Jordbærparfait

Inneholder afiliatelenker

Gjør stas på lørdagen med denne isparfaiten!

Superenkel å lage og smaker kjempedeilig! Det trenger ikke å være komplisert å lage sunne og smakfulle retter, og det er denne jordbærparfaiten et godt eksempel på! 😀

Oppskriften er lavkarbo og fri for gluten, melk, raffinert sukker, soya, korn og egg.

Jeg har brukt sukrin + og fibersirup clear som søtning i parfatein, men bruk det du har tilgjengelig, smak eventuelt bare til underveis!

Ønsker dere en fin fin lørdag! 🙂


 

Jordbærparfait

 

400 g Frosne jordbær

2 dl Kokosmelk

2 ss Sukrin + – eller annen valgfri søtning

2 ss Fibersirup – eller annen flytende søtning

5 Geleantinplater 

 

FREMGANGSMÅTE

1. Bløtlegg gelantinplatene i kaldt vann i ca 10 min. Varm opp 2-3 ss av kokosmelken og løs opp gelantinplatene i den.

2. Ha resten av ingrediensene i en food prosessor (stavmikser eller en kraftig blender kan også brukes) og kjør sammen til en kremet konsistens. Ha i de oppløste gelantinplatene i en tynn stråle, mens maskinen går. – Smak gjerne til underveis så du får en søtsmak du ønsker.

3. Hell blandingen over i en form, dekk den med plast og sett i fryseren til den er stiv. – Jeg brukte en ganske stor formen så parfaiten ikke ble så høy og dermed stivnet på ca 1,5-2 timer. 

4. La gjerne jordbærparfaiten tine på kjøkkenbenken i noen minutter før servering.

TIPS!

– Kokosmelken kan byttes ut mot annen valgfri melk eller fløte, men gjerne en som er litt tykk i konsistens. Tåler du melk kan den også byttes ut mot kremfløte eller kesam.

-MariaMarisol

Følg meg gjerne på instagram her, facebook her og snapchat “mariamarisol


 

#isparfait #dessert #is #mat #oppskrift #glutenfri #melkefri #sukkerfri #sunt #sunnmat #lavkarbo
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg