Mandagspizza uten kjøtt!
Lavkarbo oppskrift uten gluten. melk, soya og gjær.
PIZZA
PIZZABUNN
1,5 dl Sesamfrø
1,5 dl Sesammel
1 ts Bakepulver
1 ss Fiberhusk
1 klype Himalayasalt
2 ss Eplecidereddik
2 dl Kokende vann
2 ss Kokosolje – Eventuelt annen flytende olje
FREMGANGSMÅTE
1. Bland sammen de tørre ingrediensene.
2. Ha i eplecidereddik, hell over kokende vann og rør godt sammen.
3. Tilsett flytende olje og bland røren sammen til en fast deig. Kna gjerne med hendene.
4. La deigen ligge å hvile i 10-15 min, og kjevle deigen deretter ut på et bakepapir. Del deigen i to og lag to runde pizzabunner, eller kjevle hele ut til en stor firkant.
5. Prik deigen med en gaffel og forstek i ovnen i ca 15 min på 170 grader.
FYLL
2 Avokado
Saften fra 1 sitron
Himalayasalt
Pepper
1 Gul løk
Grønnkål
En god olivenolje
Eventuelt andre grønnsaker
FREMGANGSMÅTE
1. Lag saus ved å mose avokado sammen med sitron, salt og pepper til en jevn konsistens. Smak til underveis.
2. Kutt løk i tynne strimler og riv grønnkålen i ønsket store biter.
3. Når bunnen er forhåndsstekt smører du utover avokadosausen, ha over grønnkål, løk og drypp tilslutt over godt med olivenolje (og eventuet krydder).
Stek videre i noen minutter til grønnkålen er ferdig.
-MariaMarisol
Den så veldig god ut 🙂 skal begynne å spise mindre kjøtt, da er det alltid greit med flere oppskrifter
Så digg det så ut 😀
Sofie Caroline Nilsen: så bra:) lykke til:)
Henriette Celin: Takk, er skikkelig digg!
Så god den så ut! 🙂
elisebr: Takk! Veldig godt med grønnkål og avocado:)