Not seeing a Scroll to Top Button? Go to our FAQ page for more info.






TILBAKE TIL FORSIDEN

  • Crumble pie - Sommerens beste dessert

    inneholder afiliatelenker

     

    Sommerens beste og enkleste dessert

     

    Det er noe med smuldrepai om sommeren, det hører liksom med til late og varme dager.

    Nå har jeg blitt hekta på kombinasjonen av skogsbær og vaniljesaus. NAM! :D

     

    Fri for gluten, melk, sukker, soya og korn.





     

    Crumble pie

     

    FYLL

    500 g Frosne skogsbær

    1,5 ts Johannesbrødkjernemel

    2-3 ss Sukrin gold

     

    TOPPING

    100 g Mandler

    30 g Kokosmel

    70 g Sukrin gold

    1 ts Bakepulver

    60 g Smør - jeg brukte melkefri melange

    1 ss Fibersirup clear

     

    FREMGANGSMÅTE

    1. Sett ovnen på 175 grader

    2. Ha de frosne bærene i en bolle og rør inn johannesbrødkjernemel, prøv å fordel den godt rundt. Bland deretter inn sukrin gold og hell blandingen over i en paiform.

    3. Lag fyllet ved å finhakke nøttene og bland de sammen med resten av de tørre ingrediensene. Smelt smøret og rør det inn sammen med fibersirup til en lett deig. Strø toppingen over fyllet og sett nederst i ovnen og stek i ca 30 min til du får en brun  og sprø topp.

     


     

    Server gjerne med hjemmelaget vaniljesaus

     

     

    VANILJESAUS

    3 Eggeplommer

    4 dl Kokosmelk 

    2 1/2 ts JBKM -Johannesbrødkjernemel

    1 ts Vaniljepulver

    1-2 ss Steviosa

    2 ts Sukrin

     

    FREMGANGSMÅTE

    1. Rør ut JBKM i 1 dl av melken i en kjele. Tilsett deretter resten av melken gradvis mens du rører hele tiden.

    2. Ha resten av ingrediensene i kjelen og varm opp under omrøring. Vaniljesausen skal ikke koke, men rør hele tiden til kremen tykner, det tar noen minutter.

    3. Når vaniljesausen har tyknet, hell den over i en glassbolle og avkjøl over vannbad.

     

    -MariaMarisol

    Følg meg gjerne på instagram her, facebook her og snapchat "mariamarisol"


     



  • Påske giveaway

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    Inneholder sponsede produkter

    GIVEAWAY!

    I samarbeid med Funksjonell Mat får jeg lov til å dele ut en liten påskehilsen til av mine kjære lesere. :D

    Disse produktene har dere sikkert lagt merke til i maaange av oppskriftene mine og kanskje i butikk også.

     

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    Fettredusert Mandelmel

    - Så allsidig både til boller, kaker, cookies, brød, rundstykker, ikke minst grøt og +++

    Den er naturlig fri for gluten, har lav glykemisk indeks, et høyt proteininnhold og er rik på vitaminer, mineraler og antioksidanter
     

    Sukrin Gold

    - Et supert sukkerfritt alternativ til brunt sukker. Dette er absolutt et av mine favoritt produkter og det har jeg brukt leeenge, og bruker det til ALT!

    Elsker å bruke det i alt av bakst, sjokolade, kakao, kaffe latte, kaker, desserter, grøt, smoothie +++ Det kan brukes til så mye fordi det rett og slett har en supergod smak!

    Sukrin Gols har en Glykemisk indeks på kun 1, og 1 g nettokarbohydrat som påvirker blodsukkeret per 100 g. Det har 98% færre kalorier enn sukker og er glutenfri.

     

    Fibersirup Gold

    - En tykk siruplignende konsistens med smak av karamell. Den inneholder hele 70 g fiber og kun 5g sukkerarter pr. 100 g. Et veldig godt alternativ til honning, sirup og annen flytende søtning. 

    Den er ideel å bruke i f.eks cookies og brownie da den gir en hardere overflate og en myk kjerne. Ellers kan du bruke den der du ellers ville brukt flytende søtning som f.eks over pannekaker, smoothie, grøt, hjemmelaget sjokoladepålegg, karamell, sjokolade, proteinbarer/energibarer, på is og desserter +++

     

     

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

     

    Har du lyst til å vinne disse produktene ? :D Da må du gjøre dette:

    1. Følg meg på instagram

    2. Lik dette bilde og tagg 1 venn i kommentarfeltet. - Du kan delta så mange ganger du vil. For hver gang du deltar øker du vinnersjansene dine! :D

    Jeg trekker en vinner på onsdag!

    Lykke til


    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

     

    -MariaMarisol

    Følg meg gjerne på instagram her, facebook her og snapchat "mariamarisol"


     


  • Proteinrik havregrøt

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    Inneholder affiliatelenker

    God morgen!
    I dag ble det en litt annen frokost på meg enn vanlig. Jeg spiser som regel en skikkelig fett og proteinrik frokost, men i dag hadde jeg rett og slett lyst på god gammaldags havregraut. :D

    For å gjøre grøten mer blodsukkervennlig tilsatte jeg et rent proteinpulver og smør. Visste du at når du spiser sunt fett og proteiner sammen med karbohydrater vil  ikke blodsukkeret stige like mye som om du hadde spist karbohydratene alene...

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA
     

    Proteinrik havregrøt

    1 porsjon

    1,5 dl Havregryn - glutenfri

    1,5 dl Mandelmelk - eller annen melk

    1,5 dl Vann

    1 ss Erteprotein

     

    TOPPING

    Kanel

    Smør 

    Steviosa

    Jordbær

    Valnøtter

     

    FREMGANGSMÅTE

    1. Bland sammen havregryn, melk og vann i en kjele og kok opp mens du rører. Når grøten har kokt opp skrur du ned varmen og lar den stå å småkoke i ca 3 min til.

    2. Ta kjelen av platen og rør inn erteprotein.

    3. Topp med smør, kanel, steviosa, friske bær og nøtter.

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    -MariaMarisol


  • Helgekos for hele familien

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    Vi spiser med øynene!

    Hvordan vi får maten presentert foran oss har mye å si for matopplevelsen vi får, og spesielt gjelder dette for barn.

    Deler du opp frukt og bær og blander det sammen i en skål gjør det det mye mer interessant å spise. Du får forskjellige størrelser, farger, konsistenser og smaker som appellerer mye mer til oss.

    På denne enkle måten blir det lettere å få i seg mer frukt og bær i hverdagen og ikke minst bytte ut deler av helgekosen med ren og naturlig mat. 

    Barn liker frukt og bær og de syntes det smaker godt, det gjelder å gi de valget av å få det. 

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    Her har jeg laget en blanding av søtt og syrlig.

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    Eple

    Grapefrukt

    Jordbær

    Kiwi

    Mango

    Toppet med hampfrø og kakaonibs. - Sistnevnte kan du f.eks bytte ut mot raw sjokolade som f.eks denne med mild kokossmak.

    Ved å toppe med blant annet hampfrø vil du lure inn litt ekstra næringsstoffer.

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    En skål med blandet frukt og bær gir også barna muligheten til å smake på og utforske nye ting, noe som selvfølgelig også gjelder for oss voksne. ;)

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

     

     

    -MariaMarisol


  • Marshmallows

    SAMSUNG CSC

    SAMSUNG CSC

    inneholder affiliatelenker

    Mager helgekos

    Marshmallowsene  passer de fleste, lavkarbo, allergivennlig, vegansk, og kan gjøres paleo. 

    -Uten sukker, melk, gluten, egg, nøtter soya! 

    SAMSUNG CSC

    MARSHMALLOWS

    3 ss Gelantinpulver

    2 dl Vann

    150 g Fibersirup Clear

    1 ss Sukrinmelis + ekstra til strø

    1 klype Vaniljepulver

    10 dråper Stevia Berry

    Kokosstrø

     

    FREMGANGSMÅTE
    1. Ha gelantinpulveret i en kjøkkenmaskin sammen med halvparten av vannet. Ikke rør, men la det bare svelle sammen.

    2. Ha resten av vannet sammen med de andre ingrediensene i en kasserolle og gi det et lite oppkok.

    3. Hell den varme blandingen over i kjøkkenmaskinen.

    4. Start på lav hastighet, og øk gradvis hastigheten til maks. Pisk til du får en luftig hvit blanding.

    5. Kle en form med bakepapir, sikt over et tynt lag med sukrinmelis og hell marshmallowsblandingen over i formen. Sikt gjerne litt sukrinmelis over toppen. 

    7. Sett i kjøleskapet til det har stivnet, ca 2 timer, og skjær opp i ønskelig store biter.

     

    SAMSUNG CSC

    TIPS!

    - Fibersirup kan byttes ut mot annen søtning f.eks sukrin,  Kokosblomstsukker eller honning for paleo.

    - Tilsett gjerne konditorfarge for spennende farger.

    - 3 ss gelantin kan byttes ut mot ca 18 plater gelantin. Jeg bruker biff-gelantinpulver. For å gjøre oppskriften vegansk bytter ut med et vegansk alternativ til biff-gelatin.

    SAMSUNG CSC

    - MariaMarisol


  • Biscotti

    SAMSUNG CSC


    Fredag igjen, og tid for en ny oppskrift i samarbeid med Atkins Norge! :D

    Jeg er i bakehumør for tiden, som dere sikkert har skjønt. hehehe:P Den beste tiden på året med hjemmelaget bakst er absolutt desember. 

    Denne gangen har jeg laget Biscotti, på lavkarbomåten. Helt fri for sukker, melk og gluten. Disse er laget med mandler, men tåler du ikke mandler kan du se tips lenger ned.

     

    SAMSUNG CSC


    BISCOTTI

    450-500 g Mandler

    4 Egg

    30 g Sukringold

    12 dråper Stevia Vanilla Cremt

    1 klype Himalayasaly

    1 dl Havremel, glutenfri

    1 dl Mandelmel

    1 ts Fibersirup,klar ( kan fint sløyfes)

     SAMSUNG CSC

    FREMGANGSMÅTE

    1. Forvarm ovnen til 180 grader og rist mandlene i ca 10-12 min. Avkjøl!

    2. I mellomtiden kan du piske eggedosis av egg og sukringold. Pisk eggene litt først før du tilsetter sukringold litt etter litt. ( tar ca 5-10 min)

    3. Mot slutten av piskingen har du i stevia og salt.

    4. Sikt tilslutt inn havremel og mandelmel og rør inn sammen med de avkjølte mandlene til du får en klissette deig.

    5. Form 2 stk avlange pølser på et bakepapirkledd stekebrett, ca 3cm høye og flat de ut på toppen.

    6. Stek midt i ovnen på 180 grader i 20 min. 

    7. Avkjøl helt på rist.

    8. Sett ovnen på 160 grader varmluft og skjær biscottiene i skiver og legg utover stekebrettet igjen. Nå skal de stekes videre i ca 15 min til de får en fin gylden farge.

    9. Avkjøl på rist, nyt!

     

    TIPS!

    -Mandler kan byttes ut mot andre nøtter, f.eks valnøtter . Eller du kan bruke 50/50 av hver.

    -Havremel kan byttes ut mot annet mel du tåler/liker å bruke.

    -Fibersirup kan sløyfes eller byttes ut med annet sirup, f.eks yacon eller agavesirup.

    -Tileggsingredienser kan f.eks være tørket frukt ( rosiner osv), gojibær eller hakket sjokolade.


  • OPPSKRIFT:RUNDSTYKKER

     













    Lavkarbo selvfølgelig!

    Flere enn meg som da dere var barn pleide å dele brødskiva i 4 for å smake på mest mulig forskjellig pålegg til et måltid? Haha;) Det gjorde alltid jeg! Jeg kaller det "tapas menneske", - oss som har alt for mange komponenter som kanskje egentlig ikke passer sammen på tallerken samtidig... 

    Sånn er jeg fortsatt, ikke like ille, men bruker kanskje mer pålegg som passer sammen nå. Jeg liker derfor å lage små rundstykker fremfor store slik at mange kan spise flere med forskjellige godsaker på.:)

     Til 12 små stykker

    4 Egg

    2 Eggehvitter

    5 dl kokosmelk eller annen melk

    100 g Mandelmel, fettredusert

    80 g Sesammel

    60 g Havregryn, glutenfri

    4 ss Fiberhusk

    3 ts Bakepulver

    2 ts himalayasalt

    4 ts Sukrin Gold

    4 ss Gresskarkjerner

    4 ss Solsikkekjerner

    Fremgangsmåte:

    Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle, og ha i grovhakket solsikkekjerner og gresskarkjerner. Ha egg , eggehvitte og 1 dl melk i en annen bolle og pisk lett sammen. Ha deretter i de tørre ingrediensene og mix sammen, spe med litt og litt melk om gangen og rør godt til du får en deig. Den er litt klissette, men det er sånn den skal være. La deigen stå svelle i noen minutter før du deler deigen i 12 og former små rundstykker i hånden med hjelp av en spiseskje, og legg på et bakepapirkledd stekebrett. Pensle med litt melk og strø gjerne litt kjerner på toppen.

    Sett midt i ovnen og stek på 180 grader i ca 30 min.

    Avkjøl litt på rist før du serverer. 

    #rundstykker#lavkarbo#sunt#mat#helse#kosthold#ernæring#oppskrift#protein

  • OPPSKRIFT: KANELBOLLER

    Kanelboller på en søndag er helt inna for! :-)

    Deig

     

    100 g mandelmel

    20 g kokosmel

    65 g smeltet melkefri melange

    2 store egg

    1/2 ts salt

    2 ts bakepulver

    1 ss fiberhusk

    2 ss yaconsirup

     

    Fyll

    2 never hakka mandler

    1 neve rosiner/ tørket blåbær

    Mykt smør

    Stevia

    Kanel

     

    Topping

     

    1 egg + litt melk til pensling

     

    1 eggehvitte

    Sukrinmelis

     

    Fremgangsmåte

     

    Bland sammen de tørre ingrediensene i en bolle og bland sammen. Ha egg og yaconsirup i en annen og pisk til eggedosis. Smelt smøret og hell over de tørre ingrediensene og bland godt sammen. Ha deretter i eggedosisen og bland sammen til en deig. Sett deigen i kjøleskapet i ca 10 minutter eller mer. Gjør du ikke det, blir deigen ganske umulig å jobbe med.

     

    I mellomtiden hakk nøtter, og bland sammen mykt smør,mandler,sukrin og kanel etter smak, og sett til side. Ta heller mindre kanel og sukrin, enn for mye.

     

    Når deigen er klar, legg den mellom to bakepapir og bruk en kjelve og kjevl den ut så tynt du klarer uten at den blir ødelagt. Deigen blir ikke like stor som vanlig kanelboller.

     

    Ha av det øverste bakepapiret, og smør ut fyll blandingen over og smelt gjerne litt smør og hell over. Har du ikke tatt så mye kanel og sukrin, strø litt mer over.

     

    Med hjelp av bakepapiret under, rull deigen sammen til en lang rull. Bruk en skarp kniv og skjær ca 2-3 cm store biter. Snu biten til du får lagene opp, og trykk den litt utover.

     

    Ha over på et stekbrett og pensle over med en blanding av egg og melk.

     

    Stek på 180 g i ca 19 minutter. Sett deretter ovnen på 200 g og set i 6 minutter til. Følg med ovner varierer

     

    Avkjøl på rist og topp med glasur laget av sukrinmelis og eggehvitte.


  • VINN SOLO STÆSJ




    Hvordan du kan vinne 
    1.  Laste ned Solo Goodiebag-appen

    2.  Følge med på Solo sin reklame

    Hver Solo-reklame du ser vil nemlig ha en Solo-kode i seg som registreres av appen. Når du for eksempel ser en TV-reklame for Solo, må du raskt opp med appen. Du vil så få umiddelbar beskjed om du har vunnet og Solo-stæsjet blir sendt til deg i løpet av kort tid.

    Hvis du ikke skulle være så heldig, får du i stedet Solo-dollars, og når du har samlet nok penger kan du hente deg en gratis Solo. Så er det selvsagt bare å prøve seg på nytt neste gang du ser en Solo-reklame i håp om å vinne. Det lanseres nye produkter hele året!

    Hvor du finner Solo-reklamen vil bli fortalt på Solos Facebook-side eller på Snapchat @solosoftdrink.
    Tips!
    På TVnorge klokken 19.52, om ti minutter kommer det Solo reklame !:D
    Lykke til :)

Validation content="29ba0158097984d395f87f8fc584eb9d
hits


Denne bloggen er personlige ytringer fra utgiver av bloggen. All bruk av bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggens ansvarlige utgiver. Bloggen ligger på blogg.no og annonser på bloggen selges av Mediehuset Nettavisen. Ansvarlig redaktør for Mediehuset Nettavisen er Gunnar Stavrum. -




Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©
- albiss.blogg.no -