Inneholder afiliatelenker
Morsdagskake!
Frisk og god kake som vil glede moren din! 😀
Kaken har tre lag som kanskje ser litt komplisert ut, men jeg lover deg at den er enkel og rask å lage. Kaken er lavkarbo og fri for gluten, melk, korn, soya og raffinert sukker. Vil du lage kaken uten nøtter også kan du se “tips” lenger ned.
Sitronkake med marengslokk
BUNN
2 eggehviter
2 dl Malte mandler
1 ts Steviosa
2 ss Fibersirup clear
FYLL
2 Egg
4 Eggeplommer
2 ss Kokosmel
1/2 ts Johannesbrødkjernemel
2 dl Fersk presset sitronsaft
4 ss Fibersirup clear
1 ts Steviosa
50 g Smør
MARENGS
2 Eggehviter
1 ss Sukrin melis
1 ss Fibersirup clear
FREMGANGSMÅTE
1. Sett ovnen på 180 grader.
2. Start med å lage bunnen ved å piske eggehvitene til marengs, tilsett steviosa underveis. Mal deretter mandlene og vend inn sammen med fibersirup. Hell over i en 22 cm form og sett i ovnen, stek i ca 15 min.
3. I mellomtiden lag fyllet ved å piske egg, eggeplommer og steviosa sammen. Tilsett deretter kokosmel og Johannesbrødkjernemel og pisk videre. Varm opp sitronsaften i en kjele og rør inn fibersirup. Hell den varme blandingen over i eggeblandingen mens du pisker videre. Tilsett tilslutt mykt smør i klatter og pisk til en jevn røre.
4. Åpne opp ovnen, hell røren over bunnen og senk temperaturen til 130 grader og stek videre i ca 20 min til fyllet er stivt.
5. Pisk eggehvitene til marengsen og tilsett litt og litt sukker mens du pisker. Bre marengsen over kaken, sett oven på grillfunksjon og stek i ca 2-3 min til marengsen får en gylden og fin farge.
6. Avkjøl og nyt!
TIPS!
– Vil du lage kaken uten nøtter kan du f.eks bruke havregryn, knuste kjeks, frø og kjerner eller en blanding.
-MariaMarisol
Følg meg gjerne på instagram her, facebook her og snapchat “mariamarisol“
Dette så utrolig godt ut 🙂
Nam! Den så god ut:)
Dazzy: Takk, den er veldig veldig god 😀
Lisa rorvik: Takk, den er veldig veldig god! XD