Inneholder afiliatelenker
Gjør stas på lørdagen med denne isparfaiten!
Superenkel å lage og smaker kjempedeilig! Det trenger ikke å være komplisert å lage sunne og smakfulle retter, og det er denne jordbærparfaiten et godt eksempel på! 😀
Oppskriften er lavkarbo og fri for gluten, melk, raffinert sukker, soya, korn og egg.
Jeg har brukt sukrin + og fibersirup clear som søtning i parfatein, men bruk det du har tilgjengelig, smak eventuelt bare til underveis!
Ønsker dere en fin fin lørdag! 🙂
Jordbærparfait
400 g Frosne jordbær
2 dl Kokosmelk
2 ss Sukrin + – eller annen valgfri søtning
2 ss Fibersirup – eller annen flytende søtning
5 Geleantinplater
FREMGANGSMÅTE
1. Bløtlegg gelantinplatene i kaldt vann i ca 10 min. Varm opp 2-3 ss av kokosmelken og løs opp gelantinplatene i den.
2. Ha resten av ingrediensene i en food prosessor (stavmikser eller en kraftig blender kan også brukes) og kjør sammen til en kremet konsistens. Ha i de oppløste gelantinplatene i en tynn stråle, mens maskinen går. – Smak gjerne til underveis så du får en søtsmak du ønsker.
3. Hell blandingen over i en form, dekk den med plast og sett i fryseren til den er stiv. – Jeg brukte en ganske stor formen så parfaiten ikke ble så høy og dermed stivnet på ca 1,5-2 timer.
4. La gjerne jordbærparfaiten tine på kjøkkenbenken i noen minutter før servering.
TIPS!
– Kokosmelken kan byttes ut mot annen valgfri melk eller fløte, men gjerne en som er litt tykk i konsistens. Tåler du melk kan den også byttes ut mot kremfløte eller kesam.
-MariaMarisol
Følg meg gjerne på instagram her, facebook her og snapchat “mariamarisol“