Crumble pie – Sommerens beste dessert

inneholder afiliatelenker

 

Sommerens beste og enkleste dessert

 

Det er noe med smuldrepai om sommeren, det hører liksom med til late og varme dager.

Nå har jeg blitt hekta på kombinasjonen av skogsbær og vaniljesaus. NAM! 😀

 

Fri for gluten, melk, sukker, soya og korn.

 

Crumble pie

 

FYLL

500 g Frosne skogsbær

1,5 ts Johannesbrødkjernemel

2-3 ss Sukrin gold

 

TOPPING

100 g Mandler

30 g Kokosmel

70 g Sukrin gold

1 ts Bakepulver

60 g Smør – jeg brukte melkefri melange

1 ss Fibersirup clear

 

FREMGANGSMÅTE

1. Sett ovnen på 175 grader

2. Ha de frosne bærene i en bolle og rør inn johannesbrødkjernemel, prøv å fordel den godt rundt. Bland deretter inn sukrin gold og hell blandingen over i en paiform.

3. Lag fyllet ved å finhakke nøttene og bland de sammen med resten av de tørre ingrediensene. Smelt smøret og rør det inn sammen med fibersirup til en lett deig. Strø toppingen over fyllet og sett nederst i ovnen og stek i ca 30 min til du får en brun  og sprø topp.

 


 

Server gjerne med hjemmelaget vaniljesaus

 

 

VANILJESAUS

3 Eggeplommer

4 dl Kokosmelk 

2 1/2 ts JBKM -Johannesbrødkjernemel

1 ts Vaniljepulver

1-2 ss Steviosa

2 ts Sukrin

 

FREMGANGSMÅTE

1. Rør ut JBKM i 1 dl av melken i en kjele. Tilsett deretter resten av melken gradvis mens du rører hele tiden.

2. Ha resten av ingrediensene i kjelen og varm opp under omrøring. Vaniljesausen skal ikke koke, men rør hele tiden til kremen tykner, det tar noen minutter.

3. Når vaniljesausen har tyknet, hell den over i en glassbolle og avkjøl over vannbad.

 

-MariaMarisol

Følg meg gjerne på instagram her, facebook her og snapchat “mariamarisol


 

4 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg