Rundstykker av cashewnøttsmør
Supergode rundstykker som hele familien liker!
Oppskriften er uten gluten, melk, soya, gjær og korn! Jeg lagde en liten porsjon som jeg har tatt med meg på fjellet i helgen! Nam!
Cashewnøttsmør kan enkelt lages selv eller du kan kjøpe ferdig. F.eks denne fra Økosjokolade som er 100 % Raw og økologisk. Denne får du også 20 % avslag på nå;) (dagens tips).
Cashewnøttsmør lages ved å ha ønsket mengde cashewnøtter i en food prosessor og blender det godt sammen. Først vil det bli til mel og deretter en tykk masse og tilslutt vil du få smør. Det tar noen minutter så bare vær tålmodig, det vil bli smør tilslutt. 🙂
Oppskriften gir 5 store rundstykker. Doble oppskriften om du ønsker flere.
Cashewnøttsmør kan byttes ut mot annet ønsket nøttesmør.
Cashewstykker
5 stk.
95 g Cashewnøttsmør
3 Egg
1 ts Eplecidereddik
1 ss Fibersirup gold eller honning
2 ss Sesammel
60 g Linfrø, knuste
1 Klype Himalayasalt
1 ts Bakepulver
Sesamfrø som strø på toppen
FREMGANGSMÅTE
1. Sett ovnen på 175 grader.
2. Bland de tørre ingrediensene sammen og sett til side.
3. Pisk eggene lett sammen for hånd, tilsett cashewnøttsmør, fibersirup/honning og eplecidereddik og bland godt sammen.
4. Ha de tørre ingrediensene over i eggeblandingen og rør det sammen.
5. Fordel deigen i former, strø over sesamfrø og stek midt i ovnen i ca 15-18 min.
6. Avkjøl helt i formene.
-MariaMarisol
Så utrolig gode de så ut <3
Henriette Celin: Takk, ble veldig bra!