Not seeing a Scroll to Top Button? Go to our FAQ page for more info. hits






TILBAKE TIL FORSIDEN

  • Risboller uten melk og sukker

    Inneholder sponsede produkter

     

    Litt sunnere risboller til jul.

     

    Disse er laget uten melk, gluten, egg og raffinert sukker.

     

    Jeg har brukt fibersirup og sukrin gold som søtning som er mine favoritter, men du kan også prøve deg frem med andre alternativer om du ønsker.

     

    Melkefri sjokolade finnes på mange vanlige matbutikker, men også på blant annet helsekost.

     

     

    Risboller uten melk og sukker

     

     

     

    FREMGANGSMÅTE

     

    1. Ha kokoskrem/fløte, fibersirup, sukrin og smør i en kjele. Gi det et oppkok, skru ned platen og la det små koke til du får en tykk karamellaktig masse. Det tar fort en times tid.

    2. Ha kjelen vekk fra platen og rør raskt i sjokoladen og en klype salt til alt er godt blandet.

    3. Rør inn ønsket mengde puffet ris, litt og litt av gangen så du får ønsket mengde.

    4. Form massen til små boller med skje, rett på et bakepapir eller i muffinsformer og sett kaldt et pr timer til de er stive.

     

    Oppbevares kaldt!

     

     

    TIPS!

    - om du ønsker kan du røre inn et par ss kaffe eller f.eks vaniljepulver.

     

    MariaMarisol

    Følg meg gjerne på instagram her, facebook her og snapchat "bymariamarisol" OBS! NY SNAP!!


     


  • Sukkerfrie peppernøtter

    inneholder sponsede produkter

     

    Fri for gluten, melk, soya og korn!

     

     

    Sukkerfrie peppernøtter

     

    ca 20-25 stk

    1 dl Mandelmel

    1 dl Sunnere bakemiks fra Funksjonell Mat

    1 Kanel

    1/2 ts Ingefær

    1/2 ts Malt nellik

    1 klype Himalayasalt

    1 klype Pepper

    1 ss Kokosolje

    1 ss Mandelsmør

    6 Dadler

    1-2 ss Sukrin Gold

     

     

    FREMGANGSMÅTE

    1. Sett ovnen på 180 grader.

    2. Bland de tørre ingrediensene og sett til side.

    3. Ha dadler, kokosolje og mandelsmør i en food prosessor og kjør sammen til en jevn masse.

    4. Bland deretter daddelmassen med de tørre ingrediensene til en jevn deig, blir deigen litt for tørr å jobbe med kan du tilsette et par spiseskjeer vann.

    5. Rull kuler, trykk de litt ned på toppen og legg på et bakepapirkledd stekebrett. Sett midt i ovnen og stek i ca 15 min. OBS! Ovner varier og steketiden avhenger av størrelsen på peppernøttene.

     

    TIPS!

    - Mandelmel, sunnere bakemiks og sukrin gold kan kjøpes fra Funksjonell Mat her

     

    -MariaMarisol

    Følg meg gjerne på instagram her, facebook her og snapchat "bymariamarisol" OBS! NY SNAP!!


     


  • Peanøttkjeks

    inneholder sponsede produkter

     

    Har du begynt på julebaksten?

    Søndager er så fin dag å komme litt ajour med på alt frem til jul, og julebaksten er alltid en hyggelig ting å gjøre sammen med familie eller venner.

    I dag ble det peanøttkjeks + et par andre ting jeg deler etterhvert.  

    Min favoritt fra barndommen! Mamma sine vanlige peanøttkjeks med mel og sukker smaker selvfølgelig enda bedre, men disse er et godt lavkarbo alternativ, samtidig som de er allergivennlige. :D

     

    Disse kan du nyte så mange du ønsker av! 

     

     

    Peanøttkjeks

     

    ca 14 stk

    75 g Peanøttsmør

    100 g Kokosolje

    1 Egg

    2 ss Fibersirup

    1 ts Sukrin+

    100 g Mandelmel

    20 g FiberFin

    1 klype Vaniljepulver

    Hakkede peanøtter

     

     

    FREMGANGSMÅTE

    1. Sett ovnen på 180 grader.

    2. Smelt kokosolje og bland sammen med peanøttsmør, egg, fiberhusk og sukrin til en glatt røre. Sikt inn mandelmel, fiberfin og vaniljepulver, pisk sammen til en deig. 

    3. Form til kuler og trykk ned/form til kjeks  på et bakepapirkledd stekebrett, strø over peanøtter og sett midt i ovnen. Stek i ca 15 min. -følg med ovner varierer.

    4. Avkjøl på rist.

     

    -MariaMarisol

    Følg meg gjerne på instagram her, facebook her og snapchat "bymariamarisol" OBS! NY SNAP!!


     


  • De beste cookisene ever

    inneholder sponsede produkter

     

    De absolutt beste lavkarbo cookisene! 

    Etter noen dager "bloggfri" er jeg tilbake med disse vanvittig gode cookisene! :D Har allerede fått tilbakemeldinger fra de som har smak de at "de er sykt gode" og "det går jo ikke an å smake at disse er sunne engang" . Så de her kan absolutt anbefales. :D 

    Laget helt uten gluten, melk, raffinert sukker +++

     

    Ha en fin Sankthans!

     

    Lavkarbo cookies 

     

    8 store eller 16 små

     

    1 Egg

    150 g Søtning - jeg brukte 50/50 Sukrin og Sukrin Gold

    100g Malte Mandler

    30 g Kokosmel

    1 ts Bakepulver

    80 g Smør - jeg brukte melkefri

    100 g Mandelsmør

    1 klype Himalayasalt

    1-2 ts Steviosa Vaniljedråper

     

    VALGFRITT

    Sukkerfri sjokolade

     

    FREMGANGSMÅTE

    1. Sett ovnen på 175 grader.

    2. Pisk smør og søtning sammen til en luftig blanding. Tilsett mandelsmøret, pisk videre sammen og pisk deretter inn egget til alt er godt blandet.

    2. Rør sammen resten av de tørre ingrediensene og pisk inn i blandingen, og smak til med en klype salt og vaniljeekstrakt.

    3. Hakk sjokolade og vend inn om du ønsker.

    4. Sett gjerne deigen litt kaldt slik at du kan rulle kuler og trykke det ned på et bakepapirkledd stekebrett. ( Dette steget kan sløyfes, bruk da en skje og lag "katter" på brettet i stedet.

    5. Stek i ca 12 min pluss/minus ettersom hvor store du lager de.





     

    TIPS!

    - Sukrin gold kan byttes ut mot sukrin eller begge deler kan byttes ut mot f.eks kokossukker om du ønsker en Paleo variant.

    -Smøret kan byttes ut mot kokosolje, men det er litt mer jobb å piske det sammen.





     

    -MariaMarisol

    Følg meg gjerne på instagram her, facebook her og snapchat "mariamarisol"


     


  • Peanut Sandwich Cookies

    Inneholder afiliatelenker

     

    God fredag!

    Deilig, sunne og søte cookies til helgekosen! :D

    Uten gluten, melk, raffinert sukker, soya og korn! :D

    Fyllet er rett og slett hjemmelaget sjokoladepålegg, veldig enkelt å lage opp. Doble gjerne oppskriften så har du ekstra til pålegg. 

     



     

    Peanut Sandwich Cookies

    Peanøttcookies

     

    ca 10 stk (5 doble)

    25 g Peanøttmel

    35 g Mandelmel

    40 g Sukrin gold

    1 Egg

    3-4 ss Vann

    1 klype Himalayasalt

    Peanøtter til topping - kan sløyfes

     

    FREMANGSMÅTE

    1. Sett ovnen på 180 grader.

    2. Pisk alle ingrediensene sammen til en jevn deig, spe med vann om det trengs.

    3. Fordel ca 10 "klatter"  utover et stekebrett med bakepapir med godt med mellomrom. - Dryss noen peanøtter over toppen om du ønsker, men det kan sløyfes. Sett midt i ovnen og stek i ca 10-12 min.

    4. Avkjøl på rist

     

    Sjokoladepålegg

     

    100 g Hasselnøtter

    2 ss Rå kakao

    1/3 ts Vaniljepulver

    1 klype Himalayasalt

    3 ss Fibersirup 

    1 SS Extra virgin kokosolje, 

    1/2 dl Vann ELLER 1/2-1 dl Mandeldrikk

     

    FREMGANGSMÅTE

    1. Kjør hasselnøttene i food prosessor til fint mel.

    2. Tilsett kakao, salt og vanilje og bland sammen.

    3. Ha deretter i fibersirup, kokosolje og vann (melk) og kjør sammen til en jevn konsistens.

    4. Legg litt fyll mellom to cookies og nyt!



     

    -MariaMarisol

    Følg meg gjerne på instagram her, facebook her og snapchat "mariamarisol"


     


  • Sunne cookies uten helsekostprodukter

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    inneholder afiliatelenker

    Laget på bønner!

    Ja, disse deilige brownie cookisene er laget på kidneybønner, og er helt naturlig fri for både gluten, melk, raffinert sukker, soya, korn og egg. Supergode, enkle å lage og du trenger ikke mange ingredienser..

    Ikke minst får du tak i alle ingrediensene på din nærbutikk til en billig penge!

     

    Forresten,  S N  A  R  T    P  Å  S  K  E  !  I den forbindelse tenker jeg å kjøre en stor giveaway . :D Så følge med de neste dagene om du ønsker å vinne! 

    Ønsker dere en flott tirsdag!



    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

     

    Brownie Cookies

    ca 10 stk

    1 boks Røde kidneybønner -skylt godt 

    (Boks ala 380g - drenert 230 g)

    1 dl Valnøtter 

    1 dl Honning 

    1 ts Bakepulver 

    1-2 ss Kakaopulver

    1 klype Salt

    1 ts Vaniljeessens

    Sukkerfri og melkefri sjokolade - kan sløyfes

     

    FREMGANGSMÅTE

    1. Sett ovnen på 180 grader.

    2. Ha valnøttene i en food prosessor og kjør til de blir smør.

    3. Tilsett skylte bønner, honning/sirup og vaniljeessens og kjør sammen til en jevn konsistens.

    4. Rør de tørre ingrediensene sammen og bland de sammen med resten av ingrediensene.

    5. Legg klatter med en skje på et bakepapir, jeg fikk ca 10 stk. Sett midt i ovnen og stek i ca 7-9 min, og avkjøl. Cookisene skal være harde utenpå og myke inni. 

    Ps! Ovner varierer så kanskje dine trenger lengere eller kortere tid!

    6. Om du ønsker kan du smelte sjokolade og ha over tilslutt.


    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    TIPS!

    - Ønsker du å bruke andre søtnings alternativer kan du f.eks bruke fibersirup clear, kokossirup eller yaconsirup, eventuelt dadler. Se an mengden så de ikke deigen blir for rennende.

    - Valnøttene kan byttes ut mot andre nøtter eller ferdig nøttesmør.

     

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA


    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    -MariaMarisol

    Følg meg gjerne på instagram her, facebook her og snapchat "mariamarisol"



  • Seige hasselnøttcookies



    Inneholder afiliatelenker

    Lavkarbo, søtt og veldig godt!

    Disse cookiesene er så deilige, også går det kun ca 15 minutter å lage fra du begynner til de er ferdig stekt!

    Dette er hva jeg kaller en luksusoppskrift i hverdagen! :D

    Hasselnøttcookisene er fri for gluten, melk, raffinert sukker, soya, korn, egg og mandler!

     

    Seige hasselnøttcookies

     

    ca 18 stk

    3 dl Hasselnøtter

    80 g Fibersirup clear

    3 ss Sukrin gold

    70 g Melkefritt smør

    1 ts Bakepulver

    Hakket sukkerfri og melkefri sjokolade

     

    FREMGANGSMÅTE

    1. Sett stekeovnen på 180 grader

    2. Finhakk nøttene.

    3. Ha fibersirup og sukrin gold i en kjele og kok opp under omrøring. Ta kjelen av platen og rør inn smøret.

    4. Bland sammen de hakkede nøttene og bakepulveret og rør sammen i kjelen til alt er godt blandet.

    5. Bruk en teskje og legg små klatter på et bakepapir med godt med mellomrom og topp med litt hakket sjokolade. De flyter veldig ut, jeg tok 9 stk på et brett og stekte i to omganger.

    6. Sett midt i ovnen og stek i ca 10 min pluss/minus.

    7. Avkjøl på rist til de er helt kalde.

    TIPS!

    - Tilsett gjerne en klype salt og vaniljepulver for en enda rundere smak!

    -MariaMarisol

    Følg meg gjerne på instagram her, facebook her og snapchat "mariamarisol"


     


  • Cookies med lite fett og karbohydrater



     

    Cookies til deg som vil ha både lite fett og lite karbohydrater!

    - I dag har jeg laget noen enkle cookies med blant annet peanøttmel fra Funksjonell Mat. Disse er rike på fiber og protein, i tilegg til lavkarbo og lavere på fett enn "vanlige" lavkarbo oppskrifter.

    Oppskriften er også fri for gluten, raffinert sukker, soya og korn...

     

    Peanøttcookies

    ca 8-10 stk

    25 g Peanøttmel

    35 g Mandelmel

    40 g Sukrin gold

    1 Egg

    3-4 ss Vann

    1 klype Himalayasalt

    Peanøtter til topping - kan sløyfes

     

    FREMANGSMÅTE

    1. Sett ovnen på 180 grader.

    2. Pisk alle ingrediensene sammen til en jevn deig, spe med vann om det trengs.

    3. Fordel ca 8-10 "klatter"  utover et stekebrett med bakepapir med godt med mellomrom. - Jeg drysset noen peanøtter over toppen, men det kan sløyfes. Sett midt i ovnen og stek i ca 10-12 min.

    4. Avkjøl på rist

    .

    -MariaMarisol

    Følg meg gjerne på instagram her, facebook her og snapchat "mariamarisol"


     


  • Kokoskjeks

    Inneholder  sponsede produkter

    Hei og hopp!

    I dag vil jeg friste dere med disse enkle og sunne kjeksene laget på kokos!

    De er lavkarbo uten gluten, melk, raffinert sukker, korn og soya. Kan også enkelt lages uten nøtter. :)

     


     

    Kokoskjeks

     

    8 stk

    2 dl Kokosstrø

    3 ss Mandelmel - eller annet valgfritt mel

    2 Egg

    1/2 ++ dl Fibersirup clear

    1-2 ts Sukrin +

    1 dryss vaniljepulver

     

    FREMGANGSMÅTE

    1. Sett ovnen på 175 grader

    2. Bland alt godt sammen i en bolle og smak til med steviosa, fibersirup og vaniljepulver.

    3. Form 7-8 kjeks og trykk ned på et bakepapirkledd stekebrett. Stek midt i ovnen i ca 15-20 min til de blir gyldne på toppen. Avkjøl på rist.



    TIPS!

    - Fibersirup clear kan byttes ut mot annen flytende søtning.

    -  Sukrin + kan byttes ut mot annen valgfri søtning.

    - Mandelmel kan byttes ut mot annet valgfritt mel. 



     

    -MariaMarisol

    Følg meg gjerne på instagram her, facebook her og snapchat "mariamarisol"


     


  • Sjokoladekjeks med kun 3 ingredienser

    Inneholder afiliatelenker

     

    GOD KVELD! :D

    Nå vil jeg dele disse superenkle lavkarbo kjeksene med dere, som kun tar noen minutter å slenge sammen og steke. Fantastisk godt og enkelt, noe som er perfekt når du vil ha litt sunn kos raskt.

    Disse inneholder kun 3 ingredienser og er helt fri for gluten, melk, korn, raffinert sukker og egg.

    Sjokoladekjeks

     

    5 stk

    100 g mandler - eller mandelsmør

    1 ts kokosolje

    25 g Sukkerfri sjokolade - eventuelt uten melk også

     

    TILLEGGSINGREDIENSER 

    Jeg syntes kjeksene er søte nok som de er, men ønsker du en søtere smak kan du f.eks tilsette litt sukrin gold eller fibersirup.

     

    FREMGANGSMÅTE

    1.Sett ovnen på 180 grader. 

    2. Ha mandlene i en food prosessor og kjør til smør. - Bruker du ferdig mandelsmør hopper du over dette steget.

    3. Grovhakk sjokoladen og ha den i food prosessoren sammen med kokosolje og kjør med mandelsmøret til en jevn konsistens. Ønsker du en enda søtere smak kan du tilsette det nå.

    4. Legg 5 klatter av røren på et bakepapirkledd stekebrett med godt mellomrom. Stek midt i ovnen i ca 10-12 min. Følg med.

    5. Avkjøl på rist med papiret under.


     

    -MariaMarisol

    Følg meg gjerne på instagram her, facebook her og snapchat "mariamarisol"


     

     


  • Lavkarbo cookies med sjokoladebiter

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    Inneholder afiliatelenker

    Sunt og godt!

    Hjemmelagde cookies med deilig sjokolade. Fri for gluten, melk, sukker, soya, korn og raffinert sukker! Disse kan du nyte med den beste samvittighet! :D

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    Cookies med sjokoladebiter

    4 stk store cookies

    50 g Kokosolje

    50 g Mandelmel

    1 ts Bakepulver

    20 g Kokossukker , sukrin gold, eller annen valgfri strøsøtning.

    1 Egg

    1 klype Himalayasalt

    1 klype Vaniljepulver

    Sukkerfri og melkefri sjokolade. f.eks en av disse

     

    FREMGANGSMÅTE

    1. Smelt kokosolje, ha i stevia karamell og sett til side.

    2. Bland sammen de tørre ingrediensene og rør inn i kokosoljen til det er godt blandet sammen.

    3. Tilsett egget og pisk det godt inn med en gaffel.

    4. Del deigen i 4, form runde kuler og trykk de ned på et bakepapirkledd stekebrett. Strø godt over med hakket sjokolade.

    5. Stek på 180 grader i ca 8 min. pluss/minus - ovner varier. Følg med så de ikke blir brent.

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA
    -MariaMarisol
     


  • Lavkarbo Brune pinner

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    inneholder afiliatelenker

    1 uke til JULAFTEN!

    - Tenk at det kun er noen få dager igjen til den store dagen! :D

    Jeg kjenner at i forhold til alt som skal gjøres kunne det gjerne vært noen dager til. De siste ukene har vært hektiske og det kommer den neste til å bli også. Jeg som egentlig er så flink til å benytte tiden skuffer meg selv med at jeg ikke har vært like flink i år. :/

    Som dere som har lest bloggen min lenge vet så har jeg ME- kronisk utmattelsessyndrom, og den sykdommen er ikke like lett å kontrollere. Det skal sies at jeg fungerer bra, men allikevel blir jeg mer sliten enn gjennomsnittet.- Men, men slik er det bare og det gjelder å gjøre det beste ut av det. Det skal bli ekstra deilig med en ukes ferie!


    I dag har jeg laget en lavkarbo versjon av "Brune pinner". Var litt usikker på om disse ville fungere, men jammen gjorde de ikke det! Veldig gode og sprø!  De er helt fri for  gluten,   melk,   sukker,   soya   og   korn   !

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    Lavkarbo Brune pinner

    Ca 30 stk

    100 g Smør - jeg brukte melkefri melange

    1 dl Sukrin gold

    1,5 dl Mandelmel

    0,5 dl Kokosmel

    2 ss Fibersirup gold , Yaconsirup, Agave eller f.eks kokossirup

    3 ts Kanel

    1 ts Natron

    1 klype Himalayasalt

    1 ts Vaniljepulver

    1 Eggeplomme

     

    TOPPING

    1 Eggehvite

    Hakkede mandler

    Sukrin gold

     

    FREMGANGSMÅTE

    1. Pisk romtemperert smør og sukrin luftig.

    2. Tilsett resten av ingrediensene og elt sammen til en deig.

    3. Del deigen i tre, rull delene til Lange pølser og kjevl de deretter flate mellom to bakepapir.

    4. Pensle toppen med eggehvite og strø over hakkede mandler og sukrin gold.

    5. Stek midt i ovnen på 175 grader i ca 10 min.- Følg med så de ikke blir brent.

    6. Del opp på skrå med en gang du har brettet ut av ovnen, og la de deretter ligge på rist og avkjøle seg og bli sprø.

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA
    -MariaMarisol
     


  • Lavkarbo kransekakestenger

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    Inneholder afilitelenker
     

    VINNER

    - av en julegave fra meg ble Benedicte! Gratulerer! :D

    I morgen kommer neste giveaway, men i mellomtiden kan dere kose dere med disse deilige kransekakestengene! :D

    Fri for gluten, melk, soya, korn og raffinert sukker.

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    Lavkarbo kransekakestenger

     

    200 g Mandler

    4 ss Sukrin Gold

    100 g Fibersirup Clear

    1 Eggehvite

     

    FREMGANGSMÅTE

    1. Kjør mandlene til mel i en food prosessor.

    2. Tilsett sukrin, fibersirup og eggehviten og bland sammen til en jevn konsistens.

    3. Form og rull til avlange stenger. - Er deigen for klissete rull stengene i litt mandelmel.

    4. Stek midt i ovnen på 180 grader i ca 12 min.

    5. Avkjøl på rist.

     

    TIPS!

    - Topp gjerne med melis laget av eggehvite og sukrinmelis som blandes sammen.

    - Sukring gold kan byttes ut mot f.eks kokossukker.

    - Fibersirup kan byttes ut mot annen flytende søtning eller eventuelt dadler.

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA
    -MariaMarisol


  • Kokosmakroner

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA


    Inneholder affiliatelenker

    Feirer prisen for "årets matblogg" med hjemmelagde kokosmakroner!

    - oppskriften er lavkarbo, uten gluten, melk, sukker, soya og korn!

    Doble gjerne oppskriften, disse forsvinner alt for fort! :D

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    KOKOSMAKRONER 

    Ca 10 stk.

    165 g Kokosmasse

    145 g Sukrin

    1 ss Fibersirup clear

    3 Eggehviter

    1 dryss Vaniljepulver

    FREMGANGSMÅTE

    1. Varm kokosmasse, fibersirup og sukrin i en kasserolle på lav varme til sukrinen har smeltet. 

    2. Pisk eggehvittene lett for hånd med vaniljepulver, ta kasserollen av platen og rør eggehvitene raskt inn i kokosmassen. Hell blandingen over i en bolle og avkjøl i noen sekunder.

    4. Bruk en spiseskje og og form kokostopper og legg på et bakepapirkledd stekebrett.

    5. Stek midt i ovnen på 170 grader i ca 10-15 min pluss/minus ettersom hvor store du lager kokosmakronene.

    6. Avkjøl på rist.

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    TIPS !

    - Når du skal blande inn eggehvittene i den varme kaserollen må du huske å løfte den av platen og røre fort og godt ellers får du speilegg. ;)

     Kokosmakronene smaker vedige godt som de er, men vil du ha det lille ekstra kan du smelte kokosolje og sjokolade og dyppe makronene i tilslutt.

     Oppbevar i en lufttett boks. Eller frys de ned.

     

    Håper du blir fristet til å prøve oppskriften! :)

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA
    -MariaMarisol


  • 3 ingredienser Kransekakecookies

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    Superenkle kransekakecookies med kun 3 ingredienser! :D

    Oppskriften er lavkarbo, uten gluten, melk, sukker, soya og korn. De tar også kort tid å lage! :D 
     

    Kransekakecookies

    3 dl Mandler

    1 dl Vann

    1 dl Fibersirup - jeg brukte 50/50 med clear og gold

     

    Tilleggs ingredienser

    1 Atkins Fudge Caramel

    (Eller annen sjokolade/bar)

     

    FREMGANGSMÅTE

    1. Kjør mandler i en food prosessor til du nesten får mandelsmør.

    2. Tilsett vann og fibersirup og kjør sammen til en jevn konsistens.

    3. Legg klatter med røre på et bakepapirkledd stekebrett, jeg fikk ca 8 stk.

    4. Del opp atkins fudge caramel og legg på toppen.

    5. Stek midt i ovnen på 180 grader i ca 12 min. - De skal fortsatt være myke inni.

    6. Avkjøl helt på rist.

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA
    -MariaMarisol
     


  • Lavkarbo pepperkaker

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    Inneholder affiliatelenker

    Hei og hopp!

    I dag skal jeg dele årets pepperkakeoppskrift med dere! :D Jeg tok utgangspunkt i oppskriften fra i fjor, men jeg har eksprimentert litt for å gi dere noen alternativer... 

    Grunnoppskriften er lavkarbo, uten gluten, melk, sukker, soya og korn. Den kan enkelt gjøres om til å bli fri for egg også. (Les mer under "tips lenger ned").

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA
     

    PEPPERKAKER

     

    ca 3 brett

    100 g Meierismør, melkefritt melange eller Kokosolje

    85 g Fibersirup gold

    50 g Sukrin gold

    250 g Mandelmel, fettredusert

    (Du kan også bytte ut 50 g mandelmel med 80 g Amarantmel eller Havremel

    2 ts Kanel

    1 ts Nellik

    1 ts Ingefær

    2 ts Kardemomme

    3/4 s Bakepulver

    2 Egg

     

    TIPS!

    - For pepperkaker uten egg kan du erstatte eggene med 1/2 dl Melk- f.eks mandelmelk for et melkefritt alternativ

    - Fibersirup gold kan byttes ut mot annen flytende søtning, f.eks yaconsirup, honning eller lønnesirup.

    - Sukrin gold kan byttes ut mot kokosblomstsukker eller annen valgfri søtning.

    - I fjor lagde jeg pepperkakene med en blanding av mandelmel og havremel, i år har jeg laget en porsjon med mandelmel og amaranthmel og en porsjon med kun mandelmel. Alle alternativene fungerer like godt. Jeg har prøvd meg frem både med og uten egg, og med forskjellig søtning. Oppskriften over er 100% lavkarbo, men de kan fint lages med annen søtning og mel. Du får fortsatt sunne og nydelige pepperkaker, men med noe høyere innhold av karbohydrater.

    Jeg anbefaler derfor at du følger oppskriften, men gjør de små endringene du eventuelt måtte ønske. :D

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

     

    FREMGANGSMÅTE

    1. Smelt fibersirup, sukrin gold og krydder i en kjele. 

    2. Ta kjelen av platen og rør inn smøret slik at det smelter.

    2. Bland sammen de tørre ingrediensene og rør inn litt og litt i kjelen til alt er gold blandet inn.

    3. Ta kjelen av platen og tilsett melken/egg og rør godt inn. 

    4. Ha deigen over i en bolle og kna godt med hendene tilslutt. (Smak gjerne på deigen, vil du ha mer smak tilsett litt mer krydder eventuelt søtning).

    5. Pakk deigen inn i plastfolie og legg i kjøleskapet i et par timer eller natten over.

    6. Når deigen har hvilt kan du kjevle den ut mellom to bakepapir.

    7. Trykk ut stjerner, hjerter eller annet motiv du vil og plasser på et bakepapirkledd stekebrett.

    8. Sett midt i ovnen på 180 grader i ca 8-10 min. Avhenger av tykkelsen på pepperkakene og husk at ovner er forskjellig, så følg med! - De kan fort bli brent.

    9. For å få de ekstra sprø kan du lukke opp ovnen å la de stå med døra på gløtt i noen ekstra minutter. Avkjøl på rist.

    10. Pynt gjerne med litt melisglasur.

     

    MELISGLASUR

    Sukrinmelis

    Eggehvite

    Bland sammen til en passe konsistens. NB! Med vann blir ikke melisen stiv!

     

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    -MariaMarisol


  • Peanøttcookies

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    Inneholder affiliatelenker

    COOKIES

    God mandag dere! Håper dere har det bra!

    Formen min har ikke vært den beste de siste dagene, noe som resulterte i en veldig rolig helg hjemme. Det eneste fornuftige jeg kanskje gjorde var å bake disse peanøttcookiesene, hehe XD...

    Oppskriften er uten gluten, melk, soya, korn,raffinert sukker og passer ypperlig for deg som vil kutte ned på karbohydratene.

     


     

    PS! Vinneren av "SUPERGAVE" er trukket, og det ble Tina! - Du har fått mail! :)

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    Peanøttcookies 

     

    60 g Kokosolje eller smør

    3 - 4 ss Fibersirup

    1 ts Vaniljepulver / ekstrakt

    2 Egg

    80 g Mandelmel

    1 ss Kokosblomstsukker

    65 g Peanøtter 

    30 g Kokoschips

    30 g hakket Sjokolade i biter

     

    FREMGANGSMÅTE

    1. Forvarm ovnen til 175 grader.

    2. Smelt Kokosolje/smør, rør inn fibersirup og sett til side.

    3. I en annen bolle bland sammen alle de tørre ingrediensene, nøttene og sjokoladebitene. Rør deretter inn 2 egg og ha tilslutt inn kokosoljen/smøret.

    4. Legg klatter av røren på et bakepapirkledd stekebrett, ca 1 ss til en cookie,- jeg fikk 12 stk.

    5. Sett midt i ovnen og stek i ca 12 min pluss/minus til cookisene er gyldne.

    6. Avkjøl på rist.

     

    TIPS!

    - Fibersirup kan byttes ut mot annen sirup eller f,eks honning.

    - Kokosblomstsukker kan byttes ut mot annen valgfri søtning

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA
    -MariaMarisol

     


  • Energicookies til hele familien

    SAMSUNG CSC
     

    Energicookies med kun ingredienser du får på vanlig matbutikk!

    Oppskriften er uten gluten, melk, soya, gjær og raffinert sukker. Faller i smak hos hele familien og passer ypperlig i matpakken. :)

    SAMSUNG CSC

    Energicookies

    Ca 10 stk

    2 dl Glutenfrie havregryn

    2 dl Mandler - eventuelt andre nøtter

    1/2 ts Bakepulver

    4 ss Flytende søtning - f.eks yaconsirup, honning eller fibersirup

    5 ss Vann

    Ønsket mengde tranebær eller andre tørkede bær/frukt

     

    FREMGANGSMÅTE

    1. Kjør havregryn og mandler til grovt mel i en food prosessor.

    2. Ha det grove melet i en bolle og bland inn resten av ingrediensene til en deig.

    3. Del deigen i ca 10 like store deler og form cookies på et bakepapirkledd stekebrett. Trykk de ned slik at de blir flate.

    4. Stek midt i ovnen på 180 grader varmluft i ca 15-18 min. Skru gjerne av ovnen de siste minuttene med døren på gløtt for ekstra sprø kjeks.

    5. Avkjøl på rist

    .SAMSUNG CSC

    Kutt gjerne opp fersk frukt og legg med i matboksen. Godt for store og små! ;)

    SAMSUNG CSC

    -MariaMarisol


  • Oreos

    SAMSUNG CSC
     

    inneholder affiliatelenker

    I dag har jeg prøv meg på lavkarbo oreokjeks, uten gluten, melk, sukker, soya og egg. Kjeksene ble veldig gode, men kremen blir selvfølgelig ikke helt lik orginalen, men et supergodt alternativ til sunne oreos. Disse koser jeg meg med i dag, perfekt lillelørdagskos!

    Jeg lagde kjeksene mine litt for tykke, neste gang skal jeg lage de tynnere!

    SAMSUNG CSC

    Oreos

     

    70 g Mandelmel

    20 g Kakakopulver

    1 Toppet ts Bakepulver

    40 g Kokosblomstsukker

    30 g Sukrinmelis

    70 g Romtemperert smør - Jeg brukte melkefritt.

    3-4 Dråper Stevia vanilje

    1 Klype Himalayasalt

     

    FREMGANGSMÅTE

    1. Bland sammen alle de tørre ingrediensene.

    2. Ha deretter i smør og stevia og kjør sammen i en kjøkkenmaskin til en fast deig.

    3. Rull kuler og press de flate på et bakepapirkledd stekebrett, eller kjevl ut deigen og bruk en kakekutter.

    4. Stek midt i ovnen på 190 grader i ca 8 min.

    5. Avkjøl på rist.

     

    FYLL

    55 g Smør - jeg brukte melkefri Smøremyk Rapskokos

    80 g Sukrinmelis

    Frøene av ca 1/2  Vaniljestang -  Viktig å smake til underveis, det er ikke noe godt med for mye.

    2 ss Vann

     

    FREMGANGSMÅTE

    1. Visp sammen ingrediensene og sett kaldt til kjeksene er ferdig avkjølt.

    SAMSUNG CSC

    TIPS!

    - Jeg brukte kokosblomstsukker og sukrinmelis som søtning i kjeksene, men du kan fint bruke noe annet hvis du heller foretrekker det.

    - Stevia vaniljedråper kan byttes ut mot vaniljepulver.

    - Lag gjerne kjeksene tynnere, mine ble litt for tykke.

    SAMSUNG CSC

    -MariaMarisol


  • Chocolate Caramel Cookie Bites

    SAMSUNG CSC

    SAMSUNG CSC
     

    Double Trouble sjokolade cookies med fudge caramel! :D

    Cookies og kjeks er noe av det beste jeg vet om som snacks og kos om sommeren. Ta det med på stranda, tur i skogen, hytta på fjellet, picknick i hagen eller nytes ved bålpanna om kvelden. Det er også noe de fleste liker og supert å servere når det er noen som titter innom.

    Oppskriften er uten gluten, sukker, soya og i utgangspunktet melk, men obs! det er melk i Atkins-baren jeg har brukt som fyll. Denne kan sløyfes eller byttes ut mot et melkefritt alternativ. Cookiene kan lages med mandelmel eller peanøttmel etter hva du ønsker.

    SAMSUNG CSC

    Chocolate Caramel Cookie Bites

    (ca 10 stk)

    100 g Peanøttmel eller mandelmel

    25 g Kakaopulver 

    1 ts Bakepulver

    1 liten ts Vaniljepulver

    1  god klype Himalayasalt

    1 dl Smør- jeg bruker melkefritt alternativ

    4 ss Fibersirup gold

    1 ss Sukrin gold

    1 stk Atkins Fudge Caramel delt i biter - Eventuelt hakket melkefri og sukkerfri sjokolade.

     

    FREMGANGSMÅTE

    1. Sett ovnen på 180 grader.

    2. Bland sammen de tørre ingrediensene og rør inn litt og litt smeltet smør og fibersirup til du får en fast deig. Sett  gjerne deigen i kjøleskapet i ca 10 min slik at den blir lettere å jobbe med.

    3. Trill ca 12 kuler av deigen og legg på et bakepapirkledd stekebrett. Lag en liten grop i hver kule og fyll med bit Atkins Caramel Fudge. Brett deigen over gropen og form kulene. Trykk de litt flate på toppen tilslutt og topp gjerne med litt ekstra hakket sjokolade.

    4. Stek midt i ovnen i ca 7 min. - Cookiebitene vil fortsatt være litt myke utenpå når du tar de ut.

    5. Avkjøl helt på rist. De blir skikkelig sprø på utsiden og myke inni når de har blitt avkjølt.

    SAMSUNG CSC

    TIPS!

    - Jeg bruker fibersirup som søtning siden den både er blodsukkervenlig, smaker veldig godt og gjør at cookiene blir sprø på utsiden og myke inni. Har du derimot ikke fibersirup kan du bytte den ut mot annen flytende søtning.

    - Melkefritt smør kan kjøpes på de fleste daglivarebutikker og den er også uten salt. Tåler du melk kan du bruke meierismør som er tilsatt salt, men da kan du holde igjen på saltet i oppskriften.

    - Vaniljepulver kan byttes ut mot Stevia vanilje dråper.

    - Sukrin gold kan byttes ut mot kokosblomstsukker.

    - Jeg kjøper flere av produktene på iHerb, og her kan du få rabatt ved å bruke denne koden første gang du handler " SCJ678 ".

    - iHerb guide kan du lese her 

    SAMSUNG CSC

    -Maria Marisol

    #cookies#cookie#mat#oppskrift#helse#ernæring#kjeks#lavkarbo#sukkerfri#glutenfri#melkefri#sunt

  • Peanut cookie bites

    SAMSUNG CSC
     

    Sundays are for baking!

    Hei og god søndag! 

    Dagene flyr i fra meg for tiden, og jeg kjenner jeg skulle ha oppdatert bloggen enda oftere dessverre... Jaja, sånn blir det innimellom.

    Btw, giveawayen min så er vinneren trukket og har fått mail, men jeg har ikke fått noe svar! Sjekk mailen deres, og gi meg et pip ellers trekker jeg en ny vinner! :D

     

    SAMSUNG CSC
     

    Etter en rekke dager med festligheter og moro, samt bryllup i går for min vakre venninne Ida, var det helt innafor med en rolig søndag i dag. De som kjenner meg vet at jeg slapper ekstra godt av når jeg kan stå på kjøkkenet alene å eksprimentere med oppskrifter, så akkurat det har dagen gått til. :) 

     

    SAMSUNG CSC
     

    Peanut cookie bites

     

    100 g Peanøttmel

    25 g Mandelmel

    1 ts Bakepulver

    1 liten ts Vaniljepulver

    1  god klype Himalayasalt

    1 dl Smør

    4 ss Fibersirup gold

    1 ss Sukrin gold

    Peanøtter og hakket sjokolade til fyll

     

    FREMGANGSMÅTE

    1. Sett ovnen på 180 grader.

    2. Bland sammen de tørre ingrediensene og rør inn litt og litt smeltet smør og fibersirup til du får en fast deig. Sett deigen i kjøleskapet i minimum 10 min slik at deigen blir lettere å jobbe med.

    3. Trill ca 12 kuler av deigen og legg på et bakepapirkledd stekebrett. Lag en liten grop i hver kule og fyll med peanøtter og hakket sjokolade. Brett deigen over gropen og form kulene. Trykk de litt flate på toppen tilslutt. 

    4. Stek midt i ovnen i ca 10 min. - Cookie bitene vil fortsatt være litt myke utenpå når du tar de ut.

    5. Avkjøl helt på rist. De blir skikkelig sprø på utsiden og myke inni når de har blitt avkjølt.

     

    SAMSUNG CSC

     

    TIPS!

    - Vaniljepulver kan byttes ut mot stevia vaniljedråper

    - Fibersirup kan byttes ut mot annen sirup eller flytende honning. (Smak til underveis.) Fibersirupen er derimot med på å gjøre at cookie bitene blir sprø på utsiden og mye inni, det er ikke sikkert du vil få samme resultat med annen flytende søtning.

    - Himalayasalt kan byttes ut mot vanlig salt.

    - Jeg brukte både usaltet peanøtter og sukkerfri og melkefri sjokolade.

    - Jeg kjøper flere av produktene på iHerb, og her kan du få rabatt ved å bruke denne koden første gang du handler " SCJ678 ".

    - iHerb guide kan du lese her 

     

    SAMSUNG CSC

    - Maria Marisol

     

    #peanøttkjeks#cookies#penaut#peanutcookies#cookiesbites#sunt#mat#helse#oppskrift#ernæring#lavkarbo#peanøttmel#sukkerfri#melkefri#glutenfri#vegansk#vegetar#glutenfri#utensoya

  • Mini Cookie Bites

    SAMSUNG CSC
     

    Hei og hopp! Håper dere har det bra! 

    De siste dagene har jeg storkost meg med mini cookies. :D  De er rett og slett farlig gode, men de er lavkarbo og helt fri for gluten, melk og sukker så det gjør ingen ting å spise litt for mange av dem ;)

    Deigen slenges sammen på 1-2-3 og de skal kun stekes noen få minutter, så disse er helt perfekt når du har lyst på en rask go`bit.

    SAMSUNG CSC

    Mini Cookie Bites

    110 g Mandelmel

    1/2 ts Bakepulver

    1 liten ts Kanel

    1 liten ts Vaniljepulver

    1 klype Himalayasalt

    15 ss Smeltet smør, uten melk eller meierismør om du tåler.

    4 ss Fibersirup gold

    Kakaonibs, hakket sjokoladebiter eller begge deler

     

    FREMGANGSMÅTE

    1. Sett ovnen på 180 grader.

    2. Bland sammen de tørre ingrediensene og rør inn litt og litt smeltet smør og fibersirup til du får en fast deig. Tilsett tilslutt kakaonibs og hakket sjokolade.

    3. Form en liten deig på et bakepapirkledd stekebrett, del opp deigen i like store biter og rull/form til kuler og trykk de flate på toppen.

    4. Stek midt i ovnen i ca 8-10 min, til de er sprø på toppen. (Kommer litt an på hvor store du lager de).

    5. Avkjøl helt på rist.

    Cookie bitene blir skikkelig sprø på utsiden og myke inni når de er blitt avkjølt.

    SAMSUNG CSC

    Tips!

    - Vaniljepulver kan byttes ut mot stevia vaniljedråper

    - Fibersirup kan byttes ut mot annen sirup eller flytende honning. Smak til underveis.

    - Himalayasalt kan byttes ut mot vanlig salt.

    - Jeg brukte både kakaonibs og sukkerfri/melkefri sjokolade.

    - Viktig å røre inn litt og litt smør om gangen, og ikke alt på en gang da blir deigen litt før løs.

    - Cookiebitene får ikke så mye farge på toppen, men de er ferdig stekt for det. Steker du de lenger blir de ikke myke inni.

    - Jeg kjøper flere av produktene på iHerb, og her kan du få rabatt ved å bruke denne koden første gang du handler " SCJ678 ".

    - iHerb guide kan du lese her 

    SAMSUNG CSC

     

    #cookies#lavkarbo#sukkerfri#melkfri#glutenfri#vegan#sunt#sunnmat#mat#helse#kosthold#ernæring

  • Nøttekjeks

    SAMSUNG CSC

    Hei og god fredag! ♥

    I dag vil jeg dele en oppskrift på noen supre kjeks! Disse tar kort tid å lage og er både lavkarbo og paleo. Helt uten melk, gluten, korn og sukker.

    Jeg fikk ca 8 kjeks av oppskriften, men det kommer ann på hvor store du vil ha de.

    I skrivende stund sitter jeg å koser meg med melk og kjeks :D Perfekt kos på en regneværsdag som denne. 

    Jeg gleder meg forresten til å ta med disse i tursekken å komme meg på skauen en dag. Tror disse smaker ekstra godt i frisk luft på en lang tur :)

     

    SAMSUNG CSC

    Nøttekjeks 

    Ca 8 stk

    80 g kvernet nøtter - en blanding av hasselnøtter, valnøtter og mandler. Evt. kun en av delene eller andre nøtter.

    30 g Kokosblomstsukker

    1 egg

    1 klype Himalayasalt

    1 ts Vaniljepulver

    1 ss Kokosolje

    1 ss Agavesirup

    Hakket nøtter, sjokolade og tørket frukt

     

    FREMGANGSMÅTE

    1. Sett stekeovnen på 160 grader varmluft (om du har)

    2. Kvern hasselnøtter eller andre nøtter til mel.

    3. Bland inn kokosblomstsukker, himalayasalt og vaniljepulver, og rør tilslutt inn 1 egg, kokosolje og agavesirup

    4. Bruk en ts og legg 6-8 "klatter" deig på et bakepapirkledd stekebrett og ha over valgfri hakkede nøtter, sjokolade og frukt.

    5. Sett midt i ovnen i 14-16 min, avkjøl på rist.

     

    SAMSUNG CSC

    TIPS!

    - Bløtlegg gjerne nøttene først. - Nøtter er veldig sunt og næringsrikt, men det kan derimot være vanskelig å fordøye, spesielt for tarmer/mager som allerede er i litt ubalanse. Grunnen til dette er at de inneholder noe som heter fytinsyre som er enzymhemmende. Det hindrer opptak av mineraler av annen mat vi spiser, samtidig som mineralene og vitaminene i selve nøttene og frøene blir mindre opptagelige for oss.

    Ved å bløtlegge nøtter og frø før bruk frigjøres denne fytinsyren og det gjør at mineralstoffene lettere tas opp og fordøyes i kroppen. I tillegg blir den litt bitre smaken borte.

    - Nøtter, kokosblomstsukker, vaniljepulver, agavesirup og kokosolje har jeg brukt fra Økosjokolade .

    Agavesirup kan byttes ut mot fibersirup, yacon eller f.eks honning. Smak til underveis.

    - Kokosblomstsukker kan byttes ut mot annen søtning f.eks sukrin gold.

    - Jeg brukte en blanding av hakkede aprikoser, gojibær, kokos, cashewnøtter og sjokolade. Tips! Atkins barer smaker helt nydelig i!

    SAMSUNG CSC

     

    #nøttekjeks#kjeks#nøtter#paleo#lavkarbo#glutenfri#melkefri#sukkerfri#kokosblomstsukker#sjokolade

  • Kosedag med supercookies

    SAMSUNG CSC

    Hei dere!

    I skrivende stund sitter jeg å nyter disse herlige cookisene. NAM! :D Jeg lagde en dobbel porsjon i går kveld ( natt;). De var rett og slett super gode!

    Supercookies 

    2 Egg

    4 -5 toppet ts Steviosa

    20 g Sukringold

    130 g Havregryn, glutenfri

    1 dl Havremel, glutenfri

    1 liten klype Himalayasalt

    100 g Cocosa

    2-3 ss Gojibær

    1-2 ss hakket Mandler

     

    SAMSUNG CSC

     

    FREMGANGSMÅTE

    1. Pisk eggene med steviosa og sukringold, til sukkeret har løst seg opp.

    2. Smelt cocosa og avkjøl.

    3. Rør inn salt, havregryn og gojibær i eggblandingen, og bland inn smeltet cocosa.

    4. Lag små topper på et bakepapirkledd stekebrett i ønsket størrelse, og strø over hakket mandler.

    5. Sett i forvarmet oven på 160, og stek i ca 20 min til de har blitt gyldne.

    6. Avkjøl på rist.

     

    TIPS!

    - Havremel lager jeg selv ved å kjøre havregryn med en stavmikser.

    - Steviosa og sukringold kan helt sikkert byttes ut mot annet søtning, bare smak deg frem.

    - Tilsett gjerne litt hakket Atkins sjokolade i deigen, da får du skikkelig sjokoladecookies! :D

    - Server gjerne med litt ekstra gojibær.

    - Oppskriften gir ca 15 små eller 8 store cookies.

    - Obs! Steketiden avhenger av størrelsen, følg med underveis!

     

    SAMSUNG CSC

    Selvom klokken ble alt for mye før jeg kom meg i seng, har jeg allerede rukket å sitte i tannlegestolen og flere ærend er unnagjort. * klapp på skuldra *. - Jeg elsker produktive dager! Videre går dagen med til gjøremål jeg rett og slett ikke rekker de dagene jeg er i Oslo. Håper dere har en fin dag! Vi snakkes  ♥

     

    #cookies#sukkerfri#melkefri#glutenfri#lavkarbo#kjeks#kaker#mat#helse#kosthold#ernæring#sunt

  • Så tenner vi tre lys i kveld

     SAMSUNG CSC

    Så tenner vi tre lys i kveld, for lengsel, håp og glede
    De står og skinner for seg selv og oss som er tilstede
    Så tenner vi tre lys i kveld for lengsel, håp og glede

     

    SAMSUNG CSC

    Det ble desverre ikke noen lussekatter på meg i dag, men en ny porsjon sunne pepperkaker! En absolutt god nummer to! :D

    SAMSUNG CSC

    Oppskriften kan du finne her: Pepperkaker

    Disse er uten melk, gluten og sukker. og går under kategorien lavkarbo!  Oppbevares i en lufttettboks. Lag gjerne dobbelt porsjon, disse forsvinner alt for fort! ;)

    SAMSUNG CSC


    ♥ Fra meg

    #advendt#førjulstid#sunnepepperkaker#pepperkaker#melkefri#glutenfri#lavkrabo#sukkerfri

  • Havreflarn med sjokolade



    God kveld!

    I dag/kveld har jeg vært på julemarked hos SOMA i deres lokaler i Moss. Hodet trengte virkelig et avbrekk fra skolebøkene, så jeg tok en velfortjent shopping hos SOMA i steden.;) Bilder kommer senere!  I mellomtiden vil jeg gi dere en oppskrift på sunne havreflarn, perfekt til helgekosen. 

     



     

    HAVREFLARN

    2 Egg

    45 g Sukrin Gold

    120 g Meierismør eller melkefritt melange

    50 g Yaconsirup

    1 dl Havremel, evt glutenfri

    2 dl Havregryn, evt glutenfri

     

    SJOKOLADETOPPING:

    Sukkerfri sjokolade, evt melkefri

    1 ts Cocosa

     

    FREMGANGSMÅTE

    1. Pisk egg og sukrin gold til eggedosis. ( tar ca 10 min)

    2. Smelt smør og yaconsirup og bland deretter inn havremel og havregryn.

    3. Hell blandingen over i eggedosisen og bland forsiktig sammen.

    4.La det stå å svelle i ca 10 min.

    5. Bruk en spiseskje evt barneskje om du har, og legg  små klatter på et bakepapirkledd stekebrett. Viktig med godt med mellomrom mellom hver siden de flyter utover.

    6. Stek midt i ovnen på 170 grader i 5-7 min. ( avhenger av hvor store du har laget de)

    7. Avkjøl først på stekebrettet og legg deretter over på rist.

    8. Havreflarnene kan nytes som de er, eller du kan smelte sjokolade og cocsa sammen, og ha over havreflarnene. Vil du ha doble havreflarn dypp den glatte siden ned i sjokoladen og legg to og to sammen med den glatte siden mot hverandre.

     



    Tips!

    -  Sukrin Gold kan byttes ut mot annet søtning. F.eks. Sukrinmelis eller kokosblomstsukker.

    - YaconSirup kan byttes ut mot annet sirup. F.eks. Ageve eller fibersirup.

     

    #havreflarn#melkefri#sukkerfri#glutenfri#lavkarbo#oppskrift#sunt#sunnmat#helse#kosthold#ernæring

  • Sunne pepperkaker


     

    Først må jeg takke dere for alle de positive tilbakemeldingene jeg fikk på det siste innlegget! Jeg er overveldet! 

    Det er trist å høre at det er så mange som kjenner seg igjen, men samtidig tror jeg det er godt for oss å vite at vi er flere. ♥


    Et must til jul for meg er pepperkaker, ingen jul uten! ;) 

    Jeg har mikset og trikset litt og resultatet ble veldig veldig bra! Disse smaker som skikkelige pepperkaker, men helt uten sukker og gluten, og kan lages melkefrie. Det har jeg gjort her.

     

    PEPPERKAKER

    100 g Meierismør, melkefritt melange eller Kokosolje

    85 g Fibersirup gold

    50 g Sukrin gold eller annen valgfri søtning

    80 g Havremel, glutenfri havregryn som males i food prosessor 

    200 g Mandelmel, fettredusert

    2 ts Kanel

    1 ts Nellik

    1 ts Ingefær

    2 ts Kardemomme

    3/4 s Bakepulver

    1/2 dl Melk, f.eks mandelmelk for melkefritt alternativ 

     

    FREMGANGSMÅTE

    Smelt fibersirup, sukrin gold og krydder i en kjele 

    Bland sammen de tørre ingrediensene og rør inn litt og litt i kjelen til alt er gold blandet inn.

    Tilsett tilslutt melken og rør godt inn. 

    Kna deigen godt med hendene tilslutt.

    (Smak gjerne på deigen, vil du ha mer smak tilsett litt mer krydder).

    Pakk deigen inn i plastfolie og legg i kjøleskapet i et par timer, eventuelt natten over.

    Når deigen har hvilt kan du kjevle den ut mellom to bakepapir, kjevle så tynt som mulig.

    Trykk ut stjerner, hjerter eller annet motiv du vil og plasser på et bakepapirkledd stekebrett.

    Sett midt i ovnen på 180 grader i ca 8-10 min. Avhenger av tykkelsen på pepperkakene og husk at ovner er forskjellig, så følg med! - De kan fort bli brent.

    For å få de ekstra sprø kan du lukke opp ovnen å la de stå med døra på gløtt i noen ekstra minutter. Avkjøl på rist.

    Pynt gjerne med litt melis : Sukrinmelis blandet med eggehvite,- med vann blir ikke melisen stiv!

    #sunnepepperkaker#sunt#pepperkaker#utenmelk#utengluten#sukkerfri#melkefri#glutenfri#mat#kosthold#oppskrift#ernæring

  • Snikstart på julen med kokosmakroner

    I sammarbeid med Atkins Norge

    Jeg har snikstartet på julebaksten, ja jeg vet vi bare er i begynnelsen av november, men som blogger må jeg jo starte tidlig med å gi dere gode oppskrifter dere kan prøve dere på til jul. ;)

    For all del det er lov å kose seg i julen, det skal hvertfall jeg med den beste samvittighet!  For oss med allergier må man ha litt alternativ bakst å velge mellom, og da lager jeg baksten like godt sunn i tilegg. Vinn-vinn! Det er nok av usunnheter man kommer til å spise uansett...

    Noe av det beste jeg vet er kokosmakroner, men jeg syntes aldri jeg har fått den helt riktige konsistensen før, men disse ble rett og slett supre! Perfekt smak og konsistens, sprø på utsiden og seige inni. Nam! :D



    KOKOSMAKRONER :

    Ca 15 stk.

    200 g Kokosmasse

    200 g Sukrin

    4 Eggehvitter

    8-12 dråper Stevia Vanila creame

    2 ss (store ) Cocosa/kokosfett

    Evt mørk sjokolade  + 1 ts cocosa til å dyppe makronene i tilslutt. - jeg brukte mørsk sjokolad fra merket sukkerfritt som er både uten melk og sukker.

     

    FREMGANGSMÅTE :

    1. Smelt cocosa, kokosmasse og sukrin i en kasserolle på lav varme til sukrinen har smeltet. 

    2. Pisk eggehvittene lett for hånd i en bolle og bland inn stevia dråper.

    3. Ta kasserollen av platen og rør raskt inn eggehvittene og hell blandingen over i en bolle og avkjøl i noen sekunder.

    4. Bruk en spiseskje og og form kokostopper i håndflaten, og legg i muffinsformer.

    5. Sett på et stekebrett og stek på 170 grader midt i ovnen i ca 16-18 min .

    6. Avkjøl på rist.

    7. Kokosmakronene smaker vedige gode som de er, men vil du ha det lille ekstra kan du smelte cocosa og sjokolade og dyppe makronene i tilslutt.

    8. Oppbevar i en lufttett boks.

     

    TIPS !

    - Når du skal blande inn eggehvittene i den varme kaserollen må du huske å løfte den av platen og røre fort og godt ellers får du speilegg. ;)

    - Jeg har prøvd med andre søtningsmidler enn sukrin, men det blir rett og slett ikke like bra. De forskjellige søtingsmidlene løser seg opp på forskjellige måter og gir et annet resultat.

     

    Håper du blir fristet til å prøve oppskriften! :)

     


  • OPPSKRIFT: COOKIES

    Atkins Norge la ut en oppskrift på noen cookies som så helt rå gode ut, så disse måtte jeg prøve ut:-)

    Til ca 9 stk

    1egg

    2 dl fettredusert mandelmel

    1 ts bakepulver

    4 ss sukrinmelis

    3 ss sukringold

    1 ss kokosolje/nøyealolje/ eller smør

    Atkins sjokolade hakket i biter.

    Fremgangsmåte:

    Sett ovnen på 180 grader. Bland alle ingrediensene sammen . Rull runde kuler og sett på et bakepapir, trykl ned med en spiseskje til ca 1-2 cm tykke, ( ta litt vann bakpå skjea, da er det lettere)

    Stek i 15-20 minutter, de de har blitt gyldenbrune :)

    Server gjerne med iskald melk:)

    lavkarbo#cookies#sjokoladecookies#lavkarbocookies#lchf#sunt#mandelmel#funsksjonellmat#sukkerfri#melkefri#utenmelk#utensukker#glutenfri#utengluten#cøliki#oppskrift

  • PEPPERNØTTER

    Når macen er på reprasjon så får det bli mobil blogging..

    Dagens oppskrift er peppernøtter, nam! Disse er super sunne , raske å lage og farlig gode å spise;)

    Du trenger:

    80 g mandelmel

    1/2 dl sukrinmelis

    1/2ts natron

    1ts kanel

    1 ts ingefær

    1/2 ts nelikk

    1/2 ts muskatt eller kardemomme

    1 dryss pepper

    5-6 dråper vanilje stevia

    2 ss kokosolje

    4-6ss vann

    Fremgangsmåte:

    Forvarm ovnen til 170 grader

    Bland sammen alle de tørre ingrediensene og ha deretter i vann og kokosolje.

    Kna deigen godt sammen og del opp i ca 10 biter og ruller kuler og trykk de litt ned på en bakepapirkledd plate.

    Ha i ovenen i 10-15 minutter følg med underveis! Ovner er litt forskjellig.

    De er fortsatt myke når du tar de ut, men avkjøl på rist. Og de blir harde når de er avkjølt. :)

    Tips:

    Smak til med krydder underveis. Og ha evt mer søtning i hvis du vil ha de søtere, men jeg syntes disse ble akuratt passe:)


  • SARA BERNARD

    Ny uke, nye muligheter!

    I går lagde jeg sara Barnard cookies! Nam! Det er farlig godt!  Tenkte hvorfor ikke starte uken med en sunn bake oppskrift, Så kan dere ha denne i bakhode til ukas stor handling. Jeg er vel ikke den eneste som hamstrer og fyller kjøleskapet på mandager(?) - Da vil jeg tipse dere om "mattilbud" appen som har oversikt over alle matforetningers ukestilbud, syntes det er ganske så genielt , så får man med seg de forskjellige tilbudene der ute:)

    Denne oppskriften er melkefri,sukkerfri,soyafri,havrefri,gjærfri,bakepulverfri og glutenfri : FARLIG GODE Sara Bernard!;)

    Nydelig enkel oppskrift!

    Du trenger til kakebunnen:

    400 gFin hakkede mandler

    6 Eggehvitter

    6ss Sukrinmelis

    Fremgangsmåte:

    Pisk lett sammen eggehvitter og sukrinmelis, bland deretter inn de maltemandlene og kna til en deig. Sett kaldt i noen minutter før du ruller til en pølse og skjerer av biter. Bruk en pepperkake utsikker i stjerne og stikk ut stjerner og legg på bakepapir.Stek på 190 grader i 5-7 minutter, følg med, de blir fort brente hvis de står for lenge. Avkjøl på rist.

    Fyllet:

    6 Eggeplommer

    6ss sukrinmelis

    1 ts vanilepulver

    3ss usøtet kakao

    200-250g kokosolje

    Fremgangsmåte:

    Pisk  sammen kokosolje og sukrin, ha deretter i en og en eggeplomme til alle er pisket godt inn. Bland deretter inn kakao og vanilje. Sett i kjøleskapet til bunnene er avkjølt.

    Sjokoladeglasur:

    200g mørk sukkerfri og melkefri sjokolade (jeg brukte mørk sjokolade fra merket sukkerfritt)

    2 ss kokosolje

    Fremgangsmåte:

    Ha 2/3 av sjokoladen sammen med kokosoljen og smelt over vannbad til alt er godt smeltet ta av vannbadet og rør inn resten av sjokoladen til den er smeltet i blandingen.

    Montering:

    Ta frem fyllet av kjøleskapet, og ha i sprøytepose. Sprøyt deretter ut masse på hver stjerne og dypp deretter i glasuren. Sett kjølig til glasuren stivner.Server! :)

    Kakene er perfekt til frysing! Så lag opp masse på en gang! Smaker veldig godt kalde rett fra fryseren til servering! 



    Jeg pleier å lage denne i langpanne også hvert år til jul. Da bruker jeg helt samme oppskrift som passer til en vanlig langpanne:) Så du får mange stjerne kaker ut av denne. :)

     Nå er jeg i gang med dagens kjøttfrie middag, så kom innom litt senere for oppskrift ;)

    #sunnbakst#sunnoggodt#Bakst#sarabernard#kake#Julekake#sukkerfri#melkefri#glutenfri#Soyafri#gjærfri#matprat#godtnoe#bakemag#bakeglede#mattips#lowcarb#highprotein#fettredusert#lowfat#healthyfood#healthy#fitness#fitnessfood#sarabernhard#sugarfree#dairyfree#glutenfree#suntsøtt#

  • 3 INGREDIENSER! PEANØTTKJEKS

    Håper dere har hatt en bra start på uken!:) 

    Prøvde dere ut den fettreduserte peanøttsmør oppskriften min?- i såfall burde du følge med nå!

    Siden jeg fikk så mye peanøttsmør ut av oppskriften tenkte jeg at jeg ville bake noe godt ut av det, og da landet jeg på denne godbiten Så dette ble kveldsmaten min! absolutt ikke feil på en mandag:)

    Peanøttsmør cookies laget av KUN 3 ingredienser! Og det tar maks 12 min fra du starter å finne frem det du trenger til de er ferdige og kunne nytes :) Lagde dissemed sukkerfritt jordbær syltetøy( da ble d 1 ingridiens til, men de er like gode uten)


    Oppskriften er sukkerfri,melkefri og glutenfri:) Med masse sunne proteiner, lavkarbo og mindre fett:)

    Du trenger:

    180 g hjemmelaget fettredusert peanøttsmør

    1 egg

    100g sukrin (el mindre)

    en håndfull usaltede peanøtter(valgfritt)

    sukkerfritt syltetøy

    Fremgangsmåte:

    Forvarm ovnen til 200 grader.

    Ha peanøttsmør, egg og valgfri mengde sukrin i en blender eller bruk en stavmikser og bland alt godt sammen til en jevn røre.

    Hakk en håndfull penøtter og vend inn i røren.

    Røren blir ganske våt og klissette, men det gjør ingen ting, evt kan du ta i en SS med peanøttmel( jeg gjorde ikke det).

    Bruk en skje og rull små kuler i hånden og legg på stekebrett med bakepapir. Lag en liten grop og ha syltetøy i.

    Stek i ovnen på 200 grader i 7-8 min, følg med underveis kan variere litt fra ovn til ovn:)

     


    Extra godt å nyte med en kopp iskald melk:)

    Tips

    - Bytt ut syltetøy med  for eksempel sjokolade,vaniljekrem, el hakked kokos. :)

    -Vend inn for eksempel sjokoladebiter, rosiner,el gojibær i steden for peanøtter for variasjon.

    -Kan også ha kun melis til glasur, el lages ut noen ting.

    -Bruk ønsket mengde søtning alt fra sukrin, stevia, kokossokker osv.

     

    Ønsker dere en nydelig kveld

    #peanøttkjeks#peanøttsmør#sukkerfri#melkefri#glutenfri#proteinrik#Lavkarbo#lavfett#fettredusert#sunnmat#sunnbaktst#matglede#matprat#godtno#bakst#smakforalle#lchf#highprotein#lowcarb#lowfat#sugarfree#glutenfree#dairyfree#healthy#healthyfood#healthybaking#superfood#rawfood#peanut#peanutbutter#cookies#peanutbuttercookies#eatclean#cleanfood#sunn"sunt
Validation content="29ba0158097984d395f87f8fc584eb9d


Denne bloggen er personlige ytringer fra utgiver av bloggen. All bruk av bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggens ansvarlige utgiver. Bloggen ligger på blogg.no og annonser på bloggen selges av Mediehuset Nettavisen. Ansvarlig redaktør for Mediehuset Nettavisen er Gunnar Stavrum. -




Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©
- albiss.blogg.no -