hits

Publisert den 09.10.2017 - Bread & Cereal

Chiarundstykker - allergivennlige

 

Enkle og allergivenlige rundstykker.

 

Disse er lavkarbo, fri for gluten, melk, raffinert sukker, soya, korn, nøtter og egg.

 

 

Chiafrø er skikkelig supermat og har et høyt innhold av blant annet Omega-3, kalsium og antioksidanter. Samtidig som de rike på proteiner og fiber.

Chiafrø har evnen til å binde mye væske og egner seg derfor godt i bakst akkurat som disse rundstykkene.

 

 

Chiarundstykker

 

6 stk

4 ss Chiafrø

1 dl Kokoskrem- den tykke delen av kokosmelken

1, 5 dl Vann

3 ss Sesammel

3 ss Kokosmel

1 ss Fiberhusk

2 ts Bakepulver

1 Klype Himalayasalt

40 g Smeltet kokosolje

Gurkemeie 

 

FREMGANGSMÅTE

1. Bland sammen vann og kokoskrem og rør inn chiafrø. Sett til side og la svelle i 15 min.

2. Bland sammen de tørre ingrediensene og rør inn i chiablandingen og ha tilslutt i smeltet smør. Bland alt godt sammen.

3. Form rundstykker, trykk de litt flate og legg på et bakepapirkledd stekebrett. Stek midt i ovnen på 200 grader i ca 25- 30 min. - Følg med ovner varierer.

 

 

Jeg har tilsatt en "dæsj" gurkemeie både for farge og helsefordeler. Krydder og urter er essensielt for et sunt og optimalt kosthold, så bruk krydder og urter der du kan. :)

 

 

-MariaMarisol

Følg meg gjerne på instagram her, facebook her og snapchat "mariamarisol"


 

Publisert den 27.09.2017 - Bread & Cereal

Brød av kikerter

 

God onsdag!

Uken er godt i gang, og før du vet ordet av det er det jammen helg også.

I dag har jeg laget et superenkelt brød, men få ingredienser som virkelig ble lett og luftig. Brødet er laget på hermetiske kikerter og det fungerte veldig bra :D

 

Oppskriften er fri for gluten, melk, raffinert sukker, soya, korn og nøtter

 

 

Brød av kikerter

1 boks Hermetiske kikerter - skylt og avrent

3 Egg

2 ss Fiberhusk

2 ts Bakepulver

1 klype Himalayasalt

 

VALGFRITT

Hakket gressløk og timian

Solsikkekjerner

 

FREMGANGSMÅTE

1. Sett ovnen på 190 grader.

2. Ha kikerter og egg i en food prosessor og kjør sammen til en jevn konsistens. 

3. Rør sammen de tørre ingrediensene og bland inn i food prosessoren. Tilsett gjerne gressløk og timian for mer smak.

4. La deigen svelle i noen minutter, ha den deretter over på et bakepapirkledd stekebrett, form til et rundt brød og strø litt solsikkekjerner over.

5. Stek midt i ovnen i ca 40 min. Avkjøl på rist!

 

 

TIPS!

- Tilsett litt vann for deigen blir for tykk!

- Tilsett gjerne andre krydder eller urter for annen smak.

- Følg med på steketiden underveis. Stek heller brødet på lavere temperatur over lenger tid enn høyere temperatur på kortere tid, da "faller" bare brødet sammen.

 

 

-MariaMarisol

Følg meg gjerne på instagram her, facebook her og snapchat "mariamarisol"


 

Vis flere innlegg