inneholder affiliatelenker
Ny oppskrift ♥
100% lavkarbo/paleo og herlighet så godt det smaker! Det er absolutt det beste sunne brødet jeg har laget, det smaker ikke tungt og faller ikke fra hver andre som andre sunne brød lett kan gjøre. Brødet er helt uten gluten, melk, gjær, soya og korn.
Hemmeligheten er at brødet er bakt på nøttesmør! Det gir den flotte, gode konsistensen og smaken. Jeg har brukt mandelsmør som jeg har laget selv, men du kan fint bruke ferdig kjøpt, f.eks dette fra Økosjokolade.
Av frø har jeg kun brukt linfrø og ellers ikke noe frø og kjerner. Jeg vet at det er flere som ikke er så glad i smaken av frø/kjerner og derfor ville jeg prøve å lage et brød nesten uten.
Neste gang skal jeg triple oppskriften og fryse ned 2 stk. På den måten har jeg et sunt brød lett tilgjengelig.
BRØD
1 Brød
190 g Mandelsmør – hjemmelaget oppskrift her
6 Egg
2 ss Fibersirup gold eller honning. – Bruker du honning får du et 100 % paleo brød.
1 ts Eplecidereddik
1 ts Bakepulver
1/2 ts Himalayasalt
3 ss Kokosmel
120 g knuste Linfrø
FREMGANGSMÅTE
1. Sett ovnen på 175 grader varmluft.
2 Ha mandelsmør, egg, fibersirup og eplecidereddik i en bolle og pisk godt sammen med en mikser.
3. Rør de tørre ingrediensene sammen, pisk de inn i de våte og bland godt sammen.
4. Ha et bakepapir i en brødform og hell deigen over
5. Stek midt i ovnen i ca 35-40 min.
6. Avkjøl brødet 10 min på rist, deretter ta det ut og avkjøl videre.
-MariaMarisol
Det hørtes ut som en veldig fin og god vri 😀
Henriette Celin: Takk, det ble veldig veldig bra! Både konsistensen og smaken!:D
Hei,
Takk for flott oppskrift! Ser fristende ut 🙂
har du forsøkt å lage brødet uten honning og sirup? Jeg tåler ingen av delene, og må lage noe uten søtning.
Tips :)?
Mvh
Kaja
Kaja Goplen: du kan f.eks bruke banan eller eplesyltetøy/ eplemost uten sukker.. tåler du det?