Vi spiser med øynene!
Hvordan vi får maten presentert foran oss har mye å si for matopplevelsen vi får, og spesielt gjelder dette for barn.
Deler du opp frukt og bær og blander det sammen i en skål gjør det det mye mer interessant å spise. Du får forskjellige størrelser, farger, konsistenser og smaker som appellerer mye mer til oss.
På denne enkle måten blir det lettere å få i seg mer frukt og bær i hverdagen og ikke minst bytte ut deler av helgekosen med ren og naturlig mat.
Barn liker frukt og bær og de syntes det smaker godt, det gjelder å gi de valget av å få det.
Her har jeg laget en blanding av søtt og syrlig.
Eple
Grapefrukt
Jordbær
Kiwi
Mango
Toppet med hampfrø og kakaonibs. – Sistnevnte kan du f.eks bytte ut mot raw sjokolade som f.eks denne med mild kokossmak.
Ved å toppe med blant annet hampfrø vil du lure inn litt ekstra næringsstoffer.
En skål med blandet frukt og bær gir også barna muligheten til å smake på og utforske nye ting, noe som selvfølgelig også gjelder for oss voksne. 😉
-MariaMarisol
Så ut som en herlig skål <3
Hurra for bloggen din! Jeg har diabetes og prøver å følge lavfodmap kosthold, men det er som du sier fullt av forferdelige erstatninger, stivelse, høy Gi, og det føles rett og slett ikke bra å spise den maten. Så glad for at jeg fant deg, har ikke fått lest så mye av det du har presentert av oppskrifter, men det gleder jeg meg stort til å gjøre. Tusen takk!
PS, spiser du litt epler selv om det er høy fodmap?
Hilsen Kristin 🙂
Kristin: Hei Kristin! Så utrolig hyggelig å høre! Nei diabetes og et lavfodmap kosthold er absolutt ikke ideelt.. Jeg jobber med å bygge opp kroppen og tarmene mine og rett og slett å få en kropp i balanse. Når kroppen min har mer og blitt i balanse tåler jeg også mer høy fodmap matvarer som f.eks eple. Balanse i kroppen får jeg blant annet ved å spise mest mulig ren og naturlig mat, uten masse stivelse og sukker og heller erstatte det med annen næringsrike råvarer.
Henriette Celin: Takk søta <3