Not seeing a Scroll to Top Button? Go to our FAQ page for more info.






TILBAKE TIL FORSIDEN

  • Proteinbarer med karamell

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    Inneholder afiliatelenker

    Hjemmelagde proteinbarer med karamell!

    Supre til påskekosen hjemme, på fjellet eller hvor enn du skal tilbringe ferien! :D

    Oppskriften er fri for gluten, melk, raffinert sukker, soya, korn og egg!

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA
     

    Proteinbarer med karamell 

     

    BUNN

     

    4-5 stk STORE

    2 dl Mandler

    2 ss Kokosmel

    1 ss Kokosolje

    2-3 ss Erteprotein

    2-3 ss Vann

    3-4 ss Fibersirup eller f.eks kokossirup eller yaconsirup

    6-7 Dråper Stevia- karamell 

     

    KARAMELL 

    1,5 dl Kokoskrem

    35 g Sukrin gold

    10 g Smør

    12 g Yaconsirup

     

    TOPPING

    60 g Sukkerfri og melkefri sjokolade f.eks Ombar

    1 ts Kokosolje

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

     

    FREMGANGSMÅTE

    1. Start med å lage bunnen ved å kjøre mandlene til smør. Tilsett deretter resten av ingrediensene til bunnen og kjør sammen til en jevn konsistens. NB! Ha i litt og litt vann om gangen til konsistensen blir bra. Den skal være litt myk, men ikke rennende. Hell massen over i en liten form kledd med bakepapir og sett kaldt.

    2. Lag karamellen ved å ha alle ingrediensene i en kjele. Kok opp mens du blander alt lett sammen. La karamellen stå å småputre til den tykner uten at du rører. Dette tar noen minutter så vær tålmodig. Når karamellen har blitt lysere og tykkere er den ferdig. Trekk den av platen, la den avkjøle litt og hell den deretter over bunnen og sett kaldt igjen til karamellen er stiv. 

    3. Smelt sjokoladen med kokosolje og la den avkjøle til romtemperartur. Del opp barene i ønsket størrelse og dypp i sjokoladen. Sett kaldt igjen  til sjokoladen er stiv.

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    -MariaMarisol

    Følg meg gjerne på instagram her, facebook her og snapchat "mariamarisol"


     


  • Kokoskaramell granola



    inneholder afiliatelenker

    Morgenbakst!

    På søndager lager jeg gjerne opp en porsjon granola og baker brød til den kommende uken. Dermed har jeg alltid noe sunt som jeg tåler tilgjengelig, noe som er veldig kjekt når jeg har dårlig tid. :)

    I dag har jeg laget kokoskaramell granola, så utrolig godt! Kan sitte å maule denne alene, hehehe XD. 

    Oppskriften er lavkarbo og fri for gluten, melk, raffinert sukker, korn og soya!

     

    Kokoskaramell granola

     

    100 g Mandelflak - delte mandler i skiver

    50 g Kokosflak /kokosmasse 

    1 neve Tranebær 

    30 g Smør - jeg bruker et melkefritt alternativ

    2 ss Kokoskrem- den tykke delen av kokosmelken

    30 g Fibersirup eller kokossirup

    60 g Sukrin Gold

     

    FREMGANGSMÅTE

    1. Ha smør, kokoskrem, fibersirup og sukrin i en kjele og rør lett sammen mens det smelter. Kok opp og la småkoke til du får en tykklignende karamellmasse, uten at du rører. - Skiller den seg rører du det lett sammen.

    2. Tilsett mandler, kokos og tranebær og rør godt til alt er dekket med karamell. Ha massen over på et bakepapirkledd stekebrett og sett midt i ovnen og stek i noen få minutter til granolaen er gylden. - Følg med, min ble nesten brent! ;)

     


     

    TIPS!

    - Eier du en dehydrator kan du gjerne tørke granolen i den.

    - Jeg bruker gjerne fibersirup eller kokosirup i denne oppskriften, men du kan fint bruke annen flytende søtning som honning, lønnesirup eller yacon sirup som også gir en deilig karamellsmak.

    - Sukrin gold kan byttes ut mot annen valgfri søtning f.eks kokossukker, sukrin eller tagatesse.

    - Selv er jeg glad i tranebær i granolaen, men det kan sløyfes eller byttes ut mot annen tørket bær/frukt.

    -MariaMarisol

    Følg meg gjerne på instagram her, facebook her og snapchat "mariamarisol"


     


  • Sjokoladenøttbarer

    inneholder afiliatelenker

    Hjemmelagde sjokoladebarer!
    Lag dine egne sunne lavkarbobarer. Da vet du nøyaktig hva du får i deg og slipper unødvendige ingredienser og tilsetningsstoffer. Disse er perfekte som et lite mellommåltid, energi ved trening eller når du bare har lyst på noe søtt. :)

    Lag disse i dag så har du et sunt alternativ når du trenger i løpet av uken. Ved litt planlegging som dette slipper du å gå på en smell! ;)

    Barene er lavkarbo uten melk, gluten, raffinert sukker og korn.



     

    Sjokoladenøttbarer

    5 stk STOORE

    50 g Kakaomasse

    25 g Kakaosmør

    1 ts Lecithin 

    1/2 ts Kokosolje

    2,5 ss Kokossukker eller Sukrin gold

    3 dl Nøtter - jeg brukte en blanding av hasselnøtter og mandler

    1/2 dl Gojibær - kan sløyfes eller buttes ut

    1 dl Kokosflak - kan sløyfes eller byttes ut

    1 klype Himalayasalt

     

    FREMGANGSMÅTE

    1. Start med å smelte kakaosmør og kakaomasse over vannbad. 

    2. I mellomtiden kan du hakke nøtter, gojibær, og kokosflak i ønsket størrelse.

    3. Når kakaoblandingen har smeltet tilsetter du kokosolje og kokossukker/sukrin gold og rører til sukkeret har løst seg opp. Tilsett deretter lecithin og rør godt. Hell tilslutt de hakkede nøttene/gojibær/kokosflak og himalayasalt i sjokoladen og bland sammen.

    4. Ha blandingen over i en liten form dekket med bakepapir og fordel jevnt utover. Sett kaldt til barene er stive og del deretter opp i ønsket størrelse.


    TIPS!

    - I stedet for nøtter kan du bruke frø og kjerner

    - Ønsker du en mer karbohydrater i baren kan du bytte ut gojibær og kokos med tørket frukt  eller tilsette litt i tillegg.

    Ha en nydelig søndag! :D


    -MariaMarisol

    Følg meg gjerne på instagram her, facebook her og snapchat "mariamarisol"




     


  • Julegranola

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    Inneholder affiliatelenker

    Ingen ting er som å nyte førjulstiden med hjemmelaget julegranola til frokost!

    Denne oppskriften har en smak av deilig pepperkakekrydder og masse annet godt.

    Oppskriften er lavkarbo, uten gluten, melk, sukker, soya og korn.

    Perfekt julegave /vertinnegave til en som ikke tåler ovennevnte eller bare foretrekker et sunnere kosthold

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    Julegranola

    1 stor porsjon

    3 dl Hasselnøtter

    2 dl Mandler

    2 dl Sesamfrø

    2 dl Solsikkekjerner

    2 dl Linfrø

    1 dl Gresskarkjerner

    3 ss Sukrin gold eller Kokosblomstsukker

    1/2 dl Kokosolje

    Hjemmelaget pepperkakekrydder

    Fibersirup gold

    TILLEGS INGREDIENSER (valgfritt)

    Kokosflak

    Sjokolade

    Gojibær

    Aprikoser



    OLYMPUS DIGITAL CAMERA
     

    FREMGANGSMÅTE

    1. Sett ovnen på 160 grader. (varmluft om du har)

    2.  Hakk nøtter og frø i ønsket størrelse. - Jeg brukte en food prosessor.

    3. Hell blandingen over på et stekebrett og bre utover. Legg klatter med kokosolje opp på blandingen og sett midt i ovnen.

    4. Stek midt i ovnen i ca 40 min. Rør i blandingen ca hvert 10 min. Underveis i stekingen kan du ringle ønsket mengde fibersirup over blandingen.

    5. Avkjøl granolaen helt før du heller den over i et glass/boks. For å gjøre granolaen enda mer eksklusiv kan du blande inn f.eks kokoschips, gojibær, aprikoser og hakket sjokolade når granolen er avkjølt.

     

    TIPS!
    - Hasselnøtter og mandler kan byttes ut mot andre nøtter.

    - Kokosolje kan byttes ut mot melkefri melange eller annet smør.

    - Sukrin gold/kokosblomstsukker kan byttes ut mot annen valgfri søtning. F.eks sukrin eller steviosa, I denne oppskriften foretrekker jeg sukrin gold/kokosblomstsukker som gir en mer karamellaktig smak.

    - Bibersirup gold kan byttes ut mot annen flytende søtning. F.eks honning, lønnesirup eller yaconsirup. Flytende søtning kan også sløyfes, tilsett heller mer sukrin gold/kokosblomstsukker.

    - Sløyfer du pepperkakekrydder får du vanlig granola;)

    - Jeg oppbevarer granola i tomme kokosoljeglass.


    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

     

    -MariaMarisol


  • Søtpotetgranola

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    I dag startet jeg rett og slett dagen med å lage en ny porsjon med granola, og denne gangen har jeg faktisk laget den med søtpotet. :D NAM! Visste du at det gikk an? - Ikke jeg heller før jeg så en oppskrift på en eller annen amerikansk side, men den inneholdt sukker og andre ingredienser jeg ikke bruker, derfor måtte jeg lage en sunn versjon med mange gode næringsstoffer i stedet. 

    Oppskriften kan virkelig anbefales så jeg håper du vil prøve den ut! :)

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

     

    Søtpotetgranola

     

    1 Søtpotet

    30 g Kokosolje

    3 ss Flytende søtning- f.eks fibersirup, honning, yaconsirup eller lønnesirup

    200 g Havregryn -glutenfri

    150 g Valnøtter - eller andre nøtter

    100 g Solsikkekjerner - eller andre kjerner

    50 g Kokoschips 

    1 ts Vaniljepulver

    2 dryss Kanel

    1 klype Salt

     

    FREMGANGSMÅTE

    1. Forvarm ovnen til 180 grader. (Varmluft om du har)

    1. Skrell og kutt søtpoteten i mindre biter, og Kok den i micro i ca 5 min.

    2. Ha søtpoteten i en food prosessor (eller bruk en stavmikser) sammen med kokosolje og flytende søtning og kjør sammen til en pure.

    2. Bland sammen de tørre ingrediensene i en bolle, hell over pureen og bland godt sammen med en spiseskje.

    4. Bre blandingen utover et bakepapirkledd stekebrett og sett midt i ovnen. Stek i ca 40 min pluss/minus og rør noen ganger i blandingen innimellom slik at det ikke bare er toppen som blir stekt.

    5. Når blandingen er tørr kan du skru av ovnen og sette døren på gløtt. La blandingen tørke og bli avkjølt.

     

    TIPS!

    - Tomme kokosoljeglass er perfekte for oppbevaring av granola!

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA


    -MariaMarisol


  • Raw lavkarobarer som er perfekte i matboksen

    SAMSUNG CSC

    inneholder affiliatelenker

    Raw lavkarbobarer som er perfekte i matboksen!

    Barene inneholder masse god næring som gir energi på en god måte uten å gi en stor blodsukkerstigning. Jeg har lagt en porsjon med kokosbarer og en porsjon med matchabarer. Begge er helt uten gluten, melk, sukker, soya og korn og passer utmerket på et lavkarbokosthold og for deg som vil spise ren mat.

    Jeg har brukt fibersirup gold som søtning, men den kan du bytte ut mot annen flytende søtning etter ønske. F.eks honning, lønnesirup eller yaconsirup, men de vil ha noe mer påvirkning på blodsukkeret enn fibersirup.

    SAMSUNG CSC

    Rå Kokosbarer

    ca 5 stk

    100 g Kokosmasse - pluss litt ekstra til å strø på toppen

    2 ts Kokosolje

    2 ss Fibersirup gold

    1 ss Kokosmelk

    Vaniljepulver

    1 klype Salt - jeg bruker himalayasalt

    5 Dråper stevia - kan sløyfes

    Kakaonibs  - kan sløyfes eller byttes ut mot hakkede sjokoladebiter

     

    FREMGANGSMÅTE

    1. Kjør kokosmasse, kokosolje og kokosmelk i en food prosessor til du får en kremet konsistens. Tilsett fibersirup, vaniljepulver, himalayasalt og stevia, bland sammen og smak til underveis.

    2. Ha massen over på et bakepapir og form til en stor avlang firkantet bar. Sett i kjøleskapet til baren har stivnet og rut deretter opp i ønsket størrelse. 

    Oppbevares kaldt, men tåler fint en tur i veska og kan nytes i løpet av dagen.

    SAMSUNG CSC

     

    SAMSUNG CSC

    Rå Matchabarer

    ca 7 stk

    100 g Kokosmasse

    3 ts Kokosolje

    70 g Valnøtter

    3 ss Fibersirup Gold

    1 klype Salt - jeg bruker himalayasalt

    1 ts Matchapulver

    Smeltet raw sjokolade til topping - kan fint sløyfes!

     

    FREMGANGSMÅTE

    1. Kjør kokosmasse, kokosolje og valnøtter i en food prosessor til du får en kremet konsistens. Tilsett fibersirup, salt og stevia.  Bland sammen og smak til underveis.

    2. Ha massen over på et bakepapir og form til en stor avlang firkantet bar. Sett i kjøleskapet til baren har stivnet og rut deretter opp i ønsket størrelse. 

    Oppbevares kaldt, men tåler fint en tur i veska og kan nytes i løpet av dagen.

    SAMSUNG CSC

    TIPS!

    - Doble gjerne oppskriften! De kan fint fryses.

    - Valnøttene i matchabarene kan byttes ut mot andre nøtter.

    - Matchabarene kan også lages uten matcha, du smaker ikke matchaen, men den er med på å gi deg forskjellige næringsstoffer.

    SAMSUNG CSC
    -MariaMarisol


  • Kjøleskapsgranola

    SAMSUNG CSC

    inneholder affiliatelenker

    Superenkel RÅ granola som ikke trenger steking! 

    Jeg trengte litt inspirasjon til frokost i dag, og oppskrifter som lages på 1-2-3 er mine favoritter i farta. En granola som ikke trenger steking og som har masse smak.

    Helt naturlig glutenfri, melkefri og sukkerfri! Deilig på både grøt, yoghurt og smoothies.

    SAMSUNG CSC

    Kjøleskapsgranola

    1 dl Nøtter - Jeg bruke mandler, valnøtter og peanøtter

    1/2 dl Kokosstrø

    1 dl Frø og kjerner - Jeg brukte solsikkekjerner og gresskarkjerner

    1/2 dl Gojibær og tørkede blåbær

    4 ss Rennende kokosolje

    2 ss Flytende søtning - F.eks Honning, lønnesirup eller fibersirup gold

    1 klype Himalayasalt

     

    FREMGANSMÅTE

    1. Grovhakk gjerne noe av nøttene, bland deretter sammen alle tørre ingredienser og rør tilslutt inn kokosolje og flytende søtning.

    2. Bre utover et bakepapir og sett i kjøleskapet et par timers tid, eventuelt i fryseren noen minutter. Bryt deretter opp i ønsket store biter, ha i en krukke og oppbevar i kjøleskapet.

     

    TIPS!

    - For en helt raw-paleo oppskrift kan du bruke f.eks honning eller lønnesirup som søtning. Vil du ha oppskriften 100% lavkarbo kan du bruke fibersirup.

    - For en nøttefri oppskrift kan du bytte ut nøttene mot mer frø, kjerner eller kokos.

    SAMSUNG CSC

    -MariaMarisol

     


  • Proteinbarer av nøttesmør

    SAMSUNG CSC

    inneholder affiliatelenker

    Hjemmelagde proteinbarer

    - som passer godt både før og etter trening, eller som et lite mellommåltid og kos når du har lyst på noe godt og sunt. 

    Oppskriften er i utgangspunktet uten gluten, melk, sukker og soya, da jeg har brukt et plantebasert proteinpulver som er 100% RAW. Fritt for gluten, hvete, melk, egg og soya. Det er laget av en blanding av økologisk hampfrø, risprotein og erteprotein, tilsatt blant annet kakao for sjokoladesmak og stevia for søtsmak. 

    Merket heter Plantforce Syngergy og kan kjøpes på helsekost. 

    SAMSUNG CSC

    Proteinbarer - Lavkarbo

    Til 2 stk

    65 g Mandelsmør oppskrift her

    1-2 ss Proteinpulver med sjokoladesmak

    15 g Fiberisup gold

    4 Dråper Stevia karamell

    1-2 ss Vann eller melk. F.eks mandelmelk.

    1 ss Valgfritt mel. F.eks mandelmel, peanøttmel eller kokosmel.

    2 ss Hakket sjokolade eller kakaonibs.

     

    FREMGANGSMÅTE

    1. Ha mandelsmør, fibersirup, proteinpulver og stevia i en food processor og kjør sammen til en jevn masse.

    2. Spe med vann/melk til passe konsistens. Det er forskjell på proteinpulver, noen binder mer enn andre. Tilsett valgfritt mel om deigen blir for løs.

    3. Form to barer på et bakepapir og sett i kjøleskapet til de stivner.

     

    Oppbevares kaldt, men tåler også å ligge noe i romtemperatur.

    SAMSUNG CSC

    TIPS!

    - Fibersirup gold kan byttes ut mot annen valgfri søtning. F.eks honning, agave, yaconsirup, eller dadler. 

    - Bruk det du ønsker av proteinpulver med sjokoladesmak. Eventuelt bruk et nøytralt pulver og tilsett rå kakaopulver.

    - Mandelsmør kan du enkelt lage helt, du kan også bruke annet nøttesmør med nøytral smak.

    - Doble gjerne oppskriften, de forsvinner fort! ;)

    SAMSUNG CSC

    - MariaMarisol


  • Lavkarbo fudgeproteinbar

    SAMSUNG CSC

    SAMSUNG CSC

    Inneholder affiliatelenker  

    Hjemmelagde lavkarbo fudgeproteinbarer som også er helt uten sukker, melk, gluten og soya! :D

    Basen i oppskriften er erteprotein og cashewnøttsmør,- og nå ser jeg at begge to er på tilbud ! :D Erteprotein fra Supernature kan du få til kun 55,- på Soma og cashewnøttsmør fra Artisana kan du finne på 20 % avslag på økosjokolade

    Har du prøvd disse før? Dette er to produkter jeg som regel alltid har tilgjenglig, og de kan anbefales på det sterkeste! :D

     

    SAMSUNG CSC

     

    Lavkarbo Fudgeproteinbar

     

    5 ss Erteprotein

    10 g Steviosa

    40 g Sukrinmelis

    1 ts Vaniljepulver

    20 g Kokosflak

    125 g Cashewnøttsmør

    100 g Kokosolje

    1/2 ts Himalayasalt

    70 g Solsikkekjerner

    50 g Kakaonibs eller hakket sukkerfri (eventuelt melkefri) sjokolade

     

    FREMGANGSMÅTE

    1. Ha erteprotein, steviosa, sukrin, kokosflak og cashewnøttsmør i en food prosessor og bland sammen til en kremet konsistens. 

    2. Tilsett kokosolje, salt og vaniljepulver og kjør sammen. Smak til underveis om du ønsker mer søtning, vaniljepulver eller noe annet

    (Smelt eventuelt kokosoljen på svak varme over vannbad om den er hard.)

    3. Rør tilslutt inn solsikkekjerner og kakaonibs med en skje.

    4. Hell over i en ønsket form som er dekket med bakepapir.- Jeg brukte en isboks. Sett i kjøleskapet i ca 2 timer. Rut opp i ønsket srørrelse og oppbevar i kjøleskap eller fryser. - Holdbarheten er mye lenger i fryseren.

    SAMSUNG CSC

    TIPS!

    - Erteprotein har en nøytral smak og passer derfor godt sammen med andre ingredienser som smaker mer som kokos og cashewnøttsmør. Har du derimot ikke erteprotein kan du fint bruke f.eks vaniljeprotein eller sjokoladeprotein.

    - Cashewnøttsmør kan byttes ut mot annet nøttesmør, smak deg bare frem sammen med de andre ingrediensene underveis.

    - Steviosa og sukrin kan byttes ut mot annet søtning f.eks natreen, kokosblomstsukker, sukringold og flytende stevia.

    - For crunch og tekstur tilsatte jeg hele solsikkekjerner, kakaonibs og hakket sjokolade, men dette kan sløyfes eller byttes ut mot andre nøtter, kjerner eller f.eks gojibær og tørkede blåbær.

    SAMSUNG CSC

    - Maria Marisol

     

    #proteinbar#lavkarbobar#protein#melkefri#sukkerfri#glutenfri#utensoya#sunt#mat#helse#oppskrift#ernæring#barer#fudge#fudgebar#proteinrik#protein

  • Sjokoladegranola

    SAMSUNG CSC

    Lavkarbo , sukkerfri, glutenfri, melkefri, kornfri

    Det er ny uke igjen og jeg starter den med litt hjemmelaget sjokoladegranola. Kjempegodt sammen med iskald nøttemelk, yoghurt eller som topping på grøt og smoothie.

    Ferdig granola / musli som man får kjøpt på butikken har som regel et veldig høyt innhold av karbohydrater da de er basert på korn og gjerne tilsatt sukker. Selv de "sunnere" variantene vil du nok bli overrasket over hvor mye sukker de inneholder, enten i form av tilsatt sukker eller i tørket frukt.

    Min granola er basert på nøtter, frø og kjerner. Jeg brukte det jeg hadde i skuffer og skap så du må gjerne bruke det du har, men ca samme mengde til sammen. 

    SAMSUNG CSC

     

    Sjokoladegranola

    100 g Mandler

    50 g Cashewnøtter

    50 g Gresskarkjerner

    50 g Solsikkekjerner

    50 g Kokosflak

    2 ss Kokosolje

    0.5 dl Fibersirup Gold

    2 ss Kokosblomstsukker

    3-4 ss Kakaopulver

    1 klype Salt

    2 ss Vann

    SAMSUNG CSC

    FREMGANGSMÅTE

    1. Sett ovnen på 150 grader ( eller 130 g varmluft )

    2. Hakk nøtter og frø i ønsket strørrelse og bland sammen med resten av de tørre ingrediensene, men kun ca 30 g av kokosflakene.

    3. Smelt kokosolje i en kjele og bland inn fibersirup. Hell deretter blandingen over de tørre ingrediensene og bland godt sammen.

    4. Rør tilslutt inn 2 ss Vann

    5. Fordel utover i et tynt lag på 1 eller 2 stekebrett og sett i ovnen. Etter 15 min rør litt om på brettene og stek videre i ca 15 min. Nå kan du strø over resten av kokosflakene og steke videre i ca 5-10 min. Avkjøl på rist!

    Oppbevares i en krukke med lokk eller i en boks!

    SAMSUNG CSC

    TIPS!

    - Bruk det du har tilgjengelig av nøtter, frø og kjerner.

    - Kokosolje kan byttes ut mot smør eller rapsolje

    - Tilsett gjerne mer Fibersirup om du vil ha den søtere. Fibersirup kan byttes ut mot honning eller annet sirup, men de er ikke helt sukkerfrie.

    - Kokosblomstsukker kan sløyfes eller byttes ut mot f.eks sukrin gold. 

    SAMSUNG CSC

    #lavkarbo#graola#sukkerfri#melkfri#glutenfri#kornfri#paleo#vegan#sunnmat#sunt#mat#helse#kosthold#ernæring#sjokolade#sjokoladegranola#sjokolademusli#nøtter

  • Sjokoladepuffs


    SAMSUNG CSC


    God morgen! ♥

    Trenger du litt ny frokost inspirasjon?  Det er tid for Atkins-fredag igjen, og jeg har laget en ny type frokostblanding. Nemlig "sjokoladepuffs" på lavkarbomåten! :D

    Helt fri for sukker, melk og gluten. Disse er sprø på utsiden og myke i midten, og tar max 30 min å lage! 

    Hell over en melk du tåler og nyt til frokost :)

     

    SAMSUNG CSC

     

    SJOKOLADEPUFFS

    125 g Havregryn

    30 g Mandelmel

    1/2 ts Himalayasalt

    30 g Kakao

    1 ts Kokosblomstsukker

    1 ts Vaniljepulver, eller Stevia vanila crenes

    1 stor Eggehvitte, eller 2 små

    85 g Yaconsirup

    1  god ss Cocosa, smeltet

     

    FREMGANGSMÅTE

    1. Mal havregryn til mel i en foodprosessor.

    2. Ha i resten av de tørre ingrediensene og bland sammen.

    3. Miks inn eggehvitte, yaconsirup og smeltet cocosa.

    4. Sett deigen i kjøleskapet i 10 min,- det gjør at den blir lettere å jobbe med.

    5. Rull små kuler og legg på et bakepapirkledd stekebrett.

    6. Stek midt i ovnen på 175 grader i ca 12-15 min. Legg gjerne et bakepapir på toppen, så de ikke blir brent.

    7. Avkjøl, og oppbevar i en lufttett boks.

     

    SAMSUNG CSC

     

     

    TIPS!

    - Bytt ut kakaopulver med proteinpulver med sjokoladesmak for en skikkelig proteinbombe!

    - Yaconsirup kan byttes ut mot agavesirup, honning eller f.eks fibersirup. ( Obs, fibersirup er ikke spesielt magevennlig)

     


  • Hjemmelaget frokostblandning




    På søndager prøver jeg å forberede uken som kommer, og det innebærer blant annet å lage opp litt frokostblanding som jeg kan ha utover uken. Frokost er det viktigste måltidet om dagen, men kanskje det måltidet det også er lettest å hoppe over. Derfor er det veldig lurt med noen lettvinte løsninger som kan spises raskt eller taes med på farten. - Ha med yoghurt eller melk og frokostblanding ved siden av i en liten boks så kan du blande sammen når du skal spise. Passer også perfekt som topping på smoothie.
     

    FROKOSTBLANDING

     

    100 g Paranøtter

    50 g Valnøtter

    50 g Mandler

    130 g Havregryn, glutenfrie

    75 g Solsikkefrø

    35 g Sesamfrø

    3 ss Kokosfett

    5-6 ss Fibersirup gold

     

    FREMGANGSMÅTE

    1. Grov hakk nøttene og mandlene og bland sammen med frøene og havregryn. 

    2. Smelt kokosfett i en kasserolle på svak varm og bland inn yaconsirup.

    3. Hell blandingen over nøttene og frøene og bland godt sammen. 

    4. Spre massen utover et bakepairkledd stekebrett og sett midt i ovnen på 140g i ca 35 min. Rør litt underveis i stekingen. Stekes til det har fått litt gylden farge og blitt sprø,

    5. Avkjøl på stekebrettet og oppbevar deretter i lufttettboks.

     

    Tips!

    - Paranøtter, mandler og valnøtter kan byttes ut mot andre nøtter f.eks hasselnøtter og pecannøtter.

    - Kokosfett kan byttes ut med f.eks kaldpresset rapsolje.

    - Fibersirup gold kan byttes ut mot yaconsirup, agavesirup, honning eller annen flytende søtning.

     

     

    #frokostblanding#granola#sukkerfri#melkefri#glutenfri#renmat#økologisk#sunt#sunnmat#mat#helse#kosthold#lavkarbo#fiber

  • LAVKARBO NØTTEBAR







    Nå som jeg har startet på skolen igjen og er på farten store deler av dagen og hele kvelden, har jeg savnet et rask mellommåltids alternativ som er lett å ha med seg. Det blir fort dyrt å skulle handle mat hver dag...Jeg har blitt stor fan av disse barene, som metter godt og gir energi på en god måte uten at man får høy blodsukkerstigning.

     

    Barene er allergivennlig, naturlig glutenfri, melkefri, uten sukker, gjær, egg eller soya.

    3 stk store barer

    100 g Valnøtter, grov hakket

    50 g Gresskarkjerner

    25 g Gojibær

    2 ts Linfrø

    2 ts Hampprotein

    1 ts Fiberhusk

    1 ss Yaconsirup

    2 ss Cocosa,smeltet

    1-2 ss Kokosblomstsukker

     

    Fremgangsmåte:

    Ha de tørre ingrediensene sammen i en bolle. Rør lett sammen smeltet cocosa og yaconsirup, og hell blandingen over de tørre ingrediensene og bland godt sammen.

    Form tre barer på et bakepapirkledd stekebrett og stek midt i ovnen på 170 grader i ca 15 min.

    Avkjøl helt på en rist, men behold bakepapiret under .

     

    Tips!

    -Valnøtter kan byttes ut mot andre nøtter f.eks mandler, cashewnøtter eller paranøtter. Bruk  gjerne 50/50 av to typer.

    -Gresskarkjerner kan byttes ut mot andre kjerner f.eks solsikkekjerner

    -Hampprotein kan byttes ut med erteprotein eller for annen smak f.eks sjokoladeproteinpulver.

    -Yaconsirup  kan byttes ut mot agavesirup eller honning. 

    -Kokosblomstsukker kan byttes ut mot f.eks sukrin,steviosa, sukringold eller annen søtning.


  • LOWCARB GRANOLA BREAKFAST

    GOD MORGEN 

    2 søndag i advent allerede! Tiden går såå fort!

    Start dagen med varm Granola rett fra ovnen med en ny vri :D alltid gøy med noe nytt:)

     

    Granola med kakao

    Du trenger

    4 ss soyagrits 

    1 neve mandler

    1 neve hasselnøtter

    1 neve greekarkjerner

    1 neve pecannøtter

    2 ss knuste linfrø

    1 neve sesamfrø

    1 neve gojibær

    3 ss kakaopulver (evt mer hvi du vil ha mer kakao smak)

    4 ss kokos

    1 neve kokos flak

    5 ss sukrin ++

    1 ts salt

    1 dlvann

    1 dl olje

    kanel(valgfritt)

    cappuchino dryss (valgfritt)

     

    fremgangsmåte:

    Start med å sette ovnen på 200 grader. Grovhakk nøttene og ha i en bolle. Tilsett alle de tørre ingrediensene og bland godt. Ha i salt og sukrin og bland. Hell deretter over vann olje og la det stå et par minutter siden soya grits utvider seg. Fyll evt på med mer vann hvis det trenges.

    Bred blanningen over på et stekebrett. du trenger ikke papir under. strø litt sukrin over blnding (ikke rør) sett midt i ovnen i 15 min før du tar ut brettet og rører godt , strø et nytt lag med sukrin over og sett brettet inn i 15 minn til før du gjentar prosessen, gjør dette tre fire ganger. og du kan gjerne ha over kanel og cappucino dryss over sammen med sukri. slå ovnen av og lokk døra ganske mye opp. ta brettet ut etter litt og la det bli avkjølt og tørt før du heller over i søte glass eller krokker.

    eller gjør som meg og spiste det med engang ;)



    Tips

    -Sverver med forskjeelig frukt

    (jeg syntes appelsin passet ekstra godt til sjokolade i dag)

    -Ha over melk, yoghurt eller topp smoothien .

    Server med bær:)

    -varier med det du har i hus, masse forskjellig man kan ha i.

     

    I går hadde jeg en stor sjokoladekakebake dag:) så nå har jeg fått en ny favoritt:)

    Skal ornde med bildene nå å legge ut.Så følg med oppskriftene er sunne, lavkarbo, gluten nek og sukkerfri.:)

     

    #granola#muesli#sjokolade#nøtter#frukt#bær#sukkerfri#lavkarbo#melkefri#glutenfri#raskmat#sunnmat"fitnedd#fitnessfood#eatclean#sunnbakst#matglede#mat#food#chocolate#healthy#breakfast#mattips#spissunt#helse##frokost"frokostblanding#tips#sun#helse
Validation content="29ba0158097984d395f87f8fc584eb9d
hits


Denne bloggen er personlige ytringer fra utgiver av bloggen. All bruk av bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggens ansvarlige utgiver. Bloggen ligger på blogg.no og annonser på bloggen selges av Mediehuset Nettavisen. Ansvarlig redaktør for Mediehuset Nettavisen er Gunnar Stavrum. -




Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©
- albiss.blogg.no -