Inneholder afiliatelenker
Sjokoladeboller
– laget på lavkarbomåten! Helt uten gluten, melk, soya, korn, raffinert sukker og gjær. Bollene kan også lages uten nøtter. 😀
Jeg smakstilsatte bollene med hakket sjokolade og kardemomme, men det kan sløyfes eller byttes ut mot f.eks kanel, vaniljepulver, rosiner, gojibær eller det du måtte ønske.
Sjokoladeboller
6 stk
4 Egg + 1 til pensling
1/2 dl Sukrin gold eller kokossukker
50 g Smør – jeg brukte melkefri melange
1 dl Mandelmelk – eventuelt annen melk for boller fri for nøtter
1 dl Kokosmel
2 ss Fiberhusk
2 ts Bakepulver
1 ts Kardemomme – kan sløyfes
Sukkerfri og melkefri sjokolade hakket i biter – kan sløyfes
FREMGANGSMÅTE
1. Sett ovnen på 175 grader.
2. Pisk egg og søtning til eggedosis.
3. Smelt smøret og bland inn i melken, hell det i en tynn stråle over i eggedosisen mens du fortsatt pisker.
4. Rør sammen de tørre ingrediensene og pisk det inn i eggeblandingen til alt er godt blandet. Ha eventuelt i sjokoladebiter også. La deigen stå å svelle i ca 5 min før du fortsetter.
5. Del deigen i 6 emner, trill runde boller og legg på et bakepapirkledd stekebrett. Pensle gjerne bollene med et sammenpisket egg, da blir bollene mer gyldne på toppen.
6. Stek bollene midt i ovnen i ca 25-30 min, pluss/minus til bollene ferdig.
Avkjøl på rist og nyt! 😀
-MariaMarisol
Mmm, disse må jeg prøve! Vet du sånn ca. hvor mange kcal det blir per bolle? 🙂
åh så deilig a 😀 takk for tips 😀
Hei! Er du sikker på at det ikke er noe slags mandelmel eller annet mel i disse? Jeg må bare spørre før jeg setter igang. Skjønner ikke helt hva som lager volum. Vennlig hilsen Sigrunn
Sigrunn B:
Hei!
Nei det er kun brukt kokosmel og fiberhusk som binding. Begge deler sveller en del og gjør deigen fastere, men det blir ikke en like fast deig som vanlig bolledeig, men det skjer under steking. 🙂
Ida Øverland: Bare hyggelig! De er supergode! 😀
Benedicte: Hei! Nei jeg teller ikke kalorier så det vet jeg ikke dessverre.
Hei igjen! Jeg leste visst feil. Det var jo kokosmel, ikke kokosmelk…
Så godt det så ut! 🙂
elisebr: Takk, de er kjempe digge! 😀
Sigrunn B: 😉