Not seeing a Scroll to Top Button? Go to our FAQ page for more info.






TILBAKE TIL FORSIDEN

  • Kylling i currysaus

     

    Middag med masse smak!

     

    Sunn mat trenger verken å være kjedelig, smakløst, tidkrevende eller dyrt.

    Denne retten slenger du raskt sammen og den lager seg selv. Fri for både gluten, melk, raffinert sukker, soya, korn og egg. Peanøttene på toppen kan sløyfes og dermed blir den fri for nøtter også.

    Kyllingcurry`n inneholder masse forskjellig krydder, og visste du at krydder har mange gode egenskaper som er godt for kroppen din?

    Bruk krydder i maten! :D

     


     

    Kylling i currysaus

    3-4 porsjoner

     

    3-4 Tomater

    1 Løk

    1 ts Chilli

    1ts Gurkemeie

    1 ts Koriander

    1 ss Revet ingefær

    3 ts Paprikapulver

    1-2 Hvitløksfedd

    1 klype Himalayasalt

    1 klype Pepper

    1 ss Kokossukker / Sukrin Gold eller brunt sukker

    3-4 dl Kokosmelk -fullfettet

    3 stk Vårløk

    1 Søtpotet i skiver

    3 -4 Kyllinglår - eller mer

    Peanøtter - kan sløyfes

    Urter - kan sløyfes

     

    FREMGANGSMÅTE

    1. Start med å lage sausen ved å blande sammen tomater, løk, hvitløk, krydder og surkin gold i en food prosessor (eller stavmisker) til en saus. Tilsett deretter kokosmelk og smak til med salt og pepper. Hell sausen over i en ildfastform.

    2. Del søtpoteten i skiver og hakk vårløken i ringer. ha det over i sausen og legg kyllingen på toppen. Dryss over litt salt og pepper og sett midt i ovnen på 180 grader og stek i ca 30 min.

     


     

    TIPS!

    - Smak sausen til underveis så den ikke blir for sterk eller for svak etter din smak.

    - Tilsett gjerne mer oppkuttede grønnsaker å ha i formen. F.eks paprika, gulrøtter, rød løk, ananas. 

    - Kan serveres med ris, coscous eller f.eks en frisk salat og brød.

    - Du må ikke bruke kyllinglår, oppdelt hel kylling og kyllingfilet kan fint brukes. Se an steketiden!

     



     

    -MariaMarisol

    Følg meg gjerne på instagram her, facebook her og snapchat "mariamarisol"


     


  • Wok med biffstrimler



     

    Enkel middag på noen få minutter!

    Just the way i like it!

    Masse deilige grønnsaker og masse deilig smak!

     

    Wok med biffstrimler

     

    ca 4 personer

    600 g Biffkjøtt i strimler

    400 g Brokkoli

    1/2 Søtpotet

    2 Gulrøtter

    1 Gul løk

    1/2 Rød paprika

    1/2 Grønn paprika

    1 boks Bambussksudd

    1/3 Chilli

    1 Vårløk

    Peanøtter

    Nøytral olje

    Glutenfri Soyasaus

    Salt og pepper

     

    FREMGANGSMÅTE

    1. Varm opp en wok/stekepanne med litt olje og stek biffstrimlene med salt og pepper i ca 2 minutter. - Stek gjerne i 2 omganger slik at kjøttet ikke blir kokt, men stekt. Ha kjøttet over i en bolle og sett til side.

    2. Kutt og del grønnsakene. Start med å steke løk, søtpotet og gulrøtter i litt olje til løken er blank. Tilsett deretter bambusskudd, paprika og brokkoli og la det steke sammen i noen minutter. Ha tilslutt i chilli, vårløk, peanøtter og biffstrimler, tilsett ønsket mengde soyasaus og la det surre sammen i et par minutter.

    3. Server og nyt!

     

    TIPS!

    - Bruk de grønnsakene du har tilgjengelig, i wok kan det meste brukes!

    - De forskjellige grønnsakene har forskjellig steketid, derfor steker jeg de som trenger lengst tid først.




    -MariaMarisol

    Følg meg gjerne på instagram her, facebook her og snapchat "mariamarisol"


  • Kalkunbryst med fargerik salat


    Luksusmat midt i uken!

    Så mange gode råvarer samlet i en rett. Kun rene naturlige ingredienser uten masse tilsetningsstoffer. Her har jeg fremhevet de gode smakene på en enkel måte uten å gjøre noe særlig med de. Veldig enkelt og veldig veldig godt! :D


    Kalkunbryst med fargerik salat

    Kalkunbryst

    Smør - jeg brukte melkefri melange

    Himalayasalt

    Pepper

    Isbergsalat

    Spinatblader

    Agurk

    Rødløk

    Cherrytomater

    Avokado

    Appelsin

    Gresskarkjerner

    Kruspersille

    En god olivenolje

    FREMGANGSMÅTE

    1. Sett ovnen på 160 grader.

    2. Legg kalkunbrystet i en ildfastform, pensle kalkunbrystet med smør og krydre med salt og pepper. - Du kan også bruke andre krydder eller urter. Sett formen i ovnen og stek i ca 40 min til kalkunbrystet er gjennomstekt. Sjekk gjerne med et steketermometer på den tykkeste delen hvor gradene skal vise mellom 70-72. La brystet ligge å hvile i 15 min før du skjærer det opp.

    3. Kutt opp ingrediensene til salaten, bland sammen med gresskarkjerner og dryss over en god olivenolje, salt og pepper.

    4. Serverer kalkunen på et fat av salat og topp med kruspersille.

    -MariaMarisol

    Følg meg gjerne på instagram her, facebook her og snapchat "mariamarisol"



     

     


  • Kyllingkjøttboller med søtpotetfries

    SAMSUNG CSC

    Lyst på en ny favoritt til fredagskvelden? 

    Prøv deg på hjemmelaget saftige kjøttboller av kylling, sammen med sprø søtpotetfries og guacamole! :D

    Naturlig fri for gluten, melk, soya, korn og nøtter! 

    SAMSUNG CSC

    Kyllingkjøttboller

    400 g Kyllingkjøttdeig

    1 Egg

    2 fedd Hvitløk - eventuelt hvitløkspulver

    Paprika - eventuelt paprikakrydder

    Salt 

    Pepper- eventuelt chilli

    Urter - f.eks koriander

    Smør /olje til steking

     

    FREMGANGSMÅTE

    1. Bland kjøttdeig og egg sammen til en farsedeig. -Bruk gjerne en food prosessor.

    2. Tilsett krydder, hakket hvitløk og paprika og bland godt sammen.

    3. Form til kjøttboller i ønsket størrelse.

    4. Stek i en panne på middels varme på begge sider til kjøttbollene er gjennomstekt, sprø og gyldne.

    SAMSUNG CSC

    Server gjerne med fries og dip!

    Oppskrift på sprø søtpotetfries finner du her og oppskrift på guacamole her

    SAMSUNG CSC

    -MariaMarisol


  • Middagspai med kylling

    SAMSUNG CSC

    Middagspai med kylling helt uten gluten, melk, soya og korn. En sunn og god lavkarbo/paleo middag til hele familien!

    Jeg har brukt kyllingkjøttdeig i paien min i dag, men du kan fint bruke det du ønsker av proteinkilde, eller du kan lage en vegetarpai og fylle med masse grønnsaker.

    SAMSUNG CSC

    SAMSUNG CSC

    Middagspai

    BUNN

    95 g Mandelmel

    25 g Smør, romtemperert- jeg bruker melkefri melange

    1 Egg

    1 Klype Himlayasalt

    2 ss Kokosolje

     

    FREMGANGSMÅTE

    1. Del smøret i terninger og kna det inn i melet.

    2. Bland inn egg og salt, rør tilslutt inn 2 ss smeltet kokosolje og kna til du får en fast deig.

    3. Ha deigen over i en paiform på 26 cm i diameter, ta det med ro for selvom deigen ser alt for liten ut så er den ikke det! Legg gjerne et bakeppair over deigen og trykk deigen ut i formen. 

    4. Prikk deigen med en gaffel, og forstek deigen på 165 grader i ca 8 min.

    SAMSUNG CSC

     

    FYLL

    1 pk Kyllingkjøttdeig

    5 Egg

    1 dl Vann

    Valgfrie grønnsaker.- Jeg brukte paprika, squash, purre, løk og spinat

    Himalayasalt

    Pepper

    Paprikakrydder

    Chilikrydder

    Olje

    Urter,- jeg brukte gressløk

     

    FREMGANGSMÅTE

    1. Stek kjøttdeigen med krydder og olje. Jeg brukte de som er nevnt ovenfor.

    2. Kutt og del grønnsaker i ønsket størrelse.

    3. Pisk sammen egg, vann og himalayasalt

    4. Fyll den forstekte bunnen med grønnsaker og kjøttdeig, hell deretter over eggestanden. 

    5. Sett midt i ovnen på 170  grader i ca 30 min.

    SAMSUNG CSC

    SAMSUNG CSC

    -MariaMarisol


  • Lasagne

    SAMSUNG CSC
     

    I går lagde jeg en supergod versjon av den tradisjonelle lasagnen. Den er både lavkarbo, paleo, melkefri, glutenfri, uten soya ++. Siden jeg ikke tåler melk erstattet jeg osten med cashewnøtter og det fungerte som bare det! :D

    Denne kan enkelt gjøres mer magevennlig ved å kutte ut løken eller erstatte den med den grønne delen på en vårløk, og erstatte cashewnøtter med macadamianøtter, pinjekjerner eller permesan om du tåler.

    Selv reagerer jeg noe på løk, men det hjelper når den er både stekt i pannen og i ovnen etterpå. Cashewnøtter reagerer ikke magen min på i slike små mengder.

     

    SAMSUNG CSC

     

    Lasagne

     

    400 g Kyllingkjøttdeig / karbonadedeig

    1 Aubergine

    1 Boks hakkede tomater

    1 ss Tomatpure

    1 Gul løk

    2 Hvitløksfedd

    1/3 Grønn paprika

    1/2 Pose Spinat

    2 ts Smør

    Basillikum - fersk eller tørket

    Oregano - fersk eller tørket

    Salt - jeg bruker himalayasalt

    Pepper

    1-2 dl Usaltet Cashewnøtter (erstatning for ost, så bruk så mye som du ønsker)

     

    SAMSUNG CSCSAMSUNG CSC
    SAMSUNG CSCSAMSUNG CSC

     

    FREMGANGSMÅTE


    1. Start med å skjære auberginen i tynne skiver, (bruk evt en ostehøvel), ha på litt himalayasalt og legg på kjøkkenpapir så litt av vannet i auberginen trekkes ut.
    2. Begynn deretter på kjøttsausen: Finhakk løk, hvitløk og grønn paprika, og ha dette i en stekepanne sammen med salt, pepper, oregano og basillikum. Kok dette opp med 1 boks hakkede tomater. Tilsett deretter kyllingkjøttdeig og tomatpure og la dette putre videre i ca 5 minutter.- Smak til og tilsett eventuelt mer tomatpure, krydder og urter.
    3. I mellomtiden kan du tilberede spinaten ved å ha den i en food prosessor sammen med smør og kjør sammen til en kremet konsistens.
    4. Finhakk cashewnøtter til smuler og sett til side til montering.
    5. Montering: begynn med å legge kjøttsausen i bunn av en ildfast form, legg et lag aubergineskiver over, bruk en skje og legg små "klatter" med spinatkrem og topp til slutt med cashewnøttsmuler. Gjenta prosessen med et lag til, og topp med ekstra cashewnøttsmuler.
    6. Sett midt i ovnen på 220 grader i ca 30 min til auberginen er stekt og smulene gyldne.
    7. Server som den er, eller med en frisk salat, rømme eller dipp :)

     

    SAMSUNG CSC

    TIPS!

    - Salt gjerne auberginen først, ellers blir det en litt mer rennende lasagne.

    - Aubergine kan byttes ut mot squash.

    -Spinatkremen kan sløyfes, men den er med på å gi en god smak og konsistens.

    - Steketiden avhenger både ovn, størrelse på formen og om du har saltet auberginen først. -Følg derfor med underveis!


    SAMSUNG CSC

     

    #lasagne#aubergine#melkefri#glutenfri#lavkarbo#paleo#magevennlig#sunt#middag#mat#helse#kosthold#ernæring

  • OPPSKRIFT: SØTSURSAUS





    Du trenger:

    500-600 g Karbonadedeig

    1 rød Paprika

    1 grønn Paprika

    1 Gul Paprika

    2 stk Gulrøtter

    1 stor Løk

    Olje til steking

    Salt og pepper til steking

    1 bit revet ingefær

    1 Chilli, liten rød, finhakket uten frø

    1 Annanas boks, + saften

    Saus:
    3 ss Kokosblomstsukker ( opprinlig oppskrift er med vanlig sukker )
    3 ss Soyasaus
    2 ss Eddik, 7 %
    1 ss Tomatpuré
    1 dl Hønsebuljong (utblandet)
    1 ss Johannesbrødkjernemel - JBKM( opprinnelig oppskrift er med Maizena)

    Fremgangsmåte:

    Hakk og kutt grønnsaker til ønsket størrelse. Stek opp karbonadedeigen med litt salt og pepper. Sett til side. Ha litt olje i en wokpanne, tilsett de oppkutta grønnsakene, ananasbiter( ikke saften!) og raspet ingefær, la det surre noen min til løken er blank. 

    Ha så i ingrediensene til sausen utenom JBKM og gi det et raskt oppkok, Jevn sausen med JBKM og smak til med annanassaft Evt mer kokosblomstsukker tilslutt.. La sausen småputre noen få minutter, å bland deretter i karbonadedeig og  varm noen minutter til.

     Server gjerne med hjemmelaget lavkarbobrød og godt smør!:-)

    #middag#søtsursaus#lavkarbo#sunt#mat#kosthold#helse#ernæring

  • OPPSKRIFT: SUNN LASAGNE

    I anledning bursdagen min som er på tirsdag, hadde jeg noen venniner på middag på torsdag .- Da hele tirsdagen går med til bloggevent og skole. :)

     

    Jeg laget en sunn lasagne med salat og serverte god gammeldags yoghurtkrem til dessert. ( oppskrift på desserten kommer)...

    Du trenger:

     

    2 fedd hvitløk

    1 stor løk

    400 g kjøttdeig/karbonadedeig

    2-3 bokser hermetiske tomater

    Salt

    Pepper

    Basilikum

    1-2 honning

    2,5 dl melk

    1aubergine

    1 ss honning

    Spisskummin

    1 squash

    Raspet ost

    4-5 "pasta" platet ( glutenfri av ris)

     

    Fremgangsmåte

    Start med å kutte aubergine i små terninger, finhakk løk og hvitløk og surr det sammen med litt olje i en stekepanne til løken er blank, og sett til side. Ha kjøttdeigen i en kaserolle med olje og krydder,og stek til den er godt brunet. Tilsett hermetiske tomater, hakket basilikum, melk, honning og krydre sausen med litt salt pepper og spisskummin og malt koriander (kan sløyfes).

     

    Del deretter squash i tynne skiver med en ostehøvell eller mandolin, og rasp ost.

     

    Ta frem en ildfast form og begynn med å legge saus, squash og pastaplater lagvis i formen, begynn med saus og avsluttef saus. Topp til slutt med ønsket mengde ost.

     

    Stek midt i ovnen på 200 grader i ca 30 minutter til du ser sausen boble godt.

     

    Server gjerne med en enkel salat

     

    Isbergsalat

    Agurk

    Cherry tomater

    Fetaost

    Paprika


  • OPPSKRIFT: HEL KYLLING

    Dagens enkle middag i sommervarmen:)

    2 porsjoner

     

    1 liten grillet kylling

    Isbergsalat

    Romanosalat

    1 liten gul paprika

    1/2 rød paprika

    Agurk

    Fetaost

    Soltørkettomat

     

    Enkelt og veldig godt. Kylling er magert og er full av proteiner så dette er virkelig en "high protein" middag.:)


  • OPPSKRIFT: MIDDAG PÅ 1-2-3

    Jeg har fått spørsmål om jeg kan legge ut litt flere middags oppskrifter, så det skal jeg gjerne gjøre:)

    Må ærlig innrømme at jeg ikke spiser varm middag hver dag. Jeg er et "frokost" menneske og spiser gjerne smoothie, grøt og tykke lapper og melkemat til middag hvis jeg rett og slett ikke gidder å lage mat ;)

    Jeg har tatt det til meg , og skal vli flinke til å lage ordentlig middag:)

    Starter med en kjøttdeig/karbonadedeig rett med masse smak i.

    Til 2-3 porsjoner

    600 g kjøttdeig/ karbonadedeig ( kyllingkjøttdeig kan sikkert også brukes)

    Olje til steking

    1/2 Ny kål

    1/2 rød paprika

    2 klyper salt

    1 ts pepper

    4 ts paprikapulver

    1 ts chillipulver

    1/3 flaske glutenfri soyasaus

    2 dl vann

    2 ss rømme (vanlig eller av soya)

    Fremgangsmåte

    Brun kjøttdeigen i en stekepanne med olje.

    Skjær kålen i srimler å tilsett i kjøttdeigen sammen med paprika.

    Ha isalt, pepper, paprikapulver, chillipulver ,soyasaus og vann og la retten småsurre under lokk i 10 minutter.

    Smak til å ha gjerne mer soyasaus og krydder i.

    Rør inn rømmen like før servering.

    Tips!

    Lager du denne til hele familien kan du gjerne servere ris ved siden. Blad gjerne inn soyasaus i risen, da blir det ekstra godt


  • OPPSKRIFT: LAPSKAUS

    Hva passer vel ikke bedre på en regnværsdag enn denne gode lapskausen :)

    Du trenger

    1 purre, hakket

    1 gul løk, hakket

    3-4 Gulerøtter , skrelt og i terninger

    1 søtpotet, skrellet og i terninger

    1 Pastinakk, skrellet og i terninger

    1 Kålrot , skrelt og i terninger

    1 kylling buljong

    1 liter vann

    400 g kyllingkjøttdeig

    Salt

    Grovt pepper

     

    Fremgangsmåte

    Kok opp vann og ha i buljong.brun kjøttdeig og løk i en panne, og sett til side.

    Ha resten av grønnsakene i kjelen med det kokte vannet, og kok videre til de er fine og møre. Ha så i den stekte kjøttdeigen og løken og smak til med salt og pepper.

    Server med litt kruspersille.

     

    Til tilbehør smaker det veldig godt med hjemmelaget tyttebærsyltetøy:)


  • TACOPAI MED SØTPOTETBUNN

    Dere har sikkert hørt om tacopai og søtpotetbunn...?

    Jeg kombinerte begge deler og fikk en tacopai med søtpotetbunn, perfekt til "taco fredag"




     

    BUNN

    1 stor søtpotet

    150 g havremel(glutenfri malt havregryn)

    1-2 ss sesammel

    1 klype himalaya salt

    Fremgangsmåte

    • Del søtpoteten i fire og ha i mikrovn i 8 minutter, og avkjøl.
    • Når poteten er avkjøl ha den over i en hurtigmikser og mos den helt. Ha deretter i egg, havremel og sesammel og bland sammen.
    • Form det til en deig i henndene.
    • Ha vann på baksiden av en spiseskje og bruk den til å trykke ut deigen i en paiform
    • Strø over litt himalyasalt
    • Forstek i 15 minutter på 180 g

     

    Fyll

    600 g karbonadedeig

    1/2 rød paprika

    1/2 gul paprika

    1/2 gul løk

    1 boks sour supreme soyarømme

    hjemmelaget salsa:

    • 1 boks hakkede tomater
    • 1 liten løk
    • 1 rød chili 
    • 1 fedd hvitløk 
    • olivenolje
    • 2 ts spisskummin
    • salt og pepper

    Hakk løken, chilli og hvitløk i små biter,og surr den sammen med olivenolje i en stekepanne. 

    Ha i tomatene, og la det stå og småputre på lavvarme  i ca 20 - 30 minutter.

    Smak til med krydder, og avkjøl.

    Fremgangsmåte :

    Begynn med å lage salsaen 

    • Hakk løken, chilli og hvitløk i små biter,og surr den sammen med olivenolje i en stekepanne. 

      Ha i tomatene, og la det stå og småputre på lavvarme  i ca 20 - 30 minutter.

      Smak til med krydder, og avkjøl.

    Ha salsa utover paibunnen, og fyll deretter godt med karbonadedeig.

    Strø over grønnsakene, og legg et lag med rømme på toppen. kutt opp ost og ha på toppen.

    Stek på 210 grader i 20-25 minutter til osten er gylden på toppen

     

    Jeg serverte en kjempe enkel guacomole ved siden av sammen med resten av salsaen.

    1 stor avokado eller to små

    sitronsaft

    salt 

    pepper

    2 hvitlkøsfedd

    1/2 liten rød chille

    Mos sammen med en stavmikser , og smak til med krydder

     

     

     

    Spiser dere taco på fredag? Eller hva pleier helgematen din å bestå av?

    #taco#tacopai#mat#helse#ernæring#kosthold#sunt#lavkarbo#søtpotet#søtpotetbunn#glutenfri#melkefri#sukkerfri

  • ENKELT SUNT OG KJAPT

    KYLLING I FORM

     




    Du trenger:

    3-4 kyllingfileter

    Ost - jeg brukte melkefri

    Skinke

    2 gulrøtter

    1/2 brokolihode

    1 liten løk

    1 paprika

    himalayasalt

    pepper

    hvitløks pulver (ikke hvitløkssalt)

    paprika pulver

    olivenolje

    Fremgangsmåte

    Begynn med skjære et snitt i kyllingfiletene og legg inn en skinke og litt ost. Kutt opp grønnsakene i store biter og ha de over i en ildfast form sammen med kyllingen. Hell godt med olivenolje over og på siden.Tilsett  krydder etter smak. Jeg syntes det er ekstra godt med Hvitløk og paprika sammen med salt og pepper. Sett inn i ovnen på på 215 garder i 25-30 minutter.

    Det trengs ikke noe dressing eller saus til. Den blir super saftig med ost inni og masse olivenolje i formen.

     

    #kylling#kyllingiovn#ost#skinke#middag#middagsoppskrift#kyllingmiddag#sunt#suntoggodt#grønnsaker#
Validation content="29ba0158097984d395f87f8fc584eb9d
hits


Denne bloggen er personlige ytringer fra utgiver av bloggen. All bruk av bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggens ansvarlige utgiver. Bloggen ligger på blogg.no og annonser på bloggen selges av Mediehuset Nettavisen. Ansvarlig redaktør for Mediehuset Nettavisen er Gunnar Stavrum. -




Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©
- albiss.blogg.no -