hits

Lavkarbo Sarah Bernard uten melk

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Inneholder afiliatelenker

Sarah bernard er en favoritt her i huset og lages både sunn og usunn hvert år.;)

Jeg pleier alltid å lage kaken med sjokoladefyll, men i år ville jeg prøve noe nytt, og det ble gul krem i stedet. :D Jeg laget porsjonskaker, og hvor mange du får avhenger av hvor store du lager de. Anbefaler og ikke lage de alt for store da de er veldig mektige.

Oppskriften er lavkarbo uten gluten, melk, soya, korn og raffinert sukker.


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Sarah Bernard

Bunn

300 g Malte mandler

100 g Sukrin

60 g Sukrin gold - eventuelt mer sukrin i stedet

4 Eggehviter

5 g Fiberhusk - kan sløyfes

 

FREMGANGSMÅTE

1. Pisk eggehvitene stive, mens du tilsetter litt og litt sukrin og sukrin gold til du får en tykk marengs.

2. Rør sammen malte mandler og fiberhusk i en annen bolle og vend inn i den stive marengsen, den skal ikke piskes kun vendes inn. - Deigen skal være litt fast samtidig som den er klissete.

3. Lag/form runde kuler og trykk forsiktig flate på et bakepapirkledd stekebrett.

4. Stek på 175 grader i ca 10-15 min. -Avhenger hvor store du lager de. Avkjøl på rist.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Her kan du finne oppskrift på sjokoladekrem om du heller vil lage det.

 

GUL KREM

4 Eggeplommer

1 dl Kokoskrem

100 g Sukrin

1/2 Vaniljestang eller vaniljepulver

100 g Mykt melkefri Melange

 

FREMGANGSMÅTE

1. Del vaniljestangen og skarp ut frøene.

2. Ha frøene og den halve stangen i en kjele sammen med kokoskrem, sukrin og eggeplommer og kok opp under omrøring til kremen tykner på lav- medium varme. NB! Det skal ikke koke.

3. Hell kremen over i en bolle/skål og avkjøl den til romtemperatur ved å sette den i en annen bolle med iskaldt vann. Fortsett å røre, da unngår du at den får en hinne på toppen.

4. Ha den helt avkjølte eggeblandingen i en mikserbolle sammen med helt mykt meierismør og miks til en lys og luftig suksesskrem. 

5. Bruk gjerne en sprøytepose og fyll kakene. Sett kaldt mens du lager topping

    

TOOPING

200 g Sukkerfri (og eventuelt melkefri) sjokolade

2 store ts Kokosolje

 

FREMGANGSMÅTE

1.Smeltes sammen og avkjøles til romtemperatur.

2. Dypp kakene i sjokoladen og sett kaldt til servering.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

-MariaMarisol

2 kommentarer Skjul

Victoria Larsen

22.12.2016 kl.14:11

Disse ser nydelige ut! :D
bymariamarisol

27.12.2016 kl.14:15

Victoria Larsen: Takk, de er helt nydelige! :D

Skriv en ny kommentar