Inneholder afiliatelenker
En sunn og god pesto kan brukes til så mye!
– Dipp til grønnsaker, kjeks, pizza, spagetti (av squash), kjøtt, fisk, kylling og salater+++
Her har jeg laget noen deilige salte lavkarbokjeks, nam! Perfekt kos når man har lyst på noe godt. 😀
Begge deler er laget uten gluten, melk, soya, raffinert sukker og korn.
GRØNNKÅLPESTO
1,5 dl Rå cashewnøtter, gjerne bløtlagt i minimum 30 min
3 dl Fersk grønnkål
2 ss Fersk presset sitronsaft
2 ss Olivenolje
1-2 ts Hvitløkskrydder
4-6 ss Mandelmelk, usøtet – kan sløyfes eller byttes ut mot annen melk eller vann
FREMGANGSMÅTE
1. Ha alle ingrediensene utenom mandelmelk/vann i en food prosessor og kjør til en kremet konsistens.
2. Spe eventuelt med mandelmelk/vann hvis blandingen blir for tykk. – Mandelmelken vil også gi en mer kremet konsistens.
SALTE LAVKARBOKJEKS
Ca 15-20 stk
2 dl Mandelmel
1 dl Sesamfrø
2 Eggehviter,- eventuelt 1 helt egg
1 dl vann
2-3 klyper Himalayasalt
FREMGANGSMÅTE
1.Bland de tørre ingrediensene sammen, tilsett eggehviter og rør tilslutt inn vann. Kna deigen lett sammen og la den hvile i et par minutter,
2. Form runde kuler i ønsket størrelse, legg kulene på et bakepapirkledd stekebrett og trykk de flate.
3. Stek midt i ovnen på 180 grader i ca 10-15 min til kjeksene er gyldne og sprø. Steketiden er avhengig av hvor store og tykke du lager de.
4. Avkjøl på rist!
-MariaMarisol
Ser jo kjempe godt ut! 😀
Så godt det så ut! 🙂
elisebr: Takk, det var veldig godt og såå enkelt !:D
Victoria Larsen: Takk, det smaker kjempe godt! 😀