Not seeing a Scroll to Top Button? Go to our FAQ page for more info.






TILBAKE TIL FORSIDEN

  • Gurkemeie knekkebrød

    inneholder afiliatelenker

     

    Helsebringende knekkebrød!

    Disse chia knekkebrødene, som jeg la ut for en stund siden, har jeg fått så mange gode tilbakemeldinger på!, -  og jeg er selvfølgelig veldig enig. Elsker de!

    Jeg lager de hele tiden og går fort tom! ;)

    Nå har jeg brukt den samme oppskriften og tilsatt en good mengde gurkemeie. Du kjenner ikke smaken, men det sies at gurkemeie har en god helseeffekt, så hvorfor ikke..?

    Det er mye diskusjonen hvor vidt urter og krydder påvirker helsen positivt, men selv tror jeg at det er bra å bruke mye krydder og urter i maten. Rett og slett på samme måten som ren naturlig mat, uten tilsetningsstoffer er det beste for oss.

     

     

    Oppskriften er naturlig fri for gluten, melk, raffinert sukker, soya og korn.

     


     

    For tiden er jeg hektet på Helios sin pesto, den er farlig god! I kombinasjon med disse knekkebrødene og tomat, NAM! <3 

     


     

    Gurkemeie knekkebrød

     

    4 ss Chiafrø

    4 ss Hampfrø

    50 g Sesammel

    2 ss Cocosa pure

    2 dl Vann ++

    1 klype Himalayasalt

    Gurkemeie

     

    FREMGANGSMÅTE

    1. Sett ovnen på 160 grader

    1. Bland chiafrøene med 1 dl vann og la de svelle i en halvtimes tid.

    2. Tilsett deretter resten av ingrediensene og bland sammen til en jevn røre. Tilsett eventuelt mer vann til en passe konsistens. Den skal være litt tykk.

    3. Bre ut på et bakepapirkledd stekebrett og stek midt i ovnen først i ca 10 min, rut deretter opp i ønsket størrelse og stek videre til knekkebrødene er tørre. Mellom 30-60 min. Avhenger av hvor tykke de er og hvor mye vann du tilsetter.

    Avkjøl på rist.

     


     

    TIPS!

    - Har du ikke kokosolje kan den byttes ut mot f.eks en god olivenolje eller rapsolje.

     

    -MariaMarisol

    Følg meg gjerne på instagram her, facebook her og snapchat "mariamarisol"


     

     


  • Knekkebrød uten egg, nøtter og kjerner



     

    inneholder afiliatelenker

    Starter uken med litt bakst!

    I dag har jeg bakt en porsjon med knekkebrød etter en helt ny oppskrift.

    Disse knekkebrødene er helt naturlig fri for gluten, melk, raffinert sukker, soya, korn, nøtter, kjerner og egg. Man skulle ikke tro at de er så gode som de er, ettersom de er så allergivenlige og lavkarbo, MEN DET ER DE! :D

    Denne kan du gjerne bruke som en base-oppskrift og tilsette f.eks urter og krydder om du ønsker. Selv syntes jeg gurkemeie og litt sort pepper er godt i, men det er smak og behag! ;)

     



     

    Chia Knekkebrød


    4 ss Chiafrø

    4 ss Hampfrø

    50 g Sesammel

    2 ss Cocosa pure

    2 dl Vann ++

    1 klype Himalayasalt


     

    FREMGANGSMÅTE

    1. Sett ovnen på 160 grader

    1. Bland chiafrøene med 1 dl vann og la de svelle i en halvtimes tid.

    2. Tilsett deretter resten av ingrediensene og bland sammen til en jevn røre. Tilsett eventuelt mer vann til en passe konsistens. Den skal være litt tykk.

    3. Bre ut på et bakepapirkledd stekebrett og stek midt i ovnen først i ca 10 min, rut deretter opp i ønsket størrelse og stek videre til knekkebrødene er tørre. Mellom 30-60 min. Avhenger av hvor tykke de er og hvor mye vann du tilsetter.

    Avkjøl på rist.







     

    -MariaMarisol

    Følg meg gjerne på instagram her, facebook her og snapchat "mariamarisol"


     


  • Sesamkjeks med chiafrø

    SAMSUNG CSC

    Superenkle sesamkjeks som ikke bare smaker godt, men også gjør godt for kroppen din!

    De inneholder både chiafrø som blant annet er godt for fordøyelsen, og kokosolje som gir gode fettsyrer og smører kroppen innvendig. 

    SAMSUNG CSC
     

    Sammenlignet med andre knekkebrød/kjeks tar disse veldig kort tid å lage. Alle ingrediensene kan du faktisk også kjøpe på vanlig matbutikk, det gjorde jeg :)

    SAMSUNG CSC

    Sesamkjeks med chiafrø

    1 brett:

    100 g Sesammel

    2 ss Chiafrø

    1 Egg

    2 ss Kokosolje - smeltet

    1 klype Salt - jeg brukte himalayasalt

    Tørkede urter - jeg brukte timian

     

    FREMGANGSMÅTE

    1. Bland sammen alle de tørre ingrediensene i en bolle.

    2. Tilsett egg og kokosolje og bland sammen til en fast deig. Kna gjerne med hendene.

    3. Legg deigen mellom to bakepapir og kjevl den ut til ca 0,5 cm tykkelse.

    4. Stek midt i ovnen på 180 grader varmluft i 5-6 minutter. Skru deretter ovnen ned på 160 grader og rut opp til kjeks i ønsket størrelse. Stek videre i ca 15-20 min til kjeksene er gyldne og tørre.

    5. Avkjøl på rist.

    SAMSUNG CSC

    TIPS!

    - Sesammel kan byttes ut mot f.eks mandelmel.

    - Chiafrø kan sløyfes, men anbefales da chiafrø gjør underverker for fordøyelsen. Det kan eventuelt byttes ut mot linfrø som har samme virkning på fordøyelsen, men smaken vil bli noe annerledes.

    - Kokosolje kan byttes ut mot smør eller olje.

    - Bruk gjerne forskjellige urter du har i hus. F.eks basilikum, gressløk eller rosmarin.

    SAMSUNG CSC

    -MariaMarisol

     


  • Salte urtekjeks

    SAMSUNG CSC

    Salte kjeks er så godt og passer til så mye. Disser nyter jeg gjerne alene som de er, sammen med ost og noe godt i glasset, eller har med i sekken på tur. 

    Kjeksene er lavkarbo- paleo, helt uten gluten, melk, soya og gjær ++, og passer derfor bra til mange forskjellige kosthold.

    Jeg bruker himalayasalt i oppskriften, men du kan bruke havsalt også.

    SAMSUNG CSC

    Salte urtekjeks

    2 dl Mandelmel

    3 ss Sesammel

    1-1/2 ts Himayalayasalt

    2 Egg

    4 ss Vann

    Friske urter,- i dag har jeg brukt persille.

    FREMGANGSMÅTE

    1. Bland sammen de tørre ingrediensene og rør inn egg, vann og ønsket mengde friske urter.

    2. Sett deigen kaldt i 15 min så den blir lettere å jobbe med.

    3. Kjevl ut deigen mellom 2 bakepapir og stikk ut kjeks med en cookie-kutter eller rut opp med kniv.

    4. Stek midt i ovnen på 180 grader i 15 min, sett deretter ovnen på varmluft 160 grader og stek i 5 min til. Avkjøl på rist.

     

    SAMSUNG CSC

     

    #lavkarbo#paloeo#kjeks#melkefri#glutefri#sukkerfri#urtekjeks#sunt#sunnmat#helse#kosthold#ernæring

  • SteinalderKnekkebrød

    SAMSUNG CSC

    Herlige knekkebrød du kan knaske på i ferien! Like gode til frokosten som til ost og vin. :) 

    Dette er en paleo ,lchf, lavkrabo oppskrift , blandt annet uten gluten, korn, gjær og melk. Laget på nøtter og frø.  


    Nøtter og frø inneholder gode fettsyrer, fiber og gir en god metthetsfølelse. Derimot kan det være vanskelig å fordøye, spesielt for tarmer/mager som allerede er i litt ubalanse. Grunnen til dette er at de inneholder noe som heter fytinsyre som er enzymhemmende. Det hindrer opptak av mineraler av annen mat vi spiser, samtidig som mineralene og vitaminene i selve nøttene og frøene blir mindre opptagelige for oss.

    Ved å bløtlegge nøtter og frø før bruk frigjøres denne fytinsyren og det gjør at mineralstoffene lettere tas opp og fordøyes i kroppen. I tilegg blir den litt bitre smaken borte. 

    Lager du knekkebrøene i dehydrator på 46 grader bevarer du også enda mer av egenskapene ved bløtlegging. Du kan selvfølgelig lage disse i ovnen også ( se oppskrift lenger ned), det tar kortere tid og når forarbeidet med bløtleggingen er gjort vil du uansett sitte igjen med knekkebrød som er bedre for tarmene/magen din. 

    SAMSUNG CSC
    Steinalderknekkebrød

    100 g mandler

    50 g Hasselnøtter

    2 dl Sesamfrø

    2 dl Solsikkekjerner

    3-4 ss Gresskarkjerner

    1/2 dl Knuste linfrø

    4 ts Fiberhusk

    1 ts Himalayasalt

    5 dl Vann

    + vann og ca 2 ts himayasalt til bløtlegging.

     

    FREMGANGSMÅTE

    1. Start med å bløtlegge hele nøtter og frø. ( nøttene sammen og frøene sammen.) Ha i et par klyper himalayasalt og tilsett kaldt vann til det dekker ca 2-3 cm over. La stå i ca 12 timer, hvertfall natten over, gjerne lenger.

    2. Hell av vannet på nøttene og frøene og skyll de godt.

    3. Kjør mandler og hasselnøtter til mel og blan de sammen med frøene. Tilsett 4 ts fiberhusk, 5 dl vann og 1 ts himalayasalt

    4..La røren stå å hvile i 15-20 min,  slik at den sveller godt. I mellomtiden sett ovnen på 160 grader varmluft.

    4. Bre deigen utover 2 bakepapirkledde stekebrett og rut opp firkanter eller ønsket størrelse.

    5. Sett brettene i ovnen i i tilsammen 70 min. Når halve tiden har gått ( 35 min) bytter du plass på brettene i ovnen. Har du ikke ovn med varmluft kan du steke ett og ett brett om gangen i 70 min, men snu det underveis

    .SAMSUNG CSC

    TIPS!

    - Bløtlagte nøtter og frø kan frøses. Veldig smart å gjøre, da har du alltid ha noen klare til bruk!

    - Bruk gjerne andre nøtter og frø også.

    - Tilsett krydder, urter eller f.eks soltørket tomat for mer/andre smaker.

    #knekkebrød#lavkarbo#lchf#steinalder#paleo#melkefri#glutenfri#utenkorn#utensoya#utengjær#sukkerfro#sunnmat#kosthold#helse#ernæring#oppskrift

  • Dagens bakst




    Superknekkebrød på sitt beste!

    Denne oppskriften har vært veldig populær blandt leserene mine, og nå har jeg endelig laget en ny porsjon selv. :) Jeg oppbevarer de i en tettboks på kjøkkenbenken.



    Tips! Strø litt ekstra himalayasalt over ved servering! NAM ! :D

     

    KNEKKEBRØD

    Til 4 brett:

    6 dl Linfrø

    2,5 dl Gresskarkjerner

    4 dl Solsikkefrø

    2 dl Knuste linfrø

    5 ss Chiafrø

    Bløtlegges over natten, eller ca i 7-8 timer.

    3 tomater

    2-3 Hvitløksfedd

    3 ts Sitron

    3 ts Himalayasalt

    1 rød Chilli

    2 never Gressløk

    1 klype pepper

    FREMGANGSMÅTE

    Finn frem en stor bolle og bløtlegg linfrø, knuste linfrø, solsikkekjerner, gresskarfrø og chiafrø i vann i ca 7-8 timer, gjerne over natten.

    Ha i litt mer vann når det nærmer seg slutten hvis det virker litt tørt.

    Ha de andre ingrediensene i en fodprosessor og bland sammen til en fin konsistens, gjerne med litt biter, det smaker bare godt.

    Hell blandingen sammen med de bløtlagte frø og kjernene og rør godt sammen for hånd.

    Kle 4 stekebrett med bakepapir, fordel røren utover og spre den med en slikkepott. Ca 1/2 cm tykk.

    Bruk en pizzaskjærer og rut opp ønsket størrelse knekkebrød.

    Stek på varmluft 160 grader i ca 1 t og 10 min.

    Midt i steketiden bytt plass på brettene

    La knekkebrødene tørke på ettervarme med døren på gløtt i ca 15 min eller lenger og avkjøl på rist.

     

    TIPS

    - Bruk gjerne nøtter i steden for frø og kjerner, bare mengden til sammen er den samme.

    - Urter, krydder og grønnsaker kan varieres, her bare smaker du deg frem til kombinasjoner du liker.

    - Tørketid for dehydrator er 42 grader i 12-14 timer!

     

     

     

    #knekkebrød#sunt#glutenfri#sukerfri#melkefri#helse#kosthold#ernæring#mat#oppskrift

  • OPPSKRIFT: SUPERKNEKKEBRØD








    Som det nattmenneske jeg er, i tilegg til at det natt til mandag var superstor fullmåne og total måneformørkelse på samme tid, fant jeg like godt ut siden jeg skulle ha lunsjbesøk, at hvorfor ikke legge i vann frø og kjerner så gjestene skulle få nybakt superknekkebrød! :D Haha! Jeg kjenner at perfeksjonisten i meg kommer frem!...

    Uansett, jeg var spent på om de skulle falle i smak hos venninene mine, så jeg serverte selvfølgelig annet knekkebrød og godt brød. Men vet du hva, IKKE noe annet enn mine hjemmelagde knekkebrød ble rørt! :D De er heller ikke dem som velger sunn mat hvis det er annet tilgjengelig. ;-)(No offense jenter )

    Til 4 brett:

    ♥6 dl Linfrø

    ♥2,5 dl Gresskarkjerner  

    ♥4 dl Solsikkefrø  

    ♥2 dl Knuste linfrø  

    ♥5 ss Chiafrø

    Bløtlegges over natten, eller ca i 7-8 timer.

    ♥ 3 tomater

    ♥ 2-3 Hvitløksfedd

    3 ts Sitron

    ♥ 3 ts Himalayasalt

    ♥ 1 rød Chilli

    ♥ 2 never Gressløk

    ♥ 1klype pepper

    Fremgangsmåte :

    Finn frem en stor bolle og bløtlegg  linfrø, knuste linfrø, solsikkekjerner, gresskarfrø og chiafrø i vann  i ca 7-8 timer, gjerne over natten.

    Ha i litt mer vann når det nærmer seg slutten hvis det virker litt tørt.

    Ha de andre ingrediensene i en fodprosessor og bland sammen til en fin konsistens, gjerne med litt biter, det smaker bare godt. 

    Hell blandingen i sammen med de bløtlagte frø og kjernene og rør for hånd.

    Kle 4 stekebrett med bakepapir, fordel røren utover og spre den med en slikkepott. Ca 1/2 cm tykk.

    Bruk en pizzaskjærer og rut opp ønsket størrelse knekkebrød.

    Stek på varmluft 160 grader i ca 1 t og 10 min. 

    Midt i steketiden bytt plass på brettene

    La knekkebrødene tørke på ettervarme med døren på gløtt i ca 15 min eller lenger og avkjøl på rist.

    Strø gjerne litt himalayasalt over på slutten.

     


    Tips!

    Du kan gjerne bruke nøtter i steden for frø og kjerner, bare mengden til sammen er den samme.

    Urter, krydder og grønnsaker kan varieres, her bare smaker du deg frem til kombinasjoner du liker.

    Tørketid for dehydrator er 42 grader i 12-14 timer!

     

    Disse knekkebrødene blir fast innventar på Ost & Vinkvelder hos meg! :)

    #superknekkebrød#raw#rawfood#vegan#paleo#oppskrift#lavkarbo#frokost#bakst

  • OPPSKRIFT: SESAMKJEKS MED HAVSALT

    De optimale kjeksene til "ost og vin" kvelder. Sprø sesamkjeks med et dryss av havsalt på toppen.

    Til ca 20 stk

     

    2 dl mandelmel

    1 dl sesamfrø

    2 eggehvitter

    1 dl vann

    2 ts maldonsalt til å strø på toppen

     

    Fremgangsmåte

     

    Bland alle de tørre ingrediensene sammen, ha så i eggehvitter og balnd, deretter bland inn vann og rør godt sammen.

    La det stå å svelle i ca 10 min.

    Sett stekeovnen på 180 grader.

    Rull 20 kuler og sett på et stekebrett. Bruk fingrene og trykk de utover så de blir flate. Strø på maldonsalt og sett midt i ovnen.

    Stek i 10-15 min til de er gyllen brune.

    Avkjøl på rist til de blir sprø.

     

    Perfekt til alle type oster!


  • GRØNNSAKS KNEKKEBRØD

    1 plate

     

    Du trenger

    (Base)

    5 mellomstore eggehvitter

    2 ss mandelmel

    2 ss knuste linfrø

     

    ( bruk de grønnsakene du vil, denne gangen brukte jeg)

     

    3stangselleri

    1/3 grønn paprika i små biter

    1/3gul eller rød paprika i små biter

    1 raspet gulrot

    Et dryss chilli pulver

    En "dæsj" gurkemeie

    Valmufrø

     

    Fremgangsmåte:

     

    Pisk eggehvittene ganske stive, pisk inn mandelmel og linfrø.

    Ha deretter i grønnsaker og krydder og bland godt.

    Bre utover et bakepapirkledd stekebrett og stek på 165 grader varmluft i ca 5 minutter . Ha brettet ut og rut opp knekkerbrød. Stek videre til de er ferdig.

    Disse ble super gode! Det er bare å variere grønnsaker etter hva man har og liker.

    Masse proteiner, litt sunt fett og sunne karbs i form av grønnsaker!:-)


  • KNEKKEBRØD

    God morgen ! I dag vil jeg dele en super oppskrift med dere på knekkerbrød som er skikkelg proteinrike og samtidig lavkarbo. Jeg er ikke glad i lavkarbo knekkerbrød som smaker skikkelig grovt, og de her smaker absolutt ikke det.

    Knekkebrød

    5 eggehvitter

    1/2 dl mandelmel

    1 dl knustelinfrø

    1/2 dl solsikkekjerner

    1/2 dl sesamfrø

    1/2 dl gresskarkjerner

    1 dl vann

    1 dryss saltflak

    fremgangsmåte:

    Pisk eggehvittene lett med en gaffel. Ha så i de tørre ingrediensene og vann til slutt.

    Bre utover et bakepapirkledd stekebrett og strø litt saltflak på toppen.

    Stek i 5 minutter på 190 grader varmluft. Ta ut av ovnen og rut opp knekkebrød og tørk videre på varmluft med døra litt på gløtt på125grader i noen timer til de er tørre.


  • SALTE PROTEINKJEKS

    Et lite savn etter salte kjeks fikk meg til å mikse sammen en enkel oppskrift med få ingredienser. Disse passer godt til helgekosen.

    Du trenger:

    2 eggehvitter

    2 dl mandelmel

    3 ss sesammel

    4 ss vann

    Saltflak til å strø på toppen

     

    Fremgangsmåte:

    Start med å sette ovnen på 180 grader.(under og overvarme)

    Ha alle ingrediensene sammen i en bolle og rør sammen til en fast deig. La deigen ligge å hvile i noen minutter,da blir deigen fastere og lettere å jobbe med. Legg deigen mellom to bakepapir og kjevl den ut så tynt som mulig. Rut opp til firkanter og strø litt saltflak på toppen.

    Sett inn i ovnen å stek i ca 15 minutter.

    Deretter skru ovnen på 160 grader varmluft og stek videre i 5 minutter. Avkjøl på rist, de blir sprøere når de er kalde.

    Pass på underveis steketiden avhenger hvor tykke kjeksene er.

    TIPS

    La kjeksene bli helt avkjølt. Jeg syntes de var bløte og rare med en gang jeg tok de ut av ovnen, men de ble helt sprø og gode når de var blitt avkjølt.

    Disse kommer jeg nok til å lage maaange ganger, de var supergode! Og passer like fint med pålegg på eller spises alene.

     


  • PROTEINRIKE KNEKKERBRØD

    En god sunn lunsj trenger ikke være så komplisert ;)



    Reker er absolutt min favoritt, blir aldri lei! På hjemmelaget knekkerbrød med litt grønt,og sitronjuice over,blir ikke bedre!

     



    Disse knekkerbrøene er super lette å lage, med kun tre ingredienser, så kan man adde mer for forskjellige smaker. Disse har et høytprotein innhold.

    Du trenger :( 1 brett)

    3 eggehvitter

    1 1/2 dl sesammel

    1 dl linfrø

    Fremmgangsmåte:

    Bland alt sammen til en klissette deig, bruk en slikkepott og smør utover et bakepapir, kledd stekeplate . stek midt i ovnen, etter en halvtime ruter du opp knekkerbrøene og setter døra på gløtt og lar det tørke.




    Tips:

    Varier smakene med å ha i Foreksempel

    -hakkede nøtter

    -hakkede gresskarkjerner

    -krydder

    -gojibær

    -kokosflak

    Det er mange muligheter. Men elsker denne basic oppskriften som er så proteinrik!

    Pleier du å lage dine egene knekkerbrød?

    #lunsj#knekkerbrød#reker#grønnsaker#mattips#kryder#oppskrift#sunnmat#proteinrik#lavkarbo#highprotein#lowvarb#lowfat#shrimp#rawfood#eatclean
Validation content="29ba0158097984d395f87f8fc584eb9d
hits


Denne bloggen er personlige ytringer fra utgiver av bloggen. All bruk av bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggens ansvarlige utgiver. Bloggen ligger på blogg.no og annonser på bloggen selges av Mediehuset Nettavisen. Ansvarlig redaktør for Mediehuset Nettavisen er Gunnar Stavrum. -




Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©
- albiss.blogg.no -