Julegodt med Supernature

-Foto: Kristian Dale

Foto: Kristian Dale

På tirsdag var jeg så heldig å ble bedt på et julegodtevent med supernature og Trine Berge.

Her var vi samlet et knippe bloggere + noen flere, og hadde det veldig gøy med å lage sunt julegodter sammen. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

-Her med Kristine, Helene, Hanna, Linda og Martine

 

Vi ble servert super-julegløgg og supersnack, mens Trine Berge supermat og rawfood-guru delte sin kunnskap om nettopp dette.

Deretter ble vi delt opp i grupper hvor vi skulle lage forskjellig julegodter med Trines fantastiske oppskrifter.. Min gruppe skulle lage rå marsipan og rocky road, det gikk som en lek med 4 stk matentusiaster som vi er. 😉

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det ble blant annet laget rå julemarsipan, sjokolade, hassel cookies, sjokoladetrøfler og Rockey Road. (oppskrifter under)

 

Rå marsipan med sjokoladetrekk

Sjokoladetrekk
3 dl Kakaomasse
2,5 dl Kakaosmør
0,6 dl Kokossirup eller honning
2 ss Lecitin
1/2 ts Vaniljepulver
1/4 ts Himalayasalt

Lag først sjokoladen slik at den kan avkjøles litt mens du lager marsipanen.
Smelt kakaosmør og kakaomasse i vannbad. Når alt er smeltet blander du i resten av ingrediensene. Rør godt.

Rå marsipan
3 dl Mandler
1/2 ts Vaniljepulver
2 ss Kokossirup eller honning
2 -4 ts Kokosblomstsukker
2 ss Kakaosmør
2 ss Kokosolje

Smelt kakaosmør og kokosolje.
Finmal mandlene i en blender eller foodprossessor. Ha i resten av iingrediensene og bland til en smidig deig. Lag kuler og dypp så i sjokoladen. Avkjøl i kjøleskapet. Dypp tilslutt i rå sjokolade.

Rocky Road

Rå sjokolade
3 dl Kakaomasse
2,5 dl Kakaosmør
0,6 dl Kokossirup eller honning
2 ss Lecitin
1/2 ts Vaniljepulver
1/4 ts Himalayasalt

Smelt kakaosmør og kakaomasse over vannbad. Når alt er smeltet rør inn resten av ingrediensene og bland godt.

Bruk ønsket fyll
Vi brukte blant annet Supersnack,himalayasalt, gojibær, bipollen, kakaonibs, tørkede aprikoser, kanel,  paranøtter, pistasjnøtter, mandler og kokosflak.

Ha 1 ss rå sjokolade i små muffinsformer. Topp med ønsket fyll. Ha så over 1 -3 ss rå sjokolade. La sjokoladen stivne i kjøleskapet før den nytes. 

Sjokoladetrøfler

2 dl Cashewnøttsmør
1 dl Kokossirup, eventuelt honning
1 ss Kokosblomstsukker
1 dl Kakaosmør
70 ml Vann 
1 dl Kakaopulver
1 klype Himalayasalt

Start med å smelte kakaosmøret over vannbad. Bland så alle ingrediensene utenom kakaopulveret i en foodprosessor til en jevn masse. Bland inn kakaopulveret. Avkjøle massen i noen minutter i fryser eller kjøleskap. Lag deretter kuler i ønsket størrelse, og rull i ønsket topping. Vi brukte matcha og kanel. 

Hassel Cookies

2 dl Hasselnøtter

1 dl Mandler

2 dl Dadler

2 ss Kokosolje

2 ss Kokosmel

75 ml Kakaopulver

1 klype Himalaysalt

1 ss Kokosblomstsukker

Ha nøttene i en food prosessor og kjør sammen til nøttene er godt hakket. Ha deretter i dadlene og kjør litt til, og bland tilslutt inn resten av av ingrediensene. Form kuler og trykk de flate og pynt med gojibær på toppen.

Supernature – Julegløgg

2- 3 dl ferskpresset Eplejuice

2 ss Supernature Tart Cherry

1 Appelsinbåt

3-5 Dråper Supernature Aleo Vera (kan sløyfes)

2 ts Kokosblomstsukker

1 Kanelstang

1 ts Malt kanel

 

 Varm forsiktig opp eplejuice, Tart Cherry, Aleo Vera og kanel. Ta kjelen av varmen og rør inn søtning.

 Dekorer gjerne med hel kanel og appelsinbåt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

-Maria Marisol

 

#supernature #rawfood #rå #julegodt #oppskrift #mat #kosthold #helse
1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg