I kveld skal dere få oppskrift på lavkarbo Ferrero Rocher, som er helt fri for gluten, melk, sukker, soya og korn! Jeg lagde en sunn variant i fjor også, men den inneholdt dadler, det gjør ikke denne. Oppskriften fra i fjor kan du finne her. Begge oppskriften er like gode, så her er det kun smak og behag etter hvilke ingredienser du foretrekker å bruke.
-Oppskriften gir ca 8-10 stk store!
FERRERO ROCHER
FYLL
35 g Hasselnøtter + noen ekstra
35 g Kokosolje
3 ss Flytende søtning – f.eks kokossirup, yaconsirup eller fibersirup gold/clear for en 100% lavkarbooppskrift.
4 ts Rå kakaopulver
1 klype Vaniljepulver
1 klype Himalayasalt
4 ts Vann eller melk
TOPPING
Hasselnøtter
Sukkerfri og melkefri sjokolade, f.eks denne eller hjemmelaget.
FREMGANGSMÅTE
1. Start med å lage fyllet. Ha hasselnøttene i en food prosessor og mal til mel. Tilsett resten av ingrediensene og bland til du får en jevn masse. Spe med litt og litt vann/melk til du får en passe konsistens. – Smak til underveis om det er noe du ønsker mer av.
2. Sett blandingen kaldt i 20 min slik at den blir fastere og lettere å jobbe med.
3. Mens blandingen står kaldt kan du hakke hasselnøttene til topping, hold av noen hele til å ha i midten av fyllet.
4. Form kuler rundt en og en hasselnøtt, rull deretter kulene i de hakkede nøttene og sett kaldt igjen i ca 10 min.
5. Smelt sjokolade og avkjøl. Dyp deretter kulene i sjokoladen og sett kaldt til sjokoladen er stiv.
Ingrediensene jeg har brukt til å lage disse kan du finne her. 🙂
-MariaMarisol
Åh, det så godt ut! 🙂
Merete: Takk, de er rå gode 😀