hits

Chiarundstykker - allergivennlige

  Enkle og allergivenlige rundstykker.   Disse er lavkarbo, fri for gluten, melk, raffinert sukker, soya, korn, nøtter og egg.     Chiafrø er skikkelig supermat og har et høyt innhold av blant annet Omega-3, kalsium og antioksidanter. Samtidig som de rike på proteiner og fiber. Chiafrø har evnen til å binde mye væske og egner seg derfor godt i bakst akkurat som disse rundstykkene.     Chiarundstykker   6 stk 4 ss Chiafrø 1 dl Kokoskrem- den tykke delen av kokosmelken 1, 5 dl Vann 3 ss Sesammel 3 ss Kokosmel 1 ss Fiberhusk 2 ts Bakepulver 1 Klype Himalayasalt 40 g Smeltet kokosolje Gurkemeie    FREMGANGSMÅTE 1. Bland sammen vann og kokoskrem og rør inn chiafrø. Sett til side og la svelle i 15 min. 2. Bland sammen de tørre ingrediensene og rør inn i chiablandingen og ha tilslutt i smeltet smør. Bland alt godt sammen. 3. Form rundstykker, trykk de litt flate og legg på et bakepapirkledd stekebrett. Stek mi...

Brød av kikerter

  God onsdag! Uken er godt i gang, og før du vet ordet av det er det jammen helg også. I dag har jeg laget et superenkelt brød, men få ingredienser som virkelig ble lett og luftig. Brødet er laget på hermetiske kikerter og det fungerte veldig bra :D   Oppskriften er fri for gluten, melk, raffinert sukker, soya, korn og nøtter     Brød av kikerter 1 boks Hermetiske kikerter - skylt og avrent 3 Egg 2 ss Fiberhusk 2 ts Bakepulver 1 klype Himalayasalt   VALGFRITT Hakket gressløk og timian Solsikkekjerner   FREMGANGSMÅTE 1. Sett ovnen på 190 grader. 2. Ha kikerter og egg i en food prosessor og kjør sammen til en jevn konsistens.  3. Rør sammen de tørre ingrediensene og bland inn i food prosessoren. Tilsett gjerne gressløk og timian for mer smak. 4. La deigen svelle i noen minutter, ha den deretter over på et bakepapirkledd stekebrett, form til et rundt brød og strø litt solsikkekjerner over. 5. Stek midt i ovnen i ca 40 mi...

Hvitløksbrød

  inneholder sponsede produkter   Lavkarbo hvitløksbrød! Uten gluten og melk og lages på 1-2-3! :D     Hvitløksbrød 1 stk 1 Brødmiks 3 dl Vann 50 g Smør - jeg brukte margarin uten melk Hakket persille 2-3 Hvitløksfedd   FREMGANGSMÅTE 1. Sett ovnen på 200 grader. 2. Bland sammen brødmiks og vann til en deig, og la den svelle i ca 5 min. 3. I mellomtiden lager du hvitløkssmør ved å hakke persille og hvitløk og blande sammen med romtemperert smør. 4. Form deigen til en baguett, skjær skrå hakk og fyll med hvitløkssmør. 5. Stek midt i ovnen i ca 35 min.     Veldig godt sammen med roastbiff, avokado og salat.   -MariaMarisol Følg meg gjerne på instagram her, facebook her og snapchat "mariamarisol"   #hvitløksbrød #brødmiks #funksjonellmat #glutenfri #melkefri #sukkerfri #lavkarbo #sunt #mat #oppskrift #bymariamarisol #brød

Maria`s bananbrød

inneholder afiliatelenker   Enkel og sunn turmat! Dette brødet syntes jeg er genialt å ta med på fjelltur. Det metter godt og gir deilig energi.  Brødet inneholder litt banan som gir den søte smaken og passer absolutt best til pålegg som ost, sukkerfritt syltetøy, sjokoladepålegg, peanøttsmør og ikke minst nybakt med smør på nam! :D     Oppskriften er fri for gluten, melk, raffinert sukker, soya, korn og gjær. Brødet er derimot ikke 100% lavkarbo pga bananene, men 2 stk bananer i hele brødet utgir veldig lite karbohydrater pr. skive brød.   Bananbrød   1 stk   2 Bananer 3 Egg 100 g Smør 40 g Sukrin 2 dl Mandelmel* 1 dl Kokosmel 2 ss Fibershusk 2 ts Bakepulver 2-3 ts Kanel - kan sløyfes   FREMGANGSMÅTE 1. Sett ovnen på 180 grader. 2. Mos bananene og sett til side. 3. Pisk egg og sukrin sammen. Tilsett ett og ett egg som piskes i til en jevn blanding, og deretter de moste bananene. 4. Bland sammen de tø...

Gurkemeie knekkebrød

inneholder afiliatelenker   Helsebringende knekkebrød! Disse chia knekkebrødene, som jeg la ut for en stund siden, har jeg fått så mange gode tilbakemeldinger på!, -  og jeg er selvfølgelig veldig enig. Elsker de! Jeg lager de hele tiden og går fort tom! ;) Nå har jeg brukt den samme oppskriften og tilsatt en good mengde gurkemeie. Du kjenner ikke smaken, men det sies at gurkemeie har en god helseeffekt, så hvorfor ikke..? Det er mye diskusjonen hvor vidt urter og krydder påvirker helsen positivt, men selv tror jeg at det er bra å bruke mye krydder og urter i maten. Rett og slett på samme måten som ren naturlig mat, uten tilsetningsstoffer er det beste for oss.     Oppskriften er naturlig fri for gluten, melk, raffinert sukker, soya og korn.     For tiden er jeg hektet på Helios sin pesto, den er farlig god! I kombinasjon med disse knekkebrødene og tomat, NAM! <3      Gurkemeie knekkebrø...

Knekkebrød uten egg, nøtter og kjerner

  inneholder afiliatelenker Starter uken med litt bakst! I dag har jeg bakt en porsjon med knekkebrød etter en helt ny oppskrift. Disse knekkebrødene er helt naturlig fri for gluten, melk, raffinert sukker, soya, korn, nøtter, kjerner og egg. Man skulle ikke tro at de er så gode som de er, ettersom de er så allergivenlige og lavkarbo, MEN DET ER DE! :D Denne kan du gjerne bruke som en base-oppskrift og tilsette f.eks urter og krydder om du ønsker. Selv syntes jeg gurkemeie og litt sort pepper er godt i, men det er smak og behag! ;)     Chia Knekkebrød 4 ss Chiafrø 4 ss Hampfrø 50 g Sesammel 2 ss Cocosa pure 2 dl Vann ++ 1 klype Himalayasalt   FREMGANGSMÅTE 1. Sett ovnen på 160 grader 1. Bland chiafrøene med 1 dl vann og la de svelle i en halvtimes tid. 2. Tilsett deretter resten av ingrediensene og bland sammen til en jevn røre. Tilsett eventuelt mer vann til en passe konsistens. Den skal være litt tykk. 3. Bre ut på et bak...

Crunchy frokostblanding

inneholder afiliatelenker   Hei dere! I dag har jeg prøvd meg på en type frokostblanding "cereal", sånn type nettopp uten frø og kjerner! Den er selvfølgelig fri for gluten, melk, raffinert sukker, soya og korn og er lavkarbo også. Super å spise sammen med melk og f.eks syltetøy, yoghurt eller som topping på smoothie.     Crunchy frokostblanding   140 g Sukrin 1 ts Stevia 60 g Peanøttmel 120 g Proteinpulver 2 ss Vann 100 g Kokosolje 1 klype Himalayasalt   FREMGANGSMÅTE 1. Sett ovnen på 175 grader 2.. Bland sammen de tørre og våte ingrediensene hver for seg. Rør de deretter sammen til du får en crumbli deig. Fordel deigen utover et bakepaprikledd stekebrett og stek i ca 12-20 min. Avkjøl på platen og blandingen vil bli crispy når den er avkjølt.     -MariaMarisol Følg meg gjerne på instagram her, facebook her og snapchat "mariamarisol"  

Lavkarbo, allergivenlig focaccia

inneholder sponsede pordukter Enkel lavkarbo focaccia! Focaccia passer til så mangt, selv spiser jeg det både til suppe, salat, tapas, grillmat, dipper, spekemat, gryteretter og ikke minst bare sammen med vanlig pålegg.. :) Selv om jeg som regel lager all maten fra bunnen er jeg blitt veldig glad i Funksjonell Mat sine brødmikser som er så enkle å slenge sammen. Alle brødmiksene er fri for gluten, melk, soya og gjær og derfor syntes jeg de er et godt alternativ. Denne gangen brukte jeg "Sunnere Proteinbrød" miksen, men om du ikke tåler egg kan du bruke " Sunnere Chiabrød" miksen.       Focaccia   1 stk rund 1 pakke Brødmix a 250 g 3 dl Vann 2 ss Olivenolje, eventuelt kokosolje Soltørkede tomater Ferske tomater Timian Flaksalt + ekstra olivenolje    FREMGANGSMÅTE 1. Sett ovnen på 200 grader. 2. Bland sammen brødmiks, vann og olje. Tilsett deretter ønsket mengde soltørkede tomater og timian. 3. Smør et stekebrett med olivenolje (...

Lavkarbo rundstykker

  Enkle lavkarbo rundstykker! Det er alltid koselig å gjøre litt ekstra ut av påskefrokosten. Selv har jeg som regel med meg en pakke brødmiks på hytta som jeg lett kan slenge sammen og lage brød eller rundstykker. Genialt da du ikke trenger å ta med deg masse forskjellige produkter og du enkelt kan få nystekte rundstykker til frokost. :) Jeg bruker en brødmiks fra Funksjonell Mat, de har tre forskjellige brødmikser som er uten gluten, melk, soya og gjær. Fiberbrød, Proteinbrød og Chiabrød Disse brødmiksene må du ikke på helsekost for å få tak i, det er flere matbutikker som har de. F.eks Meny, Kiwi, Joker, Spar og Rema.   Rundstykker   1 pk. Brødmiks 250 g 3 dl Vann 1 dl Yoghurt - som tåles 1 Egg - kan sløyfes Revne gulrøtter - kan sløyfes Solsikkekjerner - Kan sløfyes   FREMGANGSMÅTE 1. Sett ovnen på 175 grader. 2. Bland sammen brødmiksen, vann, yoghurt og evnetuelt revne gulrøtter. (Jeg hadde gulrøtter i halvparten av dei...

Kokoskaramell granola

inneholder afiliatelenker Morgenbakst! På søndager lager jeg gjerne opp en porsjon granola og baker brød til den kommende uken. Dermed har jeg alltid noe sunt som jeg tåler tilgjengelig, noe som er veldig kjekt når jeg har dårlig tid. :) I dag har jeg laget kokoskaramell granola, så utrolig godt! Kan sitte å maule denne alene, hehehe XD.  Oppskriften er lavkarbo og fri for gluten, melk, raffinert sukker, korn og soya!   Kokoskaramell granola   100 g Mandelflak - delte mandler i skiver 50 g Kokosflak /kokosmasse  1 neve Tranebær  30 g Smør - jeg bruker et melkefritt alternativ 2 ss Kokoskrem- den tykke delen av kokosmelken 30 g Fibersirup eller kokossirup 60 g Sukrin Gold   FREMGANGSMÅTE 1. Ha smør, kokoskrem, fibersirup og sukrin i en kjele og rør lett sammen mens det smelter. Kok opp og la småkoke til du får en tykklignende karamellmasse, uten at du rører. - Skiller den seg rører du det lett sammen. 2. Tilsett mandler, kokos og tran...

Hverdagsbrød

  I dag vil jeg dele en oppskrift på et super enkelt hverdagsbrød, uten helsekostprodukter!  Like godt for liten som stor! Kjenner du noen gang på frusturasjonen over at dere i samme hus ikke spiser samme mat? - Noen vil ha sunn mat, andre bryr seg ikke, noen trenger glutenfritt, andre melkefritt, noen lavkarbo, og en kan kanskje ikke spiser soya eller gjær.? ... Dette er min favoritt når jeg skal dekke de flestes behov. Jeg kaller det moderat lavkarbo, da jeg har brukt glutenfri havregryn, men med alt av proteinet og fettet brødet inneholder er det helt ok for meg som ellers spiser helt lavkarbo. Det viktigste er at brødet er fritt for melk, gluten, soya og gjær og kan enkelt lages uten nøtter.   Hverdagsbrød   3,5 dl havregryn 4 Egg 1/2 dl Nøytral olje 1 dl Mandelmelk- eller annen valgfri melk 1 ts Bakepulver 1 klype Salt 100 g Mandler- eller frø/kjerner for et nøttefritt brød   FREMGANGSMÅTE 1. Sett ovnen på 200 grader. 2. Ha al...

Matmuffins

Inneholder afiliatelenker Vinterferie eller ei,- matmuffins slår aldri feil!  Passer like godt i nistepakken på skole, jobb eller i tursekken på fjellet. :D  Disse metter godt og gir en stabil energi i hverdagen. De gir ikke en stor blodsukkerstigning, noe som er viktig for å holde konsentrasjon og aktivitesnivået oppe hele dagen. Oppskriften er lavkarbo, uten gluten, melk, raffinert sukker, soya, korn og gjær.     Matmuffins 7 stk 2 Egg 2 dl Vann 2 ss Smeltet kokosolje -eventuelt annen olje eller smør 70 g Mandelmel 1/2 ss Fiberhusk 1 ts Bakepulver 1 klype Himalayasalt 1/2 ss Eplecidereddik - kan sløyfes Oregano -eller annet krydder for mer smak   FYLL Skinke i biter Cherrytomater Sjampinjong Vårløk  Squash Gressløk -eller andre urter   FRREMGANGSMÅTE 1. Sett ovnen på 200 grader 2. Bland sammen de tørre og våte ingrediensene hver for seg og hell deretter de våte over de tørre og bland godt sammen. ...

Rundstykker av brødmix

Inneholder afiliatelenker I dag har jeg brukt en brødmix fra funksjonell mat til å lage disse rundstykkene. Brødmiksen er fri for både gluten, melk, gjær, sukker og soya, samtidig som den er er lav på karbohydrater og har et høyt innhold av fiber. :D  Rundstykkene er superlette å slenge sammen da de kun skal blandes med vann. Rundstykker av brødmix 1 pk. Brødmix fra Funksjonell mat 4 dl Vann Gresskarkjerner - kan sløyfes FREMGANGSMÅTE 1. Sett ovnen på 175 grader- 2. Hell brødmiksen i en bolle, tilsett 4 dl vann og bland godt sammen. La røren stå å svelle i ca 5 min. 3. Form rundstykker i ønsket størrelse, legg på et bakepapirkledd stekebrett og strø eventuelt over gresskarkjerner. Sett midt i ovnen og stek i 30 min pluss/minus etter hvor store du lager de. 4. Avkjøl på rist. - MariaMarisol   Følg meg gjerne på instagram her, facebook her og snapchat "mariamarisol"   #rundstykker #lavkarbo #oppskrift #mat #sunt #g...

Salte kjeks og grønnkålpesto

Inneholder afiliatelenker En sunn og god pesto kan brukes til så mye! - Dipp til grønnsaker, kjeks, pizza, spagetti (av squash), kjøtt, fisk, kylling og salater+++ Her har jeg laget noen deilige salte lavkarbokjeks, nam! Perfekt kos når man har lyst på noe godt. :D Begge deler er laget uten gluten, melk, soya, raffinert sukker og korn.  GRØNNKÅLPESTO 1,5 dl Rå cashewnøtter, gjerne bløtlagt i minimum 30 min 3 dl Fersk grønnkål 2 ss Fersk presset sitronsaft 2 ss Olivenolje 1-2 ts Hvitløkskrydder Himalayasalt 4-6 ss Mandelmelk, usøtet - kan sløyfes eller byttes ut mot annen melk eller vann   FREMGANGSMÅTE 1. Ha alle ingrediensene utenom mandelmelk/vann i en food prosessor og kjør til en kremet konsistens. 2. Spe eventuelt med mandelmelk/vann hvis blandingen blir for tykk. - Mandelmelken vil også gi en mer kremet konsistens. SALTE LAVKARBOKJEKS Ca 15-20 stk 2 dl Mandelmel 1 dl Sesamfrø 2 Eggehviter,- eventuelt 1 helt egg 1 dl vann 2-3 klyper &n...

Lavkarboloff til julefrokosten

Enkel lavkarbo loff til julefrokosten! Fri for gluten, melk, korn soya og gjør! :D   Lavkarboloff 5 Egg + 1 egg til pensling 2,5 dl Kokoskrem eventuelt yoghurt 50 g Smeltet smør 1 dl Mandelmel, fettredusert 1/2 dl Sukrin eller annen valgfri søtning 1 dl Sesamfrø 3/4 dl Fiberhusk 2 ts Bakepulver 1 klype Himalayasalt   FREMGANGSMÅTE 1. Bland de våte og tørre ingrediensene sammen hver for seg. 2. Ha de tørre i de våte og bland godt sammen. 3. Hell deigen over i en brødform kledd med bakepapir, pensle med et sammenpisket egg og strø gjerne noen frø på toppen. 4. Stek på 200 grader i ca 45 min. -MariaMarisol   #lavkarbo #mat #oppskrift #glutenfri #melkefri #loff #brød #bakst #frokost #sunt

Julegranola

Inneholder affiliatelenker Ingen ting er som å nyte førjulstiden med hjemmelaget julegranola til frokost! Denne oppskriften har en smak av deilig pepperkakekrydder og masse annet godt. Oppskriften er lavkarbo, uten gluten, melk, sukker, soya og korn. Perfekt julegave /vertinnegave til en som ikke tåler ovennevnte eller bare foretrekker et sunnere kosthold Julegranola 1 stor porsjon 3 dl Hasselnøtter 2 dl Mandler 2 dl Sesamfrø 2 dl Solsikkekjerner 2 dl Linfrø 1 dl Gresskarkjerner 3 ss Sukrin gold eller Kokosblomstsukker 1/2 dl Kokosolje Hjemmelaget pepperkakekrydder Fibersirup gold TILLEGS INGREDIENSER (valgfritt) Kokosflak Sjokolade Gojibær Aprikoser   FREMGANGSMÅTE 1. Sett ovnen på 160 grader. (varmluft om du har) 2.  Hakk nøtter og frø i ønsket størrelse. - Jeg brukte en food prosessor. 3. Hell blandingen over på et stekebrett og bre utover. Legg klatter med kokosolje opp på blandingen og sett midt i ovnen. 4. Stek midt i ovnen i c...

Fylte lavkarbo rundstykker

Enkle og supergode rundstykker med fyll som passer like godt i matboksen som til frokost i helgen! Oppskriften er helt uten gluten, melk, sukker, soya, korn og gjær!  Fylte lavkarbo rundstykker Oppskriten gir 7 stk 50 g Mandler 50 g Sesammel 20 g Sesamfrø 6 ss Fiberhusk 2 ts Bakepulver 2 ts Sukrin 1-2 ts Himalayasalt 4 Egg 1 dl Kokoskrem (den tykke delen av kokosmelken) 3 ss Olivenolje   FYLL Skinke - jeg brukte kalkunskinke Ost - et melkefritt alternativ  Grønnsaker - jeg brukte tomat, sopp og oliven 1 Egg til pensling 1 Håndfull kuttet gressløk   FREMGANGSMÅTE 1. Kjør mandler og sesamfrø i en food prosessor til mel. Tilsett resten av de tørre ingrediensene og bland sammen. 2. Ha i egg, kokoskrem og olje og kjør food prosessoren i 2-3 min til, til du får en fast deig. La deigen ligge å hvile i ca 10 min. 3. Del deretter deigen i 14 like deler og kjevl de ut, eller trykk de flate med hendene. 4. Legg fyll på ha...

Søtpotetgranola

I dag startet jeg rett og slett dagen med å lage en ny porsjon med granola, og denne gangen har jeg faktisk laget den med søtpotet. :D NAM! Visste du at det gikk an? - Ikke jeg heller før jeg så en oppskrift på en eller annen amerikansk side, men den inneholdt sukker og andre ingredienser jeg ikke bruker, derfor måtte jeg lage en sunn versjon med mange gode næringsstoffer i stedet.  Oppskriften kan virkelig anbefales så jeg håper du vil prøve den ut! :)   Søtpotetgranola   1 Søtpotet 30 g Kokosolje 3 ss Flytende søtning- f.eks fibersirup, honning, yaconsirup eller lønnesirup 200 g Havregryn -glutenfri 150 g Valnøtter - eller andre nøtter 100 g Solsikkekjerner - eller andre kjerner 50 g Kokoschips  1 ts Vaniljepulver 2 dryss Kanel 1 klype Salt   FREMGANGSMÅTE 1. Forvarm ovnen til 180 grader. (Varmluft om du har) 1. Skrell og kutt søtpoteten i mindre biter, og Kok den i micro i ca 5 min. 2. Ha søtpoteten i en food prosessor (el...

Valnøttbrød med magevennlig pålegg

Denne gangen har jeg laget brød på valnøttsmør! Ingrediensene og fremgangsmåten er den samme som dette brødet, jeg byttet bare ut mandelsmør med valnøttsmør. Jeg elsker denne nye måten å lage brød på, det blir jo så perfekt! Dette brødet er i bakt i en rund springform på ca 18-20 cm. Kle hele formen med et bakepapir. Valnøttbrød Brødet er lavkarbo uten gluten, melk, sukker, soya og korn. Vil du gjøre brødet paleo kan du bruke honning i stedet for fibersirup gold som jeg har brukt. Ved bruk av honning vil brødet ha noe mer karbohydrater og dermed ikke være 100 % lavkarbo. Det er uansett kun små mengder som brukes i oppskriften, så mengden pr skive vil bli minimal.    Godt for magen! Brødet er også magevennlig da valnøtter og linfrø er lavfodmap og hjelper til med å holde fordøyelsen i gang. Fibersirup har også vist seg å være det søtningsalternativet som er best for magen.  MEN, hva skal man ha på brødskiven? Det hjelper...

Lavkarbo Tortillalefser

  Hjemmelaget lavkarbo tortillalefser helt uten gluten, melk, soya, gjær, nøtter og korn,- er det mulig? JA! :D Disse slang jeg sammen da jeg kom hjem fra jobb i dag, altså de tar kort tid og er lette å lage.  Dette er en grunnoppskrift så du må gjerne tilsette krydder og urter for mer smak. Lefsene er laget på sesammel, men tåler du nøtter kan du gjerne lage med mandelmel i stedet om du heller foretrekker det. Kan brukes til Taco, som pizzabunn eller andre retter du vanligvis bruker lefser til. Oppskriften gir 2 store eller 4 mini lefser. Doble gjerne oppskriften etter hvor mange du skal lage til. Tortillalefser 45 g Sesammel 1 ts Bakepulver 2 ss Fiberhusk 1 god klype Himalayasalt 0,75 dl Kokende vann 1  Egg FREMGANGSMÅTE 1. Ha de tørre ingrediensene sammen i en bolle 2. Tilsett egget og rør det godt sammen. - Bruk gjerne en mikser. 3. Hell i det kokende vannet og bland det videre i noen minutter til du får en fast deig. 4. La ...

Sesamkjeks med chiafrø

Superenkle sesamkjeks som ikke bare smaker godt, men også gjør godt for kroppen din! De inneholder både chiafrø som blant annet er godt for fordøyelsen, og kokosolje som gir gode fettsyrer og smører kroppen innvendig.    Sammenlignet med andre knekkebrød/kjeks tar disse veldig kort tid å lage. Alle ingrediensene kan du faktisk også kjøpe på vanlig matbutikk, det gjorde jeg :) Sesamkjeks med chiafrø 1 brett: 100 g Sesammel 2 ss Chiafrø 1 Egg 2 ss Kokosolje - smeltet 1 klype Salt - jeg brukte himalayasalt Tørkede urter - jeg brukte timian   FREMGANGSMÅTE 1. Bland sammen alle de tørre ingrediensene i en bolle. 2. Tilsett egg og kokosolje og bland sammen til en fast deig. Kna gjerne med hendene. 3. Legg deigen mellom to bakepapir og kjevl den ut til ca 0,5 cm tykkelse. 4. Stek midt i ovnen på 180 grader varmluft i 5-6 minutter. Skru deretter ovnen ned på 160 grader og rut opp til kjeks i ønsket størrelse. Stek videre...

Cashewstykker

  Rundstykker av cashewnøttsmør Supergode rundstykker som hele familien liker! Oppskriften er uten gluten, melk, soya, gjær og korn! Jeg lagde en liten porsjon som jeg har tatt med meg på fjellet i helgen! Nam!    Cashewnøttsmør kan enkelt lages selv eller du kan kjøpe ferdig. F.eks denne fra Økosjokolade som er 100 % Raw og økologisk. Denne får du også 20 % avslag på nå;) (dagens tips). Cashewnøttsmør lages ved å ha ønsket mengde cashewnøtter i en food prosessor og blender det godt sammen. Først vil det bli til mel og deretter en tykk masse og tilslutt vil du få smør. Det tar noen minutter så bare vær tålmodig, det vil bli smør tilslutt. :) Oppskriften gir 5 store rundstykker. Doble oppskriften om du ønsker flere. Cashewnøttsmør kan byttes ut mot annet ønsket nøttesmør. Cashewstykker 5 stk. 95 g Cashewnøttsmør 3 Egg 1 ts Eplecidereddik 1 ss Fibersirup gold eller honning 2 ss Sesammel 60 g Linfrø, knuste 1 Klype Hi...

Ny måte å lage lavkarbobrød på

inneholder affiliatelenker Ny oppskrift ♥ 100% lavkarbo/paleo og herlighet så godt det smaker! Det er absolutt det beste sunne brødet jeg har laget, det smaker ikke tungt og faller ikke fra hver andre som andre sunne brød lett kan gjøre. Brødet er helt uten gluten, melk, gjær, soya og korn. Hemmeligheten er at brødet er bakt på nøttesmør! Det gir den flotte, gode konsistensen og smaken. Jeg har brukt mandelsmør som jeg har laget selv, men du kan fint bruke ferdig kjøpt, f.eks dette fra Økosjokolade. Av frø har jeg kun brukt linfrø og ellers ikke noe frø og kjerner. Jeg vet at det er flere som ikke er så glad i smaken av frø/kjerner og derfor ville jeg prøve å lage et brød nesten uten. Neste gang skal jeg triple oppskriften og fryse ned 2 stk. På den måten har jeg et sunt brød lett tilgjengelig.  BRØD 1 Brød 190 g Mandelsmør - hjemmelaget oppskrift her 6 Egg 2 ss Fibersirup gold eller honning. - Bruker du ho...

Kjøleskapsgranola

inneholder affiliatelenker Superenkel RÅ granola som ikke trenger steking!  Jeg trengte litt inspirasjon til frokost i dag, og oppskrifter som lages på 1-2-3 er mine favoritter i farta. En granola som ikke trenger steking og som har masse smak. Helt naturlig glutenfri, melkefri og sukkerfri! Deilig på både grøt, yoghurt og smoothies. Kjøleskapsgranola 1 dl Nøtter - Jeg bruke mandler, valnøtter og peanøtter 1/2 dl Kokosstrø 1 dl Frø og kjerner - Jeg brukte solsikkekjerner og gresskarkjerner 1/2 dl Gojibær og tørkede blåbær 4 ss Rennende kokosolje 2 ss Flytende søtning - F.eks Honning, lønnesirup eller fibersirup gold 1 klype Himalayasalt   FREMGANSMÅTE 1. Grovhakk gjerne noe av nøttene, bland deretter sammen alle tørre ingredienser og rør tilslutt inn kokosolje og flytende søtning. 2. Bre utover et bakepapir og sett i kjøleskapet et par timers tid, eventuelt i fryseren noen minutter. Bryt deretter opp i ønsket store biter, ha i en k...

Lavkarbo Pannebrød

Frokost tips!  Jeg ser frem til flere fridager med stressfrie morgener med lange frokoster. Elsk! ♥  Da er det alltid like koselig å gjøre litt ekstra ut av måltidet, og deilig nystekt pannebrød med gulrøtter slår aldri feil! Deigen slenger du sammen på 1-2-3, og brødet skal kun stekes i ca 25 minutter! :D   Pannebrødet er lavkarbo-paleo helt uten gluten, melk, sukker, gjær og soya. Jeg har tilsatt revet gulrøtter og krydder for mer smak og konsistens.  Kjempegodt, samtidig som det gjør deg god og mett. :) Lavkarbo pannebrød   4 dl Fettredusert mandelmel 1/2 dl Kokosmel 1/2 dl Knuste linfrø 5 ss Fiberhusk 1 ts Bakepulver 1 ts Himalayasalt 1 ts Timian 1 ts Oregano 1/2 ts Koriander 6 Egg 2 dl Vann 2 dl Revet Gulrot   FREMGANGSMÅTE 1. Forvarm ovnen til 200 grader. 2. Bland alle de tørre ingrediensene sammen i en bolle og sett til side. 3. Riv gulrøtter, og press ut all væsken. 4. Pisk lett sammen egg og vann, he...

Rundstykker med frø og kjerner

Lavkarbo - Paleo Rundstykker som er like gode til frokosten med pålegg på, eller til middagen som hamburgerbrød som jeg skal bruke de til i dag. Flere som skal grille i det fine været? :D Jeg håper dere nyter fridagen! ♥   Rundstykkene er helt fri for gluten, melk, soya, gjær ++, og passer bra på både et lavkarbo, paleo og allergivennlig kosthold. Jeg har brukt mandler i deigen, men tåler du ikke det kan du bytte de ut mot andre nøtter eller mer frø og kjerner. Tåler du melk og vil ha en mer proteinrik variant kan du erstatte melken i oppskriften med cottage cheese. Jeg har brukt kokosmelk.   Rundstykker 50 g Mandler 50 g Solsikkekjerner 50 g Linfrø 50 g Sesamfrø 1 ss Fiberhusk 2 ts Bakepulver 1 ts Johannesbrødkjernemel 3 Egg 2 ss Olje -f.eks  kokosolje, rapsolje eller olivenolje 5 ss Melk- kokosmelk, mandelmelk eller annen melk som tåles + 1 Egg til pensling og litt ekstra frø og kjerner til topping   FREMGANGSMÅTE 1. Kjør ma...

Salte urtekjeks

Salte kjeks er så godt og passer til så mye. Disser nyter jeg gjerne alene som de er, sammen med ost og noe godt i glasset, eller har med i sekken på tur.  Kjeksene er lavkarbo- paleo, helt uten gluten, melk, soya og gjær ++, og passer derfor bra til mange forskjellige kosthold. Jeg bruker himalayasalt i oppskriften, men du kan bruke havsalt også. Salte urtekjeks 2 dl Mandelmel 3 ss Sesammel 1-1/2 ts Himayalayasalt 2 Egg 4 ss Vann Friske urter,- i dag har jeg brukt persille. FREMGANGSMÅTE 1. Bland sammen de tørre ingrediensene og rør inn egg, vann og ønsket mengde friske urter. 2. Sett deigen kaldt i 15 min så den blir lettere å jobbe med. 3. Kjevl ut deigen mellom 2 bakepapir og stikk ut kjeks med en cookie-kutter eller rut opp med kniv. 4. Stek midt i ovnen på 180 grader i 15 min, sett deretter ovnen på varmluft 160 grader og stek i 5 min til. Avkjøl på rist.     #lavkarbo#paloeo#kjeks#melkefri#glutefri#sukkerfri#urtekjeks#sun...

SteinalderKnekkebrød

Herlige knekkebrød du kan knaske på i ferien! Like gode til frokosten som til ost og vin. :)  Dette er en paleo ,lchf, lavkrabo oppskrift , blandt annet uten gluten, korn, gjær og melk. Laget på nøtter og frø.   Nøtter og frø inneholder gode fettsyrer, fiber og gir en god metthetsfølelse. Derimot kan det være vanskelig å fordøye, spesielt for tarmer/mager som allerede er i litt ubalanse. Grunnen til dette er at de inneholder noe som heter fytinsyre som er enzymhemmende. Det hindrer opptak av mineraler av annen mat vi spiser, samtidig som mineralene og vitaminene i selve nøttene og frøene blir mindre opptagelige for oss. Ved å bløtlegge nøtter og frø før bruk frigjøres denne fytinsyren og det gjør at mineralstoffene lettere tas opp og fordøyes i kroppen. I tilegg blir den litt bitre smaken borte.  Lager du knekkebrøene i dehydrator på 46 grader bevarer du også enda mer av egenskapene ved bløtlegging. Du kan selvfølgelig lage disse i ovnen o...

Deilige og sunne rundstykker

  Hei dere! Håper dere har en fin helg!:D Lyst på noe ekstra godt til lunsj i dag eller kansje en sen frokost? Disse rundstykkene er uansett veldig gode :) Helt fri for gluten, melk, gjær og sukker. Disse passer perfekt på lavkarbokosthold. Lavkaro rundstykker 50 g Kokosmel 50 g Sesamfrø 30 g Solsikkekjerner 1 ss Fiberhusk 2 ts Bakepulver 1 klype Himalayasalt 4 Egg 4 ss Smeltet smør - jeg bruker melkefri 1 dl Vann   FREMGANGSMÅTE 1. Kjør sesamfrø og solsikkekjerner til mel i en foodprosessor 2. Bland sammen resten av de tørre ingrediensene med sesamfrø og solsikkekjernemel og sett til side, 3. Pisk eggene i en annen bolle til nærmest eggedosis og tilsett vann og smeltet smør. 4. Ha deretter i de tørre ingrediensene og bland godt sammen med en slikkepott. 5. La deigen stå å hvile i 5-10 min. 6. Form deigen til rundstyukker i hendene dine og legg på et bakepapirkledd stekebrett. Pynt gjerne med litt frø eller kjerner på toppe...

Steinalderrundstykker

  Brunsj`n sin det! ;D En sen og god "frokost" er på sin plass på en søndag syntes jeg... hehehe;)  Denne helgen har jeg hatt den største ryddesjauen ever! Alle klesskap er gjennomgått, flere søppelposer er fylt som skal til Fretex, resten av klærne ligger nå pent brettet med kun det jeg "tror" kommer til å bli brukt igjen.. ( for se hvor lenge det varer (;  ) Over til dagens oppskrift, jeg har laget steinalder rundstykker i muffinsformer.  Disse metter godt og er rett og slett helt herlige! Jeg elsker når man får energi og godt med næring fra gode ingredienser:)        Steinalderrundstykker 100 g Gresskarkjerner 100 g Solsikkekjerner 100 g Sesamfrø 100 g Linfrø 100 g Mandler 100 g Hasselnøtter 3 egg 6 ts Cocosa kokosolje 1/2 ts Himalayasalt   FREMGANGSMÅTE 1. Legg gjerne nøtter og frø i vann over natten. ( kan sløyfes) 2. Grovhakk mandler og hasselnøtter og bland sammen med kjerner, frø og salt. 3. Bland sammen eg...

Sjokoladepuffs

  God morgen! ♥ Trenger du litt ny frokost inspirasjon?  Det er tid for Atkins-fredag igjen, og jeg har laget en ny type frokostblanding. Nemlig "sjokoladepuffs" på lavkarbomåten! :D Helt fri for sukker, melk og gluten. Disse er sprø på utsiden og myke i midten, og tar max 30 min å lage!  Hell over en melk du tåler og nyt til frokost :)       SJOKOLADEPUFFS 125 g Havregryn 30 g Mandelmel 1/2 ts Himalayasalt 30 g Kakao 1 ts Kokosblomstsukker 1 ts Vaniljepulver, eller Stevia vanila crenes 1 stor Eggehvitte, eller 2 små 85 g Yaconsirup 1  god ss Cocosa, smeltet   FREMGANGSMÅTE 1. Mal havregryn til mel i en foodprosessor. 2. Ha i resten av de tørre ingrediensene og bland sammen. 3. Miks inn eggehvitte, yaconsirup og smeltet cocosa. 4. Sett deigen i kjøleskapet i 10 min,- det gjør at den blir lettere å jobbe med. 5. Rull små kuler og legg på et bakepapirkledd stekebrett. 6. Stek midt i ovnen på 175 grader i ca ...

Brød til julefrokosten

  En lang frokost 1.juledag hører med i de fleste hjem, her hos oss også. Bordet blir dekket av alt godt av pålegg og salater som tenkes kan, - ,sylte, kalkun, skinke, sild, eggerøre, laks, og hjemmelget leverpostei ++. Det eneste som mangler er godt brød som magen tåler. Jeg har prøvd meg på et nytt brød som er ganske basic, her kan man tilsette mer smak ved bruk av krydder og urter om ønskelig... En enkel smak derimot syntes jeg passer yppelig til julefrokosten som innholder så mye forskjellig pålegg og smaker. Konsistensen på brødet er jeg veldig fornøyd med, det er saftig og smuldrer ikke.    Lavkarbobrød som er helt fritt for melk, gluten og gjær, og har et høyt innhold av proteiner.   2 BRØD 4 hele Egg 6 Eggehvitter 2 ss Kokosolje, smeltet 100 g Sesammel 1 ts Himalayasalt 1 ts Bakepulver 100 g Gresskarkjerner 100 g Solsikkekjerner 50 g Sesamfrø 30 g Linfrø, knuste 4 ts Fiberhusk 2 ts Johannesbrødkjernemel   FREMGANGSMÅTE 1. Pisk...

Dagens bakst

Superknekkebrød på sitt beste! Denne oppskriften har vært veldig populær blandt leserene mine, og nå har jeg endelig laget en ny porsjon selv. :) Jeg oppbevarer de i en tettboks på kjøkkenbenken.   Tips! Strø litt ekstra himalayasalt over ved servering! NAM ! :D   KNEKKEBRØD Til 4 brett: 6 dl Linfrø 2,5 dl Gresskarkjerner 4 dl Solsikkefrø 2 dl Knuste linfrø 5 ss Chiafrø Bløtlegges over natten, eller ca i 7-8 timer. 3 tomater 2-3 Hvitløksfedd 3 ts Sitron 3 ts Himalayasalt 1 rød Chilli 2 never Gressløk 1 klype pepper FREMGANGSMÅTE Finn frem en stor bolle og bløtlegg linfrø, knuste linfrø, solsikkekjerner, gresskarfrø og chiafrø i vann i ca 7-8 timer, gjerne over natten. Ha i litt mer vann når det nærmer seg slutten hvis det virker litt tørt. Ha de andre ingrediensene i en fodprosessor og bland sammen til en fin konsistens, gjerne med litt biter, det smaker bare godt. Hell blandingen sammen med de bløtlagte frø og kjernene og rør godt sammen for hånd...

Hjemmelaget frokostblandning

På søndager prøver jeg å forberede uken som kommer, og det innebærer blant annet å lage opp litt frokostblanding som jeg kan ha utover uken. Frokost er det viktigste måltidet om dagen, men kanskje det måltidet det også er lettest å hoppe over. Derfor er det veldig lurt med noen lettvinte løsninger som kan spises raskt eller taes med på farten. - Ha med yoghurt eller melk og frokostblanding ved siden av i en liten boks så kan du blande sammen når du skal spise. Passer også perfekt som topping på smoothie.   FROKOSTBLANDING   100 g Paranøtter 50 g Valnøtter 50 g Mandler 130 g Havregryn, glutenfrie 75 g Solsikkefrø 35 g Sesamfrø 3 ss Kokosfett 5-6 ss Fibersirup gold   FREMGANGSMÅTE 1. Grov hakk nøttene og mandlene og bland sammen med frøene og havregryn.  2. Smelt kokosfett i en kasserolle på svak varm og bland inn yaconsirup. 3. Hell blandingen over nøttene og frøene og bland godt sammen.  4. Spre massen utover et bakepairkledd stekebre...

Næringsrikt lavkarbobrød

Hjemmelaget lavkarbo brød som selvfølgelig er helt uten gluten. Brødet kan lages med cottage cheese, men for en melkefri variant bruker jeg quinoa...  Oppskriften har blant annet et høyt innhold av fiber som hjelper til med å regulere mage/tarm,I tillegg til sunne fettsyrer og proteiner som holder energinivået oppe. LAVKARBOBRØD   Til1 brød: 3 Egg 1 beger Cottage Cheese For melkefri : 1 dl Quinoa som kokos i 15 min og avkjøles. 100 g Solsikkekjerner 100 g Sesamfrø 1-2 ss Gresskarfrø 4ss kruskakli, eller 4 ss fiberhusk 4 ss Glutenfri havregryn 4ss Knuste linfrø 50 g Valnøtter, eller andre nøtter 1ts Himalayasalt 1 1/2 ts Bakepulver 3 ss Olje, nøytral olje eller Cocosa   FREMGANGSMÅTE 1. Start med å koke quinoa hvis du lager en melkefri variant, eller begynn med å mose cottage cheese til en jevn konsistens med en stavmikser. 2. Grov hakk valnøtter,  solsikkekjerner og gresskarkjerner og bland sammen med resten av de tørre ingredienese...

OPPSKRIFT:RUNDSTYKKER

  Lavkarbo selvfølgelig! Flere enn meg som da dere var barn pleide å dele brødskiva i 4 for å smake på mest mulig forskjellig pålegg til et måltid? Haha;) Det gjorde alltid jeg! Jeg kaller det "tapas menneske", - oss som har alt for mange komponenter som kanskje egentlig ikke passer sammen på tallerken samtidig...  Sånn er jeg fortsatt, ikke like ille, men bruker kanskje mer pålegg som passer sammen nå. Jeg liker derfor å lage små rundstykker fremfor store slik at mange kan spise flere med forskjellige godsaker på.:)  Til 12 små stykker 4 Egg 2 Eggehvitter 5 dl kokosmelk eller annen melk 100 g Mandelmel, fettredusert 80 g Sesammel 60 g Havregryn, glutenfri 4 ss Fiberhusk 3 ts Bakepulver 2 ts himalayasalt 4 ts Sukrin Gold 4 ss Gresskarkjerner 4 ss Solsikkekjerner Fremgangsmåte: Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle, og ha i grovhakket solsikkekjerner og gresskarkjerner. Ha egg , eggehvitte og 1 dl melk i en ann...

OPPSKRIFT: GRANOLA

    Hjemmelaget granola på yoghurt er noe av det beste jeg vet til frokost! Det metter godt og lenge, og granola kan spises med yoghurt, melk eller på grøt. Som regel lager jeg en liten porsjon litt fort og galt i en stekepanne når jeg skal spise det, derfor har oppskriften ikke kommet på bloggen tidligere,- men nå skal jeg dele orginaloppskriften med dere. Du trenger: 2 dl Valnøtter 2 dl Hasselnøtter 2 dl Pecannøtter 2 dl Gresskarfrø 2 dl Sesamfrø 2 dl Solsikkekjerner 2 dl Hampfrø 1 dl Linfrø, hele 2 dl Kokos, tørket 1  dl vann 2 store ss Cocosa 1 klype Himalyaalt 4 ss Yaconsirup 1 dæsj Kanel ( kan sløyes) Fremgangsmåte: Forvarm ovnen til 180 grader. Ha alle de tørre ingrediensene i en fodprosessor og hakk til ønsket konsistens. Jeg liker litt store biter så ett par sekunder i fodprosessoren holdt for meg. Ha det deretter over i en blandebolle. Smelt cocosa sammen med yaconsirup, jeg tok det i en kopp i mikroen.  Hell&nb...

OPPSKRIFT: SUPERKNEKKEBRØD

  Som det nattmenneske jeg er, i tilegg til at det natt til mandag var superstor fullmåne og total måneformørkelse på samme tid, fant jeg like godt ut siden jeg skulle ha lunsjbesøk, at hvorfor ikke legge i vann frø og kjerner så gjestene skulle få nybakt superknekkebrød! :D Haha! Jeg kjenner at perfeksjonisten i meg kommer frem!... Uansett, jeg var spent på om de skulle falle i smak hos venninene mine, så jeg serverte selvfølgelig annet knekkebrød og godt brød. Men vet du hva, IKKE noe annet enn mine hjemmelagde knekkebrød ble rørt! :D De er heller ikke dem som velger sunn mat hvis det er annet tilgjengelig. ;-)(No offense jenter ) Til 4 brett: ♥6 dl Linfrø ♥2,5 dl Gresskarkjerner   ♥4 dl Solsikkefrø   ♥2 dl Knuste linfrø   ♥5 ss Chiafrø Bløtlegges over natten, eller ca i 7-8 timer. ♥ 3 tomater ♥ 2-3 Hvitløksfedd 3 ts Sitron ♥ 3 ts Himalayasalt ♥ 1 rød Chilli ...

OPPSKRIFT : MATMUFFINS LAVKARBO

Hei og hopp! :D  I dag vil jeg dele denne supre oppskriften på matmuffins med dere. Yppelig som frokost, lunsj eller kveldsmat og ikke minst som matpakke på farten. Fyllet kan varieres så her kan du lage din egen vri med dine favoritt ingredienser...     Du trenger: ca 10  - 12stk 4 egg 3 dl melk 1/2 dl nøytral eller en god olivenolje 1 dl vann 100 g sesammel 70 g mandelmel 1,5 ts bakepulver 2 ts himalayasalt 1-2  ts pepper 1 1/2 ss fiberhusk 1 ts gurkemeie ( det er den som gir den gule fargen)   Fyll: 150 g skinke i biter 1/4 gul paprika, kuttet i biter 1/4 rød paprika 1-2 tomat, kuttet i biter 1 bit (3-4 cm) squash, kuttet i biter Hakket gressløk 1- 2 ss gresskarfrø ( til topping) 1 - 2 ss solsikkekjerner ( til topping)   Fremgangsmåte: Pisk egg, olje, melk og vann sammen i en bolle. Bland de tørre ingrediensene sammen og blan inn i eggblandingen. Rør godt så du unngår klumper.  Bland deretter inn fylle...

OPPSKRIFT: SESAMKJEKS MED HAVSALT

De optimale kjeksene til "ost og vin" kvelder. Sprø sesamkjeks med et dryss av havsalt på toppen. Til ca 20 stk   2 dl mandelmel 1 dl sesamfrø 2 eggehvitter 1 dl vann 2 ts maldonsalt til å strø på toppen   Fremgangsmåte   Bland alle de tørre ingrediensene sammen, ha så i eggehvitter og balnd, deretter bland inn vann og rør godt sammen. La det stå å svelle i ca 10 min. Sett stekeovnen på 180 grader. Rull 20 kuler og sett på et stekebrett. Bruk fingrene og trykk de utover så de blir flate. Strø på maldonsalt og sett midt i ovnen. Stek i 10-15 min til de er gyllen brune. Avkjøl på rist til de blir sprø.   Perfekt til alle type oster!

OPPSKRIFT:RUNDSTYKKER MED HIRSE

Disse er lavkarbo, melkefri, glutenfri, soyafr og gjærfri :)   DU TRENGER 1 dl sesammel 3 ss hirseflak 1 ss knuste linfrø 3 ss solsikkefrø 1 dl kokosmel  1 stor ss fiberhusk 2 ts bakepulver  1 ts himalayasalt 3 egg 4 ss olje 1 dl vann Fremgangsmåte   Bland sammen de tørre ingrediensene i en bolle og resten i en annen. Bland deretter alt god sammen til en deig. La den stå å svelle et kvarter. Rull små rundstykker og sett midt i oven på 180 grader i ca 20 min .     

SMÅ STYKKER

God palmesøndag dere! :) Til lunsj i dag ble det små sunne koserundstykker.  Jeg brukte oppskriften fra dette    brødet , men jeg tok kun 1 egg og tilsatte litt mer sesammel og kjerner. Prøvde å lage små runde kuler, og la de på et stekebrett.  Stekte på 180 grader i ca 15 minutter Tips! De smaker nydelig med smørost eller syltetøy!   #lavkarbo#rundstykker#protein#melkefri#glutenfri#sukkerfri#sunt#proteinrikt

FROKOSTBRØD

Starter dagen med ferskt brød til frokost... Av en eller annen merkelig grunn var jeg lys våken fra 07.00 i dag.- litt for tidlig på en lørdag spør du meg.. like greit å bare stå opp og starte dagen. Jeg hadde en lavkarbø brødmix fra EASY living som jeg slang sammen, den skulle kun tilsettes vann.  Det så sånn ut, ikke akkuratt som bilde på pakkningen. hevde seg lite og ble litt kompakt.   Så jeg slang sammen mitt eget brød i steden.   Smakte mye bedre   Du trenger 100 g gresskarkjerner 60 g sesamfrø 50 g solsikkekjerner 15 g knuste linfrø 50 g sesammel 1 1/2  ss kokosolje /smør eller olje 2 ts fiberhusk 1/2 ts himalaya salt 1 ts bakepulver 2 hele egg 3 eggehvitter Fremgangsmåte Pisk lett sammen egg og eggehvitter. Bland sammen det tørre i en annen bolle og hell eggblandingen over og ha i olje og rør godt sammen. Ha over i en bakepapirkledd brødform og sett midt i ovnen på 170 grader. stek i ca40-50 min,avhengi av ovnen. ...

GRØNNSAKS KNEKKEBRØD

1 plate   Du trenger (Base) 5 mellomstore eggehvitter 2 ss mandelmel 2 ss knuste linfrø   ( bruk de grønnsakene du vil, denne gangen brukte jeg)   3stangselleri 1/3 grønn paprika i små biter 1/3gul eller rød paprika i små biter 1 raspet gulrot Et dryss chilli pulver En "dæsj" gurkemeie Valmufrø   Fremgangsmåte:   Pisk eggehvittene ganske stive, pisk inn mandelmel og linfrø. Ha deretter i grønnsaker og krydder og bland godt. Bre utover et bakepapirkledd stekebrett og stek på 165 grader varmluft i ca 5 minutter . Ha brettet ut og rut opp knekkerbrød. Stek videre til de er ferdig. Disse ble super gode! Det er bare å variere grønnsaker etter hva man har og liker. Masse proteiner, litt sunt fett og sunne karbs i form av grønnsaker!:-)

PROTEINRIK MINI FOCACCIA

Lille lørdag mat... Har du lyst til å kose deg litt ekstra i kveld uten at du ødelegger den sunne uken kan du lage denne:):) Mini proteinrik lavkarbo focaccia. 45 g sesammel 6 ss kokosmelk light 4 store eggehvitter 2 ss fiberhusk 4 ts bakepulver 1/2 ts salt Topping: En god olivenolje Grønne oliven Rosmarin Saltflak FREMGANGSMÅTE 1. Bland alle de tørre lngrediensene sammen i en bolle. I en annen bolle pisk eggehvitter og kokosmelk sammen. -2. Ha deretter i de tørreingrediensene og bland godt sammen. La deigen stå å hvile i ca 10 minutter. 3.I mellomtiden kutt opp tynne ringer av oliven og kle en form med bakepapir, jeg brukte en mellomstor firkantet illfastform( den fylte ikke hele) 4. Nåt deigen har hvilt, hell den over på bakepapiret i formen og bre den utover til den fasongen du vil. Dytt ned oliven på toppen, strø over timian, drypp over jevnt med olje og strø saltflak over tilslutt. 5. Stek på 200 grader i 15-20 minutter. Tips! -Server med en go...

KNEKKEBRØD

God morgen ! I dag vil jeg dele en super oppskrift med dere på knekkerbrød som er skikkelg proteinrike og samtidig lavkarbo. Jeg er ikke glad i lavkarbo knekkerbrød som smaker skikkelig grovt, og de her smaker absolutt ikke det. Knekkebrød 5 eggehvitter 1/2 dl mandelmel 1 dl knustelinfrø 1/2 dl solsikkekjerner 1/2 dl sesamfrø 1/2 dl gresskarkjerner 1 dl vann 1 dryss saltflak fremgangsmåte: Pisk eggehvittene lett med en gaffel. Ha så i de tørre ingrediensene og vann til slutt. Bre utover et bakepapirkledd stekebrett og strø litt saltflak på toppen. Stek i 5 minutter på 190 grader varmluft. Ta ut av ovnen og rut opp knekkebrød og tørk videre på varmluft med døra litt på gløtt på125grader i noen timer til de er tørre.

PALEO RUNDSTYKKER

Enkle rundstykker laget på 1 2 3 ! Som samtidig er lavkarbo og paleo:)....   Paleo rundstykker - 4 store eller 8 små - 1 dl sesammel 2 dl kokosmel 1/2 dl knuste linfrø 1/2 dl grovhakket solsikkefrø 2 dl kokosmelk light 1 ss nøytral olje 1 ts fiberhusk 1/2 ts salt Sesamfrø til pynt   FREMGANGSMÅTE   1.Bland de tørre ingrediensene sammen i en bolle og sett til side. 2. Pisk egg og kokosmelk lett sammen i en annen bolle, og sikt deretter inn de tørre ngrediense og bland sammen. 3. Ha tilslutt i oljen og rør godt videre. 4. Form små eller store ryndstykker og ha på et bakepapirkledd stekeplate og trykk de flate ned med en våt skje på toppen og strø over sesamfrø. .Stek på 225 grader i ca 20 minutter. Dette er skikkelig kose stykker. Kan spises alene med bare smør ( melkefritt),eller ekstra godt med sunkerfritt syltetøy på.Nam! (-:   Kan tenkte meg disse er perfekt ved siden av suppe også,så det må jeg prøve neste gang.:) Håper alle ha...

SALTE PROTEINKJEKS

Et lite savn etter salte kjeks fikk meg til å mikse sammen en enkel oppskrift med få ingredienser. Disse passer godt til helgekosen. Du trenger: 2 eggehvitter 2 dl mandelmel 3 ss sesammel 4 ss vann Saltflak til å strø på toppen   Fremgangsmåte: Start med å sette ovnen på 180 grader.(under og overvarme) Ha alle ingrediensene sammen i en bolle og rør sammen til en fast deig. La deigen ligge å hvile i noen minutter,da blir deigen fastere og lettere å jobbe med. Legg deigen mellom to bakepapir og kjevl den ut så tynt som mulig. Rut opp til firkanter og strø litt saltflak på toppen. Sett inn i ovnen å stek i ca 15 minutter. Deretter skru ovnen på 160 grader varmluft og stek videre i 5 minutter. Avkjøl på rist, de blir sprøere når de er kalde. Pass på underveis steketiden avhenger hvor tykke kjeksene er. TIPS La kjeksene bli helt avkjølt. Jeg syntes de var bløte og rare med en gang jeg tok de ut av ovnen, men de ble helt sprø og gode når de var blitt avkjølt. Disse ko...

GLUTENFRI BAKST

Små rundstykker: 350 g mel Jeg brukte lys glutenfri melblanding, men erstatet noe av melet med 3 ss ertemel ,3ss kokosmel og 3 ss sesammel 1ts fiberhusk 2 ts sukrin 3 ts bakepulver 50 gr kaldt smør 2,5 dl valgfri melk (gjerne nøttemelk) 1/2 ts vaniljeekstrakt   Fremgangsmåte: bland alle de tørre ingrediensene i en bolle. Ha i smør og melk og elt sammen i ca 10 min. Ha litt oliven olje på hendene og lag små rundstykker . Ha over på stekebrett . Og pensle med egg eller melk og strø sesamfrø over. stek på 220 grader i 15 min. #glutenfri#melkefri#bakst#rundstykker#fitness

LOWCARB GRANOLA BREAKFAST

GOD MORGEN  2 søndag i advent allerede! Tiden går såå fort! Start dagen med varm Granola rett fra ovnen med en ny vri :D alltid gøy med noe nytt:)   Granola med kakao Du trenger 4 ss soyagrits  1 neve mandler 1 neve hasselnøtter 1 neve greekarkjerner 1 neve pecannøtter 2 ss knuste linfrø 1 neve sesamfrø 1 neve gojibær 3 ss kakaopulver (evt mer hvi du vil ha mer kakao smak) 4 ss kokos 1 neve kokos flak 5 ss sukrin ++ 1 ts salt 1 dlvann 1 dl olje kanel(valgfritt) cappuchino dryss (valgfritt)   fremgangsmåte: Start med å sette ovnen på 200 grader. Grovhakk nøttene og ha i en bolle. Tilsett alle de tørre ingrediensene og bland godt. Ha i salt og sukrin og bland. Hell deretter over vann olje og la det stå et par minutter siden soya grits utvider seg. Fyll evt på med mer vann hvis det trenges. Bred blanningen over på et stekebrett. du trenger ikke papir under. strø litt sukrin over blnding (ikke rør) sett midt i ovnen i 15 min før du tar ut ...

PROTEINRIKE KNEKKERBRØD

En god sunn lunsj trenger ikke være så komplisert ;) Reker er absolutt min favoritt, blir aldri lei! På hjemmelaget knekkerbrød med litt grønt,og sitronjuice over,blir ikke bedre!   Disse knekkerbrøene er super lette å lage, med kun tre ingredienser, så kan man adde mer for forskjellige smaker. Disse har et høytprotein innhold. Du trenger :( 1 brett) 3 eggehvitter 1 1/2 dl sesammel 1 dl linfrø Fremmgangsmåte: Bland alt sammen til en klissette deig, bruk en slikkepott og smør utover et bakepapir, kledd stekeplate . stek midt i ovnen, etter en halvtime ruter du opp knekkerbrøene og setter døra på gløtt og lar det tørke.   Tips: Varier smakene med å ha i Foreksempel -hakkede nøtter -hakkede gresskarkjerner -krydder -gojibær -kokosflak Det er mange muligheter. Men elsker denne basic oppskriften som er så proteinrik! Pleier du å lage dine egene knekkerbrød? #lunsj#knekkerbrød#reker#grønnsaker#mattips#kryder#oppskrift#sunnmat#proteinrik#lavkarbo#h...