Not seeing a Scroll to Top Button? Go to our FAQ page for more info.






TILBAKE TIL FORSIDEN

  • Rabarbrasuppe

    inneholder afiliatelenker

     

    Superenkel suppe til dessert!

    Rabarbra hører sommeren til, og suppe er min favoritt. Like god kald som varm. Her trenger du ikke mange ingrediensene, og suppen er naturlig fri for gluten, melk, raffinert sukker, soya, korn og egg.

     

    Oppskriften er til 2 porsjoner, men du kan bare doble den etter hvor mange du skal lage til. - Smak da til med søtning.

     

     

    Rabarbrasuppe

     2 porsjoner

     

    300 g Rabarbra - skrelt og delt

    3 dl Vann

    1 ts Johannesbrødkjernemel

    2 ss Steviosa

     

    FREMGANGSMÅTE

    1. Kok opp vann sammen med rabarbra, tilsett steviosa og la det så småkoke videre til rabarbraen har blitt mør og faller fra hverandre.

    2. Rør ut johannesbrødkjernemelet med et par spiseskjeer vann og rør inn i suppen. 

    3. Nyt suppen varm eller avkjølet.

     

     

    TIPS!

    - Ha gjerne litt melk, krem eller is på toppen.

    - Johannesbrødkjernemel kan byttes ut mot f.eks fiberhusk eller potetmel, se bare an mengden.

     

     

    -MariaMarisol

    Følg meg gjerne på instagram her, facebook her og snapchat "mariamarisol"


     


  • Lavkarbo sjokolademousse

    inneholder afiliatelenker

     

    Nesten "raw" superdigg sjokolademousse!

    Denne startet jeg dagen med i dag. Litt anderledes, men likevel næringsrik frokost. :)

    Fri for gluten, melk, raffinert sukker, soya, korn og nøtter.

     


     

    Sjokolademousse

     

    2 små porsjoner eller 1 stor

     

    2 Modne avokado - viktig at avokadoene er skikkelig modne ellers vil du ikke få en like god smak

    2 ss Rå kakaopulver

    2 -3 ss Fibersirup 

    Noen dråper Steviosa

    Litt valgfri melk - etter smak

    1 klype Himalayasalt 

    Moreller

     


     

    FREMGANGSMÅTE

    1. Del avokadoene i to, ta ut fruktkjøttet og mos avokadoene i en food prosessor /stavmikser.

    2. Tilsett resten av ingrediensene og bland godt sammen. - Ha gjerne i litt melk for en mildere smak. Husk å smak til underveis med ønsket mengde søtning og kakao.

     


     

    TIPS!

    Du kan bytte ut fibersirup med et annet søtningsalternativ. 

    - F.eks honning, yaconsirup, lønnesirup eller kokossirup om du ønsker sjokolademoussen helt raw.

     



     

    -MariaMarisol

    Følg meg gjerne på instagram her, facebook her og snapchat "mariamarisol"


     


  • PÅSKESUPPE

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

     

    Påskedessert på 1   2   3   !   :D

    Frisk og godt uten gluten, melk, raffinert sukker, soya, korn, egg og nøtter!

    Denne faller i smak hos både liten og stor!

     

    Fortsatt god påske til dere alle sammen!

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

     

    Appelsinsuppe

    2- 3 porsjoner

    4 stk store Appelsiner

    2 ts Johannesbrødkjernemel (JBKM)

    2 ss Honning

    1 knivsodd vaniljepulver - kan fint sløyfes

    Vann

     

    FREMGANGSMÅTE

    1. Press ut saften av appelsinene og ha saften i en kjele. Tilsett JBKM og rør det ut til alt er oppløst.

    2. Gi kjelen et oppkok, tilsett honning og vaniljepulver og smak til. La suppen stå å småkoke et par minutter til den tykner. - Blir suppen for tykk kan du tilsette mer appelsinsaft eller vann.

    3. Nytes varm eller kald!  Gjerne med litt oppkuttet frukt, yoghurt, iskrem, kesam/cottage cheese (om det tåler) eller pisket krem.

     

    TIPS!

    - Johannesbrødkjernemel (JBKM) er et lavkarbo fortykningsmiddel som er naturlig glutenfri.

    - Har du ikke JBKM kan du bruke maizenna.

    - I stedet for honning kan du bruke fibersirup, kokossirup eller annen valgfri søtning. Smak deg bare frem.

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA
     

    -MariaMarisol

    Følg meg gjerne på instagram her, facebook her og snapchat "mariamarisol"


     


  • Sjokolademousse

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    inneholder afiliatelenker

    Onsdagskos!

    Enkel hjemmelaget sjokolademousse uten masse "dill dall" ! :D Just the way I like it!

    Laget uten gluten, melk, raffinert sukker, soya, korn, nøtter og egg. 

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA
     

    Sjokolademousse

     

    1 stor eller 2 små porsjoner

    4 store Dadler

    1 dl Vann

    2 ss Fibersirup

    1,5 Avokado

    3 ss Kakaopulver

    3 dråper Stevia vanilje

     

    FREMGANGSMÅTE

    1. Bland alt sammen i en food prosessor til en kremet konsistens. 

    2. Tilsett eventuelt mer vann om moussen blir for tykk.

    3. Nyt gjerne sammen med bær.

     

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    TIPS!

    - Start gjerne med å mikse sammen dadler og vann først for å få dadlene finhakket. Dette trenger du ikke å gjøre, men da går det raskere å få en jevn masse.

    - Vil du lage sjokolademoussen helt raw kan du bytte ut fibersirup med f.eks kokossirup, honning eller lønnesirup.

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    -MariaMarisol

    Følg meg gjerne på instagram her, facebook her og snapchat "mariamarisol"


     


  • Lavkarbo smuldrepai

    Inneholder afiliatelenker

    God lørdag med en herlig dessert!

    Sprø smuldrepai med jordbær og bringebærfyll.

    Paien er lavkarbo, uten gluten, melk, soya, raffinert sukker, egg og korn.

    Denne slenger du raskt sammen og har en dessert på 1 - 2 - 3 ! :)


     

    Smuldrepai

    FYLL

    300 g Bringebær - jeg brukte frosne

    300 g Jordbær - jeg brukte frosne

    1,5 ts Johannesbrødkjernemel

    2-3 ss Sukrin gold

     

    TOPPING

    100 g Mandler

    30 g Kokosmel

    70 g Sukrin gold

    1 ts Bakepulver

    60 g Smør - jeg brukte melkefri melange

    1 ss Fibersirup clear

     

    FREMGANGSMÅTE

    1. Sett ovnen på 175 grader

    2. Ha de frosne bærene i en bolle og rør inn johannesbrødkjernemel, prøv å fordel den godt rundt. Bland deretter inn sukrin gold og hell blandingen over i en paiform.

    3. Lag fyllet ved å finhakke nøttene og bland de sammen med resten av de tørre ingrediensene. Smelt smøret og rør det inn sammen med fibersirup til en lett deig. Strø toppingen over fyllet og sett nederst i ovnen og stek i ca 30 min til du får en brun  og sprø topp.

     

    Server gjerne med hjemmelaget iskrem!

    -MariaMarisol

    Følg meg gjerne på instagram her, facebook her og snapchat "mariamarisol"


     


  • Sjokolademousse -raw, lavkarbo, vegan og paleo

    inneholder afiliatelenker

    Naturlig lavkarbo, raw, vegansk og paleo sjokolademousse. 

    Denne er så god og enkel! Smaker dessert samtidig som den gir deg masse god næring! :D

    Herlig kos på en onsdag!

    Sjokolademousse

    2 porsjoner

    2 Modne avokado - viktig av avokadoene er skikkelig modne ellers vil du ikke få en like god smak

    2 ss Rå kakaopulver

    2 -3 ss Kokossirup

    TILBEHØR

    Hakkede nøtter

    Hakket raw sjokolade

    FREMGANGSMÅTE

    1. Del avokadoene i to, ta ut fruktkjøttet og mos avokadoene i en food prosessor, med stavmikser eller i en kraftig blender.

    2. Tilsett resten av ingrediensene og bland godt sammen. - Smak gjerne til underveis.

    TIPS TIL ANDRE SØTNINGSALTERNATIVER

    Du kan bytte ut kokosriup med et annet søtningsalternativ, men da er det ikke sikkert oppskriften både blir raw, paleo, vegansk og lavkarbo. Her ser du en liten liste med noen alternativer.

    - Honning - raw og paleo

    - Fibersirup - lavkarbo

    - 4 store Dadler - raw, vegansk og paleo

    - Yaconsirup - raw, vegansk, lavkarbo og paleo

    - Lønnesirup - raw, vegansk og paleo

    - Banan - raw, vegansk og paleo

    -MariaMarisol


    Følg meg gjerne på instagram her, facebook her og snapchat "mariamarisol"


  • Frisk mandag med fruktsalat

    I dag blir det enkel fruktsalat med tilbehør som mellommåltid. 

    Kostholdet mitt er basert på lavkarbo, men jeg kan fint nyte litt frukt innimellom som et mellommåltid eller til kos. Til hovedmåltidene mine er jeg derimot opptatt av å tilføre en form for fett og proteiner for å få et balansert måltid.

    Her har jeg laget en kokoskrem som gir meg litt fett som gjør at blodsukkeret ikke får en like høy stigning, samtidig som jeg har byttet ut noe frukt med bær.

    FRUKTSALAT

    Appelsin

    Mango

    Granateple

    Bringebær

    Blåbær

    KOKOSKREM

    Den tykke delen på kokosmelken

    Sukrinmelis

    Stevia

    Valgfri sukkerfri sjokolade f.eks Atkins eller Ombar

     

    FREMGANGSMÅTE

    1. Kutt opp frukt i ønsket størrelse og bland sammen med granateplekjerner og bær.

    2. Lag kokoskrem ved å piske opp den tykke delen av kokosmelken sammen med sukrinmelis og eventuelt stevia dråper.

    3. Hakk opp sjokolade.

    4. Server fruktsalaten, kokoskremen og sjokoladen hver for seg. 

     

    Dypp frukten i kremen og deretter i sjokoladen, NAM! 

    Nyt som et lite mellommåltid eller f.eks som dessert etter middag. :D

     

    TIPS!

    - Kokoskremen kan sløyfes eller byttes ut mot yoghurt eventuelt kesam eller cottage cheese om du tåler melk.

    - Atkins-barene er ikke melkefrie, kun sukkerfrie. Ombar sjokoladene er laget uten både melk og raffinert sukker.

    - I stedet for sjokolade kan du f.eks bruke hakkede nøtter, som også vil gi deg sunt fett og lavere blodsukkerstigning.

    -MariaMarisol


    Følg meg gjerne på instagram her, facebook her og snapchat "mariamarisol"


  • Rå sjokoladedipp med oppkuttet frukt

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    Inneholder afiliatelenker

    Dette er hva jeg kaller hverdagskos! :D

    Naturlig ren mat som kroppen blir glad for. Fri for gluten, melk, soya, korn og raffinert sukker.

    Hjemmelaget rå sjokoladedipp med oppkuttet frukt.

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    RÅ SJOKOLADEDIPP

    70 g Kokossirup

    25 g Rå Kakaopulver

    50 g Cashewnøttsmør

    1 klype Vaniljepulver

    30 - 60  g Vann / mandelmelk - se "tips" lenger ned

     

    FRUKTSKÅL

    Eple

    Pære

    Appelsin

    Valnøtter

    Kokoschips

     

    FREMGANGSMÅTE

    1. Bland alle ingrediensene sammen i en blender eller for hånd til en jevn kremet konsistens.- Smak til underveis.

    2. Server gjerne med en fruktskål bestående av oppkuttet frukt, nøtter og kokoschips.

     

    TIPS!

    - Desto mer vann/melk du bruker vil dippen bli tynnere. Skal ikke dippen brukes med en gang kan du sette den i kjøleskapet. Etter noen timer vil dippen uansett tykne opp. Se derfor an mengden vann/melken du bruker.

    - Vaniljepulver kan byttes ut mot steviadråper med vaniljesmak.

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA
    -MariaMarisol
     


  • Posjerte krydderpærer

    inneholder afiliatelenker

    Starter uken med en liten dessert/mellommåltid som gir en absolutt frisk start på det nye året. 

    - Fri for gluten, melk, soya, korn, nøtter og raffinert sukker.

    Posjerte krydderpærer

    5 Pærer

    5 dl Vann

    2 dl Kokossirup

    1 Vaniljestang delt på langs

    1 Kanelstang

    5 Nellikkspikere

    1 dryss Kardemomme

     

    FREMGANGSMÅTE

    1. Skrell pærene, og del de eventuelt i to eller behold de hele om du vil

    2. Kok opp vann med kokossirup, vaniljestang, kanelstang, nellikspikere og kardemomme. Når vannet har kokt opp tilsetter du de skrelte pærene og lar det koke på svak varme i ca 15-20 min til de er møre. - Tiden vil variere ettersom om du har pærene delt eller hele.

    3. Ta kjelen av platen og la pærene avkjøle i kjelen.

    4. Server gjerne med litt smeltet sjokolade (uten melk og sukker) og friske bær.


    -MariaMarisol

     


  • Pepperkakekrydder

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    Inneholder affiliatelenker

    Med hjemmelaget pepperkakekrydder kan du få deilig julesmak på nesten hva som helst! :D

    Tilsett i kaker, smoothie, grøt, konfekt +++.

     

    Pepperkakekrydder

     

    3 ss Caylon kanel 

    2 ss Nellik

    2 ss Ingefær

    1/2 ts Kardemomme

    1/2 ts Pepper

     

    FREMGANGSMÅTE

    Bland sammen i en skål med en skje. Oppbevar i et krydderglass.

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA


     


  • Sjokoladepudding

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    Inneholder Affiliatelenker

    God lørdag! Snakk om å våkne opp til skikkelig snøvær! :S

    - Denne dagen skal nytes inne, og hva passer vel ikke bedre enn hjemmelaget sjokoladepudding i soffakroken! Oppskriften er lavkarbo, uten gluten, melk, sukker, soya, korn og nøtter! :D 

    Ha en fin dag dere!
     

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA
     

    Sjokoladepudding

    2 porsjoner

    2 dl Kokosmelk light - eventuelt lettmelk eller annen melk

    2 plater Gelantin

    2,5 ss Søtning - jeg brukte 50/50 av sukrin og sukrin gold

    2 Eggeplommer

    3,5 ss Rå Kakaopulver

    1/2 ts Vaniljepulver

    2 ss Smeltet kokosolje

    5 dråper Stevia

     

    FREMGANGSMÅTE

    1. Ta halvparten av melken og hell den i en kjele, legg gelantinplatene oppi og la de ligge 5 min før du fortsetter.

    2. Tilsett deretter sukrin og sukrin gold i kjelen og varm opp mens du rører til sukkeret og gelantinen er løst opp. Det skal ikke koke!

    3. I en annen bolle blander du sammen resten av melken, smeltet kokosolje, eggeplommer, kakao, vaniljepulver og stevia dråper. Tilsett deretter blandingen fra kjelen og pisk det lett sammen for hånd. - Smak til underveis og tilsett eventuelt mer av noe om du ønsker.

    4. Fordel i 2 dessertskåler og sett i kjøleskapet i minst 1 time.

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

     

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    -MariaMarisol


  • Kokosboller

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    HAPPY SUNDAY!
    I dag er det superenkle lavkarbo kokosboller som står på menyen! Laget med kun få ingredienser! :D Helt uten gluten, melk, sukker, soya og korn! Oppskriften ga ganske mange og jeg lagde de i ca vanlig størrelse.

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    Kokosboller

     

    3 Eggehviter

    3-4 ss Sukrin

    4 Gelantinplater

    2 ss Kokende vann

    1 klype Vaniljepulver

     

    TOPPING

    Sukkerfri og melkefri sjokolade - oppskrift på hjemmelaget raw sjokolade her

    Kokosolje

    Kokosstrø

    FREMGANGSMÅTE

    1. Bløtlegg gelantinplatene i kaldt vann.

    2. Stivpisk eggehvitene med sukrin til marengs, tilsett vaniljepulver og smak til underveis.

    3. Klem ut vannet av gelantinplatene og rør de ut i det kokende vannet til de er helt oppløst.

    4. Hell gelantinen i marengsen i tynn stråle mens du pisker videre til alt er godt blandet i.

    5. Ha massen over i en sprøytepose og press ut kokosboller på et fat dekket med bakepapir. Sett kaldt i ca en times tid.

    6. Smelt sjokolade med 1 ts kokosolje, avkjøl og hell deretter over kokosbollene og strø over kokos på toppen. Sett i kjøleskapet til sjokoladen er stiv eller frem til servering.

    Oppbevares kaldt!

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA
    -MariaMarisol
     


  • Bakt eple

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    inneholder affiliatelenker

    Bakt eple med masse godsaker! :D

    Enkel og utrolig god dessert som smaker ekstra godt om høsten. Hovedingrediensen er eple, og her kan man tilsette litt søtning og andre ingredienser ettersom hva man har i hus og liker. Jeg har laget denne helt uten sukker, gluten, melk, korn og soya.


    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

     

    Bakt eple

     

    1 porsjon

    1 Eple - jeg brukte et rødt med skallet på

    1 ts Fibersirup gold - kan byttes ut mot annen flytende søtning

    1 ts Kokosolje

    Kokosblomstsukker - kan byttes ut mot annen søtning

    1 Håndfull Fresh & Fruity Supersnack

    Kanel

    Melkefri og sukkerfri sjokolade

     

    FREMGANGSMÅTE

    1. Forvarm stekeovnen til 180 grader.

    2. Skyll, vask og stikk ut kjernehuset.

    3. Bland sammen kokosolje, en håndfull supersnack og litt hakket sjokolade. Fyll blandingen i eple og dryss over litt kanel og kokosblomstsukker.

    4. Sett midt i ovnen i ca 25-30 min pluss/minus til eplet er mørt. - Tiden avhenger litt av størrelsen på eplet.

    Nyt!


    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    -MariaMarisol


  • 3 ingredienser sjokolademousse

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    inneholder afilliatelenker

    Sjokolademousse på 1 2 3!

    - som smaker helt nydelig! Oppskriften er lavkarbo uten gluten, melk, sukker, soya og korn! Perfekt som et mellommåltid eller som dessert. Her kan du også tilsette flere ingredienser for å få et fullverdig måltid. Se "tips" lenger ned...


    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

     

    Sjokolademousse

    1 stor Avokado eller 2 små

    2 ss Rå kakaopulver

    4 ss pluss/minus Fibersirup gold eller annen flytende søtning

     

    FREMGANGSMÅTE

    1. Bland sammen i en food prosessor eller blender til en kremet konsistens. - Smak til underveis hvor mye søtning du ønsker.

     

    TIPS!

    I denne enkle og gode oppskriften er det fullt mulig å tilsette masse ekstra godt, hvis du vil spise denne som et fullverdig måltid. F.eks:

    Lecithin

    Rice bran

    Vaniljepulver

    Melk

    Proteinpulver

    Nøtter

    Hampfrø

    Banan

    Kokosblomstsukker/ sukrin /sukrin gold eller stevia for en søtere smak.

    Himalayasalt for en rundere smak

    Du kan også toppe med masse supere ingredienser f.eks:

    Gojibær

    Kakaonibs

    Bipollen

    Morbær

    Frukt

    Bær

    Kokoschips


    OLYMPUS DIGITAL CAMERA
    -MariaMarisol
     


  • Chocolate Peanut Caramel

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    Inneholder sponsede produkter

    God ettermiddag! 

    I dag ble det visst litt sen blogging på meg... Jeg våknet rett og slett opp og var litt sliten og tung i hodet. :/ Slike dager kommer innimellom når man har ME dessverre. Heldigvis er det mye mye færre slike dager nå enn før.

    Jeg kjente at det jeg trengte i dag var en liten pause fra pc skjermen. I stedet møtte jeg ei god venninne til lunsj og bare slappet av og nøyt selskapet. Gode venninner gjør rett og slett hverdagen mye bedre og jeg unner alle en slik venninne som min Susanna! <3 

     

    I skrivende stund sitter jeg å koser meg med det nyeste tilskuddet til Atkins familien. :D Har du fått med deg at det har kommet en ny bar?

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    Hvis du trodde det ikke kunne bli bedre etter Atkins Fudge Caramel så tro om igjen! :D Den nye Atkins Advantage Chocolate Peanut Caramel (kjært barn har langt navnXD) er minst like god, om ikke bedre! 

    Den har den samme fudge konsistensen som Fudge Caramel, men i tillegg har den store biter av peanøtter i seg. NAM!

    Baren inneholder hele 15 g protein og 10,3 g kostfiber og er et utmerket alternativ i forbindelse med trening, spesielt for deg på et lavkarbokosthold.

    Selges på daglivare, apotek og på soma.no. Soma har 30 % på alle Atkins-barer denne uken inkludert, den nye Chocolate Peanut Caramel! 

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    Fort fant jeg ut at baren smakte helt nydelig og ville gjort seg ekstra godt smeltet i en banan, og det ble absolutt en hitt!

    Du trenger:

    1 Banan

    1 Chocolate peanut caramel delt i biter

    Noen peanøtter

     

    FREMGANGSMÅTE

    1. Skjær bananen på langs med skallet på. - Ikke helt igjennom.

    2. Fyll med biter av baren og peanøtter.

    3. Pakk den fylte baren inn i aluminiumsfolie og stek på 200 grader i ovnen i ca 15 min. NYT!

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA
    -MariaMarisol
     

     


  • Dessert nachos

    SAMSUNG CSC
     

    inneholder affiliatelenker

    Dessert nachos!

    Nachos er kjent som sprø tortillachips som ofte serveres med gratinert ost, gjerne kjøttdeig, spicy grønnsaker og en saus i form av ost, guacomole eller salsa.

    Hvorfor ikke ta denne ideen og lage en dessert i stedet? - Her har jeg brukt sprø friske eplebiter med topping som minner om den samme konsistensen. En artig vri på sunn snacks. :D

    Oppskriften passer fint på et kosthold med fokus på mindre karbohydrater, kalorier og for deg som rett og slett vil spise sunnere samtidig som det smaker godt!

    SAMSUNG CSC
     

    Dessert nachos

    Epler 

    Frukt og bær - Her har jeg brukt blåbær, granateple og melon

    Atkins Fudge Caramel - Obs! Ikke melkefri, bruk annen hakket sjokolade for en melkefri variant.

    Mørk sukkerfri og melkefri sjokolade

    Hjemmelaget karamellsaus

     

    FREMGANGSMÅTE

    1. Del epler i båter og legg på en tallerken.

    2. Topp med frukt, bær, og hakket fudge caramel bar.

    3. Smelt mørk sjokolade og hell over sammen med hjemmelaget karamellsaus. 

    Kan nytes med en gang eller settes kaldt og nytes når sjokoladen har stivnet.

     

    TIPS!

    - Bruk gjerne annen frukt/ bær, eller eventuelt nøtter og frø.

    SAMSUNG CSC

    - MariaMarisol










     


  • Cookie Dough Dip

    SAMSUNG CSC

     

    God lørdag og god helg! :D

    Jeg lovte dere egentlig oppskriften på denne spisleige cookie doug dippen i går, men når man har en mac som absolutt ikke vil samarbeide ble det ikke så lett allikevel... Er det noen der ute som selger en billig mac, let me know!;)


     

    Har du enda ikke prøvd å bruke kikerter i bakst eller desserter? Da har du rett og slett gått glipp av noe, for det kan brukes til så mangt. F.eks denne dippen her! 

    Oppskriften er helt uten gluten, melk, soya og sukker. Som søtning har jeg brukt stevia og fibersirup, men du kan fint bruke noe annet som du heller foretrekker. F.eks honning, lønnesirup, dadler, sukrin, steviosa, kokosblomstsukker eller f.eks yaconsirup.

    SAMSUNG CSC
     

    Cookie Dough Dip 

    1 Boks Kikerter

    1 dl Melk - jeg brukte mandelmelk

    1 scoop Vaniljeprotein - Kan sløyfes, men hold da igjen noe på melken.

    1-2  klyper Salt

    2 ss Nøttesmør - Peanøttsmør eller f.eks cahewsmør

    1/2 ts Vaniljepulver

    2-3 ss Fibersirup

    3 dråper Stevia

    Valgfritt:

    Hakket sjokolade, Atkins-barer eller kakaonibs

     

    FREMGANGSMÅTE

    1. Skyll kikertene, og la de renne godt av seg. Ha de i en food prosessor og kjør til en glatt masse.

    2. Tilsett resten av ingrediensene og bland de sammen til en deig. -Smak til underveis.

    3. Rør inn hakket sjokolade, proteinbarer eller kakaonibs.

     

    Nyt dippen alene, med masse hakket sjokolade eller f.eks med frukt og bær.

    SAMSUNG CSC

    SAMSUNG CSC
     

    - MariaMarisol

    #cookiedough#cookiedoughdip#dessert#sukkerfri#melkefri#glutenfri#lavkarbo#oppskrift#mat

  • Ostekake i glass

    SAMSUNG CSC

     

    Ostekake i glass

    Deilig fredagskos! ♥ Helt uten gluten, melk, sukker, egg og soya! 

    SAMSUNG CSC

    Ostekake i glass

    Oppskriften gir ca 3 porsjoner.

    BUNN
    80 g Valnøtter,- eller andre nøtter

    1 ss Kokosolje

    2 ts Sukrin gold,- eller kokosblomstsukker

     

    FREMGANGSMÅTE

    1. Bland sammen ingrediensene i en food processor og fyll bunnen av glassene.

    2. Sett i kjøleskapet til fyllet er klart.

     

    "OSTEMOUSSE"

    150 g Cashewnøtter

    3 dl Sterk blandet saft - jeg brukte sukkerfri bringebærsaft

    3 Gelantinplater

    1 ts Sitron

    2 ss Kokoskrem

    1-2 s Fibersirup

     

    FREMGANSMÅTE

    1. Bløtlegg gelantinplatene i 5 min. Kok deretter opp blandet saft og rør ut platene i det kokende vannet.

    2. Ha cashewnøtter i en food processor og kjør til du nesten får nøttesmør. 

    3. Tilsett halvparten av saftblandingen og bland sammen.

    4. Tilsett resten av ingrediensene, men litt og litt av saftblanding om gangen.

    5. Kjør i noen minutter til du får en luftig mousse. 

    6. Hell over i glassene og sett kaldt til moussen har stivnet

     

    GELELOLOKK

    3 dl Sterk blandet saft. - Jeg brukte bringebær

    3 gelantinplater

     

    FREMGANGSMÅTE

    1. Bløtlegg gelantinplatene i kaldt vann i 5 min. 

    2. Kok opp saft og rør ut platene.

    3. Avkjøl til romtemperatur og hell deretter over den stivnede moussen. 

    SAMSUNG CSC

    TIPS!

    - Jeg brukte fibersirup og sukrin gold som søtning, men du kan fint bruke noe annet. F.eks. Honning, sukrin, stevia eller kokosblomstsukker.

    - Kokoskrem er den tykke delen på kokosmelken. I stedet for den kan du bruke ostekrem eller f.eks kesam.

    SAMSUNG CSC

    -MariaMarisol


  • Den perfekte sommerdesserten

    SAMSUNG CSC
     

    inneholder affiliatelenker 

    Den absolutt perfekte desserten for lange sommerkvelder! Laget med frukt og bær, så enkelt og så godt. ♥

    SAMSUNG CSC
     

    Perfect summer dessert

     

    Eple

    Nektarin

    Bringebær

    Blåbær

    1 ss Cocosa kokosolje

    1-2 ts Søtning - f.eks steviosa, kokosblomstsukker eller sukrin gold.

    1 dryss Kanel - kan sløfes!

    1 Atkins Fudge Caramel

     

    FREMGANGSMÅTE

    1. Del opp eple og nektarin i terninger og surr det i en stekepanne sammen med cocosa og steviosa.

    2. Når frukten har fått litt farge tilsett bringebær og blåbær og varm det sammen med resten i pannen.

    3. Server med en fudge caramel delt i biter og eventuelt litt pisket krem, yoghurt eller f.eks hjemmelaget is.

     

    SAMSUNG CSC
     

    TIPS!

    -  Her kan du bruke frukt og bær som du du har i hus og liker. F.eks mango, ananas, melon, jordbær og bjørnebær.

    - Bruk det du foretrekker av søtning, eller sløyf det helt. 

    - Fudge caramel kan sløyfes eller byttes ut mot annen sjokolade eller f.eks ristede nøtter eller havregryn.

     

    SAMSUNG CSC
     

    - Maria Marisol

     


  • Bringebærmousse

    SAMSUNG CSC

    Yes to dessert every day!

    Det er ikke noe i veien med å spise dessert hver dag når det er så sunt og godt som denne bringebærmoussen! :D Laget på lavkarbomåten, i tillegg til at den er helt uten melk og soya.

    Jeg har søtet moussen med fibersirup, men det kan du bytte ut med annen søtning hvis du foretrekker det.


    SAMSUNG CSC

    Oppskriften gir en stor porsjon, så doble den etter hvor mye du skal lage.


    SAMSUNG CSC
     

    Bringebærmousse 


    1 Boks fullfettet kokosmelk - som har stått kaldt slik at den skiller seg

    1 ss Gelantinpulver

    ca 40 Frosne bringebær

    3 ss Fibersirup gold

    1 klype Vaniljepulver

     

    FREMGANGSMÅTE

    1. Skrap ut kokoskremen som har skilt seg i kokosmelken og sett til side.

    2. Hell resten av kokosmelken over i en kjele og tilsett gelantinpulveret. Smelt på lav varme til gelantinen har løst seg, men det skal ikke koke!

    3. Hell gelantinblandingen over i en blender, tilsett fibersirup, bær og vaniljepulver å kjør sammen.

    4. Ha til slutt i kokoskremen og bland det godt sammen i blenderen til en kremet konsistens. Smak til med søtning, bær og vaniljepulver.

    5. Hell i serveringsskål og sett kaldt i et par timer.

    6. Server gjerne med friske bær.

     

    SAMSUNG CSC

    - Maria Marisol

    #dessert#mousse#lavkarbo#sunt#mat#helse#kosthold#ernæring#melkefri#sukkerfri#utensoya#bringebærmousse#bringebær

  • Karamellsaus på 1-2-3

    SAMSUNG CSC

    SAMSUNG CSC
     

    God onsdag!

    Titter innom for å gi dere verdens letteste oppskrift! En oppskrift på herlig karamellsaus.♥

    Karamellsaus smaker utrolig godt på så mye forskjellig, pannekaker, grøt, kaker, kjeks, iskrem, brownie, fyll i sjokolade og ikke minst som dipp til frukt & bær som jeg koser meg med i dag.♥ 

    Med kun tre ingredienser får du en perfekt karamellsaus på 1-2-3, uten koking eller en lang prosess. 

    SAMSUNG CSC

    Karamellsaus

     2 ss Fibersirup gold

    2 ts Cashewnøttsmør

    5 dråper Stevia English Toffee

    - Tilsett gjerne en klype himalayasalt for en rundere smak.

     

    FREMGANGSMÅTE

    Alt du trenger å gjøre er å blande alle ingrediensene sammen med en skje, og vips har du en deilig karamellsaus du kan bruke til det meste.

    SAMSUNG CSC

    TIPS!

    - Prøv deg gjerne frem med andre nøttesmør også, f.eks mandelsmør.

    - Fibersirup gold kan byttes ut mot yaconsirup.

    SAMSUNG CSC

    - Maria Marisol

    #karamellsaus#enkel#rask#lett#oppskrift#melkefri#glutenfri#sukkerfri#lavkarbo#sunt#sunnmat#helse#ernæring

  • Dessert i siste liten: Mangosorbet med mandelflarn

    SAMSUNG CSC

    Dessert du kan lage mens gjestene allerede er i hus!

    Deilig og frisk mangosorbet, som lages på 1-2-3 i en blender og kan serveres med en gang!

    SAMSUNG CSC

    Isen har jeg lagt ut oppskiften på før, den finner du her.  Mangosorbet 

    Det er alltid godt med noe sprøtt ved siden av en is-dessert. Jeg har laget mandelflarn, denne oppskrift er også enkel, rask og kan fint lages i forveien.:)

    Tåler du ikke mandler kan du bruke havregryn i stedet.

    SAMSUNG CSC

     

    Mandelflarn

    50 g Mandler

    30 g kokosblomstsukker

    1 ss Mandelmel

    40 g Smør

    1 ss Kokosmelk 

    FREMGANGSMÅTE

    1. Sett ovnen på 180 grader varmluft.

    2. Finhakk mandler til det nesten har blitt til mel. Jeg brukte en food prosessor.

    3. Smelt smøret og kokosblomstsukkeret i en kjele. Tilsett resten av ingrediensene, bland godt sammen og la det småputre i kjelen i ca 1-2 minutter, til du får en gylden masse.

    4. Ta kjelen av platen og bruk en ts og legg små klatter på et bakepapirkledd stekebrett, med godt mellomrom mellom hver.

    5. Sett platen midt i ovnen i ca + - 5 min, til mandelmassen har blitt gylden. Ta platen ut av ovnen og avkjøl de på platen.

    6. Sett brettet midt i ovnen og stek i ca 8-9 minutter. Mandelflarnene  er fortsatt litt myke når du tar de ut, men har fått en mørkere farge. Avkjøl på rist til de har blitt sprø.

     

    SAMSUNG CSC

    TIPS!

    - Mandler kan byttes ut mot andre nøtter eventuelt havregryn.

    - Mandelmel kan byttes ut mot annen tørrvare.

    - Kokosblomstsukker kan byttes ut mot sukrin gold eller annen tørr søtning.

    - Jeg brukte melkefritt smør, men tåler du melk bruk meierismør!

    - Følg med de siste minuttene slik at mandelflarnene ikke blir brent, men passe stekt.

    #17mai#dessert#glutenfri#melkefri#sukkerfri#lavkarbo#paleo#vegan#sunnmat#oppskrift#helse#ernæring#mat

  • Sunn og god rå sjokolademousse

    SAMSUNG CSC

    Hipp hurra for sunn rå sjokolademousse!

    Dette er absolutt en "go to favoritt" som jeg lager når jeg har lyst på noe godt som tar kort tid å lage. Det finnes mange oppskrifter der ute på sunn sjokolademousse, men dette er min favoritt da den både er supergod, mettende og næringsrik. Jeg spiser denne like godt til lunsj i uka eller til dessert i helgen! :D


    SAMSUNG CSC

    Hovedingrediensene er avokado, rå kakaopulver, søtning, samt væske. Du smaker absolutt ikke avokadoen, men den er med på å gi en kremet fyldig konsistens.

    Jeg tilsetter litt ekstra ingredienser for å gjøre den enda bedre. Her er det altså flere valgmuligheter ettersom hva du liker og har i hus. - Se "tips" lenger ned. :)

    Rå kakao

    Rå kakao er supersunt! Det inneholder over 300 plantestoffer og er ikke varmet over 42 grader som gjør at alle næringsstoffene er bevart.

    Det inneholder mengder av antioksidanter, dobbelt så høye nivåer som behandlet kakao og mer enn både blåbær, grønn te, acai, gojibær, grapefrukt og rødvin. I tillegg inneholder den både magnesium, fiber, jern, krom, sink, kalsium, B-vitaminer, vitamin C og E. 

    Avokado

    Avokado har mange helsefordeler. Her finner du det hjertevenlige enumettede fettet som er supert for kroppen vår! Enumettet fett bidrar til å opprettholde normale kolestrolnivåer i blodet som er veldig viktig! Det er også en flott kilde til kostfiber som beskytter tarmen og holder magen i gang. Du finner også Vitamin B, C-vitamin og E-vitamin, kalium, magnesium og kobber i avokado.

    Ekstra næringsrik

    Vil du gjøre sjokolademoussen enda mer næringsrik, da kan du tilsette litt Lechithin, Ricebran, Spirulina-mint og kakao eller annen supermat. Smak deg frem. Lechithin smaker ingen ting, men gir en kremet konsistens og binder vann og fett sammen. Ricebran smaker litt søtt og egner seg ypperlig som en supermat ingrediens i sjokolademousse. Spirulina- mint og kakao smaker allerede sjokolade så vil du ha en alge i moussen er dette pulveret å gå for!

     

    SAMSUNG CSC
     

    Rå sjokolademousse

    1 stor eller 2 mindre porsjoner

    1 stor Moden avokado, eller 2 mindre

    2-3 ss Rå kakaopulver

    1-2 dl Kald væske - kokosmelk, mandelmelk eller du kan bruke 50/50 med vann.

    2 ss Søtning, her kan du bruke fibersirup gold, yaconsirup, kokosblomstsukker, steviosa, sukringold, bjørksøt, splenda, honning, dadler eller banan. Jeg bruker gjerne en kombinasjon av to forskjellige.

    1 ts Cashewnøttsmør eller 1 liten neve rå usaltede cashewnøtter, valnøtter eller hasselnøtter. - Kan også sløyfes.

    1 liten dæsj Salt

     

    FREMGANGSMÅTE

    1. Rens avokadoen og ha den i en blender sammen med resten av ingrediensene. Bland det godt sammen og spe med mer væske om det trengs. 

    2. Smak til om du ønsker mer søtning eller kakaopulver.

    3. Topp med hakket sjokolade, nøtter og friske bringebær.

     

    SAMSUNG CSC
     

    TIPS!

    Som sagt er det flere valgmuligheter av ingredienser. Du må gjerne eksprimentere litt så du kommer frem til din favoritt sjokolademousse.

    - Jeg bruker rå kakao slik at jeg får i meg alle de bevarte næringsstoffene samt at jeg syntes det smaker best. Du kan bruke bakekakao i stedet, men smak deg frem.

    - Har du ikke noe form for melk i hus kan du bruke yoghurt. Tåler du melkeprodukter kan du også bruke kesam. Her må du kanskje erstatte noe av mengden med vann. Bruker du kun vann vil jeg anbefale å tilsette litt mer form for søtning samt noen ekstra nøtter.

    - Som søtning kan du bruke akkurat det du ønsker som er ramset opp ovenfor. 

    - Oppskriften kan også varieres i smak. Du kan tilsette litt presset sitron eller revet appelsinskall for en friskere smak.

    - Vil du ha en mer proteinrik variant kan du tilsette 1-2 ss sjokoladeprotein, men smak deg da frem med søtning og kakaopulver ettersom hvor søtt proteinpulveret er. 

    -  Cashewnøttsmør eller rå nøtter kan fint sløyes, men det bidrar både med en god konsistens, næringsstoffer og gir en mer mettende variant.

    - Jeg har toppet denne med hakket sjokolade, hasselnøtter og friske bær, men ofte bruker jeg også bipollen, gojibær, blåbær, kakaonibs eller andre nøtter.

     

    #sjokolademousse#sunt#lavkarbo#rå#rawfood#lavkarbo#melkefri#sukkerfri#glutenfri#helse#kosthold#ernæring#oppskrift#mat

  • Eplecrumble - uten sukker, gluten og melk

    SAMSUNG CSC

    Perfekt kos på en regnværsdag! 

    I dag har jeg laget eplecrumble til lunsj. Så mettende og så godt! Dette er en lavkarbo - Paleo variant uten gluten, melk, sukker, korn og soya ++

    SAMSUNG CSC

    Eplecrumble

    4-6 Epler i skiver

    3 ss Valnøtter- eventuelt andre nøtter

    3 ss Solsikkekjerner - Eventuelt glutenfri havregryn

    1 ss Sesamfrø

    3 ss Kokosstrø

    50 g Smør eller Kokosolje

    4 ss Kokosblomstsukker eller Sukrin gold

    Kanel

     

    FREMGANGSMÅTE

    1. Sett ovnen på 175 grader. 

    2.  Lag crumble ved å hakke valnøtter, solsikkekjerner og sesamfrø, og bland deretter inn romtemperert smør (eller kokosolje) kokosstrø og kokosblomstsukker.- Dette kan fint lages i en food prosessor.

    3.  Kutt eplene i skiver og legg epleskivene utover en stor form eller i porsjons skåler og strø over godt med kanel. Fordel smuldredeigen over og strø litt kokosblomstsukker og kanel på toppen.

    4. Sett midt i ovnen i ca 25 minutter pluss/minus til crumblen er gylden og sprø på toppen.

    5. Avkjøl litt før du serverer da toppen blir mer sprø under avkjøling.

    Server gjerne med pisket krem, hjemmelaget vaniljeis eller yoghurt/kesam.


    SAMSUNG CSC

     

     

     

    #eplecrumble#smuldredeig#lavkarbo#sukkerfri#melkefri#glutenfri#sunt#mat#helse#kosthold#ernæring

  • TROPICAL BOWL

    SAMSUNG CSC

    Hei dere! ♥

    Så gøy at så mange har deltatt i konkurransen om Atkins-barene! :D Bare husk å legge igjen email -adresse så jeg får sendt deg mail hvis DU vinner! 


    De siste dagene har det rett og slett vært så nydelig vær så jeg har tilbringt tiden ute, utrolig deilig! Da jeg våknet i morges å så at sola skinte var det bare å komme seg opp, få unnagjort litt småting og nå er jeg klar for å komme meg ut igjen! Ønkser dere alle en flott dag og håper dere nyter sola!♥ 


    SAMSUNG CSC

    Enkelt, men så utrolig godt ble dette mellommåltidet mitt i dag. Friskt og herlig! :D

    TROPICAL BOWL

    Oppkuttet mango

    Blåbær

    Bringebær

    Sitronsaft

    Kokosflak

    Hakket nøtter

     

    Bland sammen og spis gjerne alene eller sammen med yoghurt eller grøt !

     



     


  • 3 sjokoladetips til valentine

    SAMSUNG CSC

    Himmelsk sjokoladekake

    Kake bakt på kikerter. Den er så utrolig god! :D Tror du meg ikke? Prøv selv da vel, jeg trodde heller ikke at kikerter kunne brukes i bakst før jeg prøvde selv.♥

     



    Sunn sjokolademousse

    Denne oppskriften er ikke bare sunn og god, men også utrolig næringsrik. En av mine absolutt favorittoppskrifter. ♥

     


    Hjemmelaget Ferrero Rocher

     Ingen ting passer vel bedre på valentine enn disse go`bitene! ♥ Farlig gode, godt at de er sunne også ;)


     

    Alle oppskriftene er blant annet uten melk, gluten og sukker og generelt høyglykemiske karbohydrater.  Her har jeg brukt rene og næringsrike ingredienser, men det betyr ikke at det har gått på bekostning av smaken! ♥

    Jeg håper du vil gjøre litt ekstra stas på dine kjære i morgen! 

    God kveld fra meg! ♥

     

     

     

     

    #morsdag#valentine#sunt#sjokolade#kake#sjokolademousse#ferrerorocher#utenmelk#sukkerfri#glutenfri#mat#helse#kosthold#ernæring

  • Bortglemt dessert

    SAMSUNG CSC
    Hei og hopp! ♥

    Lyst på en god gammel dessert i dag?

    Dette var en av mine favorittoppskrifter som barn, både før og etter omlegging av kostholdet fordi den enkelt kan gjøres supersunn... Jeg snakker selvfølgelig om eggedosis.:D

     

    SAMSUNG CSC

     

    EGGEDOSIS

    3 Egg

    2 ts Stevia

    1-2 ss Sukrin

    Revet appelsinskall ( kan sløyfes)

    Revet sjokolade, f.eks Atkins Crispy Milk Chocolate ( kan sløyfes)

    Friske bær

     

    FREMGANGSMÅTE

     

    1.Pisk egg og søtning til stiv eggedosis. Det tar litt tid, så her må man være tålmodig;)

    2. Hell over i pene skåler, og server gjerne med revet appelsinskall,sjokolade og bær.

     

    Nam! Enkelt og så utrolig godt! Smakene kan du variere f.eks med kanel og vanilje. Egg er jo i tillegg kjempesunt, og du får i deg masse næring.;)

     

     

    #dessert#oppskrift#lavkarbo#sukkerfri#eggedosis#mat#kosthold#ernæring

  • LØRDAGSKOS









    God dag kjære dere ! :D

    I dag har jeg hatt et koselig lunsjbesøk, hvor vi endte måltidet med friske bær og hjemmelaget mandelmelk. Perfekt avsluttning på et hyggelig måltid.

    1 kurv Jordbær

    1 kurv Blåbær

    Mandelmelk

    Steviosa

    Rene og gode smaker uten masse dilldall,- ofte det som smaker best også!

     

    Ha en god lørdag videre! :D


  • OPPSKRIFT: YOGHURT & COULIS

     








    Dessert eller frokost?... Uansett,  denne ble laget til "frokost" i dag! :D
    Du trenger

    Yoghurt naturell /melkefri

    Kremfløte/melkefri

    Vaniljepulver

    200 g Frosne Jorddbær

    1/2 - 1 dl Vann ( obs! ikke for mye av gangen)

    1-2 ss Sitronsaft

    Rista Hasselnøtter

    Fremgangsmåte:

    Rist Hasselnøttene og avkjøl. Finhakk halvparten av nøttene og sett til side. Pisk deretter krem til kremfløte og bland lik mengde krem og yoghurt sammen. Smak til med vaniljepulver og sett til side.

    Ha så frosne jordbær sammen med sukrinmelis, sitronsaft og vann i en blender, og bland sammen til en tykk kremet Jordbærcoulis.( Obs! ikke for mye vann i om gangen)

    Finn frem dessertglass, og start med å legg yoghurt  nederst, deretter de hakka nøttene, hell så over Jordbærcoulis og topp med hele nøtter.

     

    Tips!

    Hasselnøtter kan byttes ut med f.eks valnøtter eller mandler.

    Fortvil ikke hvis du ikke har piskbar fløte. Det smaker like godt med bare yoghurt.

    Krem kan også byttes ut med cottage cheese,

     

     


  • SJOKOLADEMOUSSE

     

     

    innholder annonselinker

    God fredag! :D

    i skrivende stund sitter jeg i morgenkåpen og ser utover på havutsikt,!:D I går dro jeg nemlig på en liten tur med ei god vennine. 

    Vi har kost oss masse med god mat, vin og litt obligatorisk shopping! :D 

    Nå er vi klare for en god frokost etterfulgt av etterlengtet spa :)

     

    Over til dagens oppskrift i samarbeid med Atkins Norge


    Sjokolademousse, en super næringsrik variant! - Som passer like godt til frokost på en hverdag eller til dessert på fredagskvelden. :D

    Sjokolademousse
     

    Til 2 porsjoner

    1 stor eller 2 små avokado

    2 - 3 ss rå kakaopulver

    2 ss Yaconsirup

    1 ts steviosa

    1 ts sukrinmelis

    1 dl kaldt vann

    1 dl kald kokosmelk ( sett i kjøleskapet over natten eller et par timer før den skal brukes)

    5-6 valnøtter ( kan byttes ut med cashew eller feks. hasselnøtter)

    1 ts Pure Lecithin ( kan sløyfes, men gir en mer kremet konsistens)

    1 klype himalayasalt ( vanlig kan brukes også)

    1/2 -1 ts sitronsaft ( smak til underveis!)

    Mørk sjokolade til topping ( feks denne som er lavkarbo og uten melk )

    2  ferske bringebær ( selvfølgelig fler hvis du ønsker)

     

    Fremgangsmåte:

    1. Rens avokadoene og ha den i en blender sammen med resten av ingrediensene, men kun halvparten av vannet først. Bland godt sammen og spe på med resten av vannet etterhvert om det trengs. 

    2. Smak til om du ønsker mer søtning, sitron eller kakaopulver.

    3. Topp med hakket sjokolade og friske bringebær.

     

    Sjokolademoussen kan serveres med engang, men den kan også settes kaldt og tåler å stå i kjøleskapet 1-2 dager.

     

    Tips!

    - For en rundere sjokoladesmak, ta halvparten av sjokoladeplaten i blenderen sammen med resten av ingrediensene.

    - Jeg pleier å blande forskjellige søtning i oppskrifter for å få en bedre smak. Da slipper man at det smaker bittert eller harskt.

    - Kokosmelk kan byttes mot ca 3 ss kokosfett eller annen type melk

    - Yaconsirup kan byttes mot f.eks fibersirup eller honning ( Obs! sistnevnte er ikke lavkarbo) 

    - Du kan også bruke dadler som søtning om du ønsker, smak deg bare frem.




     


     

    #sjokolade#sjokolademousse#utenmelk#melkefri#sukkerfri#utensukker#glutenfri#sunn#helse#kosthold#ernæring#oppskrift#mat#atkins#raw#rawfood#supermat

  • OPPSKRIFT: YOGHURTKREM

    Vinner av to biletter til Supernature-kurs er trukket det ble stine! Du har fått mail!:-)

     

    Over til oppskrift på dessert som jeg lovte dere.

    God gammeldags yoghurtkrem :)

     

    3 dl kremfløte ( bruk melkefri fløte som kan piskes.)

     1 boks melonyoghurt- bytt ut mot:

    - 1 beger vanije yoghurt eller naturell

    - 1/2 melon kuttet/ most i små biter

    - 1/2 dl melon juice

    - 1 -2 most pasjonsfrukt

     

    Hakket sjokolade

    Mango

    Frosnebær

    ( evt annen valgei frukt og bær)

     

    Fremgangsmåte

     

    Start med å lage melon yoghurt hvis du ikke tåler vanlig melk. Den lager du ved å presse juice av en melon og kutte opp resten av melonen i små moste biter. Bland så sammen yoghurt, juice , melonbiter og passjonsfrukt og rør godt sammen. ( sett gjerne kaldt før den skal brukes)

    Pisk deretter fløten til stiv krem, vend inn yoghurt med en slikkepott, ha i valgfri frukt/ bær og hakket sjokolade og server sammen med frosnebær som kan haes på toppen. :-)

     

    Dette er en skikkelig digg dessert!! Jeg er vant med den fra barndommen og blir ikke lei! :-)

     

    Håper dere vil prøve den! Smil Marisol:)

    #mat#kosthold#helse#ernæring#sunt#dessert#oppskrift#utensukker#melkefri#yoghurt#yoghurtkrem

  • OPPSKRIFT: KALD MELONSUPPE

    Hei og hopp! God fredag alle sammen!

    Det er tid igjen for en ny oppskrift i samarbeid med ATKINS NORGE. Denne gangen har jeg laget en kald sommerdessert, nå som varmen endelig er tilbake :D

     



    Oppskriften gir 3 store eller 6 små porsjoner.

    Melonsuppe:

    1 Cantaloupe Melon

    5 ts Steviosa

    5-6 dråper flytende stevia ( kan sløyfes i mot mer steviosa )

    saften fra 1-2 Lime

    1 dl kaldt vann

    1 ts JBKM - johannesbrødkjernemel

     

    Topping:

    1/2 Dragefrukt

    2 dl frosne bringebær 

    Mynteblad

    Is ( sukkerfri og evt melkefri)

     

    Fremgangsmåte:

    Skrell og rens melonen og del den i store biter. Ha så melon, limesaft og steviosa ( og stevia dråper) i en foodprosessor og kjør på full guffe til en glatt konsistens. 

    Hell deretter i vannet og JBKM og kjør videre i maskin til alt er godt blandet sammen.

    Sett suppen i kjøleskapet i minst en time før servering.

    Når suppen skal serveres helles den i porsjonsskåler, og toppes med frosne bringebær og oppkuttet dragefrukt. Pynt gjerne med et mynteblad.

     

    Tips!:

    - Smak til underveis med søtning og lime, etter hvor søt eller syrlig du vil ha suppen.

    - Suppen kan serveres med det du selv vil av frukt og bær.

    - I steden for is kan du bruke kesam eller yoghurt.

    - Vil du servere suppen som forett, kan du ha i en klypesalt, og servere med oppkuttet melon, avokado og toppe med seranoskinke.

     

     

    #minatkins#lavkarbo#melonsuppe#melon#mat#helse#ernæring#matblogg#oppskrift#sunt#sunnmat#lchf

  • OPPSKRIFT: SMOOTHIE PÅ PINNE

    Til ca 8 is

     

    1 stor avokado ( eller 2 små)

     

    400 g frosne bringebær

     

    2 eggehvitter ( elller 1-2 hele egg)

     

    Saften av 1 stor sitron ( eller 6-7 ss fra flaske)

     

    3 små ss yaconsirup

     

    2 ts stevia

     

    2-3 dl vann

     

    Fremgangsmåte

     

    Ha eggehvitter, i en blender og miks sammen, ha så i halvparten av vannet,avokadoen og litt og litt beingebær om gangen, vekselsvis med resten av vannet. Bland deretter inn sitron , yaconsirup og stevia. Bland godt sammen til en glatt smoothie konsistens. Er den litt tykk ha i mer vann.

    Sil blandingen( noe jg glemte å gjøre) å

    Hell så over i is former og sett i fryseren til de har stivnet ( 2-3 timer) .

    #smoothie#is#smoothieis#sunt#avokado#bær#lavkarbo#lchf#sukkerfri#melkefri#utenmelk

  • SJOKOLADEPUDDING

    Dessert til nyttårsaften kanskje? Hvorfor ikke starte året med en god og sunn sjokoladepudding uten melk og sukker.

     

    Du trenger

     

    1 l mandelmelk

    120 g maizena

    60 s sukrin

    60 g sukrinmelis

    60 g kakaopulver

    1/2 ts vaniljepulver

     

    Fremgangsmåte:

    Ha ingrediensene i en kjele og kok opp til kokepunktet mens rører til alt er oppløst.

    ta kjelen av plata med en gang det kokos og fortsett å visp til det tykner.

    Sett til avkjøling til puddingen har stivnet.

    Vaniljesaus

    Du trenger:

    50 g/ 1 god neve rå cashewnøtter.

    1,5 dl kokende vann

    1dl (tykk) kokosmelk

    1ts vanilje pulver eller frøene fra en stang

    1ss sukrin eller annen søtning.

    5-6 dråper stevia (gjerne french vanilla)

    1/4 ts guargummi/guarkjernemel. (Fortykningsmiddel) Om du ikke har det, bruk litt maizena

    For å få en skikkelig gul saus kan du ta opp i et par dråper gul konditorfarge

    Fremgangsmåte

    Ha nøttene i blender og kjør til et fint pulver. Hell over det kokende vannet og bland til det har blitt en fyldig og glatt blanding. Ha i vanilje, søtning, kokosmelk og guargummi, og bland godt i blenderen. Nå kan du ha i konditirfarge hvos du vil . Rør inn.

    Hell over i en mugge og den er klar. Oppbevares kaldt.


  • SUNN RISKREM

    Uten melk og sukker.

    Flere enn som har tradisjon med riskrem på julaften(?). Med rød saus og mandel. Ja det holder ikke bare mandel i grøten på lille julaften. Hehe:)

    Her er min versjon av sunnere riskrem uten melk og sukker.

    Du trenger:

    Kokt ogavkjølt risgrøt

    Soya fløte, havre fløte eller risfløte

    Sukrin

    Fremgangsmåte:

    Pisk fløten Stiv og bland i sukker. Ha dretter litt og litt grøt i kremen til passe konsistens. Jeg har en tendens til å ta alt for mye krem i med en gang, så må alltid piske mer krem. Så bedre å ta litt og litt. :)

    2 varianter rød saus:

    1.

    Kok opp fun light bringerbær smak med vann i en kjele. I et glass ha 3ts johannes brød kjerne mel og 1 ss kaldt vann og bland sammen, ta deretter kjelen av platen og bland jevningen oppi. Og avkjøl.

    2.

    Ha frosne bringerbær i blender med sukrin melis og bland til en jevn saus. Bruk en sil å hell sausen over så får du ut klumper.


  • SUNNE RISBOLLER

    Dagen før dagen!

    Lillejulaften og ingen jul uten risboller:)

    Så da måtte jeg lage noen uten melk, gluten og sukker :) farlig gode! Neste gang skal jeg doble oppskriften, for disse gikk fort unna!

    Du trenger

    200 g sukkerfri og melkefri sjokolade

    250 g kokosfett, gjerne Cocosa Extra Virgin

    2 egg

    2 dl Sukrinmelis

    3 ss sterk kaffe

    3-4dl puffet kamut (eller puffet ris/havre)

    Fremgangsmåte:

    Smelt kokosolje og sjokolade sammen.

    Visp egg og sukrinmelis til eggedosis.

    Kok sterk kaffe.

    Bland kaffe og sjokolade inn i eggedosisen . Ha deretter i puffet kamut/ris.

    Bruk en skje og lag boller/topper på et matpapir eller ha i muffinsformer. Sett kaldt til det stivner.

    Oppbevar i kjøleskap eller fryser.

    Håper dere koser dere og er klare til i morgen!


  • VELLYKKET PRØVING NY FAVORITT

    Til lunsj i dag ville jeg lage en annderledes havregrøt, så dette var noe jeg bare gjorde i farten ( derfor få bider) Men dette smakte virkelig godt, så derfor deler jeg dette uansett:)



    Ser det ikke godt ut??:) Den søte skjen i tre er fra søstregrene.

    Du trenger:

    1 Sharon frukt

    havregryn

    stevia

    kanel 

    skivede mandler

    vann

    vispbar soyafløte

    Fremgangsmåte:

    Start med å sette på ovnen på 180 grader. Bruk en kniv og en skje og hul ut sharon frukten. i en annen skål bland sammen vann, havregryn, stevia,kanel . Ha deretter blandingen over i sharon frukten, og topp med skivede mandler. Sett  den i ovnen til havregrøten er blitt kokt. dette tar bare noen få minutter, så følg med.  La den hvile til den blir litt kald , og pistk fløte og ha på toppen sammen med litt av fruktkjøttet du tok ut i starten.Super godt!

    Tips

    for en søtere dessert variant ha hakkende nøtter,sukrin gold og kanel i steden for havregryn.

    bruk vaniljesaus i steden for krem hvis den skal spises varm

     

    Gi meg gjerne tilbakemeldinger hvis dere prøver oppskriftene:) Er det noe spesielt dere ønsker oppskrift på?

    #sharoon#femomdagen#sukkerfri#melkefri#glutenfri#dessert#mattips#suntoggodt#matprat#fitness#fitnessfood#sunnmat#earclean#healthyfood#healthy#desert#food#foodtips#sugarfree#dairyfree

  • FRANSK FAR BRETON

    God kveld! Var heldig å våknet til en hyggelig melding hvor jeg ble bedt på middag til foreldrene mine ,sammen med storesøster ,tanteungen min og Bestemor. Jeg tenkte at jeg ville bidra med noe, å det ble desserten på meg. Så ble vist en liten bake søndag på meg i dag også. Tok sjansen å prøvde meg på noe jeg aldri har vært borti før, nemmelig en fransk dessert kake som heter  "Far Breton". Det er nesten en slags puddingkake med svisker som bakes i ovnen

    Måtte jo da gjøre om en tradisjonell oppskrift så den ble glutenfri,melkefri og sukkerfri. Så jeg også kunne tåle den.Jammen klarte jeg ikke det også! (litt stolt ;) Når man har allergier så føler man jo ofte på at andre må ta hensyn til det, så derfor syntes jeg det er fint å kunne bidra så verten slipper ekstra bry:)


     
    Oppskriften gir ca 6-8 porsjoner

     

    Du trenger:

    1 ss kokosolje til smøring av formen

    2 ss strimlet usøtet kokos til puddingen blandingen

    4 egg

    ½ moden banan

    30g g valgfritt mel ( jeg brukte fettredusert sesammel)

    55 g kokosolje , smeltet

    180 kopp full fett kokosmelk

    300g  rent kokosvann

    200g svisker (jeg brukte svisker fra merket Sunsweet)

    ½ ts vaniljepulver( eller ren vanilje ekstrakt )

    23ss Sukrin

    3ss Sukrin gold

    1 ts yacon sirup

     For Crispy Topping

    1 ss kokosolje , smeltet

    2 ss strimlet usøtet kokos

    2 ts sukrin eller stevia ( stevia karamelliserer toppen mer så bruker du dette ta det på de siste fem minuttene av steketiden IKKE ti)

    Fremgangsmåte

    Forvarm ovnen til 200 grader.

    Ha egg og bananer i en liten kjøkken maskin og miks godt sammen . Tilsett mel og smeltet kokosolje og bland godt .

    Ha deretter i kokosmelk, kokosnøttvann, salt og vanilje,yacon sirup, sukringold og sukkrin og fortsett å blande i et min til.

    I mellomtiden , smør en ovn trygg keramisk form med kokosolje og legg deretter kokosmasse og rist litt rundt på formen slik at kokosen kommer i et gjevnt lag over.

    Legg svisker i bunnen av formen og delikat hell "pudding" røren over sviskene.

    Sett midt i ovnen og stek ved 200° C i 10 minutter , senk deretter varmen til 160 ° C og fortsett å stek i 1 time til.

    Ca 10 minutter før slutten av steketiden , bland kokosolje og kokosmasse sammen og dryss blandingen over toppen av kaken.

    Avkjøl til romtemperatur deretter sett til den stivner helt i kjøleskap før servering .

     

     

    Tips!

    -Far Breton vil utvide seg og heve under steketiden, men vil også falle noe sammen under kjølingen.

    -Kan også lages med vanlig sukker, hvetemel og melk

    -Kokosvann kan byttes ut med vanlig vann

    -Sett gjerne kaldt noen timer, men er best å servere samme dag som den lages, da smaker den best

    - kan bruke mange forskjellige mel typer, men anbefaler noe som ikke gir så mye smak, siden både sviskene og kokos gir mye smak i kaken.

    -kan bruke agave sirup eller honning i steden for yacon sirup

    -kan bruke stevia, kokossukker,splenda eller annen søtning i steden for sukrin og sukrin gold, men sukring gold gir en extra god smak.

    -Pynt gjerne med hakkedde svisker på toppen

    -Dette er en skikkelig dessertkake som smaker ekstra godt med kaffe.

    - Kan bytte ut sviskene med tørkede aprikoser eller rosiner. ( denne gangen ville jeg ha en kake med svisker , som har masse sunne helse fordeler)

     

     

     

    #frabreton#dessertkake#franskdessert#kake#pudding#glutenfri#melkefri#sukkerfri#sunnmat#proteinrik#lavkarbo#godtno#matprat#matglede#bakemag#bakeglede#bakst#sunt#sunn#healthy#lowcarb#cake#highprotein#sugarfree#dairyfree#glutenfree#lowfat#desert#baking#fitness#fitnessfood#
    #frutimian#Sunsweet
Validation content="29ba0158097984d395f87f8fc584eb9d
hits


Denne bloggen er personlige ytringer fra utgiver av bloggen. All bruk av bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggens ansvarlige utgiver. Bloggen ligger på blogg.no og annonser på bloggen selges av Mediehuset Nettavisen. Ansvarlig redaktør for Mediehuset Nettavisen er Gunnar Stavrum. -




Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©
- albiss.blogg.no -