“Havregrøt” uten havregryn!
Er du glad i grøt til frokost, men samtidig vil kutte ned på karbohydratene? – Da er denne deilige oppskriften perfekt for deg! Helt fri for gluten, melk, sukker, soya og korn.
Lavkarbo grøt
1 dl Mandler
1 dl Kokosflak
2 dl Vann
1 ss Chiafrø
1 ts Kokosolje eller smør
TILLEGGSINGREDIENSER
Kanel
En form for sukkerfri søtning
FREMGANGSMÅTE
1. Finhakk mandler og kokosflak i en food prosessor, ikke mal det til mel!
2. Ha den finhakkede blandingen i en kjele, rør i chiafrø og tilsett vann.
3. Gi grøten et oppkok, småkok deretter videre til vannet har fordampet og grøten har blitt myk. Rør eventuelt inn smør/kokosolje og kok noen minutter til om grøten kjennes hard ut. – Ønsker du en søtere smak på grøten kan du tilsette kanel og søtning underveis eller ha på som topping på slutten.
Nyt gjerne med nøtter, frukt smør/kokosolje, kanel, søtning eller andre ting du ønsker.
-MariaMarisol