Not seeing a Scroll to Top Button? Go to our FAQ page for more info. hits






TILBAKE TIL FORSIDEN

  • Salma Taco

     

    Perfekt til lørdagskvelden!

     

    Masse friske grønnsaker og laks sammen med "standar" tilbehør til taco er superdigg. :D

    Her kan du fint lage din egen vri, jeg har brukt blant annet mango og lime som gir en søt og syrlig smak, nam!

     

     

    Salma Taco

     

    Salmalaks

    Salat

    Agurk

    Tomat

    Paprika

    Mango

    Rødløk

    Sukkererter

    Lime i båter

    Guacamole

    Rømme

    Tacosaus

    Semper Chips Chilli & Lemon

    Glutenfrie lefser 

     

    -MariaMarisol

    Følg meg gjerne på instagram her, facebook her og snapchat "bymariamarisol" OBS! NY SNAP!!


     


  • Laks med søtpotetpure

    Fargerik middag!

    Laks er favorittfisken min, både stekt, ovnsbakt eller kokt. Med variabelt tilbehør er det enkelt å få i seg fisk flere ganger i uken. Tilbehør laget av naturlige råvarer vil gi masse god næring i tillegg til god smak.

    Her har jeg laget kokt laks, søtpotetpure, kokte bønner og smeltet smør som "saus". Veldig enkel middag som kroppen virkelig elsker!

     

    SØTPOTETPURE

    1 Søtpotet

    1 ss Smør

    Himalayasalt

    Pepper

    Urter - kan sløyfes

     

    FREMGANGSMÅTE

    1. Skrell og del søtpoteten i mindre biter. Ha den i en kjele med litt vann og kok den mør. Tiden avhenger av hvor store biter du har.

    2. Når søtpotetbitene er møre, hell av vannet og mos de med en stavmikser . Bland inn smør, og smak til med salt, pepper og eventuelt urter.

    KOKT LAKS

    Laksefileter

    Vann

    Himalayasalt

    Presset sitron

    Pepper

     

    FREMGANGSMÅTE

    1. Kok opp vann i en kjele sammen med litt presset sitron, pepper og en klype salt.

    2. Ha i filetene og la de trekke i ca 6-8 min. (avhenger selvfølgelig av størrelsen på filetene og hvor mange du har i kjelen samtidig)

     

    SNITTEBØNNER

    Frosne snittebønner

    Vann

    Himalayasalt

     

    FREMGANGSMÅTE

    1. Kok opp vann med en klype salt.

    2. Ha i snittebønnene og kok de møre ca 2-3 min.


    -MariaMarisol


    Følg meg gjerne på instagram her, facebook her og snapchat "mariamarisol"


  • SalmaTacos

    inneholder afiliatelenker

    Fredagstaco med en vri!

    Her har jeg kuttet ut alt av steking, koking og ferdigposer og heller laget en rå taco med deilig salmalaks! :D Ved siden av har jeg guacamole og salsa!

     


     

    Salmataco

     

    Salmalaks

    Hjertesalat

    Ruccola

    Tomat

    Agurk

    Paprika

    Rødløk

    Friske urter 

    Himalayasalt 

    Pepper

    FREMGANGSMÅTE

    1. Kutt og del grønnsaker og del salmalaksen i ønskede biter. Fordel utover på et hjertesalatblad og topp med friske urter, salt og pepper.

    2. Server med salsa og Guacamole.

     





    TIPS!
    - Annet tilbehør:

      glutenfri tortillachips, rømme, ost etter det du tåler og liker

    - Bruk gjerne andre grønnsaker i salaten også, eller lag en søtere variant med annanas og mango!


    -MariaMarisol
     


    Følg meg gjerne på instagram her, facebook her og snapchat "mariamarisol"

     

     


  • Laks med avokadosalat

    SAMSUNG CSC

    Deilig middag på en varm sommerkveld! :)

    " Det enkle er ofte det beste" ! Når varmen slår inn smaker det ofte best med noe lett og enkelt til middag. Her trenger du ikke mange ingrediensene for å få et herlig måltid. :D 

    SAMSUNG CSC

    Laks med Avokadosalat
     

    Laks

    Sitron

    Pepper

    Himalaysalt

     

    Avokadosalat

    Cherrytomater

    Sort oliven

    Vårløk

    Rødl løk

    Pinjekjerner

     

    FREMGANGSMÅTE

    1. Stek laksen i en stekepanne med litt olivenolje, krydre med salt, pepper og ha over presset sitron.

    2. Rist pinjekjernene i en stekepanne eller i ovnen til de har har fått en gylden farge. Avkjøl og sett til side.

    3. Del opp avokado, tomater, vårløk, rødløk og oliven. Bland det sammen med pinjekjernene og dryss litt olivenolje over. Krydre eventuelt med salt, pepper og sitron

    4. Server laksen med avokadosalaten.

    SAMSUNG CSC

    - Maria Marisol


  • Taco med reker og mangosalsa

    SAMSUNG CSC

    Hei og god kveld! ♥

    "Fredagstaco" ble "lørdagstaco" i dag, med en vri. Jeg er veldig glad i  spice, men i forhold til orginalen vil jeg ha litt friskere smaker i tillegg...

    Jeg har derfor brukt reker i steden for kjøtt, og en salsa basert på mango. Nam, nam!

    Tacolefsene er nesten hjemmelaget, jeg har brukt en lavkarbo brødmix fra Funksjonellmat. Brødmix`n er uten gluten, melk og gjær, og er derfor et godt alternativ for allergikere eller for de som har et lavkarbo kosthold.

     

    SAMSUNG CSC

    Tacolefser

    55 g Brødmix

    1,5- 2 dl vann.

    Hvitløkskrydder ( kan sløyfes)

     

    FREMGANGSMÅTE

    1. Bland sammen brødmix, krydder og vann, og la det stå å svelle i noen minutter.

    2. Røren skal være litt rennende, blir den litt for kompakt tilsetter du bare 1/2 dl vann til.

    3. Smør røren utover et bakepapirkledd stekebrett i to sirkler.

    4. Stek midt i ovnen i ca 10-15 min på 200 g, til lefsene er gyldenbrune og gjennomstekt. ( det sjekker du enkelt ved at du kan dra av lefsene fra bakepapiret)

    5. Avkjøl litt på rist.

     

    SAMSUNG CSC

     

    MANGOSALSA

    1 liten Mango ( eller 1/2 stor)

    1/2 Chilli,rød

    1/2 liten Rødløk

    1/2 Lime, saften

    Salt

    Pepper

    Frisk koriander

     

    FREMGANGSMÅTE:

    1. Kutt opp mangoen i terninger, hakk rødløk, finhakk chilli, og bland sammen.

    2. Tilsett limesaft, og smak til med salt, pepper og grovhakket koriander.

     

    SAMSUNG CSC

     

    TACOFYLL

    Reker

    Avokado

    Salat

    Agurk

    Cherrytomater

    Rødløk

    Paprika

    Mangosalsa

    1/2 Lime, saften

    ( salt, pepper, chillikrydder, hvitløkskrydder)

     

    Fyll lefsene med reker, grønnsaker og mangosalsa. Topp gjerne med litt ekstra limesaft, evt krydder.

     

    SAMSUNG CSC
     

    Ønsker dere alle en fin fin kveld! ♥

     

    #lavkarbo#lefser#taco#mangosalsa#glutenfri#melkefri#sunt#mat#kosthold#ernæring#reker#reketaco

  • Ovnsbakt fisk med paprikasaus

    SAMSUNG CSC

    Det er ikke så ofte jeg kommer med inspirasjon til middag, men nå skal dere få gårdsdagens oppskrift.:)

    Jeg laget en veldig enkel fiskerett med masse smak! Jeg brukte filetter av piggvar, men her kan du bruke torsk eller annen fisk du liker. 

    Piggvar er en mager fisk med kun 2,4 g fett og hele 15,9 g protein pr 100 g.

     

    Ovnsbakt piggvar

    1-2 filetter av Piggvar pr person

    1 Squash

    1 Brokkoli

    1 boks Cherrytomater

    Himalayasalt

    Pepper

    Chilikrydder

    Olje

    frisk Basillikum

     

    FREMGANGSMÅTE

    1. Kutt opp squash, brokkoli og tomater i litt store biter, og legg i en ildfast form og dryss over krydder.

    2. Sett i ovnen på 225 grader i ca 10 min.

    3. Når grønnsakene har forhåndsstekt legger du fisken i formen sammen med grønnsakene, og drysser over hakket basillikum og litt mer krydder. Stekes videre i ca 12 minutter til fisken er ferdig.

    4. Server med paprikasaus.

     Oppskrift under bildet

     

    SAMSUNG CSC

    Paprikasaus

    3-4 Paprika, rød

    1 Løk

    2 fedd Hvitløk

    Olje

    Himalayasalt

    Pepper

     

    FREMGANGSMÅTE

    1. Del opp paprika, løk og hvitløk og surr i en panne med olje til løken har blitt blank.

    2. Ha alt sammen i en foodprosessor og kjør sammen til en jevn konsistens.

    3. Hell deretter blandingen i en kjele og gi det et oppkok. 

    4. Smak til med salt og pepper.

     

     TIPS!

    - Sausen kan også haes i formen sammen med fisken i stedet for å koke alene i kjele. 

    - Bruk gjerne de grønnsakene du har tilgjengelig.

    #piggvar#ovnsbakt#fisk#lavkarbo#paprikasaus

  • OPPSKRIFT: LAKSEWOK MED NØTTER

     

     

    Middag Kroppen blir glad for!- Sunt fett, gode proteiner og riktige karbohydrater! :D

     



    2- 3 porsjoner

    Du trenger:

    4 stk Laksefilett

    1/2 Brokoli, delt i biter

    1 Rød Paprika, kuttet i biter

    1 Løk, kuttet i biter.

    2 Gulerøtter, renset og kuttet

    2 stk ( små) Søtpotet, skrelt og delt i biter

    1 Lime

    1 klype salt

    Pepper

    2-3 Glutenfri Soyasaus

    6 ss Sweet  Chillisaus

    Olje, til steking

    1 neve Valnøtter

    1 neve Cashewnøtter

     

    Fremgangsmåte:

    Del laksen i biter på ca 3*3 cm, og stek i litt olje med salt og pepper i 1-2 minutter på hver side til de får en blek rosa farge. Ta Laksen ut av stekepanna og sett til side.

    Stek grønnsakene raskt på høy temperatur, og ha deretter i nøtter, lime, soyasaus og sweet chillisaus, og gi det et lite oppkok. 

    Tilsett laksebitene og server. ( laksen blir varmet opp i sausen)

     

    Tips!

    Pass på så du ikke steker laksen for mye, den fortsetter å steke/koke når den kommer opp i den varme sausen igjen.

    Bruk de grønnsakene du har tilgjengelig, omtrent alt passer i wok!

    Nøtter kan byttes ut mot frø og kjerner.

    Glutenfri soyasaus har jeg kjøpt på Meny.

    Lag gjerne din egen Sweet Chillisaus:

    3 fedd Hvitløk

    1/2 dl Eplecidereddik

    2,5 dl Vann

    1 ts Salt ( gjerne himalyasalt)

    35 g sukrin +

    50 g Sukrin gold

    2 ts JBKM (Johannesbrødkjernemel) Evt Maizenna

    Fremgangsmåte:

    Grovhakk 3 chilli,- jeg brukte kun frø fra 2 ellers ble det veldig sterkt. Smak deg frem! Bland alt uten om JBKM i en foodprosessor og kjør til hvitløk og chilli er fint hakket, men fortsatt litt små biter. Hell sausen over i en kjele, kok opp og la den småkoke i ca 10 minutter, mens du rører innimellom. Bland ut JBKM i vann, og bland inn i sausen. Det erviktig å røre godt, ellers får du geleklumper i sausen.  Avkjøl, og oppbevar i kjøleskap hvis du ikke skal bruke den med en gang.

    #laksewok#wok#nøtter#supermat#sweetchillisaus#utensukker#sukkerfri#lavkarbo#søtchillisaus#trineberge#renmat#mat#kosthold#ernæring

  • OPPSKRIFT: DAMPEDE BLÅSKJELL

    Sommer og blåskjell hører sammen. Jeg har spist det flere ganger, men aldri laget det delv før, før nå.

    Det er virkelig noe av det enkleste man kan gjøre, også smaker det utrolig godt.

    2 porsjoner

     

    1 kg ferske blåskjell

    2 dl hvitvin

    1 sjalottløk

    2 hvitløksfedd

    1/2 gul paprika

    1/2 stor chilli ( el 1 liten)

    Gressløk

    Sitron

     

    Fremgangsmåte

     

    Rens og vask skjellene. Kast de som er ødelagt.

    Fin hakk sjalottløk og hvitløk og surr sammen i en kjele. Ha vitvik i kjelen og kok opp, ha i skjellene og la de dampe i kjelen til de har åpnet seg.

    I mellomtiden hakk resten av grønnsakene.

    Når kjellene er ferdig ha grønnsakene og sitron over.


  • MENY

    I dag takker jeg Meny for dagens middag. Nemmelig ferskt krabbeskjell. :D

     

    Ingen ting er som sjømat på varme sommerdager!:)

    Jeg spicet opp krabbeskjøttet med sitronsaft

    Pepper

    Hakket chilli

    Hakket gressløk

     

    Kan spises med salat eller rett på brødskiven:)-

     

     


  • I VANN

    ....Beklager lite fra meg den siste uken. 

    Før forige helg når jeg kom hjem møtte det meg vann i døren. Det hadde skjedd noe med trykket til varmtvannsprederen og vann hadde siget ut på gangen,ned trappen og hele første og annen etasje er ødelagt. Heldigvis går det på forsikring, og leiligeten er solgt og jeg skulle flytte uansett;)

    Nå fikk jeg bare litt dårlig tid, og alt måtte ut av leiligheten før de skal begynne å rive gulvene oppe og nede. Det var virkelig jobben sin det, alle klær måtte vaskes på nytt (!!!!) siden det lukter rått. Og når forsikringselskapet spurte hvor mange vasker jeg måtte sette på om det var ca fem, har jeg ikke sagt enda at det var godt over 20 !For å ikke snakke om alt som ble sendt på rens!;)

    Fortiden bor jeg hos mamma og pappa, og det er egentlig veldig deilig (for en liten stund) Så det er bare å følge med videre, for jeg har mange deilige oppskrifter jeg gleder meg til å dele med dere :)

     

    I mellom tiden skal dere få dagens middag Laks med salat og "potetsalat" .




     

     

    #middag#mat#laks#helse#ernæring#kosthold#sunt

  • LAKSE MIDDAG

    Ekstra godt med skikkelig varm middag i dag... Midt i alt snøkaoset.

     



    Laks på blomkålmos med stekt brokoli og hakka mandler.

     

    Blomkålmos

    1 stor  blomkål

    Vann

    1 dl fløte ( fløte uten melk)

    2 ss smør (melange uten melk)

    Salt

    Pepper

    Dill ( kan sløyfes)

    Fremgangsmåte

    Kok opp blomkålen i en kjele med vann. Når blomkålen er kokt ha den over i en annen kjele , men ikke kast vannet! Bruk en stavmikser og mos blomkålen og spe inn vann ( som du kokte blomkålen i ) smør og fløte. 

    Fisk

    Laksefilet

    Hakka mandler

    Brokoli buketter

    Nøytral olje

    Smør

    Krydder

    Fremgangsmåte

    Ha laksen over i en ildfastform sammen med olje og krydder, jeg brukte salt pepper og dill. Legg en smør klatt på hver filett og ha hakkede mandler over. fyll resten av formen med brokoli og mandler, og hell litt olje over til slutt.

    inn i ovnen på 180 grader i 10- 15 minutter .

     

    #middag#laks#laksiovn#laksemiddag#melkefri#utenmelk#blomkålmos#sunt
Validation content="29ba0158097984d395f87f8fc584eb9d


Denne bloggen er personlige ytringer fra utgiver av bloggen. All bruk av bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggens ansvarlige utgiver. Bloggen ligger på blogg.no og annonser på bloggen selges av Mediehuset Nettavisen. Ansvarlig redaktør for Mediehuset Nettavisen er Gunnar Stavrum. -




Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©
- albiss.blogg.no -