hits

Publisert den 25.06.2017 - Cakes & Dessert

Sjokoladekake av søtpotet

Inneholder afiliatelenker

 

Sundays are for baking! 

Nydelig saftig sjokoladekake laget på søtpotet! :D

Fri for gluten, melk, raffinert sukker, soya og korn.

 


 

Søtpotetkake

 

500 g Søtpotet

4 Egg

100 g Mandelmel

100g Fiberfin

180 g Sukrin - jeg tok 50/50 Sukrin og Sukrin Gold

8 ss Kakaopulver

1 ts Bakepulver

1 klype Vaniljepulver

1 klype Himalayasalt

4 ss smeltet smør

 

FREMGANGSMÅTE

1. Sett ovnen på 175 grader.

2. Kok søtpoteten mør, mos den med en stavmikser og avkjøl før du går videre.

3 Når søtpotetmosen er avkjølt, bland inn eggene og sett til side.

4. Rør sammen de tørre ingrediensene og bland inn i søtpotetmosen sammen med smeltet smør. Bruk gjerne en stavmikser og bland til en jevn konsistens.

5. Ha røren over i en 24cm form og stek midt i ovnen i ca 25 min pluss/minus, - kaken skal fortsatt være litt fudgy i midten. 

Avkjøl i formen.

 


 

Glasuren lagde jeg litt på slump, men ca sånn her, så bare smak til underveis med ønsket mengde kakao og søtning.

 


 

GLASUR

 

2 Avokado

ca 100 g Søtning - jeg brukte 50/50 Sukrin Gold og Sukrin

ca 4 ss Kakaopulver - smak til

1 dl Kokosvann - eventuelt vann eller valgfri melk

1 klype Himalayasalt

1 klype Vaniljepulver

 

FREMGANGSMÅTE

1. Alt moses sammen med en stavmikser til en jevn glasur og bres over avkjølt kake.

 



-MariaMarisol

Følg meg gjerne på instagram her, facebook her og snapchat "mariamarisol"


 

 

 

 

Skriv en ny kommentar