo og diabetes alternativ til brunt sukker med kun 1/2 kalori pr.5 g. Brukes til matlaging, bakst, dessert, grøt, sjokolade osv, der du vanligvis ville brukt brunt sukker.

  Kakaonibs - Kakaobiter fra kakao, et naturlig produkt uten tilsetningsstoffer eller andre ingredienser.

  Fiberhusk - Fortykningsmiddel til grøt, bakst, sauser og annen matlaging. Et lavkarbo alternativ uten gluten, melk, sukker, gjær og soya.

  Kakaosmør - Rent kakaosmør til baking og hjemmelaget sjokolade.

  Protein Cooking mix whey vanilje - Proteinpulver til baking med vaniljesmak. OBS! inneholder melk.

  Hasselnøttmel - Rent nøttemel av hasselnøtter uten gluten, melk, sukker, gjær, soya eller andre tilsetningsstoffer.

  Protein Cooking mix PEA vanilje - Proteinpulver av erter til bakst, uten gluten, melk, sukker og soya.

  Brødmix - Lavkarbo brødmix uten gluten, melk, soya, sukker og gjær. 1 HEL KILO!

   

  Pluss et par ting som gir meg litt ny treningsmotivasjon ;)

   

  Helix Graffiti Tights -  Lang treningstights i graffitimønster, veldig behagelig!

  Star Nutrition Hoodie -  Jeg elsker hettegensere og denne grå hettegenser perfekt i forbindelse med trening eller bare ha på hjemme i sofaen.

  SAMSUNG CSC

  Fra SOMA :

  Erteprotein - Rent proteinpulver av erter, uten andre ingredienser eller tilsetningsstoffer. Glutenfri, melkefri, sukkerfri, uten soya og gjær.

  SAMSUNG CSC

  Slenger med et par-tre ting jeg klikket hjem til kjøkkenet ;)

  Fra Langerhaus :

   

  Flasker TO GO - Mini flasker med sugerør

  Brett MOON - Serveringsbrett

  Fat BLANK - Fat til servering eller pynt


  (Dette bilde er lånt av langerhaus.no)
   

   


  - MariaMarisol


 • Hvordan ha et sunt kosthold om sommeren?

  SAMSUNG CSCSAMSUNG CSC

   

  Hvordan ha et sunt kosthold om sommeren?

  Er du en av de som alltid føler at sommeren ødelegger kostholdet ditt? At det er denne årstiden det blir mye unødvendig søtsaker, potetgull, fast food og alkohol? Da er dette innlegget for deg!

  Tenk om sommeren kan bli den tiden det er lettest for å spise sunt, slik kan det nemlig bli! :D

   

  1. Spis når du er sulten og unngå å ha masse søtsaker og snacks i skuffer og skap, selvom det er sommer.

  Unn deg noe godt i helgene, men ikke la det bli en fast vane hver dag i uken. Noe "godt" trenger heller ikke være usunt, på bloggen finner du mange sunne og søte oppskrifter f.eks hjemmelaget is, desserter, godteri, trøfler, kaker mm...

  2. Tenk grønt! 

  - Salat er godt og enkelt å lage gjør dette til en vane, gjerne en salat til et måltid hver dag. Slik får du i deg mer grønnsaker, fiber og næring som hjelper til med å holde deg mett på en god måte.

  - Kutt opp grønnsaker og lag en sunn dipp f.eks guacamole som et godt mellommåltid. Grønnsaker, lavkarbo frukt og bær er også et godt alternativ å ha med på stranda , tur eller kos på kvelden.

  3. Fisk og sjømat.

   - Smaker fantastisk om sommeren! Reker trenger ikke spises med loff, server heller kokte egg, avokado, salat, dill, lavkarbobrød og hjemmelaget majones eller dressing ved siden av i stedet.

  -Spis krabbe, hummer, hvit og rød fisk om hverandre med det du liker av grønnsaker og annet tilbehør som du VET er godt for kroppen din.

  -Stekt makrell på grillen med sitron, himalayasalt og pepper NAM! :D

  4. På late varme dager smaker det ekstra med kalde smothies.

  - Tilsett gjerne supermat ingredienser for å booste metabolismen, tilføre næring i form av fettsyrer, vitaminer, proteiner, alger og greens som også hjelper deg med å holde deg mett lenger.

  - Bruk grønnsaker som grønnkål, squash, gulrot, spinat, avokado og agurk i smoothien i stedet for kun frukt og bær.

  5. UNNGÅ juice

  - Selvom det frister med kald juice kan det fort gi deg for mye sukker i form av fruktsukker. Tilsett heller friske bær og oppkuttet frukt i vann, gjerne med litt skviset sitron eller lime.

  6. Spis nok proteiner!

  - Proteiner er like viktig enten du trener regelmessig eller ikke. Proteiner bygger og vedlikeholder muskler og skjelett, samtidig som de øker forbrenningen.

  - Spis helst proteiner til hvert måltid i form av egg, sjømat, magert kjøtt som kylling og kalkun og noe rødt kjøtt, bønner, kikerter, nøtter og naturlige proteinpulver som f.eks erteprotein og hampprotein. Selv spiser jeg ikke rene melkeprodukter, men tåler du det kan produkter som cottage cheese også være en proteinkilde for deg. 

  7. Alkohol en kilde til mange kalorier!

  - Drikker du mye alkohol er det verdt å ta en titt på denne kalorioversikten. Kanskje spiser du veldig sunt, men samtidig går opp i vekt? - Alkoholen kan være en grunn...

  Alkohol og kalorier

  VIN ØL OG CIDER SPRIT
  1 glass er oppgitt som 125 ml    
  1 glass tørr hvitvin, 12 % = 86 kcal 330 ml øl (4,5 %) = 125 kcal Brennevin 60 % = 369 kcal
  1 glass halvtørr hvitvin 10 % = 90 kcal 0,4 l øl (4,5 %) = 160 kcal Brennevin 40 % = 244 kcal

  1 stort glass halvtørr hvitvin (250 ml) = 173 kcal

  0,5 l øl (4,5 %) = 200 kcal Cognac = 241 kcal

  1 glass søt hvitvin = 90 kcal

  1 pint (0,568 l) øl 4,5 % = 227 kcal Akevitt = 235 kcal
  1 stort glass rødvin (250 ml) = 185 kcal 0,5 l hveteøl 4,7 % = 210 kcal Whiskey = 217 kcal

  1 glass rødvin 12 % = 93 kcal

  0,5 l hveteøl 5,3 % = 220 kcal Rom hvit/brun 40 % = 201 kcal
  1 glass musserende vin = 93 kcal 0,5 l lite øl 4,1 % = 140 kcal Likør 35 % = 313 kcal
  1 glass tørr dessertvin = 157 kcal 0,5 l lettøl 2,3 % = 125 kcal  
  1 glass rosèvin = 86 kcal 0,5 l fruktcider 4,5 % = 235 kcal  

  1 glass søt dessertvin =  kcal

  0,5 l cider uten tilsatt sukker, 4,5 % = 185 kcal  
       

   

  8. Bevegelse, bevegelse, bevegelse!

  Det er ikke noe bedre årstid en sommeren for bevegelse. Det er varmt/varmere i været, du trenger som regel ikke jakke og langbukse og vennindegjengen og familien er som regel mer ute i frisk luft...

  -La derfor bilen stå og gå til møter og avtaler i stedet.

  -Gå på tur enten om du går i skogen, på stranda eller i byen. -Ta på deg joggeskoa og gå på sightseeing med raske gange!

  Spill volleyball, hopp på trampoline, ta en runde med hoppetau og gjør aktiviteter sammen med familie og venner.

  - Svøm en tur!

  - Generelt unngå å bruke heis, ta trappen. Gå av bussen et stopp før du skal.

  - Tilslutt! Du kan jo også laste ned Pokemon Go å gå rundt å jakte etter pokemon. Går du over 1 mil i strekk får du en ekstra medalje (eller noe) Heehehe;)

   

  -Maria Marisol

  #suntkosthold#sommer#mat#helse#ernæring#kosthold#sunt

 • Sunn fornuft-plakaten

  SAMSUNG CSC
   

  Har du hørt om sunn fornuft-plakaten?

  Plakaten er utarbeidet av Kvinneguiden.no og United Influencers i samarbeid med psykiater Finn Skårderud, Bonnier Media og Aller Media.

  Formålet deres er å bevisstgjøre digitale opinionsledere på deres rolle og påvirkningskraft på unge jenter når det kommer til kroppsbilde og idealer. Vi står sammen i kampen mot spiseforstyrrelser.

   

  Det er 10 retningslinjer som bloggere, inkludert meg selv, oppfordres til å følge. Endelig har noen satt ord på det mange av oss har tenkt allerede! Dette er et veldig bra tiltak og jeg føyer meg i rekken og støtter opp om det slik som mange bloggere allerede har gjort! 

   

  De 10 retningslinjene til sunn fornuft:

   

  1.      Unngå å skrive hvor mye du veier, BMI, kaloriinntak, midjemål, armmål og liknende tall. Husk at du har unge lesere som sammenlikner seg med deg.

  2.      Unngå å være for bastant når du skriver om positive eller negative sider ved en enkelt matvare eller en livsstil. Husk at du skriver fra egen erfaring og ikke er fagperson. Det som er bra for deg er ikke nødvendigvis bra for alle andre.   

  3.      Bilderedigeringsprogram kan være fint for å justere lys, farger og utsnitt, men unngå å endre kroppsstørrelse eller fasong.

  4.      Del gjerne mat og treningsinspirasjon, men vær flink til å understreke hvem det er ment for, at ikke alle løper like fort, veier like mye eller i det hele tatt trenger å endre noe. Husk at du ikke har noe kontroll på hvem som leser det du poster på nett. Selv om du har en kjernegruppe faste lesere som kommenterer har du også lesere som er yngre og eldre, friskere og sykere.

  5.      Fokuser heller på treningsgleden fremfor hvor langt du selv løper og hvor mange repetisjoner du tar. Husk at du ikke trenger å skrive om hver eneste gang du selv trener for å dele treningsinspirasjon. Poster du et treningsopplegg, så presiser hvem det er laget for, og hvem det ikke er laget for.

  6.      Når du skriver om mat, ta gjerne bilde av matlagingen, bordet eller hele retten, men vær bevisst om du poster bilder som viser størrelsen på din egen porsjon. Vis særlig omtanke om din egen porsjon er liten. Presiser gjerne at du for eksempel forsynte deg flere ganger.

  7.      Skriv gjerne om klær, men unngå å skrive hvilken klesstørrelse du bruker. Husk at leserne ikke kjenner deg i virkeligheten, og bare gjetter på om deres kropper faktisk er like. Får du spørsmål om størrelsen du bruker i et plagg, svar heller på om du opplever at plagget er lite, stort eller normalt i størrelsen.

  8.      Vær bevisst på den totale mengden bilder du legger ut der kropp er i fokus. Kropp i bikini er naturlig på en strand, men tenk på omfanget i andre settinger. Vis gjerne hva som er bak fasaden i blant og post realistiske bilder av deg selv.

  9.      Vær varsom om du deler informasjon om dine egne kosmetiske inngrep. Sett deg inn i hva loven sier om markedsføring av slike inngrep.

  10.  Hvis du blir kontaktet av lesere som forteller at de er syke eller har det vanskelig, send dem videre til fagpersoner. Mental Helse har en gratis, døgnåpen hjelpetelefon for mennesker som trenger noen å snakke med. Telefonnummer:  116 123 De som synes det er vanskelig å snakke med noen kan få skriftlig hjelp på Mental Helses nett-tjeneste sidetmedord.no

   

  SAMSUNG CSC
   

  Tror ikke jeg er den som i utgangspunktet har brutt så mange av disse retningslinjene, men man kan alltid bli bedre! Selv har jeg ikke utlevert meg noe i det hele tatt om vekt, midjemål osv og det er heller ikke i mine planer å gjøre. 

  Det er lett for oss mennesker å sammenligne oss med hverandre, spesielt oss jenter. Vi må godta at vi er forskjellige, høyde, vekt, benbyggning, lange bein, korte armer uansett hva det skulle være vi henger oss opp i med oss selv eller andre vi ser opp til. Vi kommer aldri til å bli helt like alle sammen, og godt er det! 

  Ikke sammenlign deg med andre! Vær den beste versjonen av deg selv og vær godt fornøyd med det. Det har du all grunn til!

  Det er et stort sprik i alder av mine lesere og grunnet alt dette gir jeg heller ikke ut individuelle råd gjennom bloggen. Det er forskjell på en jente på 17, en kvinne på 40 og en mann på 50.

  Bloggen vil fortsatt ha et stort fokus på sunn mat og oppskrifter, det er det bloggen handler om. Dette er ment til å være til inspirasjon til deg som vil ha et sunt/sunnere kosthold...

  SAMSUNG CSC-Maria Marisol

  #sunnfornuft#sunnfornuftplakaten#kosthold#helse#mat#oppskrift#bloggere#inpirasjon

 • iHerb - favoritter   

   

  Det er tid for å dele flere av mine iherbfavoritter.

  Det er en av de nettbutikkene jeg handler mest fra, fordi man rett og slett kan få mange gode produkter til en rimelig penge. Har du ikke handlet fra iHerb før kan du lese min guide her.

  Første gang du handler fra iHerb kan du bruke denne koden "SCJ678" å få 5 dollar i rabatt på din første bestilling. Du kan også bruke DENNE LINKEN og handle rett herifra med samme rabatt.   

  1. Beef gelatin powder 

  -Biff gelantinpulver til bruk i hjemmelaget godteri, gele og blandt annet smoothies.  Gelantin skal ha mange helsegevinster, og jeg liker å bruke gelantin fra okse fremfor gelantin fra gris.

  2Erythritol / sukrin

  - sukrinsukker med 0 kalorier, et alternativ til sukker.

  3. Raw Pecans

  - Rå pekannøtter uten tilsetningsstoffer.

  4. Vaniljepulver

  - økologisk vaniljepulver til desserter, bakst, smoothies osv. Et rent pulver uten tilsetningsstoffer eller sukker.

     5. Choco crunch 

  - Raw sjokoladekjeks med blandt annet sesamfrø, kakao og kokos. Helt fri for gluten, melk, nøtter og raffinert sukker, søtet med dadler.

  6. Sweet crunch 

  - Søte RAW kjeks med blandt annet sesamfrø og kokos. Helt fri for melk, gluten, nøtter og raffinert sukker, søtet med dadler. 

  7. Chiafrø

  - økologisk chiafrø uten tilsetningsstoffer. Dette bruker jeg både i yoghurt, grøt og bakst.

   8. Xanthan gum

  - Et vegansk fortykningsmiddel, stablisator og emulgator i vannbaserte retter. Kan brukes i både varm og kald væske, og være et alternativ til gelantin.

   

  Har du handlet fra iHerb før? 

   


 • Nyheter verdt å få med seg

  SAMSUNG CSC

  ... Her snakker vi supersnacks på høyt nivå! :D 

  Jeg elsker når det kommer sunne nyheter på markedet, dette er det ikke for mye av!  Produktene er sponset, men jeg har testet disse og dette er 100 % min ærlige mening! :D


   

  SAMSUNG CSC

  Soma har kommet med økologisk og sprø kokoschips i to varianter, Chilli Cocosa Chips og Sweet Cocosa Chips. Helt fri for gluten og melk.

  Disse var virkelig gode begge to, men chilli ble favoritten fra første smak. At ingen har kommet på denne kombinasjon før skjønner jeg ikke for dette var virkelig en perfect combo! :D  Denne erstatter lett lørdagschipsen, og kan anbefales på det sterkeste. 

  Er du glad i spice er dette chipsen for deg!

  SAMSUNG CSC
   

  SAMSUNG CSC

  Supernature har lansert 3 SUPERSNACK som er naturlig, økologisk og glutenfri. Sweet & Salty, Fresh & Fruity og Sweet & Choco. 

  Her er noe for en hver smak! Det er rett og slett umulig å velge kun en favoritt, alle er rågode! Supert å ha med i tursekken eller veksen på farten, da har man et sunt og godt lite mellommåltid tilgjengling. Passer også godt som topping på yoghurt, grøt og smoothie.

  SAMSUNG CSC

  I dag har jeg kost meg med Sweet & Salty. ofte syntes jeg søtt og salt sammen lett blir kvalmende, det blir fort for søtt eller for salt. Denne hadde en god balanse og de rene smakene kommer godt frem. Pluss pluss!

  Blandingen består av gojibær med rå rå sjokolade med morbær, salte cashewnøtter, kokoschips og rosiner.  Den rå sjokoladen er laget med kokosblomstsukker og er 100% naturlig og vegansk. 


   

  Alle produktene kan kjøpes på helsekost eller soma.no.

  God søndag fra meg!   

  #snacks#supersnack#mat#kosthold#helse#ernæring#tips#sunt#sunnmat

 • Tips til billigere handel


   

  Ofte får jeg høre at ingrediensene jeg bruker i oppskriftene mine er dyre, og svaret på det er både ja og nei. Sunn, ren og økologisk mat koster gjerne litt mer, men med litt planlegging kan du få dette til en langt billigere penge og matbudsjettet ser brått mye hyggeligere og overkommelig ut.

  Jeg får faktisk ikke mange sponsede produkter, så hvis du har trodd det så er det altså helt feil. 99% av matvarene jeg bruker kjøper jeg selv.;) ( selvom jeg selvfølgelig skulle ønske jeg fikk mer sponsede produkter til bloggen)

  Nå vil jeg hjelpe DEG til hvordan DU kan spise   s  u  n  t   og  g  o  d  t   på et lavere budsjett! Dette er altså hva jeg gjør.

   

  SAMSUNG CSC

  3 steg for å komme i gang

  1. Finn ut hva/ hvilke matvarer som er viktig for deg i ditt kosthold. Om det er spesielle helsekostprodukter, økologiske egg og grønnsaker, supermat eller enkelte produkter fra de forskjellige kategorier. Prioriter deretter disse produktene, for du MÅ ikke ha alt økologisk, alt av supermat osv, det fungerer rett og slett ikke økonomisk for de fleste mennesker, og i hvert fall ikke for meg! -

  2. IKKE heng deg opp i bestemte merker eller butikkjeder, det finnes flere leverandører til sunn mat også.

  3. Lag et budsjett, gjør noe med ditt helhetlige kosthold og hold budsjettet.

   

  Med disse stegene er du allerde godt i gang, og nå skal jeg guide deg til hvordan du kan handle dine favoritter smartere.

   

  DAGLIGVARER

  1. Last ned "mattilbud-appen" på din smarttelefon eller nettbrett. - Dette er en app som viser dagligvarebutikkenes tilbudsaviser i ditt fylke. Som Meny, kiwi og Coop osv. Appen oppdateres som regel på søndag/mandag morgen og onsdager for de butikkene som har ekstra helgetilbud. Ut i fra denne appen kan du planlegge dine kjøp hjemme i soffan, uten å gå sulten rundt i butikkene å handle. Jeg velger gjerne hva middagene for uken skal bli ut ifra det som er på tilbud. Planlegger jeg å ha fisk en dag så kjøper jeg den fisken som er på tilbud, verre er det ikke ;)

  2. Er det tilbud som 2 for 1 på en vare jeg ofte bruker f.eks kyllingkjøttdeig, kjøper jeg gjerne det og fryser ned den ene pakken hvis jeg ikke får bruk for begge med en gang.

  3. "Luretilbud", noen av de dyrere butikkene som Meny og Spar kjører ofte 30% på grønnsaker og salatblandinger (og andre matvarer), men det hjelper ingen ting hvis sluttsummen på rabatten allikevel er høyere enn grønnsakenes/matvarenes ordinære pris på en rimeligere butikkkjede som Kiwi eller Rema. Da handler jeg heller på Kiwi, Rema eller den butikken som virkelig har de tilbudene som gjør at sluttsummen på kassalappen blir lavere.

  4. Billigmerker som f.eks First Price har mange gode produkter som er like bra som dyrere merker. Grønnsaker og frukt f.eks., en banan er en banan! Blandt annet avokado får du til 1/ 5 del av prisen kontra et dyrere merke.Finner jeg umodne billige avokado så lar  jeg de ligge fremme på benken et par dager for å  modnes, eller legger de på et varmt badegulv over natten. Planlegger du middagene er dette ikke noe problem å få tid til.;) Produkter jeg som regel kjøper fra First Price : Kokt skinke, hamburgerrygg, ferske fiskefileter, frossen fisk,- laks, tosk, sei , avokado, frukt og grønt.

  5. Kokosmelk, mandelmelk, mandelmel, kokosmel kan blant annet kjøpes på flere daglivarebutikker. Sjekk prisene i nærheten av deg og følg med på tilbud her også

  6. Utenlandske "sjapper". - Her i Drammen, Oslo og sikkert de fleste andre steder har vi såkalte utenlandske småbutikker. I disse butikkene kan du finne store billige pakninger med både krydder, kikerter, nøtter , oliven +++. De fleste har også et stort utvalg av frukt og grønt.

   

  HELSEKOST PRODUKTER

  Produkter som supermat, yaconsirup, rå kakaopulver, vitaminer, nøttemel og andre "alternative" ingredienser er såkalt helsekostprodukter. Dette er som regel det som blir det dyreste i kostholdet. Som dagligvarebutikker finnes det også flere helsekostbutikker, leverandører og merker. Disse er like mye konkurrenter til hverandre som vanlig dagligvarebutikker. 

  Det er lett å bli litt skremt av prisene på enkelte produkter, men som regel varer produktene lenge da det ikke er så mye som skal til i matlaging og oppskrifter. Alternativ søtning f.eks stevia er mye søtere enn vanlig sukker dermed bruker du mye mindre av produktet enn du ville gjort med sukker. Slik er det også med flere andre produkter.

  1. Helsekostbutikker har også tilbudsaviser som det er lurt å følge med på. Her igjen finnes det både billigere og dyrere merker. Det gjelder å ikke henge seg opp i disse merkene, og rett og slett heller følge med på hva som er på tibud. 

  2. Medlemsklubb. En Life butikk i Drammen har medlemsklubb, her melder man seg inn og for hver 400kr man handler for får man et digitalt stempel, når man har opparbeidet seg 9 stempler får man 400kr gratis å handle for. Alle monner drar, så dette er verdt å sjekke opp på din lokale Life butikk.

  3. Både Life og Sunkost har sine egne merkevarer og disse er som regel en del billigere enn andre merker de tar inn i butikkene. Dette gjelder f.eks både kokosoljer, sukkererstatninger, vitaminer osv.

  4. Vita selger også flere helsekostprodukter så dette er også en butikk det er verdt å sjekke priser og tilbud hos.

  5. Som nevnt over selger flere dagligvarebutikker noe helsekost / alternative ingredienser. Blant annet kokosmel, sesammel, mandelmel, agavesirup, fiberhusk, økologiske nøtter og frø, sukrinmelis, sukrin, sukrin gold, steviosa og alternative melkeprodukter. Det er som regel billigere på dagligvarebutikker enn helsekost hvis helsekostbutikken ikke har tilbud.

  6. Nettbutikker. - Det finnes flere butikker på nett. Disse kjører også gode tilbud og rabatter. Det er lett å navigere seg frem, sjekke priser og handle hjemmefra. Det finnes sikkert flere nettbutikker, men nedenfor har jeg ramset opp de jeg bruker.

  NORSKE NETTBUTIKKER

  Soma

  Life

  Gymgrossisten

  Sunkost

  Økosjokolade

  Kinsarvik

  UTENLANSK NETTBUTIKK

  iHerb

  Dette er en trygg nettbutikk som har ALT innen helsekost til en mye rimeligere penge enn her i Norge. HER kan du lese min guide til å handle fra iHerb på en enkel og trygg måte. Første gang du handler herfra kan du også få 5 dollar i rabatt ved bruk av denne koden " SCJ678".

   

  TIPS!

  HER kan du lese guide for å komme i gang med supermat og finne ut hvilke produkter du kan starte med.

  HER kan du lese om hvordan du kan få i deg vitaminer, mineraler og fettsyrer gjennom vanlig kost.

   

  TIL SLUTT

  Spis variert å få i deg sunt fett, proteiner, karbohydrater, vitaminer og mineraler fra flere kilder. Vi mennesker er vanedyr, flere kjenner seg kanskje igjen ved at vi spiser gjerne det samme til frokost dag etter dag, eller har den samme lunsjen med oss flere ganger i uken. 

  Vi lever i 2016 og utvalget av råvarer er større en noen gang. Utfordre deg selv ved å prøve noe nytt. Har du et ensformig kosthold kan f.eks ditt mål kan være å prøve en ny råvare hver uke mot sommeren? 

   

  Håper   denne   guiden   er   til  hjelp,   og    at   du   får   et   sunnere   kosthold   på   et   lavere   budsjett   ! 

   

  #mat#helse#kosthold#budsjett#tips#nettbutikk#helsekost#sunnmat#iherb#supermat

 • Let`s Shot

  SAMSUNG CSC  Kickstart dagen og uken med en skikkelig supershot! Jeg har laget tre varianter basert på sitron, med enkle og rene ingredienser som booster immunforsvaret ditt og gir flere helsegevinster.

  Visste du at verken sitron eller lime er syredannende? - Det er faktisk noe av det mest basedannende du kan innta! 

   

  Greenshot

  1/2 Sitron, uten skall

  1/3 Agurk

  1 bit skrellet Ingefær

   

  Sitronshot

  1/2 Sitron, uten skall

  1/2 Rødt eple

   

  Betakarotenshot

  1 Gulrot

  1/2 Sitron, uten skall

   

  FREMGANGSMÅTE ( lik for alle 3)

  Jeg tar alt i en blender, da jeg også vil spise kjøttet, men du kan selfvølgelig bruke en juicemaskin også.

   

  Helsefordeler

  Sitron er basedannende og balanserer pH-verdien i kroppen. Den er kjent for å være gunstig for fordøyelsen da den stimulerer produksjonen av magesyre, og er rik på mineraler og vitaminer som bidrar til å fjerne giftstoffer fra fordøyelseskanalen. I tillegg er sitron med på å styrke immunforsvaret, da den inneholder blandt annet flavonoider og limonoider og C-vitamin. 

  Ingefær, Inneholder aktive stoffer gingeroler, som er kjent for å bekjempe sykdom og betennelser. Den reduserer luft i magen og kan være stabliserende mot diare. Ingefær skal også være godt mot kvalme, morgenkvalme, reisesyke og blandt annet sår hals, forkjølelse og influensa. 

  Gulrot - Spesielt rikt på betakaroten. Betakaroten omdannes til A-vitamin i kroppen, og er blandt annet viktig for synet og huden vår, samt med på å styrke vekst og utvikling. Det er mye fiber i gulrøtter som kan gi en avførende effekt, og derfor være gunstig mot forstoppelse. I tillegg får du også i deg viktige næringsstoffer som kalium, folinsyre, jern, kopper og magnesium.

   

   


 • Bli kvitt søtsuget

  SAMSUNG CSC

   

  1. Kutt ned på sukker og raske karbohydrater! - Ja sukker gir raskt energi, men bidrar ikke til å gi kroppen noen viktige næringsstoffer, og blodsukkeret faller raskt igjen.

  Kutter du konsekvent ned eller helt ut sukker i 1-2 ukers tid vil du merke veldig raskt at søtsuget forsvinner. Alt etter hvor mye sukker du vanligvis inntar. Flere vil allerede merke at søtsuget er borte etter et par dager, mens for andre vil det ta opp mot to uker.


  2. Faste måltider er alfa og omega. 

  Start helst dagen med en god fiberrik frokost. Det vil hjelpe deg til å ha et stabilt blodsukker utover dagen. Selvom du kanskje ikke føler deg så sulten om morgenen så trenger kroppen drivstoff til å opprettholde kroppens normale funksjoner. Spis gjerne hver tredje til fjerde time. Et jevnt blodsukker vil gjøre at du unngår plutselige søtsug.

   

  3. Unngå kunstig søtstoff. 

  Inntak av kunstig søtt i form av light brus osv, "lurer" kroppen til å tro at den får sukker, men da den ikke får det vil det gi mer søtsug enn det man hadde fra før. Tilsett heller smak i vannet  f.eks i form av presset sitron eller lime. Bruk natulig søtning i matlaging, som ren stevia, yaconsirup eller dadler.

   

  4. Sunn snacks.

  Ha alltid noen sunne og raske alternativer tilgjengelig. Oppkuttede grønnsaker og bær i kjøleskapet, en neve usaltete nøtter og en bit mørk sjokolade er også gode alternativ, eller lag hjemmelaget grønnkålchips. Unngå å ha melkesjokolade, godteri og potetgull osv. i kjøkkenskapet. Vi vet nok alle at ligger favotittsjokoladen i skapet,  gjør den ikke det veldig lenge! ;) 

   

  5. Plan og egenvilje!

  Det sies at "det du vil får du til", og det er en stor sannhet i det! Lag en plan, bestem deg for å holde den, vær konsekvent og du vil lykkes!

   

  SAMSUNG CSC

   

  ERFARINGER:

  Selv har jeg vært en stor tilhenger av  light brus. Jeg kunne drikke 2 l (!!) pepsi max om dagen ( hjelpes, flaut å si dette høyt) .Jeg gikk ikke opp i vekt av det, så tenkte rett og slett ikke over hvor skadelig det var for kroppen. Jeg hadde jo så mange allergier og det var så lite jeg kunne kose meg med uansett, og kaffe drikker jeg ikke heller, så Pepsi Max var jeg totalt avhengig av...FAIL!

  Heldigvis har jeg stor selvdisiplin, og når jeg bestemmer meg for noe skjer det ikke halvveis. 

  Jeg bestemte meg for at nå skal det bli slutt på brusdrikkingen, og var fullt i gang allerede neste dag. Da var det bråstopp! Jeg kjente trangen til pepsi max bygde seg opp og jammen meg fikk jeg ikke skikkelig abstinenser også i form av hodepine og hele kroppen var urolig. - MEN utrolig nok gikk det ikke mange dagene, 2.-3 kanskje før brusen allerede var glemt. Søtsuget minsket også for hver dag som gikk, og det er ikke noe tvil om at det var den brusen som både ga meg vondt i hode og lyst på søtt.

  Det gikk flere måneder før jeg tok en slurk igjen! Første gangen var i et bryllup hvor glasset mitt ble ufrivillig fylt opp. Jeg tok et par slurker, men det smakte absolutt ikke like godt som jeg husket. Siden har jeg tatt et halvt glass et par ganger, i bryllup den siste gangen + en gang på besøk. Det er faktisk ikke noe jeg har lyst på lenger, utrolig deilig!

   

  Følger du de 5-stegene over er jeg sikker på at du raskt vil merke at søtsuget forsvinner. Dette klarer DU! Lykke til ! ♥

   

  #blikvittsøtsuget#sukkerfri#kosthold#mat#helse#ernæring

 • ET BÆREKRAFTIG LIV
  Forrige uke var jeg på seminar med John Opsahl " INSPIRASJON TIL ET BÆREKRAFTIG LIV "  John Opsahl er ekspert på helhetlig helse og supermat. På dette seminaret

  inspirerte  han til hvordan vi kan leve et mer bærekraftig liv." Det å skape helse i dag handler ikke bare om vår egen kropp, men også om miljøet og planetens fremtid."- John Opsahl

  John startet med å fortelle oss sannheten om media og hvordan de har en tendens til kun å fokusere på det negative som skjer i verden. Sannheten er at det har skjedd så utrolig mye bra de siste årene! Blandt annet:

    

  • Verdens barnedødlighet er halvert siden 1990.
  •  90 % av alle jenter går nå på skole.
  • Vi blir smartete. Studier viser at hver genrasjon er mer intelligente enn den forrige. De siste 100 årene har gjennomsnitts- IQ økt med 24 poeng. 
  • Globalt sett har vi aldri hatt en høyere levestandar eller livskvalitet enn vi har nå.
  • Vi blir eldre! Forskning viser at eldre aldri har vært friskere eller lykkeligere enn nå.
  • Siden 1995 har kjønnsdiskriminering og forskjellsbehandling gått ned med 25% globalt.

   

  Vi vet at verden ikke er perfekt, men vi kan se at virkligheten er stikk motsatt av det media skal ha den til. Det ER mye positivt som har skjedd de siste årene, og det er det viktig å huske på! 

  Fokus på bærekraftig livstil og bærekraftig mat er et økende tema innen ernæringsfeltet.

  Viste du at:

  • Salget av økologiske produkter øker i Norge.
  • Foreldre har aldri vært mer opptatt av et sunt kosthold.
  • Bruk av tilsettningsstoffer og sprøytemidler er på vei ned på grunn av forbrukerkrav.
  • Sunnere kosthold - Fra et fokus på slanking til et fokus på sunnhet og helse.

  HVA KAN DU GJØRE FOR Å LEVE ET MER BÆREKRAFTIG LIV?

  • Støtt etisk og bærekraftig handel.
  • Kast mindre mat.
  • Kjøp næringstett mat.
  • Ha et gjennomtenkt forbruk.
  • Plukk bær og sopp.
  • Dyrk egen mat.
  • Kjøp ren mat, prossesering er ressurskrevende.
  • Resirkuler!

  Å endre matindustrien er egentlig enkelt. - Slutter vi å kjøpe visse produkter slutter også produsentene å produsere de. Det vi kjøper produseres det da mer av!

  John Opsahl er blandt annet Life Coach og terapeut, det å være på et foredrag av han er virkelig inspirerende! Det å skulle skrive referat fra et slik foredrag er så og si umulig å gjøre, men jeg tok meg i å prøve alikevel... Har du mulighet til å reise på et foredrag med John anbefaler jeg det på det sterkeste! 

  Jeg gleder meg til å leve et mer bærekraftig liv! Håper du blir inspirert til å gjøre det samme.  ♥


 • BOOTS YOUR VITALITY

  Jeg var så heldig å ble bedt på foredrag/event i forbindelse med Trine Berge sin nye bok “Rawfood”- sammen med et knippe andre bloggere og ambassadører.

  Trine lærte oss om rawfood og supermat, om hvordan vi enkelt kan få i oss mer næringsrik mat gjennom kostholdet vårt, samt bruke supermat i maten.

  Trine er en engasjert dame full av kunnskap, og minnet oss på at "Helse handler ikke om å være streng med seg selv og aldri ha det gøy, men å ha energi og overskudd til å skape det livet du drømmer om.”

  Vi ble blandt annet servert (favoritt snacks'n min) Grønnkålchips, en grønn herlig smoothie som er den beste jeg noen gang har smakt!

  Samt en deilig salat med mangodressing, og mandelmelk som hun lagde foran oss.

  Måltidet ble avsluttet med energi kuler, med lav glykemisk indeks! :-)

  Foto cred til Sara Johannessen!

  Trine sier selv om kurset:

  Maten på kurset er glutenfri og plantebasert. Jeg formidler en grønn og sunn livsstil, men tror på en god balanse og variasjon i kostholdet. Så glem at du «må bare spise» rawfood, jeg vil bare inspirere deg og vise deg hvordan du kan spise og kose deg med mer grønt – til hverdag og fest!

  Har du lyst til å dra på kurs med Trine ?- hun holder kurs i Oslo og Moss i høst.

  Her kan du melde deg på Boost Your Vitality eventet i Oslo og Moss!


 • BLI MED PÅ HØSTENS

  SUPERNATURE-KURS ! :D

   

  I høst arrangerer Supernature en rekke spennende kurs!


  - Go Super! Kom i gang med Supermat med Sara Chacko

  - Boost your vitality. Rawfood- og supermatworkshop med Trine Berge

  - Inspirasjon til et bærekraftig liv. Bli inspirert til å leve grønnere og renere av Supernature-grunder John Opsahl.

   
  Jeg deler ut 2 biletter til en heldig vinner som  er velkommen på en av kurskveldene, sammen med en venn. :D

  Alt du trenger å gjøre er å legge igjen navn og mailadresse i komerntarfeltet under, så er du med i trekningen! Tagg gjerne en venn i posten på instagram;)

   

  #kosthold#helse#supermat#supernature#giveaway

 • WHY BREAKFAST

  Hvorfor spise frokost er så viktig.

   

  Det å få i seg et måltid om morningen kan både virke stressende og "unødvendig" for flere.

  Men moren din hadde rett: frokost er det viktigste måltidet om dagen!

   

  Studier viser at det å få i seg en sunn næringsrik frokost gir flere helsefordeler:

   

  - Bedre konsentrasjon og ytelse i klasserommet eller på arbeidsplassen

   

  - Mer styrke og utholdenhet ( spesielt til fysisk aktivitet)

   

  - Lavere kolestrolnivi

  - Mer stabilt blodsukker

   

  Frokost og protein

   

  En tommelfingerregel sier at vi trenger ett gram protein per kg kroppsvek per dag. Det vil si; veier du 65kg trenger du minimum 65g protein per dag.

   

  Det å spise spesielt magre proteiner til frokost hjelper deg å holde deg mett frem til lunsj og ha et stabilt blodsukker igjennom dagen.

   

  Det trenger ikke være verken komplisert eller vanskelig å få i seg proteiner om morgen.

  - 1 egg innholder 8,5 g protein

  - 4 skiver kokt skinke innholder 7 g protein

  - 100 g reker innholder 23,3 g protein

  -100 g makrell i tomat ( orginal) innholder 13,4 g protein

  -100 g tunfisk i vann innholder 24,1 g protein

  - 100 g cottsge cheese orginal og mager innholder begge 13 g protein

   

  Dette var bare noen tips om hva som innholder protein som er lett å få i seg om morningen. :)

   

  Lykke til!:-)


 • SUNN MAT UTE

  Spise sunt ute er kanskje ikke alltid lile lett når man hører at det er mer kalorier i salaten enn burgeren på Mac D.

   

  Men det trenger helller ikke være så vansklig heller.

  Jeg skal gi deg noen basick tips for hvordan du kan unngå kaloribomber når du spiser ute.

   

   

  1. Ved bestilling av salat

   

  ? salten er ofte vendt i vinagrette med dressing på toppen. Ved å be om ut vinagrette og dressing på siden sparer du deg selv for ekstra kalorier, og kan lettere kontrole hvor mye du for elsempel spiser av dressingen.

   

  ? Ved siden av salaten kommer det ofte brød og smør, dette kan du lett kutte ut.

   

  ? Står det en type sjø/skalldyrsalat på menyen, er dette ofte ett magrene alternativ, men vær obs på scampi.

  Scampi, kylling og tacosalat er ofte stekt med masse olje og salt.Derfor vil ferske reker, kokt (og stekt) fisk være et magrere alternativ.

   

  2. Drikkevarer

   

  ? Hold deg unna alt av sukkerholdigbrus, det er ikke godt for deg uansett.

   

  ? Juice er et bedre alternativ men alikevel en del tomme kalorier.

  Lettbrus er uten klorier, men om det er bra for helsa kan diskuteres.

   

  ? Vin innholder mindre kalorier enn Øl , og Øl innholder mindre kalorier enn pils.

   

  3. Smoothie

   

  ? Smoothie kan innholde, frukt,fruktjuice,bær,melk,yoghurt,sukker osv.

  Så her må du være obs på skjulte kalorier.

   

  ? Har du mulighet til å lage din egen som for eksmpel på smoothiexhange, er det lurt å holde seg til vann eller melk fremfor juice, og bruke masse bær.

   

  ? Noen steder kan du også velge om du vil ha i proteinpulver eller greens, og dette kan det være lurt å ha i om du kjøper smoothie som erstating for et hovedmåltid.

   

  4. Meny

   

  Når du skal bestille fra en meny:

  ? Bestill heller hele poteter og ris enn pomms frits.

  ? Velg rent kjøtt og fisk, velg heller ytrefilet enn entrecote, der kan du spare rundt 150 kalorier kun på kjøttet.

  ? En fin regel :

  Unngå matvarer med beskrivelser som sprøstekt kremet,gratinert,panert ,sautert, karamellisert og frityrstekt.

  Velg matbarer med beskrivelser som «

  dampet i egen kraft (au jus), grillet, ovnsbakt, forvellet (blanchert) og pochert.

   

  ? Maki er sunnere en sushi med ris.

   

   

  Håper dette kan hjelpe deg i når du skal ute å spise.

  Lykke til!

  #bestillemat#bestillesunnmat#suntpårestaurant#sunnrestaurant#mattips#salat#avokado

 • BÆR OG HELSE

  Et perfekt lite mellom måltid.

   

  Ikke bare har blåbær og bringebær lite kalorier og et lavt fett innhold.

   

  De har også lav glykemisk indeks, og påvirker ikke blodsukkeret så mye .

   

  Hvis du lever lavkarbo / lavglylkemisk er bær utmerket å spise .

  Det har også mange helseefekter, spesielt blåbær.

   

  Blåbær har et høyt innhold av antioksidanter som er med på å beskytte kroppens vev mot skader fra frie radikaler.

  Frie radikaler dannes ved normalt liv og vanlig aktivitet. Det dannes ekstra under blandt annet stress , forurenset luft og solstråler.

  Blåbær er proppet med Vitamin C, som er gunsitg for bindeved, sener og bein i kroppen.

  Det sies også at vitaminet hindrer aldring og da holder på elastiteten i huden og forebygger rynker.:-)

   

  Blåbær er ekstra bra for IBS- irritabel tarm syndrom, da bærene skal virke mageregulerende både for forstoppelse og diare.

   

  Blåbær er også bra for hjerte da det senker kolestrolet. Og det skal også skjerpe hukomelsen og være bra for synet.

   

  Så det er masse positive efekter ved å spise blåbær.

  Har du ikke fått øynene opp for blåbær før, håper jeg du har fått det nå:)


 • SUPERCLEANSE 2015

  Jeg var så heldig å bli bedt på supercleansekurs med john opsal l supernature på torsdag.

  Det var veldig inspirerende og lærerrikt.

  Han snakket om det å rense kroppen fra alle forgiftninger vi får i oss ubevist i hverdagen, og hvordan dette påvirker helsen vår fysisk og psykisk. Hvordan det å. være " forgiftet" kan gjøre oss syke.

  John forklarte hva Detox egentlig betyr, hva det vil si å enten faste helt eller rense kroppen.

  Han forklarte på en enkel måte så det er lett å forstå. Han oppfordret oss også til å kjenne på vår egen kropp hva som er best for oss.

  Kosthold er induviduelt, men det er viktig å få i seg ren næringsrik mat.

  Vi ble møtt med deilig snacks og en balanse Te som var super god.

  John demonstrerte hvordan vi kan lage ultimate smoothies hjemme.

  Her både med søt mango og hot chilli. Kompinasjon ble nydelig. Han hadde også i blandt annet erteprotein(som er min favoritt) , cocosa og hvetegress.

  Hvis man ikke er så glad i de grønne smakene er oppskriftene ovenfor perfekte.

  Vi fikk serverte smoothies i pausen , mens vi kunne mingle med de andre.

   

  Jeg har blitt så vandt til smakene at jeg som regel bare bruker vann;) men i dag måtte jeg prøve Spicy Mango

  Jeg fikk møte flere bloggere og vi fikk sammen tid med John etter eventet. Der kunne vi stille sprøsmål og snakke med han, og det ble blandt annet snakk om ME, mage/tarm og innmat.

  Søte Helene som ga meg noen av bildene fra eventet, ettersom kamaret mitt klikket underveis. Kjempe koselig å møte jenta bak heleneragnhild.no

  Har du mulighet til å dra på et Supercleansekurs kan det annbefales!:)

  Takk Supernature for en flott kveld ! :-)


 • PROTEINRIK DAG

  Viktig med god næringsrik mat igjennom dagen.

   

  Et måltid burde som regel bestå av både proteiner,sunt fett og langsomme karbohydrater ( gjerne grønnsaker). Man må ikke spise mye karbohydrater, ikke hvis man lever på et lavkarbo kosthold, men da er det elstra viktig med proteiner og fett.

  Det er generelt mye lettere å få i seg karbohydrater og fett enn det er proteiner så her har jeg samlet noen gode næringrike forslag uten å bruke proteinpulver.

   

   

   

   

  Dagens lunsj. Hjemmelaget Brød med kokt skinke, reker og grønnsaker. Litt dessert til lunsj , jordbær, mandler og mørk sjokolade (melkefri og sukkerfri)

   

   

   

  - Magert kjøtt som kylling og kalkun.

  Kyllingfilett, kalkunpålegg osv.

  - Reker

  - Mager Fisk -mager fisk som torsk,skrei , men også tunfisk som er en mellom fet fisk, mye magrere enn for eksempel laks. ( men husk at det også er viktig å få i seg fet fisk som makrell, sild og laks)

  -Egg spesielt eggehvitte som kun består av proteiner, men det er mer proteiner tilsammen i eggeplommen men den har også fett.

  -Bønner og linser lever du helt ketogen annbefaler jeg proteiner fra ovennevnte.

  - Nøtter ja i nøtter er det også proteiner, ikke bare fett!

  Hasselnøtter har 15 g protein pr. 100g

  Valnøtter har 15,2 g protein pr.100 g.

  Cashewnøtter har 18,2 g protein pr. 100 g

  Mandler har 21,2 g protein pr 100 gram.

  Peanøtter har hele 25,2 g protein pr. 100 g

  -Magre melke produkter (for de som tåler melk)som cottagecheese, kesam og yoghurt.

   

  Tenker du på å få i deg nok proteiner?

  I såfall hva spiser du da?


 • Frokost,lunsj eller middag?

  Hva er du mest glad i ,frokost, lunsj eller middag?...

   

  Personlig er jeg ikke glad i mat før 9-10 tiden om morningen...

  Det kan ha noe med at jeg som regel spiser litt sent på kvelden, gjerne klokka 23 før jeg legger meg...

   

  Det er delte meninger om det er lurt å spise kvelden eller ikke. " du legger på deg hvis du spiser etter 18.00"

  Det er feil! Så går du rundt å tror det bare slutt,.??

  1kalori ER 1kalori, samme om det er klokka 9, 15 eller 22!

   

  Problemet mange kan ha med spising på kvelden er rett og slett at man spiser for mye og usunt!

  Det er lettere å frotse i seg sjokolade, potetgull eller pizza forand TVn hjemme på kvelden enn på arbeisplassen eller skolen på dagen.

  Det gjelder å ha en plan og en god rytme gjennom dagen.

  Gjerne både hovedmåltider og små mellom måltider.

  Det kan fordeles enkelt på 2 måter.

   

  Forslag 1:

   

  Frokost

  Mellom måltid

  Lunsj

  Mellom måltid

  Middag

  Mellom måltid

   

  Med dette har du tre større måltider om dagen og tre små måltider som tilsammen gir deg nok næring og metthet i løpet av en dag.

   

  Forslag 2.

  Frokost

  Mellom måltid

  Lunsj

  Mellom måltid

  Middag

  Mellom måltid

  Kveldsmat

   

  På dette oppsette har du fire hovedmåltider og tre små.

  Her gjelder det og fordele de tre hovedmåltidene på fire , IKKE innta mer mat, men i mindre posjoner over flere måltid.

   

  Forskjellen på et mindre hovedmåltid og mellommåltid er i hovedsaklig at et hovedmåltid burde bestå i både proteiner ,sunt fett og langsomme karbohydrater gjerne i form av grønnsaker.

  Mellommåltid kan være, nøtter, bær, en lyoghurt osv.

  Har du faste måltider? I såfall hvordan ser din dag ut?


 • ER "GLUTENFRITT" SUNT?

  Et spørsmål jeg har fått veldig mange ganger ...

  Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg har opplevd at det er så mange som er opptatt av at alt skal være glutenfritt når de skal ha et sunt kosthold eller slanke seg. og kun spiser maten hvis det er glutentenfritt. Spesielt når man er ute å spiser å skal bestille mat. Eller går i butikken og kjøper glutenfrie lomper i steden for grovelomper.

  Men hva får du egentlig hvis du bestiller glutenfri pizza eller salat med glutenfritt brød?

  For hva er egentlig "gluten"Og hva er da "glutenfritt"?

  Gluten er et protein som finne i blant annet kornsortene hvete, bygg, rug og spelt.

  Dette protein er det de med cøliki får en imunnreaskjon mot , og det skjer en slags allergisreaskjon når man får i seg dette protein.

  Det er flere som har gluten intoleranse,men ikke cøliki, som får en reaksjon med gluten, ofte mage/tarm problemer. Men også andre.

   

  For disse menneskene er det viktig med et glutenfritt kosthold.

   

  Men å bytte til glutenfrie ferdig produkter og mel blandinger i seg selv er ikke et sunt kosthold. Du går ikke ned vekt, får ikke i deg variert mat med forskjellige vitaminer proteinrt, sunt fett og riktige karbohydrater.

  Produktene er som regel laget med rismel , maismel . hvetestivelse, druesukker, potetfiber, risstivels osv.Altså masse stivelse og raske karbohydrater.

  Mange produkter er også laget med et soyamel.

  (som det kan diskuteres hvor bra er, jeg har selv negativ opplevlse med for mye soya, så nå slå jeg ut på allergi tester noe jeg ikke gjorde før.)

   

  For de som TÅLER gluten er det jo mye sunnere med foreksempel grovt rugmel og havregryn!

  Men for de som ikke tåler gluten eller de som vil ha et sunt kosthold med mindre stivelse og karbohydrater annbefaler jeg å bytte til gode altarnativer, med sunt fett , fiber og proteiner og sakte karbohydrater som mandelmel, kokosmel, kikertmel, qinoamel, sesammel og forskjellig nøttemel,og bruke linfrø, gresskarkjerner osv i bakst.

  Det finnes ikke mye glutenfritt og lavkarbo i butikken, så man må ofte lage selv. Det finnes noe knekkerbrød å få tak i, men hjemmelagde smaker bedre.

   

  Da får kroppen masse god næring ,og ikke minst er det diabets vennlig fordi det er lettere å ha et stabilt blodsukker igjennom dagen.

   

   

  Så tilbake til spørsmålet " er glutenfritt sunt?"

  Nei! Glutenfritt betyr ikke at det er sunt, men det finnes mange gode glutenfri alternativer.

   

   

  Håper dette var til hjelp...


 • GRAPEFRUKT

  ... Den rare frukten som ligner på appelsin.

  Har du smakt grapefrukt før(?) den er litt bitter på smak samtidig som den er søt og god.

  Tips! Ikke skrell den som en appelsin, men bruk en kniv og ta ut fruktkjøtet , da smaker den ikke bittert.

  IBS - irritabel tarm og Grapefrukt

  Det sies at grapefrukt før frokost ( og generelt igjennom dagen) gir mange gode helse gevinster og blandt annet hjelper til en bedre fordøyelse.

  Fiberet i grepefrukten holder magen og tarmene i gang som igjen fører til mindre oppblåst mage, buldring, løs og forstoppet mage.

  Grepefrukt kan også ta knekken på skadelig bakterier og soppinfeksjoner som Candida.

  Det er også vært å nevne at Grepefrukten er stappet med antioksidanter og c-vitaminer som igjen styrker imunnforsvaret.

  Det er mange med disse problemene som kan har et dårlig imunnforsvar fordi det største immunnforsvaret ligger i mage/tarm.

   

  Grepefrukt skal også være bra for å holde et stabilt blodsukker hele dagen, og har kun 32kcal.

   

  Mine erfaringer

  Jeg har nå i tre uker testet dette ut.

  Startet hver dag med en liten eller en 1/2 stor grapefrukt om morningen før frokost , og spist en hel grapefrukt til i løpet av dagen, mest på kvelden eller ettermiddagen.

  Guess what??

  Magen er betraktelig bedre! Mindre oppblåst, og nesten null bråk ! Jeg vet ikke om det har tatt knekken på bakterier og sopp, men med så stor forskjell på magen så må det ha gjort noe.

  Tommel opp for Grepefrukt!

  Dette kommer jeg til å fortsette med !:)

  #grepfrukt#grapefruit#frukt#femomdagen#helse#tips#kosthold#ibs#irritabeltarm#lowfodmap#stoffskifte#diet#mat
Validation content="29ba0158097984d395f87f8fc584eb9d
hits


Denne bloggen er personlige ytringer fra utgiver av bloggen. All bruk av bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggens ansvarlige utgiver. Bloggen ligger på blogg.no og annonser på bloggen selges av Mediehuset Nettavisen. Ansvarlig redaktør for Mediehuset Nettavisen er Gunnar Stavrum. -
Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©
- albiss.blogg.no -