Not seeing a Scroll to Top Button? Go to our FAQ page for more info.






TILBAKE TIL FORSIDEN

  • Hvitløksbrød

     

    inneholder sponsede produkter

     

    Lavkarbo hvitløksbrød!

    Uten gluten og melk og lages på 1-2-3! :D

     

     

    Hvitløksbrød

    1 stk

    1 Brødmiks

    3 dl Vann

    50 g Smør - jeg brukte margarin uten melk

    Hakket persille

    2-3 Hvitløksfedd

     

    FREMGANGSMÅTE

    1. Sett ovnen på 200 grader.

    2. Bland sammen brødmiks og vann til en deig, og la den svelle i ca 5 min.

    3. I mellomtiden lager du hvitløkssmør ved å hakke persille og hvitløk og blande sammen med romtemperert smør.

    4. Form deigen til en baguett, skjær skrå hakk og fyll med hvitløkssmør.

    5. Stek midt i ovnen i ca 35 min.

     

     

    Veldig godt sammen med roastbiff, avokado og salat.

     

    -MariaMarisol

    Følg meg gjerne på instagram her, facebook her og snapchat "mariamarisol"


     


  • Maria`s bananbrød

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    inneholder afiliatelenker

     

    Enkel og sunn turmat!

    Dette brødet syntes jeg er genialt å ta med på fjelltur. Det metter godt og gir deilig energi. 

    Brødet inneholder litt banan som gir den søte smaken og passer absolutt best til pålegg som ost, sukkerfritt syltetøy, sjokoladepålegg, peanøttsmør og ikke minst nybakt med smør på nam! :D

     

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

     

    Oppskriften er fri for gluten, melk, raffinert sukker, soya, korn og gjær. Brødet er derimot ikke 100% lavkarbo pga bananene, men 2 stk bananer i hele brødet utgir veldig lite karbohydrater pr. skive brød.

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA
     

    Bananbrød

     

    1 stk

     

    2 Bananer

    3 Egg

    100 g Smør

    40 g Sukrin

    2 dl Mandelmel*

    1 dl Kokosmel

    2 ss Fibershusk

    2 ts Bakepulver

    2-3 ts Kanel - kan sløyfes

     

    FREMGANGSMÅTE

    1. Sett ovnen på 180 grader.

    2. Mos bananene og sett til side.

    3. Pisk egg og sukrin sammen. Tilsett ett og ett egg som piskes i til en jevn blanding, og deretter de moste bananene.

    4. Bland sammen de tørre ingrediensene og tilsett i de våte og rør/pisk sammen til en jevn deig.

    hell over i en brødform og stek i ca 40-45 min..

     

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA


     

    TIPS!

    - Ønsker du et høyere fiberinnhold i brødet kan du bytte ut halvparten av mandelmelet med FiberFin.

     

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

     

    -MariaMarisol

    Følg meg gjerne på instagram her, facebook her og snapchat "mariamarisol"


     


  • Lavkarbo, allergivenlig focaccia

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    inneholder sponsede pordukter

    Enkel lavkarbo focaccia!

    Focaccia passer til så mangt, selv spiser jeg det både til suppe, salat, tapas, grillmat, dipper, spekemat, gryteretter og ikke minst bare sammen med vanlig pålegg.. :)

    Selv om jeg som regel lager all maten fra bunnen er jeg blitt veldig glad i Funksjonell Mat sine brødmikser som er så enkle å slenge sammen. Alle brødmiksene er fri for gluten, melk, soya og gjær og derfor syntes jeg de er et godt alternativ. Denne gangen brukte jeg "Sunnere Proteinbrød" miksen, men om du ikke tåler egg kan du bruke " Sunnere Chiabrød" miksen.
     

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA
     

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

     

    Focaccia

     

    1 stk rund

    1 pakke Brødmix a 250 g

    3 dl Vann

    2 ss Olivenolje, eventuelt kokosolje

    Soltørkede tomater

    Ferske tomater

    Timian

    Flaksalt

    + ekstra olivenolje 

     

    FREMGANGSMÅTE

    1. Sett ovnen på 200 grader.

    2. Bland sammen brødmiks, vann og olje. Tilsett deretter ønsket mengde soltørkede tomater og timian.

    3. Smør et stekebrett med olivenolje (dette for at focacciaen skal få en sprøere bunn), klem deigen ut direkte på brettet og form til ønsket størrelse. Dytt ned noen små hull og legg tomater i, strø over litt ekstra timian, salt og ringle over med olivenolje tilslutt.

    4. Stekes i ca 25-30 min (følg med ovner varierer), og avkjøl på rist.

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    -MariaMarisol

    Følg meg gjerne på instagram her, facebook her og snapchat "mariamarisol"




     


  • Lavkarbo rundstykker

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

     

    Enkle lavkarbo rundstykker!

    Det er alltid koselig å gjøre litt ekstra ut av påskefrokosten. Selv har jeg som regel med meg en pakke brødmiks på hytta som jeg lett kan slenge sammen og lage brød eller rundstykker. Genialt da du ikke trenger å ta med deg masse forskjellige produkter og du enkelt kan få nystekte rundstykker til frokost. :)

    Jeg bruker en brødmiks fra Funksjonell Mat, de har tre forskjellige brødmikser som er uten gluten, melk, soya og gjær. Fiberbrød, Proteinbrød og Chiabrød

    Disse brødmiksene må du ikke på helsekost for å få tak i, det er flere matbutikker som har de. F.eks Meny, Kiwi, Joker, Spar og Rema.

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA
     

    Rundstykker

     

    1 pk. Brødmiks 250 g

    3 dl Vann

    1 dl Yoghurt - som tåles

    1 Egg - kan sløyfes

    Revne gulrøtter - kan sløyfes

    Solsikkekjerner - Kan sløfyes

     

    FREMGANGSMÅTE

    1. Sett ovnen på 175 grader.

    2. Bland sammen brødmiksen, vann, yoghurt og evnetuelt revne gulrøtter. (Jeg hadde gulrøtter i halvparten av deigen). La deigen hvile i ca 5 min. 

    3. Form rundstykker i ønsket størrelse, pensle rundstykkene med 1 egg og strø over solsikkekjerner på toppen.

    4. Sett rundstykkene i ovnen og stek i ca 25 min pluss/minus.

    5. Avkjøl på rist.

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    TIPS!
    - Yoghurt kan byttes ut mot vann, melk, kesam eller kremost.
     

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA


    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    -MariaMarisol

    Følg meg gjerne på instagram her, facebook her og snapchat "mariamarisol"


     


  • Hverdagsbrød




     

    I dag vil jeg dele en oppskrift på et super enkelt hverdagsbrød, uten helsekostprodukter! 

    Like godt for liten som stor!

    Kjenner du noen gang på frusturasjonen over at dere i samme hus ikke spiser samme mat? - Noen vil ha sunn mat, andre bryr seg ikke, noen trenger glutenfritt, andre melkefritt, noen lavkarbo, og en kan kanskje ikke spiser soya eller gjær.? ...

    Dette er min favoritt når jeg skal dekke de flestes behov. Jeg kaller det moderat lavkarbo, da jeg har brukt glutenfri havregryn, men med alt av proteinet og fettet brødet inneholder er det helt ok for meg som ellers spiser helt lavkarbo. Det viktigste er at brødet er fritt for melk, gluten, soya og gjær og kan enkelt lages uten nøtter.



     

    Hverdagsbrød

     

    3,5 dl havregryn

    4 Egg

    1/2 dl Nøytral olje

    1 dl Mandelmelk- eller annen valgfri melk

    1 ts Bakepulver

    1 klype Salt

    100 g Mandler- eller frø/kjerner for et nøttefritt brød

     

    FREMGANGSMÅTE

    1. Sett ovnen på 200 grader.

    2. Ha alle ingrediensene i en food prosessor og kjør sammen til en jevn deig.

    3. Hell deigen over i en brødform, sett i ovnen og stek i ca 30 min pluss/minus.




     

    -MariaMarisol

    Følg meg gjerne på instagram her, facebook her og snapchat "mariamarisol"


     


  • Matmuffins

    Inneholder afiliatelenker

    Vinterferie eller ei,- matmuffins slår aldri feil! 

    Passer like godt i nistepakken på skole, jobb eller i tursekken på fjellet. :D  Disse metter godt og gir en stabil energi i hverdagen. De gir ikke en stor blodsukkerstigning, noe som er viktig for å holde konsentrasjon og aktivitesnivået oppe hele dagen.

    Oppskriften er lavkarbo, uten gluten, melk, raffinert sukker, soya, korn og gjær.

     


     

    Matmuffins

    7 stk

    2 Egg

    2 dl Vann

    2 ss Smeltet kokosolje -eventuelt annen olje eller smør

    70 g Mandelmel

    1/2 ss Fiberhusk

    1 ts Bakepulver

    1 klype Himalayasalt

    1/2 ss Eplecidereddik - kan sløyfes

    Oregano -eller annet krydder for mer smak

     

    FYLL

    Skinke i biter

    Cherrytomater

    Sjampinjong

    Vårløk 

    Squash

    Gressløk -eller andre urter

     

    FRREMGANGSMÅTE

    1. Sett ovnen på 200 grader

    2. Bland sammen de tørre og våte ingrediensene hver for seg og hell deretter de våte over de tørre og bland godt sammen.

    3. Fordel røren i ca 7 muffinsformer, og legg over fyll.

    4. Sett midt i ovnen og stek i ca 25 min.

    5. Avkjøl på rist

    TIPS!

    - Bruk det fyllet, urter og krydder du selv liker og ønsker. 

    - Doble gjerne oppskriften, muffinsene kan fint fryses.

    -Eplecidereddik kan sløyfes, men den er med på å gi en luftigere og bedre konsistens. I tillegg er eplecidereddik spesielt godt for tarmhelsen og imunforsvaret.

     

    -MariaMarisol

    Følg meg gjerne på instagram her, facebook her og snapchat "mariamarisol"


     

     


  • Rundstykker av brødmix

    Inneholder afiliatelenker

    I dag har jeg brukt en brødmix fra funksjonell mat til å lage disse rundstykkene. Brødmiksen er fri for både gluten, melk, gjær, sukker og soya, samtidig som den er er lav på karbohydrater og har et høyt innhold av fiber. :D 

    Rundstykkene er superlette å slenge sammen da de kun skal blandes med vann.



    Rundstykker av brødmix

    1 pk. Brødmix fra Funksjonell mat

    4 dl Vann

    Gresskarkjerner - kan sløyfes

    FREMGANGSMÅTE

    1. Sett ovnen på 175 grader-

    2. Hell brødmiksen i en bolle, tilsett 4 dl vann og bland godt sammen. La røren stå å svelle i ca 5 min.

    3. Form rundstykker i ønsket størrelse, legg på et bakepapirkledd stekebrett og strø eventuelt over gresskarkjerner. Sett midt i ovnen og stek i 30 min pluss/minus etter hvor store du lager de.

    4. Avkjøl på rist.



    - MariaMarisol


     

    Følg meg gjerne på instagram her, facebook her og snapchat "mariamarisol"

     

  • Lavkarboloff til julefrokosten

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    Enkel lavkarbo loff til julefrokosten!

    Fri for gluten, melk, korn soya og gjør! :D

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

     

    Lavkarboloff

    5 Egg + 1 egg til pensling

    2,5 dl Kokoskrem eventuelt yoghurt

    50 g Smeltet smør

    1 dl Mandelmel, fettredusert

    1/2 dl Sukrin eller annen valgfri søtning

    1 dl Sesamfrø

    3/4 dl Fiberhusk

    2 ts Bakepulver

    1 klype Himalayasalt

     

    FREMGANGSMÅTE

    1. Bland de våte og tørre ingrediensene sammen hver for seg.

    2. Ha de tørre i de våte og bland godt sammen.

    3. Hell deigen over i en brødform kledd med bakepapir, pensle med et sammenpisket egg og strø gjerne noen frø på toppen.

    4. Stek på 200 grader i ca 45 min.

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    -MariaMarisol

     


  • Fylte lavkarbo rundstykker

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    Enkle og supergode rundstykker med fyll som passer like godt i matboksen som til frokost i helgen!

    Oppskriften er helt uten gluten, melk, sukker, soya, korn og gjær! 

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    Fylte lavkarbo rundstykker

    Oppskriten gir 7 stk

    50 g Mandler

    50 g Sesammel

    20 g Sesamfrø

    6 ss Fiberhusk

    2 ts Bakepulver

    2 ts Sukrin

    1-2 ts Himalayasalt
    4 Egg

    1 dl Kokoskrem (den tykke delen av kokosmelken)

    3 ss Olivenolje

     

    FYLL

    Skinke - jeg brukte kalkunskinke

    Ost - et melkefritt alternativ 

    Grønnsaker - jeg brukte tomat, sopp og oliven

    1 Egg til pensling

    1 Håndfull kuttet gressløk

     

    FREMGANGSMÅTE

    1. Kjør mandler og sesamfrø i en food prosessor til mel. Tilsett resten av de tørre ingrediensene og bland sammen.

    2. Ha i egg, kokoskrem og olje og kjør food prosessoren i 2-3 min til, til du får en fast deig. La deigen ligge å hvile i ca 10 min.

    3. Del deretter deigen i 14 like deler og kjevl de ut, eller trykk de flate med hendene.

    4. Legg fyll på halvparten av delene, bruk en saks og kutt gjerne et mønster i de andre delene og legg de over fyllet og klem sammen i kantene. 

    5. Pensle deretter rundstykkene med et sammenpisket egg og strø over litt gressløk på toppen.

    6. Stek midt i ovnen på 200 grader i ca 20-25 min. - Litt avhengig av hvor store og tykke du lager rundstykkene.

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    -MariaMarisol


  • Valnøttbrød med magevennlig pålegg

    SAMSUNG CSC

    Denne gangen har jeg laget brød på valnøttsmør!

    Ingrediensene og fremgangsmåten er den samme som dette brødet, jeg byttet bare ut mandelsmør med valnøttsmør. Jeg elsker denne nye måten å lage brød på, det blir jo så perfekt!

    Dette brødet er i bakt i en rund springform på ca 18-20 cm. Kle hele formen med et bakepapir.

    SAMSUNG CSC

    Valnøttbrød

    Brødet er lavkarbo uten gluten, melk, sukker, soya og korn. Vil du gjøre brødet paleo kan du bruke honning i stedet for fibersirup gold som jeg har brukt.

    Ved bruk av honning vil brødet ha noe mer karbohydrater og dermed ikke være 100 % lavkarbo. Det er uansett kun små mengder som brukes i oppskriften, så mengden pr skive vil bli minimal. 

     

    Godt for magen!

    Brødet er også magevennlig da valnøtter og linfrø er lavfodmap og hjelper til med å holde fordøyelsen i gang. Fibersirup har også vist seg å være det søtningsalternativet som er best for magen. 

    MEN, hva skal man ha på brødskiven?

    Det hjelper lite om brødet er magevennlig dersom pålegget ikke er det.

    SAMSUNG CSC

    Magevennlig  pålegg

    Ren eggerøre, kokt egg, speilegg, omelett

    Ren kokt skinke (Gilde)

    Ren kyllingfilet (Solvinge)

    Roastbiff (Gilde)

    Hamburgerygg

    Seranoskinke

    Mørpølse (Nordfjord kjøtt)

    Makrell i tomat (King Oscar og Stabburet)

    Peppermakrel (Stabburet)

    Tunfisk i vann, gele eller olje

    Røkt laks

    Majones, ekte og lett

    Peanøttsmør

    Reker

    Hvitost, harde -om du tåler melk

    Brie - om du tåler melk

    Syltetøy laget av lavfodmap frukt/bær. (F.eks Bringebær Lerum)

    Salat, paprika, agurk og tomat

     

    Det er sikkert flere alternativer der ute, men dette er de jeg i hvert fall kommer på nå.


    SAMSUNG CSC
    -MariaMarisol

     


  • Cashewstykker

    SAMSUNG CSC

    SAMSUNG CSC
     

    Rundstykker av cashewnøttsmør

    Supergode rundstykker som hele familien liker!

    Oppskriften er uten gluten, melk, soya, gjær og korn! Jeg lagde en liten porsjon som jeg har tatt med meg på fjellet i helgen! Nam! 


     

    Cashewnøttsmør kan enkelt lages selv eller du kan kjøpe ferdig. F.eks denne fra Økosjokolade som er 100 % Raw og økologisk. Denne får du også 20 % avslag på nå;) (dagens tips).

    Cashewnøttsmør lages ved å ha ønsket mengde cashewnøtter i en food prosessor og blender det godt sammen. Først vil det bli til mel og deretter en tykk masse og tilslutt vil du få smør. Det tar noen minutter så bare vær tålmodig, det vil bli smør tilslutt. :)

    Oppskriften gir 5 store rundstykker. Doble oppskriften om du ønsker flere.

    Cashewnøttsmør kan byttes ut mot annet ønsket nøttesmør.

    SAMSUNG CSC

    Cashewstykker

    5 stk.

    95 g Cashewnøttsmør

    3 Egg

    1 ts Eplecidereddik

    1 ss Fibersirup gold eller honning

    2 ss Sesammel

    60 g Linfrø, knuste

    1 Klype Himalayasalt

    1 ts Bakepulver

    Sesamfrø som strø på toppen

     

    FREMGANGSMÅTE

    1. Sett ovnen på 175 grader.

    2. Bland de tørre ingrediensene sammen og sett til side.

    3. Pisk eggene lett sammen for hånd, tilsett cashewnøttsmør, fibersirup/honning og eplecidereddik og bland godt sammen.

    4. Ha de tørre ingrediensene over i eggeblandingen og rør det sammen.

    5. Fordel deigen i former, strø over sesamfrø og stek midt i ovnen i ca 15-18 min.

    6. Avkjøl helt i formene.

    SAMSUNG CSC

    -MariaMarisol


  • Ny måte å lage lavkarbobrød på

    SAMSUNG CSC

    SAMSUNG CSC

    inneholder affiliatelenker

    Ny oppskrift ♥

    100% lavkarbo/paleo og herlighet så godt det smaker! Det er absolutt det beste sunne brødet jeg har laget, det smaker ikke tungt og faller ikke fra hver andre som andre sunne brød lett kan gjøre. Brødet er helt uten gluten, melk, gjær, soya og korn.

    SAMSUNG CSC

    Hemmeligheten er at brødet er bakt på nøttesmør! Det gir den flotte, gode konsistensen og smaken. Jeg har brukt mandelsmør som jeg har laget selv, men du kan fint bruke ferdig kjøpt, f.eks dette fra Økosjokolade.

    SAMSUNG CSC

    Av frø har jeg kun brukt linfrø og ellers ikke noe frø og kjerner. Jeg vet at det er flere som ikke er så glad i smaken av frø/kjerner og derfor ville jeg prøve å lage et brød nesten uten.

    Neste gang skal jeg triple oppskriften og fryse ned 2 stk. På den måten har jeg et sunt brød lett tilgjengelig. 

    SAMSUNG CSC

    BRØD

    1 Brød

    190 g Mandelsmør - hjemmelaget oppskrift her

    6 Egg

    2 ss Fibersirup gold eller honning. - Bruker du honning får du et 100 % paleo brød.

    1 ts Eplecidereddik

    1 ts Bakepulver

    1/2 ts Himalayasalt

    3 ss Kokosmel

    120 g knuste Linfrø

     

    FREMGANGSMÅTE

    1. Sett ovnen på 175 grader varmluft.

    2 Ha mandelsmør, egg, fibersirup og eplecidereddik i en bolle og pisk godt sammen med en mikser.

    3. Rør de tørre ingrediensene sammen, pisk de inn i de våte og bland godt sammen.

    4. Ha et bakepapir i en brødform og hell deigen over

    5. Stek midt i ovnen i ca 35-40 min.

    6. Avkjøl brødet 10 min på rist, deretter ta det ut og avkjøl videre.

    SAMSUNG CSC

    SAMSUNG CSC

    -MariaMarisol


  • Lavkarbo Pannebrød

    SAMSUNG CSC

    Frokost tips! 

    Jeg ser frem til flere fridager med stressfrie morgener med lange frokoster. Elsk! ♥ 

    Da er det alltid like koselig å gjøre litt ekstra ut av måltidet, og deilig nystekt pannebrød med gulrøtter slår aldri feil!

    Deigen slenger du sammen på 1-2-3, og brødet skal kun stekes i ca 25 minutter! :D

    SAMSUNG CSC
     

    Pannebrødet er lavkarbo-paleo helt uten gluten, melk, sukker, gjær og soya. Jeg har tilsatt revet gulrøtter og krydder for mer smak og konsistens.  Kjempegodt, samtidig som det gjør deg god og mett. :)

    SAMSUNG CSC

    Lavkarbo pannebrød

     

    4 dl Fettredusert mandelmel

    1/2 dl Kokosmel

    1/2 dl Knuste linfrø

    5 ss Fiberhusk

    1 ts Bakepulver

    1 ts Himalayasalt

    1 ts Timian

    1 ts Oregano

    1/2 ts Koriander

    6 Egg

    2 dl Vann

    2 dl Revet Gulrot

     

    FREMGANGSMÅTE

    1. Forvarm ovnen til 200 grader.

    2. Bland alle de tørre ingrediensene sammen i en bolle og sett til side.

    3. Riv gulrøtter, og press ut all væsken.

    4. Pisk lett sammen egg og vann, hell over de tørre ingrediensene og rør godt sammen. 

    5. Bland tilslutt inn revet gulrot og la deigen svelle i 5 minutter.

    6. Smør en 20x30 cm form med kokosolje eller annen olje, og press deigen jevnt ut i formen. Prikk brødet med en gaffel på toppen.

    7. Stek brødet midt i ovnen i ca 25 minutter + - . Følg med på slutten av steketiden, brødet er ferdig når det har fått en fin farge og er sprøtt på toppen.

    8. Avkjøl i formen på rist i noen minutter, før du ruter opp brødet. - Avkjøl eventuelt videre på rist.

    SAMSUNG CSC

    TIPS!

    - Liker du ikke gulrot kan du bytte det ut mot squash eller prøv deg frem med andre grønnsaker du liker.

    - Jeg brukte timian, oregano og koriander som krydder, men du må gjerne bruke andre urter eller krydder i stedet.

    - Kokosmel kan byttes ut mot annen tørrvare, men kokosmel binder mye væske så kan hende du må bruke litt mer mel enn 1/2 dl om du bruker noe annet.

    - I stedet for å smøre formen kan du legge et bakepapir i bunn.

     

     

    #lavkarbo#paleo#rundstykker#brød#pannebrød#glutenfri#melkefri#sukkerfri#utengjær#utensoya#sunnmat#mat#oppskrift#paleobrød#gulerotrundstykker#gulrotbrød#lavkarbobrød

  • Rundstykker med frø og kjerner

    SAMSUNG CSC

    Lavkarbo - Paleo

    Rundstykker som er like gode til frokosten med pålegg på, eller til middagen som hamburgerbrød som jeg skal bruke de til i dag.

    Flere som skal grille i det fine været? :D

    Jeg håper dere nyter fridagen! ♥


     

    Rundstykkene er helt fri for gluten, melk, soya, gjær ++, og passer bra på både et lavkarbo, paleo og allergivennlig kosthold.

    Jeg har brukt mandler i deigen, men tåler du ikke det kan du bytte de ut mot andre nøtter eller mer frø og kjerner. Tåler du melk og vil ha en mer proteinrik variant kan du erstatte melken i oppskriften med cottage cheese. Jeg har brukt kokosmelk.


    SAMSUNG CSC
     

    Rundstykker

    50 g Mandler

    50 g Solsikkekjerner

    50 g Linfrø

    50 g Sesamfrø

    1 ss Fiberhusk

    2 ts Bakepulver

    1 ts Johannesbrødkjernemel

    3 Egg

    2 ss Olje -f.eks  kokosolje, rapsolje eller olivenolje

    5 ss Melk- kokosmelk, mandelmelk eller annen melk som tåles

    + 1 Egg til pensling og litt ekstra frø og kjerner til topping

     

    FREMGANGSMÅTE

    1. Kjør mandler, solsikkekjerner, linfrø og sesamfrø til mel i en food prosessor, og hell over i en bakebolle.

    2. Tilsett resten av de tørre ingrediensene og bland sammen.

    3. Rør inn 3 egg, 2 ss olje og tilslutt melken.

    4. La deigen stå å svelle i ca 10 min. Deigen er litt klissete, men det er slik den skal være.

    5. Form ca 6 rundstykker på et bakepapir med en spiseskje. Pensle med 1 egg og strø litt frø og kjerner over.

    6. Stek midt i ovnen på 180 grader i ca 20-23 min

     

    SAMSUNG CSC

     

    #rundstykker#hamburgerbrød#lavkarbo#paleo#sukkerfri#melkefri#glutenfri#utensoya#utengjær#sunt#mat#helse#kosthold#ernæring

  • Deilige og sunne rundstykker

    SAMSUNG CSC

     

    Hei dere! Håper dere har en fin helg!:D

    Lyst på noe ekstra godt til lunsj i dag eller kansje en sen frokost? Disse rundstykkene er uansett veldig gode :)

    Helt fri for gluten, melk, gjær og sukker. Disse passer perfekt på lavkarbokosthold.


    SAMSUNG CSC

    Lavkaro rundstykker

    50 g Kokosmel

    50 g Sesamfrø

    30 g Solsikkekjerner

    1 ss Fiberhusk

    2 ts Bakepulver

    1 klype Himalayasalt

    4 Egg

    4 ss Smeltet smør - jeg bruker melkefri

    1 dl Vann

     

    FREMGANGSMÅTE

    1. Kjør sesamfrø og solsikkekjerner til mel i en foodprosessor

    2. Bland sammen resten av de tørre ingrediensene med sesamfrø og solsikkekjernemel og sett til side,

    3. Pisk eggene i en annen bolle til nærmest eggedosis og tilsett vann og smeltet smør.

    4. Ha deretter i de tørre ingrediensene og bland godt sammen med en slikkepott.

    5. La deigen stå å hvile i 5-10 min.

    6. Form deigen til rundstyukker i hendene dine og legg på et bakepapirkledd stekebrett. Pynt gjerne med litt frø eller kjerner på toppen.

    7. Stek midt i ovnen på 180 grader i ca 20 -25 min.

    SAMSUNG CSC

    TIPS!

    - Du må gjerne prøve med andre frø og kjerner
    - Viktig å piske eggene godt alene før du tilsetter vann og smør for da hever rundstykkene bedre.

    SAMSUNG CSC

     

    #rundstykker#sunt#mat#helse#kosthold#oppskrift#glutenfri#melkefri#sukkerfri#utengjær

  • Steinalderrundstykker

    SAMSUNG CSC

    Brunsj`n sin det! ;D

    En sen og god "frokost" er på sin plass på en søndag syntes jeg... hehehe;) 

    Denne helgen har jeg hatt den største ryddesjauen ever! Alle klesskap er gjennomgått, flere søppelposer er fylt som skal til Fretex, resten av klærne ligger nå pent brettet med kun det jeg "tror" kommer til å bli brukt igjen.. ( for se hvor lenge det varer (;  )

    Over til dagens oppskrift, jeg har laget steinalder rundstykker i muffinsformer.  Disse metter godt og er rett og slett helt herlige! Jeg elsker når man får energi og godt med næring fra gode ingredienser:) 

     

    SAMSUNG CSC

     

    Steinalderrundstykker

    100 g Gresskarkjerner

    100 g Solsikkekjerner

    100 g Sesamfrø

    100 g Linfrø

    100 g Mandler

    100 g Hasselnøtter

    3 egg

    6 ts Cocosa kokosolje

    1/2 ts Himalayasalt

     

    FREMGANGSMÅTE

    1. Legg gjerne nøtter og frø i vann over natten. ( kan sløyfes)

    2. Grovhakk mandler og hasselnøtter og bland sammen med kjerner, frø og salt.

    3. Bland sammen eggene og rør inn sammen med nøttene.

    4. Smelt kokosolje og tilsett tilslutt.

    5. Fordel røren i ca 12 muffinsformer, jeg brukte silikonformer.

    6. Sett midt i ovnen på 140 grader i ca 45-50 minutter.

    7. Avkjøl på rist i formene i ca 1 time. 

     

    SAMSUNG CSC

     

     

    TIPS!

    - Andre nøtter og frø kan erstatte overnevnte.

    - Viktig at de avkjøles i en time ellers smuldrer de bare opp.

    - Server med godt pålegg. :D

     



    #lavkarbo#steinalderbrød#rundstykker#sunt#glutenfri#melkefri#sukkerfri#paleo

  • Brød til julefrokosten

    SAMSUNG CSC

    En lang frokost 1.juledag hører med i de fleste hjem, her hos oss også. Bordet blir dekket av alt godt av pålegg og salater som tenkes kan, - ,sylte, kalkun, skinke, sild, eggerøre, laks, og hjemmelget leverpostei ++. Det eneste som mangler er godt brød som magen tåler.

    Jeg har prøvd meg på et nytt brød som er ganske basic, her kan man tilsette mer smak ved bruk av krydder og urter om ønskelig...

    En enkel smak derimot syntes jeg passer yppelig til julefrokosten som innholder så mye forskjellig pålegg og smaker. Konsistensen på brødet er jeg veldig fornøyd med, det er saftig og smuldrer ikke.

     

    SAMSUNG CSC

     Lavkarbobrød som er helt fritt for melk, gluten og gjær, og har et høyt innhold av proteiner.

     

    2 BRØD

    4 hele Egg

    6 Eggehvitter

    2 ss Kokosolje, smeltet

    100 g Sesammel

    1 ts Himalayasalt

    1 ts Bakepulver

    100 g Gresskarkjerner

    100 g Solsikkekjerner

    50 g Sesamfrø

    30 g Linfrø, knuste

    4 ts Fiberhusk

    2 ts Johannesbrødkjernemel

     

    FREMGANGSMÅTE

    1. Pisk lett sammen de hele eggene og kokosoje, og sett til side.

    2. Stivpisk eggehvittene.

    3. Bland sammen de tørre ingrediensene og rør det sammen med egg/oljeblandingen.

    4. Vend inn de stivpiskede eggehvittene tilslutt.

    5. Fordel røren i 2 bakepapirkledde brødformer og sett nest nederst i ovnen på 170 grader i ca 50 min.

     

    SAMSUNG CSC

     

    TIPS!

    - Gresskarkjerner, solsikkekjerner og sesamfrø kan byttes ut mot andre kjerner og frø.

    - Kokosolje kan byttes ut mot nøytral olje eller smeltet smør.

    - Ikke åpne ovensdøren underveis, da faller brødene lett sammen.

    - Tilsett gjerne forskjellige krydder og urter for mer smak.

     

     

    ♥ Nå skal jeg få gjort de siste forbredelsene til i morgen. Dagen før dagen! ;D

    #brød#hjemmelaget#lavkrabo#melkefri#glutenfri#utengjær#sunt#mat#helse#kosthold#ernæring

  • Næringsrikt lavkarbobrød

    Hjemmelaget lavkarbo brød som selvfølgelig er helt uten gluten. Brødet kan lages med cottage cheese, men for en melkefri variant bruker jeg quinoa... 

    Oppskriften har blant annet et høyt innhold av fiber som hjelper til med å regulere mage/tarm,I tillegg til sunne fettsyrer og proteiner som holder energinivået oppe.

    LAVKARBOBRØD

     

    Til1 brød:

    3 Egg

    1 beger Cottage Cheese

    For melkefri : 1 dl Quinoa som kokos i 15 min og avkjøles.

    100 g Solsikkekjerner

    100 g Sesamfrø

    1-2 ss Gresskarfrø

    4ss kruskakli, eller 4 ss fiberhusk

    4 ss Glutenfri havregryn

    4ss Knuste linfrø

    50 g Valnøtter, eller andre nøtter

    1ts Himalayasalt

    1 1/2 ts Bakepulver

    3 ss Olje, nøytral olje eller Cocosa

     

    FREMGANGSMÅTE

    1. Start med å koke quinoa hvis du lager en melkefri variant, eller begynn med å mose cottage cheese til en jevn konsistens med en stavmikser.

    2. Grov hakk valnøtter,  solsikkekjerner og gresskarkjerner og bland sammen med resten av de tørre ingredienesene i en bolle.

    3. Ha quinoa/cottage cheese sammen med oljen og rør lett sammen. Hell blandingen over de tørre ingrediensene og bland alt sammen.

    5. Pisk eggene lett og ha i tilslutt.

    6. Bland røren sammen, det blir en litt grøtaktig konsistens, men det er sånn den skal være.

    7. Ha over i en papirkledd brødform og stek i ca 1 time på 200 grader.

    TIPS

    - Varier gjerne med andre nøtter eller frø.

    - Brødet kan fint lages med for eksempel soyayoghurt i stedet for quinoa eller cottage cheese.

    - Maria Marisol


  • OPPSKRIFT : MATMUFFINS LAVKARBO

    Hei og hopp! :D 

    I dag vil jeg dele denne supre oppskriften på matmuffins med dere. Yppelig som frokost, lunsj eller kveldsmat og ikke minst som matpakke på farten. Fyllet kan varieres så her kan du lage din egen vri med dine favoritt ingredienser...






    Du trenger: ca 10  - 12stk

    4 egg

    3 dl melk

    1/2 dl nøytral eller en god olivenolje

    1 dl vann

    100 g sesammel

    70 g mandelmel

    1,5 ts bakepulver

    2 ts himalayasalt

    1-2  ts pepper

    1 1/2 ss fiberhusk

    1 ts gurkemeie ( det er den som gir den gule fargen)

     

    Fyll:

    150 g skinke i biter

    1/4 gul paprika, kuttet i biter

    1/4 rød paprika

    1-2 tomat, kuttet i biter

    1 bit (3-4 cm) squash, kuttet i biter

    Hakket gressløk

    1- 2 ss gresskarfrø ( til topping)

    1 - 2 ss solsikkekjerner ( til topping)

     

    Fremgangsmåte:

    Pisk egg, olje, melk og vann sammen i en bolle. Bland de tørre ingrediensene sammen og blan inn i eggblandingen. Rør godt så du unngår klumper.  Bland deretter inn fyllet, og evt smak til med litt mer krydder.

    La røren stå å svelle i 10 min før du fordler den i ca 12 solide muffinsformer, og strø litt gresskarfrø og solsikkekjerner på toppen.  Stek på nest nedersterille i ca 25 minutter.

    Avkjøl på rist, eller server rykende varme muffins og da gjerne med smør ved siden av :D

     

    Tips!

    Oppbevares i kjøleskapet, men tåler mange timer i romtemperatur, som f.eks niste.

    Kan fryses.

    Helst unngå å åpne opp ovnen under steketiden, da muffinsene lettere detter sammen. Mine stod nøyaktig i 25 minutter og ble perfekte.

    Gurkemeie er det som gir den gule fargen, den kan sløyfes, men annbefales å bruke hvis man har irritabel tarm, da gurkemeie blandt annet skal virke betennelses dempende og galle drivende.

    Oppskriften kan du bruke som en base for matmuffins, men selvfølgelig variere fyll og krydder.

     

    #matmuffins#lavkarbo#muffins#frokostmuffins#lavkarbomuffins#sukkerfri#melkefri#utenmelk#utengluten#glutenfri#utengjær#lowfodmap#eggmuffins#paleo#helse#mat#kosthold#ernæring

  • OPPSKRIFT:RUNDSTYKKER MED HIRSE

    Disse er lavkarbo, melkefri, glutenfri, soyafr og gjærfri :)

     



    DU TRENGER

    1 dl sesammel

    3 ss hirseflak

    1 ss knuste linfrø

    3 ss solsikkefrø

    1 dl kokosmel 

    1 stor ss fiberhusk

    2 ts bakepulver 

    1 ts himalayasalt

    3 egg

    4 ss olje

    1 dl vann

    Fremgangsmåte
    Bland sammen de tørre ingrediensene i en bolle og resten i en annen. Bland deretter alt god sammen til en deig. La den stå å svelle et kvarter.
    Rull små rundstykker og sett midt i oven på 180 grader i ca 20 min . 

  • LATE BREAKFAST

    God morgen  (formiddag) kjære lesere!:)

     

    This is what I call a perfect Sunday breakfast 









    sen frokost på en søndag er vel innafor ;)

    Disse er glutenfrie, melkefri, uten gjær, soya og nøtter ( innholder frø). Passer perfekt på et lavkarbo kosthold :-)

    8 stk

    25 g sesamfrø

    25 g sesammel

    25 g solsikkefrø

    65 g kokosmel 

    1 stor ss fiberhusk

    2 toppet ts bakepulver

    2 klyper himalyasalt

    3 store eller 4 små egg

    4 store ss melkefritt melange 

    1 dl vann 1 egg til pensling + valmufrø på toppen 

    Fremgangasmåte:
    Små hakk solskkefrrøene og hai en bolle med resten av de tørre ingrediense og rør sammen, og sett til side. Pisk eggene lett i en annen bolle og bland inn smeltet smør og vann.
    Bland de tørre ingrediensene i eggblandingen til en fast deig. 
    La deigen ligge å hvile i kjøleskapet i10 minutter, før små rundstykker kan rulles. Jeg fikk 8 små eller 4 store.
    pensl med egg egg og ha over vlmufrø tilslutt.
    Stek i ca 22 minutter på 185 grader. Følg med ovner varierer, og størelsen på runstykkene.
    Ønsker dere en god søndag! På`n igjen med ny uke i morgen, så det er bare å nyte fridagen!
    #lavkarbo#rundstykker#melkefri#glutenfri#utenmelk#utengluten#nøttefri#lchf#mat#oppskrift#helse#ernæring#sunt#frokost#helg#søndag#helgefrokost

  • SMÅ STYKKER

    God palmesøndag dere! :)

    Til lunsj i dag ble det små sunne koserundstykker.



     Jeg brukte oppskriften fra dette    brødet , men jeg tok kun 1 egg og tilsatte litt mer sesammel og kjerner.

    Prøvde å lage små runde kuler, og la de på et stekebrett. 

    Stekte på 180 grader i ca 15 minutter

    Tips!

    De smaker nydelig med smørost eller syltetøy!

     

    #lavkarbo#rundstykker#protein#melkefri#glutenfri#sukkerfri#sunt#proteinrikt

  • FROKOSTBRØD


    Starter dagen med ferskt brød til frokost...

    Av en eller annen merkelig grunn var jeg lys våken fra 07.00 i dag.- litt for tidlig på en lørdag spør du meg..

    like greit å bare stå opp og starte dagen. Jeg hadde en lavkarbø brødmix fra EASY living som jeg slang sammen, den skulle kun tilsettes vann. 
    Det så sånn ut, ikke akkuratt som bilde på pakkningen. hevde seg lite og ble litt kompakt.

     

    Så jeg slang sammen mitt eget brød i steden.
     

    Smakte mye bedre

     

    Du trenger

    100 g gresskarkjerner

    60 g sesamfrø

    50 g solsikkekjerner

    15 g knuste linfrø

    50 g sesammel

    1 1/2  ss kokosolje /smør eller olje

    2 ts fiberhusk

    1/2 ts himalaya salt

    1 ts bakepulver

    2 hele egg

    3 eggehvitter

    Fremgangsmåte

    Pisk lett sammen egg og eggehvitter. Bland sammen det tørre i en annen bolle og hell eggblandingen over og ha i olje og rør godt sammen. Ha over i en bakepapirkledd brødform og sett midt i ovnen på 170 grader. stek i ca40-50 min,avhengi av ovnen.



     

     

    #brød#brødbakst#lavkarbo#proteinbrød#utenmelk#utengluten#melkefri#glutenfri#suntoggodt

  • PROTEINRIK MINI FOCACCIA

    Lille lørdag mat...

    Har du lyst til å kose deg litt ekstra i kveld uten at du ødelegger den sunne uken kan du lage denne:):)

    Mini proteinrik lavkarbo focaccia.

    45 g sesammel

    6 ss kokosmelk light

    4 store eggehvitter

    2 ss fiberhusk

    4 ts bakepulver

    1/2 ts salt

    Topping:

    En god olivenolje

    Grønne oliven

    Rosmarin

    Saltflak

    FREMGANGSMÅTE

    1. Bland alle de tørre lngrediensene sammen i en bolle. I en annen bolle pisk eggehvitter og kokosmelk sammen.

    -2. Ha deretter i de tørreingrediensene og bland godt sammen. La deigen stå å hvile i ca 10 minutter.

    3.I mellomtiden kutt opp tynne ringer av oliven og kle en form med bakepapir, jeg brukte en mellomstor firkantet illfastform( den fylte ikke hele)

    4. Nåt deigen har hvilt, hell den over på bakepapiret i formen og bre den utover til den fasongen du vil. Dytt ned oliven på toppen, strø over timian, drypp over jevnt med olje og strø saltflak over tilslutt.

    5. Stek på 200 grader i 15-20 minutter.

    Tips!

    -Server med en god olje og gjerne en frisk salat.

    -Passer fint til to personer, så er dere flere kan du gjerne doble oppskriften og lage en stor ellet to små.

    -Liker du ikke oliven er det godt med cherrytomater, tørket tomater eller fetaost også på toppen.

    -Ser den sånn ut når du har laget den , er det helt riktig! Haha;-)den ser bedre ut når den er stekt !

    #protein#foccacia#bakst#brød

  • PALEO RUNDSTYKKER

    Enkle rundstykker laget på 1 2 3 !

    Som samtidig er lavkarbo og paleo:)....

     

    Paleo rundstykker

    - 4 store eller 8 små -

    1 dl sesammel

    2 dl kokosmel

    1/2 dl knuste linfrø

    1/2 dl grovhakket solsikkefrø

    2 dl kokosmelk light

    1 ss nøytral olje

    1 ts fiberhusk

    1/2 ts salt

    Sesamfrø til pynt

     

    FREMGANGSMÅTE

     

    1.Bland de tørre ingrediensene sammen i en bolle og sett til side.

    2. Pisk egg og kokosmelk lett sammen i en annen bolle, og sikt deretter inn de tørre ngrediense og bland sammen.

    3. Ha tilslutt i oljen og rør godt videre.

    4. Form små eller store ryndstykker og ha på et bakepapirkledd stekeplate og trykk de flate ned med en våt skje på toppen og strø over sesamfrø.

    .Stek på 225 grader i ca 20 minutter.

    Dette er skikkelig kose stykker. Kan spises alene med bare smør ( melkefritt),eller ekstra godt med sunkerfritt syltetøy på.Nam! (-:

     

    Kan tenkte meg disse er perfekt ved siden av suppe også,så det må jeg prøve neste gang.:)

    Håper alle har en god start på uken! Husk å ta sunne valg;-)

     

     

     


  • PITABRØD

    Torsdag kveld, og snart helg allerede. Flere som pleier å ha starte helgen med Taco Fredag?

    Tenkte jeg skulle dele min oppskrift på "pitabrød" som jg bruker i steden for lompe og skjell.

    Glutenfri, melkefri og det meste fri egentlig . :)

    Oppskriften gir 6 mellomstore pitabrød

    Pitabrød

    1 egg 2 dl sesammel

    2 dl mandelmel

    2 ss fiberhusk

    2 ts bakepulver

    3 dl vann

    2 ss kokosolje

    Tilsett krydder for smak

     

    FREMGANGSMÅTE

     

    1. Ha de tørre ingrediensene sammen i en bolle. Pisk egget lett og bland inn sammen med vann i de tørre ingrediensene.

    2. La deigen ligge å hvile i 10 minutter. I mellomtiden kle et stekebrett med bakepapir og forvarm ovnen på 175 grader varmluft.

    3. Når deigen har hvilt, bruk en spiseskje og fordel deigen i 6 klatter på brettet og form med hendene (ta gjerne litt vann på hendene) til runde mellomstore pitabrød og trykk flate ned på papiret.

    4.Stek i ca 25-30 minutter.

    Følg med underveis, steketiden avhenger hvor tykke du former pitabrødene. Jeg lagde mine litt tykke og de stod i 30 min.


     

    I kveld er det vist en test på Taco på matkontrollen på Tv2 , så blir spennede å se hvilken som går av med seieren

    #lavkarbo#proteinrikt#pitabrød#fettredusert#lchf#pitabread#proteinbakst#mandelmel#sesammel#protein

  • LUNSJ SCONES

    God søndag!

    Først må jeg takke for alle de positive tilbakemeldingene jeg har fått etter interjuvet med Drammens Tidene. Jeg trodde faktisk ikke så mange kom til å lese det, jeg trodde det bare skulle stå på dt.no og tenkte ikke over at de ville legge det ut på facebook også....

    Det ble masse positiv respons, og det betyr mye når man blottlegger livet sånn.så takk for det!:)

    Grunnen til at jeg sa ja til intervjuet var i håp om at det kan være til hjelp for noen enten ME -syke eller mennesker med matallergi eller som er i en lignende situasjon.

    Hele intervjuet kan du lese Her .:)


     

    Siden jeg har spist Fastelavns boller i tre dager nå ( oppskrift Her )

    Ble det en ny oppskrift på grove mektige scones i dag i steden.

    Lunsj scones

    50 g mandelmel

    25 g sesammel

    30 g kokosmel

    25 g sesamfrø

    25 g solsikkekjerner (kan utelates

    1 ss linfrø (kan utelates)

    1 egg

    2 eggehvitter ( kan bruke 1 helt egg i steden)

    1 dl vann

    1/2 dl kokosmelk

    1 ss smeltet kokosolje ( kan erstates med 1 ss smeltet smør eller annen olje)

    1 ts salt

    2 ts bakepulver

    2 ss sukrin

     

    FREMGANGSMÅTE

    1. Kjør solsikkefrø og sesamfrø i en blender til grovt mel. Ha det så i en bakebolle sammen med resten av ingrediensene og bland det godt sammen.

    2. La deigen ligge å hvile i ca 10 minutter før du fortsetter. I mellomtiden sett ovnen på 200 grader , og kle et stekebrett med bakepapir.

    3. Når deigen er klar hell den ut midt på stekebrettet og trykk den ut med henndene til ønsket form. Deigen er litt klissette, men det er sånn den skal være.

    4.Strø gjerne litt frø på toppen,( det hadde desverre ikke jeg)

    5.Stekes i 35-40 minutter. Følg med den siste tiden, steketiden avhenger hvor tykk eller flat deigen er formet.

     

     

    #lunsj#scones#sukkerfri#melkefri#glutenfri#suntoggodt#sunnbakst#proteinbakst#protein

  • GLUTEN OG MELKEFRITT LAVKARBOBRØD

    Hei og hopp håper dere har det bra(?) og har fortsatt de sunne valgene i februar..?

    Jeg lagde brød i går, faktisk 12 stykker når jeg først var i gang. Kjempe greit å bare skjære opp og fryse i porsjoner .

    1 brød

    3 egg

    1 beger cottage cheese - For melkefri : 1 dl quinoa som kokos i 15 min og avkjøles.

    100 g solsikkekjerner

    100 g sesamfrø

    4ss kriskakli

    (Eller 4 ss fiberhusk)

    4 ss glutenfri havregryn

    4ss knuste linfrø

    50 g valnøtter

    (Eller andre nøtter)

    1ts salt

    1 1/2 ts bakepulver

    3 ss olje

     

    Fremgangsmåte:

     

    Start med å koke quinoa hvis du lager uten cottagecheese.

    Hakk deretter valnøtter og solsikkekjerner og ha i en bake bolle. Bland inn resten av de tørre ingredienesene. Hvis du lager med cottagecheese ha den i en bolle og mos med stavmikser så du får ut klompene, og bland deretter inn med de tørre ingrediensene. Ha i oljen og bland sammen.Pisk eggene og bland inn med resten . Bland deigen godt, blir en litt grøtaktig konsistens. Ha over i en papirkledd brødform og stek i ca 1 time på 210 grader.

     

    Tips

    Varier gjerne med andre nøtter frø eller krydder for forskjellig smak. De kan fint lages med foreksemple soya yoghurt i steden for quinoa eller cottage cheese.

     

     

    Pleier du å lage ditt eget brød?:)

    #lavkarbo#brød#oppskrift#lavkarbobrød#lowcarbbread#lowcarb#bread#nutbread#quinoabread#nuts#quinoa#nøtter#frø#glutenfritt#glutenfri#melkefri#melkefritt#oppskrift#paleo#sunnmat#sunnbakst#frøogkorn#bakemag#sunnbakst#suntoggodt#matforalle

  • GLUTENFRI BAKST

    Små rundstykker:

    350 g mel

    Jeg brukte lys glutenfri melblanding, men erstatet noe av melet med 3 ss ertemel ,3ss kokosmel og 3 ss sesammel

    1ts fiberhusk

    2 ts sukrin

    3 ts bakepulver

    50 gr kaldt smør

    2,5 dl valgfri melk (gjerne nøttemelk)

    1/2 ts vaniljeekstrakt

     

    Fremgangsmåte: bland alle de tørre ingrediensene i en bolle. Ha i smør og melk og elt sammen i ca 10 min.

    Ha litt oliven olje på hendene og lag små rundstykker . Ha over på stekebrett . Og pensle med egg eller melk og strø sesamfrø over. stek på 220 grader i 15 min.

    #glutenfri#melkefri#bakst#rundstykker#fitness
Validation content="29ba0158097984d395f87f8fc584eb9d
hits


Denne bloggen er personlige ytringer fra utgiver av bloggen. All bruk av bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggens ansvarlige utgiver. Bloggen ligger på blogg.no og annonser på bloggen selges av Mediehuset Nettavisen. Ansvarlig redaktør for Mediehuset Nettavisen er Gunnar Stavrum. -




Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©
- albiss.blogg.no -