Not seeing a Scroll to Top Button? Go to our FAQ page for more info.






TILBAKE TIL FORSIDEN

  • Lavkarbo tortillachips



    inneholder afiliatelenker

     

    Hei og hopp, og vips var det torsdag allerede!

    I dag har jeg laget lavkarbo tortillachips, uten gluten, melk +++. Disse er perfekte til helgekosen. Kanskje du til å med skal ha taco-fredag i morgen? Da kan disse virkelig anbefales.

     



     

    Lavkarbo Tortillachips 

     

    80 g Mandelmel

    80 g Sesam-mel

    20 g Linfrø

    3 Eggehviter

    1/2 ts Paprikakrydder

    1/2 ts Hvitløkskrydder

    1 ts Cummin

    1/2 -1 Chili

    1 ta Himalayasalt

    1/2 ts Pepper

    FREMGANGSMÅTE

    1. Sett ovnen på 175 grader varmluft.

    2. Bland sammen mandelmel, sesammel, linfrø og krydder. Pisk deretter inn eggehviter og bland sammen til en deig. - Smak til underveis så du får ønsket mengde krydder.

    3. La deigen hvile i ca 10 minutter.

    4. Kjevle deigen ut mellom to bakeark så tynt som du klarer. Rut deretter opp til chips, lag gjerne litt mellomrom mellom hver.

    5. Stek midt i ovnen i ca 8-10 min. Avhenger av hvor tynt du har kjevlet.

    6. Avkjøl på rist til chipsene er sprø! 

     

     


     


     

    TIPS!

    - Smak til underveis med krydder, jeg er glad i sterke chips så jeg krydret de litt ekstra.

    - Stekeovner kan variere, så kanskje dine trenger kortere eller lenger steketid.

     

    -MariaMarisol

    Følg meg gjerne på instagram her, facebook her og snapchat "mariamarisol"


     


  • 7 middagstips


     

    7 middagstips for kommende uke!

    Alle oppskriftene er laget fra bunn, og er fri for gluten, melk, raffinert sukker +++. Her får du også tips til kjøttfrie oppskrifter.

    Håper du får inspirasjon til å lage sunn og velsmakende mat! :D

    Ønsker dere en fantastisk uke!

    1. Kalkunbryst med fargerik salat

    2. Laks med søtpotetpure

    SAMSUNG CSC

    3. Ovnsbakt piggvar i paprikasaus

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    4. "Lompe" pizza

    5. Linsekaker

    SAMSUNG CSC

    7. Søtpotet og gulrotsuppe

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    5. Falalfler med speilegg og masse godt tilbehør


     

    -MariaMarisol

    Følg meg gjerne på instagram her, facebook her og snapchat "mariamarisol"



  • Hjemmelaget tacokrydder

    Kosemat nesten fra bunn!

    I dag ble det leftover tacosalat til middag.

    Jeg skal absolutt ikke skryte på meg at jeg har kvernet karbonadedeig selv, for det har jeg ikke. Derimot lager jeg tacokrydder selv. Det er så enkelt og man trenger heller ikke mange ingrediensene. 

    Visste du at ferdig poser inneholder sukker? Noe som absolutt ikke er nødvendig i tillegg til alt for mye salt.


     

    Hjemmelaget tacokrydder

     

    3 ss Chillipulver

    2 ts Knuste chilliflak

    2, 5 ts Hvitløkspulver

    2 ss Spisskummin

    2 ss Paprikapulver

    2,5 ts Oregano

    1 -1,5 ss Himalayasalt eventuelt havsalt

    2 ts Sort pepper

     

    FREMGANGSMÅTE

    1. Blandes sammen og oppbevares på et tett glass. 

    Jeg bruker ca 1,5 - 2 ss ferdig blandet krydder til 400 g karbonadedig.



    Vinneren av giveaway`n min ble... BETTINE! Gratulerer! :D Du får mail!


    -MariaMarisol

    Følg meg gjerne på instagram her, facebook her og snapchat "mariamarisol"


  • Veggie fries med dressing

    Snacks eller tilbehør!

    Superenkelt og godt tilbehør til middagen med grønnsaksfries! Kan også nytes alene som snacks når du har lyst på noe godt midt i uken..:) En lettvint måte å få i seg mer grønnsaker på...

    Ved siden av har jeg laget en enkel dressing/ dipp som gir en veldig god smakskombinasjon.


    Veggie fries

    1/2 Kålrot

    1/2 Søtpotet 

    1 Eggehvite - kan byttes ut mot olje om du ikke tåler egg, men da blir de ikke like sprø

    Himalayasalt

    Pepper

     

    FREMGANGSMÅTE

    1.Sett ovnen på 250 grader varmluft.

    2. Skrell og kutt kålrot og søtpotet i staver, og skyld de deretter i kaldt vann.

    3.. Pisk sammen en eggehvite lett for hånd, ha eggehviten, salt, pepper og stavene i en plastikkpose og rist sammen slik at alle stavene blir dekket. Fordel de utover på et stekebrett og sett midt i ovnen. Stek i ca 10 min, vend de og stek de deretter i ca 10 minutter til, strø gjerne over litt ekstra salt og pepper.

     

    Dressing lager jeg alltid litt på slump og smaker til underveis gjør derfor gjerne det samme, men du kan gå ut i fra det jeg har skrevet her.

     

    DRESSING

    3 ss Ekte Majones

    1/2 dl Vegansk alternativ til rømme - eller vanlig rømme om du tåler melk

    2-3 3 ss Ketchup - lag selv eller brukt f.eks sukkerfri variant

    1 ss Løk, finhakket

    1-2 ts Paprikapulver

    Himalayasalt

    Pepper

    Noen dråper sitronsaft

     

    FREMGANGSMÅTE

    1. Bland alt sammen og smak til underveis.


    -MariaMarisol


    Følg meg gjerne på instagram her, facebook her og snapchat "mariamarisol"


  • ADAMS MATKASSE

    Sponset innlegg

    På mandag ettermiddag i 17 tiden ringte det på døren og der stod en blid mann med matkasser til meg. En "FRI FOR-KASSE" og en "FRUKTKASSE" .


    Spent åpnet jeg eskene, som jeg egentlig ikke hadde så alt for store forventninger til, men jeg skal si smilet kom fort da jeg så all den flotte maten. :D

    Her snakker vi kvalitet fra ende til annen! Kjøttet og fiskeproduktene lå pakket inn i frysepose, og fryseposen holdt hele kassen kald. Grønnsakene var store og flotte, de hadde heller ikke fått noen skader under frakten - noe som jeg var litt spent på.

    Det var mye rene råvarer, og kun et par ting ( tomater på boks og risnudler) som var halvfabrikata, -noe jeg likte svært godt :)

     

        

     


    FRUKTKASSA var på nivå med resten av maten. Her var det variert frukt fra søte plommer, pærer, kiwi og dragon fruit. Sistnevte er noe jeg selv aldri før har kjøpt, så dette var ekstra morro å få tilsendt.

    I  FRI FOR-KASSEN kassen fulgte det med et hefte med en komplett middagsmeny og pakkeliste, slik at  jeg kunne gå over varene og se at jeg hadde fått alt jeg skulle få.

    Det fulgte også med en liste over basisvarer det er lurt å ha stående i kjøkkenskapet ; som oljjer og diverse krydder.

    Jeg hadde bestilt en 5 dagersmeny, så i hefte mitt var det 5 planlagte middager som også var med ingrediensliste, en lett forklart fremgangsmåte og beskrivelse av vansklighetsgrad. 

    Menyen var variert med kylling,kjøttdeig,svin, hvit og rød fisk,- her var det en smak for hver munn. 

    Jeg leste igjennom oppskriftene og fant da fort ut ca hvor lang tid rettene tok og lage, og planla ut i fra det hvilke retter jeg skulle lage på de forskjellige dagene etter hvor god og dårlig tid jeg hadde.

     

    ASIATISK WOK MED SVINEKOTELETTER OG RISNUDLER

    Denne oppskriften stod beskrevet som "TØFF", men var helt enkel og grei å lage. Jeg måtte også lage chillipaste (søt chillisaus) fra bunnen av som smakte nydelig!

    Denne retten ble vanvittig god og hele familien syntes det samme! Denne kommer jeg til å lage flere ganger!!

     

     


    BROSME BAKT I PAPRIKASAUS MED RIS 

    Denne middagen var den som tok aller kortest tid. Pluss poeng til denne retten da jeg også her måtte lage saus fra bunnen! Det betyr sunt og godt uten masse tilsettningstoffer! :D 

    Fisken var delt i filetter uten bein, noe som gjorde den lett å spise for store og små.



     

    SPISSKUMMENBAKTE KYLLINGBRYST MED HVITLØKSDUFTENDE POTETMOS OG GULRØTTER

    I denne retten skulle kyllingen bakes i ovnen og her stemte oppgitt steketid og grader perfekt. Kylling ble gjennomstekt og veldig saftig uten noe olje eller smør. 

    Veldig veldig god! 

    Med kylling er det ekstra viktig at kjøttet er gjennomstekt så pluss pluss for at oppskriften var så timet!

     

     



    KJØTTBOLLER I TOMATSAUS MED MAIS OGGURKSALAT SERVERT MED BAKTE CHERRYTOMATER

    Denne dagen måtte jeg lage kjøttboller av kjøttdeig ( aldri gjort før!) og tomatsaus fra bunnen. Jeg elsker når en rett er helt hjemmelaget, det smaker mye mer ferskt og friskt!

    Det var lett og tok overaskende kort tid :)

     





    SUPERSUNN FISKEPAKKE MED ØKOLOGISK ASPARGESRISOTTO

    Fiskepakke av laks med grønnsaker bakt i folie i ovnen.
    Oppskriften ble spennende og barnevennlig med tanke på at fisken var i biter med grønnsaker i en foliepakke. Smakte veldig godt og steketiden ble perfekt og fisken ble akkuratt passe stekt :D

     

     KONKLUSJON

    Jeg må si jeg ble utrolig overasket over kvaliteten på råvarene! Flere av produktene var fra kjente levrandører som Ytterøy,GoGreen og Gregal som er kjent for høy kvalitet på sine produkter.

    Middagene, som lages fra bunn, var næringsrike, enkle og raske å lage.

    Variasjonen på oppskriftene gjorde det spennede å sette i gang med middagen.

    Et ekstra stort pluss er at middagene var naturlig melke,egg og glutenfri !:D

    Jeg fikk masse ny inspirasjon!

    Jeg kan varmt anbefale ADAMS MATKASSE "FRI FOR-KASSEN" ! 

    En god måte å komme inn i gode matvaner etter sommerferien, nå som hverdagen er for fult igang igjen. :D

     

    Høres dette spennende ut, og du har lyst til å prøve en uke med ferdig planlagte middager levert på døren, kan du få avslag på din første levering og en gratis Fruktkasse ved å bruke denne vervekoden: K807610 

    Dette gjelder ALLE de 4 matkassene fra ADAMS MATKASSE. :D

     

    Høres dette spennende kan du lese mer om ADAMS MATKASSE her. og om de leverer der du bor her. :D

     

    #adamsmatkasse#matkasse#friforkassen#sunt#mat#gogrenn

  • FRI FOR-KASSEN

    sponnset innlegg

    ADAMS MATKASSE

    Jeg tester matkassen " Fri for-kassen " , som er uten melk, gluten og egg. Perfekt for oss med allergi! :D

     

    ADAMS MATKASSE har fire forskjellige kasser som dekker de ulike behov. 

     




    Jeg tror alle med matallergi eller de som har barn med alllergi har klødd seg i hode flere ganger og spurt seg selv "hva skal jeg lage til middag i dag?".

    Det er en kjent utfordring i hverdagen, for vi alle vil jo lage sunn næringsrik middag på kort tid. Dette har ADAMS MATKASSE gjort noe med ved å tilby "fri for-kassen".

     

    Fri for-kassen er Norges eneste allergivennlige matkasse, helt fri for egg, melk og gluten, og like næringsrik.

    Her får du matkassen levert på døren, og du kan velge mellom 5 middager til 2 personer, eller 5 middager til 4 personer.

    Kassen blir levert mellom 16.00-22.00 på mandager.

    Du får masse rene råvarer og lite halvfabrikata.

    Maten planlegges av landslagskokk Adam Bjerck .

    Det kommer med et oppskriftshefte hvor det også er en ingrediensliste for hele uken slik at du selv kan sjekke at du har fått det du skal få i esken. Bakerst i hefte står det en oppskrift på dessert som du kan prøve deg på.:)

    Kjølevarene ligger i kjøleposer som faktisk også holder hele esken kald, noe som er veldig bra. Du trenger absolutt ikke være redd for at maten skal være dårlig ved levering.

    Du får variasjon av kjøtt, fulg og fisk i ukens meny, samt varierte grønnsaker!

     

     FRUKTKASSE

    I tilegg til matkasse kan man bestille Fruktkasse.

    Her får man ca 4-5 kg (ettersom  variert frukt som er sesongbasert. - Flott mulighet til å få store og små til å spise mer frukt i hverdagen. I tilegg kommer det et inspirasjons/oppskriftshefte.





     

     

    Har du prøvd matkasse før ? Fortell meg gjerne om dine erfaringer. 

    Har du ikke prøvd før kan du lese mer om ADAMS MATKASSE her. og om de leverer der du bor her.

    Jeg kommer tibake med et innlegg om min opplevelse av  FRI FOR-KASSEN! :D

     

    Høres dette spennende ut, og du har lyst til å prøve en uke med ferdig planlagte middager levert på døren, kan du få avslag på din første levering og en gratis Fruktkasse ved å bruke denne vervekoden: K807610 

    Dette gjelder ALLE de 4 matkassene fra ADAMS MATKASSE. 

     

    #adamsmatkasse#matkasse#friforkassen#utenmelk#utengluten#melkefri#glutenfri#mat#kosthold#ernæring
Validation content="29ba0158097984d395f87f8fc584eb9d
hits


Denne bloggen er personlige ytringer fra utgiver av bloggen. All bruk av bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggens ansvarlige utgiver. Bloggen ligger på blogg.no og annonser på bloggen selges av Mediehuset Nettavisen. Ansvarlig redaktør for Mediehuset Nettavisen er Gunnar Stavrum. -




Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©
- albiss.blogg.no -