Sjokoladeboller – lavkarbo

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Inneholder afiliatelenker

Sjokoladeboller

– laget på lavkarbomåten! Helt uten gluten, melk, soya, korn, raffinert sukker og gjær. Bollene kan også lages uten nøtter. 😀

Jeg smakstilsatte bollene med hakket sjokolade og kardemomme, men det kan sløyfes eller byttes ut mot f.eks kanel, vaniljepulver, rosiner, gojibær eller det du måtte ønske.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sjokoladeboller

6 stk

4 Egg + 1 til pensling

1/2 dl Sukrin gold eller kokossukker

50 g Smør – jeg brukte melkefri melange

1 dl Mandelmelk – eventuelt annen melk for boller fri for nøtter

1 dl Kokosmel

2 ss Fiberhusk

2 ts Bakepulver

1 ts Kardemomme – kan sløyfes

Sukkerfri og melkefri sjokolade hakket i biter – kan sløyfes

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

FREMGANGSMÅTE

1. Sett ovnen på 175 grader.

2. Pisk egg og søtning til eggedosis.

3. Smelt smøret og bland inn i melken, hell det i en tynn stråle over i eggedosisen mens du fortsatt pisker.

4. Rør sammen de tørre ingrediensene og pisk det inn i eggeblandingen til alt er godt blandet. Ha eventuelt i sjokoladebiter også. La deigen stå å svelle i ca 5 min før du fortsetter.

5. Del deigen i 6 emner, trill runde boller og legg på et bakepapirkledd stekebrett. Pensle gjerne bollene med et sammenpisket egg, da blir bollene mer gyldne på toppen.

6. Stek bollene midt i ovnen i ca 25-30 min, pluss/minus til bollene ferdig.

Avkjøl på rist og nyt! 😀

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
-MariaMarisol

#lavkarbo #boller #bakst #sunnbakst #melkefri #glutenfri #sukkerfri #sukrin #sjokoladeboller #oppskrift #mat #sunt #sunn
10 kommentarer

Siste innlegg