Veggie fries med dressing

Snacks eller tilbehør!

Superenkelt og godt tilbehør til middagen med grønnsaksfries! Kan også nytes alene som snacks når du har lyst på noe godt midt i uken..:) En lettvint måte å få i seg mer grønnsaker på…

Ved siden av har jeg laget en enkel dressing/ dipp som gir en veldig god smakskombinasjon.


Veggie fries

1/2 Kålrot

1/2 Søtpotet 

1 Eggehvite – kan byttes ut mot olje om du ikke tåler egg, men da blir de ikke like sprø

Himalayasalt

Pepper

 

FREMGANGSMÅTE

1.Sett ovnen på 250 grader varmluft.

2. Skrell og kutt kålrot og søtpotet i staver, og skyld de deretter i kaldt vann.

3.. Pisk sammen en eggehvite lett for hånd, ha eggehviten, salt, pepper og stavene i en plastikkpose og rist sammen slik at alle stavene blir dekket. Fordel de utover på et stekebrett og sett midt i ovnen. Stek i ca 10 min, vend de og stek de deretter i ca 10 minutter til, strø gjerne over litt ekstra salt og pepper.

 

Dressing lager jeg alltid litt på slump og smaker til underveis gjør derfor gjerne det samme, men du kan gå ut i fra det jeg har skrevet her.

 

DRESSING

3 ss Ekte Majones

1/2 dl Vegansk alternativ til rømme – eller vanlig rømme om du tåler melk

2-3 3 ss Ketchup – lag selv eller brukt f.eks sukkerfri variant

1 ss Løk, finhakket

1-2 ts Paprikapulver

Himalayasalt

Pepper

Noen dråper sitronsaft

 

FREMGANGSMÅTE

1. Bland alt sammen og smak til underveis.


-MariaMarisol


Følg meg gjerne på instagram her, facebook her og snapchat “mariamarisol

#søtpotet #fries #grønnsaksfries #melkefri #glutenfri #sunt #renmat #mat #oppskrift #paleo
4 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg