Not seeing a Scroll to Top Button? Go to our FAQ page for more info.






TILBAKE TIL FORSIDEN

  • Kanelbollensdag

     

     

    Lavkarbo oppskrifter

     

    På kanelboller uten gluten, melk og raffinert sukker +++

    Håper du blir fristet til å prøve en av oppskriftene! :D

     

     

    Oppskrift 1 - Skillingsboller

    Denne oppskriften er basert på Funksjonell Mat sin bakemiks. En enkel måte å lage smakfulle og sunne kanelboller på.

     

    Oppskriften finner du her Her

     

    SAMSUNG CSC

     

    Oppskrift 2 - Kanelboller med karamellsaus

     

    Disse kanelbollene er laget fra bunn med herlig karamellsaus i tillegg til glasuren. Rå gode, men krever litt flere ingredienser.

     

    Oppskriften finner du her Her

     

    SAMSUNG CSC

     

     

    -MariaMarisol

    Følg meg gjerne på instagram her, facebook her og snapchat "mariamarisol"


     


  • Skillingsboller

    inneholder sponsede produkter

    Enkle skillingsboller på lavkarbo måten!

    Uten gluten, melk og raffinert sukker +++

     

     

    Skillingsboller

     

    1 pk. Bakemiks fra Funksjonell Mat

    100 g Smør

    2 Egg

    80 g Kokosmelk

    Kardemomme

    Kanel

     

    FREMGANGSMÅTE

    1. Sett ovnen på 200 grader.

    2. Ha bakemiksen i en food prosessor eller kjøkkenmaskin og bland inn smøret i terninger. 

    3. Tilsett egg, kokosmelk, et dryss kardemomme og kanel og bland sammen til en jevn deig.

    4. Bruk en spiseskje og form boller på et bakepapirkledd stekebrett (Ca 8 stk). Pensle bollene med egg/vann/melk og dryss over litt kanel på toppen.

    5. Sett midt i ovnen og stek i ca 15 min. - Følg med underveis slik at bollene ikke blir brent. Avkjøles på rist.

     

     

    Lag gjerne melis av sukrin melis og eggehvite og ha over de avkjølte bollene!







     

    -MariaMarisol

    Følg meg gjerne på instagram her, facebook her og snapchat "mariamarisol"


     


  • Sjokoladeboller - lavkarbo

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    Inneholder afiliatelenker

    Sjokoladeboller

    - laget på lavkarbomåten! Helt uten gluten, melk, soya, korn, raffinert sukker og gjær. Bollene kan også lages uten nøtter. :D

    Jeg smakstilsatte bollene med hakket sjokolade og kardemomme, men det kan sløyfes eller byttes ut mot f.eks kanel, vaniljepulver, rosiner, gojibær eller det du måtte ønske.

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    Sjokoladeboller

    6 stk

    4 Egg + 1 til pensling

    1/2 dl Sukrin gold eller kokossukker

    50 g Smør - jeg brukte melkefri melange

    1 dl Mandelmelk - eventuelt annen melk for boller fri for nøtter

    1 dl Kokosmel

    2 ss Fiberhusk

    2 ts Bakepulver

    1 ts Kardemomme - kan sløyfes

    Sukkerfri og melkefri sjokolade hakket i biter - kan sløyfes

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    FREMGANGSMÅTE

    1. Sett ovnen på 175 grader.

    2. Pisk egg og søtning til eggedosis.

    3. Smelt smøret og bland inn i melken, hell det i en tynn stråle over i eggedosisen mens du fortsatt pisker.

    4. Rør sammen de tørre ingrediensene og pisk det inn i eggeblandingen til alt er godt blandet. Ha eventuelt i sjokoladebiter også. La deigen stå å svelle i ca 5 min før du fortsetter.

    5. Del deigen i 6 emner, trill runde boller og legg på et bakepapirkledd stekebrett. Pensle gjerne bollene med et sammenpisket egg, da blir bollene mer gyldne på toppen.

    6. Stek bollene midt i ovnen i ca 25-30 min, pluss/minus til bollene ferdig.

    Avkjøl på rist og nyt! :D

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA
    -MariaMarisol


  • Lavkarbo boller

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA
     

    Inneholder affiliatelenker

    Sundays is for baking!

    Deilige lavkarbo boller med en hemmelighet inni! NAM!:) Disse kan du nyte med den beste samvittighet og de er et supergodt sunt alternativ til boller!

    Oppskriften er helt fri for gluten, melk, gjær, sukker, soya og korn.

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA
     

    BOLLER

     

    ca 8 stk.

    4 Egg

    4 ss Sukrin gold

    2 dl Mandelmel

    1 toppes ts Bakepulver

    1 klype Himalayasalt

    2 ss Kokosmel

    2 ss Fiberhusk

    2 ts Kardemomme

    1 klype Kanel

    6 ss Kokoskrem- den tykke delen av kokosmelken

    50 g Smør - eller kokosolje

    + 1 Egg til pensling

    Sukkerfri og melkefri sjokolade til å ha inni bollene

     

    FREMGANGSMÅTE

    1. Pisk eggene til eggedosis, ha i litt og litt sukrin gold underveis og pisk det godt sammen.

    2. Tilsett kokoskremen og pisk videre.

    3. Rør sammen de tørre ingrediensene og tilsett i eggedosisen under pisking.

    4. Ha tilslutt inn smeltet avkjølt smør og bland alt godt sammen.

    5. La deigen stå å hvile i ca 10 min 

    6. Form ca 8 boller, dytt inn en sjokoladebit og legg på et bakepapirkledd stekebrett.- Deigen er litt klissete, men det er slik den skal være.  La bollene ligge å hvile i ca 10 min. Pensle deretter med et sammenpisket egg.

    7. Stek bollene midt i ovnen på 180 grader i ca 20-25 min.

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    TIPS!

    - Disse bollene er laget helt uten melkeprodukter, men tåler du melk kan kokoskrem byttes ut mot f.eks kesam, fløte eller yoghurt.

    - For å gjøre oppskriften paleo kan du bytte ut sukringold med kokosblomstsukker. 

    - Kardemomme er med på å gi en skikkelig god smak på bollene, men det kan fint sløyfes eller tilsettes mer for en rikere smak.

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    -MariaMarisol


  • Skoleboller

    SAMSUNG CSC

    inneholder affiliatelenker 

    Skoleboller er absolutt den beste "gjærbaksten" jeg vet om!

    Siden jeg hverken tåler hvete, melk, sukker eller gjær som de tradisjonelle skolebollene er laget av har jeg rett og slett glemt bort hvor godt det smaker! - Ikke visste jeg heller at man kunne lage disse SÅ gode som både er lavkarbo og allergivennlig før jeg begynte å trikse og mikse! :D

    Disse er absolutt en god erstatning for orginalen! Smaken av vaniljekrem, kokos, melis sammen på bollene er helt nydelig :D


    SAMSUNG CSC

    Oppskrift på disse farlig gode skolebollene som er helt fri for gluten, melk, sukker, gjær, soya og korn, skal jeg dele med dere nå! Som sagt er de lavkarbo og kan gjøres paleo ved å bruke naturlig søtning, se "tips" lenger ned.

    SAMSUNG CSC

     

    SKOLEBOLLER

    BOLLER

    ca 8 stk.

    4 Egg

    4 ss Sukrin gold

    2 dl Mandelmel

    1 toppes ts Bakepulver

    1 klype Himalayasalt

    2 ss Kokosmel

    2 ss Fiberhusk

    2 ss Kardemomme

    1 klype Kanel

    3 ss Kokoskrem- den tykke delen av kokosmelken

    3 ss Kokosmelk

    50 g Smør - jeg bruker melkefri smør. ELLER kokosolje

    + 1 Egg til pensling

     

    FREMGANGSMÅTE

    1. Pisk eggene til eggedosis, ha i litt og litt sukrin gold underveis og pisk det godt sammen.

    2. Tilsett kokoskremen og kokosmelken og bland det sammen.

    3. Rør sammen de tørre ingrediensene og tilsett i eggedosisen under pisking.

    4. Ha tilslutt inn smeltet avkjølt smør og bland alt godt sammen.

    5. La deigen stå å hvile i ca 10 min 

    6. Form ca 8 boller og legg på et bakepapirkledd stekebrett.- Deigen er litt klissete, men det er slik den skal være. Trykk bollene litt flatere enn vanlig boller og lag en grop i midten. La bollene ligge å hvile i ca 10 min. Pensle deretter med et sammenpisket egg.

    7. Stek bollene midt i ovnen på 180 grader i ca 20-25 min.

    8. Avkjøl bollene på rist og fyll deretter med vaniljekrem og pynt gjerne med melis og kokosstrø.

     

    VANILJEKREM

    3 Eggeplommer

    3 dl Kokosmelk 

    2 1/2 ts JBKM -Johannesbrødkjernemel

    1 ts Vaniljepulver

    1-2 ss Steviosa

    2 ts Sukrin

     

    FREMGANGSMÅTE

    1. Rør ut JBKM i 1 dl av melken i en kjele. Tilsett deretter resten av melken gradvis mens du rører hele tiden.

    2. Ha resten av ingrediensene i kjelen og varm opp under omrøring. Vaniljekremen skal ikke koke, men rør hele tiden til kremen tykner, det tar noen minutter.

    3. Når vaniljekremen har tyknet hell den over i en glassbolle og avkjøl over vannbad.

    5. Fyll den avkjølte kremen i skolebollene. 

     

    MELIS

    Eggehvite

    Sukrinmelis

     

    FREMGANSMÅTE

    1. Melis lages ved å blande sammen eggehvite og sukrinmelis til en jevn tykk blanding. Ta ikke for mye eggehvite om gangen da blir melisen veldig rennende. 

    SAMSUNG CSC

    TIPS!

    - Disse bollene er laget helt uten melkeprodukter, men tåler du melk kan kokoskrem byttes ut mot f.eks kesam og kokosmelken byttes ut mot annen valgfri melk.

    - For å gjøre oppskriften paleo kan du bytte ut sukringold med kokosblomstsukker. Kokosblomstsukker kan også brukes i vaniljekremen, men da vil du få en mørkere farge på kremen.

    - Kardemomme er med på å gi en skikkelig god smak på bollene, men det kan fint sløyfes eller tilsettes mer for en rikere smak.

     

    Håper skolebollene faller like mye i smak hos deg som det har gjort her i huset! :D

    SAMSUNG CSC

    - Maria Marisol


  • Kanelboller

    SAMSUNG CSC

    SAMSUNG CSC

    Hei og hopp!

    Hva er vel bedre enn å starte helgen med sunne nystekte Low Carb kanelboller! Helt uten gluten, melk, soya, gjær og sukker? :D

    Jeg har laget sunne kanelboller før, men disse tar kaka! Konsistensen ble bra, de ble luftige og smaken helt nydelig! Disse ble rett og slett farlig gode! :D

     

    SAMSUNG CSC

    SAMSUNG CSC

    Kanelboller

     

    100 g Mandelmel - fettredusert

    40 g Fiberhusk

    1 ss Kokosmel

    2 ts Bakepulver

    1 ts Himalayasalt

    100 g Sukrin

    60 g Kokosblomstsukker eller sukrin gold

    3 Eggehvitter

    2 1/2 ss Eplecidereddik

    2,5 dl Kokende vann

     

    FYLL

    Kanel

    Smør

    Sukrin/ kokosblomstsukker /sukrin gold - eventuelt en blanding av to stykker.

    Hakkede mandler

     

     

    SAMSUNG CSC

     

    FREMGANGSMÅTE

    1. Sett ovnen på 175 grader

    2. Ha alle de tørre ingrediensene i en kjøkkenmaskin og rør sammen.

    3. Bland deretter inn eggehvitter og eplecideredikk.

    4. Tilsett det kokende vannet og rør sammen til en fast deig. Bruk gjerne en slikkepott på slutten. - Deigen er fortsatt litt klissete, men det er sånn den skal være.

    5. Smør et bakepapir med litt smør eller stekespray (slik at deigen ikke setter seg fast). Ha deigen utover, bruk hendene og trykk deigen ut til et rektangel. - Eventuelt legg deigen mellom to bakepapir og kjevl den ut.

    6. Smør på et tynt lag med smør og strø godt over med kanel og litt kokosblomstsukker/ sukrin/ sukringold. 

    7. Rull deigen sammen med hjelp av bakepapiret. Del i like store biter, jeg fikk ca 14 stk.

    8. Legg kanelbollene på et bakepapirkledd stekebrett, pensle med ett egg og sett midt i ovnen i ca 40 minutter pluss/minus.

    9. Avkjøl på rist.

     

    Topp gjerne med sukrin, melisglasur eller karamellsaus. 

     

    SAMSUNG CSC

    SAMSUNG CSC

     

    MELISGLASUR

    Sukrinmelis

    Eggehvitte

    FREMGANGSMÅTE

    Bland sukrinmelis sammen med litt eggehvitte til du får en tykk melisglasur. Ha gjerne over i en sprøytepose og topp på kanelbollene

     

    KARAMELLSAUS

     2 ss Fibersirup

    2 ts Cashewnøttsmør

    1 liten klype Himalayasalt

    5 dråper Stevia English Toffee

    FREMGANGSMÅTE

    Bland sammen med en skje eller gaffel og topp på kanelbollene.

     

    SAMSUNG CSC

     

    TIPS!

    - Den hemmelige ingrediensen som gjør kanelbollene luftige er eplecidereddikk. Ikke vær redd for at det skal sette smak på bollene, for det gjør det ikke. Det kan sløyes, men som sagt gjør det bollene mer luftige og konsistensen bedre.

    - Rene eggehvitter i stedet for hele egg er også med på å gjøre kanelbollene luftigere, men du kan erstatte de 3 eggehvittene med 2 hele egg.

    - Som fyll har jeg godt med kanel, men lite søtning da jeg heller topper bollene med melis og karamellsaus.

    - Det går ikke ann å lage melis av sukrinmelis og vann, men med eggehvitte blir den tykkere og stivner.

    - Tips til annet fyll : forskjellig typer nøtter, rosiner (obs! ikke lavkarbo), gojibær, tørket blåbær eller f.eks kokosstrø.

     

    #lavkarbo#kanelboller#melkefri#sukkerfri#glutenfri#utensoya#utengjær#kanelsnurrer#sunt#mat#helse#kosthold#ernæring#boller#paleo

  • Proteinrike lavkarboboller med krem

    SAMSUNG CSC

    Det er fastelaven på søndag og boller må man ha! Sist gang jeg la ut oppskrift på boller er faktisk ganske nøyaktig et år siden.... ;) 

    Jeg har gått ut fra samme oppskrift, men med noen justeringer...;)

    Dette er ikke bare en "sunnere"  oppskrift på boller, men SUNNE boller ! :D

    Jeg ser ofte folk legge ut oppskrifter hvor de skriver "sunnere boller", og ja bollene blir sunnere med grovere mel, eller med mindre/uten sukker, men det er fortsatt ikke noe sunt når hovedingrediensen er hvetemel. Her er det lett å gå i fella og tro at maten man spiser er sunn og derfor forsyner man seg med både to og tre boller, noe du kanskje ikke ville gjort om det hadde vært en helt vanlige boller.

    En regel å lære seg:

    Begrepet sunnere blir ofte brukt om oppskrifter/matretter som i utgangspunktet er usunne og noe vi ikke har gått av i større mengder.

    F.eks "sunnere potetgull med 30% mindre fett" - Vi vet at potetgull fortsatt ikke er sunt for det.

    Begrepet sunt blir ofte ( burde bli ) brukt om oppskrifter/matretter der hovedingrediensene rett og slett inneholder god næring som proteiner, sunt fett, lavglykemiske karbohydrater, vitaminer og mineraler osv.

    F.eks. Squash lasagne der pastaplatene er tatt helt ut og erstattet med squash.  ELLER disse bollene HER :



    SAMSUNG CSC


    Sunne boller

    ca 6-7 boller

    5 Egg ( mellomstore)

    6-7 ss Kokosblomstsukker

    1 dl Melk eller fløte, jeg brukte kokosmelk light

    50 g Smør , evt melkefritt som jeg bruker

    1 dl Kokosmel

    1 dl Sesammel

    2 ts Bakepulver

    3 ss Fiberhusk

    1-2 ts Kardemomme

    + 1 Egg til pensling

     

    FYLL

    Krem ( se oppskrift lenger ned)

    Syltetøy uten sukker

     

    FREMGANGSMÅTE

    1. Smelt smør, sett til side og avkjøl.

    2. Pisk sammen egg og kokosblomstsukker til en løs eggedosis i en bakebolle.

    3. Bland sammen romtemperert melk/fløte og avkjølt smør og ha dette i eggedosisen mens du pisker .

    4. Ha de tørre ingrediensene sammen i en skål og bland det godt. Bland det deretter inn i resten av røren og pisk videre til du har fått en jevn deig.

    5. La deigen stå å svelle i ca 10 min.

    6. Bruk en spiseskje og form ca 6-7 boller på et bakepapirkledd stekebrett.

    7. Pensle bollene med sammenvispet egg.

    8. Sett midt i ovnen på 160 grader i ca 20-25 min

    9. Avkjøl på rist.

     

    SAMSUNG CSC

     

    KOKOSKREM

    1 boks fullfettet kokosmelk - den stive delen ( sett i kjøleskapet 2-3 timer før bruk, eller over natten.)

    2 toppede ss sukrinmelis

     

    SAMSUNG CSC

     

    FREMGANGSMÅTE

    1. Ta ut den stive delen av kokosmelken.

    2. Pisk opp den stive kokosmelken med sukrinmelis til kremkonsistens. - Blir kremen litt for løs setter du den bare noen minutter i kjøleskapet.

     

    SAMSUNG CSC

    MONTERING

    1. Skjær av toppen på bollene og lag gjerne en liten grop ( mindre søl når du serverer og spiser). Fyll bollene med sukkerfritt syltetøy. Jeg brukte jordbær. 

     2. Ha kremen i en sprøytepose og sprøyt over syltetøyet

    3. Legg på toppen av bollen og dryss over et lag av sukrinmelis


    SAMSUNG CSC

    TIPS!

    - Jeg brukte kokosmelk i bolledeigen, men her kan du bruke f.eks mandelmelk, vanlig melk eller fløte i steden.

    - Jeg fylte bollene med kokoskrem da jeg er allergisk mot vanlig melk, men her kan du selvfølgelig bruke vanlig pisket krem.

    - Oppbevares i en tett pose på benken eller i kjøleskapet.

    - Bollene kan også fryses.

     

    #boller#fastelaven#fastelavensboller#melkefri#glutenfri#sukkerfri#proteinrik#lavkarbo#lavkarboboller

  • KANELSNURRER -LOWCARB

    God dag kjære lesere! 

    Ferien er over, og hverdagen er her igjen. Håper dere alle har hatt en nydelig påske. Det har jeg hatt, fylt med familie, gode venner og ikke minst påskeegg :)

    Selvom ferien er over, er det ingen grunn til å slutte å kose seg. Det gjelder bare hva du koser deg med! 

    I dag er det vist kakedagen, har jeg ikke fått med meg, men jeg har ihvertfall bakt litt. 

    Det ble det sunne og gode kanelsnurrer/boller, uten melk, sukker, gluten, gjær og soya.






     

     

    Du trenger

    120 g mandelmel

    65 g smeltet melkefritt melange

    2 store egg

    1/2 ts salt

    2/3 ss bakepulver

    1 stor ss fiberhusk

    3 ss sukrin melis / eller annen søtning

     

    Fyll

    2 never hakka mandler

    1 neve rosiner / gojibær for lavkarbo

    mykt smør

    kanel

    sukrin sukker

    Topping

    1 egg + litt melk til pensling ( jeg brukte kokosmelk light)

    1 eggehvitte

    sukrinmelis

    kanel

    Fremgangsmåte:

    Bland sammen de tørre ingrediensene uten om sukrin i en bolle og bland sammen. Ha egg og sukrin i en annen og pisk til eggedosis. Smelt smøret og hell over de tørre ingrediensene og bland godt sammen. Ha deretter i eggedosisen og bland sammen til en deig.                     Sett deigen i kjøleskapet i ca 10 minutter eller mer. Gjør du ikke det, blir deigen ganske umulig å jobbe med.

    I mellomtiden hakk nøtter, og bland sammen mykt smør,mandler,sukrin og kanel etter smak, og sett til side. Ta heller mindre kanel og sukrin, enn for mye.

    Når deigen er klar, legg den mellom to bakepapir og bruk en kjelve og kjevl den ut så tynt du klarer uten at den blir ødelagt. Deigen blir ikke like stor som vanlig kanelboller. 

    Ha av det øverste bakepapiret, og smør ut fyll blandingen over og smelt gjerne litt smør og hell over. Har du ikke tatt så mye kanel og sukrin, strø litt mer over.

    Med hjelp av bakepapiret under, rull deigen sammen til en lang rull. Bruk en skarp kniv og skjær ca 2-3 cm store biter. Snu biten til du får lagene opp, og  trykk den litt utover.

    Ha over på et stekbrett og pensle over med en blanding av egg og melk.

    Stek på 180 g i ca 19 minutter. Sett deretter ovnen på 200 g og set i 6 minutter til. Følg med ovner varierer

    Avkjøl på rist og topp med glasur laget av sukrinmelis og eggehvitte.

     

    Så er det bare å kose seg! Ha en fin lille lørdag alle sammen!

    #kanelbolle#bolle#kanelsnurrer#lavkarbo#sunt#utenmelk#utensukker3utengluten#sukkerfri#melkefri#glutenfri#bakst#lavkarbobakst

  • FASTELAVNSBOLLER

    Lyst på boller til søndag...

    uten melk,hvete,gluten,og sukker? Som samtidig er lavkarbo, fettredusert og proteinrike?

    Jeg er super fornøyd med denne oppskriften, bollene ble utrolig gode! Kan nesten ikke tro hvor sunne og allergivennlige de er for å ikke snakke om lette å lage.

    Boller

    (9 stk passe små)

    3 egg

    2 eggehvitter

    1 dl kokosmelk light

    50 g melkefritt smør

    6 ss sukrin

    1 dl kokosmel

    2 ts bakepulver

    3 ss fiberhusk

    Krem:

    Sukrin melis

    Kokosmelk (vanlig,den stive delen)

    Fremgangsmåte:

    Smelt smøret og bland inn kokosmelken og sett til side.

    Ha de hele eggene, eggehvittene og sukrin i en bolle og pisk fluffy. Hell deretter i smør og melk blandingen og pisk godt sammen. Bland sammen kokosmel,bakepulver og fiberhusk og sikt inn i røren. Rør så alt godt sammen til en klompefri fast deig. La deigen ligge å hvile i ca 10 min før du fortsetter. I mellomtiden kan du sette ovnen på 160 grader. Og gjøre klart et stekebrett med bakepapir.

    Når deigen har hvilt ta litt kokosmel på hendene og form små boller og ha på stekebrettet.

    Jeg penslet bollene med litt kokosmelk før jeg satt de i ovnen, men neste gang tror jeg at jeg vil pensle med egg for å få litt mer farge.

    Stekes i ca 20 minutter og avkjøles på rist.

    Fyll de avkjølte bollene med deilig krem laget av den stive delen av kokosmelken pisket sammen med sukrinmelis. Og

    Strø gjerne litt melis på toppen.

    Ønsker dere alle en fin fredag den 13. Uten noen ulykker. ;)

Validation content="29ba0158097984d395f87f8fc584eb9d
hits


Denne bloggen er personlige ytringer fra utgiver av bloggen. All bruk av bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggens ansvarlige utgiver. Bloggen ligger på blogg.no og annonser på bloggen selges av Mediehuset Nettavisen. Ansvarlig redaktør for Mediehuset Nettavisen er Gunnar Stavrum. -




Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©
- albiss.blogg.no -