Inneholder Affiliatelenker
Hei og god lørdagsmorgen!
I dag vil jeg dele en enkel og rask oppskrift med dere som virkelig løfter den såkalte mikrokaken til nye høyder! Perfekt å servere gjester og gjør seg virkelig på halloweenbordet!
Oppskriften er laget helt uten gluten, melk, sukker og soya, og mikrokaken er også 100% lavkarbo.
Håper den faller i smak! 🙂
Mikrokake
3 porsjoner
2 Egg
2 toppede ss Smør – jeg brukte melkefri melange
1 toppet ss Sukrinmelis – eller annen valgfri strøsøtning
Noen dråper Stevia karamell – kan sløyfes, men gir en god smak
1 klype Vaniljepulver – kan sløyfes eller byttes ut mot stevia vaniljedråper
1,5-2 ss Kakaopulver
1 knivsodd Bakepulver
4 ts Kokosmel
6 ss Fløte – bruk et melkefritt alternativ om du ikke tåler kumelk
Karamellpopcorn
Poppet popcorn
Dobbel porsjon med hjemmelaget karamell – oppskrift her
FREMGANGSMÅTE
1. Smelt smør, avkjøl og sett til side.
2. Pisk eggene lett sammen i en bolle med sukrinmelis. Tilsett deretter resten av de tørre ingrediensene og rør inn melk og smør tilslutt. – Sørg for at alt er godt blandet sammen.
3. Fordel blandingen i tre små kopper eller bruk creme brule former som jeg brukte.
4. Sett formene i mikroen og kjør på full guffe i ca 1 min og 20 sek.- kan variere noe fra mikro til mikro, men sånn ca.
5. Lag karamellpopcorn ved å ha popcorn og karamell godt blandet sammen i en stekepanne på middelsvarme og stek til popcornene blir gyldne. – Følg med og rør i blandingen underveis.
6. Topp de ferdige mikrokakene med herlig karamellpopcorn og nyt!
– MariaMarisol
Det så spennende ut:)
Åh, ser så godt ut! 😀
Unni: Takk, veldig god smaks kombinasjon!:D
Victoria Larsen: Takk! Det er superdigg ! 🙂
det så skikkelig fristende ut!
Andrea Ramstad Aatlo: Takk! Det er meningen 😉