Hjemmelaget eplechips

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Inneholder affiliatelenker

Eplechips

Epler

Økologisk kanel ( kan sløyfes)

 

FREMGANGSMÅTE

1. Vask eplene og skjær de i tynne skiver, bruk gjerne en mandolin.

2. Fordel eplene utover et bakepapirkledd stekebrett og dryss over kanel.

3. Sett i ovnen på 90 grader. Lager du flere brett sett ovnen på varmluft. 

4. Stek i ca 1 1/2 time til epleskivene har tørket og blitt sprø, eventuelt snu brettet underveis.

5. Skru av ovnen og la gjerne eplechipsen avkjøle i ovnen med døren på gløtt.

Lager du disse i dehydrator stiller du bare gradene på ca 42 og lar de ligger til de har tørket og blitt sprø, ca 8- 10 timer. Her trenger du ikke snu brettene underveis.

 

TIPS!

– Røde epler gir oftest best smak

– Er eplene litt sure kan du drysse over litt steviosa eller f.eks kokosblomstsukker.

– For å unngå at eplene blir brune kan du legge skivene i vann med sitron før du fordeler de utover på brettet.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

-MariaMarisol

4 kommentarer

Siste innlegg