Mandag igjen, og den kommer alltid like fort å brått på! 😉
Jeg kjører kjøttfri dag i dag, som jeg som regel alltid gjør på mandag. Det å ha en fast dag i uken uten kjøtt gjør at jeg rett og slett utfordrer meg selv til å prøve mange nye råvarer og kombinasjoner som jeg vanligvis ikke ville valgt sammen med kjøtt.
I dag er hovedingrediensen røde linser og ut av det ble det disse sykt gode linsekakene.
Linsekaker
ca 12 stk
250 g Røde linser + vann
2 Hvitløksfedd
2 Gulrøtter
1 Pastinakk
2 ss Kokosmel – eventuelt annet mel
1/2 Sitron, saften
Kruspersille
Himalayasalt
Pepper
Chilikrydder
FREMGANGSMÅTE
1. Ha linsene i en kjele med vann, tilsett 2 hele hvitløksfedd og kok til linsene er møre.
2. Skrell og kutt gulrøttene og pastinakken i mindre biter og kok møre i en annen kjele.
3. Hell vannet av begge kjelene og ha råvarene i en food prosessor og kjør sammen til en litt grov konsistens. Bland deretter inn resten av ingrediensene og smak til med krydder og urter.
4. Form linsekaker og stek på middelsvarme i en stekepanne med smør eller olje til kakene er gyldne og sprø på begge sider.
5. Server gjerne med en salat og en form for dressing f.eks guacamole eller paprikasaus.
-MariaMarisol
Følg meg gjerne på instagram her, facebook her og snapchat “mariamarisol“
Så flotte bilder. Dette så jo veldig godt ut 🙂
Nam!
Dazzy: 😀
Pernille: Takk for det, det er veldig godt! 😀
Det ser utrolig godt ut! Hvordan går det å fryse disse, har du prøvd?