Not seeing a Scroll to Top Button? Go to our FAQ page for more info.






TILBAKE TIL FORSIDEN

  • Cashew-lakris iskrem

    inneholder afiliatelenker

     

    HAPPY SATURDAY

     

    I sol og varme med hjemmelaget is med masse god næring! :D

    Denne isen er laget på cashewnøtter og tilsatt ekte lakrisrotpulver for en skikkelig lakrissmak. NAM! :) 

    Fri for både gluten, melk, soya, raffinert sukker +++

     


     

    Cashew-lakris iskrem

     

    1 porsjon

    150 g Cashewnøtter

    1 dl Vann

    1,5 dl Kokosmelk 

    3 ss Flytende søtning

    Noen dråpter flytende steviosa

    Lakrisrotpulver - jeg brukte 5-6 teskjer (elsker lakris)

     

    FREMGANGSMÅTE

    1. Bløtlegg gjerne nøttene i et par timer først, kan sløyfes.

    2. Bland alle ingrediensene sammen i en blender eller food prosessor til en kremet og glatt konsistens.

    3. Hell isen over i en boks med lokk og sett i fryseren til isen er stiv. 

     

    Nyt gjerne med litt ekstra lakrisrotpulver over! :D

     


     

    TIPS!

    - Bruk det du foretrekker av flytende søtning. F.eks Fibersirup, lønnesirup, kokossirup, eller f.eks honning.

    - Doble porsjonen om du skal lage til flere.

     

     

    -MariaMarisol

    Følg meg gjerne på instagram her, facebook her og snapchat "mariamarisol"


     

     


  • Raw instant iskrem med søt-syrlig saus


     

    inneholder afiliatelenker

     

    Nå som varmen ser ut til å være her for fullt, er det sikkert flere enn meg som savner å bare kunne en kjøpe en ferdig boks med is på matbutikken som både er sunn og allergivennlig.

    Dette er min "go to" iskrem som jeg lager når jeg har lyst på noe der og da uten å måtte vente på at den skal stivne i fryseren. I tillegg har jeg laget en søt-syrlig  saus som virkelig kan anbefales ved siden av.

     

    Laget uten gluten, melk, raffinert sukker, korn, soya og egg.

     


     

    Raw iskrem på 1-2-3

     

    140 g Cashewnøtter -uten salt

    50 g Flytende søtning *

    1/2 ts Vaniljepulver

    50 g Isbiter

     



     

    Tart Cherry saus

     

    2 ss Tart Cherry

    1 ss Kokossukker

    1 klype Vaniljepulver

    70 g Jordbær eller bringebær

    1 ss Vann



     

    FREMGANGSMÅTE

    1. Start med å lage sausen. Varm bærene med 1 ss vann. Mos de deretter til en jevn blanding.

    2. Rør sammen Tart Cherry, kokossukker og vaniljepulver. Tilsett deretter de moste bærene og rør sammen til en jevn saus.

    3. Lag isen ved å kjøre cashewnøttene, flytende søtning og vaniljepulver til en jevn blanding i en food prosessor. Smak til underveis. 

    4. Tilsett deretter isbitene og kjør det sammen til alt er knust og du får en mer fluffy blanding.

     

    Nytes med en gang med deilig tart cherry saus over!

     


     

    TIPS!

    - Som flytende søtning kan du f.eks bruke fibersirup, kokossirup, yaconsirup eller honning. Bruk det du føler deg mest komfortabel med. Smak til underveis!

     

    -MariaMarisol

    Følg meg gjerne på instagram her, facebook her og snapchat "mariamarisol"


     


  • Vaniljepinner med sjokoladebiter

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    inneholder afiliatelenker

    Ingen nasjonaldag uten is! :D

    Hvorfor ikke lage dine egne ispinner? Disse er lavkarbo og fri for gluten, raffinert sukker, soya, nøtter, og melk. ( Se lenger ned)

     

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

     

    Vaniljeis med sjokoladebiter

     

    4 Eggeplommer

    2,6 dl Kokoskrem

    3 ss Sukrin

    2 ss SukrinMelis

    1 Klype Vaniljepulver / eller noen dråper Stevia vanilje

    2 Små sjokolader f.eks Atkins Crispy Chocolate eller Ombar  (Ombar er uten melk)

     

    FREMGANGSMÅTE.

    1. Pisk kokoskremen med sukrinmelis og sett i kjøleskapet, mens du gjør resten.

    2. Rør sammen eggeplommer, sukrin og vaniljepulver i en glassbolle som settes over vannbad. Visp hele tiden til sukkeret er oppløst og blandingen begynner å bli varm. Hell den så over i en ren bolle og fortsett å piske til du får en tykk og lys eggedosis. (Eggeblandingen kan begynne å stivne langs kanten pga den varme bollen, derfor bør du ta den over i en ny bolle før du pisker videre).

     

    3. Vend  kokoskremen inn i eggedosisen og rør inn hakket sjokolade. Fyll isblandingen i former og sett kaldt til ispinnene er stive.


    OLYMPUS DIGITAL CAMERA
     

    TIPS!

    - Tåler du kumelk kan du bruke vanlig kremfløte i stedet for kokoskrem.

    - Alternativer til kokoskrem uten melk er annen vegansk piskbar fløte som f.eks soya.

    - Smak til med søtning underveis så du får passe søtsmak etter hva du ønsker.

    - Smelt gjerne mørk sjokolade og ringle over ispinnene når de har stivnet.

     

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

     

    -MariaMarisol

    Følg meg gjerne på instagram her, facebook her og snapchat "mariamarisol"


     


  • NICE CREAM

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    inneholder afiliatelenker

    Sunt, godt og veldig enkelt! :D

    Min favoritt NICE CREAM med litt ekstra proteiner...

    Laget uten gluten, melk, raffinert sukker, korn, nøtter og egg.


     

    Fra i dag 27.04 - 29.04 det SUPERMATENS DAGER hos Soma.no! Da får du hele 30% rabatt på all Supermat. Handler du for 3000 eller mer får du 5% ekstra i rabatt  altså 35% rabatt på hele kjøpet. Bruk da koden superkunde35! :D



    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

     

    Mango Nice Cream

     

    1 pose frossen Mango

    1 dl tykk Kokosmelk 

    1 ss Erteprotein

    1 ts Lecithin

    1 ts Steviosa om du ønsker en søtere smak

     

    FREMGANGSMÅTE

    1. Bland alle ingrediensene sammen i en food prosessor, spe med litt og litt melk om gangen til du får en passe konsistens. Smak eventuelt til med steviosa.

    2. Topp gjerne med Bipollen.



    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

     

    -MariaMarisol

    Følg meg gjerne på instagram her, facebook her og snapchat "mariamarisol"


     

     

     


  • Cherry sorbet

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA
     

    Inneholder afiliatelenker

    Hei og god påskeferie! :D

    Helgen har vært fylt med bryllup, fest og moro!, - dermed har det også blitt en del mat jeg ikke tåler så godt desverre. I dag startet jeg rett og slett dagen med denne superfriske og enkle sorbet`n som virkelig var akuratt det jeg trengte nå!

    Kun  3 ingredienser, fri for gluten, melk, raffinert sukker, soya, korn, nøtter og egg.

    Håper dere har en fin ferie og koser dere masse.


    Tips! Følg med senere i dag! ;)

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    Cherry Sorbet

    5 dl Frosne Skogsbær

    1/2 dl Tart Cherry 

    1/2 dl Kokosmelk

     

    FREMGANGSMÅTE

    1. Kjør alt sammen i en food prosesor /kraftig blender til en kremet konsistens.

    2. Nyt gjerne sammen med Fresh & Fruity Supersnack

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    -MariaMarisol

    Følg meg gjerne på instagram her, facebook her og snapchat "mariamarisol"


     


  • Mangosorbet

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    God søndag!

    Håper dere har en fin helg! :D

    I dag vil jeg dele denne superenkle og friske oppskriften. Passer veldig fint nå syntes jeg, som vi går i mot sommer, sol og varme. Ikke minst er det snart påske og da kan denne gule desserten pryde kakebordet!

    Oppskriften er naturlig fri for gluten, melk, raffinert sukker, soya, korn, egg og nøtter. Dermed er oppskriften veldig allergivennlig og kan spises for deg på et paleo/vegan/raw og lavkarbo kosthold også. :)

    Mangosorbeten kan nytes med engang, eller du kan velge å fryse den til den blir helt fast. I dag gjorde jeg en mellomting, lot den stå i fryseren i ca 1 time, ikke slik at den ble helt fast, men fastere.

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA


     

    Mangosorbet 

    280 g Frossen Mango

    75 g Kokoskrem

    1- 2 ss Søtning - kan sløyfes

    1/2 ss Limejuice

     

    FREMGANGSMÅTE

    1. Bland alt sammen i en kraftig blender eller food prosessor. Smak til med ønsket søtning underveis.

    2. Nytes med en gang, eller helles i en tett boks og settes i fryseren i ca 2-3 timer.

     

    TIPS!

    - Til søtning kan du f.eks bruke honning, yaconsirup, lønnesirup, fibersirup clear eller kokossirup. 

    - Tåler du melk kan kokoskremen byttes ut mot gresk yoghurt eller kesam.

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    -MariaMarisol

    Følg meg gjerne på instagram her, facebook her og snapchat "mariamarisol"


     


  • NICE CREAM

     

    Hello monday, ny uke og fint vær! :D

    Sterter uken med å dele en 3-ingredienser oppskrift som smaker helt fantastisk!

    - Oppskriften er lavkarbo uten gluten, melk, raffinert sukker, soya, egg og korn!

     

     

    Nice Cream

     

    3 dl frosne bær - f.eks 50/50 bringebær og skogsbær

    2- 3 ss Kokoskrem

    1-2 ss Søtning - jeg brukte Sukrinmelis

     

    FREMGANGSMÅTE

    1. Ha de frosne bærene i en food prosessor og kjør fort sammen.

    2. Tilsett 1 og 1 spiseskje kokoskrem til ønsket konsistens og smak til slutt til med ønsket søtning.

    Nytes med en gang! :D

     






     

    -MariaMarisol

    Følg meg gjerne på instagram her, facebook her og snapchat "mariamarisol"


     


  • "Rå" sjokoladeiskrem



    inneholder afiliatelenker

    Is til frokost? Hvorfor ikke! :D

    Denne her er proppet med næring samtidig som den smaker søtt, uten tilsatt sukker! NAM! Dette blir en bra dag! :D

    Oppskriften er lavkarbo, paleo, vegetar og nesten raw! Jeg brukte fibersirup klar som søtning som gjør oppskriften 100% lavkarbo og påvirker blodsukkeret minimalt. Du må gjerne bytte den ut med annen søtning om du heller ønsker det. Se "tips" lenger ned.

    Isen er også fri for gluten, melk, raffinert sukker, soya, korn og egg!

    Nyt dagen dere!

     

    Rå sjokoladeis

     

    150 g Cashewnøtter

    1,5 dl Mandelmelk

    1/3 ts Vaniljepulver

    75 g Fibersirup clear - eller annen flytende søtning

    2 ss Rå kakaopulver  (pluss/minus etter smak)

     

    SJOKOLADESAUS

    2 ss Yaconsirup

    1 ss Rå kakaopulver

    1 klype Salt - kan sløyfes

    FREMGANGSMÅTE

    1. Bløtlegg gjerne cashewnøttene i ca 4 timer først og hell deretter av vannet. - Dette steget kan sløyfes!

    2. Kjør cashewnøttene i en food prosessor til en kremet konsistens. 

    3. Tilsett resten av ingrediensene og kjør sammen til en jevn og kremet konsistens. - Kan ta noen minutter.

    4. Hell isen over i en form og kle den med plastfolie om den ikke har lokk. Sett i fryseren i 2 timer pluss/minus til isen er stiv. Rør gjerne i isen underveis.

    5.Topp gjerne med sjokoladesaus ved servering. Sausen lages ved å røre sammen yaconsirup og kakaopulver, eventuelt en klype salt om du ønsker.

     

    TIPS!

    - Ønsker du oppskriften 100% raw kan du bytte ut fibersirup med f.eks kokossirup, yaconsirup, honning eller lønnesirup.

    - Ta gjerne isen ut av fryseren litt før servering og bruk en varm isskje for å lage kuler.

    - Oppskriften gir ca 2-3 porsjoner. Doble gjerne oppskriften, den har lang holdbarhet i fryseren.

    - I stedet for hjemmelaget rå sjokoladesaus kan du f.eks smelte mørk sukkerfri sjokolade og ha over-

    -MariaMarisol

    Følg meg gjerne på instagram her, facebook her og snapchat "mariamarisol"


     

     


  • Jordbærparfait



    Inneholder afiliatelenker

    Gjør stas på lørdagen med denne isparfaiten!

    Superenkel å lage og smaker kjempedeilig! Det trenger ikke å være komplisert å lage sunne og smakfulle retter, og det er denne jordbærparfaiten et godt eksempel på! :D

    Oppskriften er lavkarbo og fri for gluten, melk, raffinert sukker, soya, korn og egg.

    Jeg har brukt sukrin + og fibersirup clear som søtning i parfatein, men bruk det du har tilgjengelig, smak eventuelt bare til underveis!

    Ønsker dere en fin fin lørdag! :)


     

    Jordbærparfait

     

    400 g Frosne jordbær

    2 dl Kokosmelk

    2 ss Sukrin + - eller annen valgfri søtning

    2 ss Fibersirup - eller annen flytende søtning

    5 Geleantinplater 

     

    FREMGANGSMÅTE

    1. Bløtlegg gelantinplatene i kaldt vann i ca 10 min. Varm opp 2-3 ss av kokosmelken og løs opp gelantinplatene i den.

    2. Ha resten av ingrediensene i en food prosessor (stavmikser eller en kraftig blender kan også brukes) og kjør sammen til en kremet konsistens. Ha i de oppløste gelantinplatene i en tynn stråle, mens maskinen går. - Smak gjerne til underveis så du får en søtsmak du ønsker.

    3. Hell blandingen over i en form, dekk den med plast og sett i fryseren til den er stiv. - Jeg brukte en ganske stor formen så parfaiten ikke ble så høy og dermed stivnet på ca 1,5-2 timer. 

    4. La gjerne jordbærparfaiten tine på kjøkkenbenken i noen minutter før servering.



    TIPS!

    - Kokosmelken kan byttes ut mot annen valgfri melk eller fløte, men gjerne en som er litt tykk i konsistens. Tåler du melk kan den også byttes ut mot kremfløte eller kesam.

    -MariaMarisol

    Følg meg gjerne på instagram her, facebook her og snapchat "mariamarisol"


     


  • Skogsbærparfait

    SAMSUNG CSC 

    inneholder affiliatelenker

    Skogsbærparfait 

    Lavkarbo helt uten gluten, melk sukker, soya og nøtter!


    SAMSUNG CSC

    Oppskriften gir en full vanlig brødform.

    SAMSUNG CSC

     

    Skogsbærparfait

     

    5 dl frosne Skogsbær

    3 Egg

    3 ss Fibersirup 

    1-2 ss Sukrin

    3,5 dl Kokosmelk

    1 klype Vaniljepulver

    Valgfritt:

    Hakket sukkerfri og melkefri sjokolade eller proteinbarer

     

    FREMGANGSMÅTE

    1.  Ha skogsbær, fibersirup, kokosmelk og vaniljepulver i en foodprosessor og bland sammen til en jevn konsistens.

    2. Skill eggeplomme og eggehvite fra hverandre, pisk eggeplommene med sukrin til eggedosis og rør inn i bærblandingen.

    3. Pisk eggehvitene stive og vend forsiktig inn.

    4. Ha i hakket sjokolade/barer.

    5. Kle en form med plastfolie og hell røra i. Frys i minimum 4 timer

    6. Ved servering topp gjerne med friske bær, sjokolade, kakaonibs, kokos eller andre go`saker.

     

     SAMSUNG CSC

    TIPS!

    - Fibersirup kan byttes ut mot annen søtning, det trenger heller ikke være et flytende alternativ. Det samme gjelder sukrin, bruk det du foretrekker.

    - Kokosmelk kan byttes ut mot kesam, yoghurt eller pisket fløte. Ved bruk av pisket fløte (enten du bruker et melkefritt alternativ eller vanlig fløte), blander du ikke fløten inn med bærene, men vender den i røren etter eggedosisen i stedet.

    - Jeg brukte en vanlig brødform, men du kan også fordele røren på to mindre former.

    - Ta parfaiten ut av fryseren noen minutter før servering

    SAMSUNG CSC

    - MariaMaisol


  • CHOCADO ICE CREAM

    SAMSUNG CSC

    inneholder affiliatelenker  

    Blir aldri lei denne combo`n avokado og kakao "CHOCADO" :D

    Endelig har vi fått steikende varmt vær her i Norge også! Jeg skal absolutt ikke klage, MEN det er varmt! ;) Jeg skal kjøle meg ned med denne isen her i dag, sunt, godt, næringsrik og mettende. :D

     Doble eller triple oppskriften om du skal lage til flere. 

    SAMSUNG CSC

     

    Chocado Ice Cream

    1/2 boks Fullfettet kokosmelk - eventuelt mandelmelk eller fløte.

    1 Stor Avokado- eller 2 små

    1-2 ss Sitron eller limesaft

    3-4 ss Fibersirup gold

    3 ss Raw kakaopulver - mer eller mindre etter smak

    Noen dråper Stevia vanilje

    1 liten klype Himalayasalt - Kan sløyfes.

     

    FREMGANGSMÅTE

    1. Bland alle ingrediensene sammen i en blender eller food processor til en kremet konsistens. Smak til underveis om det er noe du ønsker mer av.

    2. Sett i fryseren i et par timer og rør noen ganger underveis.-

    Har du ismaskin kan du kjøre blandingen i maskinen og du får ferdig sjokoladeis på noen få minutter. 

    SAMSUNG CSC

    TIPS!

    - Fibersirup gold kan byttes ut mot annen ønsket søtning. F.eks sukrin, steviosa, dadler eller honning.

    - Kokosmelk kan byttes ut mot melkebaserte alternativer om du tåler, fløte, usøtet vikingmelk eller f.eks kesam.

    - Stevia vanilje kan byttes ut mot rent vaniljepulver.

    - Vil du gjøre isen mer næringsrik kan du tilsette noe av det her.:

    Egg , eggeplommer, eggehvitte

    Proteinpulver

    Lechitin

    Ricebran

    Greens

    MCT-olje

    Kakaonibs

    Hakket sjokolade- sukkerfri og eventuelt melkefri

    SMAK til underveis !

    SAMSUNG CSC

    - Maria Marisol

    #iskrem#avokadois#is#sunt#lavkarbo#paleo#melkefri#sukkerfri#glutenfri#mat#helse#kosthold#ernæring

  • Trio of Ice Cream

    SAMSUNG CSC
     

    Is er noe av det beste som finnes om sommeren, og mine favoritter er selvfølgelig de jeg lager selv;)

    Hjemmelaget sunn is er veldig lett å lage, og du trenger ikke mange ingrediensene heller. Har du frukt eller bær, melk, yoghurt eller vann og en form for søtning så kan du enkelt lage en herlig sorbet. Med litt ekstra ingredienser kan du lage flere smaks kombinasjoner og samtidig gjøre isen enda mer næringsrik.

    Her har jeg laget en trio av iskrem med smakene sjokolade, kokos og jordbær♥

    Oppskriftene er helt uten melk og sukker, samtidig som de er raw, lavkarbo og paleo. (Litt avhengi av hvilke søtnings alternativ du velger. Se lenger ned.) 

    Ingrediensene kan lett byttes ut, og jeg har derfor lagt ved en bytte liste.

    SAMSUNG CSC
     

    Jordbæris

    3 dl Kokosmelk

    400 g Jordbær - frosne

    2 ss Valgfri søtning

    Lime-Sitron

     

    Jordbær kan byttes ut mot blåbær, bringebær, skogsbær eller f.eks mango for andre smaker.

     

    FREMGANGSMÅTE

    1. Bland alt sammen i en blender til kremet konsistens.

    2. Smak til med søtning, og tilsett eventuelt lime eller sitronsaft for en friskere smak.

    Isen kan nytes med en gang, eller settes i frysere 1-2 timer slik at den stivner helt.

     

    Kokossorbet

    1 boks Kokosmelk

    Vaniljepulver

    3 ss Fibersirup clear

    Kokosstrø

     

    FREMGANGSMÅTE

    1. Rør alle ingrediensene sammen og smak til underveis.

    2. Hell i ispinneformer og sett i fryseren til isen har stivnet.

    Har du ismaskin kan du helle bandingen i maskinen med en gang selvom den er helt rennene. Følg instruksene på maskinen og vips så har du en tykk is.

     

    Sjokoladeis

    1/2 boks Fulfett kokosmelk - eventuelt mandelmelk eller fløte.

    1 Stor avokado-   eller 2 små

    1-2 ss Sitron eller limesaft

    3-4 ss Fibersirup gold

    3 ss Raw kakaopulver - mer eller mindre etter smak

    Noen dråper Stevia vanilje

     

    FREMGANGSMÅTE

    1. Bland alle ingrediensene sammen i en blender eller food processor til en kremet konsistens. Smak til underveis om det er noe du ønsker mer av.

    2. Sett i fryseren i et par timer og rør et par ganger underveis.

    Har du ismaskin kan du kjøre blandingen i maskinen og du får ferdig sjokoladeis på noen få minutter. 

     

    SAMSUNG CSC

     

    Bytte liste

    I alle oppskriftene kan du bytte ut det jeg har brukt som søtning med f.eks:

    Steviosa

    Sukrinmelis

    Kokosblomstsukker

    Stevia

    Flytende stevia

    Daddler

    Banan

    Honning

    Yaconsirup

    Agavesirup

    Fibersirup clear

    Fibersirup gold

     

    Vil du gjøre isen mer næringsrik kan du tilsette noe av det her.:

    (ikke bruk noe av dette i kokosisen.)

    Egg , eggeplommer, eggehvitte

    Proteinpulver

    Lechitin

    Ricebran

    Avokado

    Greens

    Kakaonibs

    Hakket sjokolade

     

    Kokosmelk kan byttes ut mot:(Bortsett fra i kokosisen.)

    Annen melk

    Fløte

    Yoghurt

    Kesam

    Sjokolade og jordbærisen har jeg kun laget i blender og satt i fryseren, men kokosisen må enten lages i en iskremmaskin eller fryses ned som ispinner. 

    SAMSUNG CSC

    - Maria Marisol

    #hjemmelaget#iskrem#sunt#oppskrift#sjokolade#jordbær#kokos#is#sjokoladeis#jordbæris#kokosis#ernæring#helse#sunnmat#mat#paleo#raw#vegan#lavkarbo

  • Skogsbærpinne

    SAMSUNG CSC

    Sol, helg og pinneis! :D

    Inneholder kun 4 ingredienser og er helt fri for melk, sukker, soya ++

    Ønsker dere en flott lørdag! ♥ 

    SAMSUNG CSC
     

    Skogsbæris

    5 dl Skogsbær

    3 dl Kokosmelk light

    2 ss Sitronsaft

    Stevia Vanilje dråper (eventuelt honning, fibersirup eller annen søtning)

     

    FREMGANGSMÅTE

    1. Bland alt sammen i en blender til kremet konsistens og smak til underveis med ønsket mengde stevia.

    2. Hell over i isformer og sett i fryseren til det har stivnet.

     

    SAMSUNG CSC

     

    SAMSUNG CSC

    - Maria Marisol

    #ispinne#hjemmelaget#sorbet#iskrem#sunt#melkefri#sukkerfri#glutenfri#vegan#paleo#mat#helse#kosthold#oppskrift

  • Avokado-iskrem

    SAMSUNG CSC

    Hei og god formiddag!

    Jeg må bare si at jeg kjenner det bruser over i meg om dagen da jeg ser andre bloggere, nettsider osv. kjører på med "sommerkroppenhysteriet", "gå ned 5 kg", dietter og slankekurer. For meg handler det om livsstil, et valg om et sunt og næringsrikt kosthold som er godt for kroppen. Noe man kan leve med som gir god helse, glede, energi og en sunn kropp. - Dette er noe jeg virkelig brenner for og som jeg har lyst til å skrive mer om på bloggen. Håper dette er noe dere ønsker at jeg skal dele med dere! ♥ 

     


     

    Over til dagens oppskrift. Jeg startet faktisk med iskrem til frokost i dag :D Jeg klarte rett og slett ikke vente til isen hadde stått lenge nok i fryseren og stivnet helt, men vet du hva det gjorde absolutt ingen ting! Smaken og konsistensen var helt perfekt for det, selvom den var litt myk. 

    Isen er laget med kun 4 ingredienser, og næringsinnholdet er helt fantastisk. Dette er hva jeg kaller "dessert til frokost" på sitt beste! :D


    SAMSUNG CSC

    Avokado - iskrem

     

    1 boks Fulfett kokosmelk

    1 1/2 Avokado- medium størrelse  eller 2 små

    1-2 ss Sitronsaft eller limesaft

    3-4 ss Agavesirup

     

    FREMGANGSMÅTE

    1. Sett en boks med kokosmelk i kjøleskapet eller over natten eller i noen timer slik at den skiller seg og du får et tykt lag på toppen.

    2. Del opp avokado og mos kjøttet med en stavmikser eller food processor sammen med 1-2 spiseskjeer sitronsaft, kjør til en kremet glatt konsistens.

    SAMSUNG CSCSAMSUNG CSC

    3. Ta ut den tykke delen av kokosmelken og ha det i en bolle og pisk det opp til det ligner en krem konsistens.

    SAMSUNG CSCSAMSUNG CSC

    4.Bruk en slikkepott og vend avokadokremen inn i den piskede kokoskremen og bland det forsiktig sammen.

    5. Vend tilslutt inn agavesirup på samme måte som avokadokremen.- Smak til underveis hvor søt du vil ha den.

    SAMSUNG CSCSAMSUNG CSC

    6. Hell blandingen i en form og dekk med plastfolie helt ned på blandingen. (se bilde)

    7. Sett i fryseren i 4 timer, eller lenger og nyt! 

    SAMSUNG CSC
     

    TIPS!

    - Isen kan oppbevares i ganske lang tid i fryseren, men den kan krystallisere seg på toppen. Det du kan gjøre da er å bruke en kniv å skjære ut biter av isen og ha det i en food prosessor eller blender, da vil den bli kremete og god igjen. Som regel vil det bare være toppen som er krystallisert og derfor lett å blende den sammen igjen.

    - Du kan også gjøre som meg å spise den etter et par timer, den er like god, bare ikke helt stiv.;)

    - Agavesirup har jeg brukt fra økosjokolade kan byttes ut mot honning, yaconsirup eller annen søtning. Smak til underveis.

     

     

    #iskrem#avokadois#sunt#mat#helse#kosthold#ernæring#paleo#vegan#oppskrift#sukkerfri#melkefri#avokado

  • Mangosorbet

    SAMSUNG CSC
     

    Vi går mot vår og lysere tider, ikke lenge til sommeren er her! :D Hva passer vel ikke bedre på denne tiden enn en deilig sorbet? 

    Denne er laget på mango, og er helt fri for gluten, melk og tilsatt sukker. Perfekt når du vil spise sunn og ren mat. Denne glir rett inn i et paleo kosthold. :)

    SAMSUNG CSC

    Mangosorbet

    250 g Frossen mango i biter

    140 g Kokosmelk light som har stått kaldt og blitt fyldig

    1/2 Lime

    1 ss Fibersirup clear

    Pistasjnøtter til topping.

     

    FREMGANGSMÅTE

    1. Ha frossen mango og kald kokosmelk i en blender og kjør sammen til en kremet konsistens.

    2. Smak til med lime og agavesirup. Noen mangoer er mer søte enn andre så anbefaler å smake til underveis.

    3. Server med en gang, eller frys ned og tin litt i romtemperatur før servering.

    4. Topp gjerne med hakkede pistasjnøtter.


    SAMSUNG CSC
     

    TIPS!

    - Har du ikke frossen mango kan du bruke fersk, men da må du fryse sorbeten før servering. Fremgangsmåten er den samme, men hell den over i en boks og sett i fryseren i 3-4 timer, ta ut or rør godt ca hver 45 min for å unngå at den krystalliserer seg. Etter 3-4 timer kan den fint stå videre i fryseren frem til servering.

    - Fibersirup clear kan byttes ut mot f.eks  honning, yaconsirup, agavesirup, stevia, kokossukker eller sukrinmelis.

    - Kokosmelk kan byttes ut mot naturell yoghurt.

     

    #mangosorbet#sorbet#iskrem#melkefri#glutenfri#sukkerfri#sunt#raw#rawfood#paleo#vegan#oppskrift

  • Smuuud Sorbet ;)

    SAMSUNG CSC

    God søndag kjære lesere!♥ 

    For et vær vi har! - Her snør, snør og snør det enda mer...  Hjelpes!

    I går var jeg barnevakt for lille bebis på 7 uker, og vi dro på middagsbesøk til to av mine gode venninder Mette og Hilde. Takk for en utrolig koselig kveld! ♥ Mette er helt rå på å lage mat! Middagen smakte så godt, og det var utrolig deilig å få servert mat for en gangs skyld, hehehe;)

    Jeg hadde med til desserten, og det ble en frisk " smoothiesorbet ", uten melk og sukker. Veldig morro når sunn og ren mat faller så i smak som denne oppskriften gjorde.   Det   trenger   ikke   være   så   komplisert   å   spise   sunt!

    ( oppskrift lenger ned )

     

    SAMSUNG CSC

    SmoothieSorbet

    5 Porsjoner

     

    800 g Frosne bringebær

    100 g Frosne blåbær

    1 Sitron

    1 boks Kokosmelk light

    4 + ts Steviosa

    1pk Ferske blåbær

    Hakket sukkerfri sjokolade, f.eks Atkins Crispy Milk Chocolate Bar.

    Cocoa nibs / eller mørk sjokolade

     

    FREMGANGSMÅTE:

     

    Bland alt sammen i en blender til kremet konsistens, og smak til med steviosa.

    Sett evt i fryseren for at den skal stivne helt, men trengs ikke da den kan nytes slik den er med en gang.

    Server med ferske blåbær og hakket sjokolade.

     

    SAMSUNG CSC

    Nyt søndagen dere, i morgen er hverdagen tilbake! ♥

    #smoothie#sorbet#iskrem#dessert#utenmelk#sukkerfri#melkefri#lavkarbo#mat#helse#kosthold#sunt#rå#renmat#paleo

  • OPPSKRIFT: KOKOS OG LIME

    Kokos og lime is på pinne!

     

    For en nydelig kombimasjon, og veldig lett å lage.

    Du trenger

     

    1 boks kokosmelk light ( 4 dl)

    1/2 stor lime, både skall og saften

    3 ts stevia

    1 dl vann

    1-2 ss revet kokos ( kan droppes)

     

    Fremgangsmåte

    Ha stevia,limesaft og vann i en kjele og kok opp. Bland deretter i kokosmelk , kokos og limeskall. La blandingen avkjøle og hell over i former. Sett i fryseren et par timer.


  • OPPSKRIFT: SMOOTHIELICIOUS

    I helgen som var fikk jeg smake en deilig bringebærsotbet/is som ei vennine hadde laget. Den var mye sunnere en. Vanlig is, men det var blandt annet lønnesirup og banan i, noe jeg ikke kan spise noe særlig av.

    Den smakte super godt, så nå har jeg "sunnifisert " den til en lavkarbo variant spm smaker lile godt, hvis ikke bedre!:-)

    Til 3-4 porsjoner

    1 stor avokado ( eller 2 små)

    400 g frosne bringebær

    2 eggehvitter ( elller 1-2 hele egg)

    Saften av 1 stor sitron ( eller 6-7 ss fra flaske)

    3 små ss yaconsirup

    2 ts stevia

    2-3 dl vann

    Fremgangsmåte

    Ha eggehvitter, i en blender og miks sammen, ha så i halvparten av vannet,avokadoen og litt og litt beingebær om gangen, vekselsvis med resten av vannet. Bland deretter inn sitron , yaconsirup og stevia. Bland godt sammen til en glatt smoothie konsistens.

    Vil du ha den tykkere så ta mindre vann, og evt la det være litt klumper igjen.

    Denne kan du nyte med den beste samvitighet.

    Du får i deg proteiner, gode fettsyrer og noen få langsomme karbohydrater.

    Neste gang skal jeg lett doble oppskriften!


  • YOGHURTIS UTEN MELK...

    ..

    ...Eller melkerstatning.

    Fikk helt perfekt konsistens på denne isen her syntes jeg;) Oppskriften holder til mange porsjoner, så her er det bare å kose seg!

    YOGHURTIS

     

    400 g frosne jordbær

    5 eggeplommer

    Saften av en appelsin eller sitron

    1 ss sukrin melis ( eller mer hvis du vil ha den søtere)

    Bland alt sammen i en bleder til kremet yoghurtis konsistens. Du må kanskje jobbe litt med den.

    Server med en gang!

    Denne falt i smak hos både barn og voksne! Så enkelt og så godt, og ikke minst veldig mye sunnere!:-)


  • SUKKERFRI KROKANIS

    God kveld!

    Det er fult lov med iskrem på en tirsdags kveld (?) Syntes hvertfall jeg når den både er sukkerfri , melkefri og lavkarbo.

    Krokan:

    2ss sukrin gold

    2ss sukrin +

    1 neve (ca 100 g mandler)

    Fremgangsmåte:

    Ha sukrin og hakkede mandler i en panne,gjerne teflon. Varm opp til middels- høy varme til sukrinen er smeltet. La det "småkoke" et par minutter før du heller massen over på et bakepapir. La det bli avkjølt før du hakker det opp.

    Vaniljeis:

    4 eggeplommer

    1 vaniljestang (frøene)

    2 ss sukrin +

    2 ss steviosa

    2,5 dl fløte (vanlig,soya,havre,ris eller kokosmelk)

    Fremgangsmåte:

    Skrap ut frøene fra vaniljestangen og ha sammen med eggeplommene sukrin og stevia i en bolle og pisk sammen til en luftig eggedosis. I en annen bolle pisk fløten for seg. Vend deretter forsiktig kremen og krokanen inn i eggedosisen. Har du ikke iskremmaskin sånn som meg, frys ned i en boks og rør et par ganger i timen i ca 3 timer til isen har satt seg.

    Denne er farlig god! Jeg har laget is mange ganger,men faktisk aldri med krokan. Skjønner ikke hvorfor , for dette var godt! :)

     

    Ønsker dere en fortsatt fin uke. Allerede onsdag i morgen, ukene flyr!

Validation content="29ba0158097984d395f87f8fc584eb9d
hits


Denne bloggen er personlige ytringer fra utgiver av bloggen. All bruk av bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggens ansvarlige utgiver. Bloggen ligger på blogg.no og annonser på bloggen selges av Mediehuset Nettavisen. Ansvarlig redaktør for Mediehuset Nettavisen er Gunnar Stavrum. -




Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©
- albiss.blogg.no -