Sjokolade med lakriskaramell

SAMSUNG CSC

inneholder affiliatelenker

God lørdag!

Klare for litt ekstra sunn og god lørdagskos? Hjemmelaget sjokolade med lakriskaramell er en av favorittene her i hus, og med kun naturlige og gode ingredienser blir dette helt perfekt! De er laget helt uten gluten, melk, sukker, soya og nøtter og med det blir de ikke bare lavkarbo/paleo, men også allergivennlige,

Anbefaler å doble oppskriften da disse forsvinner alt for fort! 

SAMSUNG CSC

Sjokolade med lakriskaramell

1 dl Kokosmelk – eventuelt fløte

1 dl Kokosblomstsukker

1 dl Yaconsirup eller Fibersirup gold

1 ss Smør – jeg bruker et melkefritt alternativ

ca 1 ts pluss/minus Lakrisrotpulver

 

SJOKOLADETREKK

50 g Sjokolade

1/2 ts Kokosolje

Du kan enten lage din egen raw sjokolade, oppskrift her eller du kan bruke et ferdig alternativ uten sukker og eventuelt melk.

 

FREMGANGSMÅTE

1. Bland sammen kokosblomstsukker, yaconsirup og melk i en kjele. Kok opp på lav temperatur, etter hvert blir karamellblandingen mørkere og mindre. Dette tar alt fra 10-40 minutter avhengig av temperaturen, så bare vær tålmodig! 

2. Karamellblandingen skal nå 118 grader, du kan enkelt sjekke om karamellen er klar ved å ta en dråpe i et glass med kaldt vann. Flyter dråpen utover må blandingen kokes litt til, stivner dråpen er den klar. – Har du sukkertermometer kan du gjerne bruke det, det hadde ikke jeg.

3. Når blandingen er klar tilsetter du smøret, slår av platen og rører smøret godt inn.

4. Hell karamellen over i silikonformer, eller en større form. Sett i kjøleskapet til blandingen er avkjølt.

5. Smelt sjokoladen med kokosolje til trekket, fyll bunnen av formene og opp langs sidene og sett i fryseren i noen få minutter slik at sjokoladen stivner. Gjenta gjerne en gang til slik at du er sikker på å få et fast trekk utenpå karamellen.

6. Fyll deretter karamellen i formene, og ha over mer smeltet og avkjølt sjokolade og sett tilbake i fryseren eller kjøleskapet til sjokoladen er stiv.

 

SAMSUNG CSC

 

SAMSUNG CSC

 

TIPS!

– Tåler du melk kan du bruke usøtet vikingmelk eller fløte i stedet for kokosmelk

– Kokosblomstsukker kan byttes ut mot sukrin gold.

– For en skikkelig karamellsmak anbefaler jeg å bruke yaconsirup eller fibersirup gold, men du kan også bruke annen flytende sirup.

– Lakrisrotpulver kan sløyfes for vanlig karameller, eller du kan tilsette andre smaker som f.eks vanilje eller kanel i stedet.

– Sukkerfri og melkefri raw sjokolade finner du blant annet her.

SAMSUNG CSC

-MariaMarisol

#sjokolade #lakris #karameller #lakriskaramell #lavkarbo #sukkerfri #melkefri #glutenfri #paleo #mat #oppskrift
6 kommentarer

Siste innlegg